Orijinalini görmek için tıklayınız : Kürt Sorunu Varmi?
besyo_cu
25.05.2009, 12:06
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
tekniker58
25.05.2009, 12:10
olmayan bir sorunu varmış gibi gösteripte bölücülük ve propaganda yapmakta neyin nesi kürt sorunu olmuş olsa su an ülke ne bu durumda olur nede bu furumda kalır.
'Ne mutlu Türküm diyene yazılarının silinmesi lazım geç bile kalındı' neden bukadar gerekli bu yazının silinmesi anlayamadım..
İnsan Temel Hak ve Hürriyetlerine aykır
Bu ülkede başka ırktan insanlarda yaşıyor mecburmu bu insanlar Türk olmadıkları halde ne mutlu Türküm demeye size başka ülkede böyle bir dayatma olsa karşı çıkmazmısınız
65serdal58
25.05.2009, 12:35
yazıların ççoğunu okumaya çalıştım.ben van da yaşıyorum.sitede olan arkadaşların dediklerinin çoğu yanlış ve yanlı.gelin buraya sıkıyorsa.milliyetcilik naralarınızı burda atın.oralardan bakıldığı gibi değil buralar.ne o kadar aşırı kürtçülük var .ne de devlet isteyen...devir değişti.söylemler değişti..buraya geçmiş söylevleri yazmayın.ayıptır günahtır...böyle şeyler...
dinleyin ne istiyorlar
istediklerini vermek zorunda da değilsiniz
milliyetçi diye geçinen arkadaşlara söylüyorum
vatanını en çok seven işini en iyi yapandır...........
yapmayanlara duyurulur.....
heartache58
25.05.2009, 12:42
Bu ülkede başka ırktan insanlarda yaşıyor mecburmu bu insanlar Türk olmadıkları halde ne mutlu Türküm demeye size başka ülkede böyle bir dayatma olsa karşı çıkmazmısınız
boyle bir dayatma vatandası olmadıgım bir ülkede zaten yapılamaz...Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür 'Ne mutlu Türküm diyene' unutmayalımki bu günkü rahatlıgımızı,cumhuriyeti ona borcluyuz ve sahip cıkmak zorundayız..
Siyahnur
25.05.2009, 12:45
Ne mutlu türküm diyene lafı ırkcılık asilamaya meyyal,
ülkemizi sevmek ise birlikteligi saglar deyip anlasamaz mıyız ?:)
Bu yakışıksız sözü kullanan arkadaşımız kendiside devlet memuru. TC'nin en büyük makamında görev yapmış birine o ifadeyi kullanıyorsa diyecek birşey bulamıyorum. Bu görevde bulunan kim olursa olsun benim aldığım terbiye o ifadeyi kullanmama müsade etmez.
Bu arkadaşımız ya bilmeyerek kullandı o ifadeyi yada bilerek bilemeyiz. Bu ifadeden dolayı özür dilemelidir. Hem sitemiz saygınlığı ve düzeyi bakımından da önemlidir.
benim o kelimeyi kullanarak ne söylemek istediğimi sizin gibi zeki insanların anlaması gerekiyordu
ayrıca Anadoluda bir sözdür bu
eğer ilk kez duyuyorsanız diyecek bir şeyim yok
ben hiç bir makama hiç bir kişiye hakaret etmedim
o benim görüşümdür ya saygı duyarsınız yada kaale almayıp cevap vermezsiniz
ikiside sizin seçeneğiniz
bu tür söylemlerle beni kışkırtmaya çalışmanız sizin gibi düşünenlerin tek silahı zaten
ama ne gaza gelirim, nede kimseye hakaret ederim
sitenin saygınlığına gelince üstad arif
bütün siteyi tek tek dolaşırsan benim söylemiş olduğum söz çoğu söylenenlerin yanında fasa fiso kalır
madem bu kadar titizsiniz aynı duyarlılığı her zaman göstermelisiniz
ama dedimya sizin gibi düşünmeyenlerin sözlerini, varlığını kabul etmekte çok zorlanıyorsunuz.
ama artık bunu kabul edin lütfen. sizin gibi düşünmeyen insanlarda var bu ülkede. saygılar.....
boyle bir dayatma vatandası olmadıgım bir ülkede zaten yapılamaz...Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür 'Ne mutlu Türküm diyene' unutmayalımki bu günkü rahatlıgımızı,cumhuriyeti ona borcluyuz ve sahip cıkmak zorundayız..
Acaba Atatürk bu sözü söylerken dağlara yazmamızımı, yoksa ruhumuza işlemesinimi istedi
şekilci düşünmekten başka bir şey değil
askerde o yazıyı yazmak için dağa çıkanınız varmı hiç
eminimki o yazıyı yazmak için çıkarken kim bilir ne küfürler edilmiştir.
hem Atatürk ün bir çok sözü var, neden sadece bu sözü yazıyoruzki dağlara
Atatürk söylemiştir Bize dayatmamiş sizde böyle demek zıorundasınız diye..
ayrıca Atatürk ''Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim'' diyor. şimdi bu söze uygun davranmayan sporcuları ne yapmamız lazım ;)
heartache58
25.05.2009, 13:14
Dayattıgını söylemedim zaten,ayrıca vatanını seven insan zaten gururla soyler,dayatmaya gerek yok..
ayrıca Atatürk ''Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim'' diyor. şimdi bu söze uygun davranmayan sporcuları ne yapmamız lazım ;)
bişey yapmanız lazım değil
;)
$arki$Laliim.58
25.05.2009, 13:16
ama oyle anlasiliyo artik,, naparsin ;)
- kaldiki her söylenen söze uyacak olsaydik bugun zaten ulkemizde sorun kalmazdi,, neden mi ? cunku bu Sözler ALLAH'a (c.c) ait olan sözlerdir.. ayrimciliga, irkciliga karsidir dinimiz cunku..
Selam ve dua ile :)
Dayattıgını söylemedim zaten,ayrıca vatanını seven insan zaten gururla soyler,dayatmaya gerek yok..
bişey yapmanız lazım değil
;)
sonunda doğruyu gördün arkadaşım bizde bundan bahsediyoruz zaten
vatanını milletini seven herkes zaten bunu gururla söyler
dağlara taşlara yazmanın bi manası yok
hem vatanını milletini sevsin, ülkem için iyi şeyler yapsın
ırkı ne olursa olsun farkedermi
hem Türk olmak demek yanlış yapmaz anlamına gelmiyorki
yokmudur o pkk ********lerinin içinde Türk olan acaba...
heartache58
25.05.2009, 13:27
sonunda doğruyu gördün arkadaşım bizde bundan bahsediyoruz zaten
vatanını milletini seven herkes zaten bunu gururla söyler
dağlara taşlara yazmanın bi manası yok
hem vatanını milletini sevsin, ülkem için iyi şeyler yapsın
ırkı ne olursa olsun farkedermi
hem Türk olmak demek yanlış yapmaz anlamına gelmiyorki
yokmudur o pkk ********lerinin içinde Türk olan acaba...
dogrunun yanlısın ne oldugunu cok iyi biliyorum tasalanmayın siz.dediğiniz gibi daga tasa yazılıyor kmseye dayatma yapılmıyor bu durumda..pkk nın içindede vardır elbet türk hainler..Hiç bir türk yanlıs yapmaz diye bişeyde yok ,boyle birsey soylenmıs olsa komık olur zaten..
Arif Coşkun
25.05.2009, 13:28
benim o kelimeyi kullanarak ne söylemek istediğimi sizin gibi zeki insanların anlaması gerekiyordu
ayrıca Anadoluda bir sözdür bu
eğer ilk kez duyuyorsanız diyecek bir şeyim yok
ben hiç bir makama hiç bir kişiye hakaret etmedim
o benim görüşümdür ya saygı duyarsınız yada kaale almayıp cevap vermezsiniz
ikiside sizin seçeneğiniz
bu tür söylemlerle beni kışkırtmaya çalışmanız sizin gibi düşünenlerin tek silahı zaten
ama ne gaza gelirim, nede kimseye hakaret ederim
sitenin saygınlığına gelince üstad arif
bütün siteyi tek tek dolaşırsan benim söylemiş olduğum söz çoğu söylenenlerin yanında fasa fiso kalır
madem bu kadar titizsiniz aynı duyarlılığı her zaman göstermelisiniz
ama dedimya sizin gibi düşünmeyenlerin sözlerini, varlığını kabul etmekte çok zorlanıyorsunuz.
ama artık bunu kabul edin lütfen. sizin gibi düşünmeyen insanlarda var bu ülkede. saygılar.....
Arkadaşlar cevap cevabı doğuruyor, sonra konu konusundan uzaklaşıyor farklı yönlere gittikçe gidiyor. Sen şöylesin ben böyleyimi geçelim, konunun kendi içeriği yönünde görüşlerimizi belirtmemiz yeterli. Fikirlere elbetteki, fikirle cevap vereceğiz. Ve fikirlerede saygı duymak zorundayız. Eleştirilerimiz karşı tarafaı rendice edici, kırıcı değil tartışmaya yaraşır ve saygınlık içerisinde olamsı gerekir.
Özdemir kardeşim, o sözün elbetteki bir deyim olduğunu biliyoruz, ancak yakıştırdığın kişi ve makam itibarıyla hiçte hoş olmadığını belirtmek istemiştim. Diğerlerine cevap verme ğereği duymuyorum oda sizin görüşünüz tabiki.
Konu: " kürt sorunu varmı" benim fikrimce yok, neden yok ? Bu ülkede doğusuyla batısıyla herkes aynı haklara sahip. Ama kürt soırunu varmış gibi yapıp bundan rant sağlayıp , nemalananlar var olduğu için ve dış güçlerinde oyununa gelip var denilenecektir.
barikat58
25.05.2009, 13:49
NE MUTLU TÜRK OLANA DİYE ALGILAYAN ARKADAŞLAR VAR.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NİN BU BAHSETTİKLERİNİZLE HİÇ ALAKASI YOK.DAGDAN SİLİNMESİ NE KAZANDIRACAK YADA NE KAYBETTİRECEK BİRAZ ONADA BAKMALI!!KÜRTLER DEDİKLERİNİ YAPTIRDIKLARINI DAHA İYİ ANLAYACAK VE BAGIMSIZ KÜRDİSTAN İÇİN DAHADA Bİ İŞTAHLANACAKLAR.HER FIRSATTA KÜRT HALKINA TAVİZ VERENLER BİR GÜN TÜRK SORUNU CIKINCA NE YAPACAKLAR
Arif Coşkun
25.05.2009, 13:54
NE MUTLU TÜRK OLANA DİYE ALGILAYAN ARKADAŞLAR VAR.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NİN BU BAHSETTİKLERİNİZLE HİÇ ALAKASI YOK.DAGDAN SİLİNMESİ NE KAZANDIRACAK YADA NE KAYBETTİRECEK BİRAZ ONADA BAKMALI!!KÜRTLER DEDİKLERİNİ YAPTIRDIKLARINI DAHA İYİ ANLAYACAK VE BAGIMSIZ KÜRDİSTAN İÇİN DAHADA Bİ İŞTAHLANACAKLAR.HER FIRSATTA KÜRT HALKINA TAVİZ VERENLER BİR GÜN TÜRK SORUNU CIKINCA NE YAPACAKLAR
Zavallı Türkler
Okurlar merak ediyor:
"Açılımları niye yazmıyorsun?"
*
Yazayım...
"Türk" açılımı yapılsın.
*
Kürt açılımı var.
Ermeni açılımı var.
Rum açılımı var.
Hamas açılımı var.
*
Fikri striptiz yapılıyor...
Bize açılan bi şey yok.
*
Bu ne zulümdür kardeşim?
*
Şeş tivi'yi açıyorlar, gözünün üstünde kaşın var diye, bizim televizyonları kapatıyorlar... Ne bankamız kaldı, ne limanımız; malımızı mülkümüzü el áleme sattıkları yetmiyormuş gibi, açılım yapıp telefonumuzu verdikleri Arap bile "Türk" Telekom diye ortalıkta geziniyor, biz ise, "Türk'üm" bile diyemiyoruz artık.
*
- Kimsin?
- Türk'üm.
- Olmadı...
- Ya nasıl olacak?
- Kürt'sen Kürt'sün, Laz'san Laz.
- E değilim...
- Türkiyeliyim de o zaman.
- Manyak mısın birader...
- Irkçısın sen!
*
Bir ülkede kimin sesi çıkmıyorsa, ezilen odur... Bizim ülkede kimin sesi çıkmıyor?
Bizim.
Çünkü, herkes konuşunca "demokratik hak" oluyor, biz konuşunca "faşist!"
*
Herkese tolerans...
Bize tahammül sıfır.
*
Türk sorunu var bu ülkede.
Empati lütfen...
Türk açılımı yapılsın.
