PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Devlet Tiyatrosu Ödül Aldı

Sivaslilar.Net
07.04.2009, 19:35
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Devlet Tiyatrosunun (SDT), sahnelediği ''Hayvan Çiftliği'' adlı oyunla ''IX. Lions Tiyatro Ödülleri''nde ödüle layık görüldüğü bildirildi.

SDT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ''IX. Lions Tiyatro Ödülleri'' 2008?2009 sezonu değerlendirme sonuçlarında Sivas Devlet Tiyatrosunun, performans, tasarım ve özel ödüllerde, George Orwell'in yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği ''Hayvan Çiftliği'' adlı oyunla ödüle layık görüldüğü bildirildi.Ödülün yarın Ankara'da yapılacak törenle Sivas Devlet Tiyatrosu Müdürü Emre Başer'e verileceği kaydedildi.

İngiliz yazar George Orwell'in 1944'de yazdığı ''Hayvan Çiftliği'' adlı oyunun dekor tasarımını aynı zamanda yönetmeni olan Barış Erdenk, kostümlerini Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Burhanettin Yazar, hareket düzenini Sibel Erdenk, reji asistanlığını ise Cevat Duman ve Bahar Şenbahar üstleniyor.Emre Başer, Ulaş Ersoy, Mustafa Yıldıran, Mehmet Demiralp, Fulya Ülvan, Fırat Topkorur, Esra Ertör, Kerem Yücel, Filiz Demiralp, Bahar Şenbahar, Ümit Güven Abike, Ahmet Morgül, Alara Koçyiğit, Serpil Temel ve Türkan Gül'ün rol aldığı oyunda, zalim çiftlik sahibinin boyunduruğu altında köle gibi yaşayan çiftlik hayvanlarının bir araya gelerek çiftlik sahibini kovup kendi düzenlerini kurmaları, zamanla kendi aralarında çıkan çatışmaları anlatılıyor.

Kibrisli
07.04.2009, 20:55
Şehir şehir verilen bir ödül bu... Sivas'ta da profesyonel anlamda tek tiyatro olduğu için Sivas ödüllerinin hepsini Sivas DT almış... O bakımdan tek olduğu bir şehirde bu ödülü alması ne kadar önemli sayılır, tartışılır :)

Ertugrul
08.04.2009, 02:49
Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçılarını, emektarlarını ve değerli Müdürü Emre Başer'i kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Sivas kültür ve sanat şehridir.

TracyMcGrady58
08.04.2009, 12:57
Ödülleri kazananlari cani gönülden tebrik ediyorum ve basarilarin devamini diliyorum.

FatihCan
08.04.2009, 13:04
Şehir şehir verilen bir ödül bu... Sivas'ta da profesyonel anlamda tek tiyatro olduğu için Sivas ödüllerinin hepsini Sivas DT almış... O bakımdan tek olduğu bir şehirde bu ödülü alması ne kadar önemli sayılır, tartışılır :)

sanırım hayvan çiftliğini izlemedin eğer izleseydin böyle düşünmezdin kardeşin.

HaZaN
08.04.2009, 13:09
Hayırlı olsun diyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

Arif Coşkun
09.04.2009, 11:50
Daha nice ödüller almalarını diler, tebrik ederim.

Kibrisli
09.04.2009, 12:29
sanırım hayvan çiftliğini izlemedin eğer izleseydin böyle düşünmezdin kardeşin.

Yoo izlemedim ama ben tekniksel bir eleştiri yapmadım sadece ödülün bir özelliğinden bahsettim... Yani İstanbul tiyatroları kendi arasında değerlendiriliyor ve yine aynı ödüller İstanbul'a özel veriliyor... Örneğin İstanbul tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Bursa tiyatroları arasında Bursa'ya özel veriliyor Bursa Tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Sivas'ta da Sivas'a özel veriliyor yani Sivas tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Sivas DT bundan 10 sene kadar önce TRT'nin düzenlediği çok prestijli Tiyatro Ödüllerinde en iyi dekor ödülünü almıştı (Nemrut Oyunu ile) işte o çok anlamlıdır çünkü Türkiye'deki tüm DT'ler, Şehir Tiyatroları ve Özel Tiyatrolar arasından sıyrılıp o ödülü almıştır... Bu ödülü alırken hangi tiyatroların arasından sıyrılıp almıştır???
Bir tiyatrocu olarak Sivas Devlet Tiyatrosunun izlediğim oyunlarını genelde beğenmişimdir.... Çok değerli işler çıkartmıştır ve Sivas'ta gereken değer seyirci anlamında o kadar da ucuz olmasına rağmen verilmemektedir... Eminim bu oyunda çok güzeldir, ödülü haketmiştir amaaaaa sanki Ulusal Tiyatroların hepsinin katıldığı bir yarışmada Kendisini 4 Ödül kazanmış gibi Lanse etmesi bence yanlış... Kızdığım olay bu saptırmadır, keriz yerine konmaktır....

