Orijinalini görmek için tıklayınız : Dogdugun yermi yoksa doydugun yermi?
SIRIKLIOGLU.58
18.11.2008, 14:48
Insanlar doydugun yer senin memleketin derken neden dogdugu yeri daha cok anar?Görü$lerinizi yazin lütfen.
SivasLady
18.11.2008, 14:50
valla benim dogdugum yerle doydugum yer ayni
yinede memleket degisin SIVAS diyorum :)
baska memleketde bilmem ne yapayim elin memleketini :)
MeLody58
18.11.2008, 15:03
Vallahi Berat Abi Çok Güzel İfade Etti Bana görede Dogdugun Yer Diyorum :)
Arif Coşkun
18.11.2008, 15:36
Hiç kimse, istese bile kendi geçmişinden, çocukluğundan bu yana edinmiş olduğu alışkanlıklardan bütünü ile kopup yepyeni bir insan olamaz. Ancak insan bulunduğu ortama ve sosyal çevreye ayak uydurabilecek kabiliyette yaratılmıştır. Bu anlamda bu kente başka yerlerden gelmiş insanların değerlerini yitirme kaygısı, tamamı ile haksız bir kaygı değildir. Hiç kimse kendine ait değerlerden koparak yaşayamaz. Ancak sadece bu değerler ile yaşayıp, kentin ortak değerlerini umursamamak, değişmemeyi bir erdem saymak da doğru değildir, ideal olan, kişinin kendi memleketlileri ile ortak değerleri paylaştığı gibi, kendi memleketinden olmayanlar ile de ortak değerleri olduğunu unutmaması, Yaşadığı yerin ortak paydasında buluşabilmesidir.
Doğduğum yer de doyduğum yer de Sivas.Hangisini seçerseniz o:)
Sweetgirl
18.11.2008, 16:16
dogdugum yerde doydugum yerde almanya o yüzden ikiside degil
tabiki sadece sivas
Kadirhan
18.11.2008, 16:19
ahh gurbet ahh...istemiyorum gurbetin aşınıda işinide kendinin olsun....katıksız aşım....Sivasıma ben aşıgım (:
Cenabi rabbim insanin rizkini nerde veriyorsa doydugu yerdir .Ama mutlaka insanin kendini dogdugu memleketini mutlaka arar memleketinde anilari vardir hasretligi özlemini vardir mutlaka.sivasim vatanim hersey ile ayri bir guzelliksin ayri bir özlem hasret duygusun canim sivasim vatanim benim
yerliturkuaz
06.12.2008, 22:41
Doğduğum yerde İstanbul doyduğum yerde ama benim özüm Sivas şıklarda olmadığı için yorum yok dedim....
sandalli
17.12.2008, 20:43
Doydugum yer önemli, ama dogdugum yer bambaska, Sivas.
Melankolia
17.12.2008, 20:48
Tabiki Sivas.....
Ama Bazen eLimizde olmayan sebeblerden dolayı baska yerlere qitmek zorunda kalıyoruz...:(
EyüphanAydın
17.12.2008, 22:02
Her zaman ikisininde destekçisi olmuşumdur ;
Hem doğduğum yer,
Hemde doyduğum yer
fatoş_yvz
18.12.2008, 09:25
dogma büyüme buraLı oLdugum içiN ben istbuL derim her konuda sivasıN da yeri başka tabi........
altuntas58
18.12.2008, 09:44
Hem doğduğum yer önemli hemde doyduğum yer önemli .Birinde doğmuşsun 45 sene yaşamışsın eş dost akraba hatıraların sevdiğin insanların bulunduğu ata dede toğrağın yiğidolar diyarı sivasımız .Diğer yandan ekmeğini yiyip yaşantımızı sağladığımız topraklar insan bu değerleri bir birinden ayırt edebilirmi hiç? terci etmek çok zor onun için ben her ikisindenden vaz gecmem
Arif Coşkun
18.12.2008, 09:57
Aslında garip bir soru?