Yılmaz ÖZDİL
Barikat yaznına istinaden uyduğundan ekledim, benzerlik var gibi :)
Kibrisli
25.05.2009, 13:56
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
KKTC:) DÜnyanın en büyük bayrağının yanında yazıyor... Ve dünyadaki en büyük Ne mutlu Türk'üm diyene yazısı Barikat bu... Her sabah okula gittiğimde gözümün önündeydi çünkü okuduğum okul bu yazının ve bayrağın eteğindeydi.... Hatta şehitler haftasında o bayrağa dağ tırmanışı düzenlemiştik... Her gördüğümde şükür ediyordum, dua ediyordum şehitleirmize, Ecevit'e, Kıbrıs Türk'ünü koruyup, kurtadıkları, bu toprakları TÜRK yaptıkları için...
O yazıların silinmesi için kısa zamanda kimler nereye gitti, kimlere ne söz verildi nelerin altına imza atıldı. Geçekten çok üzücü bir durum, birşeyler elimizin altından kayıp gitmeye başladı gibi. Ne günlere kaldık Allahım uzaktan kumanda gibi değiştiriliyoruz. "ya uyuyarak yola devam, yada uyan" Bu ülke her zaman kendi insanıyla övünecektir, ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE " sözcüğünü ilelebet söyleyecektir. Milli duygu olmazsa, milli yükseliş olmazsa, nasıl başarı elde ederiz ne için mücadele eder toplumlar.
Abi sen üzme kendini, moralin çok bozulmuş gibi duruyor ama sana söz silinen her cümlenin yerine Türk Genci bir gece yenisini kendi elleriyle yazacaktır..... Bu gençlik papuç bırakmaz kimseye...
SEN EN BÜYÜK IRKÇISIN SEVA... AKLINIZI FİKRİNİZİ IRKLA BOZMUŞSUNUZ.... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE SÖZÜNE KARŞI ÇIKAN TÜM KÜRTLERDE IRKÇILAR ONLARI DESTEKLEYEN VE KENDİNİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLER YANLISI SANAN, AĞIZLARINDA SAKIZ YAPTIKLARI İNSAN HAKLARININ NE OLDUĞUNU ANLAYAMAMIŞ ZİHNİYETLERDE EN BÜYÜK IRKÇIDIR... KİMSE KİMSENİN IRKINI ÖNEMSEMİYOR.... KİMSE KİMSEYE BİR DAYATMADA BULUNMUYOR...
IRKÇILIK NEDİR BİLİYOR MUSUN???? NE MUTLU TÜRK OLANA DERSEN IRKÇISINDIR... ATATÜRK'ÜN TÜRK MİLLETİ TANIMINI BİLMİYORSUNUZ, BU SÖZÜN ANLAMINI ÖZÜMSEMEMİŞSİNİZ ÇÜNKÜ SİZ IRKÇISINIZ, TÜRK DENİLİNCE AKLINIZA GELEN TEK ŞEY TÜRK IRKI.... LAZLAR NEDEN BU SÖZDEN RAHATSIZ DEĞİL??? ÇÜNKÜ SÖZÜN ANLAMINI ÖZÜMSEMİŞLER, LAZ OLMALARINA RAĞMEN NE MUTLU Kİ TÜRK MİLLETİNİN BİR PARÇASIYIM DİYORLAR... BİR ÇOK ZAZA VE KÜRT NEDEN RAHATSIZ DEĞİL??? ÇÜNKÜ KENDİSİNİ BU MİLLETİN BİR PARÇASI SAYIYOR... BU BAYRAĞI BAYRAK BİLMİŞ, ÜLKEYİ ANA BİLMİŞ, DEVLETİ BABA BİLMİŞ, TÜRKLÜĞÜ MİLLİYET BİLMİŞ.... AMA IRKÇILA NE DİYOR???? "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEĞİL KARDEŞİM BEN TÜRK DEĞİLİM Kİ BANA NE TÜRKLERDEN BEN KÜRDÜM" DİYOR... İŞTE BU İNSANLAR IRKÇIDIR... TEMEL HAK VE HÜRRİYETLERE AYKIRIDIR NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DİYENLERDE GÜYA HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN BAHSEDİP ASIL IRKÇILIĞI YAPANLAR ONLARDIR...
EĞER Kİ SENİN DEDİĞİN DOĞRUYSA... YANİ BU SÖZ TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE AYKIRIYSA DİYELİMKİ HAKLISIN KUSURA BAKMA ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ÖNEMLİDİR....
dişiyiğido2
25.05.2009, 14:07
Evet, vardır.
Dağa çıkmış, Kürt tabanlı bir oluşum söz konusu.
Ayrıca bu oluşum şehirlerimizin içine de girmiş durumda.
Meclise bile el attılar
KKTC:) DÜnyanın en büyük bayrağının yanında yazıyor... Ve dünyadaki en büyük Ne mutlu Türk'üm diyene yazısı Barikat bu... Her sabah okula gittiğimde gözümün önündeydi çünkü okuduğum okul bu yazının ve bayrağın eteğindeydi.... Hatta şehitler haftasında o bayrağa dağ tırmanışı düzenlemiştik... Her gördüğümde şükür ediyordum, dua ediyordum şehitleirmize, Ecevit'e, Kıbrıs Türk'ünü koruyup, kurtadıkları, bu toprakları TÜRK yaptıkları için...
Abi sen üzme kendini, moralin çok bozulmuş gibi duruyor ama sana söz silinen her cümlenin yerine Türk Genci bir gece yenisini kendi elleriyle yazacaktır..... Bu gençlik papuç bırakmaz kimseye...
SEN EN BÜYÜK IRKÇISIN SEVA... AKLINIZI FİKRİNİZİ IRKLA BOZMUŞSUNUZ.... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE SÖZÜNE KARŞI ÇIKAN TÜM KÜRTLERDE IRKÇILAR ONLARI DESTEKLEYEN VE KENDİNİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLER YANLISI SANAN, AĞIZLARINDA SAKIZ YAPTIKLARI İNSAN HAKLARININ NE OLDUĞUNU ANLAYAMAMIŞ ZİHNİYETLERDE EN BÜYÜK IRKÇIDIR... KİMSE KİMSENİN IRKINI ÖNEMSEMİYOR.... KİMSE KİMSEYE BİR DAYATMADA BULUNMUYOR...
IRKÇILIK NEDİR BİLİYOR MUSUN???? NE MUTLU TÜRK OLANA DERSEN IRKÇISINDIR... ATATÜRK'ÜN TÜRK MİLLETİ TANIMINI BİLMİYORSUNUZ, BU SÖZÜN ANLAMINI ÖZÜMSEMEMİŞSİNİZ ÇÜNKÜ SİZ IRKÇISINIZ, TÜRK DENİLİNCE AKLINIZA GELEN TEK ŞEY TÜRK IRKI.... LAZLAR NEDEN BU SÖZDEN RAHATSIZ DEĞİL??? ÇÜNKÜ SÖZÜN ANLAMINI ÖZÜMSEMİŞLER, LAZ OLMALARINA RAĞMEN NE MUTLU Kİ TÜRK MİLLETİNİN BİR PARÇASIYIM DİYORLAR... BİR ÇOK ZAZA VE KÜRT NEDEN RAHATSIZ DEĞİL??? ÇÜNKÜ KENDİSİNİ BU MİLLETİN BİR PARÇASI SAYIYOR... BU BAYRAĞI BAYRAK BİLMİŞ, ÜLKEYİ ANA BİLMİŞ, DEVLETİ BABA BİLMİŞ, TÜRKLÜĞÜ MİLLİYET BİLMİŞ.... AMA IRKÇILA NE DİYOR???? "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEĞİL KARDEŞİM BEN TÜRK DEĞİLİM Kİ BANA NE TÜRKLERDEN BEN KÜRDÜM" DİYOR... İŞTE BU İNSANLAR IRKÇIDIR... TEMEL HAK VE HÜRRİYETLERE AYKIRIDIR NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DİYENLERDE GÜYA HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN BAHSEDİP ASIL IRKÇILIĞI YAPANLAR ONLARDIR...
EĞER Kİ SENİN DEDİĞİN DOĞRUYSA... YANİ BU SÖZ TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE AYKIRIYSA DİYELİMKİ HAKLISIN KUSURA BAKMA ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ÖNEMLİDİR....
Ben ırkçı degilim
Benim gönlümde ne mutlu Türküm diyene
Kimseye Türklüğümü dayatmıyorum
sizinde gönlünüzde olsun daglara taşlara kapılara pencerelere yazmakla mutlu Türk olunmaz
Türkiye büyük bir devlettir kimse bölemez kimsenin gücü yetmez
Bırakın bölücülük korkularını bırakın irtica korkularını bu millet büyük millettir kimsenin gücü yetmez ülkede bölünmez
Bizim ne kadar ne mutlu Türküm demeye hakkımız varsa digerlerininde ne Mutlu neye mensupsa onu demeye hakkı vardır kimse kimseye dayatma yapmasın
TÜRKİYE BÜYÜK DEVLETTİR
Yıllar önce erbakan bunu dile getirmişti.Siyasi hayatı pahasına
Erbakan:"Sen Türküm doğruyum çalışkanım diyosan elin oğluda ben de kürdüm daha doğruyum daha çalışkanım der." Ne mutlu Türküm diyene sözü sembolist kişilerin ırkçı kişilerin gaza gelip diğer ırkları ezme ve alt tabakada görmesine neden olmaktadır.Türkiyedeki sorun alt kimlik üst kimlik sorunudur.
Zavallı Türkler
Okurlar merak ediyor:
"Açılımları niye yazmıyorsun?"
*
Yazayım...
"Türk" açılımı yapılsın.
*
Kürt açılımı var.
Ermeni açılımı var.
Rum açılımı var.
Hamas açılımı var.
*
Fikri striptiz yapılıyor...
Bize açılan bi şey yok.
*
Bu ne zulümdür kardeşim?
*
Şeş tivi'yi açıyorlar, gözünün üstünde kaşın var diye, bizim televizyonları kapatıyorlar... Ne bankamız kaldı, ne limanımız; malımızı mülkümüzü el áleme sattıkları yetmiyormuş gibi, açılım yapıp telefonumuzu verdikleri Arap bile "Türk" Telekom diye ortalıkta geziniyor, biz ise, "Türk'üm" bile diyemiyoruz artık.
*
- Kimsin?
- Türk'üm.
- Olmadı...
- Ya nasıl olacak?
- Kürt'sen Kürt'sün, Laz'san Laz.
- E değilim...
- Türkiyeliyim de o zaman.
- Manyak mısın birader...
- Irkçısın sen!
*
Bir ülkede kimin sesi çıkmıyorsa, ezilen odur... Bizim ülkede kimin sesi çıkmıyor?
Bizim.
Çünkü, herkes konuşunca "demokratik hak" oluyor, biz konuşunca "faşist!"
*
Herkese tolerans...
Bize tahammül sıfır.
*
Türk sorunu var bu ülkede.
Empati lütfen...
Türk açılımı yapılsın.
Yılmaz ÖZDİL
Barikat yaznına istinaden uyduğundan ekledim, benzerlik var gibi :)
yaw bu adamın yazdıklarını biri bana tercüme etsin, geçenlerde bir daha sölemiştim aynı şeyi yaw
türk ün açılımı y mış , yok türkiyeli y miş , alla alla , beyin yeterli gelmiyor galiba bu adama
şimdi türkiye liyim desen ne dicekler sana neresinden
yada türk üm desen ne dicekler sana , memleket nere
bunları biraz düşün sonra cewap wer yılmaz özdil , insanları birbirine karşı ayrım yapma
yaw bu adamın yazdıklarını biri bana tercüme etsin, geçenlerde bir daha sölemiştim aynı şeyi yaw
türk ün açılımı y mış , yok türkiyeli y miş , alla alla , beyin yeterli gelmiyor galiba bu adama
şimdi türkiye liyim desen ne dicekler sana neresinden
yada türk üm desen ne dicekler sana , memleket nere
bunları biraz düşün sonra cewap wer yılmaz özdil , insanları birbirine karşı ayrım yapma
Ben Türküm demekle Türkiyeliyim demek ayrı şeyler seva
Ben Türküm demekle Türkiyeliyim demek ayrı şeyler seva
EEE o zaman sonuçta kimse irki soruyorlar mı bu ülkede senin irkin ne kardeş :D
böyle saçma bişey olabilir mi 5 parmağın 5 i bir değil ama her 5 parmak aynı ortamı paylaşıyor dimi...
Klimasuyu
01.06.2009, 06:22
Kürtler PKK'ya sırtlarını dönmez MİŞ
DTP Eş Başkanı Emine Ayna, 'Kürtler kendileri açısından sahipsiz bir halktır. Bu yüzden PKK'yı koruyucu güç olarak gördükleri için sırtlarını dönmezler' dedi.
'Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Modeli' konulu panelde konuşan Ayna, 'Kürt sorununu 1921 Anayasası ruhuyla çözerek uzlaşmayı sağlayabiliriz' diye konuştu.
Buna ne diyeceksiniz biz hala kürt sorunu var mı yok mu mdiye tartışırken adamlar PKK*yı kendilerinin korucusu sayıyorlar ...
PKK onların kurucusuysa Türk silahlı kuvvetleri onlar için ne ifade ediyor...
ErdalGüler
02.06.2009, 09:34
Kürt sorunu yok, ama kendilerini sorunmuş gibi göstermek isteyen sorunlu kürtler var...
