PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okuduğunuz kitaplar-Öneriler

Sayfa : [1] 2

ceylankimya
02.01.2008, 12:22
YİĞİDOLAR OKUDUĞUMUZ KİTAPLARIMIZI BURADA TANITALIM...
amaç:
*Okuduğunuz kitapları tanıtalım
*Tavsiye edelim
*ölçüsü içinde tartışalım...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

ceylankimya
02.01.2008, 12:29
Yıllar Geriye Dönse-Ahmed Günbay YILDIZ
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]şlar ilk kitabı tanıtayım. Bu kitapta sevilen yazar Ahmed GÜNBAY YILDIZ insanların geçmişe duydukları özlemler, hayatındaki değişmelere karşı gösterilen tavırlar ve sonrasında pişmanlıklar...İnsanların yapmak istedikleri, yaptıkları ve pişman oldukları konuya değinmiştir. Kitaptaki kahramanların ortak benzerlikleri verdır birbirinden bağımsız görünen. Bir ayrılıkla başlayan kavuşmayı göreceksiniz bu kitapta gerçekten çok güzel
*tavsiye ederim...

ceylankimya
02.01.2008, 13:19
Yiğidolar Kitap okumaya davetlisiniz.

xwst
02.01.2008, 15:18
Elimde Karl Marx'in Fransiz iç savasları kitabı var ama okuyamadım henuz.Alevilere,bektasilar,sii ler,kızılbaslar die bi kitabı okuyorum su anda.Tek kitap okuyamam zaten,Türk İşçi Hareketi die bi kitap okuyorum yanında o da güzel bir sosyolojik inceleme.

Fakat önerecegim tek kitap var ki o da Oguz Atay'ın TUTUNAMAYANLAR'ı...Her sayfası ayrı bir lahit...

ceylankimya
02.01.2008, 15:31
Yiğidolar kitap okumak insanları rahatlatır

altuntas58
02.01.2008, 20:07
YİĞİDOLAR OKUDUĞUMUZ KİTAPLARIMIZI BURADA TANITALIM...
amaç:
*Okuduğunuz kitapları tanıtalım
*Tavsiye edelim
*ölçüsü içinde tartışalım...

Sevgili kardeşim acmış olduğun kitap okuyalım konusu taktir edilecek bir harekettir bu anlamlı konuyu biz site sakinleriyle paylaştığın için sizi kutlarım bende yaşım gereği ömrüm boyunca bir çok kitap okudum sizlerle paylaşmaya calışacağım Şimdilik bir tanesini yazayım

ŞU CILGIN TÜRKLER

leblebi82
02.01.2008, 20:37
Evet çok güzel bir noktaya değinmişsin, tebrik ederim.

Ben genellikle kendi alanımla (Tarih) ilgili kitapların yanı sıra İlmi-Akademik Araştırma ve İnceleme eserleri takip etmekteyim. Bunların haricinde Biyografiler ve Edebiyat (özellikle Şiir) kitapları da ilgimi çekmektedir.

Bu bölümde sizlere kütüphanemdeki Nihal ATSIZ’ın kaleme aldığı Türk Tarihinde Meseleler adlı eseri tanıtayım. Bu eseri bu bölüme taşımamın sebebi konunun arz ettiği önemin yanı sıra 1960′lı yıllarda Atsız tarafından tespit edilen sorunların bir çoğunun bugün dahi devam ettiğini görmem oldu. Eser 1966 yılında Afşın Yayınları arasından çıkmış. Ayyıldız Matbaası’nda (Ankara) basılmış. Burada kitabın içerisinde yer alan konulara ve Atsız’ın Türk Tarihi ve Tarihçiliği için belirlediği meselelere değinmeye çalışacağım.

Kitap Atsız’ın Önünç başlıklı bir önsöz ile başlamakta. Atsız’a göre “Türk Tarihinde Meseleler” tarih ve kültürümüze ait bazı konuların Türkçü görüşüyle yeni bir açıdan ele alınmasıdır.

Önünç (Önsöz) kısmında dikkatimi çeken çok güzel bir söz var ; “Milli çıkarı arkaya atıp da tarafsız davranmaya kalkmak, gerçekte tarafsız olmak değil, karşı tarafların yanında yer almak demektir. Nihal Atsız bu giriş bölümünü İstanbul’da 4 Ekim 1966 tarihinde yazmış.

Eser ilk olarak Türk Tarihine Bakışımız Nasıl Olmalı sorusunu gündeme getiriyor. 15. yüzyıla kadar belirli bir tarih görüşümüz olduğunu ve Osmanlılar üstün tutulmakla birlikte Türk tarihinin bir bütün olarak incelendiğini söyleyen Atsız, Hoca Sadeddin’den sonra sadece Osmanlı Tarihi’nin incelenir olduğunu belirtiyor. Bu durumun ise 19. yüzyılda Müşir Süleyman Paşa ile başlayan bir tepkiye sebep olduğu açıklanıyor.

Atsız’a göre Türk Tarihi aralıksız bir bütündür. Mesele, onu sistemleştirmekten ibarettir.

Bu bölümde tarihin Fransızlar için bir vatan tarihi, Araplar için bir millet tarihi ve İngilizler için bir devlet tarihi olduğunu belirten Atsız, Türkelinde Hun, Göktürk, Uygur, Selçuk, Osmanlı Devleti değil sülaleleri vardır diyerek bütün bu Türk devletlerinin bir tek devlet olarak ele alınması gerektiğini ve bunların birbirinin devamları şeklinde olduğunu açıklıyor.

Türk Tarihi ile ilgili bazılarının milli kahraman saydığı şahsiyetlerin, diğerleri tarafından milli düşman sayılmasının önemli bir mesele olduğu tespiti son derece doğrudur. Burada Atsız, bu konuya örnek olarak Cengiz Han örneğini veriyor.

Burada alt başlıklar halinde Türk Tarihinin Başlangıcı Meselesi , Türk Tarihinin Kadrosu Meselesi, Türk Tarihinin Çağları Meselesi, Adların İmlası Meselesi belirlenmiş.

Türk Tarihinin Sakalar (İskitler)’den mi yoksa farklı bir dönemden mi başlaması gerektiği konusunun ortak tarih telakkisi ile açığa kavuşturulması gerektiğini söyleyen Atsız, tarihimizin Milli Görüşe göre Dr. Rıza Nur ve Prof. Zeki Velidi Togan tarafından sınıflandırıldığını fakat bunların dikkate alınmadığını belirtmektedir.

Yine özellikle imla konusunda Çengiz-Cengiz , tigin-tegin v.b. kelimelerde ortak bir yazımın olması gerekliliği 2007 Türkiyesi’nde bile dikkat çeken bir tespittir. Bugün bile bazı tarihi ifadelerde farklı yazımların olduğu görülmektedir.

Türkiye tarihinin başlangıcı meselesi de ilginç bir konudur. Çünkü Cumhuriyetin ilk yıllarında Hititlerin bile Türk olduğu iddia edilmişti. Atsız’a göre bir memleketin tapusuna malik olmak için ilk ahalisi olmak şart olmadığından bu düşünce yanlıştı. Almanya, Fransa, İngiltere ilk kuruldukları toprakları elden çıkarmamış milletlerdir. Topraklarında devam etmişlerdir. Fakat Atsız’a göre bizim devletimiz kuruluşundan sonra fethettiği yerlerde tutunmuştur.

Yine Atsız’a göre Osmanlı padişahlarının sayısının 36 olup olmadığı da karara bağlanmış değildir. Çünkü bazı tarihçiler tarafından Osman Bey’den sonra oğlu Ali Erden Beyin tahta çıktığı , Çelebi Mehmet Fetret Dönemini bitirmeden Süleyman Çelebi ve Musa Çelebi’nin de hükümdarlık ilan ettiği belitilmektedir.

Ayrıca tarihteki şahsiyetlerin ve yer adlarının yazımı konusunda da Atsız özellikle asıllarına uygun olan şekilde kullanımlarından yana olduğunu belirtmiştir. Mesela isim olarak Ahmed, Mahmud şeklinde. Yine sadrıazam değil sadrazam kullanımı doğru bulunmaktadır.

Batılılaşma konusunda da Atsız ” Batı Medeniyeti’ni alırken onun tekniği, sanatı ve ilmi ile birlikte fuhuşunu da almamızı söyleyen kişiler olduğunu, temiz Anadolu çocuklarının Köy Enstitülerinde komünist olarak yetiştirilmeye çalışıldığını ama bir sabah komünist olarak uyanmamız gibi korkunç bir ihtimali 3 Mayıs 1944′te birkaç bin meçhul milliyetçi gencin yaptığı asil ve şuurlu hareketin önlediğini söylemektedir.

Bu bölümü bitirirken Atsız “Devlet ve vatan büyüyecektir. Çünkü uğrunda ölmeye hazır olanlar var.” demektedir.

Kitabın daha sonraki bölümlerinde özellikle Çağrı Bey ve Selçuklularla ilgili başta Dandanakan ve Malazgirt savaşları olmak üzere önemli tarihi bilgiler verilmektedir.

Atsız’a göre “Tarih, bilim değilse de her yöne çekmeye elverişli bir masal da değildir. Tarih önce bir gerçektir. Sonra da terbiye vasıtasıdır.”

Cengiz Han ve Aksak Temur Bek , Varna Meydan Savaşı ve Gök Sultan dediği Abdülhamid Han hakkında
ayrıntılı bilgiler veren Hüseyin Nihal ATSIZ, Sultan Hamid’i anlamak için tahta çıktığı zamanı iyi ce bilmek gerekir demektedir. Sultan II. Abdülhamid’in 33 yıl ayakta tutmayı başardığı imparatorluğu 10 yılda dağıtanların memleketten kaçtıklarını ifade etmektedir. Atsız’a göre Abdülhamid’in Meclisi kapatması onun en büyük başarısıdır. Çünkü Osmanlılar afrklı etnik kökenlerden oluşmakta ve mecliste ayrılıkların ortaya çıkması muhtemeldir. One göre Sultan Abdülhamid, Osmanlı Devleti’ni soyumuzun düşmanı Ruslara hilafetin düşmanı İngilizlere devletimizin düşmanları siyonizme ve azınlıklara , rejimin düşmanı hürriyetçilere karşı başarıyla savunmuştur.

İlerleyen günlerde Sultan Abdülhamid ile ilgili olarak Mustafa Armağan’ın Abdülhamit’in Kurtlarla Dansı eserine ve dolayısıyla Sultan Abdülhamit konusuna değinmeyi düşünüyorum. Ama ondan önce Nihal Atsız ‘ın Abdülhamit ile ilgili düşüncelerinin Mustafa Armağan ile oldukça benzediğini söylemem yerinde olacaktır. Hatta bu belirginlik Abdülhamit’i eleştiren Peyami Safa konusunda bu iki yazarın benzer görüşleri olduğunu görmemizle daha da ilginç bir hal almıştır. Tıpkı Mustafa Armağan gibi Nihal Atsız da aslında vatansever bir cephede yer alan Peyami Safa’nın Abdülhamid’e karşı babasını sürgün etmiş olmasından dolayı kızgınlığının olduğunu söylüyorlar. Atsız’a göre babası nedeniyle Peyami Safa bazı özel düşüncelere sahip olabilir ama binlerce kişiye seslenen bir yazar bu nedenlerle Abdülhamid’i kötü göstermemeliydi.

Atsız’a göre “Abdülhamid’in katil olduğu yalan, kızıl sultan olduğu iftiradır.” Ona göre Sultan Hamid, kızıl değil “Gök Sultan”dır. Atsız, Abdülhamid ile ilgili düşüncelerini “Durağı cennet Olsun” diyerek bitirmektedir. Bize de “Amin” demek düşüyor.

Atsız Abdülhamid’den sonra genel olarak Osmanlı padişahlarına da değiniyor. Başta Ali Canip Yöntem olmak üzere Osmanlı padişahlarını eleştirenleri yerden yere vuruyor. Kısa kısa bütün Osmanlı padişahlarına değinerek onlar hakkında gafil ve biçare oldukları yönünde ortaya atılan iddialara cevap veriyor. Bütün Osmanlı padişahlarının insani yönlerini de ortaya koyuyor. Abdülhamit ile ilgili olarak da şu örneği veriyor : ” Birisine Eşek Türk diyerek kızan saray memuruna Ben de Türküm diyerek o memurun korkudan bayılmasına sebep olmuştur.” Atsız bu başlığı da “Kökü mazide olan atiyiz” diyerek kapatıyor.

Türk Kara Ordusu’nun ne zaman kurulduğuna dair bir başlıkla 1963′te Türk kaar ordusunun 600. yılını kutlandığını belirten Kara Kuvvetleri Komutanı’nın bu sözünden hareketle 1363′te kurulan ordunun devşirmelerden kurulan iki muhafız bölüğü olduğunu Türk kara ordusunun M.Ö. 2092da Tanrıkut METE
tarafından kurulduğu belirtiliyor. Gerçi bu konu günümüzde büyük ittifakla kabul görmüş görünüyor. Kim bilir belki de Nihal Atsız’ın çabalarının bir etkisi vardır.

Son bölümde ise özellikle Türk Destanları üzerinde duran Atsız, destan geleneğimizden ve bunun Türk tarihine yansımalarından dem vurarak konunun gündeme gelmesi için çaba sarfetmiştir. Namık Kemal’e de değinerek onun vatanseverliğini açıklamıştır.

Bu eser bize Türk tarihi meseleleri olarak Atsız tarafından teşhis edilen sorunların bir çoğunun bugün dahi devam ettiğini göstermektedir. Bununla birlikte Atsız’ın da ifade ettiği gibi sorunların çözümü için ortak hareketin gerekliliği önemli görülmektedir. Tespit edilen sorunların ortak bir çalışma ile tarihçiler tarafından değerlendirilip bilgilerin yenilenmesi gerekli görülmektedir.

Talha GÖNÜLALAN

Abdurrahman 58
02.01.2008, 22:27
SEFAHAT:MEHMET AKİF ERSOY
BAY PİPO:SONER YALÇIN
EFENDİ:SONER YALÇIN
ADIM YEŞİL:HASAN SAĞINDIK

ceylankimya
03.01.2008, 08:11
Fatih-Harbiye Peyami SAFA
Okumuş olduğum bu kitapta Cumhuriyetten sonraki dönemde baş gösteren batılılaşma hareketleri karşısında doğunun duruşunu Fatih-Harbiye analiziyle anlatmaktadır.
*Tavsiye

ceylankimya
03.01.2008, 08:31
Benim ufak bir odam var,

Dinleniyor orda başım.

İçindeki şu kitaplar,

En sevgili arkadaşım.
Rıfat Necdet EVRİMER

ceylankimya
03.01.2008, 09:25

abircan
03.01.2008, 09:58
ergun poyrazın kitaplarını okuyorum
musanın çocukları tayyip ve emine

ayrıca son siparişim merakla beklediğim kitap
Kanla Abdest Alanlar

Bu kitapta;
Pür demokrasi aşkıyla (!) bezirganlar ile havarilerin "Hoşgörü" abidesi olarak lanse edilen Fethullah Gülen’in ve onun, izinden gittiği üstadı Said-i Nursi’nin ve nurculuğun gerçek yüzünü bulacaksınız. Hoşgörü abidesinin Hizbullah’a olan övgülerini, kanla abdest almayı yüceltmesini, Şeriat ve Hilafet sistemine olan özlem ve sevgisini, ideallerini, ışık ordularını, demokrasi, devrimler ve Cumhuriyet’e karşı olan hasmane görüşlerini,

Fethullah Gülen’in ardından gittiği Said-i Nursi’nin gerçek kimliği ile Said-i Kürdi olarak anıldığı, yegane amacının Şeriatçı ve Kürtçü bir devlet kurmak olduğunu ve bu uğurdaki çabalarını ibretle okuyacaksınız.

Said-i Nursi’ye ve Fethullah Gülen’e övgüler düzmede birbirleri ile yarışan Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Hüsamettin Cindoruk ve diğerlerinin bu hareketleri karşısında elinizi şakağınıza dayayarak uzun uzun düşüneceksiniz.

Oysa, bundan yaklaşık yetmiş küsur yıl önce Mustafa Kemal Atatürk Efendiler; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, şeyhler, meczuplar, mensuplar ve müritler memleketi olamaz. demişti. (Arka Kapak)

Stokta kalmadı

İlgili Kategoriler

Tarih

Yazar
Yayınevi
Etiket Fiyatı
ilknokta Fiyatı
Kazancınız
:
:
:
:
:
Ergün Poyraz
Toplumsal Dönüşüm Yayınları
15,00 YTL
12,00 YTL
%20

abircan
03.01.2008, 10:03
Musa'nın Çocukları Tayyip ve Emine

AKP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan yazarı ABD'de düzenlenen bir toplantıda CIA Ortadoğu Masası Şefi Richard Perle ve diğer istihbarat örgütlerine şikayet etmiştir.Yazarımız bu kitabında; Tayyip ve Emine Erdoğan'ın doğumundan bugüne kadar olan hayat hikayelerini.

Tayip ve AKP'nin İsrail, ABD ve İngiliz büyükelçi ve istihbarat örgütlerinin desteğinde nasıl gelişip serpildiğini görecek, TBMM'de yine bu ülkelerin lehine sergiledikleri faaliyetlerini okuyacaksınız. Tayyip'in Amerikan vatandaşlığı yanında, Arap kökenli olarak tanıttığı eşinin Arap değil, Yahudi soyundan geldiğini ibretle izleyeceksiniz.

Keza kendinin de Musa'nın soyundan geldiğini...Kitapta Yasin El Kadı-Tayyip, Tayip-Usame Bin Laden, Tayip-Ülker, Yasin El Kadı-Ülker ilişkilerini bulacaksınız.Tayyip'in mal varlığındaki inanılmaz artışlarla, belediye başkan maaşının yanında, belediye şirketlerinden huzur hakkı adı altında aldığı paraları göreceksiniz.

Tayyip'in belediye başkanlığı döneminde yapılanması hızlanan "geleceğin başbakanı ve cihat hazırlığının" TBMM'de geldiği son safhalara tanık olacaksınız.

Emin ÇÖLAŞAN
ecolasan@hurriyet.com.tr

BU KiTABI OKUYUN

Elimde Ergün Poyrazın birkaç gün önce piyasaya verilen son kitabı...

"Musanın Çocukları Tayyip ve Emine." (Togan Yayınları.)

Okumaya başladım, elimden bırakamadım. Ergün Poyraz muhteşem bir araştırmacı. Akla hayale gelmeyen arşivlere balıklama dalıyor, inanılmaz belge ve bilgileri ortaya çıkarıyor ve yorumunu yapıp okurlarına sunuyor.

Bundan önce yazdığı "Patlak Ampul", "Refahın Gerçek Yüzü", "Kanla Abdest Alanlar" gibi kitapları da böyleydi.

"Musanın Çocukları Tayyip ve Emine"yi okurken şaşırdım.

Türkiyeyi kimlerin yönettiğini, onların geçmişini, yaşam öyküsünü, büyük sermaye ile aralarındaki parasal ilişkileri gerçi biliyordum ama böylesini, bu kadarını ve dahası, kitabın isminin niçin bu olduğunu Ergün Poyrazın kitabını bir solukta okuyunca öğrenmiş oldum!

Burada size daha fazla bilgi vermek istemiyorum.

Sizden ricam, bu sürpriz kitabı mutlaka okumanızdır.

Okuyunca bana teşekkür borcunuz olacak! Bir mesaj atıp teşekkür etmenizi bekleyeceğim.
Adet

İlgili Kategoriler

Siyaset İnceleme

Yazar
Yayınevi
Etiket Fiyatı
ilknokta Fiyatı
Kazancınız
:
:
:
:
:
Ergün Poyraz
Togan Yayıncılık
18,00 YTL
14,40 YTL
%20

abircan
03.01.2008, 10:07
Musa'nın Gülü

Her yazdığı kitap olay olan yazar, bu kitabıyla da Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün dünden bugüne gelişimini, çocukluğundan evliliğine, evliliğindeki ilk gelişmelerden bugüne bilinmeyenlerini gözler önüne seriyor.