Hani çocuklara derlerya: "Annenimi, babanımı daha çok seviyorsun?"
Çocuk bocalar, anne dese baba küsecek, baba dese anne küsecek.:D
Bu biraz ona benziyor,
Birinden biri desek biri küsecek:D
Benim oğluma sorduklarında, " annenimi çok seviyorsun babanımı" diye
Cevabı şu olurdu; "İKİSİNİDE"
şimdi onun gibi "ikiside" :D
Kardelencicegi
18.12.2008, 12:09
Dogdugum yerliyim önce. cünkü aslimi inkar edemem.
gecmisi olmayanin gelecegi olamaz.
Sonrada doydugum yerliyim.
keşke imkanımız olsaydıda dogdugumuz yerde doysaydık gönlüm böyle istiyor taktiri ilahi napalım atamdan vaz geçemem başka memlekette de doyuyorsam oradanda vaz geçemem
sivaslı_şeytan
19.12.2008, 14:58
doğduğum yer istbl doyuyoruzda çok şükür ama özümüz sivastır doğarken sivaslı doğmuşuz yerin ne önemi var:D
love_me_58
19.01.2009, 21:52
hem doğduğum hemde doyduğum yer ikiside
...Kangallı...
01.02.2009, 15:51
Bülbülü altın kafese koymuşlar, ah vatanım demiş.
buna nasil cevab vercem simdi!
babamin görevi dolayisiyla erzincanda dogmusum,samsunda büyümüsüm,almanyada yasiyorum ama memleket SIVAS.
olsun sen yine de sivaslısın kütüğe bakacaksın o zaman
*
sivas olsun da ne olursa olsun
ogeday3358
07.03.2009, 18:33
dogdugum yer sarkisla doydugum yer fransa...
her ikiside diyorum :)
sivassporlukiz
07.03.2009, 18:37
doydugum yerle dogdudum yer ayni...
ama ben yinede sivassss diyorum.... :D
çılgın-sedat
07.03.2009, 18:41
neyleyim ben doyduğum yeri doğduğum yer varken sivas gibi bir memleketim varken
yerinden oynayan yetmiş iki kadıya uğrarmış
dünyayı bana verseler sivasa değişmem
vatanım gibisi varmı bee
berat demir kardeşime mesajından dolayı teşekkür ederim
eline ve ağzına sağlık kardeşim
zaralı ülkücü
11.03.2009, 21:08
bence dogdugum yer orasıda canım sivas
sevgim 58
12.03.2009, 01:25
doydugum baska ama dogdugum yer ebediyen yatacagim yer olacak ............... ben anca orda rahat uyurum ...............
deniz kızı
12.03.2009, 09:01
doğduyum yer tabiki de. toprağından kaparmış ya insan huyunu suyunu vazgeçilmez doğduğun yerden
altuntas58
12.03.2009, 10:10
Doyduğum yer ayrı doğduğum yer ayrı
bu anket ne açıdan açıldı acaba..
SIRIKLIOGLU.58
20.03.2009, 13:32
Seva Kardesim bu anket iki acidan acildi birincisi kendi dogdugu yerleri terketmek zorunda kalipta gurbet denen bu metrup kö$elerde hasret ceken &tam kazandim derken kaybetmis olan insanlarin (Ke$ke vatanimda olsaydim)sözlerini ne kadar dogruluyor diger ikinciside Memleketimize olan sevgimiz nekadar. Bizler burada Almanyada ya$iyoruz ama Türkiyemizi cok özlüyoruz fakat bu özlemin icerisinde bir özlem daha var oda Memleket özlemi Sivas`li olanlar Sivasi Diyerleride kendi memleketini mutlaka özlüyorlardir degilmi?Bu anketin herhangi bir gayri me$ru maksadi yoktur siz kendi memleketinizden ayrilinca özlem duymazmisiniz?Tabi burada suda var Sivasli olupta Sivasi sevmayanlar cikabilir ama Canim Türkiyemin her yeri güzel Fakat Yigdolar diyari Sivasim bir ba$ka güzel.Esen serin Rüzgariyla 8ay yerde kalan kariyla soguk sulariyla&Her sabah müslüman müslüman uyanan Allahuekber sedalariyla bamba$ka bir Sehir Sivasida Sivasliyida cok seviyoruz Saygilarimla.
