Orijinalini görmek için tıklayınız : 1235 İşyeri Kapandı !
Sivaslilar.Net
28.12.2008, 23:47
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
C.Ü de düzenlenen panelde çarpıcı açıklamalar yapıldı. 2007 yılında ilimiz genelinde 879 kişi sicil kaydını sildirirken bu sene 1235 kişi esnaflığı bıraktığı bilgisi verildi.
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü tarafından panel düzenlendi.
Küresel Finans Kriz: Türkiye’ye ve Sivas’a olan etkileri ve çözüm önerileri konulu panele konuşmacı olarak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Demirkol, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Üyesi Nusret Şanlı, Maliye Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Meral Uzun ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldıran konuşmacı olarak katıldı.
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Serdar ÖZTÜRK, Küresel Finansal Kriz ve Türkiye’nin Makro Ekonomik Politikaları, krizlerin tarihsel sürecindeki gelişmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise Ekonomik krizler, Sivas Esnafının durumu ve geleceği konusuna değindi. Krizin Sivas esnafını da olumsuz etkilediğini ve esnafın çok mağdur olduğunu dile getiren Köksal,”Sivas esnafının içinde bulunduğu olumsuz şartları, ülke genelinde yaşanan ekonomik koşullardan ayırt etmemiz mümkün değildir. Yaşanan ekonomik krizlerin etkileri ilimizde de hissedilmektedir. Bunun en büyük göstergesi de kapanan işyeri sayısının hızla artmasıdır. 2007 yılında ilimiz genelinde 879 kişi sicil kaydını sildirirken bu sene 1235 kişi esnaflığı bırakmıştır. Bu rakamlardan da anlaşılacağı üzere ekonomik önlemler alınmaz ise kapanmaların önüne geçilemez” dedi.
Esnaf ve sanatkârlara bazı tavsiyelerde de bulunan Birlik Başkanı Beşir Köksal, küçük işletmelerin borçlarını kapatmalarını mümkün olduğunca da yeni borç altına girmemelerini tavsiye etti.
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası üyesi Nusret Şanlı ise Finansal Krizin Vergi Mükelleflerine Olan Etkileri konusunda bilgi verdi. Şanlı yaşanan kriz nedeniyle her sektördeki satışlarda düşüş yaşandığına, vergi mükelleflerinin iç hacminin azaldığına vurgu yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Demirkol ise Sivas’taki ekonomik Gelişmeler ve Mali Krizin Sivas’a etkileri konusuna değindi. Demirkol, Esnaf kadar sanayicinin de ekonomik kriz nedeniyle sıkıntıda olduğunu kaydetti.
Panelin ikinci bölümünün de Yrd Doç.Dr. Meral Uzun, Kriz, İMF ve Türkiye konusuna değinirken, Yrd. Doç.Dr. Mustafa Yıldıran’da Küresel Mali Krizin Türk Mali Piyasalarına etkisi ve Sivas’taki işletmelerden Algılanışı” konularında bilgi verdiler.
Panelin sonunda öğrenciler panelistlere soru yönetti. Programın sonunda panelistlere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Akpınar tarafından teşekkür belgesi verildi.
Paneli Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Erende takip etti.
besyo_cu
28.12.2008, 23:57
Türkiyede krizde yok!!!! ama neden kapatmışlar kı ?
Abdurrahman 58
29.12.2008, 00:15
ÜLKEDE KRİZ YOK DİYENLERİ BU FORUMA DAVET EDİYORUMM..!
Elbetteki bu haber çok üzücü,
Bunun yanında bir özeleştiri yapmak istiyorum,
Sivas'ta esnaf var mı??
çılgın_türk
29.12.2008, 00:20
ben geldim türkiyede kriz yok ... balon haberler bunlar hersene kappanıyor bu ....
Abdurrahman 58
29.12.2008, 00:22
ben geldim türkiyede kriz yok ... balon haberler bunlar hersene kappanıyor bu ....
organize sanayii bölgesine gitte bir sor hemşerim krizi ;)
albina58
29.12.2008, 00:24
Türkiyede krizde yok!!!! ama neden kapatmışlar kı ?