Kitapta, Kayseri olarak bilinen Gül'ün Siirt göçmeni olmasının ve kabinedeki diğer akrabası olan bakanı göreceksiniz.
"Ne Mutlu Türküm diyene" sözünden rahatsız olan başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere diğer birçok AKP'liler gibi Gül'ün de bu konuda söylediği: "70 yılın çok büyük yanlışları olmuştur.Çukurca'da dağa "Ne Mutlu Türküm" yazmışsınız.Hala Diyarbakır oratasında bu tür sloganlar yazılıdır."Malesef resmi ideoloji Türk Milliyetçiliği şeklinde kendisini ırki, taasup olarak tezahür etmiştir." şeklindeki sözleri ile Türklüğe karşı hasımhane tutumlarını göreceksiniz.Kitapta Abdullah Gül'ün İngilizler'le olan ilişkilerine, ABD'lilerle olan gizli görüşmelerine ve
ABD vatandışlığı ilgili her türlü bilgilere ulaşacaksınız.
Adet

İlgili Kategoriler

Araştırma İnceleme

Yazar
Yayınevi
Etiket Fiyatı
ilknokta Fiyatı
Kazancınız
:
:
:
:
:
Ergün Poyraz
Togan Yayıncılık
13,00 YTL
10,40 YTL
%20

ISBN : 9789944337083
Basım Tarihi : Mayıs 2007
Bu ürünü alanlar, aşağıdakilerle de ilgilendiler:
Musa'nın Çocukları Tayyip ve Emine
Türkiye Nasıl Kuşatıldı? / Fethullah Gülen Hareketinin Perde Arkası
The Secret
Maskesiz Soygun / Bir AKP Belge'seli
Kan Uykusu / Dvd'li

YORUMLAR

gül x diken
Gönderen : halil şahan

şimdi gülü aşk ile koklayanlar .dikenleri batınca kafalarını duvara vurmasılar son pişmanlık fayda vermez unutmayın müslüman xtürk kardeşlerim .ateş olmayan yerden duman cıkmaz untmayınnnnnn?????

helal olsun ergün poyraz konuş be....
Gönderen : can CANSIZ

ben bu akp nin amerikanın uşaklıgını yaptıgını göremeyenlerin normal zekanın altında olduklarını veyavatan haini olduklarını düşünüyorum .türk milleti her zaman cıkmazdan kurtulmuştur..bu amerikanın köpeklerindende kurtulur..ak partilelerin içinde masonlarda var ayrıca.bu kitap doğrudur,ısparta 1.sıra milletvekili antalya lions mason klubünün kurucu üyesidir.. örnek memet said dilek

adalet
Gönderen : muhammed saylık

ya yazarın neye dayanarak yazdığı açık deildir belki akp ye karşı antisempatisi vardır arkadaşlar birde şunu unutmayın biz bi ülkenin başbakanın dan bahsedioruz.mal varlığının nasıl arttığı önemli bir konu fakat yolsuzluk olduunu sanmıorum çünkü düşünün türkiye nin başbaknısınız bütün dünya sizi tanıyor ve biliyor bu durumda bazı işlerini onunla beraber yapar insanlar füşünsenize arkadaşlar biz güvenmediğimiz yerden alışveriş yapar mıyız veya yere düşmüş ekmeği yer miyiz???bu insanlar sadece milletvekilliği mi yapıcak onlarında kendi işleri olacak yani herşey göründüğü gibi değildir şu anda ak parti yi karalama çalışması vardır türk milleti de bunun farkındadır yoksa boşuna %46 gibi bi rakamla iktidara getirmezler haksız mıyım????teşekkürler iyi çalışmalar

ceylankimya
03.01.2008, 10:30
abircan
sayın abircan abi bikaç şey sormak istiyorum
*birincisi yukarıdaki kitabı okudunuz mu?
*ikincisi yorum sizin mi yoksa kopyala-yapıştır tekniğini mi kullandınız?
sorularıma cevap verirseniz sevinirim...

Dağcı
03.01.2008, 10:33
Bütün kitaplar tek bir kitabın anlaşılması için okunur...

ceylankimya
03.01.2008, 10:49
Bütün kitaplar tek bir kitabın anlaşılması için okunur...
vay Yiğido Abi çok güzel bi söz tebrik ederim...

Dağcı
03.01.2008, 11:11
vay Yiğido Abi çok güzel bi söz tebrik ederim...

Kardeş zamanında bir yerde okumuştum da. Paylaşmak istedim.

abircan
03.01.2008, 11:36
sayın abircan abi bikaç şey sormak istiyorum
*birincisi yukarıdaki kitabı okudunuz mu?
*ikincisi yorum sizin mi yoksa kopyala-yapıştır tekniğini mi kullandınız?
sorularıma cevap verirseniz sevinirim...

birincisini okuyorum diğerini internetten sipariş ettim, tabiki internet kitap sitesinden kopyala yapıştır yaptım,

ceylankimya
03.01.2008, 12:16
Kitap Üzerine İstatistik Bilgiler

- Toplam nüfusu sadece 7 milyon olan Azerbaycan'da kitaplar ortalama 100.000 tirajla basılırken, Türkiye'de bu rakam 2000 - 3000 civarında basılmaktadır.
- Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık kitap alımı, ortalama 100 ABD doları, Türkiye'de ise bu rakam 10 ABD dolarının altındadır.

- Türkiye'de her 100 kişiden sadece 4,5 kişi kitap okuyor.

- Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılıyor. Türkiye'de sadece 23 milyon.

- Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu'nda, kitap okuma oranında Türkiye, Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sırada.

- Japonya'da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa'da 7. Türkiye'de ise yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor.

- Türkiye'de yüksek öğrenim görenlerin oranı 1965'e göre 14 kat arttı. Ama Yüksek Öğrenim mezunlarının kitap okuma oranı 1965'in de altında kaldı.

Dünyada Bir Yılda Ders Kitapları Hariç Basılan Kitap Sayısı
Amerika 72 000
Almanya 65 000
İngiltere 48 000
Fransa 39 000
Brezilya 13 000
Türkiye 6 031

ceylankimya
03.01.2008, 13:49
Yiğidolar KİTAP OKUMAYA DAVETLİSİNİZ...
Dikkat ettim Yiğido abilerim ve gardaşlardan çok azı ilgi gösteriyor.Bişey sormak istiyorum:
İlgisiz olmamızın nedeni
*Kitap okumayı sevmediğimizden mi?
*Kitap okumaya vakit bulamadığımızdan mı?
*Yoksa okuyoruzda paylaşmak istemediğimizden mi?

abircan
03.01.2008, 14:46
KURANIN İLK EMRİ
'OKU'

okuyalım okuyalım okuyalım , okuyan insanda zarar gelmez

ceylankimya
03.01.2008, 15:00
-Kitap aklın ilacıdır.
-Kitapsız büyüyen çocuk, susuz ağaca benzer.
-Kitaplar da dostlar gibi iyi seçilmelidir.
-İnsanlar ölür, kitaplar ölmez.
-Beden eğitimi vücut için ne ise, okumak da beyin için odur.

ceylankimya
03.01.2008, 15:26

leblebi82
03.01.2008, 19:25
Evet , Ceylankimya arkadaşımızın da dediği gibi burası hareketlenmeli biraz. Ben de bu konuda birşeyler yapmak için okumuş olduğum kitaplara şöyle bir göz gezdirdim. İki tane eseri gözüme kestirdim. Kısaca bunları tanıtayım size. Okuma fırsatı olmayanlar için de kısa bir özet olur ayrıca.

1 - YAZAR : CÜNEYT ÜLSEVER
KİTAP : BARIŞA UZANAN EL (Aydınların Dünyasında Fethullah Gülen )
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Yayınları , Ağustos 2005

Eser özellikle geniş olmayan hacmi ve yazarın akıcı üslubu sayesinde fazla zaman harcamadan okuyabileceğiniz bir eser. Cüneyt Ülsever bu eserinde tanıdığı Fethullah Gülen'i anlatmaya çalışıyor.

Cüneyt Ülsever, öncelikle Sayın Gülen ile kitabı yazdığı döneme kadar hiç bir araya gelmediğini ama kendisini yakından takip ettiğini ifade ederek giriş yapıyor. Kısaca 28 Şubat sürecinden ve bu süreçte Türkiye'de hortumculuğun nasıl hortladığından dem vuruyor. Ayrıca Gülen hareketine bakışının kitapla anlaşılabileceğini ifade ediyor.

Kitap ilk olarak; Abant Toplantısı : İslam ve Laiklik başlığıyla bizi karşılıyor. 16-19 Temmuz 1998'de Abant'ta yapılan tarihi toplantıda verilen "Devletin sert bir ideolojisi olamaz" mesajının üzerinde duruluyor. Yani devlet tüm inançlar, ideolojiler karşısında eşit durmak zorundadır deniliyor.
Toplantı ile ilgili bazı gazetelerin "Laiklik Es Geçildi", "Tesettür Bildirinin Temel Noktası Yapıldı" gibi mesnetsiz ifadelerine karşı Türkiye'nin bir takım güncel sıkıntılarının kaynağında vatandaşların yaşam tarzına müdahalenin yattığı iade edildikten sonra bu toplantıyla birlikte Devlet-Millet ilişkisine doğrudan "liberal" çözüm önerildiği açıklanıyor.

İkinci başlıkta Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında ortaya çıkan kasetlere yorum getiriliyor. Ülkemizin geleneğinde merkeze tepkiler cemaatler ile yaşanmıştır. Bunlar millet nezninde entellerin çok beğendiği sivil toplum örgütlerinin gerçek temsilcileridir. Bu unsurlar devlete alternatif olmak iddiasında bulunmamışlardır. Fethullah Hoca cemaati inanç boyutunda güçlü bir İslami yoruma dayanır. Bediüzzaman Said Nursi'nin içtihatından yola çıkar. Ve Batının ilminin İslam'a kazandırılması ile medeniyet lokomotifine binileceği kastedilmektedir. Ayrıca her ideoloji gibi bu cemaatin de gönlünde bir Vuslat günü vardır.

Bu kasetlerin kim tarafından nasıl ortaya çıkarıldığı konusuna değinen yazar, "Bu ülkede açık ve seçik bir şekilde kendilerini Cumhurbaşkanı, Başbakan, milli irade, TSK ve MGK üzerinde görenler var" diyor.

Mecliste kasetler konusunda Mesut Yılmaz'ın doğru bir tavırla "Devlet, suçlu yaratamaz" dediğini ve bu cesur tavrın nifak tohumları tarafından "Hukuk Devleti Zaafı" olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

Bir sonraki başlıkta Tesettürlülerin nerede ise sadece şehit anası olmak hakkı olduğundan, bu analarımızın aynı giysilerle sadece bilim yuvası olması gereken üniversitelere giremediği, bunun insan haklarına sığmadığı açıklanıyor.

Bundan sonraki birkaç başlık Sami Selçuk için ayrılmış durumda. Sami Selçuk'un Yargıtay Başkanı olarak millete güvendiğini, milletin her türlü seçimine saygı duyduğunu açıklamış olmasının bazı kesimleri rahatsız ettiği ifade edilmekte. Sami Selçuk'un Abant Toplantısına katılmasının yine bu kesimlerce eleştirilmesi üzerinde duruluyor. Ve bu kesimler için "Bana Göre Demokrasi" anlayışı ancak bu kadar güzel örnek bulabilir deniliyor.

İlerleyen bölümlerde Fethullah Hoca Okullatı üzerinde duruluyor. Bu okullarda irticai eğitim verilmediği, buralardan yetişenlerin müspet ilimlerle yoğrularak yetiştiği anlatılıyor. Dolayısıyla buralardan rahatsız olanların haksız olduğu açıklanıyor.

İlerleyen başlıklarda Gandi'nin çok ilginç bir sözü de gündeme gelmiş. "Eğer siyaset ile din bir arada olamaz diyen varsa, onlar hem dini, hem de siyaseti bilmiyorlar."

Yazarın Fethullah Gülen ile ilgili Hürriyet Gazetesi'nde yazdığı makalelerden oluşan kitap da genel olarak Fethullah Gülen yaklaşımının devletle problemi olmayan, hoşgorü ve sevgi
anlayışının sonucu olan bir hareket olduğu örneklerle açıklanmaya çalışılmış. Tabi burada çok kısa bir özetine değindim. Mümkün olması halinde okumanızı tavsiye ederim.

leblebi82
03.01.2008, 20:45
Üzerinde duracağım bir başka kitap İsmet Bozdağ'ın "Menderes Menderes" isimli eseri.

2 - YAZAR : İSMET BOZDAĞ
KİTAP : MENDERES MENDERES
Emre Yayınları , 1997

Bu kitap İsmet Bozdağ'ın Adnan MENDERES ve Demokrat Parti hakkında yazdıklarının içinden yapılmış bir derlemedir. Özellikle bu konularda bilinmeyenlere değinmeye çalışılmış.

Özellikle iki Demokrat Parti kurucusu Celal Bayar ile Adnan Menderes'in iktidar-muhalefet ilişkileri gerçekten ilgi çekici.

İsmet Bozdağ'a göre Adnan Menderes, Türk Demokrasi tarihine atılmış altın bir imza idi. Kalleş hesaplarla ipe çekildiği zaman çığlık çığlık ağladım, sövdüm, saydım ! diyen yazar, "onu asanlara en büyük ceza kabrini ziyaret eden milyonlar" demektedir.

Özellikle Demokrat Parti'nin kuruluş hikayesi kitabın en önemli bölümlerinden. Demokrat Parti'nin kurulmasını sağlayan dört kişi tanıtılıyor. Bunlar Celal Bayar, Adnan Menderes, Tarihçi Fuad Köprülü ve hemşehrimiz Sivaslı Refik Koraltan'dır. Bu dört ismin Chp'ye karşı verdiği "Dörtlü Takrir" ve Demokrat Parti'nin kuruluşu ilginç anekdotlarla anlatılıyor.

12 Temmuz Beyannamesi, Mareşal Çakmak'ın ölmesi, Sopalı Seçimler (1946), Demokrat Parti'nin iktidara gelişi bizzat birincil kaynaklardan yapılan alıntılarla okuyucuya aktarılıyor.

Başbakan Menderes'in iktidara geldiklerinin ilk kandil gecesinde radyoda Mevlid okutulmasını emir vermesi kitapta en fazla ilgimi çeken konulardan birisi. Hatta o kadar önemli bir konu ki Menderes'i istifaya kadar götürmüş bir konu.

Menderes'in İslamiyet ve Türkiye hakkındaki görüşleri de son derece önemli. "Ben, Aydın Çiftçisi Adnan olarak ne isem, Başvekil ve Demokrat Parti Genel Başkanı olarak da oyum!.. Dinimi, diyanetimi yaşarım. İstanbul'dan geçip Eyüp Sultan Hazretleri'ni ziyaret etmediğim olmamıştır. Ramazan nedir, bilirim. Bayram nedir, bilirim. Yaşarım bunları."

Menderes'in halkın gözündeki yeri de aksettirilmeye çalışılmış kitapta. Özellikle idam edilmesi olayına halkın vermiş olduğu tepkiler, ortaya çıkan menkıbeler, onun halk gözündeki yerini göstermesi bakımından önemlidir. Yazara göre ; "Halkın muhayyelesi, yalnız Adnan Menderes için bu masalları icat etti. Çünkü halk kimi seveceğini bilir. Elbette Adnan Menderes'in düşüncesi, bir rüya olarak kalcak, bu rüyayı gerçekleştirmeye koşanlar çelmelenecektir."

Türkiye Üzerindeki Sovyet Emelleri, Darbe Süreci, Darbe Sonrası, Menderes Ailesi, Demokrasi konularında da önemli noktalara değiiliyor.

Bu kitapla birlikte aynı mihvalde tavsiye edebileceğim iki eser daha var. Bunlar ; Recep Şükrü Apuhan'ın "Öteki Menderes" ve Gürbüz Azak'ın "Ben Adnan Menderes" isimli kitapları. Bu iki kitabı da yıllar önce okumuştum. İsmet Bozdağ'ın eseri ile birlikte bu iki eseri de okursanız Menderes dönemi hakkında önemli bir bilgiye sahip olursunuz kanaatini taşıyorum. Talha Gönülalan

Abdurrahman 58
03.01.2008, 20:46
KİTAP OKUMAK KONUŞMANIN AKICILIĞINI GELİŞTİRİR....

ceylankimya
04.01.2008, 09:01
leblebi82 isimli üyeden...
Sevgili Yiğido leblebi82 sizden istediğim birşey var
Lütfen kendi ifadelerimizle kitabı tanıtalım yani kendi görüşümüz olsun kopyala-yapıştır tekniğini kullanmayalım
LÜTFEN...

ceylankimya
04.01.2008, 10:04
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ünde hala okuduğum ve bitmesine çok az kalan kitabı yorumlayacağım.
Kitapta Sayın Emine Şenlikoğlu çok güzel konulara değinmiş.Çağımızda halen sorun olan İslam'la ile ilgili sorunlar ve bunların nasıl aşılacağından bahsetmiş.
Türkiye'de inanan(müslüman) insanların karşılaştığı sorunların kanunlarda karşısında yasak olup olmadığı anlatılmış...
Kitap anlaşılır ve akıcıdır...
*tavsiye

FurkaN
04.01.2008, 10:13
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Taşları Yemek Yasak

Modern yaşama biçimi küfr ile iman arasına çizgi çekmeyi bilen hiçbir müslümanı yozlaştıramaz. Yozlaşanlar modern yaşama biçimiyle karşılaşmadan önce de böyle bir çizgiyi hayatlarında önemli saymamış olanlardır

İsmet ÖZEL

leblebi82
04.01.2008, 10:14
Sevgili Yiğido leblebi82 sizden istediğim birşey var
Lütfen kendi ifadelerimizle kitabı tanıtalım yani kendi görüşümüz olsun kopyala-yapıştır tekniğini kullanmayalım
LÜTFEN...

