PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazma Küreğe Sarılın, Altın Arayın!

Sivaslilar.Net
18.11.2008, 14:22
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ın da aralarında bulunduğu Türkiye’de altın rezervinin yüzde 90’ının henüz keşfedilmediğini belirten MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer ‘6 bin 500 ton altınımız olduğuna inanıyoruz. Vatandaşlar da kazma kürek arasınlar’ diye konuştu.

Üzer, şu ana kadar kurum olarak 600 tonluk altın madenini işletilebilir hale getirdiklerini hatırlattı. Üzer ‘Altın işletmesi Bergama-İzmir, Gümüşhane ve Erzincan civarında olacak. Bütün yer bilimciler 6 bin 500 ton altınımız olduğuna inanıyor. Biz de inanıyoruz. Vatandaşlar da arasın, kazma kürek arasınlar’ dedi.

Tahminlere göre keşfedilmeyi bekleyen 5 bin 800 ton altın bulunuyor. MTA’ya göre altın aranabilecek yerler ‘Tokat-Giresun arasında Sayaca, Akoluk mevkii. Tokat-Sivas arasında Evliyatepe bölgesi. Erzincan, Elazığ, Sivas arasında Bakırtepe ve Nazarusağı ile Kars-Kağızman. Kayseri’de Mahmatlar ve Kırşehir’de Savcılıbeyit, Terziali. Adana’da Bolkarda, Antakya’da Kisecik ve Akıllıçay mevkii. Bilecik-Söğüt, Bursa-Balıkesir arasında Sülüklüköy-Beyköy. Afyon-Kütahya arasında Dağardı, Karaağaç ile İzmir-Aydın arasında Emirli, Bozdağ, Arapdağı. Çanakkale’de, Kartaldağ, Şahinli, Madendağ, Pirentepe ve Altınoluk. Trakya’da İğneada bölgeleri’ olarak belirlendi.

ÇEVREYE DİKKAT EDİN

Mehmet Üzer, altın çıkarırken çevreyi korumaya yönelik tedbirlerin de mutlaka alınması gerektiğini söyledi. Üzer, şöyle konuştu: ‘Hem çevreyi korumamız lazım hem de altın üretmemiz lazım. Bütün gelişmiş ülkeler altını siyanürle elde ediyorlar. Bizim de bazı altınları siyanürle elde etmemiz gerekiyor. Çevre tedbirlerini aldıktan sonra altını çıkarmamızın hiçbir mahsuru yok.’

gürün_güzeli
18.11.2008, 17:03
babama söyleyim de altın aramaya çıkarsın bizi nede olsa MTA cı :D

HaKaaN
18.11.2008, 17:09
NE TESADYF MTA YAKITI BIZDEN ALIYOR BENDE ONLARDAN DESTEK ALAYIM BARİ:))

Arif Coşkun
18.11.2008, 17:41
Haydi kazmayı küreği kapalım koşalım.
Sivas'ın taşı toprağı altınmışta haberimiz yokmuş:D
Bizide kandırdılar İstanbul diye onun yüzünden geldik buralara ama ne altın bulduk ne gümüş:D haydin bakim şimdi geriye göçüyoruzz ;)

SONMEZ
18.11.2008, 17:50
Sivasımızda daha ne cevherler var,
Yeter ki kıymetini bilelim...!

Abdurrahman 58
18.11.2008, 21:28
Oooo ayıpsınız haa izin versinler kitabı defteri savurup koşarım dağa tepeye altın aramaya.Ama herkesin bulduğu kendine:)

yerliturkuaz
18.11.2008, 21:35
Sivas'ımızın taşı toprağı altın derlerdi de inanmazdım ben....

HaZaN
19.11.2008, 11:10
Haydi kazmayı küreği kapalım koşalım.
Sivas'ın taşı toprağı altınmışta haberimiz yokmuş:D
Bizide kandırdılar İstanbul diye onun yüzünden geldik buralara ama ne altın bulduk ne gümüş:D haydin bakim şimdi geriye göçüyoruzz ;)

Katılıyorum size arifcoskun memleketimizin her yeri altın ama biz kıymetini bilmiyoruz.

Bende evlenip geldim İstanbula ne varsa sanki geri mi gitsem acaba [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

goktan58
19.11.2008, 12:12
bence devlet bıraksın altın fılan aramayıda dort yanımız petrol fıskırırken dogalgazla zengın olurken ...bizım ulkede neden yok ona kafa yorsunlar kısa yoldan bı kısı zengın olacagına tum TÜRKIYEM kazansın.......

Arif Coşkun
19.11.2008, 12:13
Katılıyorum size arifcoskun memleketimizin her yeri altın ama biz kıymetini bilmiyoruz.

Bende evlenip geldim İstanbula ne varsa sanki geri mi gitsem acaba :D

Evet kardeşim doğru söylersin,
Ne havası hava, ne suyu su, ne huyu huy:D

"Açtımı ola şu Sivas'ın gülü yaprağı
Çektide bizi bu yerlerin suyu toprağı"

Demiş yazan ama güzelde söylemiş ;)

Bizim köyümüzdeki tarlalarımız hepsi boş ve uzun yıllardır ne ekiliyor ne biçiliyor çünkü kimse kalmamış çoğu terk etmiş göçmüş bizler gibi,
Ülkemizde tarımcılığı öldürmeseler idi,
Bizim orada genelde buğday, arpa, fiğ ekilir fakat bunun yanırsınıa mercimek ve nohut muazzam bir şekilde olur, lakin yapılmıyor. Bunu yaptıracak politikalar çözümler fikirler üretmek bizi yöneten kişilerin yapamsı gereken şeyler, ne yazıkki onlarda salla başı al maaşı yapınca işte bu işsizlik kriz ve göçler olması çok normal. Daha ne kadar bekleyeceğiz neler yapacağız bilmiyoruz bir muamma içinde bekleyip duruyoruz,

Şimdi altın varmış bari , haydin köyümüze ger dönelim, fadimenin düğünündede halay çekeriz artık değilmi:D

Kadirhan
19.11.2008, 12:41
bunlar boş iş...(: ben gürünü alt-üst ettim dedektörle..yoktUr!!bi de siz bakın belki bulursunuz :D

gürün_güzeli
19.11.2008, 13:44
:) :) .............................. .................yanımıza şaban ı alsaydık da öyle çıksaydık :)

HaZaN
20.11.2008, 11:25
bunlar boş iş...(: ben gürünü alt-üst ettim dedektörle..yoktUr!!bi de siz bakın belki bulursunuz :D

Ben size katılmıyorum belki siz bulamadınız, tabiki işleriniz bırakıp ta altın aram peşinde koşmayacaksınz ama o topraklarımız işlemk te bir altın kadar değrli değilmidir? O güzel şehrimizin kıymetini bilelim.

Kadirhan
20.11.2008, 12:06
Ben size katılmıyorum belki siz bulamadınız, tabiki işleriniz bırakıp ta altın aram peşinde koşmayacaksınz ama o topraklarımız işlemk te bir altın kadar değrli değilmidir? O güzel şehrimizin kıymetini bilelim.

evet haklisiniz..5 yıl önceye kadar topragı işlemek altın gibiydi..alınterimizle paramızı kazanıyorduk..ama devlet köylünün altınını elinden aldı...Sivasta tarlaların yarısı boş yatıyor..küçükbaş hayvancılık çok ama çok nadir artık...onun için biz define arayalım daha iyi..bu halimizede şükrediyoruz tabi (:öncelik memleketimde ki yavan ekmegimdir... sonrası angaryadır benim için
vesselam