Orijinalini görmek için tıklayınız : İsmail YK İddialara Cevap Verdi
Sivaslilar.Net
02.02.2009, 02:26
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
İsmail YK Türkiye'deki kazançlarından ötürü hem Türkiye'de hem de Almanya'da çifte vergi ödediği savundu.
İsmail YK’nın 05 Temmuz 1978’de Almanya'da doğduğu ve bütün ailesiyle Almanya'da yaşadığı belirtilen açıklamada, Almanya'da hemen hemen bütün Türklerin Almanya'daki iş yaşamlarını sürdürebilmek ve tüm sosyal haklardan yararlanabilmek için mecburen Alman vatandaşı statüsüyle yaşadığı belirtildi.
İsmail YK'nın bu statüde Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk'ten biri olduğunun vurgulandığı açıklamada, İsmail YK’nın vergi konusuyla ilgili hassasiyetinden dolayı Türkiye'deki kazançlarından ötürü hem Türkiye'de hem de Almanya'da çifte vergi ödediği savunuldu.
Konuyla ilgili İsmail YK'nın sözleri şöyle:
"Benim Almanya'da yaşadığımı ve Alman Vatandaşlığında olduğumu herkes bilir. Ben zaten zaman zaman röportajlarımda da bunu defalarca söylediğim halde gizli habermiş gibi yapılmasına, benim hedef gösterilmeme bir anlam veremedim ve şaşkınlıkla karşılıyorum. Vergi konusuna gelince Türkiye'de ödediğim vergi makbuzlarından örnekler ektedir. Tüm basın mensuplarına ve Kamuoyuna duyurur saygılar sunarım"
Almanya'dan yazan arkadaşlar sanırım konuya daha vakıftırlar. Çifte vatandaşlığın kalktığını duymuştum. Haliyle birisini seçmesi gerekiyordu, oda tercihini Almanyadan yana yapmış. Şimdi bu arkadaş Alman vatandaşı oldu diye türklüğünden birşey mi kaybetmiş oluyor? Tabiki hayır. Nasılki Türkiye içerisinde farklı ırklardan insanlar Türk Vatandaşı olduğundan ırkından birşey kaybetmiyorsa İsmail'de hiçbirşey kaybetmeyecektir.
Kendisi Türk olduğu için kasetinin en çok Türkiye'de satması kadar doğal ne olabilir ki. Satış oranından yola çıkarak taraflı bir şekilde yargılamaya giden gazete ve yayın organlarınıda ayrıca kınamak gerek. Kimse burada havadan sözler savurmasın. Vergi kaçırmazmış vs. vs. Bu sistemde düşünmem yapmam diyen yalan söylemiş olur. Bu sözleri söyleyenlere zamanında japonların yaptığı gibi devlete ücretsiz yada sembolik çalışsında görelim.
Yapmış olduğu açıklamadan sonra görülüyorki bizlerde büyük oranda araştırmadan her söylenene inanarak birşeyler sözleme alışkanlığı oluşmuş. Haberin hangi dille yayınlandığına göre habere olan ilgilinin artacağını hiç düşünemiyoruz. İftiraya hemen ortak oluyoruz.
