PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kutlu Doğum Haftası (14-20 Nisan)

Cley
14.04.2009, 15:18
Arşın kubbelerine adı nurla yazılan
İsmi semâda Ahmed yerde Muhammed olan
Yedi katlı göklerde Hak cemalini bulan
Evvel ahir yolcusu ya Hz.Muhammed

Sağnak nur yağmurları inerken yedi kattan
O gece sendin gelen ezel kadar uzaktan
Melekler her zerreye müjde verirken Haktan
O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed

Güneşler o gecenin nuruna secdederken
Yıldızlar meşk eder içinde kainat vecd ederken
Bütün hamdü senâlar yüce Rabbe giderken

Kâbe’de şirk taşları putlar yere dönerken
Cehalet bayrakları birer birer inerken
Bin yıllık küfr ateşi ebediyyen sönerken

O gece Save gölü mucizeyle kururken
Kisra saraylarında sütunlar savrulurken
Arzdan arşa alemler rahmetini bulurken

Senki doğum kundağı ak bulutla örülen
Doğar doğmaz Allah’a secde emri verilen
Alnında alemlere rahmet tacı görülen
Kainat efendisi ya Hz. Muhammed

Senki güzel huyların ahlakın meş’alesi
Sabır doruklarında beşerin en yücesi
Senin cennet mekanın fakirlerin hanesi
Gönüller hazinesi ya Hz. Muhammed

Sana şahid sonsuzlar ezelden beri her an
Sana şahid ayetler her zerre ve her mekan
Senden uzak kalmaya nasıl dayanırki can
Sen her canda canansın ya Hz. Muhammed

Miraç gecesi birbir açılıyorken gökler
Seni selamlıyorken her katta peygamberler
Öyle bir an geldiki durdu bütün melekler
Hakka yalnız yürüdün ya Hz. Muhammed

Gönül gözü görmeyen can gözünü neylesin
Dünya da dönmeyen dil mahşerde ne söylesin
Mevla bütün beşeri ümmetinden eylesin
Sancağının altında ya Hz.Muhammed

Hak ile kul vuslatı o ilahi düğünde
Hiç kimseden kimseye fayda olmayan günde
Hasatları has tartar o terazi önünde
Noksanlarım bağışlat ya Hz. Muhammed

Bilirizki hükmü yok bu dünya nimetini
Gönüldür sermayesi ahiret servetinin
Sana salat ve selam gönderen ümmetinin
Cennetler şahidi ol ya Hz.Muhammed

MeLody58
14.04.2009, 15:22
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

barikat58
14.04.2009, 15:23
bir güneş dogduki tüm dünyayı aydınlattı!!!

paylaşım için teşekürler.

Cley
14.04.2009, 17:04
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Gel ey, konuşurken dudaklarına tebessümler karışan,yüzüne üzgünlerin üzüntüsünü dağıtmak yaraşan!.. Gel ey, âteş-i aşkına yanmak için âşıkları birbiriyle yarışan!..

Gel ey!..

Ayrılığında çoğalan alevleriyle arınalım aşkının; yanalım yandıkça ve yandıkça yanalım. Aşk yüzünden elbisesi yırtılan da, Hak uğruna gözlerini kurutan da seni arzulamakta şimdi. Bizi kendine madem yine sensin bağlayan ve ayrılığının derdine yine sensin ayrılıkla derman olan, o hâlde gülümse bize efendim, bize gülümse. "ALLAH onları sever; onlar da Allah'ı sever" sırrına ermekte rehberimiz ol, tut günahkâr ellerimizden; günahkâr ellerimizden tut.

Sen ey!..

Gelsen hayallerimize bir kez... Ve üzerine sepet sepet güller döksek biz. Gelsen düşüncelerimize bir an... Ve baharları sersek ayağına çiçek çiçek, mevsim mevsim, ıtır ıtır... Dolunaylar yerine doğsan dünyamıza bir vakit... Ve zatını gündüz değilse, hayalini gece göstersen bizlere. Girsen ansızın düşlerimize, şefkat parmaklarınla okşasan başımızı ışık ışık... Ve ışığına düşsek pervaneler gibi; pervaneler gibi ışığına düşsek.

Gel efendim...

Bir kez doğ içimize de isterse kaybolsun dolunaylar, güneşler... Gir gözümüze de bir nefes, isterse silinsin tûtyâlar, sürmeler... İlham olup ak gönlümüze bir anda, isterse yitirilsin uçtan uca naatler ve gazeller, beyitler ve dizeler uçtan uca yitirilsin isterse...

