Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖLÜMLE AYRILIK
65serdal58
22.04.2009, 21:14
ÖLÜMLE AYRILIĞI TARTMIŞLAR,AYRILIK ELLİ DİRHEM AĞIR GELMİŞ
Ayrılık hüzzam bir şarkının en lirik bestesini sıralar mısralara. Onda fettan haykırışların sığ kahkaları yoktur. Tabloyu yaşanılır kılmak için dudaktan taşan zoraki tebessümlere aldanmayın. O tebessümlerde,gülerken ağlamanın asaleti gizlidir hep.
Ayrılık başlı başına bir çığlıktır. Onu bir trenin düdük sesi veya limandan ayrılan bir gemiyi uğurlayan martıların üzüntüsü örtemez. İnsanlar çok şey için yazılmaz yaşanır derler;ama bunu ayrılık kadar hak eden başka ne ola ki…..
Vakit tamamdır artık,yolculuk başlamalı. Aslında hiç durmadı ki demek neyi değiştirir? Yolculuk başlamıştır,karanlıkta mecalsiz sallanan eller,öylece havada kalmıştır. Gözyaşları zoraki tutulur kirpiklere,dudaklar depremdedir belki de, dokunsan ağlayacak gibidir bazıları,bazılarına dokunmaya da gerek yoktur. Güle güle git demesi kolaydır sadece. Oysa gülmek,kimin nasibi olmuş bu hengamede….
Veda herhalde gönle vurulan en ağır darbedir. Acıyla imtihan edilmiş,ızdırapla beslenmiş,kahırla sulanmış bir gönlü ancak bir ved yerle bir edebilir. Taşarken farkına varamadığımız nice mütevazi ayrıntı, ayrılırken koskoca bir dağ olup bağrımızın başına oturuverir. Sonra acı bir tebessüm bırakırız şehrin nar tanesi ufuklarına,bin hatıranında nasılda filizlendiğini görürüz arkada kalan manzaranın çakır gözlerinde….
Hangi yöne baksam,gözlerim aşina bir hatıra ile doluyor
Hangisinden başlayıp,hangisinde durup ağlayayım?
Hangisinin gözlerinden devşirdiğim hüzünleri anlatayım?
Hangisinin gönlüne sığan koskoca sevdayı anlatayım?
Ne gönlümde takat,ne de kalemimde mecal var!!!
Ve bir akşam biten hikayemizden biraz gurur,biraz hüzün ve birazda dostluk kaldı bana. Gitmek nasibimiz olunca,arkada kalan hayalinin hasretide kor oldu içime….
Yangınlarımıda alıp düştüm yollara …bir offff çektim önümde uzanan mesafelerden ürkerek…yaşatmak için yaşamak düşüyor bize…
Hoşça kal güzel kız….
++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++GİDENLERİN ARDINDAN
65serdal58
24.04.2009, 17:03
GİDENLERİN ARDINDAN...................... ........
65serdal58
29.06.2009, 01:12
çok özel birine yazmıştım....
allah rahmet eylesin
[QUOTE=65serdal58;402265]ÖLÜMLE AYRILIĞI TARTMIŞLAR,AYRILIK ELLİ DİRHEM AĞIR GELMİŞ
Ayrılık hüzzam bir şarkının en lirik bestesini sıralar mısralara. Onda fettan haykırışların sığ kahkaları yoktur. Tabloyu yaşanılır kılmak için dudaktan taşan zoraki tebessümlere aldanmayın. O tebessümlerde,gülerken ağlamanın asaleti gizlidir hep.
Ayrılık başlı başına bir çığlıktır. Onu bir trenin düdük sesi veya limandan ayrılan bir gemiyi uğurlayan martıların üzüntüsü örtemez. İnsanlar çok şey için yazılmaz yaşanır derler;ama bunu ayrılık kadar hak eden başka ne ola ki…..
Vakit tamamdır artık,yolculuk başlamalı. Aslında hiç durmadı ki demek neyi değiştirir? Yolculuk başlamıştır,karanlıkta mecalsiz sallanan eller,öylece havada kalmıştır. Gözyaşları zoraki tutulur kirpiklere,dudaklar depremdedir belki de, dokunsan ağlayacak gibidir bazıları,bazılarına dokunmaya da gerek yoktur. Güle güle git demesi kolaydır sadece. Oysa gülmek,kimin nasibi olmuş bu
hengamede…
Veda herhalde gönle vurulan en ağır darbedir. Acıyla imtihan edilmiş,ızdırapla beslenmiş,kahırla sulanmış bir gönlü ancak bir ved yerle bir edebilir. Taşarken farkına varamadığımız nice mütevazi ayrıntı, ayrılırken koskoca bir dağ olup bağrımızın başına oturuverir. Sonra acı bir tebessüm bırakırız şehrin nar tanesi ufuklarına,bin hatıranında nasılda filizlendiğini görürüz arkada kalan manzaranın çakır gözlerinde….