Allah allah,
Burda bir iş var,
Acaba haberi yapanlarda zengin işadamları olupta,lafınan sözünen kriz çıkarmaya çalışmayalar yoksam:D
şaka bir yana,hakikaten sadece şu kriz döneminde değil uzun zamandır esnafımızı,çitfçimizi hayvancılıkla uğraşan köylümüzü takip etmekteyim,yaz sezonundan beri siftah etmeden dükkanını kapatan esnafımıza şahit olmuştum.
İnşallah sağol sola kömür dağıtan zihniyet,anadolunun dinamizmini sağlayan bu kesimede elini uzatır.
çılgın_türk
29.12.2008, 00:25
sanki çok büyük organize sanayimiz varmış gibi ... benim babamda estaşta çalışıyor irana bile mal gitmeye başlamış ayrıca iş yoğunluğundan izin yapamıyor doğru drüst...
Abdurrahman 58
29.12.2008, 00:27
NEDEN BU YIL 10 U AŞKIN FABRİKA KAPATILDI O ZAMAN??
Allah allah,
İnşallah sağol sola kömür dağıtan zihniyet,anadolunun dinamizmini sağlayan bu kesimede elini uzatır.
Yorumsuz :D :D :D
Sen anladın abicim :D :D
Ertugrul
29.12.2008, 00:30
Bunun yanında bir özeleştiri yapmak istiyorum,
Sivas'ta esnaf var mı??
Esnaf varda, esnaf kültürü şüpheli !
çılgın_türk
29.12.2008, 00:30
sen biliyon mu nedenini ........... ben bilmiyorum ....
Abdurrahman 58
29.12.2008, 00:31
essaamı dioonn.....
gitte öğren o zaman hemi ?
sevgim 58
29.12.2008, 00:33
100 firmadan 1 firma is yapiyor diye kriz yok analamina gelmiyor .................
kriz var hemde en alasindan...........
KRIZ YOK DIYENLERI BUNA IYI BAKMALARINI ISTIYORUM ...........
hala anlamadiysaniz lafim kalmadi.....
Esnaf varda, esnaf kültürü şüpheli !
Bende onu ima etmiştim :)
Aslında şüphe götürmez bir gerçek var, o da esnaf kültürü maalesef yok...
çılgın_türk
29.12.2008, 01:27
ne olacak bu memleketin haliiii :(
sevgim 58
29.12.2008, 01:31
sadece memleket degil bu dünyanin hali ne olcak ................
hersey cok kötüye gidiyor ..........
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ::::::::::::
çılgın_türk
29.12.2008, 01:37
evet ne olacak bu amerikanın halii.... ::(
albina58
29.12.2008, 02:20
evet ne olacak bu amerikanın halii.... ::(
:D Vah vahhhh,amarikayadamı kriz getmiş,
Vay namursuz kriz dillendiricileri vay:D:D
çılgın_türk
29.12.2008, 02:34
:D:D:D .........................
Amerikayı kiriz etkilemez biz oturupta kendi halimize acıyalım vay halimize ALLAH (cc) yardımcımız olsun her geçen gün iyiye değil kötüye gidiyoruz.
Arif Coşkun
29.12.2008, 09:20
Bu kriz dediğimiz şey iki üç ay sürecinde oluşan bir şey değil ki, bu yılların birikimi. Ben yaklaşık 20 yıllık esnafım ve piyasanın az çok farkındayım, diğer krizleride yaşadık, ancak ben böyle bir kriz yaşadığımızı hatırlamıyorum .Gelenler gidenleri suçlayarak, herşeyin ilacı, çare olduklarını söyleyerek işbaşına geldiler, fakat bu görev sürecinde görüldüki, ekonomi düzelme yerine dahada kötüye gitti, alım gücü düştü işsizlik arttı, esnaf perişan oldu. Sanal grafiklerle sürekli iyiye gittiğimiz empoze edilmeye çalışıldı, başarılymış gibi gösterlimeye çalışıldı.
Ne var ne yok satıldı, üretim yok tabiki, hazırın arkasaıda çabuk geldi, Halk ha bu yıl, ha gelecek yıl daha iyi olacak derken işler dahada kötüye gitti, Hal böyleykende birda dünyada Kapital sistemin iflası patlak verdi, buda ortaya çıkınca, teğet vs. geçecek dediysekte ,pat diye olduğumuz yere çöküverdik.
