PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkemizde Kriz Var Mı ?

Sayfa : 1 [2]

LaEdri
17.12.2008, 15:43
Seva
Öğretmen atamalarıyla alakalı bilgin resmen sıfır bile değil.Zira hepsi kökten yanlış.Sen o bakanın bak düğmeye bastım,bilgisayara kendi atama yaptı lafını geç.Torpi falan yok diyorsan sana şu haberi vereyim.Daha yeni patlak verdi.van'da bir öğretmen taban puanın 90 olduğu branşta 57 KPSS puanıyla atandı 2006 yılında.Sen o puan üstünlüğünü falan bir geç.Ve bence bu atamalar hakkında bilgin olmadan da konuşma hiç.

Demek benim elektrik faturamın yüzde 120,doğalgaz faturamın da yüzde 100 artmasının adı kriz değil?
Ne peki?

LaEdri
17.12.2008, 15:47
KPSS Atamaları Usulsüz mü?

Bu haberde sitemize bir ihbar mailinin geldiğini ve bu mailde Kpss puanı yetersiz olduğu halde bir adayın öğretmen olarak atamasının yapılmış olabileceğini belirtmiştik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda 2006 Matematik bölümü mezunu olan adayın 2006 Kpss sınavından 56.900 puan aldığı gözlemlenmiştir.

2007 yılında yapılan Kpss sınavında ise bu aday tekrardan sınava girerek 57.172 puan almıştır. Bu adayın kpss puanları belgeleriyle elimizdedir.Şimdi sıkı durun Milli Eğitim Bakanlığı 2007 yılında Matematik öğretmenliği atama kontenjanı 34 ve taban puan 93 olarak açıklamıştır.Fakat Van ilinde 2007 yılında 57,172 puan alan Beytullah YAĞIZ isimli şahıs Van Saray Lisesine sözleşmeli Matematik öğretmeni olarak atanmıştır.

LaEdri
17.12.2008, 15:55
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Bir de şu linke bak da atama nasıl(!!!!) yapılır gör:)

seva
17.12.2008, 17:19
Seva
Öğretmen atamalarıyla alakalı bilgin resmen sıfır bile değil.Zira hepsi kökten yanlış.Sen o bakanın bak düğmeye bastım,bilgisayara kendi atama yaptı lafını geç.Torpi falan yok diyorsan sana şu haberi vereyim.Daha yeni patlak verdi.van'da bir öğretmen taban puanın 90 olduğu branşta 57 KPSS puanıyla atandı 2006 yılında.Sen o puan üstünlüğünü falan bir geç.Ve bence bu atamalar hakkında bilgin olmadan da konuşma hiç.

Demek benim elektrik faturamın yüzde 120,doğalgaz faturamın da yüzde 100 artmasının adı kriz değil?
Ne peki?

Benim bilmediğim konularda konuşmam tamam mı kardeş bildiğim konu ki söylüyorum :mad:

Kriz lafı olmadan önce zam gelmişti bunu krizle karıştırma...

Ne tüketirsek onu ödüyoruz işte..

seva
17.12.2008, 17:20

Bir de şu linke bak da atama nasıl(!!!!) yapılır gör:)

bu site resmi bilgilerde içeriyor mu ???

LaEdri
17.12.2008, 17:28
Benim bilmediğim konularda konuşmam tamam mı kardeş bildiğim konu ki söylüyorum :mad:

Kriz lafı olmadan önce zam gelmişti bunu krizle karıştırma...

Ne tüketirsek onu ödüyoruz işte..

Bildiğin belli zaten:)
Zaten ben sana bilmiyorsun demiyorum ki,tamamiyle yanlış biliyorsun..:)

Bir kaç ay önce tükettiğim 1 metreküp gaza 0.57 öderken şimdi 1.07 ödüyorum.Mesele bu zaten.
Yine aynı elektirk tüketimine bir müddet önce 45 lira öderken şimdi 90 lira ödüyorum.Demek ki tüketmediğimi de ödüyorum.Ya da başkalarının faturalarını da ben ödüyorum.Artık bu başkaları kimse:rolleyes:

LaEdri
17.12.2008, 17:30
bu site resmi bilgilerde içeriyor mu ???

Zaman gazetesi de resmi bilgiler içeriyor mu?
Samanyolu Tv?
ATV?
Show?
Hurriyet?
Sabah?

Hangisi resmi bilgi içeriyor?

Hem nasıl resmi olacak ki?
Devlet kendi eliyle kendi yediği haltı haber mi yapacak?
Eyyy Türk Mileti ben usuülsüz atama mı yaptım diyecek devlet?Bu usulüsz atamada nasıl resmi bir bilgi olabilir ki?:):)

Arif Coşkun
18.12.2008, 08:46
Kriz yok hamdolsun kriz bizi teğet gecti...Ben 9 aydır işsizim !!!

Acilen seva'ya müracaat etmelisin senin sorunu kesin o çözecektir;)

altuntas58
18.12.2008, 09:22
Ülkemizde kriz denen meret her yana yayılmış öyleki küçük esnafımız dahi perişan durumda krizi yok saymak art niyetlilik anlamına gelir diye düşünüyorum

HaZaN
18.12.2008, 09:34
Hemde çok büyük kiriz var kim diyor yok diye herkez kan ağlıyor o kadar kepenkler kapandıki neden acaba sadece bunu sorarım kriz yok diyenlere.

seva
18.12.2008, 21:24
Bildiğin belli zaten:)
Zaten ben sana bilmiyorsun demiyorum ki,tamamiyle yanlış biliyorsun..:)

Bir kaç ay önce tükettiğim 1 metreküp gaza 0.57 öderken şimdi 1.07 ödüyorum.Mesele bu zaten.
Yine aynı elektirk tüketimine bir müddet önce 45 lira öderken şimdi 90 lira ödüyorum.Demek ki tüketmediğimi de ödüyorum.Ya da başkalarının faturalarını da ben ödüyorum.Artık bu başkaları kimse:rolleyes:

Bende yanlış bilmediğimi doğru bildiğimi söylyorum..

LaEdri
18.12.2008, 21:45
Bende yanlış bilmediğimi doğru bildiğimi söylyorum..

Ben de sana yanlış bildiğini kanıtlıyorum.

Sen diyorsun ki resmi bilgi mi?
Yahu,devlet hiç resmi gazetede,resmi TV'de,yada herhangi bir resmi organında "ben usulsüz atama yaptım" der mi?
Akıl var mantık var.:)
Devletin usulsüz atama yaptığının resmi kanıtını ver diyerek komik duruma düşüyorsun:)

abircan
18.12.2008, 21:47
eve yeni geldim 215 m3 doğalgaz için 229 ytl fatura gelmiş geçen yıl 120 ytl idi bu fatura,
gökçek zammı bu
şimdi duydum haberde benzinin tüm maliyeti 0 lira bile olsa üzerindeki vergi 1,92 ytl imiş oysa biz 2,78 e alıyoruzz asıl şok haber biz ürettiğimiz benzini dışarı 47 kuruşa dışarı satıyormuşuz,

iettciler ,iskici, igdaşcı, büsküviciler , mahalle bakkalı nalburu devlet yönetirse bu kadar yönetir cahiller elinde uçuruma gidiyoruz

LaEdri
18.12.2008, 21:50
eve yeni geldim 215 m3 doğalgaz için 229 ytl fatura gelmiş geçen yıl 120 ytl idi bu fatura,
gökçek zammı bu
şimdi duydum haberde benzinin tüm maliyeti 0 lira bile olsa üzerindeki vergi 1,92 ytl imiş oysa biz 2,78 e alıyoruzz asıl şok haber biz ürettiğimiz benzini dışarı 47 kuruşa dışarı satıyormuşuz,

iettciler ,iskici, igdaşcı, büsküviciler , mahalle bakkalı nalburu devlet yönetirse bu kadar yönetir cahiller elinde uçuruma gidiyoruz

Evet aynen öyle abi.
İlkokul mezunu adamı SSK'nın başına koyarsan mesela,ne olur?:)

seva
19.12.2008, 00:20
Ben de sana yanlış bildiğini kanıtlıyorum.

Sen diyorsun ki resmi bilgi mi?
Yahu,devlet hiç resmi gazetede,resmi TV'de,yada herhangi bir resmi organında "ben usulsüz atama yaptım" der mi?
Akıl var mantık var.:)
Devletin usulsüz atama yaptığının resmi kanıtını ver diyerek komik duruma düşüyorsun:)

Şahsi meselelerle bakanlığı oyalamak,zan altında bırakmak değerli öğretmenlerimize hiç yakışmıyor....
en önemli bakanlığı olan eğitim bakanlığının böylesine şaibelere maruz kalması

Biz bu tür haberlere alıştık artık bu tür şeyler onlarda alışmışki cevap vermeye değmez Gerçek Dışı İddalara

seva
19.12.2008, 00:27
gökçek zammı bu

Ne krizi biz rekor kırıyoruz!
Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, Avrupa ekonomilerinin durgunluğa girdiği ekim ve kasım aylarında ihracatta önemli artışlar yakaladıklarını belirterek, `Bu fırsatı iyi değerlendirdik. Ağustosta kriz yoktu ama krizin başladığı eylülde satışlarımızı ikiye katladık. LCD televizyonda ağustosta 200 bin adetlik satışımız vardı, bu rakam ekimde 600 bine çıktı` dedi.

200 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Kasım ayını da 500-550 bin adet satışla kapatacaklarını belirten Yüngül, `Son dönemde aylık 160 milyon dolar olan ihracat kasımda 200 milyon dolara yükseldi. Televizyon, fırın ve çamaşır makinesinde artış var. Buzdolabında düşüş var ancak paritenin etkisiyle burada da artış bekliyoruz. İhracattaki bu artışın ocağa kadar süreceğini tahmin ediyoruz. 2009`un ilk dönemlerinde bir durgunluk bekleniyor, ancak bu ortamda tahmin yapmak zor. Her şey gri` dedi.

Kafamızı korumaya çalışıyoruz
İşsizliğin artması halinde pazarın biraz daha daralabileceğini belirten Yüngül, reel sektörde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili, `Hepimiz bir boks maçındayız. Kafamızı korumaya çalışıyoruz. Mutlaka darbe alacağız ama kafamıza almamaya çalışıyoruz. Bu darbeler acıtacak ama ayakta durmamız gerek` dedi.

sana göre herkes cahil.

sevgim 58
19.12.2008, 00:36
kiz bacim sana bu vestel kar payimi veriyor ki ? kime faydasi var ki bunlarin ? Zenginler daha zengin fakirse daha fakir oluyor. Bunu sakin bilmedigini söyleme.
Kayit üzerinde hersey daha baskadir, sen gercek hayata dön bence......................

seva
19.12.2008, 00:46
kiz bacim sana bu vestel kar payimi veriyor ki ? kime faydasi var ki bunlarin ? Zenginler daha zengin fakirse daha fakir oluyor. Bunu sakin bilmedigini söyleme.
Kayit üzerinde hersey daha baskadir, sen gercek hayata dön bence......................

ben gerçek hayattayım ki zenginler parayı fakirken değerlendiriyorki zengin oluyor tabi her fakır için geçerli değil önemli olan birbirimize yardımcı olmak komşusu açken tok yatmak doğru olmaz dimi...

sevgim 58
19.12.2008, 00:53
he ama bur devirde kimse kimseye birsey vermiyor ki.................kimseden hayir yok ki...

seva
19.12.2008, 00:56
he ama bur devirde kimse kimseye birsey vermiyor ki.................kimseden hayir yok ki...

Kimse vermiyorsa biz verelim..

sevgim 58
19.12.2008, 01:01
verlim ama kimse duymazin , iyilik yap denize at ....................herkesin bilmesine gerk yok .....

seva
19.12.2008, 01:03
verlim ama kimse duymazin , iyilik yap denize at ....................herkesin bilmesine gerk yok .....

öyle öyle valla kimse iyiliğini karşılıklı yapmamalı

sevgim 58
19.12.2008, 02:17
Kimse vermiyorsa biz verelim..

robin hod oyanalyim .........zenginden alip fakire verelim..........

dark_yamtar58
19.12.2008, 09:31
robin hod oyanalyim .........zenginden alip fakire verelim..........

Dilenciler Memleketi olduk Milleti dilenciliğe alıştırdılar...İş yok güç yok herkez birbirinden birşey dilenmenin peşinde bu nereyekadar gidecek.Kömür için dilen,gıda için dilen iş için dilen dilen babam dilen.Memlekete bak ya ne hale geldik.?

LaEdri
19.12.2008, 14:45
Şahsi meselelerle bakanlığı oyalamak,zan altında bırakmak değerli öğretmenlerimize hiç yakışmıyor....
en önemli bakanlığı olan eğitim bakanlığının böylesine şaibelere maruz kalması

Biz bu tür haberlere alıştık artık bu tür şeyler onlarda alışmışki cevap vermeye değmez Gerçek Dışı İddalara

Yahu bu camianın içinde olan benim..:)
Ne şahsisis ne meselesi..Bal gibi iltimas var,adam kayırma var.Kaynak veriyorum kabul etmiyorsun.Resmi kaynak ver diyorsun.Ben de diyorum ki ,devlet hiç "ben adam kayırdım,iltimas yaptım" der mi?Bu konuda resmi bilgi buman mümkün değil.
Ne demek yakışmıyor.
Benim babam suç işlese,ben de ne de olsa babam deyip babamı mı savunayım.Ya da sıuçlu olan babamı savunmamak yakışıksız mı olur?Böyle mantık mı olur?:)

seva
19.12.2008, 14:59
Yahu bu camianın içinde olan benim..:)
Ne şahsisis ne meselesi..Bal gibi iltimas var,adam kayırma var.Kaynak veriyorum kabul etmiyorsun.Resmi kaynak ver diyorsun.Ben de diyorum ki ,devlet hiç "ben adam kayırdım,iltimas yaptım" der mi?Bu konuda resmi bilgi buman mümkün değil.
Ne demek yakışmıyor.
Benim babam suç işlese,ben de ne de olsa babam deyip babamı mı savunayım.Ya da sıuçlu olan babamı savunmamak yakışıksız mı olur?Böyle mantık mı olur?:)

Yahu bu camianın içerisinde isen kamuya açık bilgisayarla otomotaik atamalar yapıldıgını da bilmen lazım

LaEdri
19.12.2008, 15:03
Yahu bu camianın içerisinde isen kamuya açık bilgisayarla otomotaik atamalar yapıldıgını da bilmen lazım

Bu konuda o kadar yanlış bilgilerin var ki.:)
Malum gazeteleri ya da TV leri takip ede ede sen de her şeye pembe gözlüklerle bakmayı öğrenmişsin.
Atamayı yapan bilgisayar programını kim hazırlıyıro?
İnsanlar.
Peki o insanın o bilgisayar programına "şu şu kimlik nosuna sahip kişiyi öncelikle ata" komutunu vermesi zor mu sence.:)

abircan
19.12.2008, 16:15
seçmen listeleride otomatik bunların, bunların herşeyi otomatik doğalkazık sayacı, su sayacı, akbilleme sayacı, sebilleme sayacı, kurbanlama sayacı, fenerleri bile otomatik almanyada yatırınca zahidin hesabına işliyor, kanal7 zekeriyakaramankoyunun hesabına geçiyor herşey

son seçim listesinde 102,000 hanede 17 seçmen üzerinde kayıt var , şimdiden 29 mart ampul zaferi garanti uşağım

seva
19.12.2008, 22:17
Bu konuda o kadar yanlış bilgilerin var ki.:)
Malum gazeteleri ya da TV leri takip ede ede sen de her şeye pembe gözlüklerle bakmayı öğrenmişsin.
Atamayı yapan bilgisayar programını kim hazırlıyıro?
İnsanlar.
Peki o insanın o bilgisayar programına "şu şu kimlik nosuna sahip kişiyi öncelikle ata" komutunu vermesi zor mu sence.:)

Evet mzor öyle birşey olmadığını siz içindesiniz bilmeniz lazım

gezgin_58
19.12.2008, 22:22
bakmayin tepedeki arkadalar yok diyo ama krizin babasi turkiyede 15 gun tatile geldim turkiyeye gelmez olaydim 15 gunde 3 maasim giti hersey ates pahasi

LaEdri
19.12.2008, 22:23
Evet mzor öyle birşey olmadığını siz içindesiniz bilmeniz lazım

Tamam işte ben de onu diyorum zor değil.
Mesela diyelim ki sen bakanlıktan birisin çocuğusun.Puanın atanmaya yetmiyor.ve senin kimlik numaran da " 1234567897" diyelim.
O bilgisayar programına " "1234567897" kimlik numaralı kişiyi ilk önce ata" komutunu vermek zor değil işte sen de kabul ediyorsun.:)

seva
19.12.2008, 22:29
seçmen listeleride otomatik bunların, bunların herşeyi otomatik doğalkazık sayacı, su sayacı, akbilleme sayacı, sebilleme sayacı, kurbanlama sayacı, fenerleri bile otomatik almanyada yatırınca zahidin hesabına işliyor, kanal7 zekeriyakaramankoyunun hesabına geçiyor herşey

son seçim listesinde 102,000 hanede 17 seçmen üzerinde kayıt var , şimdiden 29 mart ampul zaferi garanti uşağım

Seçmen listeleri daha önce seçim bürolarına vatandaşlar giderek kayıt yaptırılıyordu yeni adrese dayalı kayıt sistemi ile 18 yaşını dolduran herkes seçmen listesine yazılı oluyor çokda güzel bir sistem
Doğalgaz Akbil Fener bunlar safsata bunların gerçeklik payı yok kimseninde hesabına geçmez
Yüksek Seçim Kurulu başkanı elinde belgesi olan getirsin inceleyelim diyor varsa belgeniz gidin seçim kurulu başkanlıklarına itirazda bulunun
29 Mart ta insanlar hizmete oy verecek hizmet almadıysa ne diye hizmet almadığı bir belediye başkanını yeniden seçsin

TeqTaBaNCa
19.12.2008, 22:32
Yine herkes yandaŞı oLduğu Siyasi görüşü at gözLükLeriyLe savunur oLmuş =)))

seva
19.12.2008, 22:32
Tamam işte ben de onu diyorum zor değil.
Mesela diyelim ki sen bakanlıktan birisin çocuğusun.Puanın atanmaya yetmiyor.ve senin kimlik numaran da " 1234567897" diyelim.
O bilgisayar programına " "1234567897" kimlik numaralı kişiyi ilk önce ata" komutunu vermek zor değil işte sen de kabul ediyorsun.:)

Evet Zor
Bahsettiğiniz olayın olması mümkün değil
Hangi bakanın hangi milletvekilinin hangi bürokratın çocuğuna yapıldıysa elinizde belğenizde varsa neden şikayette bulunmuyorsunuz
Bunlar laf

mesut_sivasliyiz_58
19.12.2008, 22:35
ins en buyuk kirizi ABD VURUR TURKIYE BU KIRIZLERDEN INS KURTULMASINE EN ISDEN DILIYORUM AVURPANIN EN BUYUK ULKESI VE MODERIN BIR SAYIP VATANIMIZ VAR OLACAK BUNA YEMIN EDERIM SEVIYORUZ YURDUMUZU

seva
19.12.2008, 22:36
Dilenciler Memleketi olduk Milleti dilenciliğe alıştırdılar...İş yok güç yok herkez birbirinden birşey dilenmenin peşinde bu nereyekadar gidecek.Kömür için dilen,gıda için dilen iş için dilen dilen babam dilen.Memlekete bak ya ne hale geldik.?