Ve bir akşam biten hikayemizden biraz gurur,biraz hüzün ve birazda dostluk kaldı bana. Gitmek nasibimiz olunca,arkada kalan hayalinin hasretide kor oldu içime….
Yangınlarımıda alıp düştüm yollara …bir offff çektim önümde uzanan mesafelerden ürkerek…yaşatmak için yaşamak düşüyor bize…
Hoşça kal güzel kız….
GÜZEL PAYLAŞIM YANLIZ OKUMAK İÇİN BEN YANLIŞ ZAMANI SEÇTİM GALİBA,İÇİM ÇOK ACIDI HEM ÖLÜMÜ HEN AYRILIGI ÖZELLİKLE ÇOK GENÇ YAŞTA KAYBETTİGİM YEGENİM GELDİ AKLIMA BEN BUNLARIN İKİSİNİDE YAŞADIM SANIRIM YANLIŞ ZAMANLAMA YAPTIM BURAYI TIKLAMAKLA,AMA İNŞŞAALLAH HİÇ BİR İNSAN YAŞAMAZ TÜM ARKADAŞLARIMA HERAMAN GÜZEL ŞEYLER YAŞAMALARINI DİLERİM.
65serdal58
29.06.2009, 02:07
allah gani gani rahmet eylesin...mekanı cennet olsun...
:(............................ .......................
sevgim 58
29.06.2009, 02:09
ASKIN ÖMRÜ ZATEN KELEBEKGIGIN ÖMRÜ KADARDIR .................
GIDNELERI ALLAH RAHEMET EYLESIN ............
65serdal58
29.06.2009, 02:11
ölümle ayrılığı tartmışlar ayrılık elli dirhem ağır gelmiş???????????????????????? ?*
sevgim 58
29.06.2009, 02:12
HMM OAZMAN BEN DAHA ZOR OLANI BASARDIM DEMEKI .......................
65serdal58
29.06.2009, 02:14
neyi?????????????????????????? ???????????????????????
sevgim 58
29.06.2009, 02:16
ayrilik ölümden daha agri gelmis dedin ya bende daha zor olani basarmisim dedim .... yani ayriligi
65serdal58
29.06.2009, 02:20
evet.en zor olanıda ayrılık olsa gerek.........
sevgim 58
29.06.2009, 02:25
evet.en zor olanıda ayrılık olsa gerek.........
evet ama giden gittmistir ömeli olan alien hep yaninda omasi asik oldugun kisi gider seni yalniz birakir ama ailen hic bir zaman seni yalniz birakmaz demek istedigim ÖLÜMLE AYRILIK tartilsa bence ayriligin acisi gecer ama kaybettin kisin acisi gecmez ............
ALLAH CÜMLEMIZIN AILESNE UZUN ÖMÜRLER VERSIN ...................
65serdal58
29.06.2009, 02:27
amin kardeşim amin....................
ölümle ayrılığı tartmışlar ayrılık elli dirhem ağır gelmiş???????????????????????? ?*
OLUMDE (BU DUNYADA) EBEDIYEN AYRILIK DEGILMI?
65serdal58
29.06.2009, 10:56
başlık biraz garip arkadaşlar.....dikkatinizi çekti mi?
Elbette ki ölüm acısı çok daha fazladır.çünkü dünya gözüyle onu bir kez daha görmen imkansızdır.
Ayrılık acısı da bir yönden ölüme benzetilebilir, orada da gitmiştir sevilen...kalanı acılara boğarak..
ancak aralarında çok önemli bir fark var ki; o da ayrıldığınız kişinin sesini belki bir gün tekrar duyabilmeniz ya da yüzünü bir gün tekrar görebilmeniz mümkün.yani o sizden uzakta da olsa aynı havayı soluyorsunuz.bazen bunu bilmek bile yeterli olabilir...
65serdal58
30.06.2009, 03:09
ölümmüdür ayrılığı kıymetlendiren...
ayrılıkmıdır ölümü anlamsızlaştıran.......
yiğidoturan
02.08.2009, 23:36
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
yiğidoturan
07.08.2009, 01:32
yiğidoturan
12.08.2009, 04:58
ölümmüdür ayrılığı kıymetlendiren...
ayrılıkmıdır ölümü anlamsızlaştıran.......
