PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce dövme yaptırmak doğrumudur ?

...Kangallı...
07.02.2009, 20:37
Canlar sizce dövme yaptırmak doğrumudur ?

Dövmeniz varmı ? Yoksa yaptırmayı düşünüyormusunuz yada düşündünüzmü ?

...Kangallı...
07.02.2009, 20:44
Dövmem yok, ama yaptırırmıyım bunu zaman gösterir, bilmiyorum.

Arif Coşkun
07.02.2009, 20:59
Doğruluğunu yalnışığını bilmiyorum ilgilenmiyorum, yaptırmam ve baskasında da görmek istemem, bilmem nedendir çok itici gelir bana.

.

Merkez_Alperen
07.02.2009, 21:11
Dövme dinimizde yasak diye biliyorum..
Çünkü gusl abdestini engeller..

sivassporlukiz
07.02.2009, 21:19
Dövme yaptirmak günah.abdestin olmuyor.
bende cok isterdim dövme yaptirmayi ama malesef buna dinimiz izin vermiyor :)

ramazan_d
07.02.2009, 23:32
hayatta dövme yaptırmam yapanlardanda nefret ediyorum

Kibrisli
07.02.2009, 23:32
Küçük bir dövmem var gençken yaptırnıştım. Pişman değilim ama çokta önemsemiyorum. Anketin sorularına tek tek cevap vereyim:)
Dövme yaptırmayı sevmiyorum zira öyle maç izlemek müzik dinlemek gibi sevilen bir olay değil:) Birdaha yaptırmam yaşım artık uygun değil, zaten yaptırırkende ileride yaşlandığımda saçma durmayacak birşey seçmiştim. Yanlış ya da doğru diyemem isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz, yakışmayanlar, ya da yakışmayacağını düşünenler yaptırmamalı, öyle yara gibi duran kocaman dövmeleri beğenmiyorum...

Saygılar...

tatli-dilli
08.02.2009, 00:09
bende günah oldugunu biliyorum malum abdest olayi,
lakin bazen öyle dövmeler varki cok hosuma gidiyor,
ha ben kendime yaptirmam cünki hevesim gecebilir,
lakin günah olmasaydi belkide hevesimin gecmeyecegi
yere ufacik güzel bisey olabilirdi,
gerci simdi kinadan yapilan dövmeler var 3 ya da 6 aylik
ama yaptirmak isteyenler yaptirip hevesini alabilirler...

HaKaaN
08.02.2009, 00:29
DOVME.YAPTİRMAK.BİZE.YAKİŞMAZ. (KENDİ.ACİMDAN.KONUSUYORUM)DOV MESİ.KUPESİ.TOPSAKALİ.BİZİ.BOZ AR.

tatli-dilli
08.02.2009, 00:39
bir dövme ve bir küpe ile mi erkeklik bozuluyor?
ya birakin bu düsünceleri,
herkes özgürdür secimlerinde...

HaKaaN
08.02.2009, 00:41
bir dövme ve bir küpe ile mi erkeklik bozuluyor?
ya birakin bu düsünceleri,
herkes özgürdür secimlerinde...

erkeksen.erkekligini.bileceksi n.bu.düşünceden.ibaret.degildi r.düşüneceksen.sen.once.yarada nı.düşün..sinirleniyorum.ben.b u.kelimelere.bile.dayanamıyoru m.kusura.bakma.

sivaslıgenç
08.02.2009, 00:43
Geçiçi dövmeler var aslında onlardan yaptırmayı çok istiyorum.
Ama kalıcı olanlarından yaptırmam abdest olayından dolayı ama geçiçi olanlarına hevesim var ufak tefek bir şey yaptırmayı düşünüyorum.

HaKaaN
08.02.2009, 00:44
dogru.soyluyorsun.herkes.ozgur dur.her.koyun.kendi.bacagından .asilir.misali.
fakat.o.koyunlar.bır.gun.gelir .kokar.ve.herkese.rahatsizlik. verir.
tatli.dillisin.fakat.bugun.aci yi.cok.yemişin.hiç.hoşuma.gitm edi.bu.sozlerin

tatli-dilli
08.02.2009, 00:46
pardon mesajim iki kez gelmis

tatli-dilli
08.02.2009, 00:49
her kisi secimlerinde özgürdür,
sana ters gelen baskasina dogru gelebilir,
bunu yapanlar erkeklige ters birsey mi yapiyor oluyor?
ben ne dövme yapanlari ne de küpe takanlari savunmuyorum,
sadece herkesin kendi bilecegi bir is,
burda fikir alisverisi yapiliyor, kizmaya sinirlenmeye gerek yok...

HaKaaN
08.02.2009, 00:49
ben ne küpe takan ne de dövme yapanlari savunmuyorum,
sadece insanlar secimlerinde özgürdür,
sen sevmiyorsun diye yapan kisilere,
erkeklige yakismiyor gibi cümleler kurmak uygun degil sadece,
her ne ise herkesin kendi bilecegi is bunlar...

ben.orda.cumleyi.ayırmısım.deg ilmi.kendi.acimdan.diye.iyi.ok ursan.gorursun.ilgilendirmez.b ir.başkasi.beni

sivaslıgenç
08.02.2009, 00:53
Herkes özgür istediğini yapar fazlaya kaçmamak şartıyla yani diğer kişilere zarar ermeme şartıyla isteyen istediğini yapar.

HaKaaN
08.02.2009, 01:01
Herkes özgür istediğini yapar fazlaya kaçmamak şartıyla yani diğer kişilere zarar ermeme şartıyla isteyen istediğini yapar.
bu.şekilde.düşünmen.bile.yanli ş.iyi.düşün.hemen.cevap.yazma. bana.iyi.düşün.oyle.cevap.yaz. ben.sen.hatali.yazdin.diyorum. ....bu.işin.falasi.azi.olmaz.n e.isen.o.sun.yapacaksan.tam.ya pacaksin.işini.yarim.birakmaya caksin.hangi.yolu.seciyorsan.o .yoldan.geriye.donmeyeceksin.. aşiriya.kaçmamak.ta.nasil.oluy or.

sivaslıgenç
08.02.2009, 01:06
bu.şekilde.düşünmen.bile.yanli ş.iyi.düşün.hemen.cevap.yazma. bana.iyi.düşün.oyle.cevap.yaz. ben.sen.hatali.yazdin.diyorum. ....bu.işin.falasi.azi.olmaz.n e.isen.o.sun.yapacaksan.tam.ya pacaksin.işini.yarim.birakmaya caksin.hangi.yolu.seciyorsan.o .yoldan.geriye.donmeyeceksin.. aşiriya.kaçmamak.ta.nasil.oluy or.

Ben ne dedim geçiçi olanlardan var onları yaptırırım ufak dedim.Ama geçiyor sürekliliği yok.Bunu kastettim.Aşırıya kaçanlarda var vucudunun her yerinde...