Evet, kendi ifadelerim zaten. Hatta burada normal mesaj yazar gibi yazmaya başladım. Bitirince de kendi bloguma ekledim.

ceylankimya
04.01.2008, 10:23
leblebi82 Evet, kendi ifadelerim zaten. Hatta burada normal mesaj yazar gibi yazmaya başladım. Bitirince de kendi bloguma ekledim.
Özür dilerim Yiğido kusura bakma... ifadelerin için teşekkür ederim.

leblebi82
04.01.2008, 10:41
Estagfirullah, önemli değil. Hatta sevindirici diyebilirim. Yazımı başarılı bulduğun şeklinde yorumladım ben.

ceylankimya
04.01.2008, 11:00
leblebi82 Estagfirullah, önemli değil. Hatta sevindirici diyebilirim. Yazımı başarılı bulduğun şeklinde yorumladım ben.
Sağol Gardaş ALLAH razı olsun gösterdiğin ilgiden dolayı

ceylankimya
04.01.2008, 11:05
Gardaş ben Menders'le ilgili hiç kitap okumadım senin okuduğun kitabı okursam geniş ve ayrıntılı bir bilgiye sahip olabilir miyim?

leblebi82
04.01.2008, 12:12
Benim söylediğim üç kitabı okursan Menderes'i ve dönemin Türkiye'sini yeterince tanırsın. Hatta benim şöyle bir düşüncem var ; burada farklı konularda tavsiye ettiğim kitapları listeli bir şekilde yazmayı düşünüyorum.

ceylankimya
04.01.2008, 12:27
Gardaş valla çok iyi olur düşünmen bile güzel...

ceylankimya
04.01.2008, 15:28
YİĞİDOLAR HEPİNİZE HAYIRLI AKŞAMLAR VE İYİ HAFTA SONLARI DİLİYORUM...Pazartesi görüşmek üzere ALLAH' a emanet olun....

alidehmen
04.01.2008, 15:41
KITABIN ADI :Ak Topraklar
KITABIN YAZARI :Emine Isinsu
YAYIN EVI VE ADRESI :Ötüken Nesriyet A.S.-Istanbul
BASIM YILI :1990

1.KITABIN KONUSU:
Selçuklu Devleti’nin kurulusundan Malazgirt Savasi’na kadar olan savaslar ve olaylar anlatilmaktadir.
2.KITABIN ÖZETI:
Bayindir Bey bir Türkmen Beyidir. Onun zamaninda Selçuklu Devleti’nin hükümdari Alparslan’dir. Bayindir Bey kendi beyligi ile Selçuklu Devleti’ne katilir. Selçuklu Devleti’nde bir uç beyi olarak görev yapmaktadir. Devamli olarak Bizans’a akinlar yapmaktadir. Bayindir Bey’in baslangiçta 5 çocugu vardir fakat akinlar sirasinda 4 çocugu sehit düser. Daha sonra Bayindir Bey Bizans topraklarinda casusluga baslar. Bu arada Selçuklu Devleti de anadoluda ve iran topraklarinda ilerleyerek büyük basarilar elde etmektedir. Bizans’ta bu ilerleyisi durdurmak için savas girisimlerine baslamistir. Savas hazirliklari her iki tarafta da çok ciddi sekilde sürmektedir. Bu sirada Bayindir Bey Romen Diyosen!in çok güvendigi komutanlardan birisi olmayi basarmistir.
Bizans ordusu Konstantinapol’den harekete geçer. Yol üzerindeki Türkmen kabileleri yakip yikmaktadir. 24 Agustos günü Malazgirt’e varirlar. Bu sirada Selçuklu Devleti’nin ordusuda düzenlenerek Malazgirt’e varmistir. Savasa bir gün kala Bayindir Bey Bizans ordusundan gizlice kaçarak Alparslan’in ordusuna katilir. Selçuklu ordusuna Bizans ordusu hakkinda önemli bilgiler verir. Alparslan ordusunu hazirlayarak savasa baslar. Bayindir Bey’in yardimlari sayesinde Bizans bozguna ugratilir.
3.KITABIN ANA FIKRI:
Bir devleti olusturan sistemin çok iyi islemesi ile elde edilen zaferler kalicidir.
4.KITAPTAKI OLAYLARIN VE SAHISLARIN DEGERLENDIRILMESI:
Bayindir Bey: Güçlü bir kisilige sahip, bilge ayni zamanda iyi bir komutandir.
Yagmur: Bayindir Bey’in ogludur. O da babasi gibi yigit biridir.
Erdem Bey: Bayindir Bey Bizans’ta casusluk yaparken Yagmur’a ve annesine babalik yapan bir can yoldasidir.
5.KITAP HAKKINDAKI SAHSI GÖRÜSLER:
Kitap akici bir dille yazilmistir. Türklerin eski yasayislari, dilleri, töreleri hakkinda bilgi vermesi bakimindan okuyucuya yararlidir.
6.KITABIN YAZARI HAKKINDA KISA BILGI:
Yazar Kars’ta dogdu. Halide Nusret Zorlutuna’nin kizidir. Ankara Koleji’ni bitirdi. Dil ve Tarih, Cografya Fakültesinde Felsefe bölümü ögrencisi iken ögrenimini yarida birakarak tikro yazarligina basladi. Yazarin diger eserleri: Sanci, Canbaz, Atlikarinca, Azap Topraklari.

Ak Topraklar Kitap Özeti, Ak Topraklar 100 Temel Eser Özeti, Ak Topraklar Özet, Ak Topraklar Oku, Ak Topraklar Özet Oku, Ak Topraklar Bedava Özet, Ak Topraklar Özet Indir, Ak Topraklar Özet Ödev, Ak Topraklar Kitap Oku

leblebi82
04.01.2008, 21:58
Değişik konularla ilgili birkaç kitap tavsiye ediyorum.

YAKIN TARİHİMİZ İLE İLGİLİ

1 - GÜRBÜZ AZAK - BEN ADNAN MENDERES
2 - RECEP ŞÜKRÜ APUHAN - ÖTEKİ MENDERES
3 - NECİP FAZIL KISAKÜREK - BENİM GÖZÜMDE MENDERES
4 - VEHBİ VAKKASOĞLU - BİR DESTANDIR ÇANAKKALE
5 - MUSTAFA ARMAĞAN - ABDÜLHAMİD'İN KURTLARLA DANSI
6 - CEZMİ ERARSLAN - DOĞRULARI VE YANLIŞLARIYLA SULTAN II. ABDÜLHAMİD
7 - MURAT BARDAKÇI - ŞAHBABA
8 - İLHAN BARDAKÇI - TAŞHANDAN KADIFEKALEYE
9 - İLHAN BARDAKÇI - İMPARATORLUĞA VEDA
10 - İLBER ORTAYLI - İMPARATORLUĞUN EN UZUN YÜZYILI
11 - KAZIM KARABEKİR - BİRİNCİ CİHAN HARBİ'NE NEDEN,NASIL GİRDİK
12 - HÜSEYİN RAUF ORBAY - CEHENNEM DEĞİRMENİ

--------------------------------------------------------
TARİHİ ROMANLAR

1 - MEHMED NİYAZİ - ÇANAKKALE MAHŞERİ
2 - MEHMED NİYAZİ - YAZILAMAMIŞ DESTANLAR
3 - MİM KEMAL ÖKE - YAŞANMAMIŞ ANILAR
4 - MİM KEMAL ÖKE - GÜNBATIMI
5 - NİHAL ATSIZ - BOZKURTLARIN ÖLÜMÜ
6 - NİHAL ATSIZ - RUH ADAM
-----------------------------------------------

GENEL TARİH KİTAPLARI

1 - AHMED REFİK - OSMANLI ZAFERLERİ
2 - İBRAHİM REFİK - YALAN SÖYLEYEN TARİH UTANSIN
3 - İBRAHİM KAFESOĞLU - TÜRK MİLLİ KÜLTÜRÜ
4 - OSMAN TURAN - TÜRK CİHAN HAKİMİYETİ MEFKURESİ TARİHİ
5 - AYDIN TANERİ - TÜRK DEVLET GELENEĞİ

------------------------------------------------

İLMİ ARAŞTIRMA-İNCELEME-DÜŞÜNCE ESERLERİ

1 - EROL GÜNGÖR - DÜNYAYI DEĞİŞTİREN KİTAPLAR
2 - EROL GÜNGÖR - DÜNDEN BUGÜNDEN (TARİH-KÜLTÜR-MİLLİYETÇİLİK)
3 - MEHMET KAPLAN - KÜLTÜR VE DİL
4 - YAVUZ BÜLENT BAKİLER - SÖZÜN DOĞRUSU
5 - YILMAZ ÖZAKPINAR - İSLAM MEDENİYETİ VE TÜRK KÜLTÜRÜ
6 - NEVZAT KÖSEOĞLU - TÜRK MİLLİYETİLİĞİ VE OSMANLI
7 - KOMİSYON - CEMİL MERİÇ VE BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI
8 - ALPARSLAN TÜRKEŞ - DOKUZ IŞIK

-------------------------------------------------------------

ŞİİR KİTAPLARI

1 - YAVUZ BÜLENT BAKİLER - HARMAN
2 - YAHYA KEMAL BEYATLI - KENDİ GÖK KUBBEMİZ
3 - ARİF NİHAT ASYA - BİR BAYRAK RÜZGAR BEKLİYOR
4 - NİYAZİ YILDIRIM GENÇOSMANOĞLU - DESTANLAR BURCU
5 - NİYAZİ YILDIRIM GENÇOSMANOĞLU - ALPERENLER DESTANI
6 - OSMAN YÜKSEL SERDENGEÇTİ - AKDENİZ HİLALİNDİR
7 - MUHSİN YAZICIOĞLU - GÜLÜN ŞAVKI

-----------------------------------------------------

BİYOGRAFİ ESERLERİ

1 - M. Ertuğrul DÜZDAĞ - MEHMET AKİF ERSOY
2 - Samiha AYVERDİ - ABİDEVİ ŞAHSİYETLER
3 - Yavuz Bülent BAKİLER - GİDENLERİN ARDINDAN
4 - Komisyon - BEŞİR AYVAZOĞLU KİTABI
5 - Ergun GÖZE - PEYAMİ SAFA

------------------------------------------------

DİĞER
1 - TOLSTOY - İNSAN NE İLE YAŞAR
2 - BURHAN BOZGEYİK - MEŞHURLARIN SON ANLARI
3 - PEYAMİ SAFA - TÜRK İNKILABINA BAKIŞLAR

-------------------------------------------------

SİVAS KİTAPLARI

1 - ÖMER DEMİREL - SİVAS ŞEHİR HAYATINDA VAKIFLARIN ROLÜ
2 - YAVUZ BÜLENT BAKİLER - SİVAS'A ŞİİR
3 - AHMET TURAN ALKAN - ALTINCI ŞEHİR
4 - AYŞE BENEK KAYA - HAS BAHÇANIN GÜLLERİ ( Sivas Masalları )

ceylankimya
07.01.2008, 09:54
leblebi82
çok sağolasın yiğido ALLAH razı olsun...
hepsini not aldım...

ceylankimya
07.01.2008, 12:15
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 8deb028a87db888e80f2ba7133d9ef 7a83.jpg

"KİTAPLARI RAFLARA KOYARAK DOST OLAMAZSINIZ, ONLARA DOSTLUĞUNUZU OKUYARAK GÖSTEREBİLİRSİNİZ!..." m.c.

ceylankimya
08.01.2008, 12:46

Bugün size yakın zamanda okuduğum Eylül romanını kısaca özetleyeceğim...
Eylül romanında süreyya bey ve suat hanım evlidirler. Süreyya yazları ailesiyle birlikte geçinmekten sıkılır ve sürekli boğazda yalı olmasını ister. Suat hanım en sonunda babasından aldığı para ile boğazda yalı kiralarlar. Mutlu bir yuva olur ama zaman öyle şeyler gösterir ki şaşırıp kalırsınız...
Aileye ziyarete gelip giden Necip'in Suat'a gösterdiği saygı şiddetli bir sevgiye dönüşür. Suat ve Necip'in arasındaki engel Süreyya'dır. Suat en sonunda Süreyyadan ayrılamayacağına karar verir. bu iki sevgi bir yangında yok olur gider...

leblebi82
08.01.2008, 13:00
Bu eser aynı zamanda Türk Edebiyatının ilk psikolojik tahlil romanıdır bildiğim kadarıyla.

ceylankimya
08.01.2008, 14:04
Bu eser aynı zamanda Türk Edebiyatının ilk psikolojik tahlil romanıdır bildiğim kadarıyla.
Evet gardaş kusura bakma yazmayı unutmuşum ALLAH razı olsun...

ceylankimya
09.01.2008, 08:52
'Televizyonu kapat, kitap oku'

Bursa'da Fethiye ilköğretim okulu öğrencileri, "televizyonu kapat, kitap oku" kampanyası düzenledi.

'Televizyonu kapat, kitap oku'

Bursa'da Fethiye ilköğretim okulu öğrencileri, "televizyonu kapat, kitap oku" kampanyası düzenledi. Kampanyada bir ay boyunca en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirilirken, mahalle muhtarı, esnaf, belediye, polis ve Milli Eğitim Müdürlüğü de kampanyaya destek verdi.
Fethiye İlköğretim Okulu ve Okul Aile Birliğinin işbirliğiyle "Fethiye İlköğretim Okulu Okuyor" isimli kampanya başlatıldı. Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve televizyonun etkisinden kurtarmak gayesiyle başlatılan projede, sürekli kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor.
Okumaya bütün öğrencilerin katılımını temin etmek ve onları teşvik etmek için " kitap oku, özet çıkar, ödül al" sloganıyla her sınıfta en çok okuyan öğrencinin ödüllendirilmesine başlandı. Kampanya çerçevesinde ilk ödül törenine Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, veliler ve çok sayıda kişi katıldı.
Fethiye Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormanlı, okul kütüphanesine 100 kitap hediye ederek kampanyaya destek olacağını ifade ederek, başarılar diledi. Nilüfer Belediyesi, birinci olan öğrencilere özel kalem hediye ederken, mahalledeki pastane öğrencilere baklava ikram etti. Fethiye İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Tahir Ak, okuma kampanyası ile birlikte okul kütüphanesini daha da zenginleştirmek ve çekici hale getirmek için kitap bağış kampanyasının da başladığını ifade etti. Kampanya çerçevesinde her ay sonu bir tören düzenlenecek ve en çok okuyan öğrenci ödüllendirilecek.

İHA

ceylankimya
15.01.2008, 10:13
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] toplum dedikodu üretir[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Hamza AYDOĞDU
Eğitime %100 Destek Projesi Genel Koordinatörü

Araştırma, sorgulama, üretkenlik beklediğimiz nesil, magazin dedikoduları arasında kayboluyor. Kitapla barışık olmayan, okumayan toplum sefalete sürüklenir

Toplumsal erozyonun had safhada olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu öylesine bir fırtına ki; kökleri sağlam olmayan her ağacı sürükleyip götürüyor... Bu sürükleniş yediden yetmişe herkesi olumsuz bir şekilde etkiliyor... Fırtınadan ve sürüklenişten kurtulmak adına atılan adımlar da yetersiz kalıyor. Gözümüzün önünde sele kapılıp giden binlerce insanımızı görmemize rağmen tedbir almıyor; kalınlaşan gaflet uykusundan bir türlü uyanamıyoruz.. Üreten, okuyan, araştıran, sorgulayan bir nesli beklerken; dedikodu üreten, magazin programlarına mahkum olan, televole kültürüyle yetişen bir gençlikle karşılaşıyoruz... Başladığımız noktayla geldiğimiz nokta arasındaki uçurumu görünce de başlıyoruz haykırmaya: 'Ne olacak bu insanların hali!'!...

Her toplum bir kitaba dayanır... Senin kitabın hangisi sorusunu soranlara istihzayla bakıyor; kitapla barışık bir toplum olmadan kendimizi Avrupa'ya kabul ettirmeye çalışıyoruz. Unutulmamalıdır ki; medeniyetler kalemlerden neşet eden kitapların eserleridir. Bütün büyük uluslar bir taraflarını bilgeliğe dayandırırlar.

Kitapla barışık olmayan bir toplum, kültür ve ahlak normlarına bağlı kalmayan, hedefsizce hareket eden, sadece şekli düşünen, içerikten yoksun olan, günlük dedikoduların bulanık ırmağında gelişi güzel akan bir toplumdur...

Kitapla barışık olmayan bir toplum; aydınını küçümser ve onu sefalete terk eder. Sözde aydın ve sanatçılara prim verir. Onları zirveye taşır... Böylece o ülkenin yetişmiş insanları bir yığın haline gelir. Yığın haline gelen bir millet de payidar olamaz.

Düşünceyi ve okumayı küçümsüyoruz. Kitaba harcadığımız parayı, sigara, kumar ve eğlence için harcadığımızla kıyaslarsak, yerin dibine geçmemiz gerekir.

'Niçin kitap okumuyoruz?' sorusu üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucundan çıkartılan şu maddeler insanı dehşete düşürüyor. Türk toplumunda; okumak, zeki olmayanların kullandıkları bir araç olarak görülmekte, bir çekingenlik meydana getirmektedir. Kamuoyunda hayranlık toplayanlar okuyanlardan çok, güzellik, zenginlik gibi nitelikleriyle ön planda bulunanlardır.

Bugün külutürel programların az olması, gün aşırı her kanalda magazin ve dedikodu programlarının revaçta olması bu araştırmayı her yönüyle destekler mahiyettedir.

Her türlü olumsuzlukta dünya ülkeleri arasında ilk üç sıradan hiç düşmeyen ülkemiz; meaalesef okumada son sıralara demir atmıştır.

En çok kitap satın alan ülke sıralamasında almanya birinci gelirken, Türkiye sonuncudur. Gençlerimizi % 69'u uzun zamandır kitap okumadıklarını söylemektedirler. Rusya'da 2549 kişiye bir halk kütüphanesi düşerken, Türkiye'de kütüphanelere üye olan insan sayısı 7 milyon, Fransa'da 16 milyon ve Meksika'da ise 39 milyondur.

*Rusya'da yılda 82 bin kitap basılırken, bu rakam ülkemizde 7 bindir.

*Kişi başına düşen kitap sayısı Rusya'da 18 bin, ABD'de 12 bin, Almanya'da 2 bin 700 iken; Türkiye'de 7 adettir.

Gazete ve dergilerimiz ise okunmayacak kadar az basılmaktadır. Okumayan toplumlar, kökü toprakta olmayan ağaçlar gibi yıkılmaya ve çürümeye mahkumdur.

Bu rakamlar gösteriyor ki; toplum olarak kitap okumuyoruz. Kitapsız toplum ise, muhakeme yeteneği sürü idrakine indirgenmiş, gündelik hazlarla kuşatılıp güdülmeye müsait hale getirilmiş bir toplumdur. Kitaptan uzaklaştırılan bir toplum, düşünceden uzaklaştırılır, düşünceden uzaklaşan toplum ise; sürekli dedikodu üretir.

Bu ülkede sürekli televole kültürü pompalayan ve dedikodu üretenlerin fildişi kulelerden topluma yön vermeye çalışmaları, okumayan bir toplumun aynada yansıyan traji komik yüzüdür.

Evet, dedikodu ve magazini seviyoruz; çünkü okumuyoruz.

Hepimiz bir ana prensibi çok iyi kavramalı ve bunun üzerinde sürekli düşünmeliyiz: 'Bir ülkede okumaya karşı istek artmadıkça, gaflet ve gafletten doğacak felaket azalmaz.'

sevgi dijital
15.01.2008, 10:54
bende bir çok kitap okudum ayrıca hızlı okuma eğitimi aldım
YAHUDİNİN TAHTA KILICI ( bu kitapta yahudilerin türklerin başına ne beelalar açtogını anlatıyor özellikle atatür/ün ölümü ve beni Türk hekimlerine emanet edin sözünü neden söylediği konularına, asala örgütüne, pkk ya, filistine, türk aile yapısını bozma çalışmalarına ermeni meselelerine kısacası osmanlıdan günümüze kadar her şeye değiniyor tavsiye ederim

8, GÜN (bu kitap amerikada hizbullahın useme bin ladin'in amerikanın göbeğinde bir nükleer bir bomba patlatma çalışmasını anlatan sürükleyici bir roman

sevgi dijital
15.01.2008, 10:58
daha bir sürü kitap var müsait oldukca yazarım

ceylankimya
15.01.2008, 11:45
Her sabah eğitime ‘kitap okuma’ töreniyle başlıyorlar

Rize'nin Çayeli ilçesindeki özel bir ilköğretim okulunda yönetim yalnızca öğrencilere değil personele de kitap okuma kuralı koydu.

Öğrencisinden öğretmenine müdüründen aşçısına kadar herkesin 20 dakika kitap okuyarak güne başladığı okulun müdürü Harun Var, son yıllarda ülke genelinde bir okuma seferberliği başlatıldığını, kendi okullarında da geçen yıldan bu yana öğrencilerin her sabah derslerden önce 20 dakika kitap okuduklarını söyledi. Uygulamayı öğrencilerin okuma alışkanlığını kazanması amacıyla yaptıklarını ifade eden Var;

''Ancak bir kurumda hep birlikte hareket edilmezse istenilen hedefe ulaşılamayacağını gördük. Bu nedenle biz de bununla ilgili nasıl bir uygulama yapabileceğimizi düşündük. Daha sonra öğrencilerin yanında okulda bulunan bütün personelin de sabah mesaiye başlamadan önce kitap okumalarını kararlaştırdık'' dedi.

Söz konusu uygulamayı bu yıl başından itibaren uyguladıklarını belirten Var, şöyle konuştu:

''Uygulamamızda sabah işlerimize başlamadan önce mutlaka 20 dakika kitap okuyoruz. Öğretmeni, öğrencisi, müdürü, aşçısı, temizlikçisi, muhasebeci, herkes istisnasız bütün işlerini bırakarak her sabah 20 dakika kitap okuyor. Başka bir iş yapılmasına kesinlikle müsaade etmiyoruz. Mutlaka yapılması gereken başka bir iş varsa o zaman erken gelinmesini istiyoruz.''

