Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'ta Eğitim Masaya Yatırıldı

Sivaslilar.Net
07.04.2009, 08:27
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Sivas’ta eğitim sorunları ve çözüm yolları konusu ele alındı. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlen toplantıya Valimiz Veysel DALMAZ, Vali Yardımcısı İsmail KARDAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü A. Murat TANER, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şinasi PERÇİN tarafından Sivas’ta okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, rehberlik ve özel eğitimde genel durumu ele alan bir sunum yapıldı.

Valimiz Veysel DALMAZ ise Sivas’ta eğitimin istenilen noktaya taşınması için gereken gayretin gösterildiğini söyledi. Eğitimde başarıya ulaşmak için fedakarlığın şart olduğunu dile getiren Valimiz DALMAZ, “eğitimde başarıyı yakalamak istiyorsak başta öğretmenlerimiz olmak üzere idarecilerimiz ve velilerimiz gereken gayreti göstermelidir. Fedakâr bir öğretmenin insan hayatında ne kadar olumlu değişiklikler yaptığını hepimiz müşahede etmişizdir. Öğretmen- öğrenci, idare ve velilerimiz arasında sağlıklı iletişimi sağlayabilirsek eğitimde çok önemli mesafeler kat edebiliriz“ dedi.

Sivas’ın ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde yapılan merkezi sınavlarda başarılı olması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Valimiz DALMAZ, “özellikle son dönemlerde eğitim alanında önemli çalışmalara imza atıyoruz. İnşallah bu çalışmalar sonucu önümüzdeki yıllarda Sivas SBS ve ÖSS sınavlarında hak ettiği noktaya ulaşacak.”dedi. Konuşmasında mesleki eğitimin önemine de değinen Valimiz DALMAZ, “eğer öğrencilerimizi tahsil hayatlarından sonra istihdama kazandırmak istiyorsak mutlaka doğru alanda mesleki eğitime yönlendirmeliyiz.”dedi.

seva
07.04.2009, 12:35
Eğitimi düşük bir ülkedeyiz herkesin eğitim alması için çalışmalarına özenle yaklaşmalarını istiyorum...

Kibrisli
07.04.2009, 20:59
Çocukların zehirlendiği haberle yan yana ne hoş bir yaman çelişki yaratmış masaya yatırılan eğitmimiz... :D

Ayrıca öğrencinin müdürünü bıçakladığı haberi de tam altına denk gelmiş.... :) Karamizah

LaEdri
07.04.2009, 22:09
Çocukların zehirlendiği haberle yan yana ne hoş bir yaman çelişki yaratmış masaya yatırılan eğitmimiz... :D

Ayrıca öğrencinin müdürünü bıçakladığı haberi de tam altına denk gelmiş.... :) Karamizah

Türkiye'de karamizah yoktur.
Bunlar bizim karamizahımız değil kara talihimizdir..Hoş ne kadar talihten ziyade kendi ektiğimizin karşılığı olsa da..

TracyMcGrady58
08.04.2009, 12:54
Insallah alinan kararlar uygulanir ve sadece sözde kalmaz. Egitime cok önem verilmeli, ileride bunlarin meyvesini toplariz insallah.