HaKaaN
08.02.2009, 01:09
Ben ne dedim geçiçi olanlardan var onları yaptırırım ufak dedim.Ama geçiyor sürekliliği yok.Bunu kastettim.Aşırıya kaçanlarda var vucudunun her yerinde...

arkadaşim.dervişin.fikri.ne.is e.zikri.de.o.dur.bunun.gecicis ikalicisiolmaz.yapıyorsan.gonl un.istiyorsa.ha.geçici.yapmısı n.ha.kalici.bir.farki.yok....
BU.arada.boşluk.tuşu.çalışmıyo r.benim.klavyede.o.yuzden.nokt a.koyuyorum.rahatszılık.verdig im.için.ozur.dilerim.sizlerden

sivaslıgenç
08.02.2009, 01:13
arkadaşim.dervişin.fikri.ne.is e.zikri.de.o.dur.bunun.gecicis ikalicisiolmaz.yapıyorsan.gonl un.istiyorsa.ha.geçici.yapmısı n.ha.kalici.bir.farki.yok....
BU.arada.boşluk.tuşu.çalışmıyo r.benim.klavyede.o.yuzden.nokt a.koyuyorum.rahatszılık.verdig im.için.ozur.dilerim.sizlerden

Tmmda kalıcı yaptırsam dahamı iyi olacak ?Hem günah hemde abdestin kabul deqil.Ama geçici yaptır bir sakıncasıda yok.
Rahatsızda olmadım kendi adıma önemli değil:)

HaKaaN
08.02.2009, 01:21
Tmmda kalıcı yaptırsam dahamı iyi olacak ?Hem günah hemde abdestin kabul deqil.Ama geçici yaptır bir sakıncasıda yok.
Rahatsızda olmadım kendi adıma önemli değil:)

arkadaşım.sitede.takip.edip.se vdgim.arakadaşlarımdansin.ben. sana.dedimki.iyi.düşün..ben.ço k.şeyler.yaptım.dovmesinide.ya ptım.içkisinide.içtim.kumarını da.oynadım.karı.kız.aklına.ne. gelirse.sonunda.pişman.oldum.. ..diyorumki.sana.sonunda.pişma n.olacagin.hiç.birşeyi.yapma.. hayyatta..demeyeceklerin.arasi nda.keşke.Lafini.bulundur..Keş ke.yapmasaydim.etmeseydim.diye .bir.kelime.olmasin.hayatinda. benden.sana.soylenecekler.bu.k adar.rabbim.hakkında.hayırlısı nı.ihsaN.EYLESİN....

sivaslıgenç
08.02.2009, 01:29
arkadaşım.sitede.takip.edip.se vdgim.arakadaşlarımdansin.ben. sana.dedimki.iyi.düşün..ben.ço k.şeyler.yaptım.dovmesinide.ya ptım.içkisinide.içtim.kumarını da.oynadım.karı.kız.aklına.ne. gelirse.sonunda.pişman.oldum.. ..diyorumki.sana.sonunda.pişma n.olacagin.hiç.birşeyi.yapma.. hayyatta..demeyeceklerin.arasi nda.keşke.Lafini.bulundur..Keş ke.yapmasaydim.etmeseydim.diye .bir.kelime.olmasin.hayatinda. benden.sana.soylenecekler.bu.k adar.rabbim.hakkında.hayırlısı nı.ihsaN.EYLESİN....

Abiciğim teşekkür ederim.Verdiğin örnekleride çok iiy anlıyorum çevremdede çok insan var böyle senin gibi ve konuştuklarından hep bir şeyler çıkardım veya çıkarmaya çalıştım.Abi bak ben zaten yaptım demedim fırsat olursa yaparım ki fırsatını bulup gidip yaptırmamda çok zor.Birde kesinlikle kalıcıyaptırmam benm ki bir heves inş. yaptırmadan gelir geçer.Dediğim gibi abi fırsatını bulupta yaptıracagımı sanmıyorum.

sevgim 58
08.02.2009, 01:35
bende yaptimak isterdim ama olmuyor malesef dinimice bir sacncasi oldugu icin ...............

yiğidoturan
08.02.2009, 09:28
dövme dinimizce haram kılınmıştır din alimleri dövmenin olduğu yerin altına su geçmesini engellediği ve gusül abdestine mani olduğu için kesinlikle haramdır diyor

sivaslihakan
08.02.2009, 11:28
eger elhamdülillah müslümaniz diyorsak bunun burada tartismasi bile olmamasi lazim dinimizin yasakladigi seyi nasil tartisabiliriz

Kibrisli
08.02.2009, 12:24
bende dinen yasak olmadığını duydum, zaten deri ile kas arasına konduğu için gusül abdestini engellemez, tam tersine geçici dövmeler derinin üzerinde olduğu için bırakın deri altına girmeyi üstünden bile tenin ıslanmasını engellediği için abdesti engeller diye duymuştum.
Birde Hakan gardaş erkeksen erkekliğini bileceksin demişsin, Yavuz Selim'de küpe takıyordu???

Saygılar...

yiğidoturan
08.02.2009, 12:39
Dövme yaptırmak dinen caiz mi?Dr. Jale Şimşek
“Buluğ çağına girmiş biri kız diğeri oğlan iki çocuğum var. Onlar çevrelerinden gördükleri dövme modasına özendiklerinden kendilerine dövme yaptırmak istiyorlar. Kızım omzuna oğlum da koluna çizdirecekmiş. Onları böyle düşünmek bile istemiyorum. Çünkü dövmeler eskiden beri midemi bulandırmıştır. Anlamıyorum çocuklarımı nasıl beğeniyorlar? Bir de özene bezene isteyerek canlarını yaktıracaklar! Büyüklerimiz dövmenin dinen haram olduğunu dövmeyle gusül abdestinin olmayacağını söylüyorlar. Gerçekten dövme dinen haram mı? Dövmesi olan vücut için gusül abdesti olmuyor mu?”

Allah (cc) insana özel bir önem vererek onu en güzel biçimde azalarını son derece dengeli ve bir o kadar da âhenkli bir şekilde yaratmıştır. Güzel yaratılan insanın güzelliklerine güzellik katması için süslenmesine de izin verilmiştir. Yüce Allah Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurmuştur: “Allah’ın kulları için yarattığı süsü ve güzel rızıkları kim haram kıldı? De ki; onlar dünya hayatında özellikle kıyamet gününde mü’minlerindir” (el-A’râf 7/32).

Bir sahâbe güzel giyinme hakkında Hz. Muhammed’ (sas) sorduğunda şu cevabı aldı: “Allah güzeldir güzelliği sever” (Müslim “Îmân” 147).
Bu bilgilerden anlaşıldığı gibi insana güzel giyinmesi takı-ziynet takınması bedenini ve elbisesini süslemesi güzelliklerini koruması kendisini güzelleştirerek görünmesi helâl kılınmıştır. Ancak insanın yaratılışından gelen özellik ve şeklini değiştirmeyi yani fıtratı değiştirmeyi hedef alan müdahaleleri ve tasarrufları yasaklanmıştır. “Dövme” buna örnektir. Arapçada; “veşm” denilen dövme yaptırma yaratılışta vücutta olmayan bir şekli motifi resmi vücut derisine iğneyle bir tür kazıyarak hayat boyu kalacak şekilde işlenmesi demektir. Bu izahtan da anlaşıldığı gibi dövme ile insan vücuduna kalıcı olacak değişim müdahalesi yaparak hakkı olmayan bir tasarrufa kalkışmaktadır.
Hilkatin (yaratış yaratılış) değiştirilmesinin yasak oluşu Kur’an’da şu âyetle açıklanmıştır: “Allah onu (şeytanı) lânetlemiş; o da: ‘Yemin ederim ki kullarından belli bir pay edineceğim’ demiştir. ‘Onları mutlaka saptıracağım muhakkak onları boş kuruntulara boğacağım kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar (putlar için nişanlayacaklar) şüphesiz onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler’ (dedi). Kim Allah’ı bırakır da şeytanı dost edinirse elbette apaçık bir ziyana düşmüştür” (en- Nisâ 4/118119).