izmirliyiğido
10.05.2009, 11:45
İLK KEZ GÖZÜMÜ SİVASTA AÇTIM FAKAT HAYATIN CİLVESİ İŞTE YILLARDIR İZMİRDE EKMEK YEDİK AMA BANA SORARSANIZ ÖNCE CAN SONRA CANAN YANİ ÖNCE SİVAS SONRA İZMİR...
sivaslı fd
10.05.2009, 12:14
ben Mersinde doğdum büyüdüm o yüzden ikisininde yeri aynı benim için ama şuda bir gerçekki Mersinden başka hiçbiryerde rahat edemem. Sonuçta doğduğum yerde doyduğum yerde Mersin. Tabi Sivasımın yeride apayrı.
her ikiside....................... ...................
sivassporlukiz
10.05.2009, 23:45
DoGdugum yer de ayni doydugum yerde...ama yinede SIVAS diyoruumm.....!
Doğduuğum doyduğum yer arasnda fark çook mesela örnek doğduğun yerde yapamayacaklarını doyduğun yerde yapabiliyorsunuz para doyduğun yerde doğduğun yer ise sana sadece çocuklukta neler yaşadığı gösterebiliyor ben hep doğduğum yerde olduğum için pek bişey yapamıyorum...
Klimasuyu
17.06.2009, 06:19
doğduğum yer kendi adıma hiç bir zaman sabit olmadı zaman zaman değişebiliyor ama doğup büyüdüğüm yer her zaman sabit ve bi türlü unutamıyosun ...
doğduğumuz yerlerin anlamı ve önemi bir başka oluyor
sivaslıbaki
21.06.2009, 12:56
doğduğumuz yer daha ağır basar.
GÖKHAN 58
21.06.2009, 13:31
tabiki önce doğduğumuz yer vede sonra doyduğumuz yer.:):):):):)
bahar5834
21.06.2009, 14:12
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
doğdum yerın yeri ama doydun yerde çok önemli
$arki$Laliim.58
21.06.2009, 14:18
dogdugum ve doydugum yer Danimarka..
- ama benim icin SIVAS [$arki$La]
Dilsad Hatun
21.06.2009, 15:46
dogdugum ve doydugum yer Danimarka..
- ama benim icin SIVAS [$arki$La]
Malesef benimde Fransa...
Imkanim olsa TÜRKIYEM olsun isterdim doydugum yer , bir kuru ekmek yesem bile ...ama...
sivaslii58
21.06.2009, 15:55
Ben dogdugum yer dedim.Ben Almanyada dogdum ama memleketim de (SIVASIM) da bi daha dogdum....Benim icin SIvas dan degerli bi yer yok..Ölmümde Sivas da olur ins...
Ben dogdugum yer dedim.Ben Almanyada dogdum ama memleketim de (SIVASIM) da bi daha dogdum....Benim icin SIvas dan degerli bi yer yok..Ölmümde Sivas da olur ins...