Gel efendim, dostluğuna muhtacız; umutsuz ve çaresiz bırakma çaresizlerini. Gel yeter ki, hakkımızda verilecek her hükme razı olalım.

Gel ey, bitir bitmeyen hasretini içimizde!

Gel ey, onsuz mutluluk bulamadığımız!..

Gel ey, kendisine layık olamadığımız!..

HaZaN
17.04.2009, 16:04
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] G

Sevgili Peygamberim

Peygamberimin doğduğu gün
Dünyada bir sevinç doldu
Acıyla yanan kalpler
Birden ferahla doldu

Çocukları severdi
Kucağına alırdı
Sevgiyle yanardı
Sevgili Peygamberim

Küçük yaşta kaybetti
Anne ve babasını
Çocukken öğrendi
Hayata tutunmasını

ALLAH ALLAH dedi
Allah yolunda gitti
Kötülüğe sapmadan
Doğru bir yoldan gitti

İşte böyle günler geçti
Hep doğru bir yoldan gitti
İnsanlara ALLAH' ı tanıttı
Sevgili Peygamberim.

Cansu Aşık

Alıntı

sibelYILMAZ
17.04.2009, 16:16
SEMAiL
ne uzun ne kısa kararında boy
soyu İbrahim’den ne asil bir soy
sacları hoş siyah dalgalı bir koy
kemalini giydir beni benden soy
alemlere rahmet yüzünü göster
kölen bu devletle avunmak ister
güneş pervanesi o güzel yüzün
nurundan ışığı vardır gündüzün
solmaz bir gül rengin ne kış, ne güzün
tecelli ediyor yüzünde özün
hasretim yanarım yüzünü göster
kölen bu devletle avunmak ister
simsiyah gözlerin ahu misali
daim HAKK a bakar her an visali
beyazı olcusu gözde kemali
kaşların sureti gökte hilalin
razıyım rüyada yüzünü göster
aşık maşukuna can sunmak ister
bir tutam sakalın bir kaçı beyaz
mübarek vücudun serin kış ve yaz
canımı yoluna kurban etsem az
dostlar defterine köleni de yaz
açıver ne olur yüzünü göster
gönül hasretinle yakınmak ister
duyular mükemmel dişleri inci
kokuna tutkun yaşlısı genci
yürürken koşmadan olur birinci
kapına gelmiş bir garip dilenci
açıver ne olur yüzünü göster
garip ayağına kapanmak ister
yukardan aşağı heybetle iniş
yürüyüşünde var hep bu görünüş
adetin baktığın tarafa dönüş
bize nasip olsun hayırlı bir düş
kerem et ne olur yüzünü göster
kim böyle bir düşten uyanmak ister
seni ilk görenler korku çekermiş
sonra ülfet eder hemen severmiş
benzerini asla görmedim dermiş
erenler yolunda giderek ermiş
benzeri bulunmaz yüzünü göster
gönüller nurunda yıkanmak ister
zatinin nurundan vermiş sana can
hilkate nurunla başlamış Rahman
yusuf’ta yok sende olan hüsnu an
ahlakındır senin mucize kur an
alemlere rahmet cemalin göster
kölen rahmetine sığınmak ister
HAKK in halisisin habibi sensin
gönüllerin essiz tabibi sensin
en güzel hutbenin hatibi sensin
ümmetin en büyük nasibi sensin
aşkımın leylası yüzünü göster
gönül seni gözden sakınmak ister
en güzel en ustun ahlak senindir
cömertlikte kemal el hak senindir
şefaatte en son durak senindir
miraç senin ref ref Burak senindir
sen gördün cemalin bize de göster
pervane semine hep yanmak ister
ProfDrHay reddin Karaman

Kibrisli
17.04.2009, 16:31
Ben birşey sorcam... Yanlış anlaşılmasın eskiden beri merak ettiğim birşey... Hep sordum hiç cevap alamadım Kutlu Doğum Haftası Peygamberimizin doğduğu günse Mevlüt Kandili nedir?

HaZaN
17.04.2009, 16:49
Efendimiz Hz.Muhammed (A.S.V) ' in doğdugu günü içinde bulunduran haftaya kutlu doğum haftası denir.

Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır.