Temel hak ve hürriyetler konusunda hiçbir kürt, laz veya çerkez ne olursa olsun Türklerin sahip olduğu haklardan az haklara sahip olduğunu idda edemez. Bu durumda Başörtülü kızlarımız müslüman bir ülkede müslümanca yaşayıp istedikleri gibi okula gidemezken ve ilim öğrenemezken, kürtlerin her hakka sahip olduğu ülkemizde en büyük haksızlığı geleceğimiz olan ve dinini yaşamaya çalışan başörtülü gençlerimiz görürken ve bununla ilgili birşey yapılmazken, her türlü hakka sahip olan kürtlerin böyle bir arayış içine girmesi ve sorun çıkarması bölücülükten başka birşey değildir. Bölücülüğe çanak tutan herşeye Türk Milleti olarak her zaman karşıyız ve bu bütünlüğü bozmak isteyenlere karşı gerekirse canımızı vererek mücadele etmesinide biliriz...
Kürt sorunu yok, ama kendilerini sorunmuş gibi göstermek isteyen sorunlu kürtler var...
Temel hak ve hürriyetler konusunda hiçbir kürt, laz veya çerkez ne olursa olsun Türklerin sahip olduğu haklardan az haklara sahip olduğunu idda edemez. Bu durumda Başörtülü kızlarımız müslüman bir ülkede müslümanca yaşayıp istedikleri gibi okula gidemezken ve ilim öğrenemezken, kürtlerin her hakka sahip olduğu ülkemizde en büyük haksızlığı geleceğimiz olan ve dinini yaşamaya çalışan başörtülü gençlerimiz görürken ve bununla ilgili birşey yapılmazken, her türlü hakka sahip olan kürtlerin böyle bir arayış içine girmesi ve sorun çıkarması bölücülükten başka birşey değildir. Bölücülüğe çanak tutan herşeye Türk Milleti olarak her zaman karşıyız ve bu bütünlüğü bozmak isteyenlere karşı gerekirse canımızı vererek mücadele etmesinide biliriz...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] g
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] .gif
Kürtler PKK'ya sırtlarını dönmez MİŞ
DTP Eş Başkanı Emine Ayna, 'Kürtler kendileri açısından sahipsiz bir halktır. Bu yüzden PKK'yı koruyucu güç olarak gördükleri için sırtlarını dönmezler' dedi.
'Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Modeli' konulu panelde konuşan Ayna, 'Kürt sorununu 1921 Anayasası ruhuyla çözerek uzlaşmayı sağlayabiliriz' diye konuştu.
Buna ne diyeceksiniz biz hala kürt sorunu var mı yok mu mdiye tartışırken adamlar PKK*yı kendilerinin korucusu sayıyorlar ...
PKK onların kurucusuysa Türk silahlı kuvvetleri onlar için ne ifade ediyor...
O Emine ayna ortamı germek için söylemiştir
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kürt sorununun çözümü konusunda kendileriyle görüşülmesi gerektiğini söyledi.
Partisinin Edirne 2. Olağan İl Kongresi'ne katılan Kaplan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kürt sorunu konusunda tarihi bir fırsattan söz ettiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı Gül, tarihi bir fırsat var dedi. Doğrudur. Konjoktür uygundur, doğru. 72 milyon insanımız barış istiyor doğru. Peki, biz nasıl yapacağız bunu. Demokrasilerde bunun yolu sandık değil mi ? Seçim değil mi ? Şimdi biz 22 Temmuz'da seçimle geldik. Bulunduğumuz illerde üstelik yüksek oylar aldık. Sandıktan seçilip meclise gelerek grup kurduk. Mecliste iktidar ve muhalefet partileri bizi tanıyorlar. Liderimizin elini sıkmıyorlar. 29 Mart yerel seçimleri oldu. Bu sefer 50 belediyemizi 100'e çıkartarak oylarımızı katladık. Doğuda ve Güneydoğu'da emenat oylarımızı geri aldık. Halk söz ve karar DTP'nin dedi. Şimdi sandıkta halk demiş ki benim temsilcim DTP'dir. Şimdi biz barış sürecini konuşuyoruz. Kiminle konuşacaksınız, elbette ki öncelikle siyaseten ve demokrasi gereği Meclis'te gurubu bulunan partilerle görüşeceksiniz. Başbakan, cesaret edip randevu veremiyor. ABD Başkanı Ankara'da Meclis'te Ahmet Türk'le görüşüyor. Ama iktidar ve ana muhalefet görüşmüyor." eleştirisinde bulundu
sivaslıgenç
26.07.2009, 16:27
Kürt sorunu flan yok bu ülkede herkes rahat rahat yaşıyor bazıları çıkıp kürt sorunu var idrek çözülmesli ve çözüm içinde de Apo iti olacakmış.Apo kımkı bu ülkenin sözde sorununa dahil olsun.O yapacagı pisliği yapmış zaten.Bence sorun yok.Bu ülkeyi karıştıranlar Ya Sevsinler Yada Terketsinler...
Dilsad Hatun
26.07.2009, 17:03
Bu ülkede AKP'ye oy verilebiliyorsa , Dtp'yede verebilir. !!
Klimasuyu
27.07.2009, 01:44
Yok o kadar da değil :).... .............................. .......
orda durun isterseniz o kadar uzun boylu değil verirlerse kürtler verirler sen bile bile gider verirmisin oyunu eğer türk oy verirse ben o insanın türklüğünden
şüphe duyarım sizde varmı yoksa biraz kürt damarı derler ya.
sen biraz karıştırmışsın galiba aradaki farkı bulabilirsin biraz düşünürsen
Aradaki farkı biraz gözlemleyelim ! Biri din üzerinden insanların duygularını sömürerek oy alıyor diğeride ırk üzerinden insanların duygularını kullanıyor.
sivaslıgenç
28.07.2009, 00:05
Chpde bu ülkeyi 50 yıl geriye götrürmüş bu ülkede akla hayale gelmeyecek oyunlar oynamış masum insanları acımasızca öldürmüş bir Örgüte destek veriyor Dtp ile farkı kalmıyor o zaman......
Paylaşta bizde öğrenelim sivaslıgen.
sivaslıgenç
28.07.2009, 00:13
Faili meçhul cinayetler.Halkı birbirine karşı kışkırtma.Askerle halkı karşı karşıya getirme.Ergenekondan içeri giren Perinçek tam bir Pkklı.
Chp ise Ergenekonla ilgili bir soruşturmada hemen ortalıgı kızıştırarak yok yargı siyasallaştırılıyor gibisinden hemen araya giriyor.
Klimasuyu
28.07.2009, 00:15
DTP ve Ak Parti'nin tek benzer yanları iki partininde genel başkanları terörist başı apo'ya sayın demeleridir onun dışında benzer yanları yok :)...
Faili meçhul cinayetler.Halkı birbirine karşı kışkırtma.Askerle halkı karşı karşıya getirme.Ergenekondan içeri giren Perinçek tam bir Pkklı.
Chp ise Ergenekonla ilgili bir soruşturmada hemen ortalıgı kızıştırarak yok yargı siyasallaştırılıyor gibisinden hemen araya giriyor.
Perinçekmi 1 numaralı emperyalist :) geri kalan iddalar hakkında yorum yapmaya kaydadeğer görmüyorum , X gazetede yazılan haberlere göre bilinçli olsaydık vay bizim halimize. Chp = ergenekon değildir , nasıl İslam = Akp değilse.
Bana görede her iki partide emperyalizm hizmet ediyor. Önce Askerle halkın arasındaki sevgi bağını körertiler şimdide yasaklarla devletle halkın sevgisine çomak sokuluyor benim fikrim bu yönde.
sivaslıgenç
28.07.2009, 00:31
Perinçekmi 1 numaralı emperyalist :) geri kalan iddalar hakkında yorum yapmaya kaydadeğer görmüyorum , X gazetede yazılan haberlere göre bilinçli olsaydık vay bizim halimize. Chp = ergenekon değildir , nasıl İslam = Akp değilse.
Bana görede her iki partide emperyalizm hizmet ediyor. Önce Askerle halkın arasındaki sevgi bağını körertiler şimdide yasaklarla devletle halkın sevgisine çomak sokuluyor benim fikrim bu yönde.
Perinçekin ne olduğu belli değilki anında dönüyor işine ne gelirse yani.
Gazetede yazmıyor herşey ortada boşuna generaller askerler içeri alınmadı ve bu yönde itirafçılarda var ve nasıl gazete de yaznlar diyorsun onu anlamadım.
Kardeşim Milletvekilleri üzerindeki dokunulmazlıkları kaldırsınlar , ozaman görürüz hep beraber kimler içeri alınıyor kimler salıveriliyor. Bugün İsraililerin cezaevlerinde bulunan her filistlinli suçlumudur ? yada Çin hükümetinin kurşuna dizdiği Uygurlular suçlularmıydı ?
sivaslıgenç
28.07.2009, 00:46
Kardeşim Milletvekilleri üzerindeki dokunulmazlıkları kaldırsınlar , ozaman görürüz hep beraber kimler içeri alınıyor kimler salıveriliyor. Bugün İsraililerin cezaevlerinde bulunan her filistlinli suçlumudur ? yada Çin hükümetinin kurşuna dizdiği Uygurlular suçlularmıydı ?
Şimdi kominist Çin yada Siyonist İsraille Türkiyeyi bir tutamassın.Adı üstünde komünist her şey kafalarına göre İsrailde öyle herşey dinlerinin yerine getirmelerini istediklerine göre.
Adamlar kendileri itiraf ediyorlar biz yaptık bize emirleri şu şu verdi diye sen hala suçsuz diyorsun.
yiğidoturan
28.07.2009, 00:54
TÜRKİYEDE KÜRT SORUNU DİYE BİR OLAY YOKTUR SADECE KÜRTLRTİ KULLANARAK GÜNEYDOĞUDAN YAPILAN UYUŞTURUCU VE İNSAN KAÇAKÇILIĞINDAN RANT SAĞLAYAN YURT İÇİNDEKİ HAİNLER İLE YURT DIŞINDAKİ TÜRKİYE (OSMANLI) DÜŞMANLIĞI YAPANLARIN RANT KAVGASI VAR KÜRTLERDE BUNA ALET EDİLİYOR ÇÜNKÜ CAHİL İNSANLARI YÖNLENDİRMEK KOLAYDIR . BU ARADA BURADAKİ AŞİRET AĞALARININ % 90 NIN YAHUDİ KÖKENLİ OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ .
TÜRK KÜRT KARDEŞTİR AYRIM YAPAN KALLEŞTİR.
% YÜZ KATLIYORUM YAHUDİLERİN BÜYÜK İSRAİL PROJESİNİN BİR PARÇASI
Şimdi kominist Çin yada Siyonist İsraille Türkiyeyi bir tutamassın.Adı üstünde komünist her şey kafalarına göre İsrailde öyle herşey dinlerinin yerine getirmelerini istediklerine göre.
Adamlar kendileri itiraf ediyorlar biz yaptık bize emirleri şu şu verdi diye sen hala suçsuz diyorsun.
Çinde kominizminden eser yoktur , Çin'in yönetim biçimi dikta kapitalizmidir. Kominizmde halk köle yapılmaz , bir çinli işçinin yaşam biçimide ortadadır. İsrailin siyonistliğinde hemfikiriz , tarihten bugüne kadar hep ordumuzun başarılılarıyla ön planda olan bir toplumuz , ordu ile halkın arasındaki bağ sevgi saygıdır. Dünya tarihinde bana göre ilk kapitalist Napolyon paranın gücünü keşfeden ünlü fransız'a bir gün şöyle bir soru yöneltilmiş dünyada çekindiğiniz , satın alamayacağınız bir değer varmıdır ? evet dünyada üstünden gelmiyeceğim tek güç birlikteliktir. !! Emperyalismizinde doğuşu kapitalizme bağlıdır , kapital ekonomide yoksul daha fazla yoksullaştırılıp zenginin daha fazla zengin olması sağlanır , orta sınıf diye bir ekonomik durum olamaz , kombilerin sömürülme durumuda ortadır. Maddi gücü olmayan bir insanın toplumdan nasıl uzaklaştığı , yalnızlaştırıldığıda aşikardır. Ekmek derdine düşen bir insanın zamanla ne devlet sevgisi nede bayrak sevgiside kalacağı bana göre hayalcilik değildir.
Sivaslisandy-58
28.07.2009, 01:26
O Emine ayna ortamı germek için söylemiştir
hic tarih okudunmu SEVA?????
NE ORTAMI GERMESI YA AVRUPANIN ELINDE HALA O HARITA DOLASIYOR BILIYORMUSUN SEN?KIME NE VERILECEK NERELER PAY EDILECEK!?
DURUP DURURKEN NEDEN 1921TARIHINI VERSIN!?NEDEN DOGUNUN OYLARI BU KADAR COGALDI BILIYORMUSUN!?
NE YAPILMAYA CALISILIYOR BILIYORMUSUN!?
NEDEN AVRUPA ÖZERKLIK VERILMESINI ISTIYOR BILIYORMUSUN!?