Dövme yaptırma Hz. Muhammed (sas)’in hadislerinde de yer alarak yapılması şiddetle yasaklanıp lânetlenmiştir (Buhârî “Libâs 85-87; Müslim “Libâs” 119).

İslâm bilginleri de vücuda bir estetik görünüm kazandırmak için yapılan dövme ve dağlamayı Allah’ın yarattığı şekil ve surette kalıcı değişiklikler meydana getirdiği için câiz görmemişlerdir. Şâfiîlerden bir grup âlim de dövme yapılan yerde biriken kanın necis pis olduğunu dövmenin ortadan kaldırılmasının vâcip olduğunu ifade eder. Dövme yapılmış bir vücuda gusül abdesti aldırılması anında gusül suyunun cildin yani vücudun üzerinden geçmesiyle ıslanma şartı yerine gelir. Çünkü dövme derinin üzerini kaplayan örtücü bir madde gibi örtmeyip deri altına yerleştiğinden gusül suyu için bir engel teşkil etmez.

Fakat gusle engel değil diye yapılmış bir dövmenin kalabileceğini söylemek yukarıdaki bilgilere rağmen mümkün değildir. Bir hata sonucu yaptırılmış dövmenin mümkün olan en yakın zamanda silinmesi “vücut” adlı eserin tek sahibi olan Yüce Allah’ın hilkatine (yaratışına) duyulan saygının ve kulluğun gereğidir.

Burada konuyla yakından ilgili olan “kulak deldirmek”ten de bahsetmek gerekir. Kız çocuklarının süslenmek için takındıkları küpelerini kulaklarına asabilmek için kulak memesinin delinmesini âlimler “süslenme hakkı” içinde değerlendirdiğinden câiz görülmüştür.

gezgin_58
08.02.2009, 14:45
gunahmı deılmı bılmem ama bende var sol kurek kemıgınde ay ve yıldız

HaKaaN
08.02.2009, 21:48
bende dinen yasak olmadığını duydum, zaten deri ile kas arasına konduğu için gusül abdestini engellemez, tam tersine geçici dövmeler derinin üzerinde olduğu için bırakın deri altına girmeyi üstünden bile tenin ıslanmasını engellediği için abdesti engeller diye duymuştum.
Birde Hakan gardaş erkeksen erkekliğini bileceksin demişsin, Yavuz Selim'de küpe takıyordu???

Saygılar...

Yavuz Sultan Selimin adi gecen her ders kitabında ünlü bir resmi yer alır hükümdarın. Pala bıyıklı ve küpelidir. Oysa Resim aslında Yavuza değil can düşmanı olan Sah İsmail’e aittir. Küpede Haydari ve Kalenderi derviş olmasının sembolüdür...Zira başında Şiî Mezhebi’nin alâmeti olan kızıl börk ve bunun üzerinde İran şahlarına mahsus taç vardır. Ayrıca küpe de Şî’a mezhebinden câiz görülmektedir.

saygılar.......

yerliturkuaz
08.02.2009, 22:06
Arkadaşlar bakın dövme konusunda bazı bilgileri açıklık getirmek istiyorum.

Dövmenin deriye tam olarak uygulanı var birde belli bir müddet sonra çıkanı var.

Deriye tam olarak işlenen dövme abdest konusunda bize sıkıntı yaşatıyor doğal olarak da ömür boyu abdest alamadan dolaşıyorsunuz.

Ama geçici dövmede böyle bir sorun yaşanmıyor belli bir müddet sonra kendiliğinden çıkıyor.

İnsanın zevkine kalmış birşey bu dövme olayı. Ama bana sora5rsanız dövme yaptırmam...

abdussvs
08.02.2009, 23:58
Dövme insanına yakışmayan aptalca bir saplantı...

nihat83
09.02.2009, 00:20
kangalli kardesim ben seni anlayamadim - hem avatarin ve imzanda Allah c.c./Muhammed s.a.v. yaziyor - hemde dövme yaptirip yaptirmiyacagini zaman gösterir diyorsun, günah oldugunu bilmiyormusun ???

srilanka
09.02.2009, 09:44
bencede arkadaşlar dövme yaptırmak günahtır.hem abdeste engeldir hmde o dövme yapılırken vucüdunuza çektirdiğiniz acı günahtır sadece kendi zevkleriniz için böyle bişeyi yaparak derinize ruhunuza işkence veriyosunuz.benm fikrim bu insan bu dünyaya ne şekilde gelmişse aynen gitmelidirde.dövmeymiş,estetik miş bunlar gibi daha birsürü şey insanı değiştirir ALLAH zaten insana güzelliğini vermiştir bu güzellik gözle görülmeyebilir yani dış görünüş olarak hoş gelmeyebilir ama önemli olan kalp güzelliğidir.estetiğe dövmeye ve bunlar gibi şeylere karşıyım.

candy_58
09.02.2009, 09:59
bende sevmiyorum dövmeyi hoş durmuyor

HaZaN
09.02.2009, 10:18
Bence yanlıştır, dövme yaptırmayı sevmiyorum, dövmem yok, dövme yaptırmam .

Tüm bedenimizin ve bu bedene bağlı uzuvlarımızın Allahın emaneti olduğunu biliyoruz dolayısıyla bunlara gözümüz gibi bakmamız ve de yormamamız,yıpratmamamız gerektiğini düşünüyorum.Böyle bir düz mantık çerçevesinde sizde gereğini yapabilirsiniz.Vücuda yapılan bu işlem hernekadar süs ya da aksesuar görünümü taşısa da sonuçta bana göre vücuda yapılan bir zulümdür.Rabbim nasıl uygun görüp yaratmışsa öylede kalırım.

Bence dinimizce caiz değil hatta haramdır.

...Kangallı...
09.02.2009, 20:51
kangalli kardesim ben seni anlayamadim - hem avatarin ve imzanda Allah c.c./Muhammed s.a.v. yaziyor - hemde dövme yaptirip yaptirmiyacagini zaman gösterir diyorsun, günah oldugunu bilmiyormusun ???

İnsanın içinde Allah sevgisi var diye, herşeyi önceden bilemez dimi ?

Haşa haşa önceden olmayanı bilmek Allah ' a mahsustur.

1 saniye sonra dahi başımıza ne geleceğini bilmezken, önümüzdeki zamanı hiç kestiremicem açıkcası.

love_me_58
18.02.2009, 00:14
Bence yanlıştır, dövme yaptırmayı sevmiyorum, dövmem yok, dövme yaptırmam

madımak_58
18.02.2009, 00:22
ara sıra aklıma geliyor sembolik birşeyler ama hayatta yaptırmam,yaptıramam herhalde :)

günah olması konusundan değil.iş günaha kaldıktan sonra herşey günah :rolleyes:

ayrıca neden bazı arkadaşlar sinirlenmiş onu anlamadım.burada yaptırmış olanda var,içinde yaptırma isteği olup aynı zamanda günah olduğunuda düşünüp yaptırmayanda var,kesinlikle dinimizce günah diyende var.herkesin kendi özgür iradesidir ;)

Kibrisli
18.02.2009, 01:10
Yavuz Sultan Selimin adi gecen her ders kitabında ünlü bir resmi yer alır hükümdarın. Pala bıyıklı ve küpelidir. Oysa Resim aslında Yavuza değil can düşmanı olan Sah İsmail’e aittir. Küpede Haydari ve Kalenderi derviş olmasının sembolüdür...Zira başında Şiî Mezhebi’nin alâmeti olan kızıl börk ve bunun üzerinde İran şahlarına mahsus taç vardır. Ayrıca küpe de Şî’a mezhebinden câiz görülmektedir.

saygılar.......

