Orijinalini görmek için tıklayınız : Selam
Kardelencicegi
22.05.2009, 01:28
Selam
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Selam, emniyet, huzur, selamet, sağlık, barış, rahatlık, iyi netice,
kurtuluş gibi manalara gelir. Selam vermek, bir kimseye yapılacak en
güzel duadır. Selam, (Ben müslümanım, benden sana zarar gelmez,
selamettesin) manasına, selamet üzere ol, müslüman olarak öl manalarına
da gelir. Gayrı müslimlerin hidayete kavuşmaları niyetiyle, ihtiyaç
olduğu zaman onlara selam vermek, hidayete kavuşmaları için dua etmek
caizdir. (R. Nasıhin, Redd-ül Muhtar)
Selamlaşırken eğilmek günahtır. Hadis-i şerifte,
(Karşılaştığınız zaman birbirinize eğilmeyin, kucaklaşmayın) buyuruldu. (Berika)
Eshab-ı
kiram, yolculuktan döndükleri zaman kucaklaşırlardı. Şu halde, uzun
yoldan gelmiş veya uzun zamandır görülmeyen bir arkadaşla kucaklaşmak
caiz olur.
(Selamün aleyküm) diye selam vermek caiz ise de
(Esselamü aleyküm) demek daha iyidir.
(Selamün
aleyküm) denince, (Ve aleyküm selam) demek farzdır. (Esselamü aleyküm)
denince de, (Ve aleykümüsselam) denir. Her ikisinde de "ve" harfini
söylemelidir! (Ve aleyküm...) deki "ve", (dahi) manasındadır. Yani,
(Allah�ın selamı bizim üzerimize olduğu gibi, sizin de üzerinize
olsun!) demektir. Sadece (Aleyküm selam) ise, sanki (Selam bize değil
size olsun) gibi uygunsuz bir manaya gelebilir.
Peygamber efendimiz, (Selamün aleyküm) diyen için, (On hasene kazandı) buyurdu. Başka biri, (Selamünaleyküm ve rahmetullahi) dedi. (Yirmi hasene kazandı) buyurdu. Bir başkası da, (Selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü) dedi. Bu kimse için de, (Otuz hasene kazandı) buyurdu. Bu sırada orada oturanlardan biri selam vermeden çıkıp gitti. Resulullah efendimiz, (Arkadaşınız [selamın faziletini] ne tez unuttu) buyurdu. Daha sonra, (Bir topluluğa gelince de, ayrılırken de selam verin! Birinci selam, ikincisinden daha mühim değildir) buyurdu. (Taberani)
paylaşım için sağol kardeşim esselamü aleyküm verahmetullahi ve bera katühü
Selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü
Selam ALLAH(cc) kelamıdır Selam, emniyet, huzur, selamet, sağlık, barış, rahatlık, iyi netice,
güzel duadır. Selam, (Ben müslümanım, benden sana zarar gelmez, selamettesin) ne yüce bir anlamdır.
ALLAH(cc) razı olsun kardelencim paylaşım için çok teşekkürler.
ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü
Selam ve selamın önemi üzerine
“Siz iman etmedikçe cennete giremezsiniz; birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Yaptığınız zaman birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda Selamı yayınız!”
Selam bir anahtardır, mü’min yüreklerin kapılarını açan...
Karşılaştığımız insanlara Selam verdiğimizde “Allah’ın Selamı Sizin Üzerinize Olsun!..” diyerek onlara emniyet, itimat, barış ve esenlik telkin etmekle birlikte kardeşlerimize hem dünya refahı, hemde ahiret mutluluğu için duada bulunuruz.
Selam, Rabb’i zikirdir. Selam, Allah’ın 99 isminden bir tanesidir ve “ayıptan, kusurdan, eksiklikten, fani olmaktan ve zevalden salim olan; kurtuluş ve esenlik kaynağı olan ve isteyenleri selamete ulaştıran” anlamına gelir.
