PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ya Rabbi Ben Pişmanım

HaKaaN
24.12.2008, 13:17
Ya Rabbi Ben Pişmanım!

Her kelam pek çok manaya gelir pek çok kişilerce.
Her nefes kadar manası vardır bir tek kelimenin bile…
Aşkı Mecnun’a sorsanız bir başka tefsir yapar, Leyla’ya sorsanız bir başka mana verir.

Bir profesör ihtisas gördüğü alana göre anlatır öğrencisine.
İşte öyle bir kavram öbeği var gönlümüzde dilimizde terennüm eden ve dost gönüllerine sunulmayı bekleyen…

Ya Rabbi Ben Pişmanım…

Huzur…
Bir daha hiçbir zaman ve mekânda bulunamayacak olan…

Hâl…
Gözler kapalı, baş eğik, sırtta onlarca yükün ağırlığı…
Vak’a…
Önce bir Güzel’in ağzının açılışı…
Dökülen inci taneleri…

“Ya Rabbi!...”
Bu gönülden nidaya “Lebbeyk!” denmez mi?
Sonra o sırtında onlarca yük taşıyanın mahzun sesi…

“Ya Rabbi!...”
Öyle bir nida ki…“Ben…”

Bu “Ben…” deyiş cümle zelilliği ifade edişten gayrısı değil…
Büyüklenen bir küçüğün küçüklüğünün an be an farkına varışla Yüce Huzur’a varışı ve içten içe büyüyen serpilen bir aşığın “Sen geldin.” dercesine bir “Ben!” deyişi…

Ve “Pişmanım!...”
Cümle mahlûkat kulak kesilir bu söze…
Susar ve başlar dinlemeye…
Tek yankılanan iki kişinin cılız sesidir ve çıt yoktur koskoca âlemde…
“Bütün yapmış olduğum günahlardan…”
Bu söz bütün âlemi şahit tutuştur pişmanlığa aslında…

“Bir” Olan’ın huzurunda…

Derin bir “ahhh” izi vardır ahvalde ve “Ahh! Âşıkların esmasıdır” hakikatte…
“Keşke yapmasaydım” sözleri dökülür ağızdan…

Yeryüzünde “keşke” sözü, tek buraya yakışır ve yalnız bu söze aittir “keşke…”
Nasıl ki “ben” sözü bir başka yerde zarardan gayrısı değildir.
“Keşke” sözü için de aynı hâl geçerlidir.

Ve ağızdan dökülen “İnşAllah” sözü bir başka yakışır âşığın diline…
“Bir daha ben yapmayacağım!..” ve yine “ben…”
“Ben pişmanım…” derken bütün günah yüklerini sırtından atan âşık

“İnşAllah bir daha ben yapmayacağım” derken ayrı bir yük yüklenmiştir sırtına…

Aşk’a, Meşk’e, Âşık’a, Maşuk’a, Vefa’ya… Söz vermiştir o artık.
Dönülemeyesice, ölse de vaz geçilemeyesice bir söz…

Ve… “Ben Kabul Ettim!...”

Devamı bambaşka bir âleme dahil olmaktır…
Apaçık bir davetten gayrısı değildir devamı dostlar…
Gözlerimizi kapayalım, Âşık olup Maşuk önünde diz kıralım, boyun burup oturalım.
Ve söyleyelim…

Haydi… Bir defa daha…

“Ya Rabbi! Ben pişmanım, bütün yapmış olduğum günahlardan.

Keşke yapmasaydım. İnşAllah bir daha ben yapmayacağım.

''Ben Kabul Ettim…!”

''Ben Kabul Ettim…!”

''Ben Kabul Ettim…!”

MeLody58
24.12.2008, 14:09
Ya Rabbî, ya Rabbenâ ve ya Rabbe’l-âlemîn! Sana yine Senin ilmin ve ma’lûmâtın adedince hamd ve şükür; Peygamber Efendimiz Hazreti Ahmed ü Mahmûd u Muhammed Mustafa’ya, kutlu yuvasının kudsî fertlerine, yıldızlar gibi kendilerine uymakla doğru izler bulunabilecek ve yürüdükleri yoldan gidilebilecek sâdık, vefalı ashâb-ı güzînine de salât ü selam ediyor, yüce huzurunda bir kez daha el açıp, “Amin!” diyoruz:

Ey hiç açılmaz gibi görünen kapıları bile ardına kadar açmaya muktedir olan Ulu Rabbimiz! Senden, arkasında hayır ve güzellik olan bütün kapıları en kısa zamanda bizim için de açmanı diliyoruz. Ey bütün sebepleri yaratan ve onlara hükmeden Yüce Sultanımız! Nezdinden göndereceğin inayet sürprizleriyle, bize de, ümitlerimizin ve hayallerimizin ötesinde maksûdumuza, matlûbumuza, mahbûbumuza ulaşacağımız imkanlar lutfet!

Nezdinde makbul ve mukarreb kullar gibi, bizleri de emredilen hususlarla meşgul olup tamamını bihakkın yerine getiren.. nehyedilen hususlardan yüz çevirip hepsinden içtinab eden.. hedefinde hep Senin hoşnutluğun olan.. insanların ellerindeki şeylere tama(h) etmeyen.. peygamberâne bir iffet, peygamberâne bir ismet ve peygamberâne bir fetanet peşinde olup, her zaman Senin sâdık u masdûk elçilerinin yürüdükleri şehrahlardan yürüme gayreti içinde bulunan.. gözü-gönlü sürekli Sana müteveccih ve hiç ara vermeden hep ölüm ötesi hayat için hazırlık yapan salih kimselerden eyle!

Ya Rab! Bizi dünyada da ukbâda da utanılacak, başımızı aşağıya eğdirecek ve rezil rüsva hale düşürecek işlerden uzak tut ve öyle fecî bir durumla karşı karşıya bırakma! Senden, dostlarının yüzüne baktığın, ellerinden tutup kaldırdığın gibi, bizim yüzümüze de bakmanı, bizi de tutup kaldırmanı istirham ediyoruz. Sana düşmanlıkta bulunanların düştükleri, insanı yerin dibine batıracak, utanılası bir hale düşmekten de yine Senin hıfz u sıyanetine sığınıyoruz.

Ya Rabbenâ ve ya İlâhenâ! Sen de biliyorsun ki, bilerek hiçbir zaman Senden başkasına kullukta bulunmadık; bulunmayız da. Biz sadece ve sadece Senin kullarınız. Senden başka hiçbir Rabb tanımadık; zaten Senden başka hiçbir Rabb da yoktur. İşte onun için huzuruna geldik, kapının eşiğine başımızı koyduk, ulûhiyetinin ve rubûbiyetinin ululuğu karşısında boyunlarımızı büküp yüz yere sürdük. Her zaman el-pençe divan durmaya da âmâde bulunuyoruz; ne olur, biz âciz, zayıf, garip ve muhtaç kullarından merhametini esirgeme ve bizi haybet ve hüsrana maruz bırakma!…

Ya Rab! En son ve en büyük elçin hürmetine, bizim takdir ölçülerimizle ölçülemeyecek kadar kıymeti haiz aile fertleri ve yol arkadaşları hakkı için, ne olur, niyazımıza cevap ver, hayır istikametindeki dileklerimizi gerçekleştir ve bizi bir an olsun nefsimizle başbaşa bırakma!

[/B][/COLOR]

MeLody58
24.12.2008, 14:29
YARABBI ! aklimla ve kalbimle sana yöneldim :

YARABBI ! simdiye kadar duygularimla sevgimle askimla dua ettim simdik ise hem kalbimle hem aklimla dua ediyorum.

YARABBI! aklimi basimdan alma YARAB! sevgini kalbimden de alma sana kalbimle aklimla yöneldim.

YARABBI! bana güzel düsünmeyi güzel görmeyi güzel konusmayi nasip eyle.

YARABBI! su gülen yüzümden tebessümü eksik etme bakislarimdaki güzellikleri yok etme .

YARABBI! duygularimda düsüncelerim senin rizan ´kazanmak sana layik amel etmek ti.!

YARABBI! senin rizani kazanmak koalay deyil EY yüce mevlam EY benim sahibim EY kimsesizlerin kimsesizi

YARABBI! sana yöneldim bütün bedenimle beni bagisla affeyle beni affet günahlarimi bagisla ey YÜCE RABBIM!
yarabbi! halimi sen anliyor sen biliyorsun kalbimdeki gizli niyetleri sen biliyorsun beni bagisla :

yarabbi! sana amel etmekle ssenin rizan kazanilmadigini biliyorum anliyorum.Simdi huzurunda yalvariyorum.

YARABBI! Bana kötülük edenlere sen merhamet ve sevgini nasip eyle benide onlara hizmetci kil.

YARABBI! Bana hakki gecenlerin hepsine hakkimi hellal ediyor hakki olanlarin da hakkini helal etmelerini nasip eyle.

YARABBI!" Kötülere zalimlere merhamet nasip eyle tövbe etmelerini nasip eyle.

YARABBI! Bana huzur mutluluk nasip eyle beni kötülüklerden sen koru.

YARABBI! Zalimlerin ve nefsinin elimden sen beni koru.

YARABBI! Beni cevremde yasayanlara hakiyla islamiyeti yasanlardan eyle.

YARABBI! Ümmet´´i Muhammed´´i sen bagisla sen affet sen bizlere merhamet et.

YARABBI! bizlere güzellik sevgi mutluluk nasip eyle.

YARABBI! sana yöneldim ellerimi semaya deyil sana actim ben kimsesiz caresiz garip biriydim.Bana sen sahip ciktin.

YARABBI! Ben konusamiyordum sen konusturdun ben derdimi kimseye anlatamiyordum sana anlattim.

YARABBI! SEN derdime derman oldun sen halimden anliyorsun sevgiye mutluluga huzura muhtacken sen sevgini verdin.

YARABBI! Bana sen sevgili kullarinin sevgisi nasip ettin cimri iken cömertligi nasip ettin.

YARABBI! Hastaligimda sagligimin kiy´metini sen ögrettin vaktimi bos yerlere gecirilmiyecegini sen bildirdin.
YARABBI! Sen hastalara ziyaret edilmesini bildirdin fakirlere yardimi sen ögrettin.

YARABBI! Bildir bana bildirmediklerimi ögret bana ögrenmediklerimi yasat bana yasamadiklarimi..

YARABBI! Bana senin rizani kazanacak ameller nasip et,kusursuz amel etmemem icin ilim nasip eyle.

YARABBI! Vaktimi bosa gecirmemi nasip etme kendime ve cevreme sana hayirli bir kul olmami nasip eyle.
YARABBI! Bos düsüncelerden bos hayallerden sana siginirim her düsüncemi hayirli kil.

YARABBI! Bana rizani kazanacak ammeller nasip eyle.

YARABBI! Herkese iyilik etmemi ve agzimdan güzel sözler cikmasi nasip eyle.

YARABBI"! Hidayet veren sensin kalpleride ceviren sensin sen bize güzellikler nasip eyle.

YARABBI! Cevremde yasayanlara huzur sevgi mutluluk nasip eyle´Ümmed´´i Muhammed´´i mutlulluktan sevgiden huzurdan ayirma.Sen hasta kalplerimizi iyilestir kararmis kalplerimizi tövbeyle temizle YARABBI!YARABBI!pismaniz yapmis oldugumuz günahlarimiza affeyle bizlerin ayagini kaydirma YARABBI! bizleri haram lokmalardan uzak tut,YARABBI,bizlere haram iceceklerden uzak tut ;YARABBI!icki icen kullarina tövbe etmellerini birdaha icmelerini nasip etme.YARABBI!yavrularindan ayrilan anneleri yavrularina kavustur.YARABBI !evlerinde huzur olmayanlarin evinde huzur mutluluk nasip eyle .YARABBI! Evlerinde namaz kilinmayanlarin evinde namaz kilmalarini nasip eyle onlarin evini nurundan aydinlat.YARABBI !Sen dualari kabul edensin sana caresiz mahsun bir kalple yalvaran kullarinin dualarini geri cevirmessin ellerimi actim bos cevirme huzurunda durdum kalbimle aklimla bütün benligimle sana yöneldim simdi bütün ÜMMED´´I MUHAMMED icin yalvariyorum &YARABBI! SEN ´hakkimizda hayirlisini nasip eyle EY YÜCELERIN YÜCESI YARABBI! memleketimiz hayvanlarimiz tarlalarimiz evlerimiz susuz kaldi YARABBI! SEN bizleri suya kavustur.YARABBI! borclu kullarinin borclarini ödettir YARABBI!YARABBI! memleketimizi sen düsmanlarizdan koru düsmanlarimiza firsat verme YARAB!son nefesimizde iman KUR´AN nasip eyle Tüm samimiyetimle tüm kalbimle sana yalvarıorum yarabbi senden baska ne sıgınacak kimsemiz nede senin kadar merhametli dostumuz var sen herşeyin iiiisini biliyorsun rabbim hakkımızda hayırlı olanı svdir bize sen yüceler yücesisin merhametini yardımını esirgeme üzerimden AMin :(

MeLody58
24.12.2008, 15:06
--------------------------------------------------------------------------------

Yarabbi bugün ve bugünden sonra eğer bir ebrehe ruhu toplayıp ordusunu yürürse haremine nolur ebabillerini gönderme Muhammedi muhabbetle dolu bir tek kalpde duruncayadek gönderme azap kuşlarını o gün dağlara çekilen halk nasıl korku içinde izlediyse onları bugün ebabiller izlesin bizi ve yeryüzü duysun sesimizi Kabe yi Muazzamanın koruyucusu biziz çünkü biz Ümmeti Muhammediz.

Yarabbi bizleri Muhammedi yoldan ayırma.

Yolumuzu sabit kıl.

Muhammedi yolundan dönenlerden eyleme.....

AMİN

EyüphanAydın
24.12.2008, 18:08
Yarabbi bizleri kötüler'in şerrinden koru!

Bizleri onlarîn yoluna gitmeyi nasib eyleme.

MeLody58
24.12.2008, 18:26
[BBize bizden daha yakın,
Bizi birbirimizden daha çok seven,
Her bir insana bir gönül lütf eden,
Ve o gönüllerde Aşk'ı yaşatan,
Ey en güzel isimlerin sahibi olan
ALLAH (C.C).

Bu günlerimiz nasıl mübarek ise,
Bu amellerimiz nasıl Sen'in rızana ise,
Ve niyetlerimiz nasıl halis ise,
Yarınlara da erişebileceksek eğer
Böylesine günler,
Böylesine ameller,
Ve böylesine niyetler nasip eyle.
Her ne kadar şuan emaneten sahip olduklarımıza
Ve de olacaklarımıza layık olamasak da!
Şüphesiz ki, Sen gönüllerimizde yaşattıklarımızı da
Aklımızdan geçirdiklerimizi de en iyi bilensin.

O gün mal ve evlat fayda vermez.
Ancak Allah'a Selim bir kalple gelenler müstesna.
(Şuara 88-89) [/B]