Açıklaman için teşekkür ederim... Anlattıkların gerçekten ikna edici, sana karşı bir tavır değil ama araştıracağım yazdıklarını sadece emin olmak için... Ama verdiğin örnekler hakikaten ikna edici...

Saygılar...

Ertugrul
18.02.2009, 01:24

saygılar.......

Yavuz'un küpesi konusunda bir başka rivayet daha var; Yavuz Sultan Selim bir bir grup insan görür kulaklarında küpe vardır. Sorar bunlar kim ve neden küpe takıyorlar. Bilende cevaplar; Onlar köledir ve kölelik sembolü olduğundan küpe takıyorlar. Yavuz da bende Allah'ın kölesiyim deyip takar küpeyi ;)

Alınacak ders : Niyet halis olunca küpede eder adamı cennetlik :rolleyes:

altuntas58
18.02.2009, 08:39
Dövme bazen insanların kollarında çok ilginc duruyor bazen ilgimi cekmiyor değil ama asla dövme yaptırmayı düşünmedim zaten bundan sonrada yaptırmam ancak dövme yapanlara karşı değilim

ABDULLAH DUMAN
18.02.2009, 09:35
işim olmaz ama yaptıranlardan nefret ediyorum

barikat58
28.02.2009, 23:56
DÖVME HRİSTİYANLARIN BİR GÖRÜNTÜ ZEVKİNİN ÜRÜNÜDÜR!VE HRİSTİYANLARIN ZEVK ALDIGI BU TÜR OLAYLAR GENELDE BİZE TERSTİR!DÖVME İKİYE AYRILIYORMUŞ YOK DERİYE İŞLEYEN YOK İŞLEMEYEN DİYE BEN BİLMİYORUM KAÇ ÇEŞİTTİR AMA DİNİ OLARAK BAKARSAK DÖVMELİ DERİYE SU İŞLEMEZ DOLAYISIYLA ABDEST KABUL GÖRMEZ

seva
30.03.2009, 02:09
Bence yanlıştır, dövme yaptırmayı sevmiyorum, dövmem yok, dövme yaptırmam dövme yaptıranlardanda gıcık olurum..

adasu
05.04.2009, 21:35
dövmenin abdestle alakası yok bende var türk yazar kolumda ben yapyırmadan cok araştıdı

A_Them_Nuri
05.04.2009, 21:55
Orginal Geldim Dünyaya Yedek Parça İle Gitmeye Niyetim yok :)

dogan-f
05.04.2009, 22:48
Arkadaşlar abdest te esas suyun nufuz etme özelliği ile derinin gözeneklerinden derinin altına kadar inip ( epitel doku kısmı ) bu bölgelerinde su ile temas etmesidir.Dövmelerde kullanılan iğneli ve kimyasallı sistemler ise iğne sayesinde kimyasalı deri altına enjekte ederek suyun bu bölgelere geçisini engellemekdedir.Bu durumda da maalesef gusul,namaz abdestleri suyun temassızlığından dolayı makul olmamakdadır.Bilginize sunarak Dövmenin islami açıdan bakıldığında yasak ve sağlığa zararlı olduğunu hatırlatır konu ile ilgili olarak da dövme yaptıran yaptırsın yaptırmayan yaptırmasın her kes tercihinde özgürdür.Önemli olan sa bir birimizi fikri tezatlıklardan dolayı kırmamızdır.
Hepinize iyi forumlar....

adasu
07.04.2009, 00:05
işte bizde okadar din bilmeyip bilirmiş gibi davranan varki gardaşım deri hava almazsa su geçirmezse kangiren olur çürür dökulür bana tek bir ayet hadis ğösterin dövmeyi yasaklayan tek bir çümle derimden kaziyarak cıkaracam dövmemi

Salim58
15.07.2009, 18:50
konuyu açmak istemiyorum ama yaptıranıda sevmem yapmamda kısaca bu şekilde özetlemem yeterli bence

Sivaslisandy-58
15.07.2009, 23:28
VALLAHI BEN DÖVME NE YAPTIRMAM AMA HINT KINASI ILE DESEN YAPTIRACAGIM ELLERDEN BASLAYACAGIM NASIL OLSA CIKIYOR.
GÜNAHTA DEGIL ,ZEVKLER VE RENKLER TARTISILMAZ NE DIYEYIM!?

ömer yalcin
14.08.2009, 19:37
Bence cok igrenc bir sey!!!
git iki kutu yagli boya al daha iyi bence ))

65serdal58
14.08.2009, 20:01
renkler ve zevkler tartışılmaz................

_DuMaN_58
14.08.2009, 20:42
renkler ve zevkler tartışılmaz................

Aynen. Fakat bende sevmiyorum o tip şeyleri

Klimasuyu
14.08.2009, 20:50
Dövme dinimizde yasak diye biliyorum..
Çünkü gusl abdestini engeller..

.............................. .........................

65serdal58
16.08.2009, 00:41
dövmesi var yada yok...benim için farketmez...

dinimizce yasak mı??? değil

günah olmadığını din bilginleri açıkladı zaten

qio
16.08.2009, 00:52
Bence dövme yaptırmak zevk meselesidir , dinayet bununla ilgili açıklamasınıda yapmıştır. İnsanlara yakıştığını düşünüyorum , yaptırmayanada neden yaptırmıyorsun diye baskısı olmadığına göre doğrudur diye cümlemi sonlandırıyorum.

ömer yalcin
16.08.2009, 00:57
O ne bicim bir zevkse anlamiyorum,anlamakta isremiyorum
her igrenclik zevktir gayri müslimler icin zaten

65serdal58
16.08.2009, 00:58
özgürlüklerden bahsedersek dövme kişisel bir tercihtir.......

yaptıranan yaptırsın...

ben edeceğim muhabbete edeceğim kelama bakarım...

dövmesinin şekline şemaline değil...

qio
16.08.2009, 01:06
O ne bicim bir zevkse anlamiyorum,anlamakta isremiyorum
her igrenclik zevktir gayri müslimler icin zaten

Abi banamı dedin gayri müslim diye ? :) İnsanları rahat bırakın yahu o günah bu günah diye diye insanları dinden soğutuyorsunuz. Bizim dinimiz hoşgörü dinidir , bir kitabımız vardır Allah ( c.c ) Kitapla biz insanlarına buyurmuştur. Dinimizce sakıncalıysa hadisini belirterek söylersiniz, yoksada kafadan uydurma kulaktan dolma laflarla fetva vermeyelim.

ömer yalcin
16.08.2009, 01:11
Abi banamı dedin gayri müslim diye ? :) İnsanları rahat bırakın yahu o günah bu günah diye diye insanları dinden soğutuyorsunuz. Bizim dinimiz hoşgörü dinidir , bir kitabımız vardır Allah ( c.c ) Kitapla biz insanlarına buyurmuştur. Dinimizce sakıncalıysa hadisini belirterek söylersiniz, yoksada kafadan uydurma kulaktan dolma laflarla fetva vermeyelim.

