PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okullardaki Başarıyı Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

ebubekir çakmak
04.01.2009, 13:46
Okullardaki Başarıyı Arttırmak İçin Ne Yapılmalı?

LaEdri
04.01.2009, 13:59
Bilinçli vel,bilinçli öğrenci olduktan sonra her şey yoluna girer..
Bir de eğitim sistemi ve bu sistemde öğretmenin rolü,daha doğrusu rolsüzlüğü iyice,kökten değiştirilmeli..

sonbahar5803
04.01.2009, 15:54
Oy kullanmadım, çünkü bu tek maddeyle açıklanabilecek bir sorun değilki.

Doğru sistem, doğru eğitimci, doğru veli ve öğrenciler olduktan sonra sorun kalmaz.

Başarısızlık varsa bu tek taraflı değildir.
Sadece öğrenciler ya da öğretmenler suçlu diyemeyiz.

LaEdri
04.01.2009, 16:02
Evet tek sebebi asla yok ama sunulan seçenekler arasında en etkili olanı da "okuldaki prosedürlar ve "ilköğretim yönetmeliği"...

altuntas58
04.01.2009, 16:57
Okullarımızda yönetmenliklerin değiştirilmesinden yanayım çok eski yönetmenlilerle eğitim yapıldığı kanaatindeyim ayrıca okulların tatili sırasında öğretmenlerimizi yeni sisteme uyum sağlması acısından kısa eğitimlere tabi tutmalıdır diye düşünüyorum

EyüphanAydın
04.01.2009, 17:31
Kapılar kapıyı açar,konular konuyu açar.

Diğer üyelerimiz'in dediği gibi tek madde ile açıklanacak bir konu değil.

ofgurleyuk78
04.01.2009, 17:37
Yukarıdaki anketi cevaplamadım. Oradaki nedenlerden bence en önemlisi Öğretmeni eğitecek kişilerin neden, niçin ve nasıl sorularına açıklıkla cevap verecek işin ehli kişilerden seçilmeli. Öğretmeni yetiştirecek Üniversite yöneticileri seçilirken kılık kıyafetleri, eşleri ve siyasi görüşlerine değil de Bilgi ve yeteneklerine bakılmalı. İkinci bir görüşte resim, müzik ve beden eğitimine önem verilmeli bu öğretmen adaylarını kendi branşlarından sınava tabi tutmalı. Türkçe öğretmenine matematik, fen soruları sorularak alınırsa başarılı öğretmeni nasıl bulurlar. Mali sorunları da olmamalı maaşlarını standartlara göre ayarlamalı.

yerliturkuaz
22.01.2009, 23:12
Yukarıdaki ankette neden eğitim sistemi değiştirilmeli diye bir şık yok zaten bu şık konulmuş olsa başka şıklara gerek kalmaz..

goramaz
17.02.2009, 13:25
ilime hak ettiğ değer toplum tarafından verilirse okullardaki başarı da artacaktır.
çocuk daha okula niçin geldiğini bilmiyor....

58_SEMİH_58
17.02.2009, 14:17
HeRKese HaK Ettiqi ŞheKiLde DavRaNıLmaLı:mad::mad:

goramaz
17.02.2009, 14:37
öyle mi diyorsun
peygamberimiz de herkese hak ettiği şekilde davranmış olsaydı kimse onun etrafında toplanmazdı...
tamam belki müdür müdürlüğünü öğretmen öğretmenliğini yapamıyor ama biz insana ansan olduğu için değer vermeyi öğrendiğimiz gün sorunlar çözülecektir...

abircan
17.02.2009, 15:08
en başta gerici milli eğitim bakanı ve tüm il müdürleri değişmeli,
ortaçağdan kalma yönetmelikler kaldırılmalı,
öğretmenlik mesleği tekrar kutsallığı hatırlanmalı ve öğretmenler çağın gereklerine uygun yetiştirilmeli ve hak ettiği maaşları almalılar,
okullara spor zorunlu olmalı, kapalı spor salonlar mutlaka yapılmalı,
laboratuvarlar kurulmalı, dil laboratuvarları artırılmalı,
her sınıfa internet mutlaka bağlanmalı,
eğitim süresi ve des saatleri artırılmalı, koreli gidiyor japon gidiyor 300 gün okula bizimkiler gidiyor 250 gün,
çocuklar eğitime inter aktif katılmalı
ezberci sistem ve test sistemi kaldırılmalı
acilen meslek liseleri artırılmalı
öss sınavı kaldırılmalı ve tüm dersaneler kapatılmalı

daha da önerilerim olacak , anket çok kısır olduğu için şıkları seçemedim

goramaz
17.02.2009, 15:24
evet eğitimle ilgili yeni açılımlardan çok personelin kılık kıyafetiyle uğraşan gerici milli eğitim müdür ve şube müdürleri değişmeli...