Bu durumdan nasıl kurtuluruz, inanın bir fikrim yok, "Allah kurtarsın " demekten başka.
Anti-krizcilerin bu haber hakkındaki yorumlarını merak ediyorum.
Abdurrahman 58
29.12.2008, 15:14
acaba ne zaman şu at gözlüklerini çıkaracaklar bilmiyorum....
hala kriz yok diyenlere artık gülüp geçmek lazım.anlamıyolar çünkü.:):):)
hattaa :):)
Efe Cemil Şeker
30.12.2008, 17:44
Ülkeyi Teğet geçen kriz Sivas'ı Dikey geçmiş hayret doğrusu ...
ne kadar komiksiniz ya milletin ağzına laf bastırmak için neler yaparsınız siz varya siz ah bi anlasanız ben anlıyorum size göre kriz olabilir ama bana göre yok kimse kimsenin görüşüne karışamaz bunlar sadece kapanan işleride olabilir ama krizden dolayı olduğunuda sanmıyorum yürütemez kapatır kriz var diye gündeme getiriyorlar..
yerliturkuaz
01.01.2009, 22:27
Ülkemizde kriz yok diyenlere kapak olsun bu haber!....
HaSiVasLıM58
01.01.2009, 22:37
Elbette mali sıkıntılar içerisinde olupta kepenk kapatmak zorunda olan esnaf ve iş adamları vardır ama şundan adım gb eminimki şirketi zarar edip gösterip vergi kaçıran yüzlerce şirket vardır üzerine gidilsin bu iş adamlarının çevresindekilerin akraba eş ve dostlarının üzerinden trilyonlarca mal varlıkları çıkacağından son derece adım gb eminim bilindik senaryolar vergi kaçırmak devletten destek kredi almak için yapılan entertikalar;Büyük iş adamları A.Ş ler ve holdingler nasıl Devlet imf den borç alabiliyorsa büyük kuruluşlarda dış devletteki bankalaradan Tr şartlarının ötesinde çok daha güzel şartlarda ve daha düşük ordanda kredi kullanabiliyorlar örneğin 99 krizi sizce kriz varmıydı..?Emin olun yoktu sadece 50 milyar $ gb bu belirttiğim iş adamları başta avrupa bankalarından kredi çektiler ve o zamanki hükümete Erbakan'a ödeyemeyeceğiz dediler kısacası sen ödeyeceksin dediler sebeb ap açık belliydi tehditti..?Çünkü Ülkede kaos kriz etkisi yaratabiliriz dediler vede yaptılar ve bir kısmını o kredilerin sizler ben ve diğerleri ödedik ve halan ödemeye devam ediyoruz..!Kriz olabilir sektör sektör orantısı değişebilir küçük orta ve büyük sermaye gb adlandırılabilinir fakat emin olun bir çoğu ülkede kısacası kriz kaos etkisi yaratmak kısacası fırsatçılık peşinde kriz belirttiğim gb varsada ufak dalgalanmayı tsunamiye çeviren hainler başka hiç bir şey değil..!
HaSiVasLıM58
01.01.2009, 22:39
Elbette mali sıkıntılar içerisinde olupta kepenk kapatmak zorunda olan esnaf ve iş adamları vardır ama şundan adım gb eminimki şirketi zarar edip gösterip vergi kaçıran yüzlerce şirket vardır üzerine gidilsin bu iş adamlarının çevresindekilerin akraba eş ve dostlarının üzerinden trilyonlarca mal varlıkları çıkacağından son derece adım gb eminim bilindik senaryolar vergi kaçırmak devletten destek kredi almak için yapılan entertikalar;Büyük iş adamları A.Ş ler ve holdingler nasıl Devlet imf den borç alabiliyorsa büyük kuruluşlarda dış devletteki bankalaradan Tr şartlarının ötesinde çok daha güzel şartlarda ve daha düşük ordanda kredi kullanabiliyorlar örneğin 99 krizi sizce kriz varmıydı..?Emin olun yoktu sadece 50 milyar $ gb bu belirttiğim iş adamları başta avrupa bankalarından kredi çektiler ve o zamanki hükümete Erbakan'a ödeyemeyeceğiz dediler kısacası sen ödeyeceksin dediler sebeb ap açık belliydi tehditti..?Çünkü Ülkede kaos kriz etkisi yaratabiliriz dediler vede yaptılar ve bir kısmını o kredilerin sizler ben ve diğerleri ödedik ve halan ödemeye devam ediyoruz..!Kriz olabilir sektör sektör orantısı değişebilir küçük orta ve büyük sermaye gb adlandırılabilinir fakat emin olun bir çoğu ülkede kısacası kriz kaos etkisi yaratmak kısacası fırsatçılık peşinde kriz belirttiğim gb varsada ufak dalgalanmayı tsunamiye çeviren hainler başka hiç bir şey değil..!