NEDEN AVRUPA KÜRT NUFUSUNU SAYIYOR 20 MILYON OLDU ZULÜM GÖRÜYORLAR ÖZERKLIK VERILMELI DIYORLAR DAYATA DAYATA BILIYORMUSUN!?
KIM ZULÜM GÖRÜYOR!?
YA BINLERCE SEHITLERIMIZI SORAN VARMI!?
TC:CUMHURIYETINE DESTEK CIKAN BIR ÜLKE VARMI!?
NEDEN DOGU NEDEN KÜRT HALKI!?NEDEN ERMENI!?
NEDEN KERKÜK,SÜLEYMANIYE!?
NEDEN FILISTIN!?
NEDEN UYGUR TÜRK HALKI!?
NEDEN AZARBAYCAN!?
NEDEN TÜRKMENISTAN!?VS.VS...........
lütfen dersimizi iyi calisalim bilmeden tartismayalim dünya heberlerine bir göz atalim!!
yiğidoturan
28.07.2009, 01:29
YA BEN PEK ANLAYAMADIM BENCE HA DİKTA KAPİTALİZİM HA KOMİNİZM İKİSİDE ZATEN SÖMÜRÜ DÜZENİ
Aradaki farkı biraz gözlemleyelim ! Biri din üzerinden insanların duygularını sömürerek oy alıyor diğeride ırk üzerinden insanların duygularını kullanıyor.
MÜSLÜMAN AKILLI İNSANDIR KENDİNİ SÖMÜRTMEZ BİRDE BU YÖNDEN DÜŞÜNÜN DEMEKKİ SÖMÜRÜLENLERDE BİR ŞEYLER EKSİK
Bu ülkede Türk sorunu var , Türküm demek faşistlik Atatürkçüyüm demek dinsizlik :)
Zaten bu dünyada zulümü sadece Türkler ve müslümanlar yapar. Kıbrıs harekatı sonrası ambargoya mahruz kalırız , ama afganistanda , ırakta milyonlarca müslüman katledilirken büyük abilerin sırtını tıpışlarız , devletin askerine polisine silah sıkanı asamazsın , insan haklarını ihlal edersin. İsrail 1 askeri için filistinde , lübnanda taş üstünde taş bırakmaz. Çin 100'lerce Türkü kurşuna dizer , bizim bakanımız önce zart zurt der ertesi günü çini protesto etmeye bizim gücümüz yetmez der. ( Hunlu , Uygurlu , Göktürklü dedelerimizi çoktan unutmuşturlar )
olmaz olur mu?kürt dedin mi sorun başlıyo zaten.oralara yapılan harcamanın birazını batıdaki merkez şehirlerin dışında kalan yerleşim yerlerine yapsalar ilçelere beldelere ,belki denge biraz olsun sağlanır. Üstelik de harcanan paralar boşa gitmez.değeri bilinir.yapılan o kadar yatırımlar yapıldığı gibi kalır,zarar görmez.devlet hizmet götürüyor, değer bilmezler kırıp döküyor.birazcık değer bilinse bak ne rahat edecekler.kendileri de bu memleket de.Batının o kadar geri kalmış şehirleri, köyleri var ki.... kürt sorunu diye diye gözler hep o tarafta.sözde yokluk çekenler sadece ve en çok oralarda.bunlar ağlamayana meme verilmez düşüncesinde.ama batıdaki köylüler ağlamayı bile bilmiyo.sadece sıkıntısını çekiyo.
YA BEN PEK ANLAYAMADIM BENCE HA DİKTA KAPİTALİZİM HA KOMİNİZM İKİSİDE ZATEN SÖMÜRÜ DÜZENİ
MÜSLÜMAN AKILLI İNSANDIR KENDİNİ SÖMÜRTMEZ BİRDE BU YÖNDEN DÜŞÜNÜN DEMEKKİ SÖMÜRÜLENLERDE BİR ŞEYLER EKSİK
Komiznim kısaca
Komünizm satmak ya da almak değildir,
paylaşmaktır.
Komünizm insanları milletlerine,dinlerine,renkler ine göre ayırmak değildir, farklılıkları zenginlik olarak görüp beraberce yaşamaktır.
Komünizm savaş değildir, tüm dünyada barıştır.
Komünizm çalışmadan,ter dökmeden kazanmak değildir,
her insanın emeği kadar kazanmasıdır.
Komünizm zenginlerin mahkemelerinde fakirlerin yargılanması değildir,
herkese eşit adalettir.
Komünizm yoksul diye insanların hastahane kapılarında,zenginlerin ise hastane süitlerinde yaşamaları değildir. her insana eşit sağlık imkanı sunulmasıdır.
Komünizm fakirin okula gitmek için 10km yürümesi ya da baba parasıyla okumak değildir. her insana eşit eğitim olanakları sunmaktır.
Komünizm hayata baba bursuyla gelip,çalışmadan yaşayabilmek değildir.
Komünizm çalışmasını engelliyecek bir sağlık sorunu vs. vs. olmadığı sürece çalışıp yaşamaktır.
Komünizm sadece zenginlerin eğlenmesi değildir. halkın isteklerine göre kurulan eğlence mekanlarında(diskodan tiyatroya,sinemadan ortaoyununa vs.) herkesin eğlenebilmesidir.
Komünizm etnik kökene ya da dine göre kıyak geçmek değildir,her insana eşit yaklaşmaktır.
Ya kapitalizm, çok kısaca komünizm'in karşıtıdır.
Sivaslisandy-58
28.07.2009, 01:52
olmaz olur mu?kürt dedin mi sorun başlıyo zaten.oralara yapılan harcamanın birazını batıdaki merkez şehirlerin dışında kalan yerleşim yerlerine yapsalar ilçelere beldelere ,belki denge biraz olsun sağlanır. Üstelik de harcanan paralar boşa gitmez.değeri bilinir.yapılan o kadar yatırımlar yapıldığı gibi kalır,zarar görmez.devlet hizmet götürüyor, değer bilmezler kırıp döküyor.birazcık değer bilinse bak ne rahat edecekler.kendileri de bu memleket de.Batının o kadar geri kalmış şehirleri, köyleri var ki.... kürt sorunu diye diye gözler hep o tarafta.sözde yokluk çekenler sadece ve en çok oralarda.bunlar ağlamayana meme verilmez düşüncesinde.ama batıdaki köylüler ağlamayı bile bilmiyo.sadece sıkıntısını çekiyo.
memleketimizi sevseler! ihanet ederlermi!? abim özerklik alirlarsa onlara amerika avrupa yeni bir düzen kurarlar honkong,hindistan modeli gibi bilselerdi ülkemizin kiymetini bilirlerdi!?
ins. bu istekleri hic bir zaman gerceklesmeyecek!
yiğidoturan
28.07.2009, 02:02
Komiznim kısaca
Komünizm satmak ya da almak değildir,
paylaşmaktır.
Komünizm insanları milletlerine,dinlerine,renkler ine göre ayırmak değildir, farklılıkları zenginlik olarak görüp beraberce yaşamaktır.
Komünizm savaş değildir, tüm dünyada barıştır.
Komünizm çalışmadan,ter dökmeden kazanmak değildir,
her insanın emeği kadar kazanmasıdır.
Komünizm zenginlerin mahkemelerinde fakirlerin yargılanması değildir,
herkese eşit adalettir.
Komünizm yoksul diye insanların hastahane kapılarında,zenginlerin ise hastane süitlerinde yaşamaları değildir. her insana eşit sağlık imkanı sunulmasıdır.
Komünizm fakirin okula gitmek için 10km yürümesi ya da baba parasıyla okumak değildir. her insana eşit eğitim olanakları sunmaktır.
Komünizm hayata baba bursuyla gelip,çalışmadan yaşayabilmek değildir.
Komünizm çalışmasını engelliyecek bir sağlık sorunu vs. vs. olmadığı sürece çalışıp yaşamaktır.
Komünizm sadece zenginlerin eğlenmesi değildir. halkın isteklerine göre kurulan eğlence mekanlarında(diskodan tiyatroya,sinemadan ortaoyununa vs.) herkesin eğlenebilmesidir.
Komünizm etnik kökene ya da dine göre kıyak geçmek değildir,her insana eşit yaklaşmaktır.
Ya kapitalizm, çok kısaca komünizm'in karşıtıdır.
KOMİNİZMİN UYGULANDIĞI HİÇ BİR ÜLKE VATANDAŞI MEMNUN DEĞİL AMA DEMEKKİ BİZDE HALA KOMİNİZM HAYRANLIĞI VAR ..... ŞUNU BİLMENİZİ İSTERİMKİ SONUNDA İZM OLAN TÜM FİKİRLER SİYONİST YANİ YAHUDİ MERKEZLİDİR HANGİSİ INSANIN VE İNSANLIĞIN FAYDASINA BİR ŞEY SUNMUŞTUR KOMİNİZMDEDE AYRICALIKLI TABAKA VARDIR KAPİTALİZMDEDE FAŞİZMDEDE HEPSİDE SÖMÜRÜ DÜZENİDİR
Öncelikle bugüne kadar komünizm tam olarak hiç yaşanmamıştır , belki sosyalist ülkeler vardır ama komünizm yaşanmadığı aşikardır. Hayranlık ve komünizmle siyanizmi bağdaştırmanızı yaşınıza yakıştıramadım bilinçsizce bir konusma , ama doğruları öğreneceğinize inanıyorum tabi ki araştırıp bilgi sahibi olduğunuzda.
Sivaslisandy-58
28.07.2009, 22:27
KOMİNİZMİN UYGULANDIĞI HİÇ BİR ÜLKE VATANDAŞI MEMNUN DEĞİL AMA DEMEKKİ BİZDE HALA KOMİNİZM HAYRANLIĞI VAR ..... ŞUNU BİLMENİZİ İSTERİMKİ SONUNDA İZM OLAN TÜM FİKİRLER SİYONİST YANİ YAHUDİ MERKEZLİDİR HANGİSİ INSANIN VE İNSANLIĞIN FAYDASINA BİR ŞEY SUNMUŞTUR KOMİNİZMDEDE AYRICALIKLI TABAKA VARDIR KAPİTALİZMDEDE FAŞİZMDEDE HEPSİDE SÖMÜRÜ DÜZENİDİR
BENIM CEVREMDEKI ESKI YUGOSLAVYA INSANLARI HELE HELEKI BOSNA`LILAR COK MEMUNMUSLAR; HERKESIN HERSEYI VARDI ISSIZ KALMIYORDUK,ISTEN CIKARSALARDA DEVLET GÖNDERINCE YINE ALIYORLARDI DIYOR.
SADECE DIS DÜNYAYA VE YENILIKLERE KAPALILARMIS HERSEY KENDI YERLI MALARIYMIS O ZAMANLAR.
SIMDI BILE ARAR OLMUSLAR O GÜNLERI ÖYLE SÖYLÜYORLAR..!
yiğidoturan
29.07.2009, 18:48
Öncelikle bugüne kadar komünizm tam olarak hiç yaşanmamıştır , belki sosyalist ülkeler vardır ama komünizm yaşanmadığı aşikardır. Hayranlık ve komünizmle siyanizmi bağdaştırmanızı yaşınıza yakıştıramadım bilinçsizce bir konusma , ama doğruları öğreneceğinize inanıyorum tabi ki araştırıp bilgi sahibi olduğunuzda.
sana göre doğru olabilir ama bana göre yanlış fikirlere saygılı olmanı rica ederim
Saygıdeğer büyüğüm fikirleri saygı gösterilmesini istiyorsan eyv, bende istiyorumda. Yalnız ikimizide problem ettiğimiz şeyin kaynak sebebi senin yorumun oluyor. Yorumunda fikir belirtmekten ziyade iddalarda bulunup benim için değerli bir düşünceyi aşşalıyorsun. Mesela tam anlamıyla yaşanmamış bir komünizmin , yaşandığını idda ederek hatta yaşayan insanların memnun olmadığı gibi ve siyonizm kaynaklı olduğu hakaretini yaparak. Komünizmin sömürü düzeni olduğundan bahsetmişsin , açıklarmısın bunu söylemendeki gerekçeleri '' yalnız ahmet efendi bana böyle söyledi yada mehmet efendi bana böyle söyledi '' gibisinden söylemleri kabul etmiyorum.
yiğidoturan
30.07.2009, 00:56
Saygıdeğer büyüğüm fikirleri saygı gösterilmesini istiyorsan eyv, bende istiyorumda. Yalnız ikimizide problem ettiğimiz şeyin kaynak sebebi senin yorumun oluyor. Yorumunda fikir belirtmekten ziyade iddalarda bulunup benim için değerli bir düşünceyi aşşalıyorsun. Mesela tam anlamıyla yaşanmamış bir komünizmin , yaşandığını idda ederek hatta yaşayan insanların memnun olmadığı gibi ve siyonizm kaynaklı olduğu hakaretini yaparak. Komünizmin sömürü düzeni olduğundan bahsetmişsin , açıklarmısın bunu söylemendeki gerekçeleri '' yalnız ahmet efendi bana böyle söyledi yada mehmet efendi bana böyle söyledi '' gibisinden söylemleri kabul etmiyorum.
gardaş sana sadece şu soruyu sormak istiyorum kominizimde sınıf varmı yokmu ?
kasparix
30.07.2009, 01:11
yav komınızmın tanımı hoşda hangi gomınıst ülkede o güzellikler var....anlamlar konuyu saptırmasında..bi merak işde..
gardaş sana sadece şu soruyu sormak istiyorum kominizimde sınıf varmı yokmu ?