Selam kelimesi sözlükte, “İnsanların birbirleriyle karşılaştıklarında kullandıkları yakınlık dostluk, saygı ifade eden söz, yaptıkları işaret veya hareket” diye geçer. Selamın İslam toplumunda yeri, anlamı ve önemi çok daha büyüktür. Selam vermek, her şeyden önce Peygamberimiz (sav)’den bizlere kalan en güzel sünnetlerinden biridir. Selamın alınması ise farzdır.
Sünnet olmakla birlikte, ilk insan olan Hz.Adem (as)’den bizlere bir yâdigardır da. Ebu Hureyre (ra)’den rivayet edildiğine göre, Nebî (sav) şöyle buyurdu:
“Allah Teâlâ Âdem (as)’i yaratınca ona: - Git şu oturmakta olan meleklere selam ver ve senin selamına nasıl karşılık vereceklerini de güzelce dinle; çünkü senin ve senin çocuklarının selamı da bu olacaktır, buyurdu.
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM.SELAM TÜM İNSANLIGA....
“Allah Teâlâ Âdem (as)’i yaratınca ona: - Git şu oturmakta olan meleklere selam ver ve senin selamına nasıl karşılık vereceklerini de güzelce dinle; çünkü senin ve senin çocuklarının selamı da bu olacaktır, buyurdu.[/QUOTE]
her girdiğim ortamda selam vermeye dikkat ederim.“Allah’ın Selamı Sizin Üzerinize Olsun!..” kardeşlerim
altuntas58
12.06.2009, 15:20
güzel paylaşımınız için tşk
bugün burada bi selam verdim ve 13 dk.bekledim tekrar selamımı kendim aldım bu konuylada selamın önemini hatırlatmak istedim yoksa konu açmak gibi bi düşüncem yoktu
bugün burada bi selam verdim ve 13 dk.bekledim tekrar selamımı kendim aldım bu konuylada selamın önemini hatırlatmak istedim yoksa konu açmak gibi bi düşüncem yoktu
görseydim kesin alırdım.paylaşımın için teşekkürler abi :)
altuntas58
12.06.2009, 16:18
Haklısın salimciğim bu konularda ben dahil bir çok arkadaşım duyarsız mesela sabahları günaydın konusuna bir elin parmakları kadar arkadaşımız katılıyor yine arkadaşlarımızın doğum günleri oluyor çok az kişi katılıyor yine sitemize yeni gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz demekten acizleniyoruz onun için sana hak veriyorum selamı hangi konuya yazdığını bilmiyorum ama görsem mutlaka cevap yazardım
Haklısın salimciğim bu konularda ben dahil bir çok arkadaşım duyarsız mesela sabahları günaydın konusuna bir elin parmakları kadar arkadaşımız katılıyor yine arkadaşlarımızın doğum günleri oluyor çok az kişi katılıyor yine sitemize yeni gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz demekten acizleniyoruz onun için sana hak veriyorum selamı hangi konuya yazdığını bilmiyorum ama görsem mutlaka cevap yazardım
konuya yazmadım abi mini sohbete yazmıştım bizler alçak gönüllüyüz zaten fazla takmadım
ve Aleyküm Selam
Selam ALLAH(cc) kelamıdır
“Bir Selam ver be herif, ağzın aşınmaz ya... Hayır,
Ne bilir vermeyi herif, ne de sen versen alır.”
Kusura bakma bugün malüm Karne alındığı için benim işlerim çok yoğundu fazla takılamadım böyle önemli bir konu açtığın için ALLAH razı olsun paylaşım için teşekkürler abi.
sevdagülü
12.06.2009, 16:58
selam vermek kadar güzel bişi varmı vw o selamı almak gibi karsılıklı yapılan bir duadır slm saol abi paylasım için
bahar5834
12.06.2009, 17:18
bende yaşadim ayni şeyi bektim selam veremeye tenezül etmiyorlar bende fazla mini sohbete selam yazmamaya özen gösteriyom... selam allahin selamidir....
bende yaşadim ayni şeyi bektim selam veremeye tenezül etmiyorlar bende fazla mini sohbete selam yazmamaya özen gösteriyom... selam allahin selamidir....