besyo_cu
09.04.2009, 13:07
Türkiyenin sayılı illerinde olan Devlet Tiyatrosuna sahibiz ancak nedendir gereken öenmi burayada göstermiyoruz. Hem bilet fiyatları cok uygun hemde güzel bir alternatif imkanı sunuyor. Hemşehrilerimizin biraz daha Devlet Tiyatromuza önem vermesini rica ediyorum...

sivastiyatro
10.04.2009, 00:13
Yoo izlemedim ama ben tekniksel bir eleştiri yapmadım sadece ödülün bir özelliğinden bahsettim... Yani İstanbul tiyatroları kendi arasında değerlendiriliyor ve yine aynı ödüller İstanbul'a özel veriliyor... Örneğin İstanbul tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Bursa tiyatroları arasında Bursa'ya özel veriliyor Bursa Tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Sivas'ta da Sivas'a özel veriliyor yani Sivas tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Sivas DT bundan 10 sene kadar önce TRT'nin düzenlediği çok prestijli Tiyatro Ödüllerinde en iyi dekor ödülünü almıştı (Nemrut Oyunu ile) işte o çok anlamlıdır çünkü Türkiye'deki tüm DT'ler, Şehir Tiyatroları ve Özel Tiyatrolar arasından sıyrılıp o ödülü almıştır... Bu ödülü alırken hangi tiyatroların arasından sıyrılıp almıştır???
Bir tiyatrocu olarak Sivas Devlet Tiyatrosunun izlediğim oyunlarını genelde beğenmişimdir.... Çok değerli işler çıkartmıştır ve Sivas'ta gereken değer seyirci anlamında o kadar da ucuz olmasına rağmen verilmemektedir... Eminim bu oyunda çok güzeldir, ödülü haketmiştir amaaaaa sanki Ulusal Tiyatroların hepsinin katıldığı bir yarışmada Kendisini 4 Ödül kazanmış gibi Lanse etmesi bence yanlış... Kızdığım olay bu saptırmadır, keriz yerine konmaktır....

öncelikle herkese selamlar saygılar
Ben sivas dt müdürü ve sanatcısı Emre Başer
sizlere bu ödül hakkında biraz bilgi vermek istiyorum
Bu ödülle ilgili bana gelen iletiyi aynen sizlere iletiyorum
IX. LIONS TİYATRO ÖDÜLLERİ
2008 – 2009 SEZONU DEĞERLENDİRME SONUÇLARI
Direklerarası Seyircileri’ nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2008-2009 Tiyatro Sezonunda İstanbul’da (167), Ankara’da (24), İzmir’de (15), Bursa’da (6), Kocaeli’de (8), Eskişehir’de (5), Samsun’da (3), Adana’da (6), Erzurum’da (3), ve Trabzon’da (4), Diyarbakır’da (3), Konya’da (1), Sivas’ta (3),Van’da (3) sahneye koyulan oyunları seyrederek, Performans ve Tasarım kategorilerinde en başarılı bulduğu sanatçıları belirlemiştir.
2008-2009 Tiyatro Sezonunda 141 Direklerarası Seyircisi 14 ilimizde sahnelenen ''''248 sezon oyununu''''', 2284 koltuk işgal ederek seyretmişlerdir.
İstanbul, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, İzmir Ödülleri
İstanbul’da 5 Nisan 2009 Pazar günü yapılacak törenle dağıtılacaktır.
Ankara, Adana, Diyarbakır, Van, Erzurum, Trabzon, Samsun, Konya, Sivas Ödülleri Ankara’da 7 nisan 2009 Salı günü yapılacak törenle dağıtılacaktır.
Sonuçları ek dosyada ve [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] adresinde bulabilirsiniz.
Ömer Şahinbaş
Direklerarası Seyircileri ve
Lions Tiyatro Ödülleri Koordinatörü