Harun Var, uygulamanın oldukça verimli olduğunu ve herkesin uygulamadan memnun kaldığını vurgulayarak, artık personelin sabah işten önce zevkle kitap okuduğunu, bunun da kendilerini gururlandırdığını kaydetti. Bu uygulamanın dışında da öğrencilerine evlerinde kitap okumaları için ödev verdiklerini ve öğretmenlerinin bunu takip ettiklerini belirten Var, bazı velilerin evlerinde kitap okuma saatinde çocukları ile birlikte kitap okuduklarını söyledi.

Var, her ay sonunda herkesin ne kadar kitap okuduğunun belirlendiğini, en fazla kitap okuyan öğrenciye değişik ödüller verildiğini kaydetti. Öğrenciler ise her sabah derse başlamadan önce kitap okumaktan memnun olduklarını dile getirerek, ''Sürekli kitap okumaya başladıktan sonra kelime hazinemiz arttı. Artık okuduklarımızı daha iyi anlıyoruz. Derslerimizde daha başarılı oluyoruz'' dediler.

kaynak: AA

Sweetgirl
15.01.2008, 13:14
bu güzel tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim

bende genelde roman türü okuyorum
her sene türkiyeye gitmeden önce alacagim kitaplari listeliyorum
ve türkiyeden alip getiriyorum
gecen sene türkiyeye gitmedigimizden dolayi yine listem bayagi kabardi :)
En cok begendigim kitaplar: Emine Senlikoglu'nun kitaplari
ve bunlarin arasinda en cok hosuma giden
CIN ISKENCESI ve HARCANDIK

son bir ayda begenerek okudugum üc kitaplar:

Üstün Inanc - Yalniz degilsiniz
Ibrahim Ulvi Yavuz - Bahari Beklerken
Hüseyin Gedik - Cildirtan Süphe

ceylankimya
16.01.2008, 08:11
Yakın Tarihin Kara Delikleri / Küller Altında Yakın Tarih 2

Mustafa Armağan

* Vahdettin Sevr Antlaşması’nı imzaladı mı?
* Misak-ı Millî sınırları var mıydı?
* Atatürk hangi mektubunu unutturmak istedi
* Mustafa Kemal’in Kerkük’n mesaj neydi?
* Mustafa Kemal, Vahdettin konusunda nasıl yanıltıldı?
* Kurtuluş Savaşı’na gönderilen Rus altınları borsada nasıl batırılmıştı?
* Soykırım iddialarını bitirmeye kararlı Osmanlı Sadrazam'ı kimdi?
* Ermeni’nin Ermeni’ye yaptığı tehciri biliyor musunuz?
* Menemen kışkırtması neyi örtüyordu?
* Menderes idamdan önceki son mektubunda hangi kehanette bulundu?
* Atatürk Mehmed Akif'i neden eleştirildi?
* Atatürk Masonluğa girmiş miydi?
* Çanakkale zaferi Abdülhamid'in gözbebeklerine mi mal olmuştu?

Gibi sorulara cevap arıyor değerli yazar. Bu sorular malum tartışmalı birçoğu bu yüzden kitabı direk okumanızı tavsiye ederim...

ceylankimya
17.01.2008, 08:32
Gül'ün önderliğinde okuma seferberliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önderliğinde Mart ayında "Türkiye Okuyor" kampanyası başlatılacak.

Toplumun her kesimini kapsayacak kampanyayla Türkiye'deki 3 milyon okuma-yazma bilmeyen yetişkine okuma yazma öğretilmesi, bilgisayar kullanamayanlara bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazandırılması ve kitap okuma alışkanlığının artırılması hedefleniyor.

Kampanyada öncelikli hedef kitleler; okulöncesi, ilköğretim ve lise çağındaki çocuklar ve gençler ile okuma-yazma bilmeyen yetişkinler olacak. Kampanya ile ayrıca Türkiye’deki hiç okuma-yazma bilmeyen 3 milyon yetişkinin okuryazar duruma getirilmesi, okuryazar olup da ilköğretim düzeyinde eğitimi olmayan 2 milyon yetişkinin aşamalı olarak ikinci kademe (ilköğretim tamamlama) eğitimine alınması planlanıyor.

Hiç okuma alışkanlığı olmayan veya az okuyanların ayda 1 kitap okur hale gelmesi, orta düzeyde kitap okuma alışkanlığı olanların da ayda 2 veya daha fazla kitap okur hale gelmesinin amaçlandığı kampanya, öncelikle çocuk ve gençler olmak üzere herkesin bilgisayar okuryazarı olmasını da hedefliyor.

İNTERNET SİTESİ HAZIRLANACAK

Kampanyanın tanıtımı için geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek. Bu çerçevede, öncelikle bir internet sitesi hazırlanacak. Ayrıca, ulusal televizyonlarda reklam ve spotlar yayınlanacak. Yazılı ve görsel basın ile internette kampanya reklamları yer alacak. İş ve alışveriş merkezlerinde kampanyanın tanıtım stantları kurulacak.

Toplu taşıma araçlarına kampanyanın tanıtımına ilişkin afişler asılacak. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü biletlere "Türkiye Okuyor" logosu basacak. Posta işletmesi Genel Müdürlüğü ise kampanyaya özel klişe hazırlayacak.

OKUMA YAZMA KURSLARI AÇILACAK

Okuma-yazma bilmeyenlere yönelik okuma-yazma ve ilköğretim düzeyinde kurslar açılacak. Bu kurslara katılım için tanıtıcı ve özendirici önlemler alınacak. Kursların yaygınlaştırılmasında kamu kurumları, gönüllü kuruluşlar ve yerel yönetimler arasında işbirliği sağlanacak.

Kurslarda görev alacak öğretmenlere de hizmetiçi eğitim verilecek.
Başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkesin bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazanması için Türkiye Bilişim Derneği ile işbirliğine gidilecek. Bu amaçla eğitim içerikleri ve öğrenme ortamları hazırlanacak. Eğitim için gerekirse eğitim gönüllüleri platformu oluşturulacak. Bilgisayar okuryazarlığı becerisi kazananlar, Avrupa Birliği Bilgisayar Kullanım Yetkinlik Sertifikası’na (ECDL) sahip olabilecek.

OKULLARA "OKUMA SAATİ" KONULACAK

Kampanyada, okuma alışkanlığı kazandırılması ve artırılmasına yönelik ayrıca etkinlikler düzenlenecek.Bu çerçevede, okullar ve halk kütüphaneleri işbirliği yapacak. Okullarda ve kütüphanelerde okuma saatleri düzenlenecek. Okullarda, halk eğitim merkezlerinde yeni kütüphaneler kurulurken, mevcut kütüphaneler zenginleştirilecek. Öğrenciler kütüphanelere üye olmaya özendirilecek.

Ceza ve tutukevleri ile ıslahevlerinde, hastanelerde, yetiştirme yurtlarında ve huzurevlerinde geçici kitaplıklar oluşturulacak. Yazarlar ile okuyucular buluşturularak, kültürel ve eğitici faaliyetler düzenlenecek.

GEZİCİ KÜTÜPHANELERE YENİ GÜZERGAH BELİRLENECEK

Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında önemli rol oynayan gezici kütüphaneler gözden geçirilerek ihtiyaçları giderilecek ve bu kütüphaneler için yeni güzergahlar belirlenecek.

Çeşitli mekanlarda okuma köşeleri oluşturulacak. Okullarda, kütüphanelerde ve topluma açık merkezlerde okuma alışkanlığını ve kitap kültürünü yaygınlaştırıcı yerel programlar uygulanacak.

Sponsorlar ve yayınevlerinin desteğiyle okul ve halk kütüphanelerine kitap bağışı teşvik edilecek. Vatandaşlara ücretsiz kitap dağıtılacak.
Ayrıca, kampanyada çalışmak ve kampanyanın hedefini bölge halkına anlatmak üzere gönüllü ekipler oluşturulacak.

İLLERDE VALİLER BAŞKANLIK EDECEK

"Türkiye Okuyor" kampanyası, merkezde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri başkanlığındaki "Merkez Yürütme Kurulu"nca, illerde de valilerin başkanlığındaki "il yürütme kurulları"nca yürütülecek.

İl yürütme kurulunda, belediye başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcisi, il milli eğitim müdürü, il kültür ve turizm müdürü, üniversite temsilcileri, il halk kütüphanesi müdürü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer alacak.

Kampanya, Mart ayında düzenlenecek basın toplantısıyla başlatılacak.

kaynak:milliyet

BAYPİPO
09.02.2008, 18:51
Merhaba arkadaşlar konu daha önce açıldıysa özür dilerim(baktım göremedim)en son hangi kitabı okudunuz ve tavsiye ettiğiniz kitabları yazarsanız sevinirim böylece değişik konu ve başlıklarda kitab okumak isteyen arkadaşlarada yardımcı oluruz...
benim en son okuduğum kitaplar
BAYPİPO=Soner YALÇIN & Doğan YUDAKUL
TEŞKİLATIN İKİ SLAHŞÖRÜ = Soner YAÇIN
İÇİMDEN GELGİĞİ GİBİ = İkbal GÜRPINAR
şu anda HAKANTÜRK'ün KABADAYILARIN DÜNYASI isimli kitabını okuyorum...

Ertugrul
09.02.2008, 19:00
Güzel bir konu açmışsınız,buradan kitap tavsiyesinde de bulunabiliriz.Son okuduğum kitaplar Hal Hellman'ın Büyük Çekişmeler ve Ahmet Ümit'in Beyoğlu Rapsodisi.
Şu anda 3 kitap var elimde üçünüde bitiremedim,zaman buldukça okumaya çalışıyorum.
1- Anılar... Sorunlar... Sorumlular Orhan Erkanlı (27 Mayıs - 12 Mart 1971 Türkiyesi)
2- Ne Olur İhanet Etme Emine Şenlikoğlu ( Roman)
3- Gidenlerin Ardından Yavuz Bülent Bakiler (Bakiler'in gözünden çeşitli Portreler)

sivaslıgenç
09.02.2008, 19:38
Bende Seyyid Ahmet Arvasinin kitabını okuyorum.

leblebi82
09.02.2008, 20:08
Bende Seyyid Ahmet Arvasinin kitabını okuyorum.

Gerçekten tebrik ederim seni sivaslıgenç... Çok iyi bir seçim. Arvasi hocanın başta Türk-İslam Sentezi olmak üzere diğer esererini de okumanı tavsiye ederim.

Sweetgirl
09.02.2008, 21:28
Dikkatinizi cekerim burasi kitap tavsiye forumudur....
Kimin ne tavsiye etdigine saygi duyun ve siyaset konusunu buraya tasimayin
bir daha bu konu hakkinda uyari yapmadan üyeliginiz yasaklanacaktir

sivaslıgenç
10.02.2008, 11:26
Gerçekten tebrik ederim seni sivaslıgenç... Çok iyi bir seçim. Arvasi hocanın başta Türk-İslam Sentezi olmak üzere diğer esererini de okumanı tavsiye ederim.

Evet abi gerçektende güzel konuları işliyor.Dediğin kitaplarıda okumayıda düşünüyorum.Sağol.

leblebi82
19.02.2008, 12:14
Dikkatinizi cekerim burasi kitap tavsiye forumudur....
Kimin ne tavsiye etdigine saygi duyun ve siyaset konusunu buraya tasimayin
bir daha bu konu hakkinda uyari yapmadan üyeliginiz yasaklanacaktir

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

LaEdri
19.02.2008, 12:20
iskender palanın "düşte kalan" adlı kitabı tek kelişmeyle mükemmel..okuyunuz :)

ceylankimya
19.02.2008, 12:35
Gerçekten İskender Palanın yazılarını takip ediyorum değerli bir yazarımız...

leblebi82
19.02.2008, 12:41
Evet ben de kendisiyle tanışmıştım. Çok değerli bir hocamız. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kültür hizmetlerini yürütüyor.

ceylankimya
19.02.2008, 12:54
Ben bunu bilmiyordum vay be bide çok karizma adam valla

leblebi82
19.02.2008, 13:01
Ben bunu bilmiyordum vay be bide çok karizma adam valla

Aynen öyle. Yalnız sadece karizmatik değil son derece sıcak ve içten birisi. Ben kendisiyle ilgili birşeyler öğrenirken o da benimle ilgili birşeyler öğrenmek istedi. Neler yaptığımı falan sordu. Çok güzel bir andı benim için.

LaEdri
19.02.2008, 13:08
iskander palanın her kitabı mükemmel...

daha doğrusu okuduğum her kitabı mükemmel olan 3 isim var...

iskander pala,yavuz bülent bakiler ve cengiz aytmatov..

Esengül
19.02.2008, 13:13
Ali Rıza UĞURLU ( DEDE )

Aşk-ı Muhabbet Adlı Kitabı

Tek Kelime İle SÜPER

leblebi82
19.02.2008, 13:19
Yavuz Bülent Bakiler , Erol Güngör , Samiha Ayverdi, Osman Yüksel Serdengeçti ve Hüseyin Nihal Atsız'ın bütün eserlerini tavsiye ediyorum ..

leblebi82
19.02.2008, 21:29

EROL GÜNGÖR'ÜN ÇEVİRİSİNİ YAPTIĞI "DÜNYAYI DEĞİŞTİREN KİTAPLAR" MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN ESERLER ARASINDA BANA GÖRE..

Kitap ; inkılapların , savaşların , ideolojilerin temelini oluşturmuş , büyük kitlelere çok farklı bakış açıları kazandırarak hayatlarını yönlendirmiş kitaplardan söz ediyor...

Kitap içerisinde 16 kitaptan bahsediliyor. Bu eseri okuyarak aşağıdaki eserler hakkında büyük fikir edinmiş olacaksınız.

Thomas Paine: Sağduyu
Niccolo Machiavelli: Hükümdar
Thomas Malthus: Nüfusun Artışı Üzerine Deneme
Adam Smith: Milletlerin Zenginliği
Karl Marks: Kapital
Henry David Thoreau: Sivil İtaatsizlik
Harriet Beecher Stowe: Tom Amca’nın Kulubesi
Adolf Hitler: Kavgam
Alfred T. Mahan: Tarihin akışı üzerinde Deniz Gücünün Etkisi
Sir Halford J. Mackinder: Tarihin Coğrafi Mihveri
Sir İsaac Newton: Principia Mathematica
Nicolaus Copernicus: Gök Kürelerinin Dönüşleri Üzerine
William Harvey: İlmi Tıbbın Şafağı
Sigmund Freud: Rüyaların yorumu
Albert Einstein: Özel ve Genel İzafiyet teorisi
Charles Darwin: Türlerin Kökeni

Bu kitap batı dünyasının -ve dolayısıyla bütün dünyanın- bugünkü halini almasında büyüktesirleri olmuş bulunan on altı eseri asıllarından ve bütünüyle okuma imkanı bulamayanlar için tertiplenmiştir.

Ötüken Neşriyat; Yazar: Robert B. Downs; Çeviren: Erol Güngör

ceylankimya
19.02.2008, 21:33
Yavuz Bülent Bakiler gerçekten Türkiye'de yetişen en değerli şairlerimizden birisi bence ve Sivaslı olması da cabası...!

leblebi82
22.02.2008, 14:23
Yavuz Bülent Bakiler gerçekten Türkiye'de yetişen en değerli şairlerimizden birisi bence ve Sivaslı olması da cabası...!

Evet inşallah hocamızın Mart ayında Sivas'ta olması için bir çalışma başlattık. 16 Mart günü güzel bir konferans hazırlığımız var. İnşallah gerçekleşir.

BOUN
22.02.2008, 15:16
Sivaslıyım deyip de iş bu ''Altıncı Şehir'' isimli kitabı okumadıysanız...
...
...
...

hemen okuyun, ne diyim!:):):)

Altıncı Şehir, Ötüken Yayınları

Sivaslı yazar Ahmet Turan Alkan'ın, Sivas'ı anlattığı deneme kitabıdır.

Kitabın arkakapak yazısı:

Üniversite yılları sayılmazsa hep Sivas'ta yaşamış ve sevdiği şehri bütün hurda teferruatı ile tanımış bir aydın olan Ahmet Turan Alkan, folklorla sınırlı kalmayıp Türkiye'de yaşanan büyük değişmeyi Sivas bazında incelemiş olmak bakımından diğer şehir tarihçilerinden ayrılır. Altıncı Şehir, bu bakımdan sadece Sivas'ın değil, bütün Türkiye'nin hikâyesidir.

BOUN
22.02.2008, 15:36
Arkadaşlar aşağıdaki kitap sahibi hemşerimiz olan Kitabevi yayınlarından çıkmıştır. Mühim bir kaynak eser. Kütüphanenizde bulunması gerekir diye düşünüyorum.

Müjgan Üçer
KİTABEVİ

Türk mutfak kültürüyle ilgili olarak son yıllarda büyük bir yayın patlaması yaşanıyor, Türk yemekleri dünyanın dört bir yanında tanıtılıyor, araştırılıyor ve beğeni kazanıyor. Bu çalışmalar için en kalıcı ve etkili olan ise tarih bağlantılı araştırmalar, konuyla ilgili eski ve temel metinlerin yayımlanması, bölge yada il monografilerinin hazırlanması ve dünya çapında gerçekleştirilen tanıtım etkinlikleridir. Birbiriyle bağlantılı ve birbirini etkileyen bu çalışmalar içinde il monografileri büyük bir yer tutuyor.
Türkiye'nin büyük illerinden biri olan Sivas da mutfak kültürü bakımından dikkate değer özellikler arzetmektedir. Sivas Kitaplığı'nın dördüncü kitabı olarak yayımlanan Anamın Aşı Tandırın Başı, il merkezi ve ilçelerle birlikte çeşitli tarihlerde buraya yerleşmiş Rumeli ve Kafkasya göçmenleri de göz önünde tutularak, konusuna hakim bir araştırmacının uzun yıllara yayılan gayretleriyle hazırlanmış büyük ve kapsamlı bir monografidir.

BOUN
22.02.2008, 15:37
Arkadaşlar aşağıdaki kitap sahibi hemşerimiz olan Kitabevi yayınlarından çıkmıştır. Mühim bir kaynak eser. Kütüphanenizde bulunması gerekir diye düşünüyorum.

Müjgan Üçer
KİTABEVİ

Türk mutfak kültürüyle ilgili olarak son yıllarda büyük bir yayın patlaması yaşanıyor, Türk yemekleri dünyanın dört bir yanında tanıtılıyor, araştırılıyor ve beğeni kazanıyor. Bu çalışmalar için en kalıcı ve etkili olan ise tarih bağlantılı araştırmalar, konuyla ilgili eski ve temel metinlerin yayımlanması, bölge yada il monografilerinin hazırlanması ve dünya çapında gerçekleştirilen tanıtım etkinlikleridir. Birbiriyle bağlantılı ve birbirini etkileyen bu çalışmalar içinde il monografileri büyük bir yer tutuyor.
Türkiye'nin büyük illerinden biri olan Sivas da mutfak kültürü bakımından dikkate değer özellikler arzetmektedir. Sivas Kitaplığı'nın dördüncü kitabı olarak yayımlanan Anamın Aşı Tandırın Başı, il merkezi ve ilçelerle birlikte çeşitli tarihlerde buraya yerleşmiş Rumeli ve Kafkasya göçmenleri de göz önünde tutularak, konusuna hakim bir araştırmacının uzun yıllara yayılan gayretleriyle hazırlanmış büyük ve kapsamlı bir monografidir.

Kitabın ismini de vereyim bari::)

Anamın Aşı Tandırın Başı / Sivas Mutfağı

sivasslı
22.02.2008, 15:55
kitap okumak lazım tabiiki;özellikle tarihi kitaplar sarıyor.....

leblebi82
22.02.2008, 17:14
Kitabın ismini de vereyim bari::)

Anamın Aşı Tandırın Başı / Sivas Mutfağı

Kitabevi Yayınları'nın sahibi Sivaslı olduğu için Sivas Kitaplığı projesi kapsamında bu kitaplar yayımlanıyor. Şu ana kadar bahsetmiş olduğunuz eserle birlikte birkaç eser daha yayımladılar. Yeni kitaplar da zamanla piyasaya çıkacak.

leblebi82
23.02.2008, 12:15

Arkadaşlar şimdi size 2000 yılında okumuş olduğum bir kitabı tanıtacağım. Okumanızı da tavsiye ediyorum.