son kelimene bende katılıyorum inşallah gurbet elde kalmayız
Sivaslisandy-58
21.06.2009, 16:31
SIVAS`da dogdum ama yasayamadan burda actik gözümüzü arkaya bir baktim 30 yil gitmis!Türkiyede memleketimde doymak isterdim malesef:(
son cümlenize bende katiliyorum;kargoda kim gitmeyi ister!?Cenabi Allah kimseye göstermesin aminnn Öleceksek memleket havasi ile ölelim derim:)
zeynep 97 98
21.06.2009, 16:42
ne olursa olsun insan başka şehirde yabancı gibi oluyor memleketi başka insanın havası toprağı rüzgarı bile güzel sicasımın
SELAM YİĞİDOLAR BEN BİR MEMUR ÇOCUĞU OLDUĞUM İÇİN KAYSERİDE DOĞDUM.ANCAK 3 YAŞIMDA SİVASA GELDİK VE 18 YAŞIMDA SİVASTAN AYRILDIM.ÇOCUKLUĞUM,İLK OKULUM,ORTA OKULUM,LİSEM VE İLK İŞE BAŞLANGIÇ HAYATIM SİVASIMDA GEÇTİ ŞİMDİ BENİM İÇİN DOĞDUĞUM YERİN HİÇ BİR ÖNEMİ YOK O NÜFUS KAĞIDINDA YAZIYOR ÇÜNKİ HİÇ BİRŞEY YAŞAMAMIŞIM,SİVASIM BENİM BÜTÜN BİR HAYATIM.HERŞEYİMİ ORADA YAŞAMIŞIM.BEN SİVASLIYIM HEMŞERİM DOĞDUĞUN DOYDUĞUN ANLAMAM.BEN ORANIN AYAZINA KURBAN OLURUM.
PEKİ BEYLER SİVASTA DOĞDUNUZ AMA ORADA HİÇ YAŞAMADAN BAŞKA BİR YERE YERLEŞTİNİZ DİYELİM O ZAMANDA SİVAS SEVGİNİZ BÖYLE BÜYÜKMÜ OLURDU.DOĞMAK DOYMAK ÖNEMLİ DEĞİL KİŞİNİN YÜREĞİNDE NERESİ VAR İSE ORALIDIR.deliktaşlı salim KARDEŞİMEDE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.DUYGULARIMI GERÇEKTEN ANLAMIŞ.
Sivaslisandy-58
24.06.2009, 02:13
biz yurt disinda yasayanlar olarak eminimki ne memleketden nede vatandan vaz geceriz sadece dogsakta!bizim icin önemi dahada cok fazla.
yüregimiz türkiye ve sivas icin atiyor;bizim hasretligimiz yanginlardanda fazla kor gibi yüregimizde.BIR BASKADIR BENIM MEMLEKETIM..........:)
doğduğum yerin ayrı bi önemi vardır benim için doyduğum yerse sadece gurbet
çiltaş_58
24.06.2009, 19:35
eskişehirde doğdum edirne balıkesirde büyüdüm.izmirde yaşıyorum.sivasa tatillerde gidip geldim.ailem sağolsun sivas ta olmasakta sivas kültürünü öğrettiler bana.yaşayamasamda ben SİVASLIYIM ve SİVASLIYIM demekten hep gurur duydum
SIRIKLIOGLU.58
26.06.2009, 00:35
Bizler Senden cok uzaktayiz canim vatanim herseyinle seni seviyoruz Catlami$ kuru bir toprak nasil yagmuru hasretle bekliyorsa bizde sana kavu$mak icin öyle izin vaktini bekliyoruz.Senin icinde ya$ayan deyerini bilemez bizler kadar özleyemez sevemez Serin yaylalarini Soguk sularini sekiz ay yerde kalan karini Sert havani velhasulu kelam senin Adam gigi adam yeti$tirdigin Garda$larimizi özlüyoruz.KIRILSIN BENi SENDEN AYIRAN ELLER UZAGINDA OLDUGUM KADAR YAKINIMDASIN.Nerede doyarsam doyayim Dogdugum canimkurban CANIM TÜRKiYEMiN HER YERi COK GÜZEL AMA YiGDOLAR DiYARI SiVASIM BiR BA$KA GÜZEL.Dogru degilmi?GARDA$$$$.