SANA DEMEDIM KARDESIM,BEN GAYRI MÜSLÜMLERDEN BAHS ETTIM
SEN NICIN ÜZERINE ALINIYORSUNKI
BEN SENI KAST ETMEDIM EMIN OL

qio
16.08.2009, 01:13
SANA DEMEDIM KARDESIM,BEN GAYRI MÜSLÜMLERDEN BAHS ETTIM
SEN NICIN ÜZERINE ALINIYORSUNKI
BEN SENI KAST ETMEDIM EMIN OL

Ok abi samimiyetine inanıyorum , devrik cümleni yanlış anladım.

65serdal58
16.08.2009, 01:19
dövme yaptıran ne oluyo şimdi????

qio
16.08.2009, 01:20
Öncelikle insanlar ön yargılarından kurtulmalıdır. Dövme yaptıran insan ne oluyor sorusuna sadece gülerim böyle sorumu olur , maça giden insan ne oluyorla eşdeğer bir soru !! :)

65serdal58
16.08.2009, 01:25
Öncelikle insanlar ön yargılarından kurtulmalıdır. Dövme yaptıran insan ne oluyor sorusuna sadece gülerim böyle sorumu olur , maça giden insan ne oluyorla eşdeğer bir soru !! :)

böyle soru oluyo kardeş ne yazikki....:)

dövme yaptıran arkadaşar varda,,,nasıl birşey olduklarını bu forumda yazılanlarla anlamaya çalışıyorum

serhat_58
16.08.2009, 02:15
dovmyi sevmiyorum dinimizce yasak, yasak olmasa bileyapmam, yapanlarida sevmem

qio
16.08.2009, 02:41
Yahu adamı zorla tahrik ediyorsunuz :) Dövme yapanı sırf ön yargıdan ötürü sevmeyeni bende sevmem !! :))

ömer yalcin
16.08.2009, 02:48
BURDAKI MESELE ,DÖVMESI OLAN KISININ ABDESTI OLMUYOR
SU O DÖVMENIN ALTINA YANI DERIYE TEMAS ETMIYOR, BUNU ANLAMAK ZOR OLMASA GEREK.
HERKESIN DÜSÜNCESI FARKLI,DÜSÜNÜN KENDI KARARINIZI KENDINIZ VERIN

65serdal58
16.08.2009, 02:49
bende sevmiyorummmmmm:D:D:D:D:D:D:D

yeni trend,pardon moda:D:D:D:D

WåñTêd_øØ7
16.08.2009, 02:52

Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis :
Resulullah (sav) şöyle buyurdular: "İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da Allah lanet etsin!"

HadisNo : 2154

Ravi : Ebu`l-Husayn el-Heysem İbnu Şefi
Hadis :
Ben ve künyesi Ebu Amir olan Meafirli bir arkadaşım iliya (da denen Kudüs)da namaz kılmak üzere beraberce yola çıktık. Onlara kıssa anlatan büyükleri, Ezd kabilesine mensup Ebu Reyhane künyesini taşıyan bir Sahabi idi. Ebu`l-Husayn der ki: "Arkadaşım benden önce mescide vardı. Sonra da ben geldim ve yanına oturdum. Bana: "Ebu Reyhane`nin anlattığına yetiştin mi?" dedi. "Hayır!" diye cevap verince: "Ben onun anlattığını dinledim, diyordu ki: "Resulullah (sav) on şeyi yasakladı: Dişleri törpüleyip inceltmek, dövme yapmak, (erkeklerin saç ve sakallarındaki akları, kadınların yüzlerindeki tüyleri) yolması, kadının kadınla, erkeğin erkekle aynı örtü altında arada bir mania olmadan yatması, erkeğin Acemler gibi elbisesinin alt kısmına ipek şerit ilave etmesi, yine Acemler gibi omuzlarına alem olarak (dört parmak genişliğinden fazla) ipek koyması, yağmacılık yapması, saltanat sahibi olmayanın (Acemlerin ziyyi (süsü) durumunda olan) kaplan (derisinin) üzerine oturması ve yüzük takması."

HadisNo : 2156

qio
16.08.2009, 02:53
BURDAKI MESELE ,DÖVMESI OLAN KISININ ABDESTI OLMUYOR
SU O DÖVMENIN ALTINA YANI DERIYE TEMAS ETMIYOR, BUNU ANLAMAK ZOR OLMASA GEREK.
HERKESIN DÜSÜNCESI FARKLI,DÜSÜNÜN KENDI KARARINIZI KENDINIZ VERIN

Yahu Ömer abi kocaman adamsın , bu konu daha öncede tartışıldı dinayet herhangi bir sakıncası olmadığını söyledi, eğer su temas etmese yani derinin nefes almama durumunda kangren oluyor , asıl sen anlamıyorsun . Ondan bundan laflarla fetva vermeyin.

Klimasuyu
16.08.2009, 03:00
Ben de dövme guslü engelliyor diye biliyorum ama Diyanetin açıklamasından haberim yok bi araştırıyım...

WåñTêd_øØ7
16.08.2009, 03:09
Câhiliye devrinden beri Araplar vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yapa gelmişlerdir. Bugün bu âdet bilhassa Şark vilayetlerimizde yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika'da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım hevâî gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri âletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.
Âlûsî, Kitabü'lîrb isimli eserinde dövmeyi bâtıl ve çirkin bir âdet olarak vasıflandırıyor. Zaten İslâm da bunun için yasaklamış, haram saymıştır. Çünkü bunda Cenab-ı Hakkın yarattığı vücut üzerinde bir değişiklik yapılmış olmaktadır.

Buharı ve Müslim' de rivayet edilen hadislerde de Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın İlâhî rahmete liyakatini kaybettiklerim bildirmiştir.

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir? Bundaki hüküm dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Şayet temizse, o da temizdir. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa giderilmeye çalışılır. Şayet giderilemiyor, buna da imkân yoksa hâli üzerine bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Abdeste ve gusle mâni olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması ab-deste ve gusle mâni olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Bilmeden böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tevbe istiğfar eder.

Mehmed Paksu Meseleler ve Çözümleri - 1

alıntıdır ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Salim58
16.08.2009, 07:17
kim ne derse desin kendi bildiğimden şaşmam dövmenin şeklini şemasını asla kabul etmemde yaptırmamda buda benim şahsi görüşüm

65serdal58
16.08.2009, 12:03
adamın sırtında dövme var.siz göremiyorsunuz.adamda dünya iyisi........

eeee o dövmeyi gördüğünüz zaman nasıl hareket edeceksiniz...

bu sorum dövmeyi sevmeyen arkadaşlara

Salim58
16.08.2009, 12:10

benim görüp görmem sevip sevmem hiç önemli değil gören görüyor seven seviyor sevip sevmediğini bilemiyoruz tabiki bilmem anlaşıldımı insanlara değer verirken biryerlerine bakıp değer veriliyorsa bunada hayret ederim sadece ben sevmiyorum döğmeyi sevmek zorundada değilim yapanıda sevmek zorunda değilim buda benim kararım tabiki

sivaslı fd
16.08.2009, 12:16

ama öğretmenim biz dövmeyi sevmiyoruz dövme yaptıranı değil. Herkesin görüşü farklıdır, yani ben bir insanı seviyorsam o insan dövme yaptırmış diye ondan nefret edememki, günahsada o ALLAH ile onun arasında ben cezalandıramam...