65serdal58
12.08.2009, 22:05
ölümle ayrılığı tartmışlar ayrılık elli dirhem ağır gelmiş?????????????????
sivaslı fd
12.08.2009, 22:26
Ayrılığın biran önce rejime başlaması lazım:D
Yosa halımız fena:D
65serdal58
12.08.2009, 22:40
Ayrılığın biran önce rejime başlaması lazım:D
Yosa halımız fena:D
okudun mu hepsini yazımın???
isim neydi bu arada???:)
sivaslı fd
12.08.2009, 22:52
Tabiki okudum çok güzel, yüreğine sağlık devamınıda bekleriz.
65serdal58
12.08.2009, 23:03
Ayrılık hüzzam bir şarkının en lirik bestesini sıralar mısralara.
Onda fettan haykırışların sığ kahkaları yoktur.
Tabloyu yaşanılır kılmak için dudaktan taşan zoraki tebessümlere aldanmayın.
O tebessümlerde,gülerken ağlamanın asaleti gizlidir hep.
Ayrılık başlı başına bir çığlıktır.
Onu bir trenin düdük sesi veya limandan ayrılan bir gemiyi uğurlayan martıların üzüntüsü örtemez.
İnsanlar çok şey için yazılmaz yaşanır derler;ama bunu ayrılık kadar hak eden başka ne ola ki…..
Vakit tamamdır artık,yolculuk başlamalı.
Aslında hiç durmadı ki demek neyi değiştirir?
Yolculuk başlamıştır,karanlıkta mecalsiz sallanan eller,öylece havada kalmıştır.
Gözyaşları zoraki tutulur kirpiklere,dudaklar depremdedir belki de, dokunsan ağlayacak gibidir bazıları,bazılarına dokunmaya da gerek yoktur.
Güle güle git demesi kolaydır sadece. Oysa gülmek,kimin nasibi olmuş bu hengamede….
Veda herhalde gönle vurulan en ağır darbedir.
Acıyla imtihan edilmiş,ızdırapla beslenmiş,kahırla sulanmış bir gönlü ancak bir ved yerle bir edebilir.
Taşarken farkına varamadığımız nice mütevazi ayrıntı, ayrılırken koskoca bir dağ olup bağrımızın başına oturuverir.
Sonra acı bir tebessüm bırakırız şehrin nar tanesi ufuklarına,bin hatıranında nasılda filizlendiğini görürüz arkada kalan manzaranın çakır gözlerinde….
Yangınlarımıda alıp düştüm yollara …
bir offff çektim önümde uzanan mesafelerden ürkerek…
yaşatmak için yaşamak düşüyor bize…
Hoşça kal güzel kız….
Acıyla imtihan edilmiş,ızdırapla beslenmiş,kahırla sulanmış bir gönlü ancak bir ved yerle bir edebilir.
Taşarken farkına varamadığımız nice mütevazi ayrıntı, ayrılırken koskoca bir dağ olup bağrımızın başına oturuverir.
Sonra acı bir tebessüm bırakırız şehrin nar tanesi ufuklarına,bin hatıranında nasılda filizlendiğini görürüz arkada kalan manzaranın çakır gözlerinde….
sibelYILMAZ
13.08.2009, 09:21
Yürek insanın sahip olduğu en güzel şeydir, acıyıda, sevincide, hüznüde, herşeyi barındırır ve hepsini taşır bazen zor taşır ama taşır en büyük derdi ise ayrılık ve ölümdür çünkü bu aşamalardan sonra değişir evrim geçirir çok yanar çok acır ama pişer soğuduktan sonra daha sağlam ve daha dayanıklı olur bozulmaz, bir kitapta okumuştum, "ne varsa harap olmuş bir yürekte vardır" diye aynı hazineler gibi en ücra yerlerde ve köşelerde fakat en değerli ürünlerdir hazineler esrarengizdir, farklıdır, harap olmuş bir yürek gibi....Yani bunlar zaman geçtikten sonra söylenecek şeyler, tabi ki kimse istemez acı çekmeyi ayrılığı, ölümü tatmamayı ama unutmamalı her şerde bir hayr her hayrda bir şer vardır...
sivaslı fd
13.08.2009, 09:21
Çok doğru, ne güzel yazmış değilmi çok güzel ifade etmiş...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
65serdal58
13.08.2009, 10:51
Onu bir trenin düdük sesi veya limandan ayrılan bir gemiyi uğurlayan martıların üzüntüsü örtemez.
