PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Engelli Vatandaşlarımız için Şehrimizdeki Engeller

seva
08.04.2009, 14:03
İl ve İlçedeki engellilerin bu eksikliklerine son vermelerini istiyorum ben inanıyorumki ilçede binlerce engelli insanlarımızın bu eksiklikleri yüzünden mahrum kaldıklarını ve bu yüzden sosyal hayata katılmadıkları kesindir...

Eksiklikler mimari yapılar her durakta ve heryerde Rampa yok Tekerlekli sandalye dağıtırken, "bu insanlar nasıl dışarı çıkacaklar" diye düşünülmeli. Çünkü alt yapı eksiklikleri oldukça fazla ilçede.

Her yerde merdiven çıkışı olduğu için çıkamıyoruz büyük apartmanlar için rampanın ve asansörün olması zorunlu olması gerek belediye otobüslerin hepside olmasa engellilere uygunda olması gerektiğini düşünüyorum ve wc sorunumuz dişarı çıktığımız zaman bana ve benim gibilere uygun wc yok parklarda düğün salonlarında vs vs bu gibi yerlerde engellilere uygun olması tek dileğim

Engellere dair hayatlarını kolaylaştıracak ve sosyal hizmet adı altında gelişmeler bekliyoruz.

Toplumla engellileri kaynaştırma ve engellilere haklarını bildirme konusunda toplantılar yapılabilir,

Konulan kanunların hayata geçirilbesinde çaba gösterilebilir.

Ve engellilerin eğitimine önemle çaba safetmeliler diye düşünüyorum.

FatihCan
08.04.2009, 14:05
Çok güzel bir konuya değinmişin umarım.. Site yönetimide buna ön ayak olur.. ve bu yara iyileştirilir.

seva
08.04.2009, 14:14
Çok güzel bir konuya değinmişin umarım.. Site yönetimide buna ön ayak olur.. ve bu yara iyileştirilir.

İllerde olduğu gibi ilçelerde çalışmalarının olduğuna inanmıyorum ve bu yüzden böyle bi konu açmaya gerek duydum Site yönetimide buna ön ayak olacağına inanıyorum...