bizler alçak gönüllüyüz faza takmadım selamı veririmde alırımda alan olmassa kendim alırım bizimki sadece hatırlatmak biz insanoğlu unutkan insanlarız
sevgili peygamberimiz bi hadisinde ne diyor aranızda selamı yayın bu yolda yürümeye devam
aleyküm selam salim kardeş şimdi size birazcık tebessüm ettireyim veselamınızı neden almadım söyleyim biraz önce tv 58 le ilgili konuştukya ben salak kafam konu başlığına selam yazarım ve senin selamla benimkini karıştırırım iki üç defa tıkladım benim konu çıktı allah allah ben naapmışım diyorum konu başlığı selam kendime kızmaya başladım ve kapatıp kalktım anlıycan kardeşim senin selamla benimki karışınca girdim sandım özür dilerim tekrar aleyküm selamın baaşım üstüne
aleyküm selam salim kardeş şimdi size birazcık tebessüm ettireyim veselamınızı neden almadım söyleyim biraz önce tv 58 le ilgili konuştukya ben salak kafam konu başlığına selam yazarım ve senin selamla benimkini karıştırırım iki üç defa tıkladım benim konu çıktı allah allah ben naapmışım diyorum konu başlığı selam kendime kızmaya başladım ve kapatıp kalktım anlıycan kardeşim senin selamla benimki karışınca girdim sandım özür dilerim tekrar aleyküm selamın baaşım üstüne
önemli değil kardeşim aleyküm selam allaha emanet ol h.akşamlar
bahar5834
12.06.2009, 19:01
ben çok aligan biriyim ben kendi adima yazdim sizler bilemem ben selam virim ister alir ister almaz o kişinin selama verdigi değer bağli ben selam allahin selami benim ve senin fark etmez ben zatan fazla sohbete girmiyom benim için sorun deyil dedim ya ben çok alıngan biriyıim bende fazla mini sohbete girmemeye özen gösteriyom hayırli akşamlar .......
ben çok aligan biriyim ben kendi adima yazdim sizler bilemem ben selam virim ister alir ister almaz o kişinin selama verdigi değer bağli ben selam allahin selami benim ve senin fark etmez ben zatan fazla sohbete girmiyom benim için sorun deyil dedim ya ben çok alıngan biriyıim bende fazla mini sohbete girmemeye özen gösteriyom hayırli akşamlar .......
nekadar alıngan olduğunuzu biliyorum bazende biraz olgun davranmak gerekiyor buda benim görüşüm
selam salim kardeş beni anlayışla karşıladığınız için çok teşekkür ederim vaarolun allaha emanet olun hoşçakalın.
selam salim kardeş beni anlayışla karşıladığınız için çok teşekkür ederim vaarolun allaha emanet olun hoşçakalın.
a.selam nedemek ben teşekkür ederim
ve aleyküm selam ve rahmetullahi veberekatuhu kardelen kardeşim eline yüreğine sağlık paylaşımın için çok teşekkür ederim allah razı olsun allaha emanet olun hoşçakalın
bahar5834
13.06.2009, 10:06
SELAM OLSUN
SELAM OLSUN
Nazlı gülüm uzaklardan bakarsın
Bir özlem ektin ki beni yakarsın
Saçına ben diye güller takarsın
Gecemden gecene bin selam olsun
-
Bütün engelleri kaldır aradan
Yoksa iflah olmam ben bu yaradan
Madem seni bana yazmış yaradan
-
Açtım yüreğimi gel artık yeter
Sensizlik çok zormuş ölümden beter
Bir deli gönlüm var seninle tüter
-
Selama duruyor senli geçmişim
İyi ki can diye seni seçmişim
Sevdalar ekmişim sevda biçmişim
-
Baksana sevdiğim şafak atıyor
Nur yüzün sevdama şenlik katıyor
Yüreğimde senin aşkın yatıyor
Gecemden gecene bin sela
altuntas58
13.06.2009, 11:01
Arkadaşlar kardelençiçeği kardeşimiz güzel bir konu acmış bizler selam,saygı ve hoş görü üzerine bu konuyu devam ettirelim mesela ben size selam üzerinebir hadis gönderiyorum sizde bu örnekten devam edersiniz sitemizde böyle güzel bir konuyla bilgilenmiş olur
Müslümanlar arasında selam vermek sünnettir, Bir dostluk ve hayır severlik alametidir Selam almakta Farz’dır
Selam, Rabb’i zikirdir. Selam, Allah’ın 99 isminden bir tanesidir
altuntas58
13.06.2009, 12:09
Bir mektupla selam yazılmış olursa ya dil ile ve ya yazı ile ‘Ve aleykesselam‘ denilir
bir mclise uğradığınızda selam veriniz ve o meclisten ayrılırken yine selam veriniz
altuntas58
13.06.2009, 20:22
Size selâm verildiğinde, siz de ondan daha güzeliyle selâm verin veya aynısı ile karşılık verin. Şüphesiz ki Allah her şeyin hesabını sorucudur.» Nisa sûresi, âyet: 86
bahar5834
13.06.2009, 20:38
Selamlarin en guzeli Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sallalahu alehi ve sellem)'in uzerine olsun.