MeLody58
17.04.2009, 17:09
Sen alemlere rahmettin, sen merhamet doluydun efendim… Sensiz şehirler merhameti kaybetti efendim,yetimler sahipsiz kaldı, güvercinlerin kanatlarını saracak bulunmadı..merhameti senden öğrenenler de olmasa…
Gül efendim,güzel efendim.. yine de kainat üzerinde her ne güzellik varsa Senden kalanlar..Senin aydınlığınla aydınlananlar…
Merhamet dolu Efendim, Senin o aydan aydınlık yüzüne bakacak yüzümüz yok…yok lakin senin şefkatini,senin merhametini biliyoruz efendim… Bırakma n’olur ellerimizi…kovma n’olur Kevserinin başından…
Efendim… gül efendim, güzel Efendim…benim efendim…canım efendim…
Bilemedik,bilemediler kıymetini..Bilenlerin çoğuysa şimdi senin dizin dibinde… Olsun ne çıkar değil mi ki, alemlerin sahibi Seni kıymetli kıldı…
Sen tabibimizdin, Sen sevdiğimizdin efendim… Ne zaman dara düşsek, ne zaman yüreklerimiz ve yeryüzü bizi sıksa sana koşardık, bilirdik ki Senin yüreğin okyanuslardan genişti… Şimdi kimlere koşalım efendim,nurunu Senden alanlar da olmasa…

Efendim, gül efendim güzel efendim… efendim…

Kibrisli
17.04.2009, 17:46
Efendimiz Hz.Muhammed (A.S.V) ' in doğdugu günü içinde bulunduran haftaya kutlu doğum haftası denir.

Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır.

Hazan bacım tam anlayamıyorum bunu gerçekten... İkiside aynı şeyse nasıl farklı tarihler oluyor... Mevlid Kandili Hicri olarak Rebiul-Evvel ayının 11. Gününü 12. gününe bağlayan gece olduğundan her sene farklı tarihlerde oluyor ama Kutlu Doğum haftası her sene Nisan'ın 2. haftası olarak kutlanıyor... BU gerçekten kafamı karıştırıyor...

barikat58
18.04.2009, 02:37
Hazan bacım tam anlayamıyorum bunu gerçekten... İkiside aynı şeyse nasıl farklı tarihler oluyor... Mevlid Kandili Hicri olarak Rebiul-Evvel ayının 11. Gününü 12. gününe bağlayan gece olduğundan her sene farklı tarihlerde oluyor ama Kutlu Doğum haftası her sene Nisan'ın 2. haftası olarak kutlanıyor... BU gerçekten kafamı karıştırıyor...

abi peygamberimiz arabistanda kullanılan ay yılı takvimine göre rebiül evvel ayının 12. gecesi pazertesi günü dünyaya geldi buda güneş yılında o zaman 20 nisana denk geliyordu.ay yılı güneş yılından 10 gün önce gittiği için sürekli degişkenlik gösteriyor bunu bilirsin.dolayısıyla rebiül evvel ayı her yıl 10 gün erken geliyor.ve bu yüzden bi fark oluşuyor.peygamberimizin dogum günü olan mevlit kandili rebiül evvel ayına göre kutlanıyor.ve biz güneş yılını kullandıgımız için 20 nisanı son gün kabul ederek 14 ile 20 nisan arasını kutlu dogum haftası olarak kutluyoruz.yani bir bakıma hem ay hemde güneş yılına göre peygamberimizin dogumunu yılda iki kez kutluyoruz.

Kibrisli
18.04.2009, 04:56
abi peygamberimiz arabistanda kullanılan ay yılı takvimine göre rebiül evvel ayının 12. gecesi pazertesi günü dünyaya geldi buda güneş yılında o zaman 20 nisana denk geliyordu.ay yılı güneş yılından 10 gün önce gittiği için sürekli degişkenlik gösteriyor bunu bilirsin.dolayısıyla rebiül evvel ayı her yıl 10 gün erken geliyor.ve bu yüzden bi fark oluşuyor.peygamberimizin dogum günü olan mevlit kandili rebiül evvel ayına göre kutlanıyor.ve biz güneş yılını kullandıgımız için 20 nisanı son gün kabul ederek 14 ile 20 nisan arasını kutlu dogum haftası olarak kutluyoruz.yani bir bakıma hem ay hemde güneş yılına göre peygamberimizin dogumunu yılda iki kez kutluyoruz.

Teşekkür ederim Barikat... İlkkez tatmin edici ve mantıklı bir cevap aldım... Çok sağol...

pendikoviç
18.04.2009, 08:30
çok mubarek bi haftanın içindeyiz allah herkesi kendi istediği bibi yapsın........................ ..

goramaz
20.04.2009, 11:31
doğum günün kutlu olsun efendim..iyi doğdun gönlümüze...

seva
20.04.2009, 11:39
20 Nisan Alemlerin Sultanı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) in Doğum Günü..
Hoş Geldin Ya Muhammed Mustafa...