İnsanlar çok şey için yazılmaz yaşanır derler;ama bunu ayrılık kadar hak eden başka ne ola ki…..
yiğidoturan
13.08.2009, 14:42
BİR DOSTA MEKTUP
Bilemezsin ne kadar mutsuzum buralarda.
Ve ne kadar yalnızım bu karanlıkta.
Hep aynı karanlık uzaklara dalıyor gözlerim,
Sonra isyanla titreyen dudakların geliyor aklıma.
Ve o simsiyah, ıslak, acı çeken gözlerin...
İşte o zaman senin için, senin acılarını yansıtan,
Çığlıklar atıyorum önümde uzanan mavi karanlığa.
Gecenin hüznü çökmüş yağmur bulutlarına.
Bırak gökyüzü ağlasın senin yerine bir de ben,
Sen acılara inat,
Kurut gözlerinde biriken yaşları.
İçini kavuran o acı intikam uğruna,
Yalnız ama yalnız sende varolduğuna inandığım,
O güzel değerleri yitirme ne olur.
Canım benim,
Bana haber yolla masal kuşlarıyla,
Tutunup kanatlarına uçarak geleyim.
Yine eskisi gibi koy başını omuzuma,
Günler, geceler boyu öylece dertleşelim.
Ta ki, bir şafak vakti yeniden doğmuşcasına,
Tüm acılarından arınana dek, yanında kalayım.
Birlikte kıralım zincirlerini tutsak yüreğinin,
Ve "Artık Mutluyum" dediğinde,
Ben de sessizce evime döneyim...
65serdal58
19.08.2009, 01:36
Vakit tamamdır artık,yolculuk başlamalı.
Aslında hiç durmadı ki demek neyi değiştirir?
Yolculuk başlamıştır,karanlıkta mecalsiz sallanan eller,öylece havada kalmıştır.
Gözyaşları zoraki tutulur kirpiklere,dudaklar depremdedir belki de, dokunsan ağlayacak gibidir bazıları,bazılarına dokunmaya da gerek yoktur.
Güle güle git demesi kolaydır sadece. Oysa gülmek,kimin nasibi olmuş bu hengamede….
65serdal58
27.08.2009, 03:47
Vakit tamamdır artık,yolculuk başlamalı. Aslında hiç durmadı ki demek neyi değiştirir? Yolculuk başlamıştır,karanlıkta mecalsiz sallanan eller,öylece havada kalmıştır. Gözyaşları zoraki tutulur kirpiklere,dudaklar depremdedir belki de, dokunsan ağlayacak gibidir bazıları,bazılarına dokunmaya da gerek yoktur. Güle güle git demesi kolaydır sadece. Oysa gülmek,kimin nasibi olmuş bu hengamede….
Hoşça kal güzel kız….
sevgim 58
27.08.2009, 03:54
KESKE HIC AYRILIK OLMASA KEKSE HIC KESKE OLMASA .......
PAYLASIM ICIN TESEKÜLER
65serdal58
27.08.2009, 03:55
keşke......................... ..........................
sevgim 58
27.08.2009, 03:56
GERKETEN AYRILIK COK AGRIMIS HERKES KALDIRMAZ .........
65serdal58
27.08.2009, 03:58
ayrılık bazen ölümden ağır gelir....
ölümse bazen hepsinden........
ölümünden elli dirhem ağır ayrılık
evet ağır çünkü ölüm geriye dönülmez bir ayrılık olduğundan
rabbim sabrını veriyor yani biliyosunki gelmez yola gitti ya ayrılık arısın ve sen bir ülkede yada kentte o bir başka yerde biliyosunki yaşıyor ama göremiyosun hep onu düşünüyosun düşündükce özlemin dahada artıyor büyüyor büyüyor hasret oluyor off zaman geçmek bilmiyor görmek istiyosun ama nafile göremiyosun içini kalbini yakmaya başlıyor hasreti yakıyor da yakıyor dayanacak gücünün bir an bittiğini düşünüyosun sonra sonra bir an kendine geliyosun ben napıyorum ya biz ayrıldık artık iki yabancıyız kendine gel diyosun sakin ol unut unutmaya çalış unutmalısın o artık yok var ama yok ayrılıksa böyle bişiy allh kimsenin başına vermesin kolay değil onu yaşayan bilir.
doğan bulut
27.08.2009, 10:15
bazen kurtuluşdur ayrılık bazen ölümden ağırdır ayrılık bazen sızısı dayanılmaz sancıdır ayrılık alışırım desin alışamazsın ayrılık geceleri uykunu kaçırır ayrılık ALLAH KİMSEYİ AYIRMASIN.....