doğduğum yerin ayrı bi önemi vardır benim için doyduğum yerse sadece gurbet
SIRIKLIOGLU.58
16.07.2009, 11:35
Derinligi belli olmayan karanlik ucurumun en uc noktasinda ya$arken,eyer dört elle sarildigim imanimi biraksaydim o karanligin icinde kaybolur giderdim.Ey Rabbimiz sen bizleri kendi yolundan ayirma &Cirkesligin kol gezdigi ebu cehil&ebu Leheplerin cirit oynattigi bu kimine göre sefa kimine göre cefa dünyasinda Bizleri kendinden ba$ka kimseye muhtac ettirme Allahim,Ya Rabbi bizler sadece sana kulluk eder &sadece sana secde ederiz Sadece senin icin egilen bu ba$imi kendinden ba$ka kimselerin önünde egdirtme allahim Amin.her amin diyene Rabbim kendi katindan on bin sevap versin i$allah amin amin amin.
vanlıyam65
28.08.2009, 02:29
DOĞDUĞUM YERLE DOYDUĞUM YER AYNI.:)ANKETİ DÜZENLEYEN ARKADAŞ HER İKİ SEÇENEĞİ BİRARADA BULUNDURUAN BİR TANE DAHA CEVAP YAZSAYDI
_DuMaN_58
31.08.2009, 03:01
DOĞDUĞUM YERLE DOYDUĞUM YER AYNI.:)ANKETİ DÜZENLEYEN ARKADAŞ HER İKİ SEÇENEĞİ BİRARADA BULUNDURUAN BİR TANE DAHA CEVAP YAZSAYDI
İstediğiniz seçenek eklenmiştir.
salim kardeşe katılıyorum fazla söze gerek yok ruhum sivasda bedenim ıstanbulda
bir gün eğer ölmezsem allah izin verirse kesin dönüş yapacağım inşallah amin.
SIRIKLIOGLU.58
03.09.2009, 12:28
Evet Dostlarim Hani derlerya Bülbülü altin kafese koymuslar yinede ahh Vatanim demi$,insan ogluda böyle ku$ misali nereye ucarsa ucsun yine dönüp dolasip Dogdugu yere geliyor cünki onun Dogdugu yer ilk Doydugu yerdir.
Bu soru neye göre soruldı acaba ?????
doyduğun yere belki mecbur olduğun için bağlısındır
ama doğduğun yere yürekten bağlısın
doyduğun yere belki mecbur olduğun için bağlısındır
ama doğduğun yere yürekten bağlısın
tam benim gibi düşünmüşsün aynen katılıyorum sana
doğan bulut
03.09.2009, 21:26
vallaha kardeşim ben sana bir ata sözüyle cevap vereyim bülbülü altın kafese koymuşlar ille vatanım demiş.
doğduğum yer derdim ama doyduğun yerde de mecbursun hayatını sürdürmeye...
KARAMELLL58
03.09.2009, 22:47
doğduğum yer ile doyduğum yer aynı:D:D:D
Dilsad Hatun
04.09.2009, 00:28
biz yurt disinda yasayanlar olarak eminimki ne memleketden nede vatandan vaz geceriz sadece dogsakta!bizim icin önemi dahada cok fazla.
yüregimiz türkiye ve sivas icin atiyor;bizim hasretligimiz yanginlardanda fazla kor gibi yüregimizde.BIR BASKADIR BENIM MEMLEKETIM..........:)
İnsan yeterki memleketinde olsun bir kuru ekmeğe bile razı olur yeterki calısmak isteği olsun .Gurbet çok acı yaşayan bilir sadece ...
58ÖREN58
04.09.2009, 00:40
DOGDUGUM YER TABIKI
böyle ikilemde kalmadım ama doyduğum yerdir herhalde
SIRIKLIOGLU.58
10.09.2009, 13:16
Nerede Doyarsan doy ama yinede Ejdad yadgari bu mukaddes vatanin sevdasi bir ba$kadir.Her sabah oklar cikar yayindan Halen cigliklar gelir Topkapi sarayindan.Beni Senden ayiran eller kirilsin.
ofgurleyuk78
10.09.2009, 14:02
Doğduğum yer kaderim. Doyduğum yeri ben seçerim...
vanlıyam65
11.09.2009, 20:45
doğduğum yerde doyduğum yerde aynı şimdi:)
OSMAN ECE
11.09.2009, 21:43
ülkenin her köşesi benim vatanım vatanım için canım fedadır
dogdugum yerde benim vatanım doydugum yerde beni vatanım
vatanımın her karışına bayragımın rengine canım feda
Öncelik doyduğum yerdir...