Kutlu Doğum Haftası hakkında genel bilgi

Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevî (Hicri Rebiulevvel ayının 12. gecesi), asırlardır milletimiz tarafından "Mevlid Kandili" olarak kutlanmaktadır Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, "Kutlu Doğum Haftası" olarak ilân etmiştir.
2006 yılı "Kutlu Doğum (Hz. Peygamberi Anma ve Peygamberlere Saygı) Haftası" hepimize mübarek olsun.

Kutlu Doğum Haftası’nda neler yapabiliriz?

İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş ve vazifelendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünleri nasıl değerlendirelim, neler yapalım diyorsanız size şu tavsiyelerde bulunabiliriz:

* O’nun getirdiği mesaj bir huzur kaynağıdır. Bu huzur kaynağından istifade edebilmek için O’nu ve O’nun getirdiği nûru tanımak gerekir. Bu amaçla Allah Rasulü’nü (sas) tanıtan kitaplar okuyabiliriz. Okuduklarımızın kalıcı olması için de öğrendiğimiz bilgileri başta aile fertlerimiz olmak üzere çevremize anlatabiliriz.

* Akşamları çocuklarımıza Efendimiz’in (sas) yaşadığı örnek hayattan kesitler anlatabiliriz. O’nun ashabıyla arasında geçen diyalogları hikaye tarzından anlatarak çocuklarımızın dikkatlerini Peygamberimizi anlama üzerinde yoğunlaştırabiliriz.

* Nebiler Serveri’ni hayatını anlatan video kasetlerini veya film CD’lerini ev halkıyla beraber izleyebiliriz. Yine bunun gibi Efendimiz’in (sas) hayatından kesitler sunan veya O’nunla alakalı yazılan şiirlerin bulunduğu ses kasetlerini dinleyebiliriz.

* Yaşadığımız yerde Allah Rasulü’nü (sas) hatırlatan ne varsa oraları ziyaret edip hayalen asr–ı saadete gidip tefekküre dalabiliriz. Ziyaretlerimizde yanımıza çocuklarımızı da alabiliriz.

* Bir gül satın alarak yanında da Efendimiz’i (sas) anlatan bir kitapla beraber akraba veya dost ziyaretlerinde bulunabilir, onlarla beraber Efendimiz (sas) yörüngeli sohbetler yapabiliriz.

* İki Cihan Serveri, “Beni Hûd, Vakıa, Mürselat sûreleri ihtiyarlattı.” (Tirmizi, Tefsir, 57) buyuruyor. Bu sûrelerde içerisinde kıyamet sahnelerinin resm edildiği ayetler, Allah Rasulü’nü (sas) derin bir tefekküre salmıştı. Bizler de bu günlerde bu sûrelerin muhatabının kendimiz olduğunu düşünerek Hûd,
Vakıa ve Mürselat sûrelerini okuyabiliriz.

* Allah, “Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber’e hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de O’na salât edin ve tam bir içtenlikle selâm verin.” (Ahzab, 33/56) buyurarak bizlerden Efendimiz’in (sas) ismini andığımız zaman salavat getirmemizi istiyor. Bu İlahi emir doğrultusunda bizler de özellikle bu günlerde Efendimiz’e (sas) bol bol salavat getirebiliriz. “Allah Rasulü’ne nasıl salavat getirelim?” diyorsanız işte size birkaç örnek: Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammed. Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin adede ma fî ilmillâhi salaten daimeten bidevâmi mülkillâhi. Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve ashâbihî biadedi ilmike ve biadedi ma’lûmâtike.

Salât-ı Tefriciye
Allâhümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihî’l–ukadu ve tenfericu bihi’l–kürabu ve tugdâ bihi’l– havâicu ve tünâlü bihi’r–reğâibu ve hüsnü’l–havâtimi ve yüsteska’l–ğamâmu bivechihi’l–kerîmi ve alâ âlihi ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin biadedi külli ma’lûmin leke.

alıntı..

, Allah hepimize O'nu örnek almayı nasip etsin inşallah.

Tüm insanlığın Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyor, haftanın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Kardelencicegi
21.04.2009, 00:08

PEYGAMBERİM SEN GELDİN

Peygamberim sen geldin
Doğruluğu getirdin
Yüreklerimiz imanla doldu
Dualarımız dilimize vurdu

Bütün topluma yayıldı dinimiz
Ne şehitler verdik hapimiz
Yayıldı hak dinimiz

Sen gelince huzur doldu bu kalpler
Yalan söylemez oldu bu diller
Ahlakıyla ve erdemiyle
Örnek oldu herşeyiyile

Rahmeti bol Peygamberim
Kutlu Doğum Haftası gelince
Açıldı Dua Eden Ellerim............

