Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Türkiye`nin en büyük sorunu nedir?
Nazligül
06.01.2009, 15:44
Sizce Türkiye`nin en büyük sorunu nedir?
1. Dışa bağımlılık
2. Terör
3. Halkın bilinçsizliği
4 .Eğitimin kalitesiz ve düşük olması
5. Yolsuzluk
6. İşsizlik
7. Demokrasinin tam olarak işlememesi
8. Siyasi istikrarsızlık
9. Yeni neslin yabancılaştırılması
10. Ekonomik kaynakların kullanılamaması
11. Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması
12. Ekonominin kötü olması
13. Milliyetçi duyguların unutulması
14. Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi
15. Adam kayırmalar
16. Enflasyon
17. Jeopolitik önemimizin kullanılamaması
18. Suç oranlarının artması
19. Yatırımın az olması
20. Diğer (mesajınızda belirtin)
MELİLA 58
06.01.2009, 15:47
SİYASİ İSTİKRARSIZLIKK............... .......
Hepsini de işaretledim.
Ama en önemlisi şuan işsizlik bence..
İş olunca,halkın refah seviyesi artar,refah seviyesi arttıkça,biliçlenir,biliçlendi kçe teröre aman vermez,teröre aman vermedikçe dışa bağımlı kalmayız ve kaynaklarımızı verimli kulanırız..
MELİLA 58
06.01.2009, 15:56
YİĞİTER ARKADAŞIM ÇOK HAKLI ASLINDA SORUNLARIN HEPSİ BAĞLANTILI BİRKAÇI ÇÖZÜLSE HEPSİ ÇÖZÜLECEK
valla hep birbirinden sorun ilk olarak sorun eğitimsizlik...
altuntas58
06.01.2009, 18:37
Benim şahsi kanaatimce Ekonomik kaynakların kullanılamaması
ibrahim boydaş
06.01.2009, 19:02
bence turk halkı cok bılıncsız bıraz bılınclı olunsa bu ulkenın durumu daha farklı olurdu
dark_yamtar58
06.01.2009, 23:08
n önemlisi kültürden uzak bir toplum olduk...:
nüfusumuz 70 milyon ençok satan gazete 600 bin.o da fikir gazetesi değil magazin ve haydar dümen sayfası için satılıyor.kitap okumada çook gerilerdeyiz.TV de abuk sabuk programlar gözde.fatih ürek,ahu tuğba,aydın sanatçı!en çok sevilen şarkılar:şakşuka,arabada beş evde onbeş, vs.
eğitim rezalet.12 zayıfı olan öğrenci sınıf geçiyor.sistem çökmüş.(zaten sistem yoktu
dark_yamtar58
06.01.2009, 23:11
EREZYONA UĞRATILMIŞ YOZLAŞTIRILMIŞ TOPLUM OLDUK.....:
büyük bir sorun var aslında ortada; dost bildiğin; ya da kapı komşun ... kim biliyor musun? Emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı yeni bir oyun. yozlaşmaya uğramış bir toplum yaratmak (gelenek ve göreneklerini terk eden, yıllarca değerlerimiz diye taşıdıklarımızı değersizleştiren) ve bu toplumu kendi amaçları doğrultusunda yönetmek.
en kötüsü de içteki düşmanlar, Yüce Atatürk'ün bizi uyardığı gibi, yönetimdeki kuklalar
yerliturkuaz
06.01.2009, 23:12
Hangisini ayırt edelim ki hepside var bende hepsini işaretledim....
dark_yamtar58
06.01.2009, 23:13
AVRUPA BİRLİĞİ SEDASI............:
bence en büyük sorunumuz; başkalarına olan kompleksimiz...özellikle avrupa birliği kompleksi...onlardan gelen her şeyi kayıtsız şartsız kabul ediyoruz..hiçbişeyi sorgulamıyoruz...en büyük sorunumuz bu bence...ne zaman ki büyük bir millet vede kültür olduğumuzun farkına varır vede kendi ayaklarımızın üstünde durabilirsek,işte o zaman Türkiye gerçekten şahlanır.
dark_yamtar58
06.01.2009, 23:15
AHLAK DEĞERLERİNİ YİTİREN TOPLUM......:
herkes kendi kafasına göre bir şey söylüyor.bence Türkiye nin en büyük sorunu ahlaksızlaşan,duyarsızlaşan,dü rüstlükten hızla uzaklaşan,şapşallaşan toplum.
hepimizin beyni uyuşmuş.gerçekleri göremiyoruz.görsek te kabul etmiyoruz.sanat,eğitim,kültür hayatımız dumura uğramış.nereye bu gidiş?