65serdal58
16.08.2009, 12:28
hayır.... forumda bazı arkadaşlar dövmeyide dövme yaptıranıda sevmem diye yazmıştı....

lafımız onlaradır yani...........

geriye dönüp bir bakın isterseniz

sivaslı fd
16.08.2009, 12:35
hayır.... forumda bazı arkadaşlar dövmeyide dövme yaptıranıda sevmem diye yazmıştı....

biliyorum gördüm ama ben öyle düşünmüyorum, insanlar hep benim fikrimi savunsun, görüşleri benimkiyle aynı olsun diye beklersek arkadaşsız dostsuz kalırız....... Bazen en yakınlarımızla bile zıt düşebiliyoruz.....

65serdal58
16.08.2009, 12:43
biliyorum gördüm ama ben öyle düşünmüyorum, insanlar hep benim fikrimi savunsun, görüşleri benimkiyle aynı olsun diye beklersek arkadaşsız dostsuz kalırız....... Bazen en yakınlarımızla bile zıt düşebiliyoruz.....

ellerine sağlık kardeşim

sivaslı fd
16.08.2009, 12:47
ellerine sağlık kardeşim

Rica ederim, bu herkes için böyledir aksini kimse idda edemez...

Salim58
16.08.2009, 13:35

evet bunlardan biride benim sevmiyorum sevmek zorundada değilim yaptıranlara ve sevenlere kolay gelsin

sivaslı fd
16.08.2009, 14:38
evet bunlardan biride benim sevmiyorum sevmek zorundada değilim yaptıranlara ve sevenlere kolay gelsin

anlattıklarına göre hiç kolay değilmiş abi :D ama okadar acıyı çeke çeke niye yaptırırlar anlamıyorum :confused:

65serdal58
16.08.2009, 14:39
yaradılanı severiz yaradandan ötürü........yunus emre...

felsefem bu benim

sivaslı fd
16.08.2009, 14:46
yaradılanı severiz yaradandan ötürü........yunus emre...

felsefem bu benim

Çok haklısın zaten doğru olanda budur............. Yaradan iyi kötü demiyor hepimizin rızkını veriyor, biz aciz kullarsa herkese karşı ahkam kesiyoruz...

65serdal58
16.08.2009, 14:48
müslüman diyorsak kendimize,bu olmadır felsefemiz...........

insan diyorsak kendimize,bu olmalıdır felsefemiz........

bu benim görüşüm,,,yanlış anlayacaklara peşin peşin söylüyüm...

Cley
16.08.2009, 14:53
Dövme kesinlikle yaptırmam yaptıranı da pek sevmem.Yaptırmaktaki amaç nedir onu da anlayamadım bir türlü. Ama kişisel görüşüdür saygı duyarım.

sivaslı fd
16.08.2009, 15:00
müslüman diyorsak kendimize,bu olmadır felsefemiz...........

insan diyorsak kendimize,bu olmalıdır felsefemiz........

bu benim görüşüm,,,yanlış anlayacaklara peşin peşin söylüyüm...

Kimsenin yanlış anlayacağını sanmıyorum çünkü müslümanlık zaten bunu gerektiriyor, yani bir kimseden hoşlanmıyor olsak bile yaradandan ötürü sevmemiz lazım (tabi sevmek derken bağrına basmak, can ciğer olmak anlamında değil, yetkimiz varmış gibi o insan hakkında kötü dileklerde bulunmamamız yeterli)

barikat58
16.08.2009, 15:07
Bu işin sizcesi bizcesi olmaz dini hükümler var bu konuda eğer dövme yapılan yere su geçmiyorsa o dövme dinimizce uygun değildir.(bknz abdestin farzları :) )

Salim58
16.08.2009, 15:27
insanı sevmek ayrı bi olay döğmeyi yaptırmak ayrı burda bi karışıklık var o insan yanlış olanı seçiyorsa onun neyini seveyimki dinimizde olan birşeyi yapsın bende sevip takdir edeyim varsa yazında bizde öğrenmiş olalım kimse hücum etmeden sıraya girelimde biran önce yaptıralım

65serdal58
16.08.2009, 15:32
ben a derken z anlıyorsunuz ya...

sen adamı dövmesine göre mi değerlendirsin...

neyine göre yani...adamı o dövmesi mi yönlendiriyor...

hadi adam senin arkadaşın yeni tanıştınız.fikirleri çok güzel..bana bişeyler katıyor.ama ney???? dövmesi var...kötü bu adam...

bu mu sizin anlayışınız anlamış değilim...

ben dövme için konuşuyorum.başka konulara girmeyelim lütfen...

onun yaşadığı ona benim yaşadığım bana.....

ayten58
16.08.2009, 15:36
bazen benim alide yakamı tutuyor anne izin ver bende yaptırayım diye ama asla izin vermem abdestin dışında allah korusun cenaze namazıda kılınmıyor bunu bizzat kitapta okudum nasıl izin vereyim küpeye izin verdim ama çok pişman oldum oda oyuncu olduğu için bi kaç rolde gerekti o yüzden aman deyim arkadaşlar bastığınız toprak sizden davacı olacak guslünüz çıkmadığı için çok günah.ama illada hevesimizi alalım diyen varsa kınayla sakıncası yok ama içinde boya karışımı olamamasına dikkat etmek gerek.

sivaslı fd
16.08.2009, 15:37
insanı sevmek ayrı bi olay döğmeyi yaptırmak ayrı burda bi karışıklık var o insan yanlış olanı seçiyorsa onun neyini seveyimki dinimizde olan birşeyi yapsın bende sevip takdir edeyim varsa yazında bizde öğrenmiş olalım kimse hücum etmeden sıraya girelimde biran önce yaptıralım

Canım abicim burda "yapanıda sevmem yaptıranıda" deniliyor, yapan kendine yapar başka hiçkimseye değil... Biz onu anlatmaya çalışıyoruz ama sanırım fazla başarılı olamıyoruz :confused:

Salim58
16.08.2009, 15:54
ben a derken z anlıyorsunuz ya...

sen adamı dövmesine göre mi değerlendirsin...

neyine göre yani...adamı o dövmesi mi yönlendiriyor...

hadi adam senin arkadaşın yeni tanıştınız.fikirleri çok güzel..bana bişeyler katıyor.ama ney???? dövmesi var...kötü bu adam...

bu mu sizin anlayışınız anlamış değilim...

ben dövme için konuşuyorum.başka konulara girmeyelim lütfen...

onun yaşadığı ona benim yaşadığım bana.....

güzel kardeşim ben anlatamıyorum galiba çünkü 29 harfi tam olarak bilmiyorum ondan olabilir ben insanları bakıp incelemekle mükellef değilim görünüyorsa baştan zaten arkadaşlık biter görünmüyorsa adamı aç kolunu sırtını dövmen varmı diye sormakmı gerekli bu konuda ters düşünenler var diyen sensin kim düşünüyorsa ona alıntı yap sor anlatsın sen ulu ortaya yazıyı yazıyorsun sonrada bunlar karşı olanlara sözüm diyorsun ordan sonrada farklı yönlere kaydırmayalım diyorsun konu başlığından bayağı uzaklaştık ben bunun farkına vardım bilmem başka varanlarda varmı acaba

65serdal58
16.08.2009, 15:59
aynı kullandığımız 29 harf aynı anlamlarla cümleler kurdurmuyorsa edilen kelamların faydası yoktur...eyvallah abi bende anladım konu gerçekten lüzumsuz yerlere gidiyor...bunu okuyan dövmesi olan arkadaşları rencide etmeye kimsenin hakkı yoktur...ben buna ortak olmam.düşüncelerim bu kadar ortadayken helede....