Aşağıda kendisinin belirtmiş olduğu makbuzun örneğini paylaşıyorum;
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) [/B]
altuntas58
02.02.2009, 08:05
İsmail yk alman vatandaşlığına gecmesi gayet doğal orda doğup büyüme ve sosyal güvencesi oraya bağlı bir kişi başka ne yapabilirki almanyadaki vatandaşlarımızın cifte vatandaşlık hakları var türklüğünden hiç bir şey kayıp etmiyorlar bizlerde bir insanımızı eleştirirken daha dikkatli olmalıyız
harbikiz58
02.02.2009, 08:44
daha dün ismaili nerdeyse vatan haini ilan edenlere bu yazi bu makbus
kapak olsun diyorum baska birsey demeye gerek duymuyorum ;)
SivasLady
02.02.2009, 10:28
bizim millet bir insani ne kolay vatan haini ilan edebiliyor
her zaman ön yargili olmamak gerek
her ne kadar karsindakini sevmesende o kisi hakkinda kötü yorum yapmadan bilgi edinmek gerek
vergi yasalari bilmekte fayda var:
ismail alman vatandasi olsada olmasada Almanyada yasadigindan dolayi orda herkes gibi vergi ödemek zorunda
baska bir ülkede yan geliri varsa -burda Türkiye- ve bu miktar cok büyükse o ülkedede vergi ödemek mecburunda
Almanya ve Türkiye arasinda çift vergileme anlaşması var
bu sanatciligiyla kazandigi parasina Türkiye vergisini ödemesi gerek, ayriyeten o kazancina Almanya`dada gelir vergisi ödemesi gerek tabiki Türkiye`dede vergi ödedigi icin vergiden düsülecek
bu gelir vergisinden isterse Alman yada Türk vatandasi olsun kacamaz
kim olursa olsun isterse gercek bir Alman olsun Türkiye`de böyle kazanc elde etse bile durum degismez oda herkes gibi Türkiye`de vergisini ödemeli
her Alman yada baska vatandasligina geceni hain ilan edersek yurtdisinda yasayan cogunu linc etmis oluruz.
Vergi konusuna gelisin Türkiye`de nice vergi kacakciligi yapanlar var
önce kendi icimizden basliyalim temizlikle - linc etmekle
Arif Coşkun
02.02.2009, 10:37
Dünkü açılan haberde olmadık şey yazan arkadaşlar şimdi ne düşünür bilmiyorum ama, şunu iyi biliyorumki, her çıkan habere inanmamak ve esas kaynağını öğrenilmeden o haberi haber diye taşımakta yalnış bir şey.
Bilgiler için teşekkür ederiz.
.
Rallim58
02.02.2009, 10:58
Özlem Esmergül'e yakın dostu tarafından sunularak diğer medya şirketlerine de servis yapılan Sabah gurubundan Günaydın gazetesinde, Özlem Esmergül imzasıyla yayınlanan, klasik düzmece haber olarak görüyorum. Olayın gerçek yüzünü bilmeden böyle bir haksızlığa da alet olmamak lazım.
Gurbetçilerin pek çoğu oradaki her türlü sosyal güvence vs. haklardan faydalanabilmek için Alman vatandaşı olmak gibi bir hakları olduğunu biliyorum. Ayrıca, Almanya çifte vatandaşlık hakkı tanımıyor olarak biliyorum. Olaya buradan ve Albümünü çıkardığı firma ile aralarında varsa yaşanan olumsuzluklardan bakmak lazım diye düşünüyorum.
Bilindiği üzere isim yapan sanatçıları elinde bulundurmak için bu şirketlerin neler yaptıklarını geçmişte görmüş, İMÇ 6. blok olarak bilinen yerde kan gövdeyi götürmüştü.
Magazinsel olaylara millet olarak çok çabuk inanan ve akabinde "vur abalıya" diyen milletiz. Ancak; burada ana unsur sadece vergi kaçırmak ise, onunda gereğini yetkili merciiler gerekli yaptırımını uygular diye düşünüyorum.
Unutulmamalıdır ki "Suç sabit oluncaya kadar kişi masumdur", gönül kırmak kolay, yapmak ise mümkün olamayacak kadar zordur. Gerçekleri görüp ona göre yorum yapılmasından yanayım
sivassporlukiz
02.02.2009, 11:04
Evet arkadaslar simdi ne diyorsunuz ?
Merak ediyorum diyecek birsey varmi simdi ?
:)
SivasLady
02.02.2009, 11:23
Ayrıca, Almanya çifte vatandaşlık hakkı tanımıyor olarak biliyorum.