Merkez_Alperen
06.01.2009, 23:19
Dışa bağımlılık
Terör
Halkın bilinçsizliği
Eğitimin kalitesiz ve düşük olması
Yolsuzluk
İşsizlik
Demokrasinin tam olarak işlememesi
Siyasi istikrarsızlık
Yeni neslin yabancılaştırılması
Ekonomik kaynakların kullanılamaması
Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması
Ekonominin kötü olması
Milliyetçi duyguların unutulması
Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi
Adam kayırmalar
Enflasyon
Jeopolitik önemimizin kullanılamaması
Suç oranlarının artması
Yatırımın az olması
Kibrisli
06.01.2009, 23:24
Tüm sorunların nedeni dışa bağımlılık, verilen örnekleri bağdaştıralım dışa bağımlılıkla
1. Dışa bağımlılık
2. Terör (Dışa bağımlı bir ekonomi ve silah üretimimiz olmasa çoktan çözülmüştü)
3. Halkın bilinçsizliği (Kültürel yozlaşma yabancı filmler ve dizilerin gençler üzerindeki etkisi)
4 .Eğitimin kalitesiz ve düşük olması (Geçmişte kendi eğitim sistemimiz varken son 50 yıldır kopya alıyoruz dışardan, Türk halkına uymadığından verim alınamıyor.)
5. Yolsuzluk (1980 sonrası Özal'ın getirdiği 80 kültürü ile başladı)
6. İşsizlik (Dışa bağımlı ekonomi)
7. Demokrasinin tam olarak işlememesi (Bölücüler yüzünden işletilmeye korkuluyor, terörde dış destekli)
8. Siyasi istikrarsızlık (Tüm siyasetimiz yıllardır dışardan yönetildiğinden iktidarları bile bir şekilde ABD belirliyor)
9. Yeni neslin yabancılaştırılması (Baştan sona kadar dış etki ve Türk kültürüne uzaklaştırılma, Mc Donalds Kültürü)
10. Ekonomik kaynakların kullanılamaması (Marshall yardımı ve Menderes'in anlaşmaları sonucu hiçbir kaynağımızı kullanamıyoruz denebilir)
11. Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması (Yozlaşmaya dış etkenlerin etkisi)
12. Ekonominin kötü olması (Ekonomimizin milli olmaması)
13. Milliyetçi duyguların unutulması (Son yıllarda dışardan pompalanan AB ve liberal görüşün etkisi)
14. Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi (Demokrasinin kullanılmasına korkulması ile aynı nedenlerden dolayı yetersiz)
15. Adam kayırmalar (Dolaylı yollardan dışarı ile bağı var, iktidarın dışardan belirlenmesi=> adam kayırma, kim gelse kendi adamını)
16. Enflasyon (ekonominin dışa bağımlılığı)
17. Jeopolitik önemimizin kullanılamaması (Her yönden bağımlı olduğumuzdan farkına varamıyoruz)
18. Suç oranlarının artması (Kültürel yozlaşma)
19. Yatırımın az olması (Dış yatırıma bel bağlanması, devlet yatırımlarının kesilmesi)
Arif Coşkun
06.01.2009, 23:40
Tüm sorunların nedeni dışa bağımlılık, verilen örnekleri bağdaştıralım dışa bağımlılıkla
1. Dışa bağımlılık
2. Terör (Dışa bağımlı bir ekonomi ve silah üretimimiz olmasa çoktan çözülmüştü)
3. Halkın bilinçsizliği (Kültürel yozlaşma yabancı filmler ve dizilerin gençler üzerindeki etkisi)
4 .Eğitimin kalitesiz ve düşük olması (Geçmişte kendi eğitim sistemimiz varken son 50 yıldır kopya alıyoruz dışardan, Türk halkına uymadığından verim alınamıyor.)