YUKARIDA OKUNDUĞU GİBİ 248 OYUN İZLENMİŞ VE 2284 KOLTUK İŞGAL EDİLMİŞTİR.
KISACASI BU ÖDÜLÜ VERENLER SANATCI YADA SANAT ELEŞTİRMENİ DEĞİLDİR
KENDİ İFADELERİYLE ''HALK JÜRİSİDİR''
ÖDÜLÜ ALAN OYUNLAR SADECE PROFOSYONEL TİYATROLAR DEĞİL AMATÖR TİYATROLARIN OYUNLARIDIR DA..
MESELA İZMİR DE 2 ÖZEL TİYATRO
SAMSUNDA 1 ÖZEL TİYATRO
MALATYADA 1 ÖZEL TİYATRO
ANKARADA 2 ÖZEL TİYATRO
ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR
BUNU NEDEN YAZIYORUM ''BEN ÖDÜL HAKETTİM''DİYE SİZLERİ İNANDIRMAK İÇİN DEĞİL '' KERİZ YERİNE KONMAK'' İFADESİNE KARŞI ÇIKTIĞIM İÇİN.
AYRICA HER ELEŞTİRİYE AÇIK OLAN BİR İDARECİYİM ÇÜNKÜ ELEŞTİRİLER BİR SANATCININ HER ZAMAN DAHA İLERİYE ULAŞMASINA YARDIMCI OLUR,HELEKİ ELEŞTİRİ SANATSAL KRİTERLER GÖZ ÖNÜNE ALINARAK YAPILIYORSA,SADECE BEĞENİLER DEĞİLDE EKSİKLER ELEŞTİRİLİYORSA ''KUTSALDIR''
LAKİN ''KERİZ''İFADESİ SANAT ANLAYIŞINA,ELEŞTİRİ KURALLARINA,UYMAMAKTADIR.ÖDÜLÜ BEN KENDİ KENDİME VERMEDİM!!!
HİÇ TANIMADIĞIMIZ İNSANLAR,HEMDE HABER VERMEDEN OYUN İZLEYEREK Kİ BU İNSANLAR SIVAS TA YAŞAMIYORLAR!!HABERLERINI ALDIKLARI TÜM OYUNLARI GİDİP İZLEYEN BİR KURUL BU.O YÜZDEN KİMSE KERİZ YERİNE KONMAMIŞTIR...
VE EN ÖNEMLİ OLAN ŞEY BU KURUMUN BİR DEVLET KURUMU OLMASIDIR KÜLTÜR BAKANLIĞINA BAĞLI 60.YILINA GİREN SON DERECE SAYGIN BİR KURUMDUR. O YÜZDEN DEVLET KURUMLARI HAKKINDA YAZIP ÇİZERKEN BİRAZ DAHA DİKKAT!!!
MEMLEKET HAYRINA İŞLER KERİZLİK BARINDIRMAZ
SEVGILER SAYGILAR....

seva
10.04.2009, 14:15
Başarılar diliyorum tebrikler..

alix_özdemir
11.04.2009, 22:17
Oyun zaten en büyük ödül olan seyirci beğenisini kazanmıştır. Türkiye'deki Devlet Tiyatroları arasında doluluk oranı yüksek oyunlardan biri konumunda. Ayrıca oyunu izleyip beğenmeyen görmediğim gibi kalite oranın çok yüksek olduğunun yorumlarını duydum hep izleyicilerden. Kısacası oyun en önemli ödülü "Alkış"ı almış. Güzel işlerin devamı dileğiyle...

altuntas58
12.04.2009, 12:04
BUNU NEDEN YAZIYORUM ''BEN ÖDÜL HAKETTİM''DİYE SİZLERİ İNANDIRMAK İÇİN DEĞİL '' KERİZ YERİNE KONMAK'' İFADESİNE KARŞI ÇIKTIĞIM İÇİN.
AYRICA HER ELEŞTİRİYE AÇIK OLAN BİR İDARECİYİM ÇÜNKÜ ELEŞTİRİLER BİR SANATCININ HER ZAMAN DAHA İLERİYE ULAŞMASINA YARDIMCI OLUR,HELEKİ ELEŞTİRİ SANATSAL KRİTERLER GÖZ ÖNÜNE ALINARAK YAPILIYORSA,SADECE BEĞENİLER DEĞİLDE EKSİKLER ELEŞTİRİLİYORSA ''KUTSALDIR''
LAKİN ''KERİZ''İFADESİ SANAT ANLAYIŞINA,ELEŞTİRİ KURALLARINA,UYMAMAKTADIR.ÖDÜLÜ BEN KENDİ KENDİME VERMEDİM!!!

