PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlendirmeyin, Okutun

Sivaslilar.Net
05.03.2009, 20:07
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Vali Veysel Dalmaz, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmemeleri için eğitimlerine devam etmeleri gerektiğini belirterek, ΄΄Kadınlarımızdan, kız çocuklarımızın okutulması için destek bekliyoruz΄΄ dedi.

Vali Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz΄ın organizesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kentte bir otelde düzenlenen programda, kentteki kadın dernekleri ve kadın kolları bulunan sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

İlimizde vatansever kadınlarca kurulan ilk derneğin Sivas Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti olduğunu, bu derneğin milli mücadelede önemli rol oynadığını ifade eden Vali Dalmaz, Anadolu΄da her olumlu hareketin arkasında başarılı bir kadının bulunduğunu söyledi. Kadının toplumdaki önemini vurgulayan Vali Dalmaz, merkeze bağlı Olukman köyünde geçtiğimiz gün yaptığı ziyarette 7. sınıfta okuyan bazı kız öğrencilerin nişanlandığını öğrendiğini, bu durumun kendisini çok rahatsız ettiğini belirtti.

Geri kalmışlığı önlemenin yolunun eğitimden geçtiğini ifade eden Vali Dalmaz, erken evliliklerin görüldüğü Gümüşdere, Yıldız, Yakupoğlan gibi beldelerde kız çocuklarının ilköğretimden sonra okula gönderilmemesinin nedeni olarak ΄΄kız yurtlarının olmamasının΄΄ gösterildiğini söyledi.
Kız yurtlarının artırılması için çalışma yaptıklarını bildiren Vali Dalmaz, şunları kaydetti: “Kadınlarımızdan kız çocuklarımızın okutulması için destek bekliyoruz. Bu anlamda sizlere büyük görev düşüyor. Bu çalışmayı sadece şehir merkezinde yürütmenizi değil, yakın köylerimize, beldelerimize hizmet noktasında koşturmanızı istiyorum. Sizlerden yardım istiyoruz.΄΄ Sıdıka Dalmaz ise programa katılan kadınlara teşekkür etti. Vali Dalmaz ve eşi Sıdıka Dalmaz, daha sonra kadınlara karanfil dağıttı

Cley
05.03.2009, 23:04
Haydi kızlar okula dersiniz sonra da başörtülüsün der almazsınız.

HaZaN
05.03.2009, 23:18

Maalesef gerçekler acıdır; başı kapalı der almazlar,eteginin boyu çok uzun derler almazlar v.s gelde oku okuyabilirsen:(((

barikat58
05.03.2009, 23:27
valimiz bence okula almayanlardan değil davet ediyor sadece!ama okuyanlar zaten boş geziyor ha okulda ilmi manada bişey ögrenir derseniz çoğu okul artık kahvehane gibi oldugu bu dönemde ilimin uzagında geliyor bana

Cley
05.03.2009, 23:56
Sözümüz vali beye değil zaten sisteme

abircan
06.03.2009, 15:12

ya bırak artık şu takıntıyı yahu, elinden gelse yenidoğana kadar indireceksin türbanı, sorun sakat kafalılıkta sorun türbanda değil, kadına yanlış bakan sapık kafada ara çözümü bence, kadına cinsel obje diye bakan sapıklıkta ara, ve herkese din iman veren hüseyin üzmezide unutmayarak düşün derim bir daha

Cley
06.03.2009, 15:45
Abi her konuyu kişiselleştiriyorsun. Hüseyin Üzmez 72 milyonluk ülkemizde sadece bir kişi her konu da onu örnek vermek zorunda mısın?

Bize göre de türban (başörtüsü) sorun değil. Sorun bunu sorun yapan kafalarda.

GuNaY
06.03.2009, 15:58
Bay bayan ayrımı yapılmaksızın nereye kadar okunabilinirse okunması gerekmektedir.

Günümüzde ise okumak sadece fenni ilimleri okumak olarak adlandırılıyor, diğer ilimler kişiye bırakılıyor ve sonuçta eksik bir eğitim oluyor. İnşallah birbirini tamamlayan eğitimlerinde olduğu günleri görebiliriz.

seva
06.03.2009, 18:20
Evlendirillenleri gördük Kendi ailemden örnek annem bilgili olsaydı ben şuan yürüyor olacaktım hep annemin ailesi suçlu ilk başta aile suçlu benim annem 16 yaşında evlendirilmiş bana hamile kaldığında 17 yaşında ve cahilikten evde doğum yaptırmışlar aileler o zaman yeni evlenen çiftlere çok karışırlarmış annemin anlattığına göre bir evde 3 aile kalıyorlarmış psikolojik olarak annem etkilendiğini söylüyordu anne karnındayken çocuklar etkilenir diyorlardı belkide sende o yüzden yürüyemiyorsun diyordu ben doğduğumda sürekli ağlıyormuşum babaannemlerde cahilya edepsizliğinden ağlıyor derlermiş kurban olduğum Allah,ım ders vermiş beni ihmal etmenin acısını çekiyorlar şuan ne acıdır cahilik...

Bende okumayı çok istiyorum ve kendimi bilgisayar denen nimetten geliştirmeye çalışıyorum geldiğimden geldiğince herkese cevap verebilecek kadar bilgilenilmek isterim Allah izin verirse..

Anneler Babalar çocuklarınızı evlenmeye değil eğitime ihtiyaçları var çocuklarına verebilecek bilgileri olsun okutun evlendirmeyin..

tatli-dilli
07.03.2009, 07:51
ailelerimiz olan gücü ile mutlaka kizlarini erkeklerini okutmalilar hemde neyin en üstü var ise,
lakin su anda tr deki sartlarda millet ne üni mezunu olursa olsun is bulmak zor,
en yakin zamanda insallah bu durumlar atlatilirda okuyan tüm genclerimiz
hak ettikleri mevkilerde olurlar.

deniz kızı
07.03.2009, 07:54
Bay bayan ayrımı yapılmaksızın nereye kadar okunabilinirse okunması gerekmektedir.

Günümüzde ise okumak sadece fenni ilimleri okumak olarak adlandırılıyor, diğer ilimler kişiye bırakılıyor ve sonuçta eksik bir eğitim oluyor. İnşallah birbirini tamamlayan eğitimlerinde olduğu günleri görebiliriz.

sonuna kadar katılıyorum size eğitim tam anlamıylaher yönüyle alınmalı