5. Yolsuzluk (1980 sonrası Özal'ın getirdiği 80 kültürü ile başladı)
6. İşsizlik (Dışa bağımlı ekonomi)
7. Demokrasinin tam olarak işlememesi (Bölücüler yüzünden işletilmeye korkuluyor, terörde dış destekli)
8. Siyasi istikrarsızlık (Tüm siyasetimiz yıllardır dışardan yönetildiğinden iktidarları bile bir şekilde ABD belirliyor)
9. Yeni neslin yabancılaştırılması (Baştan sona kadar dış etki ve Türk kültürüne uzaklaştırılma, Mc Donalds Kültürü)
10. Ekonomik kaynakların kullanılamaması (Marshall yardımı ve Menderes'in anlaşmaları sonucu hiçbir kaynağımızı kullanamıyoruz denebilir)
11. Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması (Yozlaşmaya dış etkenlerin etkisi)
12. Ekonominin kötü olması (Ekonomimizin milli olmaması)
13. Milliyetçi duyguların unutulması (Son yıllarda dışardan pompalanan AB ve liberal görüşün etkisi)
14. Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi (Demokrasinin kullanılmasına korkulması ile aynı nedenlerden dolayı yetersiz)
15. Adam kayırmalar (Dolaylı yollardan dışarı ile bağı var, iktidarın dışardan belirlenmesi=> adam kayırma, kim gelse kendi adamını)
16. Enflasyon (ekonominin dışa bağımlılığı)
17. Jeopolitik önemimizin kullanılamaması (Her yönden bağımlı olduğumuzdan farkına varamıyoruz)
18. Suç oranlarının artması (Kültürel yozlaşma)
19. Yatırımın az olması (Dış yatırıma bel bağlanması, devlet yatırımlarının kesilmesi)
.
ramazan_d
07.01.2009, 00:20
en önemli olan işsizlik ve iş bilgi tecrübe eğitimi olmaması meslek eğitimi daha iyiye gelmesi lazım ve ankaradaki bakanlar hep yolsukluk yapıyorlar millette hep fakir fukara oluyor zengin ise işi tıkırındaaaa mesela benim bazı iş yerinde çalıştım adam porhce markalı arabaya biniyor gariban adamda doğan arabayı zor buluyor zengin ise hep yolsuzlukla devam ediyor hani egebank vardıyaa izmirin neyiiii meşhurdur deyimiyle yolsuzluk ve yolsuzlukkkk
ofgurleyuk78
07.01.2009, 12:53
Dışa Bağımlılık,
Halkın bilinçsizliği
Yolsuzluk bence en önemlileri bunlar. En az bunlar kadar dikkat edilmesi gereken bir şey daha var.(Ankete alınmamış)
Dinin siyasete alet edilmesi.
ebubekir çakmak
07.01.2009, 13:16
şıkların hepside günümüz türkiyesinin önemli sorunlarıdır bu sorunların biri kalksa biri kalkmasa gibi bi lüksümüz yoktur bu sorunların hepsi kalkmadıkça eminim bizden sonraki nesiler atlarından için(yani bizlerden için) hayır duası edecek değillerdir nitekim hepsinin ağzıda bize nasıl bir vatan braktılar diye hep lanet hep beddua olacaktırr BİZ BU VATANI ATALARIMIZDAN YADİGAR DEĞİL TORUNLARIMIZDAN EMANET ALDIK
Terör
Halkın bilinçsizliği
Eğitimin kalitesiz ve düşük olması
Yolsuzluk
İşsizlik
Demokrasinin tam olarak işlememesi
Siyasi istikrarsızlık
Yeni neslin yabancılaştırılması
Ekonomik kaynakların kullanılamaması
Gelenek, görenek ve adetlerimizin unutulması
Ekonominin kötü olması
Milliyetçi duyguların unutulması
Hak ve özgürlüklerin yeterince verilmemesi
Adam kayırmalar
Enflasyon
Jeopolitik önemimizin kullanılamaması
Suç oranlarının artması
Hepsi diyebiliriz ama ben bunları işaratledim gittikçe aslımızı unutuyoruz ALLAH yardımcımız olsun .