Son yüzyılda yetişen en büyük sosyal bilimcilerden Erol Güngör hocamızın Dünden Bugünden ( Tarih-Kültür-Milliyetçilik ) isimli eseri ...

Milliyetçilik fikrinin temel kaynakları tarih ve kültür meseleleri üzerinde durulan bu eserde konular bölümler halinde işlenmiş...

Ötüken Yayınları tarafından basılan eserin içerisinde yer alan bir metin kitabın arka kapağına da eklenmiş ve kitabın genel çerçevesini aktarıyor.

Hatırladığım kadarıyla o metinde şu ifadeler vardı ; "Aydınlarımızın Batıcı olanları kadar Muhafazakar olanları da Batı medeniyetinin yüksek bir medeniyet olduğunu ve bu medeniyeti tam olarak alamadığımızı söylerler. Bunlar içinden kendi medeniyetimizin yeterli olduğunu düşünenler az sayıdadır. İşte biz kendi medeniyetimizin büyük bir medeniyet olduğunu düşünenlerdeniz. Medeniyetimiz için alınabilecek her yeniliğe açık olduğumuz gibi Batı Medeniyetinin bizim medeniyetimize uymayan yönlerini de dışlamaya hazırız. "

Bu Batılılaşma meselesi ile ilgili bir konu gibi görünse de aslında bizim hangi yolu seçmemiz gerektiği ile ilgili bir yol ayrımıdır.

Kitap içerisinde bu çerçevede yer alan konuları bugün bile tartıştığımızı görmek Erol Güngör'ün ne derece ileri bir bakış açısına sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Din dersleri konusu, eğitim-öğretim hakkı v.s. birçok konu Erol Güngör Hoca tarafından eserinde dile getirilmiş olmakla birlikte bugün dahi birçoğunu tartışmaktayız.

Erol Güngör Hoca kendisine örnek olarak Dündar Taşer hocamızı almıştır. Bugün ise Erol Güngör ekolü Yılmaz Özakpınar ile devam etmektedir. Yılmaz Özakpınar'ın İslam Medeniyeti ve Türk Kültürü adlı eseri bu anlamda tamamlayıcı bir eser olarak görülebilir.

bayatlı kenan58
23.02.2008, 12:55
ımam GAZALİNİN olum ve otesı adlı kıtabını tavsıye ederım

ceylankimya
23.02.2008, 13:44
Size en son okumaya başladığım bitirmeye az kalmışken derslerden dolayı ara verdiğim Sevgili Osman Nuri TOPBAŞ Hoca efendinin Vakıf,İnfak,Hizmet adlı kitabını tanıtacağım: Bu kitap gerçekten çok güzel.

Kitabın kendi tanıtımıyla: kitap Osmanlı'yı hayranlık derecesinde seven bir gönülden doğmuş... VAKIF İNFAK HİZMET adıyla tecessüm etmiş bir insan gibi günümüz insanına rehberlik ediyor. Çıkar çatışmalarının tozu dumana kattığı dünyamızda, sevgi ve merhamete susayan insanlığın yüreğine su serpiyor. Bu kitapta, Osmanlı'nın hizmette açtığı hayırlı çığırı yeniden ihya etmenin heyecanını bulabilirsiniz: Öşrü, unutulmaya yüz tutan sadaka taşlarını, kuş evlerini, hastalanan hayvanlara yardım için kurulan vakıfları, evlenemeyen yoksullara çeyiz temini maksadıyla tesis edilen hayır müesseselerini... Ve ecdada layık olmanın yolunu bulabilirsiniz. Kitap nadide bir çiçek buketi gibi; özenle seçilmiş cümlelerden oluşuyor. Albenisiyle kendini okutuyor ve damarlarınıza hizmet aşkını zerk ediyor. Bu kitap okundukça, yeryüzünde iyilik ve hayır yarışı yeni bir ivme kazanacak.
Gerek sahabilerden gerekse yakın zaman alimlerinden verdiği örnekler insanı düşünmeye ve dünyaya gelme nedenini anlamaya çağırıryor...

LaEdri
23.02.2008, 17:39
ımam GAZALİNİN olum ve otesı adlı kıtabını tavsıye ederım

o kitabı okudum güzel...
ancak önemli bir husus var ki o da imam gazalinin sahih olmayan hadisleri de kullanıyor olması..kitabında verdiği hadisler çoğu sahih değil..kutub-i sitte dışındaki hadis kaynaklarını da doğru sayıyor..

ceylankimya
25.02.2008, 13:39
Bende İmam Gazali'nin Kaşifil Kulub adlı eserini biraz inceleme fırsatı buldum gerçekten çok güzel ve imanı güçlendirecek ifadeler var tavsşye ederim...

ceylankimya
29.02.2008, 14:46
Bursa'da Kitap Fuarı başlıyor...

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bursa 6. Kitap Fuarı, 1-9 Mart 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Yaklaşık 212 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Bursa 6. Kitap Fuarı’nda geniş bir konu yelpazesi içinde gerçekleştirilecek konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 85 kültür ve edebiyat etkinliğinde 300 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer alacak; yaklaşık 500 yazar okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalayacak.

Fuarda yer alacak ünlü sanatçılar

Dokuz gün sürecek fuarda Ayşe Kulin, Mustafa Balbay, İskender Pala, Zeynep Oral, Vural Savaş, Ali Sirmen, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Server Tanilli, Muzaffer İzgü, Deniz Kavukçuoğlu, Ercan Karakaş, Aydın Cıngı, Erdal Atabek, Orkun Uçar, Aydın Ilgaz, Beşir Ayvazoğlu, Buket Uzuner, Nevzat Çelik, Hasan Bülent Kahraman, Ali Nesin, Ahmet Şerif İzgören…ve pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşacaktır.

TÜYAP Çocuk Kulübü

TÜYAP Çocuk Kulübü kapsamında, yazarlarla söyleşi, okuma saati ve çocuk tiyatrosu gibi 15 çocuk etkinliği yer alacaktır. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Muzaffer İzgü, Nur İçöüzü, Ferda İzbudak Akıncı, Hamdullah Köseoğlu, Süleyman Bulut, Zeliha Akçagüner Sennur Sezer, Nilay Yılmaz Muhsine Helimoğlu Yavuz, Gülten Dayıoğlu gibi pek çok değerli yazar yer alacak.

Fuar’ın Sergileri

Semih Poroy'un Cumhuriyet gazetesi kitap ekinde yayımlanan ve 'çizgiyle edebiyat dünyası eleştirisi' olarak nitelendirilen karikatürlerinden oluşan 'Feklavye' sergisi İstanbul’un ardından Bursa Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dokuz gün sürecek sergi kapsamında 1 Mart 2008 Cumartesi günü Semih Poroy’un katılımıyla bir de söyleşi gerçekleştirilecek.

Fuar’da ayrıca iki önemli fotoğraf sergisi düzenlenecektir. Atlas dergisi fotoğrafçılarından Fatih Özenbaş’ın son on yılda çektiği gezi fotoğraflarından oluşan karma sergisi “Foto-Öykü” fuar süresince ziyaret edilebilir.

Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilecek diğer sergi fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’ın Türkiye fotoğraflarından oluşan ‘Anadolu’da Yolculuk” sergisi. Faruk Akbaş’ın, Anadolu’nun her köşesinden çektiği çarpıcı fotoğraflar, bilgilendirici metinler eşliğinde okuyucuyla buluşacak.

Girişin ücretsiz olduğu fuar, 1-8 Mart 2008 tarihleri arasında 11:00 – 20:00 saatleri arasında, kapanış günü olan 9 Mart 2008 Pazar günü 11:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Güncel etkinlik programı için [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) bakınız.

Üç Fuar Bir Arada

1-5 Mart 2008 tarihleri arasında Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve T.C. Uludağ Üniversitesi’nin desteğiyle hazırlanan Bursa Eğitim Fuarı, Bursa 4. Yurtiçi – Yurtdışı Eğitim Fuarı ve TİFAŞ Ticari İhtisas Fuarları A.Ş. tarafından hazırlanan Bursa Bilişim, 5. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı ziyaret edilebilir.

özdemir
29.02.2008, 16:22
Kızıl Nehirler -- Jean Christophe Grange

sürükleyici bir aksiyon, insan elinden bırakmak istemiyor. bıraktığında da aklı orda kalıyor. filmi gerçekten kötüydü. ilk önce filmi gördüyseniz okumak istemeyebilirsiniz ama bence kitabı okuyun size filmi unutturacaktır. tam bir zincirleme cinayet var ve işlendiği yerler hayalgücü açısından sınırları zorlamakta ve yazarın cinayetleri birbirine bağlaması kendine hayran bıraktırıyor ben gerçekten tüm kitapsever arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ediyorum...

leblebi82
01.03.2008, 15:26
Daha önce 50 eser tavsiyesinde bulunmuştum. Şimdi de ben tavsiye isteyeceğim. Aşağıdaki kitapları okunacaklar listeme aldım ama henüz başlamadım. Okuyanlar varsa kitapları tanıtırlarsa sevinirim.

Vecdi Bürün - "Eyüp"
Mustafa Necati Sepetçioğlu - "Her Bizansa Bir Fatih"
Mustafa Necati Sepetçioğlu - "Nazım Hikmet Davulu"
Mehmet İzzet - "Milliyet Nazariyeleri"
Pierre Loti - "Bir Sipahinin Romanı"
İbrahim Sertkaya - " Demokrasi Şehidi Adnan Menderes"
Olcay Yazıcı - "Irmaklar Sonsuza Akar"
İsmail Kara - "Biraz Yakın Tarih Biraz Uzak Hurafe"
Mehmet Doğan - "Camideki Şair Mehmed Akif"
Ahmet Altınay - "Katran Kazanında Sterilize"
Yağmur Atsız - "Bir Demokrasi Havarisinin Sabıka Dosyası"
İsmail Kara - "Sözü Dilde Hayali Gözde"
Mükerrem Sarol - "Bilinmeyen Menderes"
Hüseyin Kutlu - "Kaybolan Medeniyetimiz"
Aytunç Altındal - "Kültür Savaşları"
Mümtaz Turhan - "Kültür Değişmeleri"
Tarık Buğra - "Firavun İmanı"
Atvaz Gökdemir - "Düşünce Tarihinden Portreler"
Ahmet Hükmet Müftüoğlu - "Çağlayanlar"

leblebi82
01.03.2008, 21:48
Yok mu kitap tavsiye edecek arkadaş...

yaresu
01.03.2008, 21:53
yasar alptekın ..namazla yenıden dogdum okumayı sevdırme yolları ..ahmetmaraslı cocukları olanlar ıcın tavsıye ederım

reisbd58
03.03.2008, 11:04
Selman KAYABAŞIN TEŞKİLAT isimli kitabını okudum ve gerçekten çok beğendim herkese tavsiye ederim.Daha fazla bilgi için tıklayın [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

leblebi82
12.03.2008, 12:17
Selman KAYABAŞIN TEŞKİLAT isimli kitabını okudum ve gerçekten çok beğendim herkese tavsiye ederim.Daha fazla bilgi için tıklayın [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Kitap hakkında biraz daha detay verebilirseniz sevinirim. Verdiğiniz adresteki yorumlardan ziyade bizzat okuyan birisinden duymak daha iyi olacaktır.

Sweetgirl
12.03.2008, 12:45
benim okunmamis kitabim kalmadi
bi hayir sahibi bana kitap yollarmi acep :)

leblebi82
13.03.2008, 14:45
benim okunmamis kitabim kalmadi
bi hayir sahibi bana kitap yollarmi acep :)

Ne güzel hepsini bitirmişsin. Bence bir hayır sahibi sana kitap yollayana kadar eskileri tekrar et. :)

Abdurrahman 58
13.03.2008, 14:48
Yok mu kitap tavsiye edecek arkadaş...

abicm yusuf ziya
soyadını hatırlayamadım
BAŞ EĞMEDİLER- ADLI BİR KİTABI ÇIKMIŞ DAHA ALMAK NASİP OLMADI AMA TAVSİYE EDİYORLAR...

leblebi82
17.03.2008, 14:12
abicm yusuf ziya
soyadını hatırlayamadım
BAŞ EĞMEDİLER- ADLI BİR KİTABI ÇIKMIŞ DAHA ALMAK NASİP OLMADI AMA TAVSİYE EDİYORLAR...

Ya Serkan sen Yusuf Ziya Arpacık abinin kitabını diyorsun. Mükemmel..

Kitabın ismi ; BAŞ EĞMEDİLER

( DERT SOFRASINDAN BAL YEDİLER,
BAŞ VERDİLER, BAŞ EĞMEDİLER... )

Yusuf Ziya Arpacık'ın hayatını da şöyle bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Özellikle Azerbeycan'a gidişi ve orda yaptıklarını )

aozdemir
18.03.2008, 18:19
en son okuduğunuz kitap hangisidir, nasıl bir içeriğe sahiptir?

yerliturkuaz
03.11.2008, 14:31
Bugune kadar okudugunuz roman oyku hikaye v.b yazilardan hangisini cok begendiniz?

Bizlere hangisini onerebilirsiniz?

MeLody58
03.11.2008, 14:35
YASAK DÜNYA
Yazarı = CemiL Cahit Hancı

EyüphanAydın
03.11.2008, 14:36
Pek fazla kitap okumam,Kitap okuduğum zaman kendimi kaybediyorum.Bilinç altım altüst oluyor.

Ama şu son dönemlerde çok kitap okuyorum.Özellikle ' Namık Kemal İNTİBAH ' ve Reşat Nuri Gültekin ' YAPRAK DÖKÜMÜ ' ikiside büyük usta'nın kaleminden,ikiside çok güzel.

özdemir
03.11.2008, 14:38
korku ve gerilim sevenlere tavsiyem kızıl nehirler yazar: Jean Christophe Grange

NESLİ
03.11.2008, 14:44
Bir çok kitap okudum genellikle dini içerikli kitapları tercih ederim.14 yıl geçmiş olmasına rağmen unutamadığım roman ise Emine şenlikoğlu İDAMLIK GENÇ çok güzeldi..

MeLody58
03.11.2008, 14:47
CHARLES DICKENS

OLIVER TWIST

YAS ONYEDİ=İpek ONGUN

İDAMLIK GENÇ= Emine ŞENLİKOGLU

Savasta Ne Yaptın ßaßa= CAN DÜNDAR

Peygamberimizin Güzel Ahlakı

SEFİLLER = Victor Hugo

Anlayarak HızLı Okuma Ve ögrenme = CemaL Kondu

Saglıklı Yaşamak = Prof.Dr.Mithat YILMAZTÜRK ... vs vs vs şimdilik bunları öneririm okumak kadar güzel bişi yoktur... :)

kronik
03.11.2008, 15:14
ŞİZOFREN AŞKA MEKTUP
CEZMİ ERSÖZ

AhMeTTuRaN90
03.11.2008, 15:19
Reşat Nuri Güntekin..!!!!................ ....

Kaptan-58
03.11.2008, 15:27
ÇANAKKALE MAHŞERİ...

MEHMED NİYAZİ..

SivasLady
03.11.2008, 16:13
HUZUR SOKAGI - Sule Yüksel Senler
okudugum ilk Türkce romandi hala aklimda hala cok severek okurum

Arif Coşkun
03.11.2008, 16:18
İki Yeşil Su Samuru BUKET UZUNER (harika bir kitap tafsiye edebilirim)

Melankolia
03.11.2008, 17:28
en sevdıqım kıtaplarım
Bir Genç Kızın Gizli defteri İpek Ongun
Arkadaşlar Arasında İpek ongun
Kendi Ayakları Üstünde İpek ongun
Adım Adım Hayata İpek ongun

Çolaklı
03.11.2008, 17:40
Ben kşisel gelişim kitapları okurum.Doğan Cüceloğlu;Engin Gençtan,Özcan Köknal,Üstün Dökmen;Alfred Adler Vb.Yazarların en az 100 eserini okudum ve halen okumaya da devam ediyorum.Üstün Dökmenin İletişim Çatışmaları ve Empati,Küçük Şeyler 1,Küçük Şeyler 2,Yaşama Yerleşmek isimli eserlerini sizlere okumak için önerebilirim.Tabii bu kitapları okuyabilmek için insanları tanıma ve anlama istegi ilgi alanınıza giriyorsa okumaktan hoşlanırsınız.Şahsen ben bu kitapları okurken büyük bir keyfle okurum.

sivaslı yıldız
03.11.2008, 19:12
Ben de bikaç tavsiye de bulunayım..

Klasiklerden okuduklarım arasından tavsiye edebileceğim;

Osmancık-Tarık Buğra
İntibah-Namık Kemal
Araba Sevdası-Recaizade Mahmut Ekrem
Eylül-Mehmet Rauf
Dede Korkut Hikayeleri-
Dişi Kurdun Rüyaları-Cengiz Aytmatov
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu-Peyami Safa
Kalp Ağrısı-Halide Edip Adıvar
Açlık-Knut Hamsun
Fareler ve İnsanlar-John Steinbeck
İnsancıklar-Dostoyevski
Suç ve Ceza-Dostoyevski
Kırmızı ve Siyah-Stendhal
Werther'in Acıları-Goethe
İvan İlyiç'in Ölümü-Tolstoy
Pastoral Senfoni-Andre Gide
Kroyçer Sonat-Tolstoy
Dönüşüm-Kafka
Madam Bovary-Gustave Flaubert
Ölü Evinden Anılar-Dostoyevski
Faust-Goethe
Sefiller-Victor Hugo
Dava-Kafka

Bunlar dışında;

Şu Çılgın Türkler
Kitab-ı Aşk- İskender Pala
Adı Aylin- Ayşe Kulin
Dan Brown'un bütün kitapları
Tanrıların Arabaları
Küçük Prens
Teşkilatın İki Silahşoru
Bay Pipo
Simyacı
Kar-Orhan Pamuk
Yüksek Topuklar-Murathan Mungan

İlk aklıma gelenler..

Şuan elimde de Zeynep Oral'ın Kadın Olmak kitabıyla Tübitak'ın popüler bilim kitaplarından Hayvanların Dünyası var..

Ve mutlaka her halukarda bir şiir kitabı elimin altında olur..