sivaslı fd
16.08.2009, 16:01
güzel kardeşim ben anlatamıyorum galiba çünkü 29 harfi tam olarak bilmiyorum ondan olabilir ben insanları bakıp incelemekle mükellef değilim görünüyorsa baştan zaten arkadaşlık biter görünmüyorsa adamı aç kolunu sırtını dövmen varmı diye sormakmı gerekli bu konuda ters düşünenler var diyen sensin kim düşünüyorsa ona alıntı yap sor anlatsın sen ulu ortaya yazıyı yazıyorsun sonrada bunlar karşı olanlara sözüm diyorsun ordan sonrada farklı yönlere kaydırmayalım diyorsun konu başlığından bayağı uzaklaştık ben bunun farkına vardım bilmem başka varanlarda varmı acaba

Boşver abi ya kim yaptırıyorsa yaptırsın, biz yapmıyoruzya ona bak sen. O nu diyen burdan getti:D

Salim58
16.08.2009, 16:05
kimseyi rencide etmiyorum etmemde o onu seviyorsa sevebilir benim yargılama yetkim yok bende yaptırmıyorsam veya sevmiyorsam kimseninde bana yaptırmaya veya yaptırmadığımdan dolayı sevmeye kakkı yok buda burdaki son yorumum EYVALLAH

sivaslı fd
16.08.2009, 16:13
kimseyi rencide etmiyorum etmemde o onu seviyorsa sevebilir benim yargılama yetkim yok bende yaptırmıyorsam veya sevmiyorsam kimseninde bana yaptırmaya veya yaptırmadığımdan dolayı sevmeye kakkı yok buda burdaki son yorumum EYVALLAH

Haklısın abi çok zorlu söyledin :)

65serdal58
16.08.2009, 17:08
Haklısın abi çok zorlu söyledin :)

alemsin sen yaaaa:D

selimoglu
16.08.2009, 17:18
dovme yapana yaptirana allah lanet etsin diye peygamber efendimizin hadisinin oldugu bir konunun bile sivaslilar tarafindan tartisilmasini bile dogru bulmuyorum dövmeden nefret ederim

sivaslı fd
16.08.2009, 17:21
alemsin sen yaaaa:D

:D:D:D:D:D:D:D:D.............. . öyleyimdir:)

65serdal58
16.08.2009, 17:23
valla benim bir alakam yok:D:D:D:D:D:D:D:D

sonra kabak başıma patlıyor::D:D:D:D:D:D:D:D:D

duyun site sakinleri benim bu konuyla alakam yokkkkkkkkkkkkkk:D

sivaslı fd
16.08.2009, 17:30
valla benim bir alakam yok:D:D:D:D:D:D:D:D

sonra kabak başıma patlıyor::D:D:D:D:D:D:D:D:D

duyun site sakinleri benim bu konuyla alakam yokkkkkkkkkkkkkk:D

Korkma korkma konuyu senin açmadığını hepimiz biliyoruz:D ama naapsın gariban herkes üstüne çullanınca ürkdü fukara:D:D:D

65serdal58
16.08.2009, 17:31
yok korkmak değil ya[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

lafımı anlatamıyorum:D:D:D:D:D:D:D:D: D:D:D:D:D:D:D

neftera
16.08.2009, 18:45
dövme yaptırılır fakat şöyle açıklim.geçici dövme vardır kalıcı vardır.ama kalıcı dövmede abdest geçmiyo deriye zannedersem eğer koldaysa vs geçici olması her yönden daha iyidir diye düşünüyorum.günahda değil sevapta değil bir artısı veya eksisi yok.

Erenbaba
16.08.2009, 19:36
Canlar sizce dövme yaptırmak doğrumudur ?

Dövmeniz varmı ? Yoksa yaptırmayı düşünüyormusunuz yada düşündünüzmü ?

dövmenin ne artısı var ne eksisi var dövme yaptırsan ne olur yaptırmasan ne olur toplumolarak herkes ekmek parasının peşinde milet neyle uğraşıyor bence dövme rejona ters

barikat58
16.08.2009, 19:49
Ben dövmeye dövme demem hastanelik etmeyince :) gereksiz anketlerden sadece birisi.klavyesi olan yazıyor :D

sandalli
16.08.2009, 20:00
Ben dövmeye dövme demem hastanelik etmeyince :) gereksiz anketlerden sadece birisi.klavyesi olan yazıyor :D

Imam-i Barikata katiliyorum, dövmem, dövdürmem.

Klimasuyu
16.08.2009, 21:35
Evet gereksiz bir konu ...

ayten58
17.08.2009, 00:16
heee bende katılıyom barikata gülmekten tabii ne güzel dövmeyi çeviri yaptı be maaşallah
harikasın be kardeşim işte bu yüzden sizi takdir ediyorum.

65serdal58
17.08.2009, 00:20
heee bende katılıyom barikata gülmekten tabii ne güzel dövmeyi çeviri yaptı be maaşallah
harikasın be kardeşim işte bu yüzden sizi takdir ediyorum.

ablacım insanlar lafının nereye gittiğini bilmeden konuşup duruyor,,,

yazılanı anlamadan yorum yapmaya çalışıyorlar...

aklı selim herkes zaten görüyor...

goramaz
17.08.2009, 00:21
bariyer tebrik ediyorum 10 üzerinden 100 luk bir espiriydi...

qio
17.08.2009, 00:26
Sırf yorumlardan ötürü dövme yaptıracağım :)

barikat58
17.08.2009, 00:39
ablacım insanlar lafının nereye gittiğini bilmeden konuşup duruyor,,,

yazılanı anlamadan yorum yapmaya çalışıyorlar...

aklı selim herkes zaten görüyor...

bak sen bu işi biliyorsun öyle konustun başkasına cevap verdin ama lafın bana geldi bana gelecegini biliyormuydun?bir siz dogruyu biliyorsunuz bir siz dogrunun yanındasınız ne güzel istanbul :) bu konu dini bir konu din hakkında nerden egitim aldınız?

65serdal58
17.08.2009, 00:46
medreseden almadığım kesin.......

benim yorumlarımı bir daha oku dövme konusunda....

öyle cevap yaz....

dini bilgimi allah bilir,sana laf düşmez.yeterli oldu mu şimdi

Klimasuyu
17.08.2009, 00:49
Bak hocam oldu mu şimdi:)şurda kardeş kardeş tartışıyorduk güle oynaya :).Şimdi oyun bozanlık yapma hocam dur yaw kavga edeceksiniz şimdi :)...

barikat58
17.08.2009, 00:52
kavga etmem metin merak etme......iyi geceler

betüs58
17.08.2009, 01:34
bencee dogruu bisii diil haa hostaa durmuoo ayricaa din ne diosaa odurr bunun bencesii sencesii yokk dinimizde bunaa yasakk koymuss bikere yapan yaptirir ama günahinida gözardii etmemesii gerekirr bence.....

qio
17.08.2009, 01:38
İnsan vücuduna acı verdiğinden ötürü belki bir günahı olabilir , yalnız bu abdest olayına katılmıyorum.

65serdal58
17.08.2009, 01:40
ulema sınıfı ne diyor paşam bu konuda :D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D

besyo_cu
17.08.2009, 01:47
Bu konu iyiyen iyiye kabak tadı vermeye başladı. Yaptıran kendiye yaptırmış demektir, günahıda sevabıda ona aittir. Bilgisi olan arkadaşlar da söylemiş, hemen hemen hepimiz neyin doğru neyin yanlş oldugunu bilen insanlarız.

