PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Namaz Kılan Askerin Muhteşem Cevabı

HaKaaN
12.11.2008, 22:27
Bir asker,namaz kılan (en zor şartlarda bile terk etmeyen) diğer askere sordu:

Arkadaş kaçıncı asırda yaşıyoruz ? Niçin kendini zahmete sokup her gün 5 defa namaz kılıyorsun.

Namaz kılan asker, tam o sırada uzaktan görünen teğmeni gösterdi:

-Şu insan; niçin yanından geçerken toplanıyor, selam veriyor ve bütün emirlerine itaat ediyorsun. 'yat' dese yatıyor, 'kalk' dese kalkıyorsun? O da senin gibi iki ayağı, iki eli ve bir başı olan bir insan değil mi?'

Diğer asker cevap verdi:
-'Evet! O da benim gibi bir insan ama rütbesi var,omuzun da yıldızı var'

Namaz kılan askerin cevabı müthişti:

'-Ey arkadaş!Sen omuzun da bir tane yıldızı var diye senin gibi bir insana itaat ediyorsun da ben, yerdeki kumlar adedince yıldızları olan ve hepsini tespih tanesi gibi kudret eliyle çeviren birzata niçin itaat etmeyeyim?
Niçin namaz kılıp emrini yerine getirmeyeyim?

Rahman ve rahim olan Allahın adıyla

Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz?

EN'AM SURESİ 32. AYET

sonbahar5803
12.11.2008, 22:42
Allah razı olsun kardeşim.
Daha önce okumuştum. Tekrar hatırlattığın için tşk.

seva
20.11.2008, 16:39
Daha önce okumuştum. Tekrar hatırlattığın için tşk.

Sivasprensi
20.11.2008, 16:54
güzel bı cevap ıbret dolu umarım okuyanlar bıseyler cıkarır

yiğidoturan
21.11.2008, 01:01
Herşeyi Allah’tan İste!

Bir gün Mevlâna Hazretleri Şeyh Selâhaddin-i Zerkûb’un dükkânında oturmuştu Dostlar da dükkânın çevresinde halka olmuş ilâhî bilgiler ve sırlarla meşgul oluyorlardı Birdenbire ihtiyar bir adam göğsünü döverek, ağlayıp sızlayarak içeri girdi; Mevlâna’nın ayağına kapandı, hüngür hüngür ağladı ve :

–Yedi yaşında bir çocukcağızım vardı Onu çaldılar Kaç gündür aramaktan dermansız bir hâle geldim; ama yine onu bulamadım, dedi Bunun üzerine Mevlâna büyük bir hiddetle:

–Tuhaf şey bütün varlıklar Allah’ı yitirmişler, onu hiç aramıyor ve onun için de bir istekte bulunmuyorlar Ne göğüslerini, ne de başlarını dövüyorlar Sana ne oldu da göğsünü dövüyorsun Senin gibi bir ihtiyar kendi çocukcağızının hasretiyle harap ve rüsvâ oluyor Neden bir an Allah’ı aramıyor ve imdat istemiyorsun ki kaybolmuş Yusuf’unu Yakup gibi bulasın, buyurdu

Çaresiz kalan ihtiyar derhâl tövbe etti ve göğsünü kapamağa başladı Tam bu sırada onun kaybolan çocuğunun bulunduğu haberini getirdiler (I, 118-119)

yiğidoturan
21.11.2008, 01:03
Hazret-i Mevlana'nın Enfes Değerlendirmesi

Gönül ustası Hazret-i Mevlânâ, insanı ilâhî huzura ulaştıran tekbir, kıyam, rükû, secde, selam ve dua gibi namaz rükünlerine oldukça düşündürücü mânâlar kazandırır
Namaza tekbirle girmek, “İlâhî, biz Senin huzurunda kurban olduk” demektir (Tekbir getirerek kurban kesildiği gibi, tekbirle namaza başlamak da Allah ’ım, canımız sana feda olsun’ anlamındadır)
Namazda kıyama durmak, Allah ’ın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır Kul, biraz sonra hakkıyla yerine getiremediği kulluğundan ve işlediği günahlardan dolayı, utancından ayakta durmaya dermanı kalmaz, rükû’a eğilir
Başı rükû’da iken “Hakk’ın sualle-rine cevap ver!” diye İlâhî ferman gelir Kul, rükûdan başını mahcup olarak kaldırır Ayakta duramaz, yüz üstü secdeye kapanır
Tekrar ona “Secdeden başını kaldır! Yapmış olduklarından haber ver!” diye ferman gelir O, yine mahcup bir halde başını kaldırırsa da, tekrar yüzüstüne kapanır
O ağır yükün tesirinden dizleri üstüne çöker Sağa selam verir; peygamberler ve melekler tarafına bakar, onlardan şefaat talep eder Onlar derler: “Çare ve yardım günü geçti Çare, ancak dünyada olabilirdi Orada salih amellerde bulunmadınız, o günler gitti”
Sola selam verir; akraba ve yakınlarının tarafına bakar Onlardan da bir fayda göremez
Herkesten ümidini kesince, dua için iki elini kaldırır “Ya Rabbi, herkesten ümidimi kestim Kuluna melce ancak Sensin Senin rahmet ve mağfiretine sınır yoktur ''

MİKAİLOGLU
06.12.2009, 01:19
PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN TŞK.ALLAH RAZI OLSUN.

ömer yalcin
06.12.2009, 01:40
tesekkürler arkadasim bu güzel ibtretli paylasimindan dolayi.

NAMAZSIZ MÜSLÜMANLIK OLMAZ,KENDIMIZI KANDIRMAYALIM BOSUNA
HA SAKIN DEMEYIN ALLAH ICIMI BILIYOR DIYE ELBETTEKI BILIYOR
NAMAZ DININ TEMEMELIDIR DIREGIDIR.