Türkiye Sosyal Devlettir
Türkiye sosyal devlet ilkesinin gereklerini yapıyor
Millet de dilenci değil
Kim ihtiyacı olmadığı halde gidipte yardım talebinde bulunsun ki
Türkiye büyük devlettir

TeqTaBaNCa
19.12.2008, 22:42
Dünyanın en zengin üLkesi süper gücü amerikada da devLet yoksuLLara yardım ediyor orda biLe yoksuLlar yardıma muhtaç insanLar var ..Bizim memLeketimizde devLet yardım etse kabahat etmese kabahat..Kışın yakaCak kömürü oLmayan yoksuLLara kömür dağıtıLıyor haberLerde'' biLmem ne beLediyeSi oy iÇin kömür dağıtıyor''deniyor....Çıkar oyunuzu kime güveniyorSanız ona verirsiniz kimseyi karaLamaya çaLışmayın...KaraLıyorsanızda biraz mantıkLı şeyLer üretin :)

LaEdri
19.12.2008, 22:43
Evet Zor
Bahsettiğiniz olayın olması mümkün değil
Hangi bakanın hangi milletvekilinin hangi bürokratın çocuğuna yapıldıysa elinizde belğenizde varsa neden şikayette bulunmuyorsunuz
Bunlar laf

Sana belgeyi verdim hala kabul etmiyorsun.
Ben sana diyorum ki devlet "ben usulsüz atama yaptım der mi".Bunu resmi yayın organında söyler mi?Sen hala diyorsun ki resmi belge.
Hem anlamadığım bakanlığın kendi müfettişleri bile kabul ederken bu durumu,sen hangi tecrübene,hangi bilgine dayanarak reddediyorsun.

seva
19.12.2008, 23:01

Sana belgeyi verdim hala kabul etmiyorsun.
Ben sana diyorum ki devlet "ben usulsüz atama yaptım der mi".Bunu resmi yayın organında söyler mi?Sen hala diyorsun ki resmi belge.
Hem anlamadığım bakanlığın kendi müfettişleri bile kabul ederken bu durumu,sen hangi tecrübene,hangi bilgine dayanarak reddediyorsun.

Siz şikayette bulunursanız siz sorumluları devletin Savcısı ve Hakiminin karşısına çıkarırsanız onlar sorarlar tabi belgeniz var ise mesnetsiz dayanaksız söylemiyor iseniz
Ben gördüklerime atama yapılırken yaşananlara ayrıca adaylar müracaatını internet üzerinde yapıyor kimse aracıda değil kendin bilgisayara giriyorsun bilgilerini
Türkiye çok şeyi geride bıraktı

LaEdri
20.12.2008, 10:24
Siz şikayette bulunursanız siz sorumluları devletin Savcısı ve Hakiminin karşısına çıkarırsanız onlar sorarlar tabi belgeniz var ise mesnetsiz dayanaksız söylemiyor iseniz
Ben gördüklerime atama yapılırken yaşananlara ayrıca adaylar müracaatını internet üzerinde yapıyor kimse aracıda değil kendin bilgisayara giriyorsun bilgilerini
Türkiye çok şeyi geride bıraktı

Seva Allah aşkına senin yaşadığın ülkenin adı ne?
Söylesene verdiğim o linki tıklayıp okudun mu haberi?

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 10:45

Gönderdiğin Linkteki beLgeLerin doğru oLduğundan ne kadar eminsin?Araştırmayı kendin yapmış gibi savunuyorsun gördüğün duyduğun her belgeye inanma...İki gün önce Tvde kıLıçdaroğLuyLa gökÇek karşıLaştıLar eğer bi beLge göstermeyLe inanıLacakSa hangisine inanacağız ikiside aynı konuda farkLı beLgeLerLe kanıt sunduLar...Bunun adı bağnazLıktır..

LaEdri
20.12.2008, 10:51
Gönderdiğin Linkteki beLgeLerin doğru oLduğundan ne kadar eminsin?Araştırmayı kendin yapmış gibi savunuyorsun gördüğün duyduğun her belgeye inanma...İki gün önce Tvde kıLıçdaroğLuyLa gökÇek karşıLaştıLar eğer bi beLge göstermeyLe inanıLacakSa hangisine inanacağız ikiside aynı konuda farkLı beLgeLerLe kanıt sunduLar...Bunun adı bağnazLıktır..

1-Bana mesleğimi,çalıştığım ortamı anlatmaya çalışmayın.
2-Haberi Seva gibi sen de okumamışsın.Bak haberde ne yazıyor;

"MEB yaptığı açıklamada, “Beytullah YAĞIZ’ın 4/C kapsamında görevlendirildiğini, ancak yargının 4/C uygulamasını iptal etmesi nedeniyle 25.06.2007 tarihinde Bakan onayı ile 4/B’li olarak görevlendirildiğini” beyan etmiştir."

Bakanlığın bu açıklamasının ne manaya geldiğini sormadan önce şunu sorayım.
Yukarda kırmızı paragrafta geçen 4/C ve 4/B ne ola ki?

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 10:55
1-Bana mesleğimi,çalıştığım ortamı anlatmaya çalışmayın.
2-Haberi Seva gibi sen de okumamışsın.Bak haberde ne yazıyor;

"MEB yaptığı açıklamada, “Beytullah YAĞIZ’ın 4/C kapsamında görevlendirildiğini, ancak yargının 4/C uygulamasını iptal etmesi nedeniyle 25.06.2007 tarihinde Bakan onayı ile 4/B’li olarak görevlendirildiğini” beyan etmiştir."

Bakanlığın bu açıklamasının ne manaya geldiğini sormadan önce şunu sorayım.
Yukarda kırmızı paragrafta geçen 4/C ve 4/B ne ola ki?

Benim mesLeğimLe ve iLgi aLanımLa aLakaLı bir konu değiL bu 4/b ücretLi 4/c gecici oLmaLı öyLe biLiyorum...HerneySe ben zaten bu konu hakkında biLirkiŞi oLduğumu savunmuyorum...yorumLarı okudum haberden beLgeLerden bahsedip duruyorsun bu devirde insanın yaptığı yada yamadığı şeyLeri beLgeLemesi çok koLay sahte yada gerçek beLgelerLe...Sen bunun sahtemi gerçek mi yeteri kadar açık mı oLduğunu biLmeden bağnazCa beLgede beLge diyorSun....ChpLi beLgesi sunuyorsun bu tip tartışmaLarda tarafsız oLmak gerekir bunun adabı budur....

LaEdri
20.12.2008, 11:01
Benim mesLeğimLe ve iLgi aLanımLa aLakaLı bir konu değiL bu 4/b ücretLi 4/c gecici oLmaLı öyLe biLiyorum...HerneySe ben zaten bu konu hakkında biLirkiŞi oLduğumu savunmuyorum...yorumLarı okudum haberden beLgeLerden bahsedip duruyorsun bu devirde insanın yaptığı yada yamadığı şeyLeri beLgeLemesi çok koLay sahte yada gerçek beLgelerLe...Sen bunun sahtemi gerçek mi yeteri kadar açık mı oLduğunu biLmeden bağnazCa beLgede beLge diyorSun....ChpLi beLgesi sunuyorsun bu tip tartışmaLarda tarafsız oLmak gerekir bunun adabı budur....

Pekii güzel!
Bir ücretli öğretmenin sözleşmeli öğretmenliğe geçmesi için ne gerekiyor biliyor musun?
Ya da Türkiye'deki 100.000den fazla ücretli öğretmenden sadece o kişinin sözleşmeli statüsüne neden geçirlidğini biliyor musun?

Ne demek CHP belgesi?
Kaç defa yazmam gerekecek bilmiyorum ama yine yazayım.
Ortada usulsuz bir atama var.Bu usülsüzlüğü yapan kim?
Devlet.
Peki devlet usulsüz atama yaptığını resmi olarak belgelendirir mi,resmi organlarında ben usulüsz atama yaptım der mi?
Nasıl bir belge bekliyorsun?.Ayrıca o sitenin en altında bu kişinin belgeleri var.Tıklarsan görürsün sende.

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 11:07
Pekii güzel!
Bir ücretli öğretmenin sözleşmeli öğretmenliğe geçmesi için ne gerekiyor biliyor musun?
Ya da Türkiye'deki 100.000den fazla ücretli öğretmenden sadece o kişinin sözleşmeli statüsüne neden geçirlidğini biliyor musun?

Ne demek CHP belgesi?
Kaç defa yazmam gerekecek bilmiyorum ama yine yazayım.
Ortada usulsuz bir atama var.Bu usülsüzlüğü yapan kim?
Devlet.
Peki devlet usulsüz atama yaptığını resmi olarak belgelendirir mi,resmi organlarında ben usulüsz atama yaptım der mi?
Nasıl bir belge bekliyorsun?.Ayrıca o sitenin en altında bu kişinin belgeleri var.Tıklarsan görürsün sende.

DevLet usülSüz atama yaptığını resmi oLArak beLgeLer mi?diyorsun...Bu cümLeye takıLmış gidiyorsun...''DevLet kendini eLe vermez,kendini eLe vermeyeceği iÇin reddedecektir''sende böyLe bi fikir oLuşmuş...Kendini eLe vermediği için değiL beLkide gerçekten hakLıdır beLkide gerçekten usuLsüz bir atama yoktur...MeB'lığı beLgeLeri sunun gerekeni yapaLım diyor ?Türkiye hukuk devLetidir mahkeme kararı oLmadan bir şahsı yada kurumu usuLsüzLükLe suçLayamazsınız .!

LaEdri
20.12.2008, 11:15

56 KPSS puanıyla Matematik Öğretmeni olarak atandığının kanıtıdır.Matematik öğretmeni olarak atanmak için gereken minumum puan 90 dır.
Anlayan anlar,anlamayan da umarım anlamak için haksızlığa uğramayı beklemez.;)

MATEMATİK ALANINDA TABAN PUANLARIN İNCELENMESİ

* 2005-1- Matematik öğretmeni alınmamıştır.
* 2005-2- KPSS10 taban puanı 85’dir.
* 2005-78 No’lu Genelge kapsamında KPSS10 puanı 80’dir.
* 2006-1- KPSS10 puanı 90’dır.
* 2006-2- KPSS10 puanı 90’dır, daha sonra 87 olmuştur.
* 2007-1- Matematik öğretmeni alınmamıştır.
* 2007-Aralık KPSS10 puanı 90’dır.

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 11:20
Geçici öğretmen atamaLarında KadroLu atamaLarda oLduğu gibi Yüksek puan aLmak gerekmiyor...Bu atanan öğretmenin 4/b mi 4/c mi oLduğu biLe beLLi değiL birisi 4/b diyor diğeri 4/c diyor iki tarafta hakLı oLduğunu savunuyor...Eğer atamayı yapan taraf haklıysa geÇici atamadır ki bunda bir usuLsüzLük yoktur...Atamanın usuLsüz yaptıLdığını savunan kişi hakLıysa zaten Hukuki yoLLardan çözecektir...SavcıLığa intikaL etmemiş bi oLay hakkında hemen yargıya varmak yanLış..!!

LaEdri
20.12.2008, 11:25
yahu bakanlık itiraf etmiş sözleşmel öğretmenliğe geçti diye 56 puanla,hala neyi savunuyorsunuz bilmiyorum ki?
100.000 ücretli öğretmen dava konusu olmuyor,bir tek o oluyor ne hikmetse..

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 11:28
yahu bakanlık itiraf etmiş sözleşmel öğretmenliğe geçti diye 56 puanla,hala neyi savunuyorsunuz bilmiyorum ki?

Kendi gönderDiğin haberi kendin dikkatLe okumamıŞsın 4/b 'ye iLişkin kanun değişikLiğinden doLayı Bu atama usuLe uygun bir şekİlde yapıLmıştır...4/c den 4/b ye geçmesinde tüzüğe göre bir usuLüzLük yoktur diyor...bumu bakanLığın itirafı ?

LaEdri
20.12.2008, 11:30
Ha yani ücretli öğretmenken,ücretli öğretmenliğe geçirilmiş, bu da dava konusu olmuş yani?:)

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 11:36
Ha yani ücretli öğretmenken,ücretli öğretmenliğe geçirilmiş, bu da dava konusu olmuş yani?:)

ücretLiden ücretLiye geçmek ne demek?Ücretsiz mi oLması gerekirDi ? ÜcretLiden ücretLiye değiL...GeçiciDen SözLeşmeLiye geçmiştir ücretLi ücretsiz diye birşey yok...Geçici sözLeşmeLi diye bir ayrım var

LaEdri
20.12.2008, 11:38
ücretLiden ücretLiye geçmek ne demek?Ücretsiz mi oLması gerekirDi ? ÜcretLiden ücretLiye değiL...GeçiciDen SözLeşmeLiye geçmiştir ücretLi ücretsiz diye birşey yok...Geçici sözLeşmeLi diye bir ayrım var

ortada ücretli öğretmenlikten sözleşmeli öğretmenliğe usulsüz geçirlime var.
Ama madem senin dediğin geçiçiden sözleşmeliye geçirlimiş olsun diyelim.
Bu üsulüne uygun bir atama mı?:)

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 11:41
ortada ücretli öğretmenlikten sözleşmeli öğretmenliğe usulsüz geçirlime var.
Ama madem senin dediğin geçiçiden sözleşmeliye geçirlimiş olsun diyelim.
Bu üsulüne uygun bir atama mı?:)

ÜcretLi öğretmenden kasıt zaten geçici öğretmenLik ? ÜcretLi ne anLama geLiyor onu biLmiyorsun daha :)

albina58
20.12.2008, 11:46

Yiğiter arkadaşım;
Bir şeyi gözünden kaçırıyorsun,tıpkı bir kaç gün evvel yaşanan olayda olduğu gibi.
Yani,''Bir yolsuzluk olabilir,kriz olabilir,normaldir bu,eğer bunu resmi makamlarca resmi belgeler ile ispatlayabiliyormusun,cesareti n varmı buna'' deniliyor.
Dahada denilmek istenen ve innallahım sabır diye tutulan tümcede şudur:''Eğer sende becerebiliyorsan ne ala,beceremiyosan sus köşende otur''

En acı olan ise şudur,bal tutan parmağını yalar mantelitelerinde olması.Sen memursun,zor durumdasın önemli değil,karşımda asgeri ücretin üstünde,bekar,çoluk çocuk-aile idare etme derdi olmaksızın hayatını idame ettiren insanların,gerçekleri bilmeksizin yorum yapmaları,kriz yok demeleri,hayatın içindeki acı gerçeklerden bihaber olmaları,emperyal düzende,yaratılan baron kadar karşısında ise yoksul-aç-cahil- bir nesil geliştirmek,bunlara yeri geldiğinde onların nabzına göre şerbet vermek,bu yeri gelir bir türban meselesi olur-cumhurbaşkanlığı olur-iyilik hareketi olur,yeri gelir bir liderin peh erkek duruşu olur,say say bitmez,en tıkandığı noktada ise,baronların arkadan gücü ile bir çuval kömür ,iki koli gıda işi bağlar,onun adıda sosyallik olur.

Baki kalan ise,bu coğrafyada,en zengin nimetlerin göbeğinde yaşayan ulusumda,üç kuruşu tamah eden milyonlarca insanım,bu coğrafyada çöreklenmiş yabancı menşeli trilyoner baronlar,yetmez gibi siyasal ikdidarın kendi baronlarını yetiştirirken,onların hakkını savunmakla mükellef burdaki saf halkım.

LaEdri
20.12.2008, 11:56
Yahu daha ne dediğimi bile anlamıyorsun.
Ben bir öğretmenim.
Senin internette ya da kitaplarrda okuduğunu ben her gün yaşıyorum.:)
Kimin kitabını kime okuyorsun bilmiyorum ki:)

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 12:00
Seni herGün 4/b Den 4/c ye mi aLıyorLar Bunu mu yaşıyorsun..DevLetLe sorunun oLabiLir devLetLe iLgiLi başından birkaç sorun geçmiŞ oLabiLir sistemLe aLakaLı çok şey yaşamış oLabiLirSin ama her konuda tecrübe ve biLgi sahibi oLduğunu düŞünme :)

LaEdri
20.12.2008, 12:09
Yoo..Hiç bir sorunum yok.Ne 4/B ne de 4/C ile işim var.:)
Her konuda tecrübeliyim,bilgi sahibiyim demedim,ama eğitim konusunda senden bilgili ve tecrübeliyim:)

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 12:14
Sen benim mesLeğimi biLiyor musun ki benden tecrübeLi biLgiLi oLduğunu söyLüyorsun??BiLgiLi misin biLemem ama Çok kendini beğenmişSin bundan eminim

LaEdri
20.12.2008, 12:23
Beni bu sitede herkes tanıyor merak etme sen.
Senin mesleğini tabi ki bilmiyorum ama öğretmen olmadığını biliyorum.
Nikindeki "q" harfine,kullandığın kimi büyük kimi küçük harflerle yazılmış,okuyana kadar canımızın çıktığı yazılarına bakarak öğretmen olmadığını anlamak hiç zor değil.
Ha öğretmensen o da devletin ayıbı.;)

TeqTaBaNCa
20.12.2008, 14:07
Beni bu sitede herkes tanıyor merak etme sen.
Senin mesleğini tabi ki bilmiyorum ama öğretmen olmadığını biliyorum.
Nikindeki "q" harfine,kullandığın kimi büyük kimi küçük harflerle yazılmış,okuyana kadar canımızın çıktığı yazılarına bakarak öğretmen olmadığını anlamak hiç zor değil.
Ha öğretmensen o da devletin ayıbı.;)

.............................. .............................. .............................. ..................Öğretmen oLmuşsun ama ...YazıLarım bana göre çoK hoŞ gözüme hoŞ geLiyor....Gözüne hoŞ geLmeyenin Gözzüde umrumda değiL..!

ateşhattı
20.12.2008, 19:48
Ülkemizde kriz var mı?