Allah; birbirimize verdigimiz selamlari kendi katinda makbul olan dualardan eylesin.
Kardelencicegi
14.06.2009, 06:16
Bir selam ile selamlandiginiz zaman siz de ondan daha güzeli ile selamlayin;
yahut ayni ile karsilik verin.
Süphesiz Allah, her seyin hesabini arayandir.” [Nisa suresi: 86.ayet]
Size selâm verildiğinde, siz de ondan daha güzeliyle selâm verin veya aynısı ile karşılık verin. Şüphesiz ki Allah her şeyin hesabını sorucudur.» Nisa sûresi, âyet: 86
Kardelencicegi
14.06.2009, 07:33
Selamlarin en güeli Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed
(sallalahu alehi ve sellem)’in üzerine olsun.
Selam ALLAH(cc) kelamıdır Selam, emniyet, huzur, selamet, sağlık, barış, rahatlık, iyi netice,
güzel duadır. Selam, (Ben müslümanım, benden sana zarar gelmez, selamettesin) ne yüce bir anlamdır.
Kardelencicegi
14.06.2009, 07:59
“Ruhumu kudret elinde tutan Allah’a yemin olsun ki, siz iman
etmedikce cennete giremezsiniz.
Birbirinizi sevmedikce de iman etmis olmazsiniz.
Yaptiginiz zaman birbirinizi seveceginiz bir ameli size haber vereyim mi?
Aranizda selami yayiniz.”
Selam kelimesi sözlükte, “İnsanların birbirleriyle karşılaştıklarında kullandıkları yakınlık dostluk, saygı ifade eden söz, yaptıkları işaret veya hareket” diye geçer. Selamın İslam toplumunda yeri, anlamı ve önemi çok daha büyüktür. Selam vermek, her şeyden önce Peygamberimiz (sav)’den bizlere kalan en güzel sünnetlerinden biridir. Selamın alınması ise farzdır
altuntas58
14.06.2009, 09:05
Selam; Allah'ın cc 99 güzel isminden biridir. Her çeşit ârıza ve hâdiselerden sâlim kalan; Her türlü tehlikelerden kullarını selâmete çıkaran; Cennetteki bahtiyar kullarına selâm eden manasındadır.
Müslümanlar arasında selam vermek sünnettir, Bir dostluk ve hayır severlik alametidir Selam almakta Farz’dır
SelamünAleykummm Tüm Kardeşlerime
Allah Teâlâ Âdem (as)’i yaratınca ona: - Git şu oturmakta olan meleklere selam ver ve senin selamına nasıl karşılık vereceklerini de güzelce dinle; çünkü senin ve senin çocuklarının selamı da bu olacaktır, buyurdu
ÖnceVatan_58
14.06.2009, 09:24
Aleyküm Selam tanıştığımıza memnun oldum kardeş.