çılgın_türk
07.01.2009, 22:21
bence en önemli sorun dışa bağımlılık bu bağımsız değişken olarak ele alınacak bir konu ... yani bu yüzden diğer bütün organlar kan gren olmuş durumda yani .. dışa bağımlılıktan üretim az oluyor böylece işşizlik artıyor dışa bağımlılıktan eğitim düzeyi düşük oluyor çünkü nasıl olsa birileri bunun çaresini bulur hesabı oo abd bilim adamı bunu demiş kesin doğrudur araştırmaya gerek yok heesabı oluyor.... ve böylece devam edip gidiyor.....
türkiyenin bugün en büyük sorunu ahlaki çöküntüdür...yüksek bir ahlaka sahip bireylerden oluşan toplum asla şu belirtilen nedenlere kaymaz...
sorun çok , sorunlarımız konuşamamakta artık bir sorun olmaya başladı bilmem farkındamısınız dostlar
ekonomi tam bağımsız olmadıkça ne ülke bağımsız olur ne sorun biter
üreten toplum olmak zorundayız, kahveler boş kalırsa , ancak akşam iş dönüşü dolarsa sorunda çözülmüş demektir, günden güne yıldan yıla her onyılda sorunlarımız daha artıyor
karısını çoluğunu çocuğunu doğrayan adamlar, annesini kesen genç kızlar türemeye başladı bu sistemde, en son adam kendini yaktı varılan son nokta bu, çocukları kanala atıp kayboldu süsü veriyor artık çaresiz analar babalar, biz bunu hakedecek ne yaptık sorarım size
artık dalkavukluktan dangalaklıktan kurtulalım, her birey önce kendinden işe başlamalı yoksa nasıl düzeleriz dostlarım, çaresiz değiliz çare sizsiniz biraz o saçma sapan seçim sloganlarına benedi ama gerçek bu, önce bilinçli bir eğitim ve çıkarı birliğimizde arayan bir anlayışla yola çıkmalıyız, farklılıklarımız düşmanlıklarımız değil zenginliğimiz olarak algılamalıyız,
toplum yararına olmayan hiç birşey bireyinde yararına değildir bunu bilerek adım atmalıyız,
dürüst olmak erdem değil gerekliliktir, ahlaklı olmak onur değil bi asgari şarttır toplum ve insan hayatı için bu bilinçle altındn kalkamaycağımız hiç bir sorun yoktur
BU KUVVET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR bunu hiç unutmayalım
ERTAN0082
19.02.2009, 15:21
bu seçeneklerin hepsi ülkemizin maalesef en büyük sorunları arasında ama en önemli sorunlarımızdan bir tanesi ki en önemlisi budur: atatürk ilke ve inkılaplarının her geçen gün unutturulmaya değersizleştirilmeye çalışılmasıdır
chp sağolsun....tekke açılımı bile yaptılar..
sabah haberlere baktım içim karardı ..taciz gasp öldürme...nereye gidiyoruz böyle ...ahlaki çöküşe dur deme zamanı gelmedi mi...
barikat58
03.03.2009, 19:33
EN BÜYÜK SORUN HİÇ BİLGİSİ OLMADIGI DALDA İNSANLARIMIZIN BİLGİN KESİLMESİDİR
gezgin_58
03.03.2009, 21:17
hangı bırını soyleyım bın lerce var
sivasli_boy
18.03.2009, 19:53
Bence hiç biri degil eksikligimiz sadece maneviyat yani içimizdeki din düşmaları %100 musluman bi osmanlı dünyaya hükmetmistir ne zaman ki din gitti iste o zaman sıkıntı basladı ...
