PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hrant Dink ; Sivas'dan Dünya'ya Mesaj !

besyo_cu
13.03.2009, 21:30
İzlediğim bu videoyu sizlerle paylaşmak istedim Hrant Dink'i malum anlatmaya gerek yok hepimiz kim oldugunu bilıyoruz ancak bu video da Sivas'ta yaşanan bir olayı anlatıyor izleyin pişman olmayacaksınız.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Kibrisli
13.03.2009, 21:51
Hiçbir insan öldürülmeyi haketmez ama Hrant Dink bu insanların içerisinde en son hakedenlerden birisiydi.... Ermeni Meselesini araştırırken arasıra gazetelerini alır internetten yazılarını okurdum, sanırım millet olmayı, Ermeni meselesinde bu kadar sağduyulu olmayı bilen bir ermeni yoktur.... Çok üzülmüştüm, cenazesine gitmiş ve kraldan çok kralcı olanlar bir elimdeki Uğur Mumcu resmini yırtmış, Diğer elimde de Türk bayrağı olduğu için beni hırpalamıştı, fakat benim Dink hakkındaki görüşlerimi değiştirememişlerdi...

albina58
13.03.2009, 22:41
Kıbrıs hemşerim doğru söylersin emme,
Bilmem bazı şeyleri anlatsammı anlatmasammı?

İstanbul'un göbeğinde yaşarken,hemde ilk adım attığım tarih 12 eylül 80 darbesi sonrası ilk günlerinde ortaköy eğitim ensitüsünde eğitim görevlisi amcamlara gittiğimde,yan-alt-üst komşuları hep ermeni idi.Tıpkı anadolu kültürünün daha bozulmadığı zamanlarda apartman daire kapıları bile açık duruyordu anadoluda olduğu gibi,yarısı karadenizli yarısıda sivaslılardan oluşan bir semtti.Gel zaman git zaman göç vermeler vesaire olaylar geliştikçe,köyden kente göçün artması,kültürlü nüfüsun ana kentlere göçmesi,onların boşalttığı yerlerede köyden gelenlerin yerleşmesi.
Buraya kadar herşey iyi hoşda,bundan sonrası vahim bir hal alıyor.Eğitim-kültür git gide eriyor.Buna ilk önceden küçük amerika burjuva özenti,sonrasında medyasal olarak yoz kültür enjektesi,en sonunda ise devlet eliyle eğitim kurumlarındaki çarpıklaşma eklendiğinde süreç tamamlanır gibi olacakken asıl sorun devreye giriyor TERÖR.
Terör le beraber yine göçün artması,bu sefer tam cehaletin hakim olduğu insanlarında ana kentlere intibak etmesi ile tam düğün çorbası olur.Cahil ve aç insana istediğini yaptırabilirsin.Onu ister terörize edersin ister militan isterse bir emperyale tam köle.
Burda konumuza dönelim,tanıdığım onlarca ermeni ile hem ticaret yapar hemde siyasi muhabbetlere sık sık katılırken,enteresan bilgilerde edinirsiniz.Yine bunlardan birinde,serkiz abi aynen şunu söyledi,benim ticari olarak yozlaşan kültürümüz karşısında''Biz esnaflar olarak yarınlarda yerimizi alacak esnafları yetiştiremediğimiz için asıl sorumlular biziz''Burdan yola çıkarak,1400 lü yıllarda ermenilerin anadoludaki başkenti SİVAS havalisinin olduğunu düşünürsek ki her hemşerimiz bunu bilir mesela Gürün ün adı ''Tilgirammu'' dur,güründe o zaman şal üretimi fabrikasyon gibi çalışıyor,ingiltere üslü olmak üzere tüm avrupaya ŞAL satışı yapılıyordu,çıkrıkların sesi taaa kayseriden döndüğünde uzunyayladan duyulurdu.Gürün'deki meşhur mağaralarda ise ermenilerin darphanesi olduğuda söylenir ki nitekim o mağaralar savcılık kanalı ile mühürlenmiştir.
Bu kadar anadoluda hakim olmuş ermeniler ve şahsiyetler hakkında bilgi verdikten yakın tarihimize bir dönelim,o anlatılanlar eskide kaldığı gibi,1950 li yıllarda nato ya imza atıldıktan bir müddet sonra önce İTÜ de ögretim görevlisi olan bir ermeni bilim adamı ,bugünki ümraniye sırtlarında daha ne rusya nede ABD füze denemesi bile yapmamışken uzaya,bu bilim adamımız füze rampası kurar ve ilk denemesinde başarılı olur.Bundan bir müddet sonra bir ermeni ögretim görevlimiz daha kurduğu işliğinde DEVRİM otomobillerine takviye olarak yeni bir içden patlamalı motor geliştirir.Ne mi oldu bunlar,füze rampası kurup füze atan profosörün şişli deki evi kundaklanır,tüm çizim ve çalışmaları yanar,otomobil motoru yapan bilim adamı yaptığı şema ve maket çalışması ile dalga geçilir(Sabatayci medya örgütlemesi ile)o zaman çizimi yapılan motor bugün en iyi otomobil olarak gösterilen PORSHE marka otomobillerin motorunu teşkil etmektedir.
Uzun zaman sessiz bir şekilde adeta gölgesinden bile korkar halde kalan ermeniler,son seçimlerde topyekün akp ye katılım kararı alırlar (İst/ adalar oy oranı % 60) bir demokratik haktır ve kimse yargılayamaz.Ancak bu gelişme birilerinin kafasını fena halde bozar.
Amaç bir çapanoğlu sokmak ve ortalığı bulandırmaktır.Tıpkı 1960 lı yıllarda olduğu gibi,devlete tam desdek olan bir ermeni cemaatini Selanikte Atatürk'ün evi yakıldı bahanesi ile sürmek gibi bir olay tertiplenmek istenir.Burda taraf maalesef devlet inisiyatifi olmamakla beraber,ne ermeni cemaati nede orda kullanılar bir siyasal parti yandaşı gençliktir.Ülke içinde kaotik ortamı körüklemek isteyen,buna örnek verecek olacaksak,1990 lı yılların ortalarına doğru pkk talimati ile pkk milis güçleri köylerde kendilerine yardım ve yataklık yapanları infaz edip adınada asker köy basdı yargısız infaz yaptı diyen zihniyete yakındır.
Nasılmı:Hrant DİNK olayından sonra,cenaze törenine katılanlar,tertip edenler,sivil toplum örgütleri,bu olayın uluslararası arenada yankısı.