Selam, Rabb’i zikirdir. Selam, Allah’ın 99 isminden bir tanesidir
Allah'ın Selamı
Yeniden dogdu güneş, bu sabah parlıyor
Gözlerim mayhoş, uykusuzum yine
Utanç, pişmanlık var içimde, yıllar öncesine
Bakamıyorum, dünkü batırdıgım güneşe
Şuçluyor,suçluyor vefasız zalim, nankör diye
Hücrelerim delindi, ukte vuramadım sevgime
Selamsız dost atlamayan, gelincik çiçegime
Selamün aleyküm vesselam,ALLAHIN selamı
Yarımdı ay, incidi yıldızlar.üzgündü bu gece
Bir nebze aydınlattılar yüregimi, sen gidince
Ne zalimimki,onlar dayanmadı, batırdıgım güneşe
Hepsi yok oldular birer, birer bugün dogan güneşe
Şuçluyor,şuçluyor vefasız zalim, nankör diye
Hücrelerim delindi, ukte vuramadım sevgime
Selamsız dost atlamayan, gelincik çiçegime
Selamün aleyküm vesselam,ALLAHIN selamı
Kardelencicegi
16.06.2009, 18:41
Geçen gün bir dostumdan elektronik mektup aldım.
Dostum, mektubuna şöyle başlıyordu: “sa”.
Böyle kısaltılıyordu herhalde güzelim selâmımız...
Ben de cevaben yazdığım mektuba şöyle başladım:
“Aleyküm selâm, ben güzelim selâmımızı kısaltmamayı tercih ediyorum.
Daha doğrusu hiçbir şeyi kısaltmıyorum.
Sanki selâmı kısaltarak hayatı uzatabilecek miyiz?”
Sonra o an, düşünmeden yazdığım bu cümlenin aslında önemli
bir hakikatin altını çizdiğini fark ettim.
Önemli bir hakikat dediğim, önemli bir soru aynı zamanda.
Selâmı kısaltmak hayatı uzatır mı?
Bir de bu sorunun uzantısı diyebileceğimiz sorular var.
insan, selâmdan tasarruf edilerek uzatılan bir ömrün uzatmalarını nasıl
değerlendirir acaba? Veya “selâmı yaymak” tavsiye edilmişken,
selâmı kısaltarak kazandığımız vakitlerde neyi yayıyoruz?
Bir zamanlar meşhur bir çin hikâyesi okumuştum.
Oldukça derin bir mevzu aslında; ama ilk bakışta bir fıkra
gibi değerlendirilmesi de mümkün.
Genç çinli, heyecanla yaşlı çinliye anlatıyor:
- Duydun mu yeni bir araba icat etmişler.
- …
- Kömürle çalışıyormuş.
- …
- Yaylar üzerinde su gibi akıyormuş.
- …
- Eskiden üç ayda aldığımız yolu artık üç günde alacağız.
- Eskiden doksan günde gittiğin yere, artık üç günde mi gideceksin yani?
- Evet.
- Peki, kalan seksen yedi günde ne yapacaksın?
Mühim olan doksan günlük yolu üç güne indirebilmek değil demek ki.
Bunu yaparken geri kalan seksen yedi günü de kazanç hânesine
yazabilmenin yolunu bulmak lâzım.
çünkü eşyanın tabiatı gereği bu âlemde boşluğa yer yoktur.
Bir şeyi boşaltmayı düşünüyorsan -zaman olsun, mekân olsun fark
etmez- nasıl dolduracağını da düşünmelisin.
Ve de vakit fevt etmeden hemen doldurmalısın.
Boşluklarımız, biz doldurmasak da, boş kalmaz zîrâ. Su uyur düşman uyumaz.
Nefsin ve şeytanın karanlık orduları gözlerini dört açmışlar, bekliyorlar.
Bir rivayette, Hz. Âdem Aleyhisselâm’a can verilmeden iblis gelmiş,
ağzından girmiş, içinde dolaşıp burnundan çıkmış, deniyor.
Sonra da şöyle demiş:
“Ben bunun içinde rahatça dolaşırım. çok boşluğu var.”
O kadar çok ki boşluğumuz. Zaaflarımız, öfkelerimiz, arzularımız o kadar çok ki...