Almanya`da yeniden düzenlenen göc yasindan dolayi cifte vatandaslik kaldirildi
bu yasaya görede burda dogan ve annesi babasi yabanci olanlar 18 yasina kadar
iki ülkenin vatandasligina sahip oluyorlar, 18 ve 23 yas arasinda iki vatandasliktan birini secmek zorunda kaliyorlar
1999 dan önce cifte vatandasi olanlar hala ikisinde olabiliyorlar onlarda sorun yok
2000 den sonra olanlara kaldirildi bu yildan sonra olanlara secenek sundular
ikisinden birine karar vermeleri gerekti
bildigim kadari 2000 den sonra geri türk vatandasligina gecenlerin listesini bekliyorlardi
Almanya ona göre o kisileri Alman vatandasligindan atacakdi
cünkü 2000 den sonra Alman vatandasligi yanisira geri Türk vatandasligina gecenler
yasaya karsi gelmis oluyorlar ve otomatikmen Alman vatandasligindan atiliyorlar suc islediklerinden dolayi
harbikiz58
02.02.2009, 11:27
ben cifte vatandasim;)
sivassporlukiz
02.02.2009, 11:35
Bende cifte vatandasim...ama yakinda sadece TÜRK olcaammm :D :D :D
;) Ne Mutlu Türküm Diyene ;)
Zehra YK
02.02.2009, 15:38
Gereken Aciklamayi Ismail yapti.. fazla söze gerek yok :)
her sanatçı hakkında yalan yanlış haberler çıkıyor elbette açıklama yapılması gerekti gerekeni yaptı...
FatihCan
02.02.2009, 17:47
ama en çok nerede kazanıyor keçke ismail Türk vatandaşlığından çıkmasaydı bende de çok büyük hayal kırıklığına uğrattı
besyo_cu
02.02.2009, 21:46
Bizim en büyük sorunumuz sadece başlıga bakıp yorum yapmak haberin detayını okumadan yada okudugmuz konu hakkında en ufak fikir sahibi olmadan yazarız da yazarız.
İsmail YK nın şarkılarını beğenmemeniz onu vatan haini ilan etmenizi gerektirmez. Sonuç ortaya cıkmış ve olay anlaşılmıştır...
Ben bir fabrikatörüm..
Hem Türkiye'de hem Romanya'da fabrikam var..
İki ülkeden de kazanç sağlıyorsam,iki ülkeye de vergi vermek zorundayım..
....
ne zaman kurdun bu fabrikaları ablanın niye haberi yok..
Alibaba58
03.02.2009, 17:21
Daha düne kadar bilip bilmeden sanatçıyı aşağılacı yorumlar yazanlar şimdi utansın. Biz onunla gurur duyuyoruz.
ramazan_d
04.02.2009, 00:00
ya ünlülere hain diyenleri derinden kınıyoruzzz ya bu ülkede ne hainler var onlara el atsınlarrrr ismail yurtseven nasıl bir hain kelimesi kullanılırrr ayıptır ve terbiyesizlikten ibarettirr biz temiz insanları seviyoruzz kirli insanları değil
AyhanBayrak
08.02.2009, 21:36
Ben burada suna aciklama getirecegim egerki ismailin sucu hainlikse ben buna sasarim eger bir hain araniyorsa PKK denen S E R E F S I Z lere destek veren sanatcilar var onlara öncelikle baksinlarda hain görsünler ben ismail yk nin gercekten vatan perver bir sanatci olduguna defalarca sahit olmus birisiyim örnek verecek olursak söyle anlatayim almanyada bizler AVRUPA SIVASLILAR birliginin gecesinde hicbir gelir beklentisi olmadan hemserilerine destek amacli sahneye ciktigina sahit olmusumdur. Bir kurus dair almadan bumu hainlik yada söyle diyeyim hayir islerinde sahneye ciktigida olmustur ismailin bumu hainlik yani egerki TÜRKIYE cumhuriyetinde vergi kacakcisimi ariyorsunuz kardesim holdinglere gidin neler neler dönüyor bir bakin ya allah askina
Ben buradan Ísmaile sunu diyecegim gardas sen herzaman dik durmus alni ak yüzü pak sivasin bagrindan cikmis delikanlilardansin sivaslilarin senin arkanda oldugunu hicbir zaman unutma gardas seni bizler sevdik sevmeyede devam edecegiz
Seni sevdik be gardas senin bizleri sevdigin kadar
Sivasprensi
08.02.2009, 22:52
sıvastunıngte bunun kavgasını cok yaptık,ismaılın her zaman yanındayız,ona dıl uzatanların dılı kopsun..
abdussvs
08.02.2009, 23:21
Bu ülkeye sözleşme ile değil yüreği ile bağlı GERÇEK TÜRK lazım...
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.