ölümle baraber çok seviyoruz dediğimiz herşeyden ayrılacağız buna hazırlanmak gerek rabbim güzel ölümler verir inşallah
ölüm ayrılıktan bir dirhem fazladır..
ölünde sevgilinin bedeni yok olur, ayrılıkta ise sevenin ruhu...
gözlerinden kopup giderken
bir sabahın sessizliğinde
her gece sonrası çıg tanesi olur yüreğime düşersin
buz kesmiş bedenim, senden gelen sevgi kırıntıları ile
sımsıcak yakarcasına kor kor olur
beden gitse de ruhum senle olur
ne sıcak ne soguk
Ölüm ayrılık değil
Unutulmak; hem ölüm hemde ayrılık be gülüm
Ama gitmek değil ayrılık
ayrılık unutulmak
unutulmak ise ölümdür
ölüm sen yokken; ben siz, bense sen yokken ölümüz olamam
65serdal58
27.08.2009, 18:04
yaşatmak için yaşamak düşüyor bize..........
hoşçakal güzelkız
beden gitse de ruhum senle olur
ne sıcak ne soguk
Ölüm ayrılık değil
Unutulmak; hem ölüm hemde ayrılık be gülüm
65serdal58
27.08.2009, 18:22
yiğidoturan
01.09.2009, 14:11
Demedi Deme
Korkuyorum belki yarin geç olur
Geleceksen bir gün önce gelsene.
Yaraliya yol gözlemek güç olur
Kar yagar, çig düser yollar açilmaz.
Seller iner derelerden geçilmez
Senet yoktur ömre vade biçilmez
Can kusu kafeste durmaz demisler
Kaçan kus kafese girmez demisler
Son pismanlik fayda vermez demisler
Abdurrahim Karakoç
yiğidoturan
07.09.2009, 02:07
65serdal58
27.02.2010, 16:35
Hoşça kal güzel kız….
++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++GİDENLERİN ARDINDAN
ibolyacaner
27.02.2010, 22:02
ellerine sağlık serdal,çok güzel yazmışsın,yüreğine kalemine sağlık
ayrilik olumden zor olur kurtulursun ayrlik oyle deyil cok zor
ibolyacaner
27.02.2010, 22:17
bildiğim kadarıyla serdal bunu genç yaşta kaybettiği teyzesine yazmıştı,
65serdal58
28.02.2010, 20:00
:(:(:(:(...........
mekan değişenlere rahmet diliyorum once..
kalanlara sağlık afiyet.
ama usta paylaşımın içimde ayrıca teşekkürler.
ayrılık en zoru
65serdal58
09.05.2010, 22:53
emeğine sağlık
saol kardeşim....................
aysima58
10.05.2010, 00:10
emeğine sağlık serdalcım.
65serdal58
20.08.2010, 02:11
.............................. ....................
KARAMELLL58
20.08.2010, 02:17
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] PG
aysima58
20.08.2010, 03:18
ayrılık güzel bişiy olsaydı adını ayrılık koymazlardı herhalde.
aaah ayrılık ah ne ana koydun ne baba koydun
hepsini aldın götürdün taa çocuk yaştayken gurbete attın
ana baba kardeşleri sonra ölümle sonsuza kadar ayırdın
anamla babamdan beni söktün ciğerimi kopardın aldın
gurbetteyken gelecekler diye bir umudum vardı hiç değilse
şimdi o umudumda söndü kayboldu uçtu gitti sayende
dünya senin bir kıymetin yok artık yaşasamda bir ölsemde
mutlu olanlar ayrılık acısı çekmeyenler öğünsün artık sende
ben mutluluk nedir hiç görmedim ve hiç gülmedim sayende
cilem_58
20.08.2010, 06:45
ayrilik olumden zor demisler bosa soylememis atalarimiz bu sozu olumbeklenen bir sey olume raziyiz sonumuz olum ayrilik zor olse oldu der susariz ayrilik bir omur boyu dusunulen bir sey insanlar cok uzulunce keske olum olsaydida ayrilik olmasaydi derler demeki ayrilik cok zor bir sey
gelin girmedik ev olurmus olum cikmadik ev yokmus hepimiz vakti geldimi olumu tatacagiz en sevdiklerimizi bile kaybetecegiz rabbim hayirli olumler nasip etsin
cilem_58
20.08.2010, 06:48
amin aminnn canim
amin aminnn canim
rica cnm ici
cilem_58
20.08.2010, 06:51
gi arama beni sakin biliyon telifon bozuk haa uyuyacam :))
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.