yağmur58
26.04.2009, 12:44
SÜT DİLİMLERİ:bizim evde nerdeyse iki günde yapılan çok hafif bir tatlı deneyin çok seveceksiniz eminim buna.
MALZEMELER
1KĞ SÜT
1SU BARDAĞINDAN İKİ PARMAK EKSİK UN
1SU BARDAĞINDAN İKİ PARMAK EKSİK ŞEKER
YARIM PAKET KAKAOLU PÖTİBÖR BİSKÜVİ
1 PAKET KREMŞANTİ(içinden 2tane çıkıyor ikisinide kullanacaksınız kremşantiyi hazırlamak içinde ayrıca 1subardağı süt gerekli)
1KAHVE FİNCANI KAKAO
1PAKET VANİLYA
YAPILIŞI:İlk olarak bisküvileri rondada inceltelim un gibi değil biraz daha iritaneli olacak şekilde.büyük bir kare şeklinde tepsiye tamamen yayın bisküvileri.kremşantiyi 1subardağı sütle çırpıp buzdolabına koyun beklesin.bir tencere içine 1kğ sütü boşaltın içine unu şekeri kakaoyu vanilyayı ekleyip mikserle çırpın hiç tane kalmayana kadar.sonra orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.sıcak sıcak tepsideki bisküvilerin üzerine bir spatula yardımıyla dökün düzleyin.biraz sıcağı gittikten sonra buzdolabında iki saat kadar bekletin.sonra krem şantiyi üzerine sürün.(ikiside tamamen soğumalı yoksa kremşanti erir)sonra diktörtgen uzunluğunda dilimler olacak şelinde kesin.servis yapacağınız zaman budiktörtgen dilimi spatula ile bir uçtan alıp diğer ucuna katlayın.alttaki bisküvi tozları üstte hoş bir estetik görünüm verecektir tatlıya.afiyet olsun sivaslı tüm dostlara...bence şimdiden markete malzeme almaya gitmeyi düşünüyorsunuz:)
MALZEMELER
1KĞ SÜT
1SU BARDAĞINDAN İKİ PARMAK EKSİK UN
1SU BARDAĞINDAN İKİ PARMAK EKSİK ŞEKER
YARIM PAKET KAKAOLU PÖTİBÖR BİSKÜVİ
1 PAKET KREMŞANTİ(içinden 2tane çıkıyor ikisinide kullanacaksınız kremşantiyi hazırlamak içinde ayrıca 1subardağı süt gerekli)
1KAHVE FİNCANI KAKAO
1PAKET VANİLYA
YAPILIŞI:İlk olarak bisküvileri rondada inceltelim un gibi değil biraz daha iritaneli olacak şekilde.büyük bir kare şeklinde tepsiye tamamen yayın bisküvileri.kremşantiyi 1subardağı sütle çırpıp buzdolabına koyun beklesin.bir tencere içine 1kğ sütü boşaltın içine unu şekeri kakaoyu vanilyayı ekleyip mikserle çırpın hiç tane kalmayana kadar.sonra orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.sıcak sıcak tepsideki bisküvilerin üzerine bir spatula yardımıyla dökün düzleyin.biraz sıcağı gittikten sonra buzdolabında iki saat kadar bekletin.sonra krem şantiyi üzerine sürün.(ikiside tamamen soğumalı yoksa kremşanti erir)sonra diktörtgen uzunluğunda dilimler olacak şelinde kesin.servis yapacağınız zaman budiktörtgen dilimi spatula ile bir uçtan alıp diğer ucuna katlayın.alttaki bisküvi tozları üstte hoş bir estetik görünüm verecektir tatlıya.afiyet olsun sivaslı tüm dostlara...bence şimdiden markete malzeme almaya gitmeyi düşünüyorsunuz:)