PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıra Başkanlık Seçimlerinde!

Sivaslilar.Net
08.02.2009, 23:40
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı seçimlerinin kaderini belirleyecek olan seçimlerin ilk ayağı dün gerçekleştirildi.

Dün 24 meslek gurubunda toplam 71 Meclis üyesinin seçimi gerçekleştirilirken, 166 Meslek Komitesi üyesi de belirlendi.Selçuk İlk Öğretim Okulu dün en yoğun günlerinden birisini yaşadı. Herkesin sonucunu merakla beklediği ve 18 Şubat günü gerçekleştirilecek olan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı seçimlerinde önemli rol oynayacak olan Meclis Üyelerinin seçimlerinin, seçimi yapılırken, 24 grupta toplam 71 Meclis üyesi belirlendi.

Sabah başlayan seçimler akşam 17.00'da sonlanırken, bu saatten sonra ise listeler belirlenmeye başladı.
Emniyet güçlerinin gerek okul çevresinde gerekse okul içerisinde geniş güvenlik önlemleri aldığı seçimlerde herhangi bir üzücü olay yaşanmazken seçimler son derece sakin bir ortamda geçti. Okulun sınıfları seçim odaları seklinde kullanılırken, yoğunluk nedeniyle de üyelerin birçoğu dışarıda kaldı.

Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı bulunan 24 Meslek Gurubunun kendi içerisinde yaptığı seçimlerde, Manifatura- Konfeksiyon gurubundan sadece iki kişi Meclis üyeliğine seçilirken, diğer 23 meslek gurubu ise kendi içerisinde 3'er kişi Meclis üyesi belirledi. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Başkanı ve Meclis Başkanında gün boyu hazır bulunduğu seçimlerde, adı Meclis Başkanlığı için geçen adaylarında hazır bulundukları gözlendi.

BAŞKANI BELİRLEYECEKLER
Dün gerçekleştirilen Meslek guruplarının seçimi Ticaret Sanayi Odası'nın bundan sonraki dönemleri için son derece önem taşıyor. Çünkü dün meslek odalarının kendi içlerinde seçtiği 71 kişi Ticaret ve Sanayi Odası'nda Meslek guruplarını temsil edecek ve seslerini en iyi şekilde burada duyurmaya çalışacak. Bununla birlikte ise bu 71 kişilik isim listesi 18 Şubat'ta yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanını seçecek.

Bu seçimlerin rengini ise dün gerçekleştirilen 71 kişilik isim listesi etkileyecek. Meslek guruplarını temsil etmek için seçilecek olanlar 18 Şubat'ta hem Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanını hem de Meclis Başkanını seçecek tek kurul olacak. 71 kişi seçimlerde kimi Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı seçmek isterse onu başkanlığa taşıyacak.

eyuphulagu
14.02.2009, 02:03
Başkan üç aşağı 5 yukarı belli.Seçimlerde Osman YILDIRIM'ın desteklediği kişiler ve kurum temsilcileri seçildi.Bundan dolayı stso meclisinde yapılacak seçimde Osman YILDIRIM tekrar aday olacak ve de tekrar STSO başk.seçilecektir.Yani formalita bir seçim yapılacaktır:Başkan zaten belli olmış durumda....

seva
14.02.2009, 14:44
hayırlısı iyi olan kazansın artık...