PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emeklilere Suyu Ücretsiz Vereceğiz...

Kibrisli
02.03.2009, 21:07
Emeklilere Suyu Ücretsiz Vereceğiz...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Oltulu, emeklilere bedava vereceği su için kaynak üretimini açıkladı.

CHP Belediye Başkan Adayı Halit Mete OLTULU, yerel seçimler öncesinde Sivas’ta yaşayan emeklilere bedava su müjdesi vererek, binlerce emeklinin gönlünü kazanmaya devam ediyor.

Bu kapsam da bazı kesimler tarafından “BU NASIL OLUR? BUNUN KAYNAĞI NEDİR?” sorularına da açıklık getirdi.

Su projesi ile ilgili görüşlerini dile getiren CHP Belediye Başkan Adayı Halit Mete OLTULU, Sivas’ın içme ve kullanma suyu şebekesini besleyen iki adet su deposu bulunduğunu belirterek, “ Bunlardan birincisi; Tavra Deresi’nden gelen suların depolandığı eski depo, diğeri ise; 4 Eylül Barajı Arıtma Tesisleri yakınındaki yeni depodur” dedi.

OLTULU, açıklamasına şöyle devam etti:
Sivas’a verilen sularda Tavra Deresi üst kolları,
4 Eylül Barajı ise alt kolları beslemektedir.Sivas’a Tavra Deresi’nden 300- 400 litre/saniye, 4 Eylül Barajı’ndan ise; 400-500 litre/saniye su verilmektedir. Mevcut şebekedeki su kayıpları dikkate alındığında 650-700 litre / saniye suyun verimli olarak kullanılabildiği hesap edilmektedir. Buna sanayide kullanılan sularda dahildir.

Yapılması gereken ilk şey Tavra Deresi – Hazine Batıran Köprüsü mevkii yakınında bir yeraltı barajı yapmaktır. Artık modern ülkeler küresel ısınma dolayısıyla buharlaşmada en fazla etkilenen su kütlelerini yeraltında depolamaya başlamışlardır. İnşallah Sivas’ta bunun öncüsü biz olacağız. Yapacağımız bu yer altı barajıyla birlikte;

1- Buharlaşma kaybı sıfır olacak.
2- Arıtma ihtiyacı olmayacak, çünkü su kendi doğal ortamında filtre olarak yükselecek ve depolanacak,
3- Suyu kendi cazibesiyle hiçbir enerji kullanmadan mevcut depoya ilettiğimiz için sıfır maliyetle suyu depoya iletmiş olacağız.
4- Tavra Deresi’nde mevcut kullanılan kuyuların tamamını devre dışı bırakarak hem mevcut jeolojik yapıyı daha fazla bozmayacak, hem de pompaların devre dışı bırakılmasıyla harcanan enerjiyi de sıfırlamış olacağız.
5- Tavra Deresi’nden Sivas’a verilen su sisteme şuan verilen 800-900 litre sudan çok daha fazla olacağı için 4 Eylül Barajından alacağımız suyu minimize ederek arıtma tesislerindeki işletme ve arıtma maliyetlerini de en aza indirgemiş olacağız.

Bu projede ilk yatırım maliyeti dışında her hangi bir maliyet söz konusu değildir.
Ayrıca bu projenin devamında önümüzdeki yıllarda Yıldız Irmağından 1 metre küp / saniyelik suyu 16 kilo metrelik bir terfi hattı ile Ayı Deresi bölgesine düşürerek Tavra Deresi yatağını bu su ile besleyerek 700-800 bin nüfuslu Sivas’ın su ihtiyacını karşılayabilecek potansiyeli de Sivaslı hemşehrilerimin hizmetine sunacağım. Yine Mihri Vefa kaynağını tatlı su çeşmelerine bağlayarak kapatılan çeşmeleri yeniden hayata geçireceğim.

Ben CHP Belediye Başkan Adayı olarak suyu hizmet aracı olarak gören, doğru ve en az maliyetle kullanılmasını sağlayacak projelerle geliyorum.
Önemli olan Sivas ve Sivas halkıdır.

Halit Mete OLTULU

LaEdri
02.03.2009, 21:13
Peşin oy için yapılan bir adım..:)

barikat58
02.03.2009, 21:13
chp haber-kıbrıslı-sivas :D

güzel bir proje ama zekice gerçekten!!

58_SEMİH_58
02.03.2009, 21:24
SEn Önce Suyu BuL!!!!!Ondan Sora BELEş DAqıtMaya BaşLa;)

Kibrisli
02.03.2009, 22:01
SEn Önce Suyu BuL!!!!!Ondan Sora BELEş DAqıtMaya BaşLa;)

Yapılması gereken ilk şey Tavra Deresi – Hazine Batıran Köprüsü mevkii yakınında bir yeraltı barajı yapmaktır. Artık modern ülkeler küresel ısınma dolayısıyla buharlaşmada en fazla etkilenen su kütlelerini yeraltında depolamaya başlamışlardır. İnşallah Sivas’ta bunun öncüsü biz olacağız. Yapacağımız bu yer altı barajıyla birlikte;

2- Arıtma ihtiyacı olmayacak, çünkü su kendi doğal ortamında filtre olarak yükselecek ve depolanacak,
3- Suyu kendi cazibesiyle hiçbir enerji kullanmadan mevcut depoya ilettiğimiz için sıfır maliyetle suyu depoya iletmiş olacağız.
4- Tavra Deresi’nde mevcut kullanılan kuyuların tamamını devre dışı bırakarak hem mevcut jeolojik yapıyı daha fazla bozmayacak, hem de pompaların devre dışı bırakılmasıyla harcanan enerjiyi de sıfırlamış olacağız.
5- Tavra Deresi’nden Sivas’a verilen su sisteme şuan verilen 800-900 litre sudan çok daha fazla olacağı için 4 Eylül Barajından alacağımız suyu minimize ederek arıtma tesislerindeki işletme ve arıtma maliyetlerini de en aza indirgemiş olacağız.

Suyu nerden bulacağını burda anlatıyor galiba sayın aday... Ayrıca Mete Bey'in Jeoloji Mühendisi olduğunu ve özgeçmişinde yüksek mühendis olarak çalıştığı eski projeleri hatırlatırım....

1) Gazibey Barajı (Sivas)

2) Dört Eylül Barajı (Sivas)

3) Karacalar Barajı (Sivas)

4) İmranlı Barajı (Sivas)

5) Nilüfer Barajı (Bursa)

6) Babasultan Barajı (Bursa)

7) Boğazköy Barajı (Bursa)

8) Torul Barajı (Gümüşhane)

9) Köse Barajı (Gümüşhane)

10) Bayramdere Barajı (Çanakkale)

11) Koçhisar Barajı (Çorum)

12) Saraydüzü Barajı (Sinop)

13) Dodurga Barajı (Sinop)

14) Akdeğirmen Barajı (Afyon)

15) Güneyköy Barajı (Manisa)

16) Karanlıkdere Barajı (Manisa)

17) Manyas Barajı (Balıkesir)

18) Kayatepe Göleti (Çanakkale)

19) Vezirköprü Barajı (Samsun)

20) Kırka Göleti (Eskişehir)

21) Dağdibi Göleti (Bursa)

22) Sincan-Esenkent Hızlı Tren Hattı Projesi (Ankara)

23) Abu Shaybah ve Vadi Rumman Barajları (Libya)

24) Al Abyad ve Zeyzoun Barajları (Suriye)

25) Demir Madeni Rezerv Sondajları (İran)

Yani su kaynakları, baraj, sontaj ve sulama konusunda Türkiye'nin en iyilerinden olan birisi Belediye başkanı olduğunda heralde suyu rahatlıkla bulur.:)

Saygılar...

Duhan58
02.03.2009, 22:10
gülüyorum sadece :)
.

Kibrisli
02.03.2009, 22:12
gülüyorum sadece :)
.

Komik olan nedir??Ya da mantıksız gelen??

Cley
02.03.2009, 22:19
Halkımıza hiçbişeyi bedava vermeyeceksin b..unu çıkarırlar.

ofgurleyuk78
02.03.2009, 22:30
Aslında ben böyle bedavacılığa karşıyım. Emekli olmuşum az çok maaşım var. Kullandığım suyun parasını ödemeliyim. Asalak gibi milletin sırtından geçinme alışkanlığını kaldırsınlar. Bir ton kömüre oyunu satan kadar alan da ahlaksızdır. Böyle siyaset olmaz olsun. Milleti dilenciliğe alıştırdılar. Yazıklar olsun o dilencilere de onları alıştıranlara da. İş versinler. Çalışma ortamı yaratsınlar. Ülkenin bütün kuruluşlarını satarsanız olacağı bu işte. Bir Hadis şöyle der. Milletler layık oldukları şekilde yönetilirler. Ben böyle dilencilik le yönetilmeyi içime sindiremiyorum.

FurkaN
02.03.2009, 22:31
Seçim bu vaadlerde sınır yok herkes her şeyi vaad edebilir. Diğer adaylarıda bekliyoruz.

Kibrisli
02.03.2009, 22:43
Aslında ben böyle bedavacılığa karşıyım. Emekli olmuşum az çok maaşım var. Kullandığım suyun parasını ödemeliyim. Asalak gibi milletin sırtından geçinme alışkanlığını kaldırsınlar. Bir ton kömüre oyunu satan kadar alan da ahlaksızdır. Böyle siyaset olmaz olsun. Milleti dilenciliğe alıştırdılar. Yazıklar olsun o dilencilere de onları alıştıranlara da. İş versinler. Çalışma ortamı yaratsınlar. Ülkenin bütün kuruluşlarını satarsanız olacağı bu işte. Bir Hadis şöyle der. Milletler layık oldukları şekilde yönetilirler. Ben böyle dilencilik le yönetilmeyi içime sindiremiyorum.

İyi ama iş versinler dediğiniz kişiler emekliler...Sanırım yanlış anlama olmaması için sayın aday Emeklililere ücretsiz vereceğiz diyor... bunu nasıl yaratıyor.... Devletin avantajlarını kullanarak değil... Maliyeti yüksek olan artıma tesislerini en azda kullanarak, enerji tüketimini en aza indirerek kısacası maliyetleri düşürüp, bilimsel yollardan su kaynaklarını maksimumda kullanarak... Az çok maaşım var diyorsunuz ama hakkınızı aldığınızı düşünmüyorum ben, benim annem de emekli öğretmen ama yıllarını verdiği devlet ona o hakkını vermiyor, belediye başkanı da bu hakkını buradan veriyor...
Genç yaşta birisine kömür verip, beyaz eşya verip, hediye çeki verip çalışmasını engellersiniz, tembelliğe alıştırırsınız ama burda olay farklı özellikle sadece emeklilere veriliyor...
Bunun yanında bu haberde önemli olan diğer bir olayda küresel ısınmanın etkisini azaltma ve jeolojik dengelerin bozulmasını engelleyecek çalışmalar yapacağını söylüyor... Sadece halkı değil geleceği de düşünüyor yani... Eğitimi bu konu olan ve Yutdışında bile Baraj kurulumlarında mühendis olarak görev yapan kısacası Mühendisler odasının bile Türkiye'nin en iyisi olarka gösterilen bir mühendisin bunları söylemesi ve bu projeleri hazırlaması gayet doğal ve hayal ürünü değil... Hele hele gülünecek birşey hiç yok, cahil cühela olup işkembeden atsa ben de gülerim ama adam Türkiye'nin en önemli Jeoloji mühendislerinden birisi bırakın gülmeyi mutlu olun Sivas'tan böyle bir adamın çıkmasına....

Duhan58
03.03.2009, 02:38
komik olan reklam kokan hareket bunlar

Kibrisli
03.03.2009, 03:02
komik olan reklam kokan hareket bunlar

Reklam kokan hareket söyleyeyim mi ben sana... AK-Su yu Atatürk Caddesinden geçireceğiz, hem ütopik, hem gereksiz hem de reklam kokan harekettir.... Paşafabrikasına Duble yol gereksiz ve reklam kokan harekettir...
Temelsiz yatırımlardır, parayı harvurup harman savurmaktır....

Saygılar...

yiğidoturan
03.03.2009, 03:06
VALLA HEPSİ OY DERDİNDE İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM ARAYAN YOK MAALESEF

ayten58
03.03.2009, 04:19
kardeşler bunlar hep başa gelmek için verilen vaatler niye inanıyosunuzki akpde neler vaadetmişti neoldu kaşıkla verdi kepçeylede alıyo görüyosunuz doğalgazın elektriğin ve diğer giderlerin faturasınıöyle bi durumdayızki sosyal güvencesi olmayanlar allha yalvarıyor hastalanan olmasın aileden diye biride benim hergün selaa sesinden psikolojim bozulduşu halimize bak ben oy moy vermiycem artık yeter

altuntas58
08.03.2009, 22:52
Bu vaatlerin hep secim zamanı yapılmasına karşıyım neden daha önce emeklileri düşünmezler??anlamak mümkün değil kim ne derse desin bu bir oy avcılığından başka bir şey değildir

Arif Coşkun
08.03.2009, 23:58
Seçim öncesi her parti vaadlerde bulunur. Bunu şimdiye kadar seçim öncesi hep gördük duyduk. Fakat verilen vaadlerin mantıklı olup olmadığına bakmak lazım.
Şimdiye kadar durup seçime bir iki ay kala, suyu omayan köylere çamaşır makinası beyaz eşya dagıtılıyor, bedava kömür erzak dağıtılıyorda emekliye ücretsiz su vermek neden mantıksız olsun,
Aslında olur ama buna izin vermezler sanıyorum. Çünkü bunu Dikili Belediye Başkanı suyu, ve belediye otobüsünü bedava yaptığı için hakkında soruşturma açılmıştı :)

titizyiğido
09.03.2009, 00:42
kıbrıslı gardaş sayın oltuluya söyle gazı da beleş verirse oyumu veririm ona..........:):):)

Merkez_Alperen
09.03.2009, 01:45
kıbrıslı gardaş sayın oltuluya söyle gazı da beleş verirse oyumu veririm ona..........:):):)

:D
dsp'nin projede o heralde abi :D

deniz kızı
09.03.2009, 08:50
PEEEEH........................ .........

goramaz
09.03.2009, 16:34
[B]

Önemli olan Sivas ve Sivas halkıdır.

Halit Mete OLTULU

bence makul,tutarlı ve uygulanabilir bir proje..kendisine seçimde başarılar diliyorum sivas için iyi olan kazansın