Alinti.

MeLody58
21.04.2009, 04:35

Ben kim miyim?
Hani Seni Seviyorum ya
Hani gıpta ediyorum ya ashabına
Hani Hz.Fatıma'yı anam, Hz.Hasan Hüseyin'i kardeşim olarak görüyorum ya

Hani ne zaman hüzünlensem, Sen geliyorsun ya aklıma
Görmeden hayranım Ya cemaline
Kalbin kadar güzel yüzünün hayalini kuruyorum ya...

Hani ne zmaan çok gülsem
Sen'in hafif kızgın bana baktığını görüyorum ya
Hani bana diyorsun ya" Yerinde olsam, az güler çok ağlardım " diye

Sonra nerede bir yetim görsem Sen'i buluyorum ya yanımda
Hani bana diyorsun ya "Beni istiyorsan onun başını okşa

Hani hep bir özlem var ya içimde
Hep vuslat varya hayalimde
Hani gözyaşları içinde, yeşil kubbenin resmine bakıyorum ya
Hani hayal ediyorum ya hep Efendim
Safa-Merve arasında, önümde Sen varmışsın gibi koştuğumu..

Hani uzun boylu, siyah saçlı, beyazlar içinde birine Sen diye sesleniyorum
ya
Sonra adam arkasını dönünce
Senin olmadığını görüyorum da eğiyorum ya başımı,
Sevincim yerini hüzne bırakıyor ya

Hani Sana gidecek her yolcuyla selam yolluyorum ya
Sonra da selamımı almışsın gibi seviniyorum ya
Hani kalbimin bir yanı "Ümit" derken,
Bir yanı korkuyla atıyor ya

Hani Seni Seviyorum Ya Efendim
Hani günahlarımı unutup, Seninde beni sevdiğini düşünüyorum ya!
Duyuyorum ya "ÜMMETİ" diye seslenişini

Ne zaman bir yüzük alsam elime
Senin yüzüğün geliyor ya aklıma
Hani üzerinde Muhemmedun ResulAllah (c.c.) yazılı olduğunu düşünüp,
Ebu Bekir ve ashabına selam yolluyorum ya

Sonra hep hayal ettim ya Efendim, arkanda namaz kıldığımı

Hani anam, babam, canım Sana feda olsun dedim ya

Hani ben varım ya
Seni Seviyorum ya
Çok Seviyorum ya
Selat, Selam üzerine olsun Ya ResulAllah (c.c.)

Ben kim miyim?
1400 yıl öncesinde Selam ettin ya
Kardeş belledin ya
Seni çok Seviyorum ya canım Peygamberim

Kardelencicegi
21.04.2009, 10:55

seva
21.04.2009, 14:44
Peygamberimizin (sav) Doğumunun 1433. yıldönümü anısına Ayancık'ta düzenlenen

kompozisyon yarışmasında birinci olan yazı;

RESÛLULLAH’A MEKTUP

Muhammed’e mektup yazdım dostlarım

Salat meleğiyle elden yolladım

Kalemim gözyaşı, kağıdım hicran

Gönüldeki gizli yoldan yolladım

Herkesin dünyada var ya yari

Ben de sana meftun ezelden beri

Diyorlar Muhammed Resûl’ün teri

Yürekteki kızıl gülden yolladım

Ayşe ÇAKIR (Emek. Edb. Öğr.)

Allah’ın selamı üzerine olsun YA RESÛLULLAH. Sana aşık olanların, sana aşkla yananların sevdası var yüreğimde. Her birinin gözlerinde Mekke, her birinin yüreğinde SEN…

Yoksun kaldık Ya Resûlallah, senden ve senin gül yüzlü cemâlinden. Sen gelince aklıma, tüm güzellikler yığılıverir önüme. Unuturum yanlışları hemen. Yağmur serinliği dolar içime, dertlerime merhem olur sevgin…

Gelişinle başladı kardeşlik, gelişinle bitti huzursuzluklar. Sen " EMİNSİN " Ya Resûlallah! İsmin "Muhammed’ül Emin"; yani güvenilir insan, dosdoğru insan… Senden öğrendim dostluğu, kardeşliği, kulluğu, senden öğrendim duayı, merhameti, senden öğrendim öğrenmeyi ve yine senden öğrendim, şu evrenin, muhteşem kainatın basit bir tesadüften oluşmadığını. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" sözün, seni anlatmaya yeter, değil mi Efendim! Merhamet sahibiydin sen, mütevaziydin. Yolda yürürken üzerine kasten dökülen külün, hesabını bile sormayandın. Aksine dökülmediği bir gün; "Bu gün üzerime kül dökmediniz, bir rahatsızlığınız mı var! Yardımcı olabilir miyim!" diyecek kadar incelik gösterdin.