Komünizimde sınıf farkı yoktur.
Sivaslisandy-58
30.07.2009, 01:20
YA BIRAKIN KOMINIZIMI NEYI
BIZI ASIL ILGILENDIREN TC.CUMHURIYETININ SU AN NEREYE GITTIGI!?
BAKIN YAKINDA TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETECEK TÜRKIYEYI :mad:ARDINDA DIS GÜCLERLE BERABER KIM OLUYORLARDA PAZARLIK YAPABILIRLER ANLAM VEREMIYORUM!?
DURUMA BIR DUR DIYEN OLMAYACAKMI!?YOKSA MILLETI BIR BIRINEMI DÜSÜRMEK ISTIYORLAR!?
BÖYLEMI SONUCA VARACAKALR YANI!?:confused:
yav komınızmın tanımı hoşda hangi gomınıst ülkede o güzellikler var....anlamlar konuyu saptırmasında..bi merak işde..
Arkadaşım komünist devlet diye bir tabir yoktur. Komünizm'de devlet sınırları diye bir şey olamaz Komünizm'de ne sınır olur nede sınıf. Sosyalist devletler vardır , örneğin Küba , Venezuela öncelikle tüm ülkelerin sosyalist olduktan sonra komünizm oluşturulur. Buda dünya vatandaşlığı sınırsız , engelsiz dünya kısaca....
YA BIRAKIN KOMINIZIMI NEYI
BIZI ASIL ILGILENDIREN TC.CUMHURIYETININ SU AN NEREYE GITTIGI!?
BAKIN YAKINDA TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETECEK TÜRKIYEYI :mad:ARDINDA DIS GÜCLERLE BERABER KIM OLUYORLARDA PAZARLIK YAPABILIRLER ANLAM VEREMIYORUM!?
DURUMA BIR DUR DIYEN OLMAYACAKMI!?YOKSA MILLETI BIR BIRINEMI DÜSÜRMEK ISTIYORLAR!?
BÖYLEMI SONUCA VARACAKALR YANI!?:confused:
Ablacım Pkk bir virüstür , ABD ( EMPERYALİST GÜÇ ) tarafından büyük Ortadoğu projesini oluşturmak için gönderilen bir virüstür. Biz zamanında insanların bilinçlenmesi , beraber olması için dilimizde tüyleri bitirirken bizle alay ediliyordu. Bugün Pkk'yı muhatab almak zorunda kaldık :) ABD'nin büyük ortadoğu projesinde kürdistan diye bir devlet vardır buda iran ve ırak ile olan sınırlarımızı egale eden bir toprak bütünlüğüne sahiptir. Yrn ABD'nin destekleriyle kurulacak Kürdistan sonrasında İran ve Irak'la komşuluğumuzu yitireceğiz.
kasparix
30.07.2009, 01:28
ozaman desene bütün müslümanlar koministtir senin o güzel tanımlara göre...
Güzel kardeşim Komünizm tüm insanlara hitap eder. Devrimciler içinde materyalistlerde vardır müslümanlarda , hristiyanlarda ve benzeri dinlerde. Materyalist bir insan Tanrıya inanmaz bu değildirki tüm sosyalistler materyalisttir inş. yanlış anlaşılmam. Aslında bu tarz bir konuyu burdan ifade edebilmek ne kadar doğru orasıda tartışılabilir.
kasparix
30.07.2009, 01:49
okuyup bi refaha kavusup kendini bugunkı sısteme entegre eden yanı bır nevi yozlaşan taviz veren doğulu yani kürtler için sorun yok ,sorun alt tabakada memleketinde her alanda aşiret ve topluluk halınde yasayan kürtlerde sahası sıkıntı dıyelim...onlarda entegre ve yozlaşma olmaz işde...şehirlerde en çok yozlaşanların kürt kökenli gençler olduğunu görmekdeyim son donemdekı devlet politikaları da bu yondeydı bi şeklde sınavla vs sebeplerle iş vs işde kürtler memleketin bi çok yerine dağıtıldılar aileler halınde bunda bı nebze basarılı olunduda ..sakarya ve balıkesirdekı hadıseler dısında...kürt halkı değerlerine çok düşkün bi halkdır aslında...türk milletinin gücüdür dolayısıyla...gücümüze güç katmamız dahası balansı onların elınde işde...adı ne olursa olsun etnik sosyal kulturel ekonomık sorun....büyük devlet lmak isdiyorsak bu güney doğuda yasayanların elinden tutmalıyız..dahası onlara refah ve huzur götürülmeli..en basda gelen güvenlik sorunu çözülürse diğer sorunlarında çözüleceği kanaatindeyim...pkk silahını teslim edecek ..artık askerle yatıp kalkmayacak o yorenın koyluleri...dokdoru oğretmeni huzur içinde gidecek orda kalacak donmeyecek ...birde yani çok abartmayada gerek yok ..etnisiteden kaynaklanan sorunların bi an önce çözümlenmesi tadaftarıyım ancak bunun dısındakı sorunlarda bi pozitif ayrımcılığa karsıyım...çünki meleketin tüm bögesinde diğer sorunlar aynıdır aynı hassasıyetle yaklaşılmalıdır...zamanla sorunların çözüleceği kanaatindeyim....
oyle bop topa da fazla takılmayın arkadslar..türkiye cumhuriyeti osmanlı devletinin devamıdır ..tarihi ve tecrubesi vardır..reflexleri vardır...son yıllardakı ole korku politikalarıınn nekdar yersiz olduğunu gösderecek bu necip millet devletin ilelebet payıdar kalmasıyla...
okuyup bi refaha kavusup kendini bugunkı sısteme entegre eden yanı bır nevi yozlaşan taviz veren doğulu yani kürtler için sorun yok ,sorun alt tabakada memleketinde her alanda aşiret ve topluluk halınde yasayan kürtlerde sahası sıkıntı dıyelim...onlarda entegre ve yozlaşma olmaz işde...şehirlerde en çok yozlaşanların kürt kökenli gençler olduğunu görmekdeyim son donemdekı devlet politikaları da bu yondeydı bi şeklde sınavla vs sebeplerle iş vs işde kürtler memleketin bi çok yerine dağıtıldılar aileler halınde bunda bı nebze basarılı olunduda ..sakarya ve balıkesirdekı hadıseler dısında...kürt halkı değerlerine çok düşkün bi halkdır aslında...türk milletinin gücüdür dolayısıyla...gücümüze güç katmamız dahası balansı onların elınde işde...adı ne olursa olsun etnik sosyal kulturel ekonomık sorun....büyük devlet lmak isdiyorsak bu güney doğuda yasayanların elinden tutmalıyız..dahası onlara refah ve huzur götürülmeli..en basda gelen güvenlik sorunu çözülürse diğer sorunlarında çözüleceği kanaatindeyim...pkk silahını teslim edecek ..artık askerle yatıp kalkmayacak o yorenın koyluleri...dokdoru oğretmeni huzur içinde gidecek orda kalacak donmeyecek ...birde yani çok abartmayada gerek yok ..etnisiteden kaynaklanan sorunların bi an önce çözümlenmesi tadaftarıyım ancak bunun dısındakı sorunlarda bi pozitif ayrımcılığa karsıyım...çünki meleketin tüm bögesinde diğer sorunlar aynıdır aynı hassasıyetle yaklaşılmalıdır...zamanla sorunların çözüleceği kanaatindeyim....
oyle bop topa da fazla takılmayın arkadslar..türkiye cumhuriyeti osmanlı devletinin devamıdır ..tarihi ve tecrubesi vardır..reflexleri vardır...son yıllardakı ole korku politikalarıınn nekdar yersiz olduğunu gösderecek bu necip millet devletin ilelebet payıdar kalmasıyla...
Sen kürtlerin devlet politikasıyla şehirlere dağıldığını düşünüyorsun ama kürtler bunu yayılmak olarak adlandırıyor. Bencede bu bir yayılmadır , bugün bütün kolay kazanılan paralı işlerde kürtler vardır. Kürtler üretici kısmının büyük çoğunluğuna ulaşmışlardır.
Arkadaşım ABD'nin Bop diye bir projesi var ise ve bunu kendiside kabul ediyor ise böyle bir durumu görmezden gelmek saflık olur. Bugün T.C. tam bağımsız değildir Avrupa birliği bahaneleriyle ve İMF'ye olan borçlarla Emperyalizme göbekten bağlıdır. Reflexleri göstermek için geç kalınmıştır , emperyalizmden kurtulmak içinde öyle kılıç kalkan yetmez...
Kürt Açılımı" Hazırlıklarını Yürütmekle Görevlendirilen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dün Merakla Beklenen Açıklamasını Yaptı, Ancak "Çözüm Sürecinin Yönü Demokratikleşme Olacaktır" Demekle Yetindi
ÇİRKİN KIZ58
30.07.2009, 11:17
MUSTAFA KEMAL ATATÜR'ÜN BİZLERE EMENET ETTİĞİ VATANI TERÖR ÖRGÜTÜ
DEDİĞİMİZ HAİNLER, VE KALLEŞLER BÖLEMEYECEKTİR BİZLER HER ZAMAN KANLA BAŞLA BU MÜCADELE EDECEĞİ GEREKİRSE VE BURDA BİR EĞİTİMCİ OLARAK GÖREV YAPMAK BENİM İÇİN ONUR
ŞEHİT KANLARIYLA BOYALI AL BAYRAĞI HERDEM GÖKLERDE KALACAK VE BİZLERDE O KANA KAN KATACAĞIZ KENDİ KANIMIZLA VE BU VATANI ASLA BÖLEMEYECEKLER
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AMACI İSRAİLİNKİ İLE AYNI 1915 TE AMERİKA BİR AVUÇ YAHUDİYİ FİLİSTİN TOPRAKLARINA YERLEŞTİRDİ SONRA DIŞARDA YAŞAYAN YAHUDİLERDE GELMEYE BAŞLADI FİLİSTİN TOPRAKLARINA GÜNDEN GÜNE ERİTTİLER FİLİSTİNİ HER YIL SAVAŞ HER YIL KANLA ŞU ANKİ DURUMDA FİLİSTİN KÜÇÜLDÜ VE TOPRAKLARI ERİDİ BU SON HARİTALARDA GÖRÜNÜYOR.
ŞİMDİ TÜRKİYEYE BU TERÖR ÖRGÜTÜ HAİNLER ÇOĞALIYOR
SAYILARIDA ÖYLE BASİTE ALINIR GİBİ DEĞİL
BUR DA 1 EVDE EN AZ 12 ÇOCUK VE ZİHNİYETTE HEPSİ AYNI ÇOCUĞA SORUYORSUN NE OLACAKSIN DİYE VERDİĞİ CEVAP VAHİM EĞİTİMLİ GERİLLA DİYOR.
KIZ ÇOCUĞUDA BEN 15 ÇOCUK YAPACAĞIM TÜRKLERİN SAYISINI GEÇMEK İÇİN DİYOR DONUP KALIYORSUN.
. SOKAKTAKİ 3.5 YAŞINDAKİ COCUK BİR OLAY GÜNÜNDE GÖRDÜM OYUNU NE BİLİYORMUSUNUZ SİŞENİN İÇİNE ATEŞ YAKIP ATMAK YANİ ŞOK OLDUM 3 YILDIR YAŞADIĞIM DURUMLARA
TÜRKÜYE NERELERE GÖTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR
AMA BU VATAN HAİNLERİ BİZİM TOPRAĞIMIZDA BARINAMAYACAK ASKERİ KUVVETLERİMİZ VE POLİSİMİZ. BORDO BERELİLER , EFELER,DADAŞLAR ÖZEL HARAEKETCİLER BU VATAN HAİNLERİNE FIRSAT VERMEDEN ONLARIN CANINI ALMAK İÇİN SÜREKLİ TEPESİNDE BEKLİYOR
BİZLERDE CANLA BAŞLA ONLARIN YANINDAYIZ BU VATAN BİZİM BİZ MÜSLÜMANIZ VE BİZ TÜRKÜZ NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
KÜRT SORUNU TABİKİ VAR
erdoğan orhan
30.07.2009, 11:29
Dağda Üç Beş Koyun Sürüsü , Tutturmuş Bir Kürdistan Türküsü , Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa Örtüsü , Satsan 5 Para Etmez Ne Dirisi Ne ölüsü , Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine ? İte İtlik Yapıp Kafa Tutma Beyine !! Anlasa Dediğimi Sokaktaki KöpekLer AğLar Haline , Duy Ulan Soysuz NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!
doğan bulut
30.07.2009, 19:42
arkadaşlar kurt sorunu diye bir şey yok bu ermeni ve abd nin ve onun uşaklığını yapan birtakım hayinlerin oyunu olar geride duruyor kürt türk diye kardeşi kardeşe kıjkırdıyorlar kendilerde geride siğir ediyorlar madem kurt sorunu var ise meçlisdeki millet vekillerinin üçde biri kürt bakan ların hemen hemen yarısı kürt demekki kürt sorunu yok bitakım hayinlerin uydurması türkiyenin heryerinde kürt kardeşlerimiz var oralara gelmeyin diyen varmı arkadaşlar bizim ülkemiz çok güzel bu ülke hepimize yeter ama hainlere fırsat vermiyelim kim ne dersedesin TÜRK KÜRT KARDEŞTİR AYRIM YAPAN KALLEŞTİR....