Ecevit pardon ve inşallah 2009 senesinde bunların hepsi üstümüzden sirkelenir..
Abdurrahman 58
01.01.2009, 22:44
Anti Krizcilerin durumu..:100 voltluk bir AMPÜLE bakın 5 saniye..Sonra başka bir yere bakın.. O ampülün ışığından başka bişey göremezsiniz bir süre..Bence aynen budur anti kriz diyenlerin durumu..
Anti Krizcilerin durumu..:100 voltluk bir AMPÜLE bakın 5 saniye..Sonra başka bir yere bakın.. O ampülün ışığından başka bişey göremezsiniz bir süre..Bence aynen budur anti kriz diyenlerin durumu..
bunun Ampülle hiç bi alakası yok kardeş bu sadece yürüyemeyen şirketlerdir kapanan sadece kriz lafı var diye bunlar gündeme geliyor sizinde laf olsun torba dolsun başka bişey değil sırf ampülü istemediğinizden :D
o kadar kapanmasını istemiyorsanız yardımcı olacaksınız yatırımlar yapacaksınız kardeşim...
Önce şu işi ampülcü ve anti-ampülcü tartışmasından çıkarın...
Sırf ampülcüyüm diye savunmayı da,sırf anti-ampülcüyüm diye saldırmayı da bırakın..
Hayatı boyunca tek oyu bile her hangi br partiye nasip olmamaış biri olarak,krizin olduğunu,rahatlıkla söyleyebiliyorum..
Yaşam kalitesi her geçen gün düşüyor.İnsanlar kiraya,faturaya çalışıyor ay boyunca..
dark_yamtar58
02.01.2009, 15:08
bunun Ampülle hiç bi alakası yok kardeş bu sadece yürüyemeyen şirketlerdir kapanan sadece kriz lafı var diye bunlar gündeme geliyor sizinde laf olsun torba dolsun başka bişey değil sırf ampülü istemediğinizden :D
o kadar kapanmasını istemiyorsanız yardımcı olacaksınız yatırımlar yapacaksınız kardeşim...
Seva kardeşim yine ağzından bal damlıyor :D Valla bizim ampuller hep patlıyor Seva kurtarırsan sen kurtarırsın bizi.Şu yatırımlarıda neyle yapacağımızı söylede yatırım yapmaya başlayalım...:D:D:D
Önce şu işi ampülcü ve anti-ampülcü tartışmasından çıkarın...
Sırf ampülcüyüm diye savunmayı da,sırf anti-ampülcüyüm diye saldırmayı da bırakın..
Hayatı boyunca tek oyu bile her hangi br partiye nasip olmamaış biri olarak,krizin olduğunu,rahatlıkla söyleyebiliyorum..
Yaşam kalitesi her geçen gün düşüyor.İnsanlar kiraya,faturaya çalışıyor ay boyunca..
Ben savunmuyorum kardeş benimde beğenmediğim çalışmaları oluyor benimde istemediğim çalışmaları oluyor..
Zaten hayati boyunca hep faturaya ödenir aldığımız eşyalara ödenir yiyeceklerimiz giyeceklerimize öedenir kiradaysa kiraya ödenir tabi bunları ödeyebilmek için çalışıyor millet...