Arif Coşkun
18.03.2009, 21:08
Dışa bağımlılığı ve borcu diyebilirim. Bunlar bitmedikçe hiç bir sıkıntımız bitmez.
titizyiğido
18.03.2009, 21:21
.............................. ÜLKEMİZİN SORUNU YOKTUR........................ ........
barikat58
19.03.2009, 01:35
.............................. ÜLKEMİZİN SORUNU YOKTUR........................ ........
ülkemiz derken TÜRKİYEDEN bahsetmiyosun heralde
titizyiğido
19.03.2009, 18:59
ülkemiz derken TÜRKİYEDEN bahsetmiyosun heralde
benim bitane ülkem var o da türkiyem......senin bir kaçtane ülken var galiba karıştırıyosun............
Eğitimsizlik hiç şüphesiz;ama bence ondan da önemlisi
sorunlarımızın farkında değiliz.. ve bir sürü yetişmiş, menfaatçi boş insana sahip olması, değer diye birşeyin kalmaması...,bencillik,aç gözlülük tüm dünyanın ve de türkiyenin sorunlarıdır... bilincsiz tuketim cilginligi....inançlara saygısızlık -her türlüsüne- genelleme yapması çoğu, içe kapanık ve bilgisiz gençlerin yetişiyor olması, tembellik, kitap okuma yoksunluğu, karşısındakinin görüşlerine saygı duymama yani kesinlikle, domatesin kabuğunu soymadan menemen ya da herhangi bir sulu yemek yapmak suretiyle, domatesin piştikten sonraki etinden ayrılmış kabuklarının yemeğin üstünde birikmesine sebep olan insanlardır.
abdullaholuç
01.05.2009, 01:36
şahsi görüsm işsizlik ve terör
metin 07
01.05.2009, 01:47
bence ülkemizin en büyük sorunu terör,bilinçsizlik ve tabiki malesef eğtimsizlik en önemli üç sorunumuz bunlar ...
58_SEMİH_58
01.05.2009, 09:44
üLkemizde O kdar Cok Sorun Varki Hanqisinden BasLasam Acaba :)!!!!
yiyvvivvyiy
01.05.2009, 11:05
soruda bulunan tüm seçeneklerin sebebi halkın bilinçsizliğidir bilinçli eğitim seviyesi üst sıralarda olan bir millet oluverirsek tüm sorunlar ortadan kalkar
başaklar boy verir balalar soy verir mahsulumuz bol olur madenlerimizi kullanırız cebimizde paramız olur hastanelerde insan gibi ilgi görürüz ayrılıklar kırgınlıklar olmaz töremizi geleneklerimizi güzellikleriyle yaşarız... kısacası en güzel günler bizlerin olur...
üLkemizde O kdar Cok Sorun Varki Hanqisinden BasLasam Acaba :)!!!!
Dil sorunundan başlayabilirsin..:rolleyes:
sivaslı fd
04.05.2009, 21:05
Hepsini de işaretledim.
Ama en önemlisi şuan işsizlik bence..
İş olunca,halkın refah seviyesi artar,refah seviyesi arttıkça,biliçlenir,biliçlendi kçe teröre aman vermez,teröre aman vermedikçe dışa bağımlı kalmayız ve kaynaklarımızı verimli kulanırız..
Aynen katılıyorum çok doğru. Yazıcaktım ama nasıl olsa benim duygularımın aynısı çok güzel bir ifadeyle dile getirilmiş çok teşekkürler.
serkanka58
04.05.2009, 23:56
bana göre komplekslerimiz ve kendimize olan güvenin olgunlaşmaması!!!!!
Sivaslisandy-58
05.05.2009, 02:31
bence kendisi olmayi unutup baskasi olmaya cabalamak!aza kanaat getirmemek,hakkina sükretmemek batiyi teknik olarak örnek alacaklarina luzumsuz seylerini örnek almak,dini kötüye kullanmak vs.vs.genel anlamda tüm türkiye diyebilirim!
BINDIK BIR ALAMETE GIDIYORUZ KIYAMETE!
Türkiyede her türlü sorun yaşanıyor ama bu sorunların üstesinden gelmek için eğitimin önde olması gerek...
Çalışkan ve yüksek karakterli insan yetiştirmedeki zaafiyetimiz...
En büyük sorunumuzdur diye düşünüyorum.
Sivaslisandy-58
11.05.2009, 02:46
ben sunu söyleyebilirim;yurt disindayim avrupalilar hiristiyan,protestan,ortodoks, yahudi,hindu,ataist,Bu saydiklarimin hepsi kanun nizam ne gerektiriyorsa yapiyorlar,secimlerde haklarini kullaniyorlar,essek gibi var gücleriyle sabahin köründen aksama kadar calsiyorlar ayda elerine fazla bir para kalmasa bile biz türklerde bunlara dahil yani!yukarida sayilan bütün anket gecerlidir hepsi bir birine bagli olarak.Bizim dinimizde ne gerektiriyorsa!?Bu toplu sekilde yazdigim dinler yapiyor inanclari kuvvetli olmasa bile ya Islam bizim dinimiz`de kim yasayip yapabiliyor?yani oluyorki!degis tokus yapilmis bizim ve diger arap dünyasida afrikada buna dahil asil onlarin yapmasi ve yasamasi gerekeni Elhamdülillah müslümanim diyenler yapiyor ne ilginc ki bunlar gerceklerimiz yazik cok yazik nereye gidilmek isteniyor anlayamiyorum!?Ülkem ve Islam adina ben utaniyorum burda savunmami yeri geliyor yapamiyorum!
Her sorunuda Devlet çözecek diye bir yok biz öneri sunacaz kafası basan devlete verecek onlarda kabul ederse uygulamaya geçecek...
yerliturkuaz
12.05.2009, 00:05
Ülkemiz sistemsizlikler ülkesi malesefe biz başka ülkelere gıpta ile bakarken onlar neden bize balmasınlarki sorun zaten burada bence biz başkalrını izlemek kopyacılık yapmak tembellik yapmak...
önce eğitim sonra işsizlik bu iki sorun çözülürse biraz düzlüğe çıkabiliriz ama türkiyede yolsuzluk ve yoksulluk diz boyu devam ederken bunun en fazlasınıda malesef siyasiler yaparken biz adam olmayız sorunlarımızda bitmez.
diğer en en önemli sorunumuz tabiki TERÖR bitmeyen allahın cezası TERÖR bunu mutlaka bitirmeliyiz bizim askeri gücümüz bunu bitirir fakat ABD ve diğer avrupa ülkeleri bize dost gibi görünenler malesef bizi bölmeye çalışıyorlar biz türkü,kürdü,lazı,alevisi,çerke zi,gürcüsüyle hep kardeş gibiyiz ama araya onlar giriyor tamamen siyasi yani yoksa bizim kimseyle sorunumuz yok yazık değilmi gencecik fidanlarımız nasıl büyütüp gönderiyoruz vatanı beklesin diye ama ne oluyor bir kör kurşun alıyor canımızı şunuda söylemeden geçemiycem o dağdaki hain teröristler hep gariban çocukları onlarıda kandırıyorlar onlarında anneleri ağlıyor yani ben teröre lanet olsun diyorum ...SAYGILARIMLA
zeyneptemur
12.05.2009, 00:50
Türkiye malesehef ki bir tehdit altında "pkk" bence gündemde olan en büyük sorunlardan biri bu. Ve tabiki ekonomik kriz gitgide işçi vatandaşlarımızı işten çıkarıyor. Bu gibi bir sürü sorunu var Türkiyenin aslında ufak tefek değil, çok büyük sorunlar ama gündemden düşdükçe artık sorun yerine geçmiyor...BİZİ BU DURUMDAN KİM KURTARACAK? "Buda başlıca büyük bir sorun değilmi hemşerilerim..."
En büyük sorun birlik ve beraberliğin devamlılığının olmaması.
sivaslı fd
12.05.2009, 04:05
Daha öncede söylediğim gibi işsizlik ve eğitim. Bunlar çözülürse gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten...
olmayan bişey yokki önce kendimizi düzeltmemiz lazım bizler düzelmezsek hiçbirşey düzelmez
sibelYILMAZ
12.05.2009, 08:22
Dışa bağımlılık ......
Genelde ilk planda işsizlik gibi göze çarpar durum ama işin aslı başkadır aslında işsizliğin ve enflasyonunda belli nedenleri var ve benim görüşümce en büyük nedenlerinden biri bu Dışa bağımlılık, üretmeyip daha ucuza mal oluyor diye dışa başvurum... İşte sorun bugün herşeyin üretim fabrikası Türkiye de ama Türkiye elindeki ürettiği malı yurt dışına gönderiyor sonra tekrar satın alıyor bana burada yanlış gelen şeyler var... Beyin göçleri olan ülkemizde adam gidiyor fikrine saygı duyulup birşey sunmasına izin veriliyor ve üretimi oluyor bizim ülkemizde de bizim insanımızın sunumu, fikri, icadı onların amblemi ve patentiyle bizlere ürettiriliyor.... İşte işsizlik işte ellerine aldıkları ipler bence işsizlikten önce kaynaklarını bulmak önemli tabi ki tek nedeni bu değil, fakat en önemlilerinden biride bu.......
demokrasi eksikliği sorunlar arasında
Türkiye'nin en büyük sorunu hepimizin suni günlemler arasından gözümüzün önünden seszice kayıp giden ahlak sorunudur..
Gün geçmiyor ki yani bir cinayet haberi duymayalım.. artık o kadar sıradanlaştı ki haberleri izlerken ve okurken vücut kimyamız değişmiyor..Sıradan bir haber gibi şöyle bir bakıp geçiyoruz..
Gençliğimiz alarm veriyor.. Hem de bayaz sarı bile değil kırmızı alarm..Geleceğimiz gençliğimiz birer vampir yavruları olmuş ,kimi hapishanenin karanlıklarına kimi mezarının karanlıklarına sürünürken ,manevi çöküşe karşı önlem alınamaması ne yazık ki bu gidişatın süreceğini haber veriyor..
Eğitim,eğitim,bin kez, milyon kez eğitim.
ismail 58
12.11.2009, 22:31
15 Ağustos 1984 Siirt, Eruh ilk pkk silahlı baskını
25 senedir devam eden bir terör sorununun yanında,
diğer sorunlar sanırım büyük sorun olarak kalmaz.........
Ahlak ve maneviyat eksikliği...
ismail 58
12.11.2009, 22:35
Ahlak ve maneviyat eksikliği...
Evet kısmen haklısın ama bence bu daha çok kişisel sorun...
ahlaksız ve maneviyatsız olana ne yapabilirsiniz ki,
aşısımı var acaba.
dilerim beni yalnış anlamazsınız.
niyetim sizi incitmek değildir.
aşısımı var acaba.
Sorun;insanları ahlaksızlaştıran ve maneviyatsızlaştıran sebeplerin çoğalması..
ismail 58
12.11.2009, 22:48
Sorun;insanları ahlaksızlaştıran ve maneviyatsızlaştıran sebeplerin çoğalması..
Güçlü bir irade ile bu tehlike büyük ölçüde bertaraf edilebilir,
evet nasrettin hocanın dediği gibi
hırsızın hiçmi suçu yok...........
var ama herşey kişinin öncelikle kendini düzeltmesiyle başlar, kendisini düzeltemeyen hiçbirşeyi düzeltemez...
altuntas58
12.11.2009, 22:52
Türkiye`nin en büyük sorunu mecliste iyi bir muhallefetin olmayışı
aşısımı var acaba.
abi aşısı yok ama önlemleri alnınabilir.. kürt açılımı ekonomik bunalım zamanla aşılır.. ama iyi yetişmemiş bir gençlik ülkeye yıllarca zarar verir..
eğitiminde bile adı üstünde ''milli eğitim bakanlığı'' ama bırakın eğitimi öğrtimi bile başaramadık.. at yarışına katılan atlar gibi yarışıyor çocuklarımız yarışın dığında kalanlar ise eşeği saldım çağıra kayıra mantığında bıraktılar kendilerini..
oysa ki ''bir tek gönül kırdı isen şu kıldığın namaz değil yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil'' diyen ve ''yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi'' öğütleyen yunuslar yetişremedik..
neler yapılabilir: aileler bilinçlendirebilir, medya özellikle diziler denetlenebilir (aldatma normalden öte aile içi aldatma bilinç altımıza kazındı..) eğitime gereken önem verilebilir, özellikle haber bültenlerinde bu tür haberler verilmese çok iyi olur, izleye izleye normalleşiyor artık..gençler yetişrilmesi üzerine projeler üretilebilir..
ismail 58
13.11.2009, 00:27
Ahlak ve maneviyat devletçe verilecek bir karakter değildir kanımca,
Yunuslar yetiştirmeyi bırak, hakkıyla sahip çıkılabilse keşke.
mili eğitim bakanlığı ama eğitimin üzerinde hiç durulmuyor, öğretimde zaten başarılamıyor.....
Toplumun gidişatından devlet başkanı sorumludur herşeyden önce...gençliğin yetişrilmesinden de ... bugün 12 yaşında bir çocuk bir hiç yüzünden öldürülmüşse sorumluluk baştakilerindir..
ismail 58
13.11.2009, 00:42
Aile 12 yaşındaki bir çocugun nelerle meşgul olduğunu sormuyor,
kimlerle arkadaşlık ettiğini sorgulamısın,
çocuk hunharca katledilince sabah programlarına çıkılıp avaz avaz bağırılsın,
nerde bu devlet diye.
suç işleyen şahsı bağlayıcı bir kavramdır,
devlet ise bu şahsı yargılayıp cezalandırmak ile sorumludur.
her çoban kendi güttüğünden sorumludur...aileler de suçlu..ama toplumun genel ahlakından devlet sorumludur...
ismail 58
13.11.2009, 01:00
özür dilerim ama kendini sürü içine katanlar varsa evet çoban sürüden sorumludur,
toplumun genel ahlakından değil, ahlaka uymayan düzenlemelerden ve bu uygulamaları men etmeden sorumludur.
Türkiyenın en buyuk sorunu basta egıtımdır.kımse kendını kandırmaısn.egıtımlı ınsan her zaman kazanır ve memleketıne faydalı olur.rusyadan turkıyeye fuhus ıcın gelen kadınalr bıle sporun her dalına alıısklar ve en az 1 unıversıte bıtırmısler dr muhenıds yada baska bırsey bızım basımzıdakıler bıle daha unv mezunu degıller.tek sorun egıtımsızlık.gerısı bos.
egıtımı tamamlayan butun toplumlar zamanla hersyeıde dogru yaparlar lıderlerıde ulkeyı dogru yonlendırı.
bızım ulkemızın vatandaslarını hurefelere hocala ufurukculere teslım eden zıhnıyete lanet olsun.
eğitim şart hemserılerım. egıtımden sonra a hersey daha ıyı olucaktır.butun kotuluklerın anası cahıllıktır.
saygılar.
OSMAN ECE
13.11.2009, 09:51
yukarda sorulan anket sorularının terör başta olmak üzere hemen hemen tümü eksik
yiğidoturan
13.11.2009, 10:22
maneviyatsızlık ve ahlak çöküntüsü
özür dilerim ama kendini sürü içine katanlar varsa evet çoban sürüden sorumludur,
toplumun genel ahlakından değil, ahlaka uymayan düzenlemelerden ve bu uygulamaları men etmeden sorumludur.
teşbihte hata olmaz demiş büyüklerimiz.. nitekim bu peygamberimizin hadisiydi.. kimseye koyun ya da sürü demek haddimiz değil.. evde baba çocuklarından öğretmen sınıfında öğrencilerinden devlet başkanı da halkından birinci dercede sorumludur. saygılar
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.