Bir candır,Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimse alamaz mantalitesi doğrultusunda düşün içindeyken,cenazeye üzülürken,sonrası yaşananlar maalesef çığrından çıkarılmaktadır.

Bundan sonrasına yorum yapmacağım zira;uğur MUMCU,Muammer AKSOY ve o dönemki Eşref BİTLİS biraz sonrasındaki Gaffar OKAN gibi faili meçhul cinayetlerdeki amaçtan çok öte bir cinayettir.Dink cinayetinde hedef,yükselen akp degerini aşağıya çekmeyi hedeflerken,pkk zayıfladığı yerde yerine ulus içinde dtp üstünden siyasal etkinliği artırmayı hedefleyen girişimdir.Bu ab kriteleri ve benzeri platformlarda atılan imzalar ile taşlar yerine oturtulmuştur.
Yarın Obama gelecek,bir müddet önce yukarıda anlatılan olaylarda yaşanan süreçte,vakıflar kanunu ve benzer kanunlar halkdan bu göstermelik olaylar arkasında sahne bulurken yaşanan,cumhurbaşkanını seçmek üzere ama sonrasında emsal teşkil edecek referandum süreci,yarım Obama gittikten sonra,Irak'tan ABD askerleri çekilince,bir kürdisdan federe devletinin tam hayat bulması ile,bu sefer doğu ve g.doğu kürdisdan federe devletine girmek üzere referanduma gidilecek.
Buna bir müddet önce KYOTO adı altında, dışişleri bakanı Ali BABACAN tarafından atlan imzanın alt maddelerinde maalesef karşımıza çıkacaktır.