PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yazıcıoğlu Şiirlerle Anılıyor

Sivaslilar.Net
10.04.2009, 18:51
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, aşıklar şehri Sivas'ta şiirlerle anıldı.

Kazanın ardından matem havasına bürünen Sivas'ta bir çok kişi halen Yazıcıoğlu'nun ardından gözyaşı döküyor, sevgi ve özlemlerini yazdıkları şiirlerle dile getiriyorlar. Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Şairler Halkoyunları Derneği, Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum', 'Anama Mektup', 'Gül' ve 'Gül ve Sabır' adlı şiirlerini, Sivaslı 57 şairin de şiirlerinin bulunduğu ''Sivaslı Şairler Antolojisi-Güldeste'' adlı şiir kitabında topladı. BBP Genel Başkanı'nın özgeçmişine de yer verilen kitapta, Yazıcıoğlu'na ait şiirlerin BBP'nin simgesi olan gül resmi üzerine basılmış.

Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından Sivaslıların ahdevefa olarak göreve getirdiği Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kitabın tanıtım programında gözyaşlarına hakim olamadı. Şairler okudukları şiirlerin yazılı bulunduğu kağıtları da Belediye Başkanı Ürgüp'e verdiler.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar Şairler ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ve şairler, merhum Yazıcıoğlu ile ilgili düşüncelerini ve anılarını da paylaştı.

Programda Sivaslı şairlerden İlkay Coşkun, Muhsin Yazıcıoğlu ile helikopter kazasından 1 gün önce Sivas'ta yaşadığı bir anıyı anlattı. Şair arkadaşlarıyla kazadan bir gün önce "Sivaslı Şairler Antolojisi-Güldeste" adlı şiir kitabını teslim etmek üzere Yazıcıoğlu'nun yanına gittiklerini belirten Coşkun, bu kitaptan bir menfaatlerinin olmadığını, elde edilecek gelirin İşitme Engelliler Derneği'ne bağışlanacağını Yazıcıoğlu'na ilettiklerini söyledi.

Daha sonra Yazıcıoğlu ile çay içtiklerini, kitapları kendisine teslim ettiklerini anlatan Coşkun, Yazıcıoğlu'nun cebinden üzerinde bulunan 55 TL'yi çıkardığını, 15 TL'yi titizlikle seçerek çaycı çocuğa vereceğini söylediğini, diğer 40 TL'yi ise kendilerine uzattığını kaydetti.

Parayı alıp almamakta tereddüt ettiklerini, ancak Yazıcıoğlu'nun parayı uzatması üzerine aldıklarını belirten Coşkun, "Gönüllerin Başkanı, çileli bir ömrün cesur yüreğinin elinden dört 10'luktan oluşan 40 TL'yi almak ve bu kitap vesilesiyle yüz yüze görüşerek bu 10'lukları ömür boyu saklayacağımız bir anıya dönüştürmek bizim için muhteşem bir olaydı. Ne mutlu ki bu Güzel İnsanla 15 dakika da olsa sohbet etme imkanımız oldu." dedi.

Üzücü helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için dua eden katılımcılar, acılı ailelere de baş sağlığı ve sabır diledi.

altuntas58
12.04.2009, 11:39
Büyük başkanın yeni şiir kitabı hayırlı olsun
Koca reise tekrar allahtan rahmet diler ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dilerim

Kardelencicegi
12.04.2009, 11:45
Mekanin CENNET olsun Yigido HEMSERIM.
Güzel insan REISIM.........
Nur icinde yat ins.
RABBIM merhametini senden esirgemesin ins.....

Anilarimda hep gülen yüzün,
Tebessümlerinde bir hüzün,
Bizi sensiz koydun ya bütün
Seni unutmayacagiz Reisim.......

AKÇAMAGRALI58
12.04.2009, 16:56
ALLAH GANİ GANİ RAHMET ETSİN ONUNLA AYNI KİTAPTA ŞİİRLERİMİN YER ALMASI BENİM İÇİN UNUTULMAZ BİR MİRAS OLARAK KALCAKTIR RUHUN ŞAD OLSUN YİĞİDİM.

YİĞİDO
Hilal güle gönül verdin kopardılar elinden
İlim irfan yolunda kutsal saydın çileyi
Lam elif düşürmedin son nefeste dilinden
Amansız günler çektin bilmedin ki hileyi
Liderler ölmez ,ölmez yaşıyorsun yiğido

Gonca gülüm solmasın asırlarca yaşasın
Ülkücüler birleşin ayrı gayrı olmaz ki
Lafta kalmasın sözler gönüllerde yaşasın
Üşüme be yiğidim davan yerde kalmaz ki
Muhsinler ölmez,ölmez yaşıyorsun yiğido

Yıldırmadı yolundan ne işkence ne zulüm
Emanetin kabuldür bize de gelse ölüm
Tek hedef nazlı hilal surlara dikilecek
İlahi kaderse bu böyle de çekilecek

Kara bir sevda oldu büyük birliği kurmak
Adaletli bir sistem herkese eşit olmak
Liderler sultasına kelepçeleri vurmak
Dava kutsal bir yolsa elbette çekilecek
Isırgan otu değil hilal gül ekilecek

Üşüyoruz yiğidim gittiğin günden beri
Şeref namus sözüdür yaşayacak eseri
Ülkü gülün biline alp erenler neferi
Ya Allah bismillah bitmeyecek seferi
Olmadı böyle erken terk eyleyip,te gitmek
Rahmanın emrine haşa karşı mı gelmek
Umutsuzluk yok bizde cenneti ala gerek
Zuhur etti yolculuk mutlak ölüm gelecek

Büyük birlik yanına toplansın bütün turan
Allah yolunda ölen şehittir dedi kurân
Şahadet getirerek gitti son yolcu varan
Kalplerde yaşayacak o türkün son lideri
Alp erenler durmayın yolumuz hep ileri
Ne engeller çıksa da kapamayız defteri
Işık hiç sönmeyecek ben seninle büyüdüm
Orhan KIZLARKAYASI
Not:şiir baş harflerinin dikine okunuş şekline göre yazılmıştır saygılar.

Kardelencicegi
12.04.2009, 17:05
Emeginize saglik.... Cok güzel bir paylasim.
Tsk ediyorum Kardesim..

seva
12.04.2009, 21:33
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bize şiirleriyle unutulmaz biri olduğunı gösterdi insanların şair duygusu yükseldi...

Kardelencicegi
12.04.2009, 21:39
Ben seni siirle, sözle degil,
Anilarda, rüyalarda degil
Tüm benligimle hep ama hep
Dualarimda anacagim büyük insan......

Mekanin cennet olur ins.