Eğer dünyaya entegre bir ülke isek,elbette var ama bazı felaket tellallarının dediği gibi aman aman "felakete sürükleniyoruz" diyecek kadarda kesinlikle yok.

Ne kerametse daha dün IMF karşıtı olan bir kısım vatandaşımız,bugün görüntü itibariyle patron ama reelitasyon yönüne bakarsakta ülkemizin,vatandaşlarımızın sarf ve gayretiyle biryerlere gelmiş bazı iş adamlarının kendi menfaatlarına olan söylevlerine destek verip tempo tutmakta,ne diyor TÜSİAD "pakedi açıkla" ne paketi senin har vurup harman savurduğun paraların hesabını vatandaşa ödetme paketi mi?krizi bahane edip işçi kıyımına gitmeyi hedefleyen bu sözümona patronlar öyle yüzsüzleştiler ki,işsizlik sigortası fonundan para bile talep ettiler.

Bir hastalığın ilk tedavisi inanmaktır ya baştan kazanırsın yada baştan kaybedersin,büyük bir sektörde ve ürünlerimizin %96 lık kısmının yurt dışına pazarlandığı bir ülkemize önemli bir ekonomik girdisi olan bir şirketin içerisindeyim ve bu ülkelerin neredeyse tamamına yakını Avrupa ülkeleri ama gelin görün ki o %96 lık Avrupa pazarında sıkıntı çekmez iken %4 lük yerli kesim hemen kriz havasına büründü bile...
Bırakın yeni DOĞAN günler kendisini geliştirsin,bazılarının ekmeğine yağ sürerek rant kapılarının artmasına imkan vermeyin,bu ülke sayesinde Dünya'nın saygı duduğu kişiler arasına girenlerin bu ülkeyi batırmak için yaptığı çalışmaların bir ürünü olan bu büyük furyaya ortak olmayın...

Kriz yok demiyorum elbette var ama ülkemiz için abartıldığından çok ama çok daha küçük boyutta...
Elbirliği ile ülkemiz için gerçekleştirilmek istenen ve işin sonunda TÜRKİYE olan bu tellallığa fırsat vermeyin.
Saygılar!

recosan58
20.12.2008, 20:09
Ülkemizde kriz var mı?

Eğer dünyaya entegre bir ülke isek,elbette var ama bazı felaket tellallarının dediği gibi aman aman "felakete sürükleniyoruz" diyecek kadarda kesinlikle yok.

Ne kerametse daha dün IMF karşıtı olan bir kısım vatandaşımız,bugün görüntü itibariyle patron ama reelitasyon yönüne bakarsakta ülkemizin,vatandaşlarımızın sarf ve gayretiyle biryerlere gelmiş bazı iş adamlarının kendi menfaatlarına olan söylevlerine destek verip tempo tutmakta,ne diyor TÜSİAD "pakedi açıkla" ne paketi senin har vurup harman savurduğun paraların hesabını vatandaşa ödetme paketi mi?krizi bahane edip işçi kıyımına gitmeyi hedefleyen bu sözümona patronlar öyle yüzsüzleştiler ki,işsizlik sigortası fonundan para bile talep ettiler.

Bir hastalığın ilk tedavisi inanmaktır ya baştan kazanırsın yada baştan kaybedersin,büyük bir sektörde ve ürünlerimizin %96 lık kısmının yurt dışına pazarlandığı bir ülkemize önemli bir ekonomik girdisi olan bir şirketin içerisindeyim ve bu ülkelerin neredeyse tamamına yakını Avrupa ülkeleri ama gelin görün ki o %96 lık Avrupa pazarında sıkıntı çekmez iken %4 lük yerli kesim hemen kriz havasına büründü bile...
Bırakın yeni DOĞAN günler kendisini geliştirsin,bazılarının ekmeğine yağ sürerek rant kapılarının artmasına imkan vermeyin,bu ülke sayesinde Dünya'nın saygı duduğu kişiler arasına girenlerin bu ülkeyi batırmak için yaptığı çalışmaların bir ürünü olan bu büyük furyaya ortak olmayın...

Kriz yok demiyorum elbette var ama ülkemiz için abartıldığından çok ama çok daha küçük boyutta...
Elbirliği ile ülkemiz için gerçekleştirilmek istenen ve işin sonunda TÜRKİYE olan bu tellallığa fırsat vermeyin.
Saygılar!

Aynı fikirdeyim haklısın bu kriz sadece türkiyede değil küresel bir krizdir.

sonbahar5803
20.12.2008, 21:10
Konu başlık dışına çıkmış biraz.

Ama bu konuda Yiğiter kardeşime katılmamak mümkün değil.

KPSS'den 45 puan almış birisinin Paşa tanıdığı vasıtasıyla o puanın 90'a çıkarıldığına şahit oldum.

Yine ben ve benim gibiler başörtüsü sorunundan hakettiği halde devletin kapısından geçemezken, 60 puan almışların devlet kapısına kapak attıklarına da şahit oldum!

Bunlara rağmen yine söylüyorum:

Abartıldığı kadar kriz yok!

Çevremdeki işçilerin yorumları bu.

Bir abim şöyle diyor;

''Bir sürü işçi çıkarıyorlar kriz adı altında. Ama ne hikmetse fabrikada işler tıkır tıkır işliyor. Sadece daha önce 3 adamın yaptığı işi, şimdi 1 kişiye yaptırıyorlar.''

Madem kriz var, üretim neden azalmıyor?
İşverenlerin fırsatçılığı diyorum buna. Kriz'in K'sı ortaya atıldı mı, bunu iyi değerlendirmesini biliyorlar.

LaEdri
20.12.2008, 21:32
Konu başlık dışına çıkmış biraz.

Ama bu konuda Yiğiter kardeşime katılmamak mümkün değil.

KPSS'den 45 puan almış birisinin Paşa tanıdığı vasıtasıyla o puanın 90'a çıkarıldığına şahit oldum.

Yine ben ve benim gibiler başörtüsü sorunundan hakettiği halde devletin kapısından geçemezken, 60 puan almışların devlet kapısına kapak attıklarına da şahit oldum!

Olur mu efendim.
Türkiye'de adam kayırmacılığı kim görmüş de biz bilelim.:)

Mesela zabıta alımı için neden 54 gibi saçma bir taban puan belirlenir.?:)
Haberi yapan Türkiye'nin en saygın ve prestijli sitelerinden [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] dir.Buyrun kaynak.

FurkaN
21.12.2008, 10:43
Bu ülkede kriz falan yoktur. Var diyen olursa yalan söyler. Dün gezdiğim yerlerde bütün mağazalar ağzına kadar dolu ve kasa önlerinde kuyruklar vardı. Hatta bir mağazada ki kuyruk kasanın etrafını iki kere dolanmıştı. Herkesin elinde en az iki poşet bu mu kriz.

Kriz sadece büyükbaşların hükümeti sıkıştırmak içn kullandııkları bir oyun. Yalandan işçi çıkarmalar, üretim durdurmalar vs. Amaç isteklerini yaptırabilmek. Filler tepindikçe ezilir çimenler.

seva
21.12.2008, 12:32
Olur mu efendim.
Türkiye'de adam kayırmacılığı kim görmüş de biz bilelim.:)

Mesela zabıta alımı için neden 54 gibi saçma bir taban puan belirlenir.?:)
Haberi yapan Türkiye'nin en saygın ve prestijli sitelerinden [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] dir.Buyrun kaynak.

Memurlar.net insanları neden hala şikayette bulunmuyor acaba...

seva
21.12.2008, 12:44

Okudum bi kerede ÖSS sınavina giren öğrencileri ilgili yanlış hesaplamalarda çıkmıştı sonra bunun olması mümkün olmadığını açıkladılar çünkü böyle bişey olmaz olamazda..

seva
21.12.2008, 12:49
Okudum bi kerede ÖSS sınavina giren öğrencileri ilgili yanlış hesaplamalarda çıkmıştı sonra bunun olması mümkün olmadığını açıkladılar çünkü böyle bişey olmaz olamazda..

Ha böyle bişey varsa başkaları yapmıyorsan siz insanlık adına yapın daha öncede dediğim gibi devletin Savcısı ve Hakiminin karşısına çıkarırsanız onlar sorarlar tabi belgeniz var ise mesnetsiz dayanaksız söylemiyor iseniz

sandalli
21.12.2008, 12:52
Sitemiz üyeleri ikiye ayrilir.

1- Kriz yok diyenler
2- Kriz var diyenler

bence ikiside hakli.

Pusula_58
21.12.2008, 12:56
Büyük mağazalarda alışveriş yapılıyor diye kriz yok anlamına nasıl gelir bir anlam veremedim, bir de mahalle bakkallarına ve küçük çapta marketleride dikkate almak gerekmezmi.Kriz tüm alışverişleri durdurur diye bir kaide zaten olmaz. Ona bakarsan İstanbul boğazında villaarda, köşklerde, yatlarda katlarda kriz diye bir şey yok tabiki. Bir gecede eğlencede laila'larda 1000, 1500 ytl harcayanlar için elbetteki kriz ne gezer.
Kriz kimin için olabilir yada var?
Hayatta düzen, Emekle, Sermaye arasında kurulu bir düzen. Daha açık konuşursak, Ezenle, Ezilen arasında geçen bir yaşam şekli,
Bu ülkede açlık sınırı 1.650 ytl açıklanıp asgeri ücretide 450 ytl diye açıklanıyorsa kriz olmazda ne olur allah aşkına
Ezilen kim: İşçi, çalışan emeğinin gücüyle geçinen, aybaşını zor getiren memur, emekli, dul, ve yetim daha doğrusu alt tabaka dediğimiz kesim.
Ezen kim: Sermayederler, fabrika,han, apartman sahibi, iş, sahibi kapital kesim herşeyi kara dayalı daha çok kazanmaya dayalı daha çok nasıl kar elde ederim diyen kesim.
Şimdi burada kriz kimi vurur kimi ağlatır, kimi ezer, kimi süründürür bunuda siz bulun, ona göre kim kriz var der kim yok der zaten ortaya çıkarırsınız.
Bunu inada bindirip var yada yok demek saklamak neye yararki ortada açık gerçekler dururken.

LaEdri
21.12.2008, 21:36

Tamam da yanlış hesaplama yok ki.Puanı doğru,56.
Ancak ortada iltimas var,adam kayırma var.;)

LaEdri
21.12.2008, 21:39
Ha böyle bişey varsa başkaları yapmıyorsan siz insanlık adına yapın daha öncede dediğim gibi devletin Savcısı ve Hakiminin karşısına çıkarırsanız onlar sorarlar tabi belgeniz var ise mesnetsiz dayanaksız söylemiyor iseniz

İnsanlık namına?
Hangi insanlık?
200.000 öğretmen adayının hakkının yendiği insanlık mı?
Bu olay bir şekilde savuşturulur.En iyi ihtimalle haksız yere atanaan kişinin ataması iptal edilir.Yarın başka biri haksız yere atanır.Bunun sonu gelmez ki:)

ofgurleyuk78
21.12.2008, 22:38
Bu ülkede kriz falan yoktur. Var diyen olursa yalan söyler. Dün gezdiğim yerlerde bütün mağazalar ağzına kadar dolu ve kasa önlerinde kuyruklar vardı. Hatta bir mağazada ki kuyruk kasanın etrafını iki kere dolanmıştı. Herkesin elinde en az iki poşet bu mu kriz.

Kriz sadece büyükbaşların hükümeti sıkıştırmak içn kullandııkları bir oyun. Yalandan işçi çıkarmalar, üretim durdurmalar vs. Amaç isteklerini yaptırabilmek. Filler tepindikçe ezilir çimenler.

Hayret bir şey.. Halen kriz var diyen yalan söylüyor diyebiliyorsunuz. Çıkarın şu at gözlüklerini de sağınıza, solunuza bir bakın. 2009 dan beklentiniz ne diye yapılan ankette vatandaşın verdiği cevap: İşimi kaybetmemek oluyor. Nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum.

seva
21.12.2008, 23:02
İnsanlık namına?
Hangi insanlık?
200.000 öğretmen adayının hakkının yendiği insanlık mı?
Bu olay bir şekilde savuşturulur.En iyi ihtimalle haksız yere atanaan kişinin ataması iptal edilir.Yarın başka biri haksız yere atanır.Bunun sonu gelmez ki:)

o zaman bekleyeceksin..

Bu ülkede atanan da olacak atanmayanda

çılgın_türk
21.12.2008, 23:07
kriz yok denemez ama kriz bizi ne derece etkiler orası mevzu bahis olan. bence 2009 da büyük bi durgunluk olacak ama bu bizim gibi ülkeler için belkide aranılan bi fırsattır . küreselleşmenin ve kapitalizmin ne derece berbat bişey olduğunu anlamıştır bi nebzede olsa yöneticiler inşallah artık bu yanlış yönetim biçiminden dönülür ve daha çok millileşme sağlanır....

türkiyenin atağa geçeceği alanlar bor madeni işletmeleri .. yeni petrol yatakları ve gap projesinin büyük getirileri olacaktır bu gelecek dönemde bu açılardan ekonomi daha verimli ve ülke için daha yararlı kullanılırsa kriz türkiyeyi etkisi altına alamaz diye düşünüorum...

sevgim 58
21.12.2008, 23:13
yav cok firma üretimi durdurdu is yok diye hala kirz yok diyorsunuz hayret birseysiniz..............

love_me_58
21.12.2008, 23:50
kriz var evet ama ülkemizde kimilerine hiç vurmuyo!

LaEdri
22.12.2008, 14:52
o zaman bekleyeceksin..

Bu ülkede atanan da olacak atanmayanda

Ben zaten beklemiyorum ama iki tane çapulcu yüzünden yıllardır atama bekleyen dostlarım namına söylüyorum.;)

seva
22.12.2008, 16:07
Ben zaten beklemiyorum ama iki tane çapulcu yüzünden yıllardır atama bekleyen dostlarım namına söylüyorum.;)

Yüce Rabbim haklarına girenlerin belasını versin

FurkaN
22.12.2008, 16:39
Hayret bir şey.. Halen kriz var diyen yalan söylüyor diyebiliyorsunuz. Çıkarın şu at gözlüklerini de sağınıza, solunuza bir bakın. 2009 dan beklentiniz ne diye yapılan ankette vatandaşın verdiği cevap: İşimi kaybetmemek oluyor. Nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum.

Kendi kullandığınız aksesuarları başkalarına yakıştırmaya çalışarak yanlış yapmayın bırakın sizde kalsın güzel görünüyorsunuz gözlüklerinizle...

Gelelim kriz konusuna benim yazdıklarım beni bağlar olayın bencesini anlatmışım. Sende sana göre olanını söylersin olur biter. Ben gördüklerimi söyledim ve hala sözümdeyim kriz falan yok milletimiz yine çılgınlar gibi alışveriş yapıyor.

LaEdri
22.12.2008, 17:23
Yüce Rabbim haklarına girenlerin belasını versin

Sen de o hakka girenleri savunuyorsun farkındaysan.;)

seva
22.12.2008, 17:38
[QUOTE=Yiğiter;351032]Sen de o hakka girenleri savunuyorsun farkındaysan.;)[/QUOT

Sen hiç derdest diye bi dizi izlediysen tekrar tekrar izlemeni tavsiye ederim o dizi aynen bu anlattığının aynısı o dizide yapılıyor

Kibrisli
22.12.2008, 22:51
Seva sana bazı sorular sorucam:
Daha bugün bir fabrika işten çıkarılan 400 işçisi tarafından işgal edildi neden?
Mercedes Türkiye'deki fabrikasının üretimine ara verdi, işçiler ücretsiz izine çıkartıldı 5 hafta, neden?
Good Year üretime ara verdi ve işçileri ücretsiz izinde 2 ay, neden?
Bekaert Çelik fabrikası ara verdi üretimine ve 17'sinde yeniden başlamayı planlıyordu, başlayamadı, neden?
4 gün önce Çorlu'da üretim yapan 113 deri fabrikasından 50'si üretime belirsiz ara verdi ve 500 kişi ücretsiz izne çıkartıldı neden?
Petkim bile bakın hükümetin yok pahasına sattığı Türkiye'nin en büyük şirketi Petkim bile 3 ünitesinde üretimi durdurdu neden?
Tofaş Fiat 6 ay boyunca her ay 1 hafta üretimine ara verme kararı aldı, işçiler aylıklarının 1 er haftalıklarını alamayacak neden?
Bosh Fren Türkiye'deki fabrikalarında üretimi durdurdu 200 kişi işsiz neden?
İplik fabriklalarını söylemiştim, Antep'te yaşananları, Adana'da sadece 2 haftada 8 fabrika kapandı neden?
Hadi hepsini geçtim bunlar gibi isim isim sana onlarca fabrika ismi verebilirim kapanıp işçileri işsiz kalan sadece şunu soruyorum CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu bile mobilya atölyesini kapattı, 120 işçisinden 96'sını işten çıkarttı neden?
Şu yapıldı bu yapıldı diyorsun elektiriğe zam yapılmadı diyorsun, geçmiş dönemde Türk Milletinin kendi dişi ile tırnağı ile yaptığı kamu mallarını haraç mezat satarsan ve eritirsen, ülke ekonomisini o kaynaklarla ayakta tutar ve el parasını ülkemde tutacam diye faizlerle bu kadar oynarsan adamlarda bir kriz çıktımı parasını alır kaçar seninde borsan böyle çakılır. Bak şimdi Türkiye 2001 yılında bir kriz yaşadı ve bir mali disipline girdi, o program 2006 yılında bitti ve o tarihten bu yana Türkiye'nin bir mali politikası yok, sadece geçmişte yapılanları satıp hazırdan yiyor aman ülkeme sıcak para girsin diye 1000 takla açıp duruyor, bu liberalist ekonomi politikasıdır, Türkiye gibi öz kaynağı düşük ve yerli üretimi az olan ülkelerde kullanımı son derece tehlikelidir çünkü bir anda kapitalizmin kölesi olursun, kendin üretmezsin, kendin fabrika kurmazsın yabancılara açtırır onlarda ülkelerindeki bir hareketlenmede yada kendi şahsi çıkarları ön görünce kaçar gider ülkesine parasını alıp. Türkiye güdümlü ekonomi politikası uygulamalıdır, geçmişte uygulamış 20 sene sorunsuz işlemiştir, Türk milletinin örfü adeti gereğide zaten yaşam şekli ve standartlarına uygun bir ekonomik sistemdir.
Türkiye'de kriz vardır ve anket zaten gerekeni söylemiştir.