abircan
17.02.2009, 15:34
kıyafet kısmen serbest olmalı ama anlaşılan türban ve çarşaf değil tabiki

ilk öğretim öncesi eğitim zorunluluğu 3 yşa kadar indirilmeli bu konuda devlet gereken atağı yapmalı, çünkü beyin gelişiminin % 95 ini 7 yaşına kadar tamamlıyor, ondan sonra 18 yaşa kadar artı %5 kalıyor kıvrımlar olşup bitiyor, bu sebeple okul öncesi eğitim mutlak şart

ilköğretim her sabah çocuklara süt ve kahvaltılık verilmeli ücretsiz beslenme saatinde mutlaka yiyeek verilmeli,
eğitim tek devre esasından sabah 9 akşam 16 ya kadar sürmeli,
okul dışı etkinlikler artırılmalı, mutlaka müzeler gezilmeli, açık alan araştırmaları yapılmalı,
il dışı inceleme gezileri artırılmalı
okuldaki sosyal faaliyetler artırılmalı tiyatro müzik şiir, spor faaliyelrine tüm öğrencilerin yeteğine orarnında katılımı sağlanmalı,
her öğrencinin mutlak bir müzik enstürmanını çalması sağlanmalı,
soru soran araştıran öğrenci tipi yarartacak sisteme geçilmeli
lise bitene kadar bir yabancı dil mutlak ingilizce öğrenilmeli ikinci yabancı dil seçmeli olmalı

okullarda demokasi olmalı, öğrenci konseyleri kurulmalı ve bu üyeler okul yönetiminde söz sahibi olmalı, tüm öğrenciler seçimlere katılıp oy kullanmalı ve aday olabilmelidir

daha devam edeceğim

Merkez_Alperen
17.02.2009, 19:08
Abircan arkadaşım gericilik nedir ve şu an milli eğitim müdürünün gerici olduğunu söylüyorsun neden?Bunları bir anlatır mısın gericilik adına ne yapmış???

seninkide sorumu şimde hemşerim :)
Mini etekli düzen istiyor...! din kültürü derslerine karşı çıkan bir topluluğun mensubu olan bircanın yorumudur..es geçççç************************

Cley
17.02.2009, 19:18
en başta gerici milli eğitim bakanı ve tüm il müdürleri değişmeli,

acilen meslek liseleri artırılmalı

öss sınavı kaldırılmalı ve tüm dersaneler kapatılmalı

1. Abi her fırsatta hükümete laf vurmaktan zevk alıyorsun anlaşılan :). bu adamlardan önce eğitim kaliteli miydi?

2. Meslek liselerine en büyük darbeyi kimin vurduğunu biliyorsun İmam Hatip liseleriyle beraber tüm meslek liselerini yaktılar. sen çocugunu bu şartlarda bir meslek lisesine gönderir misin?

3 ÖSS yi kaldırıp hangi yolla üniversitelere öğrenci alacaksın?

besyo_cu
27.02.2009, 13:54
Okullarda başarıyı artırmak için artık emeklilik vakti gelip gecen gözleri bile görmeyen yeni bilgilerden uzak olan ögretmenleri okuldan uzaklaştırmak olacaktır.

Branşı dışında derslere giren daha doğrusu girmek zorunda bırakılan ögretmenler de olduğu müddetce bir yol alamayız.

kronik
19.03.2009, 21:00
tek madde ile tabiki sınır çizemeyiz ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama ilk olarak veliler bilinçlenmeli .Eğitim disiplin ile başlar.İlk olarak evde disiplin sağlanmalı Okullarda toplum ve okul kuralları sürekli eğitimin içinde yer almalıdır eğitimin sınır yoktur ve her yerde yapılabilir.. evde,sokakta vs.. ve daha genel bir kavramdır..
öğretim ise belli bir mekanda ve disiplinli bir şekilde yapılır..öğretime derslerin öğrencilere kavratılması örnek verilebilir.
eğitim ise öğretimi kapsar; ahlaki, milli değerlerin öğretilmesini de kapsar.. öğretim, bilgiyi vermektir.
eğitim, öğrettiğin bilgiyi nasıl kullanacağını da öğretmek, benimsetmektir
özet olarak önce veliler displinli,eğitimli olmalı ki kendileri gibi nesiller yetiştirmeli

seva
15.04.2009, 17:41
öğrenciye yapabilirsin demeliyiz öğrenci yaparsa özgüveni artar ve yapar bunuda başarır...

titizyiğido
16.06.2009, 22:05
ilk üç şık dışında diğerlerini işaretlerim..................

sivaslıbaki
16.06.2009, 22:17
ya hepsi olabilir ama bizim bi fencimiz var bilgiden yoksun kadın anca kitaptan anlatıyor kitaptan okutturuyor. bi soru götürdüğümüzde bi bahane buluyor en çok ürettiği bahane bu soruda yanlışlık var diyor :)

besyo_cu
07.03.2010, 15:16
Okullara Öğretmen atamaları yapılmalı ve her öğretmen kendi branşındaki derslere girmeli.

Çağın yeniliklerınden bi haber olan hala maddenin en küçük yapı taşı atom sanan fen bilimleri öğretmenlerini emekliye ayrılmaları sağlanmalı.

SsİiVvAaSsLlIı
07.03.2010, 16:01
ya hepsi olabilir ama bizim bi fencimiz var bilgiden yoksun kadın anca kitaptan anlatıyor kitaptan okutturuyor. bi soru götürdüğümüzde bi bahane buluyor en çok ürettiği bahane bu soruda yanlışlık var diyor :)

aynen katılıyorum sana kardeşim bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum ama çıkıyo arada bu tipler bizimde bi geometricimiz vardı çok saolsun öğretmediği şey kalmadı!!!
ama bu demek değildir ki suç sadece öğretmenlerde öğrenci çalışmoyasa öğretmen ne yapsın veli ne yapsın....