SIRIKLIOGLU.58
14.09.2009, 14:18
Bizler Bastigimiz yeri Vatan biliriz ister orada Dogalim ister Doyalim gidemedigin yer senin degildir ama Ayak bastigin topragin her zerresi senindir.
SIRIKLIOGLU.58
21.10.2009, 13:35
Vatan Hasreti Yürekte Yara adli sitemizi ziyaret ettinizmi resim galerimizi ziyaret edin sitemize üye olabilirsiniz biz sitemiz dürüslügün bulusma noktasidir.
SIRIKLIOGLU.58
24.10.2009, 00:15
Yolunu unuttu ayaklarimiz Adindan baska ne adlar ezberledi dudaklarimiz.$ehidlerimizin $ani yüce ama Annelerinin gözleri ya$li,lanet olsun Körolasi gözlerim bunlaridami görecekti Allah kahretsin.
ne doğduğum yerden vaz geçerim nede doyduğumyerden her ikiside vatanımdır benim elbetteki vatanızın toprağının her zerresine canımız feda.
bin yerde de doysam sivasımın yeri ayrı
sandalli
27.10.2009, 19:20
Beden doyduğum yerde, ruhum doğduğum.
SIRIKLIOGLU.58
30.10.2009, 11:21
Ölüler i$e yaramiyor Bizlere Bayrak ugruna ya$ayacaklar lazim onun icin bayrak ugruna ölmeye degil onu Dünyanin her bir yerinde dalgalandirmak icin ya$ayacaklar lazim ölüm cok basit herkes bayrak icin ölür ama biz Bayragimiz icin yeterince $ehit verdik Arti onu delgelendirmak icin ugruna ölmek degil ugruna ya$amak gerekir.
ismail 58
04.11.2009, 03:38
ne doğduğum yer ne doyduğum yer,
gezsemde dünyayı, tek memleket var gönlümde
varmak isteyipte varamadığım,
varsamda kalamadığım,
kalsamda ayrıldığım,
kavuşmak için hasretiyle yandığım.;
SİVAS'ım benim.........
SIRIKLIOGLU.58
04.11.2009, 12:08
Gönül isterdiki herkesin Dogdugu yerde Doydugu yerde ayni oldun ama kimbilir,belkide ozaman icimizde bukadar memleket hasreti olmazdi belki deyerini bilemezdik Hani derlerya(Allah sevdigi kuluna cölde devesini kaybettirip sonrada tekrar buldururmu$)bizlerde Türkiyemize Sivasimiza geldigimiz vakit enaz o devesini bulan ki$i kadar seviniyoruz & sonra ayrilik yine aylari saymaya ba$liyoruz evlerin kö$esindeki takvimlere kücük centikler atiyoruz kalemle tipki teskeresini bekleyen bir Asker gibi &bu günün hasretini baska bir güne erteliyoruz&bu yil gidemezisek seneye diyoruz nerede Doyardak doyalim Biz burada dogdugumuz yerin Hasretiyle ya$iyoruz.
İnsan doyduğu yeri daha önemli kılar...
aaaaaaaaaaah ah sivas yaktın beni la biliyorum doyduğum yer ama ben yinede doğduğum yer desem bülbülü altın akfese koymuşlar aaah vatan ah demiş ne güzel demiş dimi.
tutsagim
15.02.2010, 21:13
dogdugun yer havasini suyunu tozunu topragini nefesini soluyup yetismende büyüyüp gelistigin yerdir.doydugun yer ise büyüyüp gelisme cagini gecmis artik hayatta kalma mücadelesi verebilmek icin verdigin ugraslarin gectigi yerdir bu benim yorumum herkesin yorumu farkli tabiki saygi duyarim
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.