Göstermiş oldukları performans sonucunca ödüle layık görülmelerinden dolayıSivas devlet tiyatrosunu yürekten tebrik ediyorum ayrıca sayın müdürümüzü ve bütün calışanlarımızı tebrik ederim iyiki varsınız

FatihCan
12.04.2009, 12:54
Direklerarası Seyircileri’ nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2008-2009 Tiyatro Sezonunda İstanbul’da (167), Ankara’da (24), İzmir’de (15), Bursa’da (6), Kocaeli’de (8), Eskişehir’de (5), Samsun’da (3), Adana’da (6), Erzurum’da (3), ve Trabzon’da (4), Diyarbakır’da (3), Konya’da (1), Sivas’ta (3),Van’da (3) sahneye koyulan oyunları seyrederek, Performans ve Tasarım kategorilerinde en başarılı bulduğu sanatçıları belirlemiştir.
2008-2009 Tiyatro Sezonunda 141 Direklerarası Seyircisi 14 ilimizde sahnelenen ''''248 sezon oyununu''''', 2284 koltuk işgal ederek seyretmişlerdir.
Ankara, Adana, Diyarbakır, Van, Erzurum, Trabzon, Samsun, Konya, Sivas Ödülleri Ankara’da 7 nisan 2009 Salı günü yapılacak törenle dağıtılacaktır.
Sonuçları ek dosyada ve [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] adresinde bulabilirsiniz.
Ömer Şahinbaş

ÖDÜLÜ ALAN OYUNLAR SADECE PROFOSYONEL TİYATROLAR DEĞİL AMATÖR TİYATROLARIN OYUNLARIDIR DA..
SAMSUNDA 1 ÖZEL TİYATRO
MALATYADA 1 ÖZEL TİYATRO
ANKARADA 2 ÖZEL TİYATRO
ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR
HİÇ TANIMADIĞIMIZ İNSANLAR,HEMDE HABER VERMEDEN OYUN İZLEYEREK Kİ BU İNSANLAR SIVAS TA YAŞAMIYORLAR!!HABERLERINI ALDIKLARI TÜM OYUNLARI GİDİP İZLEYEN BİR KURUL BU.O YÜZDEN KİMSE KERİZ YERİNE KONMAMIŞTIR...
VE EN ÖNEMLİ OLAN ŞEY BU KURUMUN BİR DEVLET KURUMU OLMASIDIR KÜLTÜR BAKANLIĞINA BAĞLI 60.YILINA GİREN SON DERECE SAYGIN BİR KURUMDUR. O YÜZDEN DEVLET KURUMLARI HAKKINDA YAZIP ÇİZERKEN BİRAZ DAHA DİKKAT!!!
SEVGILER SAYGILAR....

Emre bey sizi kişilik olarak yerel tv'lerden tanıdığım kadarıyla çok sevdim... Tomris Çetinel 'den sonra Sivas devlet tiyotrosu için ne kadar çok çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Vermiş olduğunuz emekler için bir sivaslı olarak teşekkür ederim.. Özellikle çocuk tiyatrosuna vermiş olduğunuz önemiçinde ayrıca teşekkür ederim.

Başarınızın devamı dileğiyle Allah'a emanetsiniz.

Kibrisli
04.05.2009, 03:24
Ömer Şahinbaş

SAMSUNDA 1 ÖZEL TİYATRO
MALATYADA 1 ÖZEL TİYATRO
ANKARADA 2 ÖZEL TİYATRO
ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR
SEVGILER SAYGILAR....

EMRE BEY MERHABALAR... BANA OLAN CEVABINIZI HENÜZ GÖRDÜM, O BAKIMDAN CEVAP VEREMEDİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM...
CEVABINIZ VE OLGUNLUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...

ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTMELİYİM, BEN NE DEVLET TİYATROMUZ NE DE OYUNUNUZ HAKKINDA BİR ELEŞTİRİDE BULUNMADIM, HATTA HİÇ ELEŞTİRİDE BULUNMADIM DİYEBİLİRİM... ORTADA BİR GERÇEKLİK VARDI VE HABERDE BUNDAN BAHSEDİLMİYORDU... DİKKAT EDERSENİZ İLK MESAJIMDA DA SADECE BUNDAN BAHSEDİYORDUM, BANA GELEN BİR CEVAP ÜZERİNE KONUYU AÇMAK ZORUNDA KALDIM... ORADA DA SÖYLEDİĞİM GİBİ SANATSAL YA DA TEKNİK BİR ELEŞTİRİ DEĞİL BENİMKİSİ... BU SADECE, DT'DEN YAPILAN AÇIKLAMADA, BU ÖDÜLÜN SİVAS'TA BAHSİ GEÇEN 3 OYUN ARASINDAN DEĞERLENDİRİLEREK DEĞİLDE TÜRKİYE'DEKİ TÜM TİYATROLAR ARASINDAN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜĞÜ İZLENİMİNE KARŞI ÇIKIŞTIR... YOKSA BEN OYUNUNUZU İZLEMEDEN HERHANGİ BİR SANATSAL ELEŞTİRİDE BULUNAMAM... DİĞER 2 OYUN HANGİ TİYATROLARIN BİLEMİYORUM ANCAK SİVAS İÇERİSİNDE YAPILAN BİR DEĞERLENDİRMEDE ÖZEL TİYATROLARA GÖRE BİR HAKSIZ REKABET OLDUĞUNU KABUL EDERSİNİZ, O BAKIMDAN BU ÖDÜLÜ DT'NİN ALMASI GAYET DOĞAL...
"KERİZ" KELİMESİ KONUSUNDA SİTEMLERİNİZİ İLETMİŞSİNİZ... ÖZÜR DİLERİM EĞER YANLIŞ BİR KELİME KULLANDIYSAM ANCAK BU KONU HAKKINDA KURUMUNUZA OLAN İNANCIM KALMADIĞI İÇİN HAKİKATEN ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM VE BAŞKA BİR KELİME DE BULAMADIM... YAPTIĞINIZ AÇIKLAMA İLE ve BURAYA KOYDUĞUNUZ E-POSTA İLE ASLINDA KONUYA AÇIKLIK GETİRMİŞSİNİZ, BÖYLECE BENDE SÖZÜMÜ GERİ ALABİLİRİM... BU SAYGINLIĞINIZ AYRICA BENİ MUTLU ETMİŞTİR...
SİZİ TENZİH EDEREK BİR KONUYA DAHA VURGU YAPMAK İSTERİM... DEVLET KURUMLARI HAKKINDA FİKİR BEYAN EDERKEN DİKKATLİ DAVRANMAK GEREKLİ HAKLISINIZ FAKAT DEVLET KURUMLARININ GENELİ HALKI KERİZ YERİNE KOYDUĞU İÇİN DOĞRU SÖYLEYEREK DİKKATSİZ DAVRANMAYI YEĞLERİM... TEKRAR SÖYLÜYORUM BU OLGUN VE AÇIKLAYICI DAVRANIŞINIZLA SİZİ TENZİH EDERİM... MEMLEKET HAYRINA İŞLERİN KERİZLİK BARINDIRMADIĞI DOĞRUDUR ANCAK BENİM TEPKİM YAPTIĞINIZ HAYIRLI İŞLERE DEĞİL, YAPILAN AÇIKLAMADA VERİLEN İZLENİMEYDİ.. ANCAK SANIRIM GÖRÜŞLERİMİ SANATSAL OLARAK ELE ALMIŞ OLACAKSINIZ Kİ TEPKİ GÖSTERDİNİZ "''KERİZ''İFADESİ SANAT ANLAYIŞINA,ELEŞTİRİ KURALLARINA,UYMAMAKTADIR" DEMİŞSİNİZ... MECLİS İÇERİSİNDE BU TÜR KELİMELERİ KULLANARAK BİRBİRİNİ ELEŞTİREN ÇOK SANATÇI TANIYORUM FAKAT FORUM ORTAMINDA SANATSAL BİR ELEŞTİRİ YAPILIRKEN KULLANILMAMASI GEREKEN ARGOLAR SANIRIM BUNLAR FAKAT SANATSAL ELEŞTİRİLERDE, ANCAK BENDE SANATSAL OLARAK ELEŞTİRİ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMEM GEREKTİĞİNİ, BANA GÖSTERECEK HEM SANATSAL DENEYİM VE HEM DE EĞİTİME SAHİBİM... AYRICA GEÇMİŞTE İÇİNDE ÇALIŞTIĞIM KURUMA BÖYLE BİR HAKARET YAPACAK DEĞİLİM...

UMARIM ANLAŞABİLMİŞİZDİR... KEŞKE SİVAS'TA OLSAM VE OYUNLARINIZA GELEBİLSEM, SİZLE OTURUP BİRŞEYLER İÇİP SANATSAL ELEŞTİRİLERİMİ PAYLAŞABİLSEM FAKAT MÜMKÜN DEĞİL...

SAYGILAR SUNARIM...