Klimasuyu
07.08.2009, 08:41
Bu gün oturup DTP başkanı Ahmet TÜRK'le konuşan yarın kandile'de gider İmralı'ya da gider !...
doğancım bunu sen ve ben diyoruz ama onlar demiyor yada dedirmiyolar
rahmetli kemal atatürk zamanında bunlarıda kırıp denize dökecekmiş ilerde bunlar sorun olcaklar bizim başımıza demiş ama inönü engel olmuş canım atam gelmeden geleceği görmüş ama işte keşke dinlemeymiş inönüyübak nasıl çıktı atamızın dediği öyle biri bir daha gelmişti dünyaya ama her zaman dediğim gibi iyileri yaşatmıyolar muhsin başkana ve atamıza
saygı ve dualar gönderelim.
Siyahnur
12.08.2009, 15:19
doğancım bunu sen ve ben diyoruz ama onlar demiyor yada dedirmiyolar
rahmetli kemal atatürk zamanında bunlarıda kırıp denize dökecekmiş ilerde bunlar sorun olcaklar bizim başımıza demiş ama inönü engel olmuş canım atam gelmeden geleceği görmüş ama işte keşke dinlemeymiş inönüyübak nasıl çıktı atamızın dediği öyle biri bir daha gelmişti dünyaya ama her zaman dediğim gibi iyileri yaşatmıyolar muhsin başkana ve atamıza
saygı ve dualar gönderelim.
Kara mizah sanirim...?
ömer yalcin
12.08.2009, 16:24
Kürt sorunu hic bitmediki,bitmezde.
Nice sehit verdik,ve halada veriyoruz,yüce Rabbim bütün PKK lirari helak ve kahr etisin
bu vatan bizim bölünmez,böldürmeyizde.
Bütün beddualarim sizlere duyun aponun itleri.
kürt sorunu varmı yokmu demek bile sorun bence.
65serdal58
12.08.2009, 22:53
kürt sorunu varmı yokmu demek bile sorun bence.
haklısın güzel ablacım
kürt sorunuyla pkk sorununu ayırt etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Pkk kürtleri kandırmakta..sosyal ve ekonomik bazı eksiklikleri onlara karşı kullanmakta ve bu yönden taraftar toplamakta..
kürtlerin pkk ya sempati duyması sorun değil mi sizce.. neden bu bölgede dtp hala birinci parti.. Tayyip erdoğanın Ahmet Türkün elini sıkıp sıkmama meselesi değil bu..bir akp nin bir chp nin bir anapın bir mhp nin bu bölgedeki insanlara vermediği ve dtp nin verdiği şey nedir ki bu insanlar bu partiye oy veriyor.. önce bunu düşünmek lazım
Klimasuyu
13.08.2009, 00:30
Öncelikle Goramaz hocam Kürt sorunu DTP'nin şaunki duruşuyla çözülmez! Başbakanla görüşürken apo'yu gündeme almamaya çalışıyorlar ama Emine Ayna denen şahıs gidip Ağrı'da apo muhattab alınmaz ise biz yokuz diyor !...
Gelelim Güneydoğu halkına bişey verme konusuna:) Doğu'da ki halka ne DTP ne MHP ne de diğer partiler ordaki halka hiçbirşey vermiyor sadece Ak Parti beyaz eşya veriyor:) ama yine de DTP her seçim de birinci oluyor buda demek oluyor ki bişey verip almakla alakalı değil orda yaşayan insanların görüşü DTP'nin görüşüyle aynı ....
akp tunceli de beyaz eşya dağıttı ve Akp nin milletvekili çıkaramadığı tek il Tunceli...gerçi belediye seçimlerinde oldu bu olay ama yine de durum bu..
Mesele Akp ile sınırlı değil .Akp olmasın da Chp olsun Mhp olsun farketmez..Benim hoşuma gitmiyor Dtp nin birinci parti olması.Pkk Yıllarca bu insanlara zarar verdi. Hatırlıyorum 90 lı yıllarda pkk köy basar el kadar bebeleri katlederdi. Bu insanlar bunu unutup bu partiye niçin oy verir?
Sorun; niçin bu insanlar Dtp ye oy veriyor ?. Bunun araştırılması lazım..sonra çıkıp biz bu partiyle görüşmeyiz demek olmaz. Çünkü madem onlara seçime katılma hakkı veriyorsunuz, onlarda bu meclisin içinde , onları tanımanız gerekir. Onları tanımamak demek oy veren vatandaşları tanımamak demek. dışlanma psikolosijiyle bu grup daha da yükselebilir.
Dtp yi tanımamazlık değil çözüm Dtp nin oluşum nedenlerini ortadan kaldırmak...
Klimasuyu
13.08.2009, 07:56
Heralde çıkaramaz hocam adamlar beyaz eşyaları sırtlamış götürüyolar hem de bağırıyolar ki Ak Parti bizden oy beklemesin :Dben anlamadım ya bari eşyayı eve götür de gel öyle de :)
fırtına110
14.08.2009, 07:18
BU Ülkede kürtlerde diğer vatandaşlar gibi memur olup istedikleri yerlerde calışıp yaşayabiliyorlarsa sorun falan yoktur.
Alperen.
14.08.2009, 12:04
Etnik köken üzerinden açılım yapmak sorun var demek bölücülük yapmaktan öteye gitmez,bugün kürtler üzerinden yaparsın bunu yarın başkası çıkar hak ister çok yanlış politikadır bu,ben kürt arkadaşıma ne sorununuz var niye açılım yapılıyor dediğimde,"ne sorunumuz olabilir ki aynı çatı altında yaşıyor beraber yiyiyor beraber dolaşıyoruz bu açılımın adı resmen pkk ile müzakeredir" diyor,bu düşünceler üzerinden varın yorumu siz getirin...
Bizler Ayyıldızlı Bayrağın altında Kürt Türkmen Alevi Sunni Laz Çerkez hepimiz beraberiz,hasan ile haso nun ne derdi olabilir ki...bu açılımlar bölücülükten öteye gitmez bunun farkına varalım...
Siyahnur
14.08.2009, 12:57
BU Ülkede kürtlerde diğer vatandaşlar gibi memur olup istedikleri yerlerde calışıp yaşayabiliyorlarsa sorun falan yoktur.
Peki; mesela bi kardesimizde uni de kendi anadilinde bi bölümde okumak isterse ? hakki degil mi ? bir sürü sacma sapan ecnebi dillerde bölümler varda kürtce niye olmasin ? sorun burda...
Bosluklar var...
@Alperen.
digerleride hak ister deyip "acaba"ya, yani bir korkuya, bir vehime bir ülke kurban edilemez.
Neyse Ins. hayirlara vesile olur hayirli Cumâ´lar...
Alperen.
14.08.2009, 13:18
@Alperen.
digerleride hak ister deyip "acaba"ya, yani bir korkuya, bir vehime bir ülke kurban edilemez.
Hayır korku değil tedbir amaçlı söledim bu bilinçte olunmalı,bu açılım sanıldığı gibi kürtlere hak vermekten öte o bölgede yani doğuda BOP un ürünü olan Büyük İsrail Devletini kurmaktır,bu yahudi lobilerinin BOP çerçevesinde yaptığı bir plandır,bunun farkına varılmasının gerekliliğini vurguluyorum...
Siyahnur
14.08.2009, 19:18
Hayır korku değil tedbir amaçlı söledim bu bilinçte olunmalı,bu açılım sanıldığı gibi kürtlere hak vermekten öte o bölgede yani doğuda BOP un ürünü olan Büyük İsrail Devletini kurmaktır,bu yahudi lobilerinin BOP çerçevesinde yaptığı bir plandır,bunun farkına varılmasının gerekliliğini vurguluyorum...
Nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz, hayret.
Bu endiseler su-i zan´dan ileri gitmiyor bana göre...
Insaallah hayirli olacak, hic olmazsa dua´nizi eksik etmeyin.
Alperen.
15.08.2009, 10:57
Nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz, hayret.
Bu endiseler su-i zan´dan ileri gitmiyor bana göre...
Insaallah hayirli olacak, hic olmazsa dua´nizi eksik etmeyin.
Bu bugünün projesi değil bakın obama Türkiye ye geldi ne istedi Ermenilerle arayı düzeltin onlara açılım yapın daha sonra Kürtlere,neden atlantik ötesinden gelen emirlerle açılımlar yapılıyor,bizim Milli bir politikamız var neden kendi sorunlarımızı kendimiz çözemiyoruz bu kadar acizmiyiz,2010 da amerika Iraktan çekilecek neden barzani Türkiye ile ilişkilerini iyi tutmaya çalışıyor hiç sordunuzmu kendinize,bu proje sanıldığı gibi değil bizde hayırlısını olmasını isteriz tabiki ama muhatap aldıkları bölücübaşı ve tayfası olursa bunda pek hayr aranmaz,Başbakan görüşmem dediği dtp lilerle ne olduda bir anda görüştü hiç düşündürmüyormu bunlar sizi,bir demokratikleşme açılımı yapılacaksa bu terör örgütüyle bağlantılı olanlarla değil Milli bir politikayla yürütülür,bu açılım BOP un bir bölümüdür daha ilerki süreçlerde bu federasyon istemine kadar gidecek,dualarımız Milli politika çerçevesinde etnik köken ayrımı yapmadan sorunlarını dışa bağlı olmadan çözen bir hükümetin gelmesinden yanadır...
“Eşkiyayla pazarlığa oturulmaz, eşkiyayla karşılıklı silah bırakılıp, ateşkes ilan edilmez. Eşkıya, eşkiyadır, terör örgütü terör örgütüdür ve hak ettiği gibi konuşulur.”
Muhsin Yazıcıoğlu
Klimasuyu
22.08.2009, 23:55
Kürt sorunu yoksa kürt açılımı neden var ?:)....
Dilsad Hatun
31.08.2009, 11:34
Peki; mesela bi kardesimizde uni de kendi anadilinde bi bölümde okumak isterse ? hakki degil mi ? bir sürü sacma sapan ecnebi dillerde bölümler varda kürtce niye olmasin ? sorun burda...
Bosluklar var...
@Alperen.
Tabiii canım Başörtümüz Uni lere girdi de şimdi Kürtce dil bölümü kaldı sorun olarak ...la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim (!!!)
o zaman bende Türkmence dil bölümü istiyorum haydi o zaman birde bana açılım yapın ?
'Bugünden sonra divanda, dergahta ve bargahta, mecliste ve meydanda Türkçe’den başka dil kullanılmayacaktır.' !
Karamanoğlu Mehmet Bey .
Arif Coşkun
31.08.2009, 11:55
KÜRT SORUNU OLAN ÜLKEDE BU OLURMU ?
Maliye bakanı Mehmet Şimşek'in hayatı insana bunu dedirtiyor.
Kürttü yoksuldu.
Dağa çıkmadı.
Devlete silah çekmedi.
Okudu bakan oldu.
Kökeni ne olursa olsun herkesin o koltuğa oturabileceğini gösterdi.
"KÜRT açılımı" Peşinde koşan AKP açılımın aslında yıllar önce yapıldığını görmezden geliyor.Sanki bu ülkede Kürt-Türk ayrımı yapılıyormuş gibi davranıyor.
ASLINDA ayrım felan yok. Terörist olmak yerine okuyup çalışan herkes biryerlere ulaşabiliyor. AKP deki 70'e yakın Kürt milletvekili bunun en güzel örneği.
SORUNLARIN nedeni Doğu ve Güneydoğudaki imkansızlıklar. Ancak buda "Kürt Açılımı" yla değil "Ekonomik açılım" la, halka iş ve aş vermekle çözülebilir.
sivaslı fd
31.08.2009, 12:32
KÜRT SORUNU OLAN ÜLKEDE BU OLURMU ?
Maliye bakanı Mehmet Şimşek'in hayatı insana bunu dedirtiyor.
Kürttü yoksuldu.
Dağa çıkmadı.
Devlete silah çekmedi.
Okudu bakan oldu.
Kökeni ne olursa olsun herkesin o koltuğa oturabileceğini gösterdi.
"KÜRT açılımı" Peşinde koşan AKP açılımın aslında yıllar önce yapıldığını görmezden geliyor.Sanki bu ülkede Kürt-Türk ayrımı yapılıyormuş gibi davranıyor.
ASLINDA ayrım felan yok. Terörist olmak yerine okuyup çalışan herkes biryerlere ulaşabiliyor. AKP deki 70'e yakın Kürt milletvekili bunun en güzel örneği.