Ne çekmiştin Ebu Leheb’den, Ebu Cehil’den; ama sendin onlara sabreden, tatlı dilini onlara karşı bile kullanandın. Ne işkenceler çekmiştin bizim için, ümmetin için… Dikenler üstünde yürüyen, aç kalıp karnına taş bağlayandın… Rabbin sormuştu sana "Melek bir peygamber mi, yoksa kul bir peygamber mi olmak istersin diye. Sen Melek bir peygamber olmayı kabul edebilirdin; ama etmedin Ya Resûlallah, bizi kabul ettin, hep göz yaşı döktün bizim için… bizlere olan sevgin uğruna katlandın işkencelere…!

Ve sen gittin… Öyle bir gidişle gittin ki, ardında göz yaşlarıyla dolu gözler bıraktın, günler aya, aylar senelere dönüştü yokluğunda! ama sen bırakmazsın bizleri, sen sadıksın Ya RESÛLALLAH !

Utanıyorum! Adını koruyamadığım, seni savunamadığım için! Utanıyorum! Ama bende ne Ebu Bekir’in dostluğu, sadakati, ne Bilal’in sabrı, ne de Nesibe’nin cesareti var. Ömer kadar adilde olamıyorum… Senin yolunda taş taşımak isterdim ben de. Ama şimdi gül dikmek istiyorum gönüllere…

Milyonlarca Salat-ü Selam feda olsun sana, kalemim sana feda olsun Ya Resûlallah! Efendim duyar mısın sesimizi! Sevgili, sen aşk ikliminde sultan, mehtapta dolunay, biz ise senin bir bakışına dilenci! Boş geçmezsin değil mi Efendim! Sana muhtacız, senin bir bakışına muhtacız!

Rukiye ARSLAN

Ayancık Anadolu

Kardelencicegi
21.04.2009, 15:07

goramaz
22.04.2009, 23:30
nedense bu yıl kutlu doğum pek sönük kutlandı....ya da bana öyle geldi...insanlık ona öyle muhtaçken bari bu haftada olsun onu yaşabilmek anlayabilmeye çalışmak ne iyi olurdu..

Cley
16.04.2010, 21:37

Gel ey, konuşurken dudaklarına tebessümler karışan,yüzüne üzgünlerin üzüntüsünü dağıtmak yaraşan!.. Gel ey, âteş-i aşkına yanmak için âşıkları birbiriyle yarışan!..

Gel ey!..

Ayrılığında çoğalan alevleriyle arınalım aşkının; yanalım yandıkça ve yandıkça yanalım. Aşk yüzünden elbisesi yırtılan da, Hak uğruna gözlerini kurutan da seni arzulamakta şimdi. Bizi kendine madem yine sensin bağlayan ve ayrılığının derdine yine sensin ayrılıkla derman olan, o hâlde gülümse bize efendim, bize gülümse. "ALLAH onları sever; onlar da Allah'ı sever" sırrına ermekte rehberimiz ol, tut günahkâr ellerimizden; günahkâr ellerimizden tut.

Sen ey!..

Gelsen hayallerimize bir kez... Ve üzerine sepet sepet güller döksek biz. Gelsen düşüncelerimize bir an... Ve baharları sersek ayağına çiçek çiçek, mevsim mevsim, ıtır ıtır... Dolunaylar yerine doğsan dünyamıza bir vakit... Ve zatını gündüz değilse, hayalini gece göstersen bizlere. Girsen ansızın düşlerimize, şefkat parmaklarınla okşasan başımızı ışık ışık... Ve ışığına düşsek pervaneler gibi; pervaneler gibi ışığına düşsek.

Gel efendim...

Bir kez doğ içimize de isterse kaybolsun dolunaylar, güneşler... Gir gözümüze de bir nefes, isterse silinsin tûtyâlar, sürmeler... İlham olup ak gönlümüze bir anda, isterse yitirilsin uçtan uca naatler ve gazeller, beyitler ve dizeler uçtan uca yitirilsin isterse...