Bu arada hayatımda hiç kişisel gelişim kitabı okumadım, hiç bir zararını da görmedim, asla da tavsiye etmiyorum..:)

LaEdri
03.11.2008, 21:25
Cengiz Aytamatov-Dişi Kurdun Rüyaları
Benim psikolojik gelişimimi ciddi manada etkileyen ve yönlendiren müthiş bir roman.Ağlayarak okudum pek çok kısmını.Bir daha okumaya korkuyorum.:)

İskender Pala'nın romanları da okumaya gerçekten değen eserler.
Bunun dışında Yavuz Bülent Bakiler'in iki ciltlik "Sözün Doğrusu" adlı eserleri,ilk aşamada şiddetle tavsiye edeceğim eserler.

yerliturkuaz
03.11.2008, 21:41
Sefiller kitabını bir çok arkadaşa tavsiye ederim ayrıca Eylül mükemmel bir roman....

kronik
04.11.2008, 10:25
''Yüreğim seni çok sevdi'' CANAN TAN

özdemir
04.11.2008, 10:57
''Yüreğim seni çok sevdi'' CANAN TAN

ben evli olmama rağmen dünyada böyle bir aşkın varolacağına inanamıyorum.keşke hepimiz böylesine deli gibi sevebilsek,aşkı doyasıya yaşasak.2 günde bitirdim.çok sürükleyici,merak uyandıran ve dili ağır olmayan bir kitap.pirayeyi de okudum ama kesinlikle ilk sırada tutuyorum bunu.çünkü 1 defa okumak yetmiyor.doyamıyorsunuz.mutlak a alın.Canan Tan.ın yüreğine sağlık...

seva
04.11.2008, 13:50
Sınırsız Güç / Kişisel Başarıda Zirveye Ulaşmanın Yolu
Anthony Robbins

Bu kitap diğer kişiler üzerindeki gücünüzle ilgili değildir. Kitap, kendinize uygulayabileceğiniz güçle iligilidir. Evet, yaşamda istediğiniz herhangi bir şeyi yapabilir, yaratabilir, başarabilir ve elde edebilirsiniz. Zihinsel gücün sihiri konusunun en büyük ustası olan Robbins, bu sayfalarda kendi kendinizi nasıl kullanacağınızı göstermektedir. O, hırsla ve incelikleriyle; ne isterseniz olabileceğinizi, ne yapabileceğinizi ve ne yapamayacağınızı zihininizin durumunun belirlediğini, tüm başarılı sonuçların modellenebileceğini ve aynen tekrarlanabileceğini göstermektedir. Size; dakikilarla ifade edilen sürelerde zihninizin korkuları yok etmek için nasıl yeniden programlanacağını, vücudunuzun çok sağlıklı ve enerjili olması için hangi yakıtların kullanılacağını, diğer kişilerle olan ilişkilerinizi nasıl geliştireceğinizi, nasıl ikna edici bir iletişimci olunacağını ve karşılaştığınız herhangi bir kişiyle ahengin anında nasıl sağlanacağını, diğer kişilerin başarıları kendiniz için tekrar nasıl modelleyeceğinizi, zenginlik ve mutluluğun beş anahtarını, Asıl Başarı için nasıl ustalaşılacağını açıkladıkça; coşkusu salgın hastalık gibi herkese bulaşmaktadır. Robbins onu kişisel başarının yeni bilimi olarak adlandırmaktadır. Siz de onu hayatınızda karşılaştığınız en iyi şey olarak adlandıracaksınız. SINIRSIZ GÜÇ Şimdi okuyun, yararlanın 'Püf noktası, herkesin kendisini kişisel mükemmelliğe adamasıdır.' Ken Blanchard, 'Bir Dakikalık Yönetici' kitabının yazarlarından.

en son bu kitabi elime aldım :D

yigidonun_kızı
04.11.2008, 13:57
Şuan Maksim GORKİ'den MUHBİR adlı kitabını okuyorum akıcı ve güzel bir kitap zaten ben bir kitap kurduyum kitapsız bir gün bile geçirmemişimdir. Bence herkes okusun!

kitabın konusu;
Muhbir'de, Evsei Klimkof adlı bir zavallının intihar ile son bulan yaşamı sergilenmektedir. Ezik, aşağılık, kişiliksiz, silik bir kimliktir Evsei Klimkof... Ve onun çevresindeki diğer benzer tipler olayların örgüsü içinde Çarlık Rusya'sından bir kesit olarak verilmektedir. Her şey Tanrı'nın yeryüzündeki temsilcisi Çar'ın mutluluğu, varlığını sürdürmesi ve egemenliği için yapılmaktadır. İnsanlar gözlenmekte, olaylar tezgahlanmakta, yargısız infazlar gerçekleştirilmektedir...

kronik
16.11.2008, 17:14

Halit Hüseyni (Khaled Hosseini)
Everest Yayınları;
İstanbul, 2008, 14 x 20 cm, 430 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.

Nereye giderseniz gidin, ülkeniz peşinizden gelir. Artık siz orada yaşamasanız da o içinizde yaşar. Afganistan'ın Khaled Hosseini'de yaşadığı gibi...

Bin Muhteşem Güneş, ilk romanı Uçurtma Avcısı'yla tüm dünyada inanılmaz bir başarı yakalayan Hosseini'nin ikinci romanı. Yazar bu romanında da yine doğduğu toprakları anlatıyor. Bu kez iki kadının kesişen yaşamları ve dostlukları üzerinden...

Küçük yaşta evlendirilen kızlar, çocuğu olmayan kadınlar, babaya ya da çocukluk arkadaşına duyulan, geçmişe gömülmüş aşklar...

Khaled Hosseini, hasreti, dostluğu, aşkı ve insanlığı en iyi anlatan yazarlardan. Başarıyla kurduğu olay örgüsüyle, çıkmaz yolların nasıl düzlüklere açılabileceğini gösteren yaratıcı bir kalem.

Bin Muhteşem Güneş, kelimenin tam anlamıyla 'beklenen' bir roman...

yerliturkuaz
28.11.2008, 22:08
En uzun Gece Emin Çölaşan.....

Sabiha Serin
08.12.2008, 20:31
Acaba son günlerde en çok severek okuduğunuz en son kitabı bizlerle paylaşırmısınız.

EN SON HANGİ KİTABI OKUDUNUZ?

NE TÜR KİTAPLARI OKUMAYI TERCİH EDİYORSUNUZ?

sevgim 58
08.12.2008, 20:35
en son telefon rehberine bakmistim yani okumustum .......

dark_yamtar58
08.12.2008, 20:43
En son okuduğum kitap Hüseyin Nihal ATSIZ.Ruh adam......

sandalli
08.12.2008, 20:53
Evrensellik Pezevengi

arikarinkuchi
08.12.2008, 21:12
fareler ve insanlar

george , lennie yi vurdu yaff :D

EyüphanAydın
08.12.2008, 22:03
.............Yaprak Dökümü..............

Kardelencicegi
08.12.2008, 22:29
Halit Ertugrul
Canan. Aysel. Kendini arayan adam.

eyuphulagu
08.12.2008, 22:41
Eğitsekde mi Saklasak.Yazarı Bestami Çiftçi

kronik
08.12.2008, 22:46
Bin Muhteşem Güneş

Khaled Hosseini

Ertugrul
08.12.2008, 22:54
Adam Fawer
Olasılıksız

Sürükleyici bir kitap, okumayı pek sevmeyenler dahi bir çırpıda kitabı bitirebilir;)

mhmt.alperen
19.01.2009, 17:12
Adam Fawer
Olasılıksız

Sürükleyici bir kitap, okumayı pek sevmeyenler dahi bir çırpıda kitabı bitirebilir;)

aynı adam fawerdan empati.. saçma bi kitap... olasılıksızıda okumayı düşünüyorum ama.
yada dan brown dan da vinci şifresi simgelerle ilgili diyalog itici geldi bana ama olay itibariyle hoş bir kitap.

en son hangisini okuduğumu tam hatırlamadığım için ikisinide yazıyım dedim :=)

harbikiz58
19.01.2009, 17:15
******secret*********hayatin sirrini anlatan bir kitap

svsyzr
08.02.2009, 20:38
Güzel ama tasvirleri çok uzun bir roman.
adı üstünde terddütü anlatıyor.

yerliturkuaz
08.02.2009, 21:09
Yüzyıllık çile

1982 yılı nobel ödüllü bir kitap ama ben nobel ödülü alacak kadar 1 numara bir kitap olduğuna inanmıyorum...

mhmt.alperen
05.03.2009, 15:32
ahmet şerif izgören
şu hortumlu dünyada fil yanlız bir hayvandır.

goramaz
05.03.2009, 16:36
iskender pala kitabı aşk

GuNaY
06.03.2009, 16:44
aynı adam fawerdan empati.. saçma bi kitap... olasılıksızıda okumayı düşünüyorum ama.
yada dan brown dan da vinci şifresi simgelerle ilgili diyalog itici geldi bana ama olay itibariyle hoş bir kitap.

en son hangisini okuduğumu tam hatırlamadığım için ikisinide yazıyım dedim :=)

Olasılıksız akıcı bir kitap kendi adıma tavsiye edebilirim.

Son okuduğum kitap: Dan Brown- Da Vinci Şifresi.
Sırada Empati var, sen beğenmemişsin ama deneyelim bakalım :)

ogeday3358
06.03.2009, 17:07
huzur sokagi - sule yuksel senler

tatli-dilli
07.03.2009, 07:36
Simyaci / Der Alchimist
Paolo Coelho

Gerci ben almancasini okudum ama harika bir kitap,
eski bir kitap ama insan okumaktan usanmiyor...

deniz kızı
07.03.2009, 07:37
secret.Kesinlikle okuyun hayata bakış açınız değişiyor.güzel düşünün güzel olsun

seva
25.03.2009, 11:20
en son okuduğum kitap KADIN İLMİHALİ.

altuntas58
25.03.2009, 11:45
Cılgın türkler kitabını okudum

seva
02.04.2009, 16:05
bilgi yarışmasından kazandığım mektuplar kitabını okumaya başlayacam..

Klimasuyu
02.05.2009, 04:44
Bir dakika araba yerinde durakladı
Neden sonra sarsıldı altımda demir yaylar,
Gözlerimin önünden geçti kervansaraylar…
Gidiyordum, gurbeti gönlümde duya duya,
Ulukışla yolundan Orta Anadolu’ya,
‹ilk sevgiye benziyen ilk acı, ilk ayrlık!
Yüreğiimin yaktığı ateşlle hava ılık,
Gök sarı, toprak sarı, çıplak ağaçlar sarı.
Arkada zincirlenen yüksek Toros dağları
Önde uzun bir kışın soldurdu¤u etekler…
Ellerim takılırken rüzgârlar›ın saçına
Asıldı arabamız bir dağın yamacına
Her tarafta yükseklik, her taraf ıssızlık,
Yalnız arabacının dudağınnda bir ıslık!
Bu ıslıkla uzayan, dönen, kıvrılan yollar
Uykuya varmış gibi görünen yılan yollar

Faruk Nafiz ÇAMLIBEL Han duvarları

Sivaslisandy-58
02.05.2009, 05:55
almancasi; DAS BUCH HITLER (HITLERIN KITABI)okumaktayim
adolf hitler ile stalinin, otto günsche ve usaklari heinz linge,moskova 1948/49
kendi anekdotlari ve karsilikli yazismalari bir araya getirilmis bir kitap

tatli-dilli
09.05.2009, 08:09
Su an okudugum ve hayran kaldigim bir kitap var herkese tavsiyemdir:

Gönül Tahtimizin Essiz Sultani "Efendimiz" Yazari:
Resit Haylamaz

Cok akici, büyüleyici bana göre insan ne okudugunu birak unutmayi hemen hafizasina kaydediyor. Ve bana göre cok da bereketli bir kitap,
insan nekadar cabuk sayfalari gectigini dahi anlamiyor, ee ne de olsa efendimizin kitabi...

suzii
10.05.2009, 15:30
en son emine ışınsu dan sancıyı okudum çok beğendim...herkese tvsiye ederim

black58
22.06.2009, 09:04
elif şafaktan aşk ı okudum :)

heartache58
22.06.2009, 09:19
Kadastro-Orman-Mera Kanunları/Seçkin Yayıncılık

:D:D

Salim58
22.06.2009, 09:22
nihat hatipoğlu

ahiret alemi

sivaslıbaki
22.06.2009, 10:01
en son 3 kitap okudum

Şu Çılgın Türkler

Sarıkamış

Diriliş

suzii
22.06.2009, 13:18
en son hüseyin nihal atsızın ruh adam ı okudum çook güzeldi herkese tavsiyem ;)

goramaz
14.07.2009, 23:25
Elif Şafak AŞK okuyorum
benim de tavsiye edebileceğim bir kitap. ''can verilmeden canan alınmaz'' sözü yıllar öncesinden beynime çakılı kaldı.. canını cananına vermeyi göze alanlara özellikle tavsiye ederim...

kronik
07.09.2009, 16:57

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi?

Siz hiç Loto'da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli Onlar sizden daha mı şanslılar?

Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?

Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz?

Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, 'OlasılıkSız' tam size göre bir roman..

ayten58
07.09.2009, 17:02
kur,anı kerim ramazandan önce dirilişdi ramazandan sonra devam ederim kısmet olursa.

tatli-dilli
07.09.2009, 17:05
En son okudugum üc kitap:

Elif Safak - Ask (cok hos ve tavsiye edebilecegim bir kitap)
Kemal Sayar - Her seyin bir anlami var (fene bir kitap degildi)
Nilgün Colak - Bitti denen yerden baslamak (begendigim güzel bir kitap)

veee kitabim yakin zamanda insallah gelirde bende bu cok hos kitaba baslarim,
Iclal Aydin - Senin adin bile gecmedi

suzii
07.09.2009, 17:07
Erol Güngör Dünyayı Değiştiren Kitapları okuyorum şimdilik. Bundan öncede Halit Ertuğrul'un Kendini Arayan Adam'ı okudum:)

58_SEMİH_58
07.09.2009, 17:25
En son 2 sene önce okumuştum mecburiyetten...
Kitabın adıda 'Çanakkale'nin Ruh Portresi'....

65serdal58
07.09.2009, 21:39
destan of the kalleşlik,,,,

kumsaati yayınları,,,,,önder şuşoğlu....

ülkemizde oynanan oyunları ele alıp belgeleriyle kamuoyuna sunan güzel bir yapıt olmuş

KARAMELLL58
07.09.2009, 21:47
bir aşk sayfası-emile zola

65serdal58
07.09.2009, 21:48
atatürk'ün kürtleri....

karakutu yayınları,,,,,fatih öznur....

tavsiye ederim

nas_sina
07.09.2009, 22:19
DİRİLİŞ-Turgut özakman çok güzel bi kitap hala okuyorum tavsiye ederim

65serdal58
07.09.2009, 22:26
DİRİLİŞ-Turgut özakman çok güzel bi kitap hala okuyorum tavsiye ederim

gerçekten çok güzel bir kitap

ömer yalcin
07.09.2009, 23:07
Oxford vardida bizmi okumadik...................... .....................

ONuR
08.09.2009, 00:40
Soner Yalçın-Cem Erseverin itirafları

kronik
14.11.2009, 11:05

Açlık Oyunları

Suzanne Collins

ismail 58
14.11.2009, 12:10
adolf hitler
"""kavgam"""

LaEdri
14.11.2009, 14:23

gönlüm58
14.11.2009, 14:34
Sevdalinka....
AYŞE KULİN...

65serdal58
20.11.2009, 18:44
ATATÜRK 'ÜN KÜRTLERİ-------

KARAKUTU YAYINLARI

FATİH ÖZNUR

LaEdri
20.11.2009, 22:20

Tavsiye ederim...

Dilsad Hatun
20.11.2009, 22:39

kronik
20.11.2009, 22:42

Tavsiye ederim...

6 günlük arada 2. kitap bravo

LaEdri
20.11.2009, 22:48
Televizyon izlemeyen birisi olarak boş vaktim çok..:)

SarkiSLa`
24.11.2009, 14:52
Adı: Sefiller
Yazarı: Victor HUGO

seva
03.12.2009, 12:39
Küçük adımlar büyük sonuçlar....

goramaz
03.12.2009, 12:57
imam rabbani: mektubat 1 çok güzeldi gerçekten

besyo_cu
03.12.2009, 13:01
İbrahim Refik : Edep ya hü ( Şiddetle Tavsiye)

Dilsad Hatun
03.12.2009, 14:31
Her Kadin örtûnmek ister .
Gülay Atasoy.

sibelYILMAZ
03.12.2009, 15:32
Emine şenlikoğlu - ne olur ihanet etme...

Dilsad Hatun
11.12.2009, 16:41

EyüphanAydın
19.12.2009, 10:48
Dikeni gül eylemek - Muhsin Yazıcıoğlu

LaEdri
04.02.2010, 11:41

Üçü de çok güzel.Üçünü de tavsiye ediyorum..Yalnız "Aşina Güzeller" kitabı Divan Edebiyatı sevmeyenleri sıkabilir!

Kibrisli
22.02.2010, 16:01
Burada birbirimize kitap önerelim arkadaşlar... Bunun en büyük nedeni, bakıyorum da bazen birbirimizi anlamakta zorluk çekiyoruz, belki okuduğumuz kitapları önererek iç dünyalarımızı şekillendiren o satırların okunmasını sağlar hatta diğer kişilerin iç dünyalarını da şekillendirebilir, birbirimiz anlamakta biraz yol kat edebiliriz...

Ve bu paylaşımları bir kurala bağlayalım isterseniz...

Kitabın adı:
Yazarı:
Konusu:
Yazarın Kitap hakkında söylemi:
Eleştirmenlerin yorumları:
Kendi Yorumlarımız:
Kitabın Ön ve Arka Kapak resimleri:

65serdal58
22.02.2010, 21:15
cumhuriyeti kuran masonlar............emre avşar

65serdal58
01.03.2010, 22:32

gerçekten güzel kitap,,,tavsiye ederim

58Sevda
01.03.2010, 22:39
Herseye ragmen sukretmek...

gönlüm58
01.03.2010, 22:41
İclal Aydın----Senin Adın Bile Geçmedi ...
Çok güzel tavsıye ederim

65serdal58
01.03.2010, 22:46

ermeni sorunuyla ilgili güzel bir kitap

V1CT0RY
01.03.2010, 22:52
Siz İsteyin Yeterki;

ADAM FAWER

*Olasılıksız
*Empati

AUDREY NİFFENEGGER

*Zaman Yolcusunun Karısı

AGATHA CHRİSTİE

*Bayan Mc Ginty’nin Ölümü
*Cenazeden Sonra
*Ölümle Randevu
*16.50 Treni

AHMET ALTAN

*Aldatmak

AHMET ÜMİT

*Bab-ı Esrar
*Beyoğlu Rapsodisi
*Kavim
*Ninatta’nın Bileziği
*Aşk Köpekliktir

ALEXANDR SERGEYEVİÇ PUŞKİN

*Yüzbaşının Kızı

ALEV AKSOY CROUTIER

*Harem
*Gizemli Dünya

ALTAN ÖYMEN

*Bir Dönem Çocukluk
*Öfkeli Yıllar

AMIN MAALOUF

*Semerkant
*Çivisi Çıkmış Dünya
*Yolların Başlangıcı

ANNA CAMPBELL

*Mahrem

ANYA SETON

*Yeşil Karanlık

AYHAN ÖZCİMBİT

*Çalınan Hayatlar Mülteci

AYŞE KULİN

*Adı:Aylin-Gece Sesleri
*Bir Varmış Bir Yokmuş
*Nefes Nefese
*Türkan Tek ve Tek Başına
*Umut

AYTEN AYGEN

*Devrimin Üç Kadını

BANU AVAR

*Hangi Dünya Düzeni?
*Böl ve Tut

BARBARA MUCICA

*Frida

BERRİN KAPLAN

*Süreyya

BEYAZIT AKMAN

*Dünyanın İlk Günü

BUKET UZUNER

*Yolda
*İstanbullular

BURAK ELDEM

*2012 Marduk'la Randevu

BURAK TURNA
*Metal Fırtına
*Metal Fırtına 2 ‘Kurtuluş’
*Metal Fırtına 3 ‘Karşı Saldırı’
*Metal Fırtına 4 ‘Gizli Güç’
*Metal Fırtına 5 ‘Karanlık Savaş’

CAN DÜNDAR

*Ben Böyle Veda Etmeliyim
*Sarı Zeybek
*Yüz Yılın Aşkları
*Yarim Haziran

CANAN TAN

*Aşkın Sanal Halleri
*En Son Yürekler Ölür
*Eroinle Dans
*Yüreğim Seni Çok Sevdi

CANDACE BUSHNELL

*Beşinci Cadde 1 Numara

CEYHUN YILMAZ

*Kasımın Bıçak Yarası
*Ben Sana Yanarken Şimdi Sen Kim Bilir Nerede Üşüyorsun
*İkinci El Yalnızlık

CEZMİ ERSÖZ

*Beni Asıl Hayat Aldattı

CHARLES DİCKENS

*İki Şehrin Hikayesi

CHRIS CLEAVE

*Küçük Arı

CORDELIA FINE

*Başına Buyruk Beyin

DAN BROWN

*Da Vinci Şifresi
*Kayıp Sembol
*Dijital Kale

DAVİD KHAYAT

*Sevmek İçin Yaşamak

DEAN KOONTZ

*Şeytanın Tohumu
*Hız

DEMET ALTINYELEKLİOĞLU

*Moskof Cariye Hürrem Sultan

DENİS ROBERT

*Mutluluk

DEVRAN TIĞLI

*Şey

DOĞAN CÜCELOĞLU

*Onlar Benim Kahramanım

DUYGU ASENA

*Aslında Özgürsün
*Aşk Gidiyorum Demez

DÜCANE CÜNDİOĞLU

*Ölümün Dört Rengi

ECE TEMELKURAN

*Muz Sesleri

ELİF ŞAFAK

*Aşk
*Siyah Süt
*Kağıt Helva
*Bit Palas
*Baba ve Piç
*Medcezir
*Pinhan
*Araf
*Mahrem
*Şehrin Aynaları
*Kem Gözlere Anadolu