SORUNLARIN nedeni Doğu ve Güneydoğudaki imkansızlıklar. Ancak buda "Kürt Açılımı" yla değil "Ekonomik açılım" la, halka iş ve aş vermekle çözülebilir.
Evet okuyup çalışıp biyerlere ulaşabiliyor ama ulaştıkları yerdende teröre destek vermeyi ihmal etmiyorlar... Adam okumuş, çalışmış herneyse milletvekili olmuş ama terörün destekçilerinin önde gideni... Neden okumuş EĞİTİMLİ TERÖRİST olabilmek için, hiç şüphe uyandırmadan teröre en iyi şekilde destek verebilmek için... En güzel mevkilerde yüksek gelirlerle çalışarak itibar sahibi bir terörist olmak yerine neden dağlarda sürünsünki, gerçekten çok zekice............
altuntas58
31.08.2009, 13:58
DTP denen sözde siyasi parti aponun drektifleriyle hareket eden bir parti olduğunu bilmeyen yoktur.Sayın başbakan pkk terör örgütüdür demeyen bir partiyi ben muhatap almam diyordu ve adamlar halen pkk bir terör örgütüdür demediler bu konuda bir tek adım atmadılar o zaman söylediğiniz söz nerde kaldı sayın başbakan siz kockoca tc hükümetini temsil ediyorsun bir avuc dtp'liye neden bu kadar taviz veriyorsunuz anlamak mümkün değil Türkiye o kadar aciz bir devletmiki bir avuç capulcuyu karşısına alıp kürt acılımı adı altında pkk terör örgütüyle masaya oturuyor
"Kürt Açılımı= ABD'nin Dayattığı BOP Açılımının Görünmeyen Ucudur
Dilsad Hatun
01.09.2009, 10:54
DTP denen sözde siyasi parti aponun drektifleriyle hareket eden bir parti olduğunu bilmeyen yoktur.Sayın başbakan pkk terör örgütüdür demeyen bir partiyi ben muhatap almam diyordu ve adamlar halen pkk bir terör örgütüdür demediler bu konuda bir tek adım atmadılar o zaman söylediğiniz söz nerde kaldı sayın başbakan siz kockoca tc hükümetini temsil ediyorsun bir avuc dtp'liye neden bu kadar taviz veriyorsunuz anlamak mümkün değil Türkiye o kadar aciz bir devletmiki bir avuç capulcuyu karşısına alıp kürt acılımı adı altında pkk terör örgütüyle masaya oturuyor
"Kürt Açılımı= ABD'nin Dayattığı BOP Açılımının Görünmeyen Ucudur
Herşey demokrasi içinmiş abi biz onlara soykırım yapıyoruz ya ...!
YUregine sağlık çok güzel acıklamışsın .
ABD nin kendi için ülkesine faydası yokki tutupta bize faydası olsun ya tutupta ABD inin oyunu deyip durmayın Herkes kendi ülkesine bakıyor vatan gidiyor korkusuyla nereye saldıracağınızı şaşırıyorsunuz ABD inin sorunları seri katiller çıkıyor oralarda onlarla uğraşırken tutupta bizim ülkeye el koyacaklar böyle saçma bişey olabilir mi Allah aşkına...
ABD nin kendi için ülkesine faydası yokki tutupta bize faydası olsun ya tutupta ABD inin oyunu deyip durmayın Herkes kendi ülkesine bakıyor vatan gidiyor korkusuyla nereye saldıracağınızı şaşırıyorsunuz ABD inin sorunları seri katiller çıkıyor oralarda onlarla uğraşırken tutupta bizim ülkeye el koyacaklar böyle saçma bişey olabilir mi Allah aşkına...
bunu cidden söylemiş olamazsın Amerika CIA ile NSA ile seri katil kovalıyor öyle mi :) Irak'ta da seri katil arıyorlar zaten Amerikalılar, kim demiş petrol diyeyse iyi keklemiş bizi :)
Neyse İran'dakilerde çok pis seri katiller haa :)
Senelerdir Müslümanlığın baş düşmanı olarak gördüğümüz Sionizmin temel mecrası diye kabul ettiğimiz, ekonomisi ve dolayısıyla yönetimi yahudi para babalarının elinde olan bir ABD'den bahsetmiyorsak iki tane ABD olmalı dünyada...
ömer yalcin
02.09.2009, 18:53
kürt sorunu hic bitmediki....................
sivaslı fd
03.09.2009, 05:26
kürt sorunu hic bitmediki....................
Çok doğru..............
bunu cidden söylemiş olamazsın Amerika CIA ile NSA ile seri katil kovalıyor öyle mi :) Irak'ta da seri katil arıyorlar zaten Amerikalılar, kim demiş petrol diyeyse iyi keklemiş bizi :)
Neyse İran'dakilerde çok pis seri katiller haa :)
Senelerdir Müslümanlığın baş düşmanı olarak gördüğümüz Sionizmin temel mecrası diye kabul ettiğimiz, ekonomisi ve dolayısıyla yönetimi yahudi para babalarının elinde olan bir ABD'den bahsetmiyorsak iki tane ABD olmalı dünyada...
Her yerde Katiller aranıyor Her ülke kendi katilini arar tabi :D aramaya hakları var.. Evet yıllardır aranan katiller var Amerikada bu heryerde olabiliyor Türkiyedede olduğu gibi Biz Amerika ile Sadece menfaatlerimiz dişinda hiç bir iş yapmayız Amerika kriz yaşıyor işsizlik oranı çoğalmıştı ne para babalarından bahsediyorsunuz hem Amerika onun üstesindende gelir Türkiye ancak onlarla dertlenir ne olacak halimiz diye işsizlik çözüm yerine dertleniyorsunuz çöxüm önerileri yerine hükümeti eleştiriyorsunuz şmdi çıkıpta Amerikayı suçlamayın Amerika piyonuymuş şuymuş buymuş diye diye kendimizi küçük düşürüyoruz yazık....
Müslümanlar zaten kendi aralarında düşman yaratmış açık kapalı Türk Kürt Alevi Sunni siz önce bunlarla barışık olun ondan sonra siyonizme karşı güçlenin
Türkiye Büyük devlettir...
Diyorsun ama sevgili Seva,
Bu dediğin şey iç siyaseti ilgilendiren şeyler, Amerika köklü bir dış siyaset geçmişine sahip bir ülke. Mossad'la iş birliği yapan CIA ve NSA gibi büyük istihbarat kurumları var. Hatırlatırım soğuk savaş döneminde Amerika'nın ajanları ya da direkt müdahale yoluyla hükümetlere müdahalelerini, Afrika'daki, Asya'daki ve Güney Amerika'daki bir çok ülkenin Amerika denetiminde olduğu gerçeğini.
Yahu dünya kabul ediyor Amerika'nın en büyük emperyal güç olduğunu daha bizde kabul etmeyenler var, anlamış değilim... Avrupa Birliği'nin kuruluş amaçı bile Amerika'ya karşı bir güç ittifakıydı bugün noldu Amerika'nın istekleri dışında hareket edemiyor. Aynı Amerika Soğuk Savaş döneminde 2. Dünya Savaşı Müttefiki Sosyalist Sovyetlere, Sosyalist olduğu için her türlü baskı ve politikayı uyguladı? Elbette hayır egemen güç kendisi olsun diye istedi bunu.
Ülkemizde bu ayrıştırmayı Sovyetler başlattı evet, çünkü güçsüz bir ülke Komşumuzun işine geliyor ve politikalarını güdüyordu. Irak'ta Saddama karşı Barzani Kürt oluşumunu destekliyorlardı, bizde de Sosyalist oluşumları. Amacı bölünen bir ülke'nin yönetimini kendilerini Afganistan örneğinde olduğu gibi davet edecekleri bir iktidar yerleştirmek idi. O sıralar Amerika ne yapıyordu Afganistan'da Usame Bin Ladin ve Taliban'ı destekliyordu. Bizdeyse iç karışıklıkları alevlendirmek amaçlı provokasyon yapıyorlardı. Zira yönetim taraflarıydı ve Amerika'dan yardım istenmesi Sovyetlerin hemen yanıbaşında bir üsleri olması demekti.
Nitekim 1978 gibi Sovyetler ekonomik çöküş sürecine girdiğinde Sovyet desteği çekilen militer sol gruplar Marksist Leninist Kürdistan Partisi / Cephesi altında birleştiler ve günümüz PKK'sı doğdu. Bu oluşumun bu kez destekçisi ABD oldu, silah ve siyasi yatırımlar yaptı. PKK kamplarındaki CIA ajanlarını, PKK'ya yardım yapan 400'ü aşkın kapital, bunların Amerika bağlantıları gün gibi aşikar.
Amerika'nın Sionist emeller üzerine Masonlar tarafından kurulduğunu bilmeyenler yoktur. Zira masonlar tarafından kurulduğunu Amerika övünerek anar. Masonların, sionist bir teşkilat olduğunu da biliyorsak ve Amerika'nın Filistin işgalcisi İsrail'i de kolladığı aşikarsa, Afganistan, Irak, Süriye vesaire gibi dünya petrol rezervlerine olan düşkünlüğü görülüyorsa. Irak'ta ve Afganistan'da Milyonlarca Müslüman Kardeşimiz telef edildiyse. Üstelik Irak'takilere Kürtler de destek verdiyse bla bla bla...
Efendiler düşünün bakalım ABD ne kadar masum
ofgurleyuk78
08.09.2009, 16:08
Üzüldüm . Böyle düşündüğünüz, düşünebildiğiniz için üzüldüm. Gerçeklerden bu kadar uzak olduğunuz için üzüldüm. Bütün bu olayları başımıza açan onlar değil mi?
Üzüldüm . Böyle düşündüğünüz, düşünebildiğiniz için üzüldüm. Gerçeklerden bu kadar uzak olduğunuz için üzüldüm. Bütün bu olayları başımıza açan onlar değil mi?
Kimler Kürtler mi Türkler mi ABD liler mi kimler...
Diyorsun ama sevgili Seva,
Bu dediğin şey iç siyaseti ilgilendiren şeyler, Amerika köklü bir dış siyaset geçmişine sahip bir ülke. Mossad'la iş birliği yapan CIA ve NSA gibi büyük istihbarat kurumları var. Hatırlatırım soğuk savaş döneminde Amerika'nın ajanları ya da direkt müdahale yoluyla hükümetlere müdahalelerini, Afrika'daki, Asya'daki ve Güney Amerika'daki bir çok ülkenin Amerika denetiminde olduğu gerçeğini.
Yahu dünya kabul ediyor Amerika'nın en büyük emperyal güç olduğunu daha bizde kabul etmeyenler var, anlamış değilim... Avrupa Birliği'nin kuruluş amaçı bile Amerika'ya karşı bir güç ittifakıydı bugün noldu Amerika'nın istekleri dışında hareket edemiyor. Aynı Amerika Soğuk Savaş döneminde 2. Dünya Savaşı Müttefiki Sosyalist Sovyetlere, Sosyalist olduğu için her türlü baskı ve politikayı uyguladı? Elbette hayır egemen güç kendisi olsun diye istedi bunu.
Ülkemizde bu ayrıştırmayı Sovyetler başlattı evet, çünkü güçsüz bir ülke Komşumuzun işine geliyor ve politikalarını güdüyordu. Irak'ta Saddama karşı Barzani Kürt oluşumunu destekliyorlardı, bizde de Sosyalist oluşumları. Amacı bölünen bir ülke'nin yönetimini kendilerini Afganistan örneğinde olduğu gibi davet edecekleri bir iktidar yerleştirmek idi. O sıralar Amerika ne yapıyordu Afganistan'da Usame Bin Ladin ve Taliban'ı destekliyordu. Bizdeyse iç karışıklıkları alevlendirmek amaçlı provokasyon yapıyorlardı. Zira yönetim taraflarıydı ve Amerika'dan yardım istenmesi Sovyetlerin hemen yanıbaşında bir üsleri olması demekti.
Nitekim 1978 gibi Sovyetler ekonomik çöküş sürecine girdiğinde Sovyet desteği çekilen militer sol gruplar Marksist Leninist Kürdistan Partisi / Cephesi altında birleştiler ve günümüz PKK'sı doğdu. Bu oluşumun bu kez destekçisi ABD oldu, silah ve siyasi yatırımlar yaptı. PKK kamplarındaki CIA ajanlarını, PKK'ya yardım yapan 400'ü aşkın kapital, bunların Amerika bağlantıları gün gibi aşikar.
Amerika'nın Sionist emeller üzerine Masonlar tarafından kurulduğunu bilmeyenler yoktur. Zira masonlar tarafından kurulduğunu Amerika övünerek anar. Masonların, sionist bir teşkilat olduğunu da biliyorsak ve Amerika'nın Filistin işgalcisi İsrail'i de kolladığı aşikarsa, Afganistan, Irak, Süriye vesaire gibi dünya petrol rezervlerine olan düşkünlüğü görülüyorsa. Irak'ta ve Afganistan'da Milyonlarca Müslüman Kardeşimiz telef edildiyse. Üstelik Irak'takilere Kürtler de destek verdiyse bla bla bla...