Gel efendim, dostluğuna muhtacız; umutsuz ve çaresiz bırakma çaresizlerini. Gel yeter ki, hakkımızda verilecek her hükme razı olalım.

rüzgar79
16.04.2010, 21:40

Dilsad Hatun
16.04.2010, 22:43

hasretin kurşun gibi
düşer zamana
kelimeler hoyrat ikindilerde
çağırır seni
gözlerim sıcak bir nefes gibi
tutulur sevda nöbetlerine
tutulur hasretine
seni sevmek adına
ayrılığa isyan
dağlara sabır ektim
ve katran ve zift gibi
toprağın tenine ilaç
yağmura hüzün sardım
adını isyan koydum aşkın
çiçeklerden önce
ayrılığı çektim içime

gurbetindeyim ey yar
sılam çok uzak
iklimimde hazan var
yeşilim kurak
kuşatılmış her bir yanım
her yanım tuzak

hira dan bir rüzgar esse
şimdi içime hey yar
beni alıp bu diyardan
sana götürse

medinen olsun şimdi
beton şehirler
bir hicret kabul eyle
var da bir yol gel
göz göz olmuş yaralarımız
bir derman bekler

sana salat, sana selam
söylüyor diller hey yar
hasretinin çöl yolunda
yine garipler

Allahumme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed

Grup Genç

sandalli
16.04.2010, 22:46
Alemlerin yaratilisinin en önemli olayi Hz. Peygamber (S.A.V.)´in dogumudur. Kutlu dogum haftasi herkese kutlu olsun.

Allahümme salli ala seyyidina MUHAMMED(s.a.v)

58Sevda
16.04.2010, 23:15
Kutlu dogum haftasi 4 nisan 2010'da Hollanda Amsterdam Arenada kutlandi, duyumlarima gore cok sayida cesitle sehirlerden gelen vatandaslarimiz katilmis, malesef ben cesitli nedenlerden dolayi gidemedim..

kronik
16.04.2010, 23:42
Günlerin en özellerinden olan kutlu doğumu hatırlatmak ve güller gülüne selam yollamak için bir vesile burası . Yollayalım ki, ahirette bana selam eden ümmetim buydu diyerek şefaate nail olabilelim..
Binlerce salat ve selam olsun gül efendimize.

gönlüm58
17.04.2010, 00:21
Yüce Peygamberimizin dogum gününü içine alan hafta olan Kutlu Doğum Haftasını kutluyor, Peygamberimizi rahmetle anıyor, bu haftanın Müslümanlığa sevgi ve hayırlar getirmesini diliyorum.

HasreT
17.04.2010, 00:51
"Ruhum sana aşık, Sana hayrandır Efendim,
Bir ben değil alem sana kurbandır Efendim.
Ta arşa çıkar her gece aşıkların ahı,
Didarına aşık Ulu Yezdan'dır Efendim.
Aşkınla Buhurdan gibi tütmekte bu kalbim,
Sensiz bana Cennet bile hicrandır Efendim.
Kıtmirinim ey Şah-ı Rusül, kovma kapından,
Asilere, lütfun yüce fermandır Efendim."

Mahşerde nebiler bile senden medet ister, Bir ben degil âlem sana hayran diye sevdim..Rabbim şefaatına nail eylesin...

"Ruhum sana aşık, Sana hayrandır Efendim,
Bir ben değil alem sana kurbandır Efendim.
Ta arşa çıkar her gece aşıkların ahı,
Didarına aşık Ulu Yezdan'dır Efendim.
Aşkınla Buhurdan gibi tütmekte bu kalbim,
Sensiz bana Cennet bile hicrandır Efendim.
Kıtmirinim ey Şah-ı Rusül, kovma kapından,
Asilere, lütfun yüce fermandır Efendim."

Mahşerde nebiler bile senden medet ister, Bir ben degil âlem sana hayran diye sevdim.... Rabbim şefaatına nail eylesin...

Salim58
17.04.2010, 08:30
O Geliyor, O!

yollara sular dökün,
bahçelere müjdeler edin,
bahar kokuları geliyor,
o geliyor, o
Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor

Yol verin, açılın, savulun.
Beri durun, beri.
Yüzü apaydınlık, akpak,
bastığı yeri ardında gündüzler gibi bırakarak
O geliyor, o.
Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor.

Gökler yeryüzünü kapladı, örttü bir anda.
Bir anda dört yanı misk gibi bir koku sardı.
Bir anda bir velvele, bir kıyamet koptu cihanda.
O geliyor, o.
Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor

Bir anda can geldi bağlara, bağlar ışıdı.
Bir anda açıldı baktı bağlara gözler.
Bir anda bizde ne gam kaldı, ne dert kaldı, ne keder.
O geliyor, o.