ETHEM YILDIZ

*Son Hamle

FATMA BELGİN
*İğne

FATMA KARABIYIK BARBAROSOĞLU

*Cumhuriyetin Dindar Kadınları

FRANZ KAFKA

*Dönüşüm

FRITJOF SCHUON

*Bilgelik Şiirleri

FYODOR MİHAYLOVİÇ DOSTOYEVSKİ

*Ezilenler

GARRY DISHER

*Ejderha Adam

GEERT KİMPEN

*Kabalist

GEOFFREY MILLER

*Sevişen Beyin

GREGG LOOMIS

*Cehennem Kapıları

GÜLER KAZMACI

*Aşk Akla Girer
*Beyoğlu Kadınları

HAKAN YILMAZ ÇEBİ

*İsrail’in Şifresi

HAMİDE GÖNEN

*Tu Ağacı

HANDE ALTAYLI

*Maraz

HENRI CHARRIER

*Kelebek

HOMEROS

*Odysseia

HÜSEYİN MOVİT

*Atatürk’ün Gizli Aşkı Fikriye

IRENE NEVİROVSKİ

*Fransız Süiti

İCLAL PEK

*Avuçta Bir Yürek

İHSAN OKTAY ANAR

*Puslu Kıtalar Atlası

İLBER ORTAYLI

*İstanbul’dan Sayfalar

İNCİ ARAL

*Mor

İPEK ÇALIŞIRLAR

*Latife Hanım

IRIS JOHANSEN

*Pandora’nın Kızı

İCLAL AYDIN

*Senin Adın Bile Geçmedi
*Evlerin Işıkları Bir Bir Yanarken

İNCİ ARAL

*Anlar İzler Tutkular
*İçimden Kuşlar Göçüyor
*Unutmak

İSKENDER PALA

*Katre-i Matem
*Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk
*İki Dirhem Bir Çekirdek
*Kitabı Aşk
*Ahminel Aşk
*Aşkname
*Kırk Güzeller Çeşmesi
*Mevlid
*Su Kasidesi
*Şi’ri Kadim
*Kahve Molası
*Mir’at
*Leyla ile Mecnun
*Mevlana
*Aşina Güzeller
*Kadılar Kitabı
*Divane Güzeller
*Gözgü
*Efsane Güzeller

JANE AUSTEN

*Aşk ve Gurur ve Zombiler
JEAN CHRİSTOPHE GRANGE

*Koloni

JEFF ABBOTT

*Panik

JEFFREY GITOMER

*Satışın Küçük Kırmızı Kitabı

JENNA BLUM

*Yahudi Sevgili

JOHN SAUL

*Şeytanın Labirenti

JUDITH MICHAEL

*Miranda’nın Gülüşü

JULES VERNE

*Jangada

KIRSTEN LOBE

*Paris Sarhoşu

KHALED HOSSEİNİ

*Bir Muhteşem Güneş
*Uçurtma Avcısı

KNUT HAMSUN

*Göçebe

KOSTAS E. TSOLOKIDS

*Belki Bir Gün Dönerim

KURT BUSIEK

*Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gerek 5 Şey

LAURA LİPPMAN

*Histeri

LESLEY PEARSE

*Beni Hatırla

LIZ CARLYLE

*Yalnız Benim Ol

LİSA KLEİN

*Ofelya

LUKE RHINEHART

*Zar Adam
*Zar Adam’ın Peşinde

MAEVE BINCHY

*Yalnız Kadınlar Sokağı
*Hayatın Ta Kendisi Lokantası
*Bir Dilek Tut Benim İçin
*Aşk,Bir Kere

MARCIANNE BLEVIS

*Kıskançlık Sevginin En Çok Düştüğü Tuzak

MASARU EMOTO

*Suyun Gizli Mesajı

MAXİME CHATTAM

*Gaia Teorisi
*Kara Büyü
*Kaosun Sırları
*Karanlığın Soluğu
*Kötü Ruh

MEHMET ALTAN

*Puslu Demokrasi

MEHMET MOLLAOSMANOĞLU

*Çark

MELANİA G. MAZUCCO

*Mükemel Bir Gün

MELİSSA P.

*Yusufçuk Gece Gelir

MEŞA SELİMOVİÇ

*Derviş ve Ölüm

MICHEL SCHNEIDER

*Marilyn'i Kurtarmak

MICHAEL STOLLEIS

*Yasanın Gözü

MIRZAKARIM NORBEKOV

*Haddini Bilmez'in Annesinin Nikahı Nerede Kıyıldı

MUSTAFA ARMAĞAN

*Avrupanın 50 Büyük Yalanı

MUSTAFA ULUSOY

*Aynalar Koridorunda Aşk

MÜMİN SEKMAN

*Her Şey Seninle Başlar

N.H. KLEINBAUM

*Ölü Ozanlar Derneği

NAŞİDE GÖKBUDAK

*Miralayın Kızı Süreyya
*Sırmanın Günlüğü
*Rahmi Bey
*Hümeyra
*Feraye

NAZAN BEKİROĞLU

*La:Sonsuzluk Hecesi

NEHİZE ARAZ

*Aşk Peygamberi

NERMİN BEZMEN

*Sır
*Bizim Gizli Bahçemizden

NEVZAT TARHAN

*Psikolojik Savaş
*İnanç Psikolojisi

NIKOLAY OSTROVSKI
*Fırtına Çocukları

NORA ROBERTS

*Ölüm Tuzağı

ORHAN MİROĞLU

*Affet Bizi Marin

ORHAN KEMAL

*Eskici ve Oğulları
*Eskici Dükkanı

ORHAN VELİ KANIK

*Bütün Şiirleri

OSMAN PAMUKOĞLU

*Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok

ÖMER LÜTFİ METE

*Allahsız Müslümanlık

ÖZGÜR ARDİL

*Meryemin Sırrı

PAUL ARDEN

*Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil , Ne Kadar İyi Olmak İstediğin

PAUL AUSTER

*Görünmeyen

PAULLINA SIMONS

*Bronz Atlı

PAULO COELHO

*Kazanan Yalnızdır
*Veronika Ölmek İstiyor

P.C.CAST/KRİSTİN CAST

*İhanet
*İşaret
*Seçilmiş
*Vahşi
*Av
*Baştan Çıkarılmış

PHİLİPPA GREGORY

*Boleyn Kızı
*Kraliçenin Soytarısı
*Bakirenin Aşığı
*Mahkum Prenses

RİCHARD BACH

*Hipnozcu

RİCHELLE MEAD

*Vampir Akademisi

ROBIN SHARMA

*Ferrarisini Satan Bilge

SAIDE KUDS

*Kimya Hatun

SANDY TOLAN

*Limon Ağacı

SAYGI ÖZTÜRK

*Kırcı/5-6-2 Tamam Reis
*Taşeron Mesih

SEAN MARTİN

*Simya ve Simyacılar

SELÇUK KIRBAŞ

*Dedem Korkut Hikayeleri

SELMA ÇUHACI

*Çatıdaki Çiçekler
*Hep Bir Yarın Var

SELMAN KAYAŞI

*Kafkas Ruleti
*Muhafız
*Teşkilat

SEMA MARAŞLI

*Eşimle Tanışmayı Unutmuşuz

SERDAR ÖZKAN

*Kayıp Gül

SHARON RUDAHL

*Tehlikeli Kadın

SHIRLEY MACLAINE

*Sevginin Sonsuz Dansı
*İçimdeki Yolculuk

SİNAN YAĞMUR

*Tennure ve Ateş
*Öğretmence Sevebilmek İnsanı

SONER YALÇIN

*Bay Pipo
*Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor
*Efendi/Beyaz Türklerin Büyük Sırrı

STEFAN ZWEIG

*Kitapçı Mendel

STEPHEN KING

*Colorado Kid
*Çılgınlığın Ötesinde

STEPHEİNE MEYER

*Alacakaranlık
*Tutulma
*Şafak Vakti
*Göçebe
*Yeni Ay

STİEG LARSSON

*Ejderha Dövmeli Kız

SUE MİLLER

*Senatörün Karısı

SUNAY AKIN

*Ay Hırsızı
*Kırdığımız
*Oyuncaklar
*Kule Canbazı

SUSAN FRASER

*Deja Vu

SUZANNE COLLİNS

*Açlık Oyunları
*Ateşi Yakalamak

TAMİ HOAG

*Psikopat

TAYFUN ER

*Yalıdakiler

TESS GERRİTSEN

*Cerrah
*Günahkar

TURGUT ÖZAKMAN

*Cumhuriyet

UĞUR KOŞAR

*Hayat Uzun Bir Rüya

ÜSTÜN DÖKMEN

*Miyase’nin Kuzuları

V.C. ANDREWS

*Çatı
*Gölgeli Bahçe
*Kadere İsyan
*Kötü Tohum

VICTOR HUGO

*Bir İdam Mahkumunun Son Günü

VLADIMIR BARTOL

*Fedailerin Kalesi Alamut

YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU

*Kiralık Konak
*Vatan Yolunda

YAŞAR KEMAL

*Sarı Sıcak

ZÜLFÜ CANPOLAT

*Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz

ZÜLFÜ LİVANELİ

*Son Ada

kronik
01.03.2010, 23:03

V1CT0RY
01.03.2010, 23:05
Zar Adam Kötü Bi Kitap.

2. si Zar Adam'ın Peşinde Daha İyi ;)

abircan
01.03.2010, 23:05
Musanın GÜLÜ
ergün poyraz
şiddetle tavsiye ederim

allah ile aldatmak yaşar nuri şiddetle tavsiye ederim

bunlar bizim bildiğimiz müslümanlara benzemiyor soner yalçın okumak için sabırsızlanıyorum

V1CT0RY
01.03.2010, 23:09
bunlar bizim bildiğimiz müslümanlara benzemiyor soner yalçın okumak için sabırsızlanıyorum

İyi Kitap ;)
Soner Yalçın Klasiği;):rolleyes:

65serdal58
01.03.2010, 23:13

kronik
01.03.2010, 23:14
Zar Adam Kötü Bi Kitap.

2. si Zar Adam'ın Peşinde Daha İyi ;)

Seninle öznel- nesnel yargı polemiğine girmek istemiyorum

V1CT0RY
01.03.2010, 23:30
Seninle öznel- nesnel yargı polemiğine girmek istemiyorum

Girme Zaten..

En Populer Kıtap Sıtelerıne Girin Zar Adam Kitabını Arayın ve Alttaki Yorumları Okuyun Yeter....

Bursaya Yakınsanız TÜYAP BURSA 8. KİTAP FUARI (27 Şubat / 7 Mart 2010) var...Yazdığım Tarihlerde.Orda Denk Gele Birini Tutun Sorun Bu Kitap Nasıl Diye 100 Kişiden 90 ı Berabt Der....(TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Yalova Yolu 4.km (Buttim Yanı), 16250 BursaTel : (0-224) 211 50 81-89 - Faks: (0-224) 211 22 16, 211 27 22)

Burdan Bi Yargıda Bulunuyorsak Bildiğimizden Yorumda Bulunuyoruz.İşkembeden Sallamasyon Yapmıyoruz...Kitap Alanında Genel Düşünceleri Aktarıyoruz.Kendi Düşüncemi Değil....

Benim Şahsi Fikrimde Berbat Bi Kitap...

Eğer Burda Öneriler Diye Bir Konu Varsa Yapılan Önerilere Karşı Önerileri Belirtmekte EN Doğal Bir Haktır...

Kal Sağlıcakla ;)

tulina
02.03.2010, 02:43
Ibrahim Tatlises

Allah cezani verecek

Kibrisli
02.03.2010, 22:21

Şu anki Ergenekon iddiası olunan örgüte benzer bir örgütün Emniyet içerisinde nasıl kadrolaştığını anlatıyor...

Yazarı kitap basılmadan 1 hafta kadar önce suikaste uğradı...

V1CT0RY
02.03.2010, 22:35
ALİ İLE RAMAZAN

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 8_4229431_3017843_n.jpg

Ali, Ramazan'ın hayatındaki tek temizlik ihtimali.
Tek berraklık, güzellik, iyilik çemberi.
Hayatındaki.
Gırtlağına kadar pisliğe gömülse Ramazan, boka bulansa; gözlerinin önünde Ali'yi canlandırarak, Ali'ye aşkını, Ali'nin ona aşkını; hâlâ temiz olduğunu, olabileceğini, kalabileceğini hayal edebilir.
“Sen benim hayatımdaki tek temiz şeysin Ali,” diyor telefonda bir cumartesi.
Toplumun ittiği, itelediği iki genç erkek… Yoksulluk ve İstanbul onları tüketirken, kendine gazetelerin üçüncü sayfasından başka gidecek yer bulamayan derin bir aşk!..
Ali ile Ramazan…
Kısa ama acı yaşadılar…
Ve sonuna kadar gerçekti yaşadıkları.

· Edebiyat>Roman
· Doğan Kitap
· Basım Tarihi : 02 - 2010
· ISBN : 9786051114811
· Sayfa Sayısı : 165
· Etiket Fiyatı : 12.00 TL

V1CT0RY
06.03.2010, 18:24
ALKIŞLARLA LAMİA

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 8_4243918_7646835_n.jpg

Tiyatro ve sinemanın Primadonnasydı. İçindeki tuhaf yara ise en büyük düşmanı...

Tüm erkekler pervaneydi etrafında. Kadınların tahammülünü taşırırdı. Oyuncu Lamia. Müthiş bir kadındı. Kameraların tek aşkıydı. Her kadrajda ışıldar, göz kamaştırırdı. Hey gidi ruhu sürgün Lamia Lamia'yı yakalamak hep zordu. Makarasından boşalan bir film şeridiydi. Yak, kurtul Lamia Sert derlerdi onun için. Hatta duygusuz. Ha-hah O, sadece, hiçbir şeyin farketmediği bir yerdeydi. Hayatının dublajını yapar gibiydi. O ses ve o gözlerdeki o bakış Abartılı kahkahalar eski huyuydu. Kendinden geçercesine sürdürürdü fisto dudaklarından dökülen yalanlarını...

Benzersiz bir şöhret, güzeller güzeli kız. Trajik bir hayat. Büyük oyunlar, ters hesaplar, sert sevişmeler ve aşk .

Edebiyat>Roman
ARTEMİS YAYINLARI
Etiket Fiyatı:25 TL
550 Sayfa
2.Hamur
ISBN: 9786054228553
Boyut: 14 x 21 cm
Baskı Tarihi: Mart 2010
Özgün Dili: Türkçe

LaEdri
07.03.2010, 21:56
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Ben bir de kitap fiyatlarına değinmek istiyorum.Geçenlerde bir kitap aldım 26tl'ye.Kitapçıya da dert yandım bu konuda.Yahu bizim milletimizde zaten okuma bilinci yokken bir de 26 liraya kitap verirsen,bu yoksullukta kaç kişi alabilir bu kitabı?

65serdal58
07.03.2010, 21:57
aynen katılıyorum size....

korsanlar alıp başını gidiyor sonra

V1CT0RY
07.03.2010, 22:29
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Ben bir de kitap fiyatlarına değinmek istiyorum.Geçenlerde bir kitap aldım 26tl'ye.Kitapçıya da dert yandım bu konuda.Yahu bizim milletimizde zaten okuma bilinci yokken bir de 26 liraya kitap verirsen,bu yoksullukta kaç kişi alabilir bu kitabı?

Yazar Bir Kitabı Yazabilmek İçin En Az 1 Senesini Harcıyor ve Hayataının İdamesi Bu Kitaba Bağlı...

Peki Bende Size Soruyorum; Ortalama Hayat Standartları Ele Alırsak 1 Paket Sigara 5-8 Lira Arası , Dışarda Bi Öğün Yemek 10-15 Lira,İstanbul Beylik Düzünde Bir Ev Kirası 600-700 Beşitaşta 1200-1500 Tl vs vs Olduğunu Düşünürsek Yazarlar Ne Yapsın...

Bu Çelişkili Denklemin Sorumlusu Ekonomiden Anlayan Devletin Başındaki Ekonomistlerdir....

Yaklaşık 15 Yıldır Düzenli Kitap Okurum.SOn 5 Senedir Olduğu Kadar Kitaplarda Artış Görmedim Ben...

Okuyucu Madur Yazar Madur Yayın Evi Dağtıcılar Madur Kitapçılar Madur...

Neyse Bi Kitap Önereyim...

KISA BİR YÜRÜYÜŞE ÇIKIYORUM (Fabio Volo)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 8_4259776_5742892_n.jpg

Kısa Bir Yürüyüşe Çıkıyorum, son dönem İtalyan sineması ve edebiyatında eserleriyle büyük yankı uyandıran Fabio Volo'nun dilimize kazandırılan ikinci kitabı. Hiçbir sınırlama ve sansür kaygısı güdülmeden uzun bir mektup biçiminde kaleme alınan bu kitap, kişinin kendisiyle birlikte içine doğduğu kültürel atmosferin eleştirisi aynı zamanda. Yalnız yaşayan, bir radyoda dj olarak çalışan, Peter Pan sendromlu bir genç bu uzun mektubunda, hız ve tüketimle özdeşleşen çağını, çağının kör noktalarını, karmakarışık ilişki ağlarını çözümleyebilmek için aradığı çıkış noktalarını cesur, samimi ve yalın bir dille anlatıyor. Sürpriz sonunda alıcısının belirdiği mektup birdenbire portala dönüşüyor; zamansız, beklenmedik bir karşılaşmaya.

Fazladan Bir Gün adlı romanıyla Türk okurunun büyük ilgisini kazanan Fabio Volo'nun Kısa Bir Yürüyüşe Çıkıyorum kitabı, yaşamın bütün ayrıntılarını cesur bir dille kavrıyor. Kitabın dünyanın pek çok ülkesinde yankılanan sesi, biraz da yazarın içsel yolculuğunun ayak sesleri.

"Kısa Bir Yürüyüşe Çıkıyorum," demek isteriz çoğu kez. İşimizi gücümüzü bir süreliğine de olsa bırakıp yürüyüş mesafesini düşünmeden uzaklaşmak. Orada, bize bakan kendi gölgemizle yüzleşmek çok daha kolay olurdu.

Roman
PUPA YAYINLARI
Etiket Fiyatı:10 TL
168 Sayfa
2.Hamur
ISBN: 9786055765545
Boyut: 13 x 20 cm
Baskı Tarihi: Şubat 2010

rüzgar79
07.03.2010, 22:36
bulsam burda kitap okuyacamda bulamiyorum türkiyeye gelince 1 cuval kitp alacam coguda roman olacak

V1CT0RY
07.03.2010, 22:37
bulsam burda kitap okuyacamda bulamiyorum türkiyeye gelince 1 cuval kitp alacam coguda roman olacak

Orası Neresi Hemen Yardımcı Olalım...

rüzgar79
07.03.2010, 22:52
Orası Neresi Hemen Yardımcı Olalım...

almanya bonn

V1CT0RY
07.03.2010, 22:55
Tamam Almanyadada İnternetten Üzerinde Kitap Satısı Yapan Türk Firmaları Var...Yardımcı Olurum Istersenız

mrguven
31.05.2010, 04:50
Bu Aralar Okuduğum Kitabı Tavsiye Ediyorum.

Shirley Maclaine - İçimdeki Yolculuk

Reenkarnasyon'a İlgi duyanlar, Ben bu olayı Yaşamıştım Hissine Kapılanlara Tavsiye Ediyorum.

goramaz
07.07.2010, 00:40
okuduğum kitap ''iki darbe arasında'' 1982 ve 1996 yılları arasında askerlik yapmış İskender Pala nın yaşadığı zorlukları anlatıyor. Açıkçası etkilenmemek elde değil.kitabı elinize almanızla bitirmeniz bir oluyor İskender Pala ya hayranlığım bir kat daha arttı.

goramaz
10.07.2010, 14:18

nijaeryalı küçük bir kızın dilinden ingiliz sömürgesinin anlatımı .. tavsiye ederim.

besyo_cu
10.07.2010, 15:08
Canan Tan : Piraye

Osman Pamukoğlu : Uyan Ey Vatan

Erdal Sarızeybek : İhaneti Gördüm

Kudret Cengiz : Engizek Kartalı

Luke R. : Zar Adam

aysima58
10.07.2010, 18:11
vallahi hangi birini yazacağımı şaşırırım çünkü ben çok kitap okurum şu an çanakklae destanını okuyorum ben tarih hastasıyım kusura bakmayın .

burak5866
10.07.2010, 19:38
fareler ve insanlar...bir oturuşta bitirdim süperdi.

tulina
10.07.2010, 21:36
dini kitaplar okuyorum

goramaz
10.07.2010, 22:30
bu günlerde Titrek Pusula yı okuyorum ama bitmedi hiç tavsiye etmem.

filografozan
12.07.2010, 10:52
cengiz numanoğlu:şuur
imam gazali:kalplerin keşfi
fethullah gülen:kalp ibresi.

çok güzel eserler,tüm dostlara tavsiye ederim.

goramaz
12.07.2010, 16:20
cengiz numanoğlu:şuur
imam gazali:kalplerin keşfi
fethullah gülen:kalp ibresi.

çok güzel eserler,tüm dostlara tavsiye ederim.

kalplerin keşfi çok güzeldi. ünv. de okumuştum. tekrar okunaklar listemde.tavsiye ederim ben de

Siyahnur
12.07.2010, 16:48
Imam Gazali- Kalplerin kesfi gercekten güzel kitap...altini cizdigim yerleri coktur ;Sivas´da son paramla almistim :)

Fethullah Gülen -Kalp ibresi bu sira okuyanlar cok ,tavsiye ediyorlar...

Biz en son :

Güzel insan Yusuf(tefsir)-Giritli siirri pasa
Teselliler Kitabi-Yusuf Ziya Özkan
Selahaddini arayan ülke filistin-Necdet Icel

ve Mehdix-Turgay Güler´i okuduk...

filografozan
12.07.2010, 17:07
kalplerin keşfi,kitap olarak temin edemeyenlere mp3 formatı halinde paylaşabiliriz.
tüm bölümler harika bir fon ve ses eşliğinde etkileyici ve çok hoş

feraha
12.07.2010, 18:11
Elif ŞAFAK : AŞK

Arif Coşkun
12.07.2010, 18:14
Yüreğim Seni Çok Sevdi Canan Tan

Herkesin kendinden bir pay çıkaracağı bir şey mutlaka vardır, sürükleyici ve akıcı, tafsiye edebilirim.

heartache58
12.07.2010, 18:48
Cin Tarikatı-Uğur Ziya Şimşek 2006

Sokak Kitapları Yayınları

2 günde bitirdiğim sürükleyici kitap,okurken ürpermedim değil :) Yazarın 26 yasında yazmış olmasıda büyük hayranlık uyandırdı bende.Özetini siteden kopyaladım eklenecek pek te bir şey yok.Ama kesınlıkle tavsiye ederim.

Politik ve sosyolojik analizlerin olduğu bir gerilim romanı olarak tanımlayabileceğimiz calışma, hilafeti yeniden canlandırmak amacıyla kurulmuş bir 'Cemaat' ile devrimleri korumaya and içmiş ve bu uğurda cinayetler işlemekten çekinmeyen Kara Zıpkalılar isminde gizli bir askeri örgütün mücadelesini anlatıyor. Cemaat hilafeti getirmek için okullar, gazeteler, televizyonlar kuruyor. Bu faaliyetleri hilafeti getiremese de büyük bir sermaye birikimi sağlıyor. Cemaatin sahip olduğu para zamanla lider kadronun süper lüks bir hayat yaşamasını sağlıyor. İdealler unutuluyor ve tatlı hayatı sürdüre bilme güdüsü sistemle uyumlulaşma başlatıyor. Bir kaç idealist bu duruma tepki duyuyor ve işte burada kitabın fantastik boyutu başlıyor. Kur'an-ı Kerim'deki şifreleri çözerek cinleri hakimiyet altına almaya çalışan bu grup cinleri kullanarak cinayetler işliyor ve romandaki aksiyonu yükseltiyor. Roman kurgusu içerisinde Türkiye'deki islami ve askeri yapılanmaların sosyolojik analizi yapılıyor ve aksiyona dayalı keyifli bir anlatım sunuluyor.

filografozan
14.07.2010, 13:48
KENDİNİ ARAYAN ADAM....
HALİT ERTUĞRULA AİT,MÜKEMMEL BER KÜÇÜK KİTAP.
GERÇEK BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ,VE KENDİNİ BULAMAYNLARIN KILAVUZU
OLABİLECEK NİTELİKTE

goramaz
06.08.2010, 21:54

Herşey aşk yüzünden öyle mi?

Okuduğunuz kitabın içinde tarih ve aşk bulunsun isterseniz tavsiye ederim.

aysima58
06.08.2010, 22:32
ana ,yazan maksim gorki.
çanakkale destanı,yazan murat duman.
eyyub ,yazan joseph roth
elveda buhara yazan yavuz bahadıroğlu
komutan ve evlatları,yazan prof.dr hikmet özdemir.
gönülden iste yeter,yazan yusuf yeşilkaya.
bu iş güzel bitti tarihin en anlamlı kurtuluş savaşının hikayesi,yazan murat ergun.
şehit mektupları,yazan adem suad.
peyami safa ile 25 yıl,yazan vecdi bürün.
bu kitaplar kitaplığımda bulunan kitaplardan bir kaçtanesi hepsinin isimlerini yazmaya kalksam saba ancak biter sizce bu kadarı yeterlimidir?

mrguven
07.08.2010, 03:09
Elif ŞAFAK : AŞK

Bu kitabı askerdeyken okudum güzeldi

goramaz
17.09.2010, 23:28
Resmini ekleyemedim ama Mümtaz'er Türköne'nin SÖZDE ASKERLER kitabını okumanızı tavsiye ederim.

kronik
30.09.2010, 06:17
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] .jpg

CAPITOL MUTSUZ, HUZURSUZLUK ARTIYOR, ATEŞLE DANS EDEN KIZ BİR KIVILCIM YAKTI,
YERİN ALTINDAN YÜKSELEN İSYAN ŞİMDİ PATLAMA NOKTASINDA!

KIVILCIMLAR PARLIYOR, ALEVLER YAYILIYOR VE CAPITOL İNTİKAM İSTİYOR

SUZANNE COLLINS'IN ÇOK SATAN AÇLIK OYUNLARI'NIN İKİNCİ KİTABI
ATEŞİ YAKALAMAK 5 EYLÜL'DE ÇIKIYOR

'Açlık Oyunları Serisi, insanı meraktan çatlatan, gerilim dolu, müthiş akıcı ve inanılmaz sarsıcı… Elimden bir türlü bırakamadım. Bağımlısı oldum!'
-Stephen King

Sabırsızlıkla çıkmasını beklediğim fenomen kitap Açlık Oyunları'nın devamı olan Ateşi Yakalamak kitabını erkenden okuma fırsatı buldum.. Benim yüksek beklentilerimi haklı çıkartmakla kalmamakla birlikte bunun çok üstüne çıktı. Bu kitap Açlık Oyunları kadar heyecanlı fakat daha bir yürek burkucu çünkü zaten karakterleri tanıyorsunuz, zaten onlarla birlikte zorluklara göğüs germiştiniz. Suzanne hikayenin gerçekleştiği yerleri ummadığım yerlere taşımış ve o bu çok zor yerleri seçmekten hiç çekinmemiş. Olağanüstü. Bu kitabı okurken uykunuzu erteleyeceksiniz. Çıktığı andan itibaren listeleri altüst edecek. Tavsiyem o sabah için hazırlanın ve takviminizi ona göre ayarlayın.
-Stephenie Meyer

'Zekice kurgulanmış ve çok akıcı bir kitap… Büyüleyici.'
-John Green

'Bilimkurgu, heyecan, gerilim ve aşkın muhteşem bir karışımı.'
-USA Today

'Nefes Kesiyor'
Publisher Weekly

'Aksiyon, Entrika, Aşk. Kesinlikle mükemmel.'
Kirkus Reviews

sandalli
30.09.2010, 06:19
Sabahin köründe kitap okumak nereden aklina geldi. Hayirli sabahlar. :)

kronik
30.09.2010, 06:24
Sabahin köründe kitap okumak nereden aklina geldi. Hayirli sabahlar. :)

günaydın abi ,sabaha kadar okudum da ondan bu arada imzan güzelmiş keşke benim suçumu sorsaydın :D

sandalli
30.09.2010, 06:28
günaydın abi ,sabaha kadar okudum da ondan bu arada imzan güzelmiş keşke benim suçumu sorsaydın :D

Ancak sabahlara kadar kitap okuyan biri Türkçe´yi bu kadar güzel kullanabilir. Senin suçun ne?

Arif Coşkun
30.09.2010, 09:21
Haliç’te Yaşayan Simonlar

Hanefi Avcı

Bazıları her ne kadar ciddiye almak istemeselerde, bunlar ülkemizin gerçekleri, bunu önyargısız okunması gerektiği inancındayım.

filografozan
13.10.2010, 13:19
6.şehir....
sivas için kıymetli hemşerimiz AHMET TURAN ALKAN tarafından 90lı yıllarda yazılmış çok hoş bir siavs nostaljisi.helede yaşı benim gibi 40 ın üzerinde olanlar için enfes anılar taşıyor.

Kardelencicegi
13.10.2010, 13:24
Halit Ertugrul ~ EMRE ~
BEN COK BEGENDIM TAVSIYE EDERIM.
Halit Ertugrul Beyin romanlari süper.
Bana Kemalettin Tugcu ´yu hatirlatyor

goramaz
15.10.2010, 12:28

Evlatlarımız bize verilmiş en kıymatli hediye en önemli emanet.

Onların manevi gelişimini desteklemek isteyen anne babalara tavsiye ederim.

aysima58
15.10.2010, 14:58
tebrik ederim kardeşim güzel bir konu çocuklarımıza okumayı söktükten sonra ilk hediye edeceğimiz kitaplardan bitanesi bende peygamberler tarihini hediye etmiştim iyikide etmişimdiyorum şimdi.

goramaz
22.10.2010, 11:21
İskender Pala'nın ŞAH&SULTAN kitabı yeni çıktı okumadım ama konusu tarih ve aşk.

erhan 58
22.10.2010, 11:31
canan tan en son yürekler ölür cok dramatik

goramaz
05.02.2011, 20:11

Fatih DUMAN Sivaslı gençbir yazar. 1987 doğumlu . Açıkçası genç bir yazardan bu kadar güzel bir eser beklemezdim. Ayn Şın Kaf aşkın üç harfi .. Ancak şu bir gerçek ki aşkı anlattığını zannedenler her zaman yanıldılar.

Tavsiye ederim .

Siyahnur
06.02.2011, 17:38
"Doguda Ask böyle yazilir"hmm kapagi cok güzel, not ettik :)

Tarihi kitap sevenler icin;

kronik
06.02.2011, 17:42
Aşk adeta randevulaştı onlarla…
1912 baharında… Belçika’da…
Biri Türk edebiyatının en büyük şairiydi,
diğeri Brüksel’de üniversiteye hazırlanan bir öğrenci…
Abdülhak Hâmid altmış yaşındaydı; Lüsyen on sekiz…
Dünya, topyekün bir savaşa girmek üzereydi.
Osmanlı Sarayı’nın çatırdadığı dönemde Brüksel’den Londra’ya, Viyana’dan, Budapeşte’ye,
Venedik’ten İstanbul’a uzanan bir coğrafyada,
tarihe nakşolmuş ama zamanla unutulmuş bir ilişki yaşadılar.
Atatürk, dans etti Lüsyen’le…
Tevfik Fikret ona edebiyat dersi verdi.
İnönü, evlerinde satranç oynadı.
Nâzım Hikmet, sofralarında yemek yedi.
Kimler yok ki, bu belgesel romanın sayfaları arasında:
Mehmet Âkif’ten Victor Hugo’ya,
Damat Ferid’den Oscar Wilde’a, Yahya Kemal’den Hindenburg’a,
Necip Fazıl’dan, Karındeşen Jack’e,
Sultan Abdülmecid’den Namık Kemal’e,
Sultan Reşad’dan Talat Paşa’ya, geçen asrın en ünlü portreleri…
Ve onların arasında, bir çağ yangınının tam ortasında yaşanmış inanılmaz bir aşk hikâyesi…

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 5_5492029_1944875_n.jpg

heartache58
17.06.2011, 14:43
Saklambaç - Lisa GARDNER

Massachusetts'teki terk edilmis bir akil hastanesinin bahçesinde ortaya çikarilan mumyalanmis alti ceset Bobby Dodge'un en kötü kabuslarini diriltmisti. Öleli ve toprak altina gireli yillar olmus bir katilin pesindeki dedektifin tek ipucu ölü bir kadinin boynunda asili.
Annabelle Granger'in hayati saklanmakla geçmisti. Sürekli yollarda geçen çocuklugu yeni sehirler ve sahte kimliklerle birbirine karismisti. Ancak ailesinin neden ya da kimden kaçtigini asla ögrenememisti. Yerin altindan, üzerinde kendi isminin yazili oldugu bir ceset çikarildiginda artik kaçmak için çok geçtir. O nasil olsa bulur sizi...
Bu yeni tehlike, ölen seri katilin taklitçisi, yardimcisi ya da eski bir isbirlikçi olabilir. Dodge için, Annabelle Granger'in esrarini çözmenin tek bir yolu vardir ve bunun için de eski sevgilisi, ortagi ve arkadasi, Boston Emniyeti'nden D. D. Warren'la birlikte çalismak zorundadir.
Gerilim yüklü açilis sayfalarindan sasirtici sonuna kadar temponun hiç azalmadigi Lisa Gardner en derin ve karanlik korkularimiza kadar iniyor. Ta ki saklanacak bir yer kalmayana dek...

Güzel ve akıcı bir gerilim romanı tavsiye ederim.

tavarih
17.06.2011, 23:17
Tolstoy - İnsan Ne İle Yaşar
Tolstoy - Efendi İle Uşak

Bu iki eseri de bir kaç saatte bir çırpıda bitirebilirsiniz. Hem çok akıcı. Hem de çok güzel. Gerçekten çok faydalandırıcı.

goramaz
11.08.2011, 23:35
İnsan Ne İle Yaşar Mükemmel Bir öykü...

Tasavvufla İlgilenenlere tavsiye ederim. Zunnün-ı Mısri gibi evliyanın büyüklerinden olan bir zattan öğütler öğrenmek isterseniz güzel bir kitap.Tek sıkıcı yanı rivayet zincirlerine çok fazla yer verilmiş olması. Ama yine de okuyunca kendinizi değerlendirme imkanı buluyorsunuz.Okumaya değer..

erhan 58
11.08.2011, 23:40
artik sivasa gelince aliyim okurum severim böyle kitaplari

YILDIZDAĞ
12.08.2011, 09:42

Yazar : Yaşar Çağbayır
Yayıncı : Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
Baskısı tükendi
Açıklama : İstiklal Marşımız da İstikbal Savaşımız kadar muazzam bir eserdir. Birini vatan evları kanlarıyla, canlarıyla; tükenmez emekleriyle, alınterleriyle; diğerini de Milli Şair Mehmet Akif engin kültür, köklü imanı, sağlam kafası, güçlü kalemiyle yazmışlardır. Milli Marşımızın bütünündeki ifade, bin iki yüz sene önce Bilge Kağan'ın taşa kazınmış şu sözlerinin, başka bir tarihi olay içinde tekrarından başka birşey midir? "Ey Türk milleti, üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe senin elini (yurdunu), töreni (devletini, düzenini) kim bozabilir?" Allah (c.c)'ın izniyle kimse bozamaz, ebediyete kadar yaşayacaktır. İstiklal Marşı'nda bir milletin gururu, kendine güveni; haklılılğını haykırışı; haklarını elde edebilme ve elde tutabilme gayretinin temeli; hür ve müstakil yaşayabilmek için taşıdığı imanın kaynağı; Yüce Allah (c.c.)'a teslimiyetin ve geleceğe uzanan duası vardır. İstiklal Marşı, Müslüman Türk milleti için duadır: Devlet-i ebed müddet duası... (Arka Kapak)

ayparcam
12.08.2011, 12:18

Kitap Adı : KAYNANA MÜNEVVER HANIM
Yazar : Doç. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı

Bu kitap, kaynana derdini önce kendi çeken, sonra da onu belki daha fazlasıyla gelinine çektirmeğe azmeden kaynanalara bir insaf gelir düşüncesiyle yazılmıştır. Daha kendi evinde iken kaynanasını bir düşman gibi kabul eden onunla mücadele için hazırlanan, büyüğe hürmet hissinden mahrum gelinlere bir utanma duygusu aşılar diye kaleme alınmıştır.

Arif Coşkun
12.08.2011, 12:49
En güzel arkadaş kitap en doğru bilgi kitap, en iyi dost kitap onları yanımızdan hiç ayırmamalıyız, okuyan, okutan arkadaşları tebrik ediyorum.

erhan 58
12.08.2011, 13:44

Kitap Adı : KAYNANA MÜNEVVER HANIM
Yazar : Doç. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı

Bu kitap, kaynana derdini önce kendi çeken, sonra da onu belki daha fazlasıyla gelinine çektirmeğe azmeden kaynanalara bir insaf gelir düşüncesiyle yazılmıştır. Daha kendi evinde iken kaynanasını bir düşman gibi kabul eden onunla mücadele için hazırlanan, büyüğe hürmet hissinden mahrum gelinlere bir utanma duygusu aşılar diye kaleme alınmıştır.

evet özellikle bu kitabi okuyun gelinler kaynananizi üzmeyin onlar gündüz uyyunca canim sikildi diye disari cikip ceneye dalmayin cok kizarlar.:confused:

aktassa
13.08.2011, 16:56
Yapılacak olan öneriler karşıdaki kişinin beğenisine göre olmalıdır.
Mesela ben aksiyon-macera ile polisiye romanlarını severim.
Bu alanda Ahmet Ümit serilerini ve Suzanne Collins'in Açlık oyunları, Ateş Oyunları ve Alaycı Kuş serilerini kesinlikle okulanızı tavsiye ederim...

YILDIZDAĞ
24.08.2011, 13:46
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]çlerle_Başbaşa.jpg.aspx
*Çalış,genç arkadaşım çalış!
Namerde muhtaç olmak,ölmekten beterdir.

*Gençliğini eğlenmekle geçiren,
ihtiyarlığını ağlamakla geçirir.

Hayatın ve tutaçağın yol hakkında
tereddüde ve karasızlığa düşüp de
bir ışık aradığın zaman
fikrini soracağın kimseyi iyi seç.

ALİ FUAD BAŞGİL

seyfullahtaha
19.02.2012, 05:42
ankedi bismillah diyerek baslatalim
son okudugum kitap necip fazil son devrin din mazlumlari ismindeki kitabi

Azizem_58_58
19.02.2012, 11:47
Ben pek tarih kitaplarını sevmem. Kimisi çok sever kimisi sevmez tercih meselesi tabi :) kahraman tazeoglunu çok seviyorum kitaplarının bi çoğunu okudum :) en güzeli de ARAZ tavsiye ederim.

vicente58
19.02.2012, 12:06
ankedi bismillah diyerek baslatalim
son okudugum kitap necip fazil son devrin din mazlumlari ismindeki kitabi

Çok önemli bir kitap, altı çizilerek okunması gereken son yüzyıldaki ihtilaflı olayları asıl yönleriyle anlatan üstatın mühim bir eseri.