seva
23.12.2008, 01:01
Seva sana bazı sorular sorucam:
Daha bugün bir fabrika işten çıkarılan 400 işçisi tarafından işgal edildi neden?
Mercedes Türkiye'deki fabrikasının üretimine ara verdi, işçiler ücretsiz izine çıkartıldı 5 hafta, neden?
Good Year üretime ara verdi ve işçileri ücretsiz izinde 2 ay, neden?
Bekaert Çelik fabrikası ara verdi üretimine ve 17'sinde yeniden başlamayı planlıyordu, başlayamadı, neden?
4 gün önce Çorlu'da üretim yapan 113 deri fabrikasından 50'si üretime belirsiz ara verdi ve 500 kişi ücretsiz izne çıkartıldı neden?
Petkim bile bakın hükümetin yok pahasına sattığı Türkiye'nin en büyük şirketi Petkim bile 3 ünitesinde üretimi durdurdu neden?
Tofaş Fiat 6 ay boyunca her ay 1 hafta üretimine ara verme kararı aldı, işçiler aylıklarının 1 er haftalıklarını alamayacak neden?
Bosh Fren Türkiye'deki fabrikalarında üretimi durdurdu 200 kişi işsiz neden?
İplik fabriklalarını söylemiştim, Antep'te yaşananları, Adana'da sadece 2 haftada 8 fabrika kapandı neden?
Hadi hepsini geçtim bunlar gibi isim isim sana onlarca fabrika ismi verebilirim kapanıp işçileri işsiz kalan sadece şunu soruyorum CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu bile mobilya atölyesini kapattı, 120 işçisinden 96'sını işten çıkarttı neden?
Şu yapıldı bu yapıldı diyorsun elektiriğe zam yapılmadı diyorsun, geçmiş dönemde Türk Milletinin kendi dişi ile tırnağı ile yaptığı kamu mallarını haraç mezat satarsan ve eritirsen, ülke ekonomisini o kaynaklarla ayakta tutar ve el parasını ülkemde tutacam diye faizlerle bu kadar oynarsan adamlarda bir kriz çıktımı parasını alır kaçar seninde borsan böyle çakılır. Bak şimdi Türkiye 2001 yılında bir kriz yaşadı ve bir mali disipline girdi, o program 2006 yılında bitti ve o tarihten bu yana Türkiye'nin bir mali politikası yok, sadece geçmişte yapılanları satıp hazırdan yiyor aman ülkeme sıcak para girsin diye 1000 takla açıp duruyor, bu liberalist ekonomi politikasıdır, Türkiye gibi öz kaynağı düşük ve yerli üretimi az olan ülkelerde kullanımı son derece tehlikelidir çünkü bir anda kapitalizmin kölesi olursun, kendin üretmezsin, kendin fabrika kurmazsın yabancılara açtırır onlarda ülkelerindeki bir hareketlenmede yada kendi şahsi çıkarları ön görünce kaçar gider ülkesine parasını alıp. Türkiye güdümlü ekonomi politikası uygulamalıdır, geçmişte uygulamış 20 sene sorunsuz işlemiştir, Türk milletinin örfü adeti gereğide zaten yaşam şekli ve standartlarına uygun bir ekonomik sistemdir.
Türkiye'de kriz vardır ve anket zaten gerekeni söylemiştir.

Kriz bahanesiyle hükümeti yıpratmaya çalışanlar var
daha öncede olduğu gibi..

Arif Coşkun
23.12.2008, 11:18
O zaman şu mantık ortaya çıkıyor sırf hükümet yıpranmasın diye "yok" diyelim, İyi o zaman yok deyin bakalım nereye kadar, bir şeyin üzerini örtebilirsiniz ama, "yalancı çobanın yalanı" gibi birgün herşey anlaşılır üzeri örtecek örtü bile bulamazsınız.

Kibrisli
23.12.2008, 11:54
Kriz bahanesiyle hükümeti yıpratmaya çalışanlar var
daha öncede olduğu gibi..

Bu mudur yani:) O kadar nedenin cevabı, bu mu? Yani, Mercedes sırf Türkiye'de AKP hükümeti yıpransın diye mi durdurdu üretimi Türkiye'de, peki petkim, hadi bunlar büyük firmalar diyelim çorludaki 50 fabrika, sırf AKP yıpransın diye kapattılar yani fabrikaları, gelir kaynaklarını, iyi para kazandıkları ekmek teknelerini, borsada zaten akp yıpransın diye düşme kararı aldı, akp yıpransın diye akp sayesinde gelen yabancı yatırımcıların küçük bir kısmı kaçtı imkb'den.
Evet daha öncede kriz var diyenler oldu çünkü ön artçıydı bunlar 2 yıldır bağırıyor akademisyenler kriz geliyor yabancı sermayeye güvenme devlet yatırımlarını artır krizde kaçacaklar diye. Peki son 6 yıldır direk istihtam sağlayan ve üretim yapan bir devlet yatırımı gördünüz mü? Cevap veriyorum:Hayır. Bravvooo Burak Bey 10 Puanı aldınız:)
Dünyadaki kriz Türkiye'yi etkilemektedir, korkum daha da fazla etkilemesidir, umarım olmaz, Bununda tek suçlusu bağıra bağıra gelen krize karşı önlemini önceden almayan hükümettir. Kömür dağıtıp, yardım yapacağına tarımı destekleyip, fabrika açsaydı, üretimi artırıp istihtam salasaydı zaten o kömür dağattığı insanların o yardımlara ihtiyacı kalmazdı, aynı zamanda daha güçlü bir ekonomimiz, krizden hiç etkilenmemiş bir ülke ve üretimi devam eden, işsizliği azalmış, dünya ile ekonomik anlamda farkını kapatmış bir ülke olurduk. Bundan önceki örneği için daha ağır bir bunalım olan 1929 bunalımı,kurulalı 6 yıl olmuş, savaştan çıkmış bir ülke ve o dönem dünyadaki küçülen ekonomilere karşı büyüyen 2 ekonomiden biri olan ülke hangisiydi ve nasıl bir ekonomik sistem uygulayıp herkes senede ortalama %14 küçülme yaşarken, %7 büyüme yaşadı bu ülke? Araştırmanızı öneririm.

Saygılarımla

albina58
23.12.2008, 11:59
O zaman şu mantık ortaya çıkıyor sırf hükümet yıpranmasın diye "yok" diyelim, İyi o zaman yok deyin bakalım nereye kadar, bir şeyin üzerini örtebilirsiniz ama, "yalancı çobanın yalanı" gibi birgün herşey anlaşılır üzeri örtecek örtü bile bulamazsınız.

Nihayet hükümette kabul etti,bu daha ne ki? denilmeye başlandı,mart sonundan itibaren ikinci dalga krizin geleceği,bundan dolayıda merkez bankası ile görüşmelere başlandığı,bazı tedbirler alınması gerektiği, bürokratlar arasında konuşulmaya başlanırken,resmi rakamlarca bir buçuk ay içerisinde 150 000 kişi işden çıkarılıp,birde resmi kayıtlara geçmeyen işden çıkarılmaların olduğu bu ortamda,DİE verilerine göre işsizlik oranı %10 larda olduğu bir ortamda.Sanayi üretimimizdeki ihracat rekoltemiz taban yapmış,ithalatımızdaki istikrardan zerre kadar gevşeme yok.İçeride,son altı yıl sonunda,toprak mohsülleri ürünlerimizde ana hasatımız arpa-çavdar daki üretim % 10 a geriledi,2008 tarım orman ve köyişleri bakanlığının verilerine göre 2009 yılında toprakdan ürün alamayacağız,nedeni ise toprağı zamanında Nadas'a bırakmamak,toprakla uğraşan çiftçilerimize,Toprağa tohum atmamak üzere dağıtılan paraların karşılığında ekim-dikim yapılmaması,mevsimsel olarak don ve benzeri olumsuzlar yaşanacak olması,halkımız ekmek yapmak için bile un-buğday bulamayacağını göstermektedir.Aynı şekilde hayvancılığımızda can çekişmektedir.Çiftçilikte olduğu gibi,yine hükümet eli ile dağıtılan hayvan paraları,köylüye geçici süre dağıtılan,aslen bence rüşvet niteliğindeki paralar,bugün hazıra alıştırılmış bir çiftçi-hayvancılıkla iştiğal köylümüzün yaratılması,normalde kriz'in küresel dengede sanal olması(Borsa-hisse senedi gibi) gerekirken,tarım toplumu olan ülkemde,dinamizmisi oluşturan kesiminde yok edilmesi ile ölme noktasına gelmiştir.

Bu durumda hakikaten kriz yoktur,medya-basın yoluyla halka empoze edilen,pembe diziler ile beslenen, sözüm ona AVM diye şakşakcılık yapılan,kültüre alıştırılan halkımda,gözü sadece o lüks alışveriş merkezlerine giden kodamanları görür.Onlaı görüp,onlar gibi yaşamayı ilke edinen elgördülük yaşam şekillerinde kriz yoktur.Krizin olmadığı-etkilemediği-teğet geçtiği % 15 lik bir kesim var.

Diğer tarafta,asgeri ücretle çalışan,işci-memur,dar gelirli,küçük esnaf,tarım ve çiftçilikle maruf % 85 lik halkım,işte bunları kriz vurmuştur.işci-memur ücretine zam alamzken,kullandığı tüketim mamulleri ortalama %30-35 bir yıl öncesine göre zam görmüştür,tüketimi arttığı halde,aldığı maaşdaki artış en fazla % 5 lerde kalmıştır.Köylüm,tarımla-hayvancılıkla uğraşan halkım,toprağa atmaya gübre,hayvanına vermeye küsbe almak için beş kuruş parası bulunmamaktadır.

Biz ne kadar yazsak,bunları anlatsakta,günü birlik şoven düşünün hakim olduğu,evinde sıcak yuvasında,benim için istemediğimi başkası için istemem-komşum aç yatarken ben tok yatamam- hadisleri ilede pekişen manteletimizde maalesef,tupa tapmanın olmadığı bir anlayışda sırf hükümet şakşakcılığı yapmak,gerçekleri görmemek için kör-salak rolü oynamak maalesef baştaki hükümetede,yazıları ile bunları görmezden gelen insanlarada yakışmamaktadır.

Şahsi olarak benim bunları yazmamdaki amaç,kriz beni en son noktada vuracak bir konumda olmama rağmen,bu site aracılığı hemde tarih vererek 2009 mart ayında krizin tavan yapacağını söyledim iki yıl evvelden,yazılarımlada sabittir,iddia ediyorum kriz beni vurmayacak olsada, milyonlarca halkımı vuracak açlığa mahkum edecek.İki yıl evvelden başlayarak anlatmamdaki amaç hükümet eli ile alınacak tedbirlerde ben zarar etsemde ülekm için,ülke halkım için iyi birşeyler yapılmasını istememden başka bir sebep yoktur.

Hükümetle benim işim olmaz,bu hükümet gider başka hükümet gelir,bu zenginlikler biter başka zenginler oluştururlar ama,arada eğitimsiz-cahil-aç-sefil-doğmadan ölüme mahkum edilmiş milyonlar halk,varolması gereken ülkem benim için daha önemlidir.

seva
23.12.2008, 14:15
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] Fc0a3godbG6iCQ

Bu slayt buraya uygun olduğunu düşünüyorum...

sevgim 58
23.12.2008, 19:45
kriz var hemde en alasindan..............1-2 dükkan is yapiyor diye, 1-2 kisi cok para kaziyor diye, 1-2 iyi yasiyor diye bu kriz yok denilemez, nüfüs kac iyi yasayan kac kisi bir düsünün ....................
zenginler daha zengin,
fakirler daha fakir oluyor ..............

seva
23.12.2008, 22:19
kriz var hemde en alasindan..............1-2 dükkan is yapiyor diye, 1-2 kisi cok para kaziyor diye, 1-2 iyi yasiyor diye bu kriz yok denilemez, nüfüs kac iyi yasayan kac kisi bir düsünün ....................
zenginler daha zengin,
fakirler daha fakir oluyor ..............
Siz Almanyadasınız sanırım Türkiyedeki kriz olduğunu nerden biliyorsunuz???

Elbetlerde yıllardır fakirler var ve olacakta..

Devlet sahip çıkıyor...

sevgim 58
23.12.2008, 22:34

Devlet sahip çıkıyor...

almayada yasiyorum diye hic birseyden habersiz oldugum anlamina gelmez.
1. benim akrabalarim var türkiyede
2. haber iziliyorum
3. arada sirada türkiyeyede izine gidiyorum

hem en önemlizi
KIRZ BÜTÜN DÜNYADA VAR !!!!!!
ben usayda kalmiyorum ........bacim

çılgın_türk
23.12.2008, 22:41
seva hakkaten güzel bi slyttı bu arkadaşlara anlatılayan şey buydu heralde bu şişirme bi finansal global olay arkadşlar o çıkarmalar falan devamlı oluyor zaten çooğu mevsimlik çıkarma ama bu olayın üstüne geldiği için abartılıyor sadece ... emin olunki bu küresel sermayenin .. yani karunlar liginin çöküşü ve ulusal sermayelerin yükselişi anlamına geliyor kapitalizm denen saçmalık çöküyor bizde bundan karlı çıkacağız bunun faydalarını bi kaç seneye kadar göreceğiz merak etmeyin...

seva
24.12.2008, 10:58
almayada yasiyorum diye hic birseyden habersiz oldugum anlamina gelmez.
1. benim akrabalarim var türkiyede
2. haber iziliyorum
3. arada sirada türkiyeyede izine gidiyorum

hem en önemlizi
KIRZ BÜTÜN DÜNYADA VAR !!!!!!
ben usayda kalmiyorum ........bacim

O slayt izlediysen tavsiyeler var onları yapabilirsiniz akrabalarınıza..

Arif Coşkun
24.12.2008, 11:10
Slaylatla keşke herşey çözülse, bende şimdi öyle bir slayt yaparım ki bambaşka bir tablo çıkar ortaya:D
Bu slaytta açıkca yemeyin içmeyin IMF nin sözünden asla sapmayın kemerleri dahada daraltın eğer daraltacak daha yer kaldıysa tabi:)
Ağa bir gün bir hizmetkar almış ilk önersi şu olmuş;
"Yarımı yeme bütünü bölme kendinide aç koyma" :D bu şimdi aynı ona benzedi, yada "bekara karı boşamak kolay" bu slaytı hazırlayan kesin bekar biridir:D

.

HaSiVasLıM58
24.12.2008, 11:29
Belki sektör sektör değişebilir inşaat sektöründe böyle bir şey söz konusu mevzu bahis sanırım değil gerçekten hareketli günler yaşıyoruz şükür ve belkide en önemlisi bazı fırsatçılar ülkede kriz kaos ortamı için kriz varmış gibisine ortamı geriyor günden yaratıyor yada çalışıyor..

seva
24.12.2008, 11:41
Bu mudur yani:) O kadar nedenin cevabı, bu mu? Yani, Mercedes sırf Türkiye'de AKP hükümeti yıpransın diye mi durdurdu üretimi Türkiye'de, peki petkim, hadi bunlar büyük firmalar diyelim çorludaki 50 fabrika, sırf AKP yıpransın diye kapattılar yani fabrikaları, gelir kaynaklarını, iyi para kazandıkları ekmek teknelerini, borsada zaten akp yıpransın diye düşme kararı aldı, akp yıpransın diye akp sayesinde gelen yabancı yatırımcıların küçük bir kısmı kaçtı imkb'den.
Evet daha öncede kriz var diyenler oldu çünkü ön artçıydı bunlar 2 yıldır bağırıyor akademisyenler kriz geliyor yabancı sermayeye güvenme devlet yatırımlarını artır krizde kaçacaklar diye. Peki son 6 yıldır direk istihtam sağlayan ve üretim yapan bir devlet yatırımı gördünüz mü? Cevap veriyorum:Hayır. Bravvooo Burak Bey 10 Puanı aldınız:)
Dünyadaki kriz Türkiye'yi etkilemektedir, korkum daha da fazla etkilemesidir, umarım olmaz, Bununda tek suçlusu bağıra bağıra gelen krize karşı önlemini önceden almayan hükümettir. Kömür dağıtıp, yardım yapacağına tarımı destekleyip, fabrika açsaydı, üretimi artırıp istihtam salasaydı zaten o kömür dağattığı insanların o yardımlara ihtiyacı kalmazdı, aynı zamanda daha güçlü bir ekonomimiz, krizden hiç etkilenmemiş bir ülke ve üretimi devam eden, işsizliği azalmış, dünya ile ekonomik anlamda farkını kapatmış bir ülke olurduk. Bundan önceki örneği için daha ağır bir bunalım olan 1929 bunalımı,kurulalı 6 yıl olmuş, savaştan çıkmış bir ülke ve o dönem dünyadaki küçülen ekonomilere karşı büyüyen 2 ekonomiden biri olan ülke hangisiydi ve nasıl bir ekonomik sistem uygulayıp herkes senede ortalama %14 küçülme yaşarken, %7 büyüme yaşadı bu ülke? Araştırmanızı öneririm.

Saygılarımla

Kömür yardımı Karar Sayısı : 2005/8770

Fakir ailelere kömür yardımı yapılmasına ilişkin ekli Karar'ın yürürlüğe konulması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 10/03/2005 tarihli ve 0236 sayılı yazısı üzerine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 35 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 18/4/2005 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

Bak Ahmet Necdet SEZER, den kalma 3 yıldır devam ediyor..

