PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nezaman nekadar düşündünüz o anı?

srilanka
30.01.2009, 11:37
arkadaşlar;ölümünüzü, ogünü nekadar düşündünüz?yani ölüm ne kadar aklınıza geliyor?birdaha nefes almayacak,sevdiklerimize sarılamayacak,pişmanlıklarmızı telafi edemeyeceğimiz o günü:confused::confused:

MeLody58
30.01.2009, 12:11
tabiki her an olmasada aklımıza geliyor ölüm vardır haktır mutlaka her canlı ölümü tadacaktırr allah hayırlı ölümler nasip etsin diyelim

srilanka
30.01.2009, 12:16
(aminn) benm demek istedğim ölüm deyince neler hissediyorsunuz?o an aklınıza neler geliyor???

MeLody58
30.01.2009, 12:21
ölüm deince hissettiklerim ölüm korkusu deil günahkar gitmek hani diyorum acaba bilmeyerek birinin kalbini kırdımmı kul hakkına girdimmi eger günahkarsam ne olacak vs şeylerle kendimi sorguluyorum bide diyorum allaha çok sükür müslümanım inanclıyım bize şefaat edecek Hz MUHAMMEDİMİiZ var ümit ediyorum cennete girmek için ( müslüman allahtan umudunu - ümidini kesmez çünkü insallah allah cümle ehl-i islam din kardeslerimide cennetinde toplasın :)

srilanka
30.01.2009, 12:36
bendede ölüm korkusu yok hatta bazen ALLAHım al canımıda yanına geleyim diyorum ama işte düşünüyorum bunca günahımızı ALLAH affedermi?ona kavuşursak kitabı sağından verilenlerdenmi olacaz yoksa nefsine şeytana uyupta kaybedenlerdenmi olacaz?insanlığa bakıyorumda herkes hepimiz nefsimizin esiri olmuşuz.ALLAH a karşı vazifelerimizi yerine getirmiyoruz.bizlere sunulan bunca nimetler için şükretmiyoruz.bazen çok tuhaf şeyler hissediyorum.mesela:yolda yürürken insanları,arabaları herşeyi dikkatle inceliyorum hareketleri,sesleri,kokuları herşey bana okadar çok değişik geliyorki şuan bunu kelimelerle anlatmak gerçekten çokzor sadece ALLAHım sen nekadar büyüksün diyorum.ellerime bakıyrum parmaklarım,deri,derinin altında kemikler damarlar kan herşeyi ve birgün diyorum birgün bu deri toprağa kavuştuğu zman çürüyecek yavaş yavaş.tek korkum istemeden kul hakkına girmek elimden geldiğince dilimikorumaya çalışıyorum çünkü kadınlarn felaketleri sadece dilleridir.ALLAH hepimizi peygamber efendimiz HZ.MUHAMMED in yüzü suyu hürmetine affetsin...

srilanka
30.01.2009, 13:00
arkadaşlar sizler neler hissediyorsunuz merak ediyorum paylaşalım burda duygularımızı,korkualrımızı herşeyi.belki sizin yazdıklarınız bazı arkadaşlarımızın hiçte aklına getirmdiği şeylerdir herkesi düşündürelim belki ozaman dahaaz hata yapmak için biraz daha gayret ederiz.yorumlarınızı bekliyorum...

altuntas58
30.01.2009, 13:21
Peygamberimiz, Nasihat istersen ölüm yeter sana buyuruyor. Yine başka bir hadiste, Günde 18 defa ölümü düşünen şehitlerle haşrolur buyrulmaktadır.

srilanka
31.01.2009, 12:54
başka bu konuda fikri düşüncesi olan yokmu arkadaşlar?

sivaslıgenç
31.01.2009, 13:02
Ya aslında insan bir tuhaf oluyor.Acaba bilmeden işlediğim günahlarım varmı onlar nelre öteki dünyada günahlarımın karşılıgı ne olacak.Ama imanla yaşarsak ölüm bizi çokta korkutamaz.

harbikiz58
31.01.2009, 13:04
rabbim herseyinle gel ama kul hakkiyla gelme buyuruyor
rabbim affetsin bizleri hakkinizi helal edin hakkiniza girdiysem
allah islah etsin bizleri...

srilanka
31.01.2009, 13:09
belkide çok fazla kimsenin duygularını paylaşmaması o duyguları kelimelerle anlatamadıklarındandır.tabikid e imanlı olarak son nefesimizi verirsek inşallah ki ALLAH(C.C.)bizi affedecektir am birde farkında olarak yada olmayarak işledğimiz günahlarımız???en küçük iyilik mükafatsız enküçük kötülükte cazasız kalmayacaktır.bazı insanlar şey düşünürler:işte biz müslümanız ALLAH affeder günahlaımızı diye ama işte hrşy öyle değil.nsılki bu dünyada iyilikte kötülükte kaşılıksız kalmıyrsa ahirettede kalmayacaktır.bu dünyada işle işle günahı ben müslümanm ALLAH affedecek de rahata kaç. ohh ne ala memleket!!!

harbikiz58
31.01.2009, 13:11
ya ölüm elbette bizler icin ama ben
canimdan kanimdan birileri birsey olmasindan cok korkuyorum
onlara gelecek olan hersey bana gelsin
rabbim benim ömrümden alsin sevdiklerime versin
ben dayanamam
rabbim kimsenin acisini bana tatdirmasin

rabbim onlarin acisini göstermeden benim canimi alsin (aminnnn )

srilanka
31.01.2009, 13:16
yanlışsın arkadaşım bence.sevdiklerimizi evet kaybederiz acılarını yaşarız ama ALLAH sevdiklerimizin ömrünü okadar vermişki biz de o acıyı yaşadık yaşıyoruz yaşayacazda taki bir gün ALLAH bizimde yaşama hakkımızı elimizden alıncaya kadar.bizim arkamızdanda sevdiklerimiz ys tutacaklar ama kimse benm ömrümden ömür ver onlara diyemez sonuçta hepimiz gidecez rabbim bizi affetsin ve ahirette svdiklerimizle haşretsin(aminnn)

srilanka
31.01.2009, 13:58
yanlışsam uyarın beni lütfen deyinki hatalısın

harbikiz58
31.01.2009, 14:25
haklisin tabiki rabbim hepimize hayirli uzun ömürler versin
imanli ölümler nasip etsin ins.
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

sarissa_58
31.01.2009, 14:27
sivassporun 100. yılını gormeden ölürsem gözüm acıkgıderım :(