Bu konuda yada başka konularda bilgisi olan arkadaşlarımız büyüklerimizin yazmaları kadar güzel bişey olamaz zira ben her insanın doğadaki canlı cansız herşeyden öğreneceği bir çok şey olduguna inanıyorum.

Dövmesi var diye dinden cıkıyor demek de yanlış aksini söylemekte. Herkesın bir değer yargısı vardır ve bazı şeylerde açık ve nettir. Bunların üzerinde değişik fikirler olur evet ama özü ana teması sabittir kişiden kişiye değişmez.

ayten58
17.08.2009, 06:26
aaa hocam bunda kızacak ne var şurda şakasına eğleniyoruz sinirlenmeyin lutfen.
barikat kardeşim espri yapmış bide güldük azcık kırılmadınız dimi.
inanın niyetim sizi kırmak değildi özür dilerim kardeşim sizde sakin olup bize katılsanız çok daha mutlu olurduk.

doğan bulut
17.08.2009, 23:36
döğme yaptırmayla küpe takmayla erkekliğin alakası yok ama birde örf ve adedlerimiz var tabiki döğme çok günah aslında YÜCE RABBİMİN verdiği sıvatı değiştirmek günah bize yakışan dinimizin emrettiğidir....

vanlıyam65
28.08.2009, 02:30
DÖVMEM YOK.OLANA DA KÖTÜ BAKMAM.ZEVK MESELESİDİR BANA GÖRE BU TERCİHLER.

qio
28.08.2009, 06:57
Bu konunun dinle alakalı olduğunu iddaa edenler hataya düşmüş. Sorulan soruda dövmeyi doğru buluyormusunuz diye sorulmuş. Kimisi din'e göre yorumlamış kimisi karşı tez sunmuş. İşin kısacası dinle alakalı bir konu değildir tekrar belirtme gereği hissettim.

ayten58
31.08.2009, 21:09
nasrettin hoca her iki tarafıda dinlemiş demiş ya sende haklısın sende haklısın diye bencede herkes kendine göre haklı kardeşim doğruyu söylüyoruz kızıyolar sen haklısın diyincede karşı taraf kızıyor ee napıcaz o zaman her iki tarafda haklı diycez hadi dövme yaptıranlara kolay gelsin ama ben oğluma yaptırmam gebertirim onu vallahi hele bi yaptıracam anne desin bak ozman paspas nasıl oluyormuş.

LeyL
01.10.2009, 17:39
Dövme dinen haram.. Cunku kalıcı dövmeler su geçirmez bu nedenden dolayı da gusül abdesti alınmış sayılmaz.

qio
01.10.2009, 21:55
Dövme dinen haram.. Cunku kalıcı dövmeler su geçirmez bu nedenden dolayı da gusül abdesti alınmış sayılmaz.

Deri nefes almadağında ''kangren'' olunuyor diye biliyorum ben.

LeyL
01.10.2009, 22:08
Deri nefes almadağında ''kangren'' olunuyor diye biliyorum ben.

Ne ilgisi var.. Kangren atardamarın sıkışması sonucu meydana gelir.

qio
01.10.2009, 22:13
Gangrenin bir çeşidi de, gazlı gangrendir. oksijensiz yerlerde yaşayan bakterilerin girmesiyle meydana gelen ve zamanında müdahale edilmezse ölümle sonuçlanan bir durumdur. En çok, savaş yaralarında, kirli ve bakımsız yaralarda görülür. Çoğalan bakteriler gaz meydana getirirler. Bu bakteriler içinde en önemlisi Clostridium perfringens`tir. Dokular gazla gerildiği için ilk belirti olarak, hasta pansumanları veya sargı alçının sıkmasından şikayet eder. Daha sonra fasiaların (kaslar üzerini örten zarlar), altında toplanan fazla gerilmesi sonucu çok şiddetli ağrılar olur. Bir pensle derinin üzerine vurulunca davul sesi alınır. Durum daha da ilerleyince besleyici damarlar çok sıkıştığından deride mavimsi lekeler meydana gelir. Buna paralel olarak ağır bir septik (iltihabi) şok tablosu, ruhi bozukluklar ve akut böbrek yetmezliği ortaya çıkar.

Glock23
02.10.2009, 23:43
Benim icin yanlis olabilir, baskasi icin olmaz, onun icin benim hosuma gitmiyor diye baskalarini elestirmem yanlis bir tavir olur.

LeyL
03.10.2009, 17:43
Gangrenin bir çeşidi de, gazlı gangrendir. oksijensiz yerlerde yaşayan bakterilerin girmesiyle meydana gelen ve zamanında müdahale edilmezse ölümle sonuçlanan bir durumdur. En çok, savaş yaralarında, kirli ve bakımsız yaralarda görülür. Çoğalan bakteriler gaz meydana getirirler. Bu bakteriler içinde en önemlisi Clostridium perfringens`tir. Dokular gazla gerildiği için ilk belirti olarak, hasta pansumanları veya sargı alçının sıkmasından şikayet eder. Daha sonra fasiaların (kaslar üzerini örten zarlar), altında toplanan fazla gerilmesi sonucu çok şiddetli ağrılar olur. Bir pensle derinin üzerine vurulunca davul sesi alınır. Durum daha da ilerleyince besleyici damarlar çok sıkıştığından deride mavimsi lekeler meydana gelir. Buna paralel olarak ağır bir septik (iltihabi) şok tablosu, ruhi bozukluklar ve akut böbrek yetmezliği ortaya çıkar.

Evet google böyle diyor :)

KARAMELLL58
03.10.2009, 18:51
BANA GÖRE YANLIŞ HOŞ BİŞEYY DEĞİL HEMDE ZARARLI ZATEN (BANA GÖRE)

qio
03.10.2009, 19:29
Evet google böyle diyor :)

Bu platformda tartışılmadan önce bir tıp öğrencisi arkadaşımdan öğrenmiştim deri nefes almadığındada kangren olunduğunu , sonuçta tıp alanı hakkında süper donanımlı birisi değilim , en azından savunduğum fikrin googlede uzantısı var. Googlede bile ulaşılamayan iddada bulunan arkadaşlara ne demeli :)

seva
30.10.2009, 05:08
Hiç gerek yok saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar ya....

Hatice_58
31.10.2009, 22:37
Yanlis.Dinimize görede yanlis zaten.dövmeli bir insan abdestsiz oluyor.lanetleniyor..
bildigime göre yani

seva
02.11.2009, 20:32
Dövme ve İslam Dini, Dövme yaptırmak günah mı?

Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki:

" Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.

İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

ayten58
02.11.2009, 20:47
vallahi bildiğim kadarıyla dinen yasak ama değil diyenlarde var ben çocuklarımda görmek istemem bir ara oğlum taktı ama baktı izin koparamıyor tamam anne kalsın istemiyorum dedi şükür daha duymadım dövme lafı.

seva
11.11.2009, 15:21
vallahi bildiğim kadarıyla dinen yasak ama değil diyenlarde var ben çocuklarımda görmek istemem bir ara oğlum taktı ama baktı izin koparamıyor tamam anne kalsın istemiyorum dedi şükür daha duymadım dövme lafı.

dövme kimyasal boyalarla yapıldığı için deriye zarar verebilir hiç duymadım zarar verdiğini ama