Türkiye’de ayrım gözetmeme ve eşit muamele ilkeleri geçerlidir. Yabancı yatırımcılar yerli bir şirketle aynı konuma sahiptirler. Yabancı sermayeli bir şirketin sermaye veya yönetim yapısı içinde Türk katılımcı olmasını gerektirecek herhangi bir hüküm bulunmamaktadır, bir şirket %100 yabancı sermaye ile kurulabilir. Hemen hemen bütün sektörler yabancı yatırıma açıktır.
Yabancı yatırımlar için izin verilmesi sisteminden izleme sistemine geçilmesi ve hem yerli hem de yabancı yatırımcıların iş kurulumu önündeki gereksiz muamelelerin ortadan kaldırılması suretiyle şirket kurulumu prosedürleri büyük ölçüde basitleştirilmiş

Çözüm olarak, rekabet gücü artmış, sürdürülebilir yeni bir üretim ve yatırım stratejisi çıkış yolu olabilir.

istihdam, üretim ve yatırımları canlandıracak yeni önlemler konuşuluyor. Ancak konuşulanların hayata geçirilmesinde başarılı olduğumuzu söyleyemiyorum.

Çünkü Millet olarak bu gibi istihdamlardan habersiz yada önem verilmiyor aynı şekilde üretim içinde geçerli

size çok önemli bi yazı gönderecem önemli okumanızı öneririm..

Dünyanın bugünkü haliyle, Batı hızla bir enkaza dönüyor, tarihe mal ettikleri, Nobel ödülleriyle onore ettikleri iktisatçıların marifetiyle kurdukları ekonomik sistem tel tel dökülüyor.

Çok güvenilen, yıkılmaz kale sanılan uluslar ötesi bankaların her gün biri devlet kontrolüne geçiyor.

ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi Batı dünyasını temsil eden ülkeler, krizle baş etme konusunda acz içinde kıvranıp duruyor. Eskiden neredeyse dünyalı bile saymadıkları Çin ise Batı'yla kıyaslanamayacak ölçüde rahat durumda. Hindistan'ın yıldızı yükseliyor.

Batı'da merkez bankaları hazine yetkilileri ve hükümetlerin krizi dindirmeye yönelik her hamlesi boşa çıktı. Herkes panik içinde. Süslü bir deyimle likidite krizi diye adlandırdıkları parasızlık, bankaların, sigorta şirketlerinin belini büktü. Parasız kuruluşları fonlayan devletin kendisi likidite sıkıntısı çekmeye başladı. Peki, bu malî felâket niçin oldu?

ESAS SEBEB: FAİZ

Tarih boyunca en çok lanetlenen bir kavram iken her devirde insan ve toplum hayatını en çok etkileyen bir unsur olmuştur, faiz. Ama faize ilişkin en önemli gerçek, kapitalist liberal ekonominin temel taşı olduğu veya yapıldığıdır.

Dünyanın en başarılı yatırımcıları küresel finans krizinin teşhisinde birleşiyor: Bugünkü kriz, ekonomideki son 25 yılın köpüklenmesinden (buble) doğmuştur. Köpüklenmeyi oluşturan ise, modern finansın bel kemiği konumundaki doğurgan ve spekülatif faizdir.

Kıymetli evrak hukukundan yararlanan faizli enstrümanlar piyasalarda sınırsız defa dolanım imkânı bulur. Trilyonları bulan bono piyasaları, ekonomideki her faiz değişikliğinde dalgalanır; yüz milyar dolarlar birkaç saat içinde bazılarınca kazanılır, bazılarınca kaybedilir.

Faiz, modern ekonomilerin âdeta hücrelerine kadar işlemiştir. Faizle alâkasız gibi görünen finansal işlemlerin hepsi dolaylı olarak faize bağlıdır. Meselâ, vadeli kontratlarda spot fiyat ile vadeli fiyat arasındaki farkı tayin eden faizden başka bir şey değildir. Faizin sadece bir puan yükselmesi, bir devletin borç stokunu durup dururken, yukarılara çeker, bir puan inmesi ise alacaklıyı zarara uğratır.

Özetle, faiz sunî işlemler oluşturarak ve doğası gereği her bulaştığı muameleyi spekülasyona çevirerek finans hayatını kimileri için saadet, kimileri içinse felâket kapısı haline getirir. Böyle bir sistemin kriz üretmesine neden şaşılır ki?

AMACINDAN SAPAN FİNANS KURUMLARI

Küresel ekonomik krizin bir diğer önemli sebebi, amacından sapan finans kurumlarıdır.

Bankaların ve diğer finans kurumlarının asıl gayesi, iş hayatının ihtiyaçlarını karşılamaktır. Faaliyetlerini iş hayatının ihtiyaçlarıyla sınırlayan finans, normal fonksiyonunu icra eder. Basit bir örnek verelim.

100 bin dolarlık bir sipariş alan ihracat şirketi hiç öz kaynak kullanmasa dahi toplam maliyetini karşılayacak kadar, söz gelimi 90 bin dolar kredi kullanırsa bu borcu faizi ile birlikte yaptığı dış satımın bedeli ile geri ödeyebilir. Bu olayda kreditör banka şirketin öz sermeye noksanını telafi etmiş, karşılığında şirket kârının bir bölümünü faiz olarak kendi hesabına kaydetmiştir.

Ancak, maalesef finans âlemi insani hırsın en zor kontrol edilebildiği faaliyetlerdir. Nitekim, banka ve finans sistemi bu doğal çalışma alanının bilhassa 1980'lerden bu yana dışına çıkarak bir görev ve fonksiyon tecavüzü içerisine girmiştir. Finansal kuruluşlar ile hissedarları ve finans yöneticileri, finansı reel sektörün yardımcısı olmaktan çıkarıp sadece kendisi için yaşayan, kendi kendini besleyen büyüten bir canavar mekanizma haline getirdiler.

Global bankaların medyaya yansıyan sorunlarına baktığımızda, dünyadaki pazar paylarını artırmak, birleşme ve satın almalar yoluyla küresel konumlarını güçlendirmek gibi şeyler görüyoruz.

Bunların hiçbirinin bankaların yasalarda yer alan kuruluş amacıyla, gerçek misyonlarıyla uzaktan yakından alâkası yoktur. Özellikle, ABD'de bankaların hiç de toplumsal ve kamusal olmayan bu tür çalışmaları ekonomi hayatının en popüler ve yaygın faaliyetleri arasındadır.

Kağıt üzerinde, nihaî hedefi tüccar ve sanayiciyi kalkındırmak olan bankaların bu işi ikinci plana attıkları ve kâr sevdasına kapıldıkları açıkça ortada.

KÜRESEL KRİZ DEĞİL KÜRESEL ÜÇKAĞITÇILIK

Tüm bu anlatılanlardan sonra, olup bitenin önemli bir kısmına küresel kriz değil de "küresel üçkâğıtçılık" demek daha doğru olur. Açıkça ifade etmek gerekirse, global finans krizinin en başından itibaren sahtekârlık vardı. Kâr üzerinden prim alan CEO'lar işsiz güçsüz, parasız on binlerce insana mortgage kredisi vererek primlere kondular. Aslında, ahlâkî zaaf gösterenler arasında, hiçbir işi, geliri ve bir kenarda birikmiş parası olmadığı halde, kocaman rakamlı kredi mukavelelerine imza atan sözde müşterileri de saymak gerekir.

Bugünden geriye doğru bakınca anlıyoruz ki, Temmuz 2007'de patlak verdiği sanılan mortgage krizi, aslında daha önce başlamış, ancak muhasebe oyunlarıyla tam iki yıl kamuoyu ve basından gizlenmişti.

Daha da vahimi, rezalet denetleme şirketlerinin raporlarına yansımadı. Güya bunların görev ve fonksiyonu, yatırımcıyla borçlanan kurumlar arasında sağlam bir köprü kurmaktı. Denetleme firmaları meselâ Türkiye'nin kredibilitesini değerlendirirken, eskiden beri müthiş bir titizlik gösterir ve borca sadakat bakımından eşsiz bir ülke olmamıza rağmen bizi daima riskli ülkeler kategorisinde gösterir. Tuhaftır ki, aynı keskin denetleyiciler banka portföylerinden taşan batak mortgage işlemlerini bir türlü tespit edememiş!

Artık, bu firmalara ve verdikleri notlara inanmak, güvenmek, onları ciddiye almak mümkün mü? Bizdeki popüler bir tekerlemeyle, et de kokmuş, tuz da.

Rezalet devletin bu işle ilgili ajanı olan (bizdeki SPK benzeri) SEC'ten de gizlenebildi. Bu arada finans piyasalarının temel yasası ve bir ahlâkî zorunluluk olan şeffaflık nosyonu yerlerde süründü. Sisteme güvenen binlerce birey ve merkez bankaları dahil, dünyanın dört bir yanındaki büyük finans kuruluşları alenen, planlı şekilde ve sürekli olarak aldatıldı. Paraları ellerinden ve kasalarından hiç acımadan gasp edilerek alındı.

Daha bunun gibi binlerce yalan sözler, uçurulan balonlar, kandırıcı beyanatlar, tutmak değil, tutmamak için verilen vaatler hâlâ devam ederken, dünyanın 100 büyük finansal kuruluşunun batak kredilerden dolayı uğradığı zarar 472 milyar dolan buldu. Bu rakamın çok daha büyüyeceği kesinleşmiş durumda.

Ama, asıl kötüsü, üçkağıtçılık global finansal sistemin ayrılmaz parçası haline geldi. Bu gidişle, finansta kriz hiç bitmez. Çünkü ahlâksızlığın bizzat kendisi bir krizdir ve etik dışı yollarla yürütülen her iş mutlaka kriz üretecektir.

CEO FİYASKOSU

Yaşadığımız küresel ekonomik krizde değinilmesi gereken bir diğer nokta, şu meşhur CEO'lar. Doğrusunu söylemek gerekirse, uluslararası çaptaki CEO (chief executive officer) uygulaması ABD'nin dünyaya ihraç ettiği ayıplı bir maldır.

Nedenine gelince...

1980'li yıllardan sonra, işletmelerin başına getirilen CEO, şirkette âdeta tek kişilik bir sınıftır. Böyle bir mevki her yönüyle işletmecilik kural ve prensiplerine aykırıdır. Meselâ, işletmede icraat ve kontrol faaliyetlerinin birbirinden bağımsız işlevler olduğu, dolayısıyla da farklı kimse veya departmanlar tarafından yürütülmesi gerektiği teoride ve tatbikatta herkes kabul eder.

Şirketin başına konan bir CEO, hem genel müdür hem de yönetim kurulunun yetkilerini haiz olduğundan söz konusu ilke kendiliğinden rafa kalkar. Genel müdür sıfatıyla önce bir öneriyi hazırlayıp yönetim kurulunun onayına sunan CEO, aynı anda yönetim kurulu başkanının koltuğuna oturarak kendi önerisini değerlendirir ve tabii ki her defasında kabul eder.

Böyle bir ortamda, şirketin kötüye gidişi hakkında kimse ikaz yapmak ve işlerin düzelmesi teklifini getirmek cesaret ve arzusunu da gösteremez. Netice olarak, CEO, iki-üç başlı, dört ayaklı, beş elli tuhaf bir yaratık gibidir ve kendisini var eden ABD'li şirketlere uğursuzluk getirdiği gibi, tüm dünyaya zarar vermektedir.

KRİZDE NE YAPMALI NE YAPMAMALI

Krizde şirket yöneticilerinin sakınmaları gereken bir numaralı hata paniğe kapılmaktır.

Panik ve korku sağlıklı düşünmeyi engelleyerek yanlış kararlar alınmasına yol açar. Panik içindeki idareciler ya başlarını devekuşu gibi kuma gömerek önlem almada gecikirler ya da telaşla üzerine yeterince çalışılmamış önlemler alırlar. Sonuçta, her şey eskisinden daha beter hal alır ve korkulan başa gelir.

Kriz, dengelerin altüst olduğu bir durumdur. Piyasalarda arz-talep dengesi, talep aleyhine bozulur. Bunun üzerine bir de şirket sahip ve yöneticilerinin psikolojik dengesi bozulursa krizin olumsuz etkilerine mani olmak imkânsızlaşır.

Tepe yönetimi sağlam bir psikolojiye büründükten sonra, aynı derecede önemli olmak üzere personelin moralini yüksek tutmalıdır. Toplantı aralan daha sıklaştırılmak ve katılımcı sayısı mümkün olduğunca fazla olmalıdır. Krize önlem olarak benimsenen ilke ve politikalar tüm personele çok iyi anlatılmalı, benimsetilmelidir. Hatta tedarikçiler ve müşterilerle de samimi görüşmeler yapılarak, şirketin yeni politikalarından onlar da haberdar edilmeli ve muhtemel sürtüşmelerin önü alınmalıdır.

Ekonomik durumu bahane ederek, çekini senedini ödememek, borçlu şirkete hiçbir şey kazandırmaz ama mutlaka çok şey kaybettirir. Piyasada her şirketin yıllar içinde oluşan bir sicili vardır. Sicilinde ahlâkî zaaf yazan bir firmanın bunu telafi etmesi çok uzun yıllar alır, belki de bu hiç mümkün olmaz. Piyasalar bir zincir gibidir ve şirketler bu zincirin halkalarıdır. Vadesinde ödenmeyen bir borç, domino etkisiyle başka borçların da ödenmemesine yol açar.

Sabit gelirli işçi, memur durgunluktan en fazla etkilenen diğer gruplardan biridir. Bunların geliri maaş ve ücretlerinden oluşur, yani tek kalemdir, giderleri ise çeşitlidir.

Ülkemizde tek maaşın girdiği 5-6 kişilik haneler çok yaygındır. Çekirdek aile henüz Batı'daki kadar yaygın değildir. Geniş aile, kriz ortamında mali bakımdan bir avantajdır. Hane giderlerinin kontrol altına alınması için gider kalemlerinin teker teker listelenmesi ve her kalem için yapılan harcamaların kaydedilmesi çok geçerli bir yöntemdir.

Böylece, lüzumlu olan ve olmayan harcamalar kolayca tespit edilir ve gelirin gider kalemleri arasında dağılımı daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilir. Böyle bir liste yapan aile reisi veya ebeveynler, farkında olmadıkları bazı giderleri hiç gerekmediği halde yaptıklarını hayretle tespit ederler.

Hane halkı ve bireyler cephesinde de işbirliği ve moral en önemli unsurdur. Kriz esnasında aile içi bağlar her zamankinden daha güçlü hale getirilmeli, akraba, komşu ve yakın dostlar ziyaret edilmelidir. Bununla birlikte, harcamaların kısılmasına ve tasarruf edilmesine tüm aile üyeleri katılmalıdır.

BU YAZIYI KİM YAZDIYLA AĞZINA SAĞLIK BEN YİNE KRİZ YOK KRİZ TELLALIĞI VAR DİYORUM...

seva
24.12.2008, 11:45
Slaylatla keşke herşey çözülse, bende şimdi öyle bir slayt yaparım ki bambaşka bir tablo çıkar ortaya:D
Bu slaytta açıkca yemeyin içmeyin IMF nin sözünden asla sapmayın kemerleri dahada daraltın eğer daraltacak daha yer kaldıysa tabi:)
Ağa bir gün bir hizmetkar almış ilk önersi şu olmuş;
"Yarımı yeme bütünü bölme kendinide aç koyma" :D bu şimdi aynı ona benzedi, yada "bekara karı boşamak kolay" bu slaytı hazırlayan kesin bekar biridir:D

.

Ordan öneride bulunuyor yaşadığı varki öneride bulunuyor bunlar bahane bahane bahane..

Kibrisli
24.12.2008, 12:46
Ben yardım yapılmasın demiyorum ki, devlet yatırım yapsın, iş sahası açsın, istihdamı artırsın diyorum, kömür dağıtacağına bu yatırımları yapsaydı, kömür yardımı yapmasını gerektirecek aile olmayacaktı, iş sahibi olacaktı. Tabii ki sosyal devlet bu tür yardımlar yapması gerekli, ama öyle oranda yapılmalıki kimse "Ne olsa kömür geliyor, bakliyat geliyor, hediye çekide veriyorlar niye çalışayım ki" diyecek boyuta getirilmemelidir ki Türkiye bu noktaya gelmiştir. Zaten çalışmak istesede iş bulamıyorlar o ayrı.
Bunun yanında Çılgın Türk kardeşim mevsimlik işçi bunlar diyorsun o yüzden mi işgal ediyor bu adamlar fabrikalarını, dün yine bir fabrikadan 400 kişi işten çıkartılmış, adamlar çıkmak istemiyor fabrikalarından polis zoruyla çıkartıldılar, hergün en az 400-500 kişi işten çıkartılıyor. Ayrıca ben işten çıkartılanları yazmadım sadece, nedenlerini de yazdım Mercedes, Good Year, Petkim dahil olmak üzere Türkiye'de Yüzlerce fabrika üretime ara verdi, mevsimlik olarak çıkartılmadılar yani, üretim durdu bu fabrikalarda. Neden? Çünkü kriz var ve talep yok adamda üretmiyor o yüzden üretmeyip işçiye maaş neden versin Ya iflas edip tamamen kapatıyor fabrikayı ya da bir süre ara veriyor ücretsiz izine gönderiyor çalışanlarını.
İnşaat sektöründe kriz yok diyen arkadaşım bilmiyorum nerde yapıyor bu işi ama ben İzmir'de 1 ay önce iflas ettim ve Sivas'a döndüm, krizin en büyüğü inşaat sektöründe var, Mayıs Haziran ayında aldığımız işler bizi iflas ettirdi, iş almasak boş dursak bundan iyiydi Demir fiyatlarındaki yükselmenin farkındasındır umarım inşaatçıysan, bütün inşaat sektörü kan ağlıyor.

Oradaki önerilerin çok yanlış olduğunu düşünmüyorum ancak uygulanabilirliği söz konusu mu? Çünkü bundan 2 sene önce uygulanması gereken önlemlerdi onlar, kredi kartı meselesi örneğin ben 1 yıl önce bir tanesini kestim attım daha bu ay son taksidi ödedim o karttan yaptığım bir alış verişin, bunları en geç 2 yıl önce yapacaktık sevgili arkadaşlar şimdi yapmanın faydası muhakkak ki vardır ama iş işten geçti, bize verdiler kartları borçlandırdılar, deli gibi harcamaya alıştırdılar, ceblerini doldurdular bizleri fakirleştirdiler, krizi patlattılar şimdi ayağını yorganına göre uzat tasarruf yap. Maliye bakanı Türk Malı kullanın diyor, Ben göremiyorum Türk Malı, sen sattın, özel sektör sattı yabancılara milli değerlerimizi, babalar gibi satarım kardeşim derken iyiydi, şimdi böyle ortada kalır, her yerde ayağınızı yorganınıza göre uzatın dersin.

ofgurleyuk78
24.12.2008, 13:52

Devlet sahip çıkıyor...

Merhaba Seva.. Herkese bir cevap yazıp duruyorsun. Merak ettim sen nerede yaşıyorsun.. Cevap verirsen sevinirim.

ofgurleyuk78
24.12.2008, 14:08
Kendi kullandığınız aksesuarları başkalarına yakıştırmaya çalışarak yanlış yapmayın bırakın sizde kalsın güzel görünüyorsunuz gözlüklerinizle...

Gelelim kriz konusuna benim yazdıklarım beni bağlar olayın bencesini anlatmışım. Sende sana göre olanını söylersin olur biter. Ben gördüklerimi söyledim ve hala sözümdeyim kriz falan yok milletimiz yine çılgınlar gibi alışveriş yapıyor.

Furkan bey niye alındınız anlamadım!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ofgurleyuk78
24.12.2008, 14:13

Senin anladığın kriz işte bu kadar. Adamlar fabrika kapatıyor, üretimi durduruyor, işi yavaşlatıyor, sen hala mağazada yapılan alışverişi görüyorsun. Devlet memurunu kriz etkilemez(en az). Özel sektörde çalışanların allah yardımcısı olsun.

Arif Coşkun
24.12.2008, 17:31
Ordan öneride bulunuyor yaşadığı varki öneride bulunuyor bunlar bahane bahane bahane..

Sakıncası yoksa ne iş yaptığını, ve ayda ne kadar ücret aldığını merak ettim.

kasparix
24.12.2008, 17:39
o bu işlerin gizli fedayisi...

sevgim 58
24.12.2008, 17:40
O slayt izlediysen tavsiyeler var onları yapabilirsiniz akrabalarınıza..

tamam bacim o slayti amcama bir göztereyim kezin hayati degisecek :confused: cok sagol bacim ........

albina58
29.12.2008, 03:17
Nihayet hükümette kabul etti,bu daha ne ki? denilmeye başlandı,mart sonundan itibaren ikinci dalga krizin geleceği,bundan dolayıda merkez bankası ile görüşmelere başlandığı,bazı tedbirler alınması gerektiği, bürokratlar arasında konuşulmaya başlanırken,resmi rakamlarca bir buçuk ay içerisinde 150 000 kişi işden çıkarılıp,birde resmi kayıtlara geçmeyen işden çıkarılmaların olduğu bu ortamda,DİE verilerine göre işsizlik oranı %10 larda olduğu bir ortamda.Sanayi üretimimizdeki ihracat rekoltemiz taban yapmış,ithalatımızdaki istikrardan zerre kadar gevşeme yok.İçeride,son altı yıl sonunda,toprak mohsülleri ürünlerimizde ana hasatımız arpa-çavdar daki üretim % 10 a geriledi,2008 tarım orman ve köyişleri bakanlığının verilerine göre 2009 yılında toprakdan ürün alamayacağız,nedeni ise toprağı zamanında Nadas'a bırakmamak,toprakla uğraşan çiftçilerimize,Toprağa tohum atmamak üzere dağıtılan paraların karşılığında ekim-dikim yapılmaması,mevsimsel olarak don ve benzeri olumsuzlar yaşanacak olması,halkımız ekmek yapmak için bile un-buğday bulamayacağını göstermektedir.Aynı şekilde hayvancılığımızda can çekişmektedir.Çiftçilikte olduğu gibi,yine hükümet eli ile dağıtılan hayvan paraları,köylüye geçici süre dağıtılan,aslen bence rüşvet niteliğindeki paralar,bugün hazıra alıştırılmış bir çiftçi-hayvancılıkla iştiğal köylümüzün yaratılması,normalde kriz'in küresel dengede sanal olması(Borsa-hisse senedi gibi) gerekirken,tarım toplumu olan ülkemde,dinamizmisi oluşturan kesiminde yok edilmesi ile ölme noktasına gelmiştir.

Bu durumda hakikaten kriz yoktur,medya-basın yoluyla halka empoze edilen,pembe diziler ile beslenen, sözüm ona AVM diye şakşakcılık yapılan,kültüre alıştırılan halkımda,gözü sadece o lüks alışveriş merkezlerine giden kodamanları görür.Onlaı görüp,onlar gibi yaşamayı ilke edinen elgördülük yaşam şekillerinde kriz yoktur.Krizin olmadığı-etkilemediği-teğet geçtiği % 15 lik bir kesim var.

Diğer tarafta,asgeri ücretle çalışan,işci-memur,dar gelirli,küçük esnaf,tarım ve çiftçilikle maruf % 85 lik halkım,işte bunları kriz vurmuştur.işci-memur ücretine zam alamzken,kullandığı tüketim mamulleri ortalama %30-35 bir yıl öncesine göre zam görmüştür,tüketimi arttığı halde,aldığı maaşdaki artış en fazla % 5 lerde kalmıştır.Köylüm,tarımla-hayvancılıkla uğraşan halkım,toprağa atmaya gübre,hayvanına vermeye küsbe almak için beş kuruş parası bulunmamaktadır.

Biz ne kadar yazsak,bunları anlatsakta,günü birlik şoven düşünün hakim olduğu,evinde sıcak yuvasında,benim için istemediğimi başkası için istemem-komşum aç yatarken ben tok yatamam- hadisleri ilede pekişen manteletimizde maalesef,tupa tapmanın olmadığı bir anlayışda sırf hükümet şakşakcılığı yapmak,gerçekleri görmemek için kör-salak rolü oynamak maalesef baştaki hükümetede,yazıları ile bunları görmezden gelen insanlarada yakışmamaktadır.

Şahsi olarak benim bunları yazmamdaki amaç,kriz beni en son noktada vuracak bir konumda olmama rağmen,bu site aracılığı hemde tarih vererek 2009 mart ayında krizin tavan yapacağını söyledim iki yıl evvelden,yazılarımlada sabittir,iddia ediyorum kriz beni vurmayacak olsada, milyonlarca halkımı vuracak açlığa mahkum edecek.İki yıl evvelden başlayarak anlatmamdaki amaç hükümet eli ile alınacak tedbirlerde ben zarar etsemde ülekm için,ülke halkım için iyi birşeyler yapılmasını istememden başka bir sebep yoktur.

Hükümetle benim işim olmaz,bu hükümet gider başka hükümet gelir,bu zenginlikler biter başka zenginler oluştururlar ama,arada eğitimsiz-cahil-aç-sefil-doğmadan ölüme mahkum edilmiş milyonlar halk,varolması gereken ülkem benim için daha önemlidir.

Gıda bulmak zorlaşıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dar gelirlilerin gıda ürünlerine ulaşmasının giderek zorlaştığını belirterek, "gıdaya kolay ulaşmak krizin atlatılması için önem taşıyor" dedi.Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dar gelirlilerin gıda ürünlerine ulaşmasının giderek zorlaştığını belirterek, "gıdaya kolay ulaşmak krizin atlatılması için önem taşıyor" dedi.
Bayraktar, "Yaş Meyve ve Sebze" sektör raporuna ilişkin TZOB Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yaşanan ekonomik krizin halkın alım gücünü önemli ölçüde etkilediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İç ve dış talepte meydana gelen daralma sektörümüzü olumsuz etkilemektedir. Sorun sadece ekonomik değildir. Halkımızın sağlığı da tehdit altındadır. Dar gelirli insanlarımızın bu ürünlere ulaşması giderek zorlaşmaktadır. Kriz yaşanılan bir süreçte halkın ucuz gıdaya ulaşmasına kolaylık sağlamak gerekiyor. Otomotiv, beyaz eşya isteği ertelenebilir ama gıdaya kolay ulaşmak krizin atlatılması için önem taşıyor."

Enerji fiyatlarının yüksekliği nedeniyle, seralarda ancak dondan korunacak düzeyde ısıtma yapılabildiğini belirten Bayraktar, üretim maliyetlerinin düşürülmesi bakımından seralara da indirimli tarifeden elektrik verilmesi gerektiğini söyledi.

Üreticileri mağdur eden bir diğer konunun da girdi fiyatlarında yaşanan artış olduğuna işaret eden Bayraktar, en önemli maliyet unsurları olan elektrik fiyatının yüzde 50, gübre fiyatlarının ise yüzde 180'lere kadar arttığı bir ortamda üreticinin üretimini sürdürebileceği geliri elde edemediğini anlattı. Bayraktar, bu nedenle gübre kullanımının yüzde 30 azaldığını ifade etti.

Türkiye'de örtü altında yapılan sebze üretiminde kullanılan hibrid tohumların tamamına yakının İsrail, Hollanda, ABD ve Fransa'dan ithal edildiğini belirten Bayraktar, yerli tohumluk endüstrisinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

albina58
29.12.2008, 03:20
1235 İşyeri Kapandı !
Pazartesi, 29 Aralık 2008

C.Ü de düzenlenen panelde çarpıcı açıklamalar yapıldı. 2007 yılında ilimiz genelinde 879 kişi sicil kaydını sildirirken bu sene 1235 kişi esnaflığı bıraktığı bilgisi verildi.

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü tarafından panel düzenlendi.

Küresel Finans Kriz: Türkiye’ye ve Sivas’a olan etkileri ve çözüm önerileri konulu panele konuşmacı olarak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Demirkol, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Üyesi Nusret Şanlı, Maliye Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Meral Uzun ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldıran konuşmacı olarak katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Serdar ÖZTÜRK, Küresel Finansal Kriz ve Türkiye’nin Makro Ekonomik Politikaları, krizlerin tarihsel sürecindeki gelişmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise Ekonomik krizler, Sivas Esnafının durumu ve geleceği konusuna değindi. Krizin Sivas esnafını da olumsuz etkilediğini ve esnafın çok mağdur olduğunu dile getiren Köksal,”Sivas esnafının içinde bulunduğu olumsuz şartları, ülke genelinde yaşanan ekonomik koşullardan ayırt etmemiz mümkün değildir. Yaşanan ekonomik krizlerin etkileri ilimizde de hissedilmektedir. Bunun en büyük göstergesi de kapanan işyeri sayısının hızla artmasıdır. 2007 yılında ilimiz genelinde 879 kişi sicil kaydını sildirirken bu sene 1235 kişi esnaflığı bırakmıştır. Bu rakamlardan da anlaşılacağı üzere ekonomik önlemler alınmaz ise kapanmaların önüne geçilemez” dedi.

seva
29.12.2008, 16:39
Merhaba Seva.. Herkese bir cevap yazıp duruyorsun. Merak ettim sen nerede yaşıyorsun.. Cevap verirsen sevinirim.

Sivas ilçe Şarkışlada :D
............

seva
29.12.2008, 16:49
Ben yardım yapılmasın demiyorum ki, devlet yatırım yapsın, iş sahası açsın, istihdamı artırsın diyorum, kömür dağıtacağına bu yatırımları yapsaydı, kömür yardımı yapmasını gerektirecek aile olmayacaktı, iş sahibi olacaktı. Tabii ki sosyal devlet bu tür yardımlar yapması gerekli, ama öyle oranda yapılmalıki kimse "Ne olsa kömür geliyor, bakliyat geliyor, hediye çekide veriyorlar niye çalışayım ki" diyecek boyuta getirilmemelidir ki Türkiye bu noktaya gelmiştir. Zaten çalışmak istesede iş bulamıyorlar o ayrı.
Bunun yanında Çılgın Türk kardeşim mevsimlik işçi bunlar diyorsun o yüzden mi işgal ediyor bu adamlar fabrikalarını, dün yine bir fabrikadan 400 kişi işten çıkartılmış, adamlar çıkmak istemiyor fabrikalarından polis zoruyla çıkartıldılar, hergün en az 400-500 kişi işten çıkartılıyor. Ayrıca ben işten çıkartılanları yazmadım sadece, nedenlerini de yazdım Mercedes, Good Year, Petkim dahil olmak üzere Türkiye'de Yüzlerce fabrika üretime ara verdi, mevsimlik olarak çıkartılmadılar yani, üretim durdu bu fabrikalarda. Neden? Çünkü kriz var ve talep yok adamda üretmiyor o yüzden üretmeyip işçiye maaş neden versin Ya iflas edip tamamen kapatıyor fabrikayı ya da bir süre ara veriyor ücretsiz izine gönderiyor çalışanlarını.
İnşaat sektöründe kriz yok diyen arkadaşım bilmiyorum nerde yapıyor bu işi ama ben İzmir'de 1 ay önce iflas ettim ve Sivas'a döndüm, krizin en büyüğü inşaat sektöründe var, Mayıs Haziran ayında aldığımız işler bizi iflas ettirdi, iş almasak boş dursak bundan iyiydi Demir fiyatlarındaki yükselmenin farkındasındır umarım inşaatçıysan, bütün inşaat sektörü kan ağlıyor.

Oradaki önerilerin çok yanlış olduğunu düşünmüyorum ancak uygulanabilirliği söz konusu mu? Çünkü bundan 2 sene önce uygulanması gereken önlemlerdi onlar, kredi kartı meselesi örneğin ben 1 yıl önce bir tanesini kestim attım daha bu ay son taksidi ödedim o karttan yaptığım bir alış verişin, bunları en geç 2 yıl önce yapacaktık sevgili arkadaşlar şimdi yapmanın faydası muhakkak ki vardır ama iş işten geçti, bize verdiler kartları borçlandırdılar, deli gibi harcamaya alıştırdılar, ceblerini doldurdular bizleri fakirleştirdiler, krizi patlattılar şimdi ayağını yorganına göre uzat tasarruf yap. Maliye bakanı Türk Malı kullanın diyor, Ben göremiyorum Türk Malı, sen sattın, özel sektör sattı yabancılara milli değerlerimizi, babalar gibi satarım kardeşim derken iyiydi, şimdi böyle ortada kalır, her yerde ayağınızı yorganınıza göre uzatın dersin.

Kömür dağıtmayınca gida dağıtmayınca yine dersiniz fakirlere sahip çıkmıyor bu devlet.

Hem devlet muhtaçlara yardım ediyor ihtiyacı olanlara yardım eediyor ihtiyacıı olmayan zaten almaz..

iş çok çok çok çok işini beğenmeyende az değil

seva
29.12.2008, 16:50
tamam bacim o slayti amcama bir göztereyim kezin hayati degisecek :confused: cok sagol bacim ........

olur olur olur bal gibi olur olur olurrrrr :D

çılgın_türk
02.01.2009, 16:55
kriz var diye diye krizi getireceksiniz yahu .....şşşşşşşş :D

sevgim 58
02.01.2009, 17:32
kirz var hemde en alasindan ........................

izmirliyiğido
02.01.2009, 17:49
KRİZ VAR AMA EĞLENCE YERLERİ FULL TIME...

sehrettin
02.01.2009, 20:42
kriz malesef yoktur ki halkımız sokaklarda böyle eğlenceler düzenleyip har vurup harman savuruyor kriz tellallarına göre var onlar zaten istediği gibi yaşıyor

LaEdri
02.01.2009, 21:56
Kkriz olup olmadığını eğlence yerleriyle ölçmek de yeni moda oldu:)

Kibrisli
02.01.2009, 22:14
Kriz dönemlerinde eğlence yerlerindeki doluluğun azalmaması sosyal psikologlar tarafından gözlemlenmiş ve açıklanmıştır. İnsanlar stres ve krizin psikolojik etkilerini atmak için eğlence yerlerine giderler ve düşünmeden para harcıyarak güdülerini tatmin ederlermiş.Ancak bu yılbaşında Eğlence yerlerindeki doluluk oranı geçen yıllara göre düşmüştür isteyen araştırabilir.

Arif Coşkun
02.01.2009, 22:20
Kriz dönemlerinde eğlence yerlerindeki doluluğun azalmaması sosyal psikologlar tarafından gözlemlenmiş ve açıklanmıştır. İnsanlar stres ve krizin psikolojik etkilerini atmak için eğlence yerlerine giderler ve düşünmeden para harcıyarak güdülerini tatmin ederlermiş.Ancak bu yılbaşında Eğlence yerlerindeki doluluk oranı geçen yıllara göre düşmüştür isteyen araştırabilir.

Eğlence yerlerini boşverelim kuruyemişçileri dolaşmanız yeterli en güzel örnek...Vatandaş çocuklarıyla yiyecek çekirdek bile alamaz hale gelmiş bunlar laila halkıyla varoşları karıştırıyorlar anlaşılan.

sevgim 58
02.01.2009, 22:40
insanlar kizden dolayi ya eglenmeye gidiyorlar bulnmima girmesin diye yada bogaz köprüsüne gidiyorlar intihar etmeye ...............kriz cok fena halde var ülkede allah yardimcimiz olsun ..................

ramazan_d
03.01.2009, 23:12
kriz var kardeşim küçük şehirler iş yapamaz hale geldi eskiden böylemiydi

çılgın_türk
03.01.2009, 23:22
evt eskidende küçük şehirler iş yapamıyordu

mhmt.alperen
15.01.2009, 16:51
atatürk öldüğünden beri hiç geçmeyen bir kriz var....

Kibrisli
15.01.2009, 17:16
İşsizlik oranı %10.9 olmuş, Eylül ayı içerisinde 139.000 kişi artmış işsiz sayısı. Toplam işsiz sayıs 2 687 000'i bulurken bunun 458 000'i son dört ayda ortaya çıktı.
Geçmişte maksimum 40 000 kişi olan yıllık işsiz sayısı artışı (ki bu rakam bile kriz göstergesidir) bu sene sadece eylül, ekim kasım ayında 458 000 kişi işsiz kalmış, İş ve işçi bulma kurumunun rakamları doğrultusunda veriyorum bu rakamları kalkıpta kimse kriz yok, kriz şakşakcısı var, bu gazeteler böyle demesin...2001 krizinden bile daha kötü rakamlar var işsizlikte....

Saygılar...

seva
16.01.2009, 09:08
Arkadaşlar bir tutturmuşsunuz kriz var mı yok mu diye.Kriz tüm dünyada var ve şu an Avrupada yaklaşık 10 milyon kişiyi işten çıkardılar.Tabiki Türkiye'de de var, olmaması düşünülebilir mi.Ancak şunu karıştırmayalım.Sadece Türkiye'de yok kriz.Global krizin etkisiyle bu durum Türkiye'yi de vurdu.
Bazı arkadaşlar, fabrikalarda işten çıkma oluyormuş ondan dolayı Türkiye de krizin olduğunu söylüyorlar.Evet doğrudur o açıdan bakarsak kriz vardır Türkiye'de.Ancak o bahsedilen kriz yeni değil cumhuriyet kurulduğundan bu yana var...

Abartmayın o zamanlar yeni yeni başladılar ekonomiyi düzenlemeye..

seva
16.01.2009, 09:13
Kkriz olup olmadığını eğlence yerleriyle ölçmek de yeni moda oldu:)

Eğlenceyi krizle karıştırmamak gerek dimi nede olsa Eğlence kriz dinlemiyor

seva
16.01.2009, 09:28

Evet nede olsa Krize inat eğlence!

seva
16.01.2009, 11:44

ayrıca Bu araştırmayı okumak isterim acaba hangi kaynakta

seva
16.01.2009, 11:52
İşsizlik oranı %10.9 olmuş, Eylül ayı içerisinde 139.000 kişi artmış işsiz sayısı. Toplam işsiz sayıs 2 687 000'i bulurken bunun 458 000'i son dört ayda ortaya çıktı.
Geçmişte maksimum 40 000 kişi olan yıllık işsiz sayısı artışı (ki bu rakam bile kriz göstergesidir) bu sene sadece eylül, ekim kasım ayında 458 000 kişi işsiz kalmış, İş ve işçi bulma kurumunun rakamları doğrultusunda veriyorum bu rakamları kalkıpta kimse kriz yok, kriz şakşakcısı var, bu gazeteler böyle demesin...2001 krizinden bile daha kötü rakamlar var işsizlikte....

Saygılar...

bu sorunlar yıllardır vardı çoğaldı diyorsan doğrudur nede olsa kriz tellalığındeyiz..

barikat58
16.01.2009, 12:02
krizde neymiş kriz teğet geçti hamdolsun :) tek kriz var oda bizleriz krizin kendisi biziz zaten

LaEdri
16.01.2009, 15:22
Eğlenceyi krizle karıştırmamak gerek dimi nede olsa Eğlence kriz dinlemiyor

Barlar,diskolar,yılbaşı kutlamaları..Bunlar gelir seviyesi iyi olanalrın terimleri genelde..Zaten kriz onları fazla etkilemiyor!Buna şaşmamak lazım!;)

Arif Coşkun
16.01.2009, 15:28
Barlar,diskolar,yılbaşı kutlamaları..Bunlar gelir seviyesi iyi olanalrın terimleri genelde..Zaten kriz onları fazla etkilemiyor!Buna şaşmamak lazım!;)

Ya hala kriz kimleri etkiliyor kimleri etkilemiyor bunu çözemediniz mi ?

Altında 100-150 bin euroluk arabası olan kesimimi etkiler ?
Yoksa 620 TL asgari ücretliyi mi ?

Bunu çözerseniz sorun çözülecek sanırım :D

.

LaEdri
16.01.2009, 15:34
Arif abi;
ben de aynısını diyorum ama dediklerim karşımdakinin anladığı kadar.:)

ramazan_d
16.01.2009, 16:28
kriz zengin adamlara hiç bir şey olmaz çünkü çok büyük miktardaaa para oluyor onuda faize yatırıyorr ama ezilen fakir halk oluyor

seva
17.01.2009, 03:50
bende diyorum ya işte krizle karıştırmamak lazım diye :D:D

seva
17.01.2009, 03:53
Ya hala kriz kimleri etkiliyor kimleri etkilemiyor bunu çözemediniz mi ?

Altında 100-150 bin euroluk arabası olan kesimimi etkiler ?
Yoksa 620 TL asgari ücretliyi mi ?

Bunu çözerseniz sorun çözülecek sanırım :D

.

Abicim eğer kriz varsa zenginleride etkiler diye düşünüyorum kriz var diyorsunuz zenginleri etkilemez var mı böyle bi mantık o zaman ülkede kriz yok..

seva
17.01.2009, 03:56
kriz zengin adamlara hiç bir şey olmaz çünkü çok büyük miktardaaa para oluyor onuda faize yatırıyorr ama ezilen fakir halk oluyor

o zaman kriz var deyip durmayın madem zenginleri etkilemiyor :D:D:D:D:D

yiğidoturan
17.01.2009, 04:00
Abicim eğer kriz varsa zenginleride etkiler diye düşünüyorum kriz var diyorsunuz zenginleri etkilemez var mı böyle bi mantık o zaman ülkede kriz yok..

zenginler allem edip kallem edip atlatıyor olan garibana oluyor kriz sana bana daha geçenlerde sibel can bilmem kaç yüz milyara araba değişti bizlerde aybaşını getirmek için 40 türtü cambazlık yapıyoruz

seva
17.01.2009, 04:00
Arif abi;
ben de aynısını diyorum ama dediklerim karşımdakinin anladığı kadar.:)

karşındaki insan ne kadar anladığı önemli değil siz onu ne kadar anladığınız önemli... :D:D

seva
17.01.2009, 04:11
zenginler allem edip kallem edip atlatıyor olan garibana oluyor kriz sana bana daha geçenlerde sibel can bilmem kaç yüz milyara araba değişti bizlerde aybaşını getirmek için 40 türtü cambazlık yapıyoruz

iyide onları zengin yapan kimler sevenleri kasetlerini bi ekmek parasına bi kaset alıyorsa bu o alanların ve zengileri dahada zengin edenlerin suçudur...

asiLkiz
17.01.2009, 08:50
ben gemi inşaa şirketinde çalışıyorum 100 ile 120 arası personelimiz vardı ve bir ay içinde 70 kişiyi işten çıkartmak zorunda kaldık... Başbakanımız kriz yok diyor ama işsiz kalan. evine bir ekmek götüremeyen, köyüne dönen yüzlerce insan var..
iş yetiştiremezken şimdi akşama kadar facebook, sivaslılar.net, msn vs zaman öldürüyoruz... bütün bunlar krizden dolayı...

LaEdri
17.01.2009, 10:12
karşındaki insan ne kadar anladığı önemli değil siz onu ne kadar anladığınız önemli... :D:D

Şu dediğin sözü sen anladın mı?:S:S

albina58
17.01.2009, 22:37
Hayattan gerçek bir kesit;

Gülen adamın da yüzü gülmez oldu
Su tesisatçılığı yaparak geçimini sağlayan Özcan Soylu, ekonomik kriz nedeniyle işyerini kapatarak, artık kömür taşımacılığıyla geçimini sürdürüyor.
Sivas'ın Suşehri ilçesinde 'gülen adam' olarak bilinen su tesisatçısı Özcan Soylu, krizden dolayı işyerine kapatarak kömür taşımacılığına başlamasına rağmen halen gülüyor.

Türkiye'nin 'gülen adam' olarak tanıdığı ve birçok TV kanalı ile gazetelerde haberleri çıkan Özcan Soylu, ekonomik krize rağmen hayata gülüyor.

Katıldığı bir duruşmada gülerek mahkemenin huzurunu bozmaktan, babası ve annesinin cenazesinde gülmesine kadar başında birçok olay geçen Özcan Soylu'da, dünyayı sarsan ekonomik krizden etkilendi. Krizden dolayı işyerini kapatan ve akrabasının yanında kömür taşıyarak geçimini sağlamaya çalışan Soylu, tüm yaşananlara rağmen gülmeye devam ediyor.

Özcan Soylu, "Ağlanacak halime gülüyorum. Elimde değil, ama gülmek hoşuma gidiyor. Ekonomik krizden dolayı su tesisatçılığı mesleğimi bıraktım. İşsiz kalınca bir akrabamın yanında kömür taşıyarak geçimimi sağlıyorum. Birçok kişiden iş istememe rağmen 'sen ünlü oldun, senin işe ihtiyacın yoktur' dediler. Çalışmak utanılacak bir şey değil ki, ben ne iş olsa yaparım. Hayatımda hiç ağlamadım, hep güldüm. Annenim ve babamın cenazesinde bile gülmekten kırıldım. Cenazelerine bile katılamadım. Birçok TV kanalına çıkarak, gazetelerde haberlerim çıktı, ama bana bir katkısı olmadı. Bir reklam teklifi gelse hemen oynarım" dedi.

Özcan Soylu'ya işveren kömür satıcısı Mahmut Çakırtaş ise, akrabası olan ve 'gülen adam' olarak bilinen Soylu'nun işyerini kapatmasıyla işsiz kaldığını ve yanında çalıştırma başladığını söyledi. Murat Çakırtaş, "Çalışırken sürekli gülmesi bizi de mutlu ediyor. Bazen moralimiz bozuk olduğunda bizi de güldürüyor, kendisinden çok memnunum" dedi.

LaEdri
17.01.2009, 23:04
Abi boşver bu haberleri!
Ne de olsa gelecek cevaplar belli!
Sosyal devlet,adil devlet,guguk devlet......
Devlet herkese el uzatıyor,herkesin sosyal güvencesi var,bu dünyaya kira ve fatura ödemeye gelmedik mi,mahkemeye başvursun hakkını alsın.....:)

albina58
17.01.2009, 23:28
Abi boşver bu haberleri!
Ne de olsa gelecek cevaplar belli!
Sosyal devlet,adil devlet,guguk devlet......
Devlet herkese el uzatıyor,herkesin sosyal güvencesi var,bu dünyaya kira ve fatura ödemeye gelmedik mi,mahkemeye başvursun hakkını alsın.....:)

Ne diyeyim ağa,
Gece saat 00.20 şuan,işyerimde oturuyorum,İstanbul'un en işlek yeri Beyoğlu,Sokağa bakıyorum bomboş,elime bir keleş alıp çıkıp ateş etsem kimseye değmez,ki günde yaklaşık 3 milyon insanın gelip geçdiği bir semt.

Mali olarak,kendimden çok halkımın içinde bulunduğu duruma üzülüyorum.Şimdi kriz-durgunluk-işsizlik edebiyatı yapmama gerek yok,ama bir tek şey bana acı geliyor.Senelerdir Üreten toplum iken,kendi ürettiği ile kendine yeten bir toplumdan,TÜKETEN bir toplum konumuna geldik.

Bir işletmede var olan ürünlere kısaca bakıyorum,%80 lik bir dilimi tamamen dışardan gelen ithal mal,kalan dilimde ise gemelde ham maddesi dışa bağımlı,toplama olarak adlandırdığımız,ürünlerden oluşmakta.

Şimdi bakıyorum,balıkesirdeki zeytinlik bağlarımızdan,antalya'daki narenciyemize yahudi asıllı işadamları almış,daha tarlada iken ürünü kapatmış,girdi-çıktı yapıyolar,üstüne made in bulgaria-made in grece- yazılıp tekrar giriyor,Koroza fabrikası bile artık malı çinde imal ettirip getiriyor.

Kısa keseyimde cxan sıkmayayım

LaEdri
17.01.2009, 23:32
Abi o dediklerin daha önceden de vardı..Ama son dönemlerde(sondönemler akp dönemi oluyor) yanlı medya tarafından gündeme getiriliyor.Hepsi bu:D:D:D

Bu nasıl bir yorumdur Allah'ım:::::::D

seva
20.01.2009, 10:34
ben gemi inşaa şirketinde çalışıyorum 100 ile 120 arası personelimiz vardı ve bir ay içinde 70 kişiyi işten çıkartmak zorunda kaldık... Başbakanımız kriz yok diyor ama işsiz kalan. evine bir ekmek götüremeyen, köyüne dönen yüzlerce insan var..
iş yetiştiremezken şimdi akşama kadar facebook, sivaslılar.net, msn vs zaman öldürüyoruz... bütün bunlar krizden dolayı...

Peki adsl faturasını kim ödüyor ??????

HaKaaN
28.01.2009, 23:39
Peki adsl faturasını kim ödüyor ??????

seva arkadaşım guzel bir soruydu.......aslında kriz bahane bu krizde gecen senelere oranla daha çok satış yapıyoruz biz işyerinde .. maksat iktidarı kotulemek diye düşünüyorum ben ...durmak yok yola devam.................

HaKaaN
28.01.2009, 23:43
turkiyede kriz varsa bunun tek sorumlusu dsp hukumetidir...

LaEdri
02.02.2009, 21:42
Ocak 2009 ihracatımız, 2008 yılının aynı ayına nispeten %28 azaldı..

Yorum sizlerin!!:)

ramazan_d
02.02.2009, 21:52
Ekonomik Kriz

Dokuz yüz yirmi dokuz ekonomik krizi
Henüz unutulmadan,silinemeden izi...

Bu yepyenisi yine kopup AMERİKA'DAN
Domino taşlarını yıkıyor acımadan...

AVRUPA'YMIŞ,ASYA'YMIŞ ayırt etmez eziyor
Seyyah olmuşcasına tüm dünyayı geziyor...

Durdurmak zor olacak çıkarsan onca yasa
NUH'UN GEMİSİ olmuş yalpalıyor p i y a s a...

Çoktur ekonomisti...dünyanın bu hâli ne?
Çıkmadan niye engel olmazlar krizine?

Şu en basit kural ki ekonomi için var:
TALEP pek çok olsa da ARZIN üretim kadar...

Bozulmaya bir görsün hassas olan bu denge
Bulamazsın dünyanı oturtacak yörünge...
.............................. .............................. .................... kriz öyle bir vurdukiiii neye uğradığımızaaa şaştıkkkkkkkk.......

goramaz
02.02.2009, 22:32
ülkede ahlaki bunalım var
ekonomik bunalım var
sosyal bulanım var
dil bulanımı var
gemimiz nereye gidiyor böyle

albina58
03.02.2009, 00:32
Ocak 2009 ihracatımız, 2008 yılının aynı ayına nispeten %28 azaldı..

Yorum sizlerin!!:)

Ayıp oluyor hemşerim:D
Millet şaha kalkmış,senden bir yerlerden birşeyler bulup ortalığı katıyorsun:D

Kriz bizi teğet geçti:D

GuNaY
03.02.2009, 01:29

Abi bu istatistik İhracat için :D

Yani dünyada kriz olduğunu düşünürsek bizim onlara nasıl birşeyler satmamızı bekliyorsunuz :D

Öncelikli olarak müşterinin alım gücü olması lazım, herkes bizim gibi refah içinde değil :D :D

albina58
03.02.2009, 01:35
Abi bu istatistik İhracat için :D

Yani dünyada kriz olduğunu düşünürsek bizim onlara nasıl birşeyler satmamızı bekliyorsunuz :D

Öncelikli olarak müşterinin alım gücü olması lazım, herkes bizim gibi refah içinde değil :D :D

Fazla değil ihracatımız % 25 oranında düştü
10 milyar dolardan,7.5 milyar dolara geriledi,

İthalatımız tam yol devam,istikrar,
100 milyar dolardan yola devam:D

GuNaY
03.02.2009, 01:54
Fazla değil ihracatımız % 25 oranında düştü
10 milyar dolardan,7.5 milyar dolara geriledi,

İthalatımız tam yol devam,istikrar,
100 milyar dolardan yola devam:D

Tüm dünya krizde, etkilenmeyen tek biziz :D O sebepten diğer ülkelerin ekonomilerinin çökmemesi için ürettikleri malları alıyoruzki ayakta kalsınlar ve gelecekte kendi adımıza kullanabilelim :D :D

albina58
03.02.2009, 02:17
Tüm dünya krizde, etkilenmeyen tek biziz :D O sebepten diğer ülkelerin ekonomilerinin çökmemesi için ürettikleri malları alıyoruzki ayakta kalsınlar ve gelecekte kendi adımıza kullanabilelim :D :D

Vallahi haklısın:D

Bizde körü körüne,
neyin ne olduğunu bilmeden eleştri yapıyoruz:D:D

Kibrisli
03.02.2009, 02:59
Renault ve Tofaş işçilerini çıkarttıktan sonra bugün itibari ile üretimlerini %100 durdurdu...
Sadece Bursa'da 1 yılda işinden atılan kişi sayısı 52700... Vallahi kriz şakşakçısı demesinler ama bu rakamları 2 aydır veriyorum... Hala kriz yok diyen yoktur heralde:)...

abircan
03.02.2009, 08:04
nereden bulup yazarsınız bu modası geçmiş konuları hala, kriz teğet geçiyor ciğerden siz neden bahsediyorsunuz

fevzireiscoşkun
03.02.2009, 08:59
ya arkadaşlar ne kırizi türkiyede kırizmiriz yok çünki çöplerden yakaca yiyecek temin etmiye çalışan kimseyok çoluğna çocuğna yiyecek temin etmek için sokağa düşmüş hayat kadını olmuş ANALARDA yok hangi kırizden bahsediyorsunuz ayıp şimdi dersinizki bu insanlara yardım edilse büccenin dengesi bozulur çünki seçimlerde geldi bücceden patilere yadımda yapmayacağız yani AKP ye YÜZKÜSÜR TİR İL YON da vermeyeceğiz CHP ye YETMİBEŞ TİR İLYON vermeyeceğiz MHP KIRK KÜSÜR TİR İL YON VERMEYECEĞİZ HELE HELE VATAN MİLLET HAİNLERİNE hiç yardım etmeyeceğiz yoksa büccenin dengesi bozulur onun için kırizdenen şey neyse O YOK İŞDE

LaEdri
03.02.2009, 10:50

vee....

Avcı gelir,başını kuma sokmuş devekuşunu avlar..Hikayemiz de burada biter..
Hadi iyi uykular!!:)

seva
03.02.2009, 22:53
ya arkadaşlar ne kırizi türkiyede kırizmiriz yok çünki çöplerden yakaca yiyecek temin etmiye çalışan kimseyok çoluğna çocuğna yiyecek temin etmek için sokağa düşmüş hayat kadını olmuş ANALARDA yok hangi kırizden bahsediyorsunuz ayıp şimdi dersinizki bu insanlara yardım edilse büccenin dengesi bozulur çünki seçimlerde geldi bücceden patilere yadımda yapmayacağız yani AKP ye YÜZKÜSÜR TİR İL YON da vermeyeceğiz CHP ye YETMİBEŞ TİR İLYON vermeyeceğiz MHP KIRK KÜSÜR TİR İL YON VERMEYECEĞİZ HELE HELE VATAN MİLLET HAİNLERİNE hiç yardım etmeyeceğiz yoksa büccenin dengesi bozulur onun için kırizdenen şey neyse O YOK İŞDE

Evet Kriz yok kriz Tellalığı hala devan ediyor...
O çocuklara anaya sahip çıkmayan millet utansın..
Ayrıca o kadınlar istese namuslu çalışmayıda tercih eder.
Hayat kadınlarının genelli tuzağa düşürülüyor kimse isteyerek o hale girmez bu tuzağa düşürenler utansın,
Genel evine giren Erkekler zevkleri paraları haramdir.