Bize ALLAH’ı hatırlatan arkadaşlarımızla doldurmasak o boşluğu,
sohbet-i Cânân’la doldurmasak, o boşluk kim bilir neyle dolacak.
Bediüzzaman Hazretleri muhatabına uygun selâmlarla başlıyor mektuplarına.
Bir mektubunda: “Es-Selamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakâtühü
bi adedi dekaiki eyyâmi’l-firâk” diyor.
Ayrılık günlerinin dakikaları adedince ALLAH’ın selâmı,
rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
Selâmı yaymakken vazifemiz,
“selâm ülkesi olan Cennet”e ulaşmakken arzumuz, orada
ne boş bir söz, ne de günaha sokan bir lâf işitilmeyeceği,
işitilen sözün hep
“Selâm! Selâm!” muhtevalı olacağı bildirilmişken bir de,
ne olur biz de yayabildiğimiz kadar yaysak “selâm”ı,
selâmlaşmalarımızı uzatabildiğimiz kadar uzatsak…
Yerine daha güzel, daha hayırlı bir şey ikame edemeyeceksek,
selâmı kısaltmanın bir mânâsı var mı ki?
Yaşadığınız günlerinin dakikaları adedince ALLAH’ın selâmı,
rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
(Alıntıdır.)
Kardelencicegi
17.06.2009, 20:04
altuntas58
17.06.2009, 20:08
Birbirinize selâm veriniz. Hadîs-i şerîf-Tirmizî, MüslimÎmân etmedikçe Cennet'e giremezsiniz. Birbirinizle sevişmedikçe tam îmâna kavuşamazsınız. Size bir şey göstereyim mi? onu yaparsanız, sevişirsiniz. Aranızda selâmı çok yayınız. Hadîs-i şerîf-
Kardelencicegi
17.06.2009, 21:01
Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla…
Selam sana sultanım, selam sana ey nebi!
Besmele ile başladım mektubuma.
Çünkü, sen öğrettin bize, her işimize besmele ile başlamamamızı.
Sen öğrettin ey nebi sen öğrettin insan gibi insan olmamızı.
Şimdi senin yolundan geliyorum sultanım, sana layık olamasamda senin
yolundan gelmeye devam edeceğim ve senin gbi, senin yaptığın gibi,
bir kişi bile olsa islamı anlatacağım.
Allah’ı anlatacağım ve seni anlatacağım sultanım seni anlatacağım onlara.
Senin, o gül yüzünü, sünnetlerini anlatacağım.
Ama şimdi sen yoksun, sen yoksun sultanım.
Sensiziz, sanki kimsesiziz.
Sen olsaydın sultanım hiç silinrimydi dilimizden tevhidler,
hiç eksik olurmuydu kulağımızdan ezan sesleri, kuran sesleri.
Ey nebi şimdi sen yoksun, ben kime anlatacağım derdimi.
Sen olsaydın ey nebi, sen olsaydın hiç yüreklerimiz kanarmıydı,
kan ağlarmıydı ümmetinin coğrafyası.
Gittin, bir gidişle gittin ki bizi koyuverdin yalnız.
Sen gidince başladı ağrılarımız, adını bile anmaz oldu bazılarımız.
Allah’ın bile kıyamadığı ey sevgili, biz seni , senin o güzel adını bile koruyamadık.
Senin adına, o güzel suretine yapılan, o çirkin, o hazmedilemez hakaretlere neden hiçbirşey diyemedik? Affet bizi , affet ey nebi.
Sana layık olamadığımız için bazılarımızın senin yolundan bile gelmediği için affet,
affet ey nebi.
Özledik seni sultanım, özledik seni , senin o rahmet iklimini.
Bizi bırakıp gittiğin günden beri, hasretiz sana, o gül kokuna, o nur cemaline hasretiz.
Sen bıraktığında başladı herşey,münafıklar ayaklandığında sen gitmiştin, artık yoktun aramızda.
Seninle birlikte saadet asrını yaşayanlar da yoktu; ey nebi sanki senden önceki cahiliyye asrına yeniden dönüverdik.
Beynimizde, gönlümüzde oluşturduğumuz putlara, senin doğumