PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özdemir'den ETÜ için tam destek...

Kibrisli
13.03.2009, 00:29
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Biz siyasetçileri bile noksanları konusunda uyarıyor” dediği ticaret odamızın Sivas’ın sorunlarına gerçek anlamda sahip çıktığını söyledi.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Seçimler nedeniyle TSO’ya ziyaretten bulunan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, TOBB ETÜ’nün (Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi) Sivas’ta fakülteler açmasına tam destek vereceklerini söyledi.
Öncülük etmeye ve güç katmaya hazır olduklarını açıklayan Özdemir, “Üniversite konusunda sizinle hem fikiriz. TOBB Üniversitesinin Sivas’ta yeni fakültelerin açmasını Sivas'ımız açısından çok önemsiyoruz. Nitekim Sivas’ta ticaretin sanayinin maalesef istediğimiz boyutlarda olmayışı nedeniyle ticaretin büyük bir hacmini daha çok üniversite sağlıyor. Bu açıdan da çok önemli. TOBB Başkanının vaat ettiği sizin ısrarla kopararak aldığınız sözün içeriğinde TOBB’un Sivas’ta belli fakülteler açacak olması Sivas’ın hem eğitimine, hem ticaretine katkı sunacağını biliyoruz. CHP olarak bu bilinçteyiz. Elimizden gelen gayret neyse TBMM’de, Ankara’da, Sivas’ta parti olarak, örgüt olarak bu hizmetlere bizde hizmetkâr olmaya, Sivas'a hayırlı olan ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Odanın yaptığı çalışmalardan da övgü ile söz eden Özdemir, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası her zaman Sivas’ın sorunlarına sahip çıkan zaman zaman biz siyasetçilerin eksik ve noksanlarımızı uyaran Sivas ta yapılabilecek yatırımları devlet kanalın da bir araya gelmesi gereken hizmetleri getirilmesini hızlandırmak adına çok ciddi görevler yaptılar. İnşallah, diliyorum ve umuyorum ki önümüzdeki süreçte de Sivas’a hizmet etmek adına sayın başkan yöneticilerimizle birlikte biz Milletvekilleri üstümüze düşen görevi yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile CHP il yönetiminin de hazır bulunduğu ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, TOBB ETÜ’nün Sivas için büyük önem taşıdığını kaydetti ve projeyi anlattı.

Arif Coşkun
13.03.2009, 12:36
İktidarı muhalefeti hep birlikte Sivas için gereken ilgiyi göstermeli.
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'e bu tutumundan dolayı çok teşekkür ederiz.