Yayından fırladı ok.
Hedefe ha vardı, ha varacak.
Bahçeler selama durdu.
Selviler ayağa kalktı.
Çayır çimen yollara düştü.
İşte konca, ata binmiş geliyor.
Biz ne duruyoruz,
O geliyor, o.

Sen bizim yöremize gelirsen göreceksin, ey şems,
Huyumuz sadece susmak olmuş bizim, susmak.
Senin güzel gözlerinçin işte canım pusuda.
Rahatım kaçtı benim,
geceleri uykum kalmadı gitti ama,
bak işte o güzel günler yola çıkmış geliyor

Mevlana Celaleddin Rumi

Dilsad Hatun
18.04.2010, 12:20
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] pg

Ates düser yanar beden
Bir iz kalmaz bende benden
gönüllere gül zar eden
GÜL MISALI PEYGAMBERIM

Oldum derse hamdir pisen
bülbül yoksa hârdir gülsen
yaz gününde güle düsen
KAR MISALI PEYGAMBERIM

Ölüm yasar ölür ölen
su derdimi yoktur bilen
yeter artik gel denilen
YÂR MISALI PEYGAMBERIM

Dil tutulur görünce göz
o habibi mustafa öz
candan özge canimdan öz
CAN MISALI PEYGAMBERIM

Mustafa Özcan Günesdogdu

aysima58
18.04.2010, 15:12

Gel ey!..

Sen ey!..

Gel efendim...

cleycim ellerine sağlık canım kardeşim çok güzel bu duygu dolu bir yazı teşekkür ederim sana çok.

sandalli
18.04.2010, 17:12
Köleyi efendisinden üstün kılan islam dininin peygameri doğum günün kutlu olsun. Arabın kölesi Hz. Bilal´i ezanı sen oku ey Bilal diyerek, islam dininin insanların rengine, diline, dış görünüşüne bakmayan bir din olduğunu gösterdi. Bu olay bilgisayar zamanında olmadı, ortaçağda avrupalının barbar yaşadığı, Mekke´de ve çevresinde güçlünün sözünün geçtiği bir dönemde yapıldı. Zamanı göz önüne alırsak olayın ehemmiyeti daha da kolay anlaşılacaktır. Biz sorunlarımıza cözümü başka yerde aramayalım, çözüm bizim özümüzde.

...Gül...
18.04.2010, 17:35
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 2243916_272815_6495004_n.jpg

Hasretinden yandı bağrım hiç görür müyüm seni
Umarım Hak divanında yad eyleyesin beni
Sana cömert gani derler mürvet ey keremkanı

Alemin nuru Muhammed
Mürvet ya Ali mürvet

Sana benzer bulamadım şu cihan-ı vahdette
Göster mah-ı cemalini kalmayayım hasrette
İsmini zikreden kullar mahrum kalmaz ahrette

Alemin nuru Muhammed
Mürüvvet ya Ali mürvet

Bağışla bu günahkarı yüz sürdüm dergahına
Ruhum küfr içinde kaldı kalma bu günahıma
Sığınıp gelmişem ben bu Risalet penahına
Hatâyi der ki ya Ali doldu günahla tenim

Alemin nuru Muhammed
Mürüvvet ya Ali mürvet

Sen Alemlerin Sultânısın, Alemlere Rahmetsin

... YA MUHAMMED MUSTAFA ...

servet 58
18.04.2010, 23:55

ela_derin
20.04.2010, 22:13
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed...

Rabbim bizi senin şefaatinden mahrum etmesin... (Amin)

Kardelencicegi
27.04.2010, 02:40
[QUOTE=Kardelencicegi;547475][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Cley
14.04.2011, 23:42

NECMEDDİN ÖZBEK
15.04.2011, 01:36
sevgili habibim seni alemlere rahmet osun diye gönderdim senin yüzün gözün hürmetine dünyayı yarattım diye övgüne mashar olan bir peygamere ümmet olma şerfini bizlere bahşettiğin için sana binlerce hamdü senalar olsun yarabbi sevgili habibinede salat ve selam olsun amin

goramaz
22.04.2011, 23:44
Alemlere kutlu doğum haberini yayın..
müjde vermedik bir yer bırakmayın..

Hoşgeldin Efendim ...

Cley
14.04.2012, 14:38
KUTLU DOĞUM 2012
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])