LaEdri
03.02.2009, 23:20
Hayat kadınlarının genelli tuzağa düşürülüyor kimse isteyerek o hale girmez bu tuzağa düşürenler utansın,

İhracatımızın yüzde 28 azalması sana ne ifade ediyor?

Kibrisli
04.02.2009, 00:43
Ya Renault ve Tofaş'ın binlerce işçisini işten çıkartmasından sonra üretimini %100 durdurması ne ifade ediyor???
Ya da sadece Bursa'da 50000'in üzerinde insanın işsiz kalması? Ya iflaslar??? Seva hükümet bile kabul etti IMF'le görüşüyor, paketler hazırlıyor sen hala kabul etmedin valla helal olsun... :D
Bir de doğum günün kutlu olsun... Nice sağlıklı huzurlu yaşlara... :D:D:D

Saygılar....

fevzireiscoşkun
04.02.2009, 09:28
EVET DOĞRU SÖYLÜYORSUN SEVA MİLLET UTANSIN YA MİLLETİ BU HALE GETİRENLER NE YAPSIN BİZİM PADİŞAHLARIMIZDAN BİRİNİN ÇOK GÜZEL BİR SÖZÜVAR DERKİ CAHİLLE BAKAR KÖRLERLE DUYAN SAĞIRLA TARTIŞDIYSAM HEP KAYIPETTİM DER KOCA SULTAN BU MÜBAREK MEMLEKETİN KADERİ BU ZATALİNİZİN HANESİNİ KIRİZ TEET GECME DEYİL HİÇ UĞRATMAMIŞLAR SAĞOLSUNLAR TUZUNUZUN KURU TUTULDUĞU HER HALİNİZDEN BELLİ KARDEŞ YİNEDE FİKİRLERİNE SAYĞI DUYARIM SAYĞI DUYMAM MAZLUMUN EZİLENİN HAKINI SAVUNMAMA ENGEL DEYİLDİR

abircan
04.02.2009, 09:34
en yakın tanığıyım krizin
3 aydır tek fatura kesmedim, bu ay başı baldız 11 yıllık işyerinden ilk defa yarım maaş teklif edilmiş 3 ay süreyle, ve artık aileme dadandı kiz , o çokk meşhur ufo veb alf ısıtıcılarında pazarlama departmanında çalışan kardeşim ve 90 daha çalışan geçen cuma günü işine son verildi, hemde en çok ürün sattıkları bu dönemde,
kriz şimdilik ciğeri teğet geçiyor ama yüreği deliyor

seva
04.02.2009, 11:05
İhracatımızın yüzde 28 azalması sana ne ifade ediyor?

Dünyada Türkiye dışında kriz oldugunu dünya devletlerinin Türkiye dışında krizden etkilendiğini Türkiye kriz gelmeden devletin tedbirler aldıgını Türkiye de kriz bahanesi ile işçilerin işlerinden çıkarıldıgını ifade ediyor

seva
04.02.2009, 11:11
en yakın tanığıyım krizin
3 aydır tek fatura kesmedim, bu ay başı baldız 11 yıllık işyerinden ilk defa yarım maaş teklif edilmiş 3 ay süreyle, ve artık aileme dadandı kiz , o çokk meşhur ufo veb alf ısıtıcılarında pazarlama departmanında çalışan kardeşim ve 90 daha çalışan geçen cuma günü işine son verildi, hemde en çok ürün sattıkları bu dönemde,
kriz şimdilik ciğeri teğet geçiyor ama yüreği deliyor

Türkiye de dünyadaki kriz bahanesiyle işçiler işlerinden çıkarılmakta işverenler kardan zarar etmeyelim diye dünyadaki krizi bahane ediyorlar devletimiz buna göre tedbirlerini alıyor

seva
04.02.2009, 11:13
Ya Renault ve Tofaş'ın binlerce işçisini işten çıkartmasından sonra üretimini %100 durdurması ne ifade ediyor???
Ya da sadece Bursa'da 50000'in üzerinde insanın işsiz kalması? Ya iflaslar??? Seva hükümet bile kabul etti IMF'le görüşüyor, paketler hazırlıyor sen hala kabul etmedin valla helal olsun... :D
Bir de doğum günün kutlu olsun... Nice sağlıklı huzurlu yaşlara... :D:D:D

Saygılar....

Dünyada Türkiye dışında kriz oldugunu dünya devletlerinin Türkiye dışında krizden etkilendiğini Türkiye kriz gelmeden devletin tedbirler aldıgını Türkiye de kriz bahanesi ile işçilerin işlerinden çıkarıldıgını ifade ediyor
Teşekkürler

abircan
04.02.2009, 12:18
unakıtan bile dayanamadı krize adam kalpten iki gündür can çekişiyor, ama bizim kraldan çok kralcılar baştada neredeyse emine seva hanım diyebileceğim kadar tayyip sempatizanı arkadaş başta olmak üzere ısrarla yandaşlığa devam ediyorlar, aslında etmeselerde ne olacak, kimin şu anda bu ülkede krize karşı bir reçetesi varki, sadece bekleyip oyalanacaklar

kasparix
04.02.2009, 12:47
evet krizde var ,siz borozancıları da...napalım ozamna..hadi hükümeti değişdirelim...ordu göreve...yönetime el koy... :) sanki böylesi işinize gelcek...yada yönetim istifa etsin yerine sizinkiler gelsin...ya bi çözüm sunun kardeşim ozman...

Kibrisli
04.02.2009, 13:00
Çözümümü bu başlık altında da, bundan başka çok yerdede sundum ben.... Parti değişimi değill tüm partilerin zihniyet değişimi yaşaması gerekiyor.
Serbest piyasa ekonomisi ile olmaz bu iş, devletçi ekonomi olmalı, liberal ekonomi Türkiye'ye uygund değil... Kendine has bir ekonomik sistemi olmalı, özel şirketlerin desteklendiği, devlet yatırımlarının sadece yol su elektrik olarak değil istihtam olarak yapıldığı, yabancı şirketlerin ülkeye girişinde adam gibi vergilerin uygulandığı, Türk yatırımcının desteklendiği, çalışanların ezilmesinin engellendiği en önemlisi devlet güdümlü bir ekonomik sistem....

Saygılar...

abircan
04.02.2009, 14:06
kriz böylede aşılabilir , her isteyene beyaz eşya alıp vermeli sevgili hükümetimiz ozaman iç piyasa canlanır gibi geldi, hemde ahlaklı yoldan seçim kazanmış olurlar sayın dini bütün hacı hoca takımımız ,
şu haberi okudunumuz mu allah aşkına , resen suç işliyorlar ama gel görki muhalefet nerede, muhalifler nerede, herşeyi parayla alacaklarını sananlarla doludur tarihin yaprakları,
tiranlık hayalleri olanlar nah ulaşırlar bu çağda emellerine, şu oy hırsızlarının son numarası şimdi bu beyaz eşya dağıtmak

Tunceli’de seçim öncesi beyaz eşya dağıtımı 4 Şubat 2009

Ferit DEMİR/TUNCEL, (DHA)

TÜRKİYE’de bedava kömür dağıtımı gündemdeki yerini korurken, şimdi de beyaz eşya dağıtımına başlandı. Tunceli’de Valilik tarafından tespit edilen 3 bin 300 aileye dağıtılmak üzere hazırlanan beyaz eşya, kamyonlarla kente getirildi.

BEYAZ EŞYALAR SPOR SALONUNA SIĞMADI

Dağıtıma ise ilk olarak CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in memleketi Nazimiye İlçesi'nden başlandı. Nazimiye'de uygun bir yer bulunamadığı için, 5 TIR dolusu beyaz eşyanın depolandığı Nazimiye Spor Salonu, fabrika deposuna döndü.

Tunceli Valiliği ile bağlı 7 ilçe kaymakamlarının düzenlediği ‘Her eve bir beyaz eşya’ projesi kapsamında, saptanan 3 bin 300 aileye dağıtılacak beyaz eşya, kamyon ve TIR'larla kente getirilmeye başlandı. Dağıtıma, Tunceli’nin en küçük ilçesi olan 2 bin 900 nüfuslu Nazimiye İlçesi'nden başlandı.

Nazimiye İlçesi'ne gönderilen 5 TIR dolusu buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, bilgisayar, şofben ve halı ile mobilya malzemesi, konulacak yer bulunamayınca Nazimiye Spor Salonu'na depolandı. Beyaz eşya yüklü TIR'ların ilçeye gelişi sırasında karlı yollarda rahat yol alabilmesi için, karayollarına ait bir iş makinası eşlik ederek yolları kardan temizledi.

KILIÇDAROĞLU VE GENÇ'İN İLÇESİ

Nazimiye İlçesi nüfus bakımından Tunceli’nin en küçük ilçesi olmasına rağmen, beyaz eşya dağıtımında en büyük payı alması ise dikkat çekti. Nazimiye dışındaki Tunceli’nin diğer 6 ilçesine beyaz eşya için ortalama 250- 300 bin TL ödenek ayrılmasına rağmen Nazimiye ilçesine 1 milyon liradan fazla ödenek ayrıldığı ileri sürüldü. Beyaz eşyanın yığıldığı Kapalı Spor salonundaki görüntü, beyaz eşya fabrikalarının depolarını anımsattı.

Son dönemlerde AKP’ye karşı yolsuzluk dosyalarını ortaya çıkaran CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP’ye karşı
en sert muhalefeti yapan Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç’in Nazimiyeli olması nedeniyle, AKP’nin bu ilçede belediye başkanlığını kazanmak için yoğun çaba sarf ettiği öne sürüldü.

CHP İL BAŞKANI: SEÇİM RÜŞVETİ

CHP Tunceli İl Başkanı Cemal Özarslan, AKP'nin özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğum yeri olan Nazimiye’de seçimi kazanmak ve oylarını büyük ölçüde artırmak istediği için böyle bir yönteme başvurduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Biz CHP il örgütü olarak daha önce de açıklamıştık, bu beyaz eşya dağıtımı kesinlikle bir seçim rüşveti ve yatırımıdır. Bu halk yıllardır yoksullukla mücadele ediyor, ama onuruyla yaşamaya da devam ediyor. Seçim gelip kapıya dayandı ve insanlara 5 milyon TL değerinde beyaz eşya dağıtılıyor. Kimse bunun seçim rüşveti olmadığını iddia edemez. Özellikle Nazimiye İlçesi'ne ağırlık verilerek ilçe merkezine ve köylere TIR ve kamyonlar dolusu beyaz eşya gönderilmesinin tek nedeni ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın bu ilçe doğumlu olmasıdır. Ayrıca Bağımsız milletvekili Kamer Genç de bu ilçe doğumlu ve akrabaları bu ilçede oturuyor hala. AKP bu ilçede seçimleri kazanarak ve oylarını artırarak Kemal Kılıçdaroğlu’na mesaj vermek istiyor. Bu nedenle özellikle Nazimiye İlçesi üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Ben halkımıza sesleniyorum bunlar onların ödediği vergiler ile alınmıştır. Beyaz eşyayı alsınlar ancak AKP’ye oy vermesinler. Bu yöntemle insanlarımızı asla kandıramazlar. Tunceli insanı bir beyaz eşyaya oyunu asla satmaz.”

‘ZENGİNLERE VERİLİYOR’ İDDİASI

Nazimiye İlçesi'nde beyaz eşya yardımından yararlanamayanlar ise Kaymakamlığa tepki gösterdi. Yoksul olduğunu ve evinde hiç bir beyaz eşya bulunmadığını belirten Hıdır Kazar tepkisini şöyle dile getirdi:

“Şimdiye kadar biz böyle şey görmedik. Evet yardım geliyordu ama böyle yardım gelmiyordu. Beyaz eşya yoksullara değil zenginlere veriliyor. Bu yıl hiçbir partiye oy vermeyeceğim. Kaymakamın yanına gittim. ‘Adam gönderdim ihtiyaç sahiplerini yazmışlar’ dedi. Ama benim evime kimse gelmedi. Hala evimde siyah beyaz televiziyon var. Eğer yardım alsaydım bile AKP’ye oy vermezdim. Eskiden böyle yardımlar yoktu şimdi oldu, bu seçim yardımıdır.”

seva
04.02.2009, 17:37
unakıtan bile dayanamadı krize adam kalpten iki gündür can çekişiyor, ama bizim kraldan çok kralcılar baştada neredeyse emine seva hanım diyebileceğim kadar tayyip sempatizanı arkadaş başta olmak üzere ısrarla yandaşlığa devam ediyorlar, aslında etmeselerde ne olacak, kimin şu anda bu ülkede krize karşı bir reçetesi varki, sadece bekleyip oyalanacaklar

Kriz yok kriz tellalığı var
Gerçeği söylemek yandaşlık mı?
Daha öncede dediğim gibi
Kimse kriz olduğunuda söyleyemez.

seva
04.02.2009, 17:39
evet krizde var ,siz borozancıları da...napalım ozamna..hadi hükümeti değişdirelim...ordu göreve...yönetime el koy... :) sanki böylesi işinize gelcek...yada yönetim istifa etsin yerine sizinkiler gelsin...ya bi çözüm sunun kardeşim ozman...

Yeni devlet girsede aynı yine memnun edemezsiniz siz bu insanları...

seva
04.02.2009, 17:44
Çözümümü bu başlık altında da, bundan başka çok yerdede sundum ben.... Parti değişimi değill tüm partilerin zihniyet değişimi yaşaması gerekiyor.
Serbest piyasa ekonomisi ile olmaz bu iş, devletçi ekonomi olmalı, liberal ekonomi Türkiye'ye uygund değil... Kendine has bir ekonomik sistemi olmalı, özel şirketlerin desteklendiği, devlet yatırımlarının sadece yol su elektrik olarak değil istihtam olarak yapıldığı, yabancı şirketlerin ülkeye girişinde adam gibi vergilerin uygulandığı, Türk yatırımcının desteklendiği, çalışanların ezilmesinin engellendiği en önemlisi devlet güdümlü bir ekonomik sistem....

Saygılar...
Zihniyet yıllardır değişmedi hani derler huylu huyundan vazgeçer mi diye bu böyle gelmiş böyle gidecek..

LaEdri
04.02.2009, 22:22
İşim gücüm yok..
Tellalık yapacağım diye milyarlık gelirlerimden vazgeçeceğim yübinlerin ekmeğiyle oynayacağım!
Yok böyle bir şey!!
Ekonomisi çok güçlü devletler bile derinden sarsıldı biz hala tellelık var deyip pollyannacılık oynuyoruz..
Hoş bu polyyannacılık bile değil..
Resmen kendini kandırma!
İhracat azalmış,ithalat artmış,gaz artmış,elektirik artmış..yüzde 80e yakın zamlanmış..
Emekliye,memura yapılan zam yüzde 10u bile bulmamış..

Ya sizin krizden anladığınız farklı şey,ya da biz müreffehiz de birileri bizi fakiriz diye kandırıyor!!

titizyiğido
04.02.2009, 22:58
yooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooook

Arif Coşkun
24.04.2009, 10:05
yoooooo yoooooooo teğeç geçmiş ama bir tur atıp geri gelme ihtimali varmış :)

abdullaholuç
01.05.2009, 00:30
basbakanın demesine göre teğet geçti.o kndsine göre tabikiiiiiiiiii

metin 07
01.05.2009, 00:49
vaaaaaaaaaaaaaaaaaar .......................

altuntas58
01.05.2009, 00:59
:D :D :D Teğet gecmiş olabilir:D :D :D

Siyahnur
01.05.2009, 01:24
Türkiye'de ki ekonomik durum Almanya´ya nazaran cok iyi bana göre, burda kriz ayda 50.000 kisinin isine mal oluyor.
2001 krizini hatirlarsaniz dünya güllük gülistanlık iken gecelik %500o faizler yasanmıstır Türkiye de...cok sükür o dönemdeki gibi kriz yasanmiyor.

Dünya devletleri memuruna maas veremezken, bankalar bir bir kapanırken 70 yıldır var olan is sorununu yeni sorunmus gibi sürmek nedir?
Kriz oldu ve etkileride olacak ama bu etkiler hamd edecek kadar olacaktır.

Ya bide merak ediyorum,bir fırsat olsa da bu krizi baska partiler nasıl yönetirdinin rakamlari verilebilse...:)

nihat83
01.05.2009, 02:11
Almanya gibi Sanayisi güclü bir Ülke'de ben bile Kriz'den etkileniyorsam (Is olmadigindan ayda bir hafta calismiyoruz) benim Vatanimdaki garibanim ne yapar orasini siz düsünün...

Ama olsun Kriz Türkiye'yi nede olsa teget gecti.....degilmi sayin basbakan...

Arif Coşkun
16.11.2009, 10:11
Ne krizi o ne ki nasıl bişe yenirmi içilirmi canlımı cansızmı?
Elhamdülüllah bize kriz işlemez...
" Alemin keyfi yerinde yine maşaallah,böylede gelmiş böylede gidecek korkarım vallahh"
sabah sabah dilime nerden takıldıysa bu şarkı söylenip duruyorum :)

özdemir
16.11.2009, 10:54
valla doğru söylüyon abim
hiç kriz varmış gibi durmuyo
milletin keyfi yerinde
son model arabalar çoğaldı
en kral restauranlarda yemek yeniyor
herkes kurban kesiyor
daha ne olsun :D

yiğidoturan
16.11.2009, 11:02
Ne krizi o ne ki nasıl bişe yenirmi içilirmi canlımı cansızmı?
Elhamdülüllah bize kriz işlemez...
" Alemin keyfi yerinde yine maşaallah,böylede gelmiş böylede gidecek korkarım vallahh"
sabah sabah dilime nerden takıldıysa bu şarkı söylenip duruyorum :)

Arif hocam bir mükabele Vallahi bende aynısını yazacaktım senin yazını okuyunca vazgeçtim benim fikrimde aynı

sandalli
16.11.2009, 12:27
Kriz dünyanın her tarafında var, bizde yok diyenler uzaylı mı?

KARAMELLL58
16.11.2009, 15:33
olmaz olurmu var tabi kriz nekadar belli edilmesede keyifler yerinde olsada batıyo

KARAMELLL58
16.11.2009, 15:33
batıyozz yaneee zyi unutmuuşm

EyüphanAydın
21.12.2009, 15:21
Kriz bitmişki :) bu konuyu kimse konuşmuyor?

servet 58
20.04.2010, 21:14
yokmu?..........