Efendiler düşünün bakalım ABD ne kadar masum
Türkiye Ne kadar masum ?????
Malesef çok masum olduğu için bu durumda...
Türkiye'de bilmem kaç tane denilen ayaklanmanın hepsi Kürt kökenli ayaklanmalar değil idi, hepsi şeriati ister bir ayaklanma olup hükümetle bölge halkının çatışmasını sağlamak idi. Bunu İngilizlerin peydah ettiğini hepimiz biliyoruz. Türk/Müslüman Şehri Musul ve Kerkük'ü almaya yönelmiş ordunun arkasında patlak veren İslami içerikli Şeyh Sait Ayaklanması ve bu ayaklanmanın finansmanının silahlarının nereden sağlandığını Mr. Noel'in kim olduğunu öğrenmek gerekir. Kürt kimliği altında bir ayaklanma olmadığını içinde Türklerinde olduğunu sadece çoğrafi şart sebebiyle azınlıkta olduklarını bilmek gerekir. Peki bunun neticesinden neyi kaybettiğimizide..
Türkiye masum mu Türkiye yukarıda anlattığım hususlardan ötürü propaganda da etkin kullanılması korkusuyla Kürtçe yi bir dönem yasakladı. Ama çerkezce, arnavutça, lazca serbest idi niye böyle bir tehdit yoktu. Ne zaman yasaklandı peki bu 80-92 arası. Peki 92'den sonra düzeldi mi pekala evet... Türkiye'nin tarih sürecinde yaptığı tek hata belki zorunluluktan idi.
Neyse vakti zamanında islami içerikli ayaklanmaları kürtlere mâl etmek hata idi, şimdi marksist/materyalist temelde islamiyete karşı bir hareketi Kürtlere mal etmek daha vahim bir durum...
altuntas58
13.01.2010, 09:54
haala bu konu kalkmadımı be ısıtıp ısıtıp getirliyor gündeme kürt sorunu kalkarmı hiç akıl var mantık var kardeşim mümkünmü böyle bir şey kalkacağınımı sanıyosunuz sizler yoksa eğer öyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Kürt Sorunu Yoktur Bu millet bin senedir aynı yaşamışlar Anadoluya beraber gelmişlerdir bir kere Kürtler ayrı bir ırk değil Biz türklerin oğuz boyuysak onlarda başka boydan nasıl azeriler,kırgızlar,kazaklar türklerin boylarıysa kürtlerde bir boydan ama gel görki Fitne bizi ayırmaya çalışıyor Yabancı güçler sevrde yapamadıklarını yapmaya çalışıyor hala anlamadınızmı biz kürtlerle kardeşiz Balkanlarda,Çanakkalede,Kafkas larda,yemende,Kurtuluş savaşında beraber aynı cephede Sırt sırta savaştık ne demek sorun Eğer Kürt Sorunu Var diyen ATASINA ve şehitlerine ihanet etmiş olur biz etle tırnak gibiyiz bizi kimse ayırmaya gücü yetmez elbet fitne ortadan kalkacaktır
serkanka58
22.01.2010, 08:10
varmı? :(( ....
Malesef çok masum olduğu için bu durumda...
Türkiye'de bilmem kaç tane denilen ayaklanmanın hepsi Kürt kökenli ayaklanmalar değil idi, hepsi şeriati ister bir ayaklanma olup hükümetle bölge halkının çatışmasını sağlamak idi. Bunu İngilizlerin peydah ettiğini hepimiz biliyoruz. Türk/Müslüman Şehri Musul ve Kerkük'ü almaya yönelmiş ordunun arkasında patlak veren İslami içerikli Şeyh Sait Ayaklanması ve bu ayaklanmanın finansmanının silahlarının nereden sağlandığını Mr. Noel'in kim olduğunu öğrenmek gerekir. Kürt kimliği altında bir ayaklanma olmadığını içinde Türklerinde olduğunu sadece çoğrafi şart sebebiyle azınlıkta olduklarını bilmek gerekir. Peki bunun neticesinden neyi kaybettiğimizide..
Türkiye masum mu Türkiye yukarıda anlattığım hususlardan ötürü propaganda da etkin kullanılması korkusuyla Kürtçe yi bir dönem yasakladı. Ama çerkezce, arnavutça, lazca serbest idi niye böyle bir tehdit yoktu. Ne zaman yasaklandı peki bu 80-92 arası. Peki 92'den sonra düzeldi mi pekala evet... Türkiye'nin tarih sürecinde yaptığı tek hata belki zorunluluktan idi.
Neyse vakti zamanında islami içerikli ayaklanmaları kürtlere mâl etmek hata idi, şimdi marksist/materyalist temelde islamiyete karşı bir hareketi Kürtlere mal etmek daha vahim bir durum...
Türkiyenin hiç masum olduğunu düşünmüyorum o oyunlara gelerek mi Bu ülkeyi miliyetçi düşündürdünüz.....
o oyunlara gelen sizlersiniz aziz efendiler...
bakınız hala o oyunlara gelerek pkk sorunun bir etnik kökene maal ediyorsunuz ve biz karşı durmaya olayı anlatmaya çalışıyoruz. ama gene de bu durumda oyuna gelen biz oluyoruz. ah cahil kafamız ah:)
o oyunlara gelen sizlersiniz aziz efendiler...
bakınız hala o oyunlara gelerek pkk sorunun bir etnik kökene maal ediyorsunuz ve biz karşı durmaya olayı anlatmaya çalışıyoruz. ama gene de bu durumda oyuna gelen biz oluyoruz. ah cahil kafamız ah:)
Siz biz değil hepimiz o oyunkara geliyoruz bizde anlatmaya çalışıyoruz bu açılımla PKK bittirmeye çalışıyor hükümet biz hala o bazı provokatörlerin oyunlarına gelerek birbirimize giriyoruz....
Siz biz değil hepimiz o oyunkara geliyoruz bizde anlatmaya çalışıyoruz bu açılımla PKK bittirmeye çalışıyor hükümet biz hala o bazı provokatörlerin oyunlarına gelerek birbirimize giriyoruz....
Pkk Bu şekilde Bitirilmez Kürt sorunu değil terörö sorunu var daha azdırdı bunları
Türkiye'deki sorun 3 ayaklıdır.
Kürt Sorunu, PKK Sorunu, Güney Doğu sorunu.
Hepsi de birbirinden beslenen çözülmesi gereken sorunlardır.
Kürt Sorunu aslında genel bir demokratikleşme sorunudur, 80 sonrası baskıcı bir anlayış vardır, hala da devam etmektedir. Bunun büyük oranda çözümü Anayasa değişikliğidir ama bu öyle AKP'nin istediği gibi kafasına göre olmaz. Ulusal bir mutabakat olmalıdır. Yoksa 82 Anayasasının da üzerinde toplumsal bir mutabakat vardır. Onun gibi değil. Ha bu arada buna Kürt Sorunu demek doğru değildir bu genel bir sorundur. Bu sorun çözülürken de Lozan Antlaşmasındaki Azınlık konusunun üzeriden gidilerek yapılmalıdır yoksa milli kuruluş felsefemiz olan ve bu zamana kadar bizleri birlikte tutan "Ne mutlu Türküm diyene" felsefesinden kopulabilir.
İkinci sorun Güney Doğu sorunudur. 1950 yılından beri doğru düzgün yatırım yapılmamıştır, halk açtır ve çaresizdir. Karasal iklim çok yoğun bir şekilde özellikle kırsalda yaşanmaktadır, GAP iyi hesaplanmadan yapılan bir projedir, yanlışlarından vaz geçilip daha doğru yerlere kaynak ayrılmalıdır. Mayınlı arazilerin kullanım hakkı İsrail ya da değil farketmez herhangi bir özel kuruluşa verilmemelidir. Buralar halka 44 ya da 99 yıllığına bedelsiz kiralanmalı ve oralar ekilmelidir. İyi üniversiteler kurulmalıdır, en iyi öğretmenler oraya gönderilmeli ve ekstra primlerle orada tutulabilmelidir. Bunun ve bunlar gibi onlarca sayılabilecek proje ile orası hayata bağlanmalıdır. Özellikle kaçakçılık durdurulmalıdır.
Son sorunumuzda PKK sorunudur. Zaten yukarıdaki sorunlardan beslenen bu terör grubunun para kaynakları kesilmeli, yurtdışındaki başları yakalanmalı sonunda da zaten bir avuç kalmış teröristte özellikle Kuzey Irak'a yapılacak bir operasyonla bitirilmelidir.
Pkk Bu şekilde Bitirilmez Kürt sorunu değil terörö sorunu var daha azdırdı bunları
Peki nasıl bitecek sen sun meclise
Ebuhalid_52
26.01.2010, 08:36
Meraküm dediği gibi terörle ilgili bu Kürt sorunu falan değil..
seva sen sun meclise diyosun oy verilen adamlar bu halkı temsil ediyor zaten neyin muhabbetini yapıyosun onlarda akıl zihin yokmu doğru düzgün bi önerge koyamıyolarmı HÜKÜMET olarak 100'de 47 yani :).. neyse Allah ülkeye zeval vermesin insallah selametle.
Meraküm dediği gibi terörle ilgili bu Kürt sorunu falan değil..
seva sen sun meclise diyosun oy verilen adamlar bu halkı temsil ediyor zaten neyin muhabbetini yapıyosun onlarda akıl zihin yokmu doğru düzgün bi önerge koyamıyolarmı HÜKÜMET olarak 100'de 47 yani :).. neyse Allah ülkeye zeval vermesin insallah selametle.
Türkiye de Kürt sorunu var terör sorunu var bölgesel sorunlar var hükümette bu sorunları çözmek için çalışıyor
Kürt Sorunu Yok Pkk Terör örgütü var Televizyon kanalları var dillerinide rahatça konuşuyorlar bundan sonraki istekleride özgürlük olur O yüzden Kürt Sorunu yok pkk terör ve ülkemizin bölünme sorunu var Seva
Ebuhalid_52
28.01.2010, 09:47
Kürt sorunu yok Kürt'ün sorunu var birbaşkada terör.ben anlamıyorum bu ülkede Lazı Gürcüsü Çeçeni Yörüğü Arabı Macırı tek birşey vaad etmiyorda bu durum neyin nesi ülkede onlara özel devlet kanalı açıldı Kürtçe olarak özel üniversitede dil bölümleri açıldı onlara özel polislikte askeriyede bile yeni yasalar düzenlemeler olusturuldu bunlar hala birşeyleri pofpoflama peşinde bu ülkede Kürdüde başbakan Kürdüde CumhurBaşkanı olmadımı okullarda kamu yönetimlerinde heryerde bunlara karşı bi engelmi kostular sen Kürtsün olmazmı dediler... ülkemize sınırdan bilmem kaç tane domuz teslim oldu alayı davulla zurnayla karşıladı la bunlar Kürt değilde benmi yanlıs biliyorum ellerinde imralı köpeğinin posterleri yolda giderken Türk bayrağı olan evleri taşlarlar bu ülkede onlara tanınan hiç bir ırka tanınmadı Kürt sorunu diye birşey yok !
var be kardeşim kürt sorunu pkk sorunu hiç bitmediki hep vardı zaten var olmayada hayat boyu devaam edecek bunu sormaya hiç gerek yok bence .
MUTLU İTİK
24.02.2010, 20:26
Devlet Devlet olacak nasıl buralarda 2 yıl demeden eksiksiz kadastro uygulaması yapıldı herkes hakkını aldı.Doğudada bu uygulamayı bitir dürüst olarak ağaların tapusuz olan devlet arazilerini kullanmalarını engelle maraba diye tabir edilen halka ver onlarda kendilerini adamdan saysınlar köpek gibi ağaları nederse onun yapılamayacağını öğrensinler doğuya sağlanan teşviklerin direkt ağaların cebine girmesini engelle ufakta olsa arazi sahibi ettiğin marabalara ver ağalarının vereceği üç kuruşa tamah etmesinler bak bakalım .
Kendilerini Terörist sanan yamyaları arazilerine bu halk daha sokarmı evini barkını açmak zorunda kalırmı
TÜRKİYE'de kürt sorunu yok ağalık sorunu var töre dedikleri barbarlık sorunu var özellikle doğuda eğitim sorunu var aile planlaması sorunu var kürt sorunu kesinlikle yok.
Pusula_58
24.02.2010, 21:02
Konuya ben Erdogan'ın zamanında "kürt sorunu" demesiyle ve büyük bir tepki toplamasiyla girmek istiyorum..bu "sorun" bence sadece Türkiyede mevcut.
Iran, Suriye ve Iraktaki kürtler her ne kadar Türkiyede kürtlerden daha kötü bir rejim altinda olsalarda, Türkiyedekiler kadar cok sey talep etmiyorlar. Bunun nedeni ise Türkiyedekilerin "demokrasi" ve "özgürlük" kelimlerinin altina siginmalaridir. Eger bizlere ettikleri taleplerin 3de 1ini diger ülkelere etselerdi simdiye kadar "Kürdistan" dedikleri bölge 10 kere kurulurdu..Ben Türkiyede "kürt sorunu" diye bir sey olduguna inanmiyorum.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.