Seva kardeşim yine ağzından bal damlıyor :D Valla bizim ampuller hep patlıyor Seva kurtarırsan sen kurtarırsın bizi.Şu yatırımlarıda neyle yapacağımızı söylede yatırım yapmaya başlayalım...:D:D:D
Aldığınız paraları burda eğleneceğinize yatırım yapın :D:D:D:D:D:D
Ben savunmuyorum kardeş benimde beğenmediğim çalışmaları oluyor benimde istemediğim çalışmaları oluyor..
Zaten hayati boyunca hep faturaya ödenir aldığımız eşyalara ödenir yiyeceklerimiz giyeceklerimize öedenir kiradaysa kiraya ödenir tabi bunları ödeyebilmek için çalışıyor millet...
Bak Seva sen herhalde Türkiye'deki müreffeh azınlık içindesin...
Bir öğretmen arkadaşım var evli ve kirada..
Aldığı maaş 1300 civarı...
400 kira
300-400 doğalgaz
elektrik+su+telefon...100-200
yani adam maaşına hiç dokunmadan 1000ytlye yakınını bu tür masraflara veriyor...
Bu adamın çoluğu çocuğu olsa,okul masrafı falan..Bu adam nasıl geçinecek..Adam kaç yıldır evli ama çocuk yapmıyor..geçinemem çocuğum olursa diyor..
Sen giysiden,kıyafetten bahsediyon..Dünyanın hangi ülkesinde aldığı paranın büük çoğunluğunu faturya şuna buna veren bir öğretmen ya da memur var acaba merak ediyorum..
400 kira
300-400 doğalgaz
yani adam maaşına hiç dokunmadan 1000ytlye yakınını bu tür masraflara veriyor...
Bu adamın çoluğu çocuğu olsa,okul masrafı falan..Bu adam nasıl geçinecek..Adam kaç yıldır evli ama çocuk yapmıyor..geçinemem çocuğum olursa diyor..
Sen giysiden,kıyafetten bahsediyon..Dünyanın hangi ülkesinde aldığı paranın büük çoğunluğunu faturya şuna buna veren bir öğretmen ya da memur var acaba merak ediyorum..
ha adam bir de Adanalı..
Bayramda seyranda memlekete gitmek onun için üzerinde iyice düşünülmesi gereken bir şeyy..:)
Sade yol parası 150 ytl...iki kişi..
400 kira
300-400 doğalgaz
Kalanını tasarruf ediyor heralde
Dünyada hangi ülkede söylediğiniz şeyler bedava
Bende hemen yanımızda olan ilköğretim okulundan size örnek vereyim okulda görev yapanların istisnasız hepsi ama hepsinin otomobili var istisnasız hepsi ama hepsi kooperatiflere üyelikleri var çokda güzel yaşıyorlar ALLAH DAHA ÇOK VERSİN
Kriz tellallığı yapanlara duyrulur
dark_yamtar58
03.01.2009, 18:27
Seva senden güzel Maliye Bakanı olur biliyormusun Ekmek bulamayanlara pasta ye diyebilenlerdensin valla.
Şaka bir yana Sevecım bir parti falan kursam senin gibi yüztane adamım olsa tamam hem iktidara gelirim hemde iktidarda milleti aza kanaat etmeyi öğretirim hemde olmayan sermayeyle yatırım yapmayı öğretirdin.Kız sen harikasın valla birde baklavanın altını yakmasanız yok mu.?
Kalanını tasarruf ediyor heralde
Dünyada hangi ülkede söylediğiniz şeyler bedava
Bende hemen yanımızda olan ilköğretim okulundan size örnek vereyim okulda görev yapanların istisnasız hepsi ama hepsinin otomobili var istisnasız hepsi ama hepsi kooperatiflere üyelikleri var çokda güzel yaşıyorlar ALLAH DAHA ÇOK VERSİN
Kriz tellallığı yapanlara duyrulur
Onlar eşleri de öğretmen olanlar kişilerdir yüzde bin.
Tek maaşla kirada olup,çocuğu olup geçinebilen adamın alnının tam ortasından öperim ben.:)
ebubekir çakmak
03.01.2009, 21:46
30 kupona alınmadı bu vatan
Radyo televizyon gazete dergi
Her bir şey meydanda sergi var sergi
Esnafa çiftçiye koy peşin vergi
Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan
Otuz kupona alınmadı bu vatan
Taksitle araba taksit taksit ev
Enflasyon kudursun dev oldu dev
İstersen küfür et istersen sev
Sınavı düşünme! Kitabın bizden
Bedava deneme sınavın bizden
Yarıçıplak hatunlar son avın bizden
Bardak, tabak, oyuncak, halı verdiler
Denizin dibinde yalı verdiler
Gül yaprağı gösterip, çalı verdiler
Fatih'e İstanbul, Yavuz'a Mısır
Yüz kupona kilim, kırk kupon hasır
Kuponla gelecek ülkeye huzur
En son hediyeyi kızlar tanıttı
Gümbür gümbür çalan sazlar tanıttı
Utanmaz arlanmaz yüzler tanıttı
Kampanya dönemi geldi - geçiyor
Uyuma vatandaş fırsat kaçıyor
Millet çatır - çatır kupon seçiyor
Her satırdan şiddet nefret akıyor
Kalemler bölücü tohum ekiyor
Ekranlar salyalı pislik kokuyor
Makyaj, giyim - kuşam bunların işi
En sağlıklı yaşam bunların işi
'Siz emredin paşam' bunların işi
İhtilâl yaparsın manşet atarlar
'Nü Resim' yaparsın topa tutarlar
Hangisini saysam katar katarlar
Demokrasi lâiklik insan hakları
Örtüyle başladı ilk yasakları
İrtica geliyor (!) son tuzakları
Lâiklik - Şeriat kavgası bitsin
Ülkeme duyulan bu nefret yetsin
Sevmeyen ******** defolsun gitsin
Görüntü Kemâlist aslı komünist
Hesaplar çok ince tam oportünist
Bunlar hem yalaka, hem kapitalist
Atatürk maskesi işin yapısı
Atatürk'e kurban olsun hepisi
Bizim ulan memleketin tapusu
Deniz Türkiye'li Önkuzu Türk'tü
Ay-yıldız bayrağı en büyük farktı
Evita sevenler Ülkü'den korktu
Kılıçkıran Özmen dağda gezmedi
Karakol basmadı huzur bozmadı
Beşbin şehit verdik kimse yazmadı
Her günüm cenaze her günüm şehit
Çektiğim acıya yaradan şahit
Bunların sebebi bir it oğlu it
Kimine Rusya'da bedava tatil
Bedava dinamit bedava fitil
Çatlı'ya gelince 'faşist bir katil Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan
Düşman gelmiş kapımıza dayanmış
Dört yanımız kampanyaya boyanmış
Kutuplara yaz gelmiş bak onlar da uyanmış
Uyan Türk evladı! Uyuma uyan
Çanakkale hiç kampanya görmedi
Dumlupınar kampanyaya girmedi
Kocatepe mega kupon vermedi
ZAMANIN ÜLKÜCÜLERİNDEN DEĞİLİM BENİM ÜLKÜCÜLÜĞÜM 1071'e DAYANIR ÜLKCÜBİR OZANIN ŞİİRİ DİYEDE PAYLAŞMIYORUM BU ŞİİRİ umarım beni anlarsınız SİZDEN İSTEĞİM BU ŞİİRİ AŞK ŞİİRİ GİBİ OKUMAMANIZZ
ramazan_d
03.01.2009, 22:56
türkiyede çok büyük bir kriz var ben 1994 oto sanayisinde çalışıyordum o yıllarda daha çıraktık çok iyi bir iş vardı sene 1997 erbakan tansu çiller zamanı harika iş potansiyeli vardı.................... sene 1999 işlerin bitme sinek avlama zamanı gelmişti sene 2002 akp dönemi işlerin dahada kötüye gidiş durumu çünkü küçük esnafı daima hep ezdiler göz göre göre yalan söylüyorlar neymiş kriz teğet geçmiş zaten halk aç iş güç yok bizim türkiyede avrupalı olacakmış 40 yıl geçse bizi almazlar bu avrupalılar
Onlar eşleri de öğretmen olanlar kişilerdir yüzde bin.
Tek maaşla kirada olup,çocuğu olup geçinebilen adamın alnının tam ortasından öperim ben.:)
Bir sürü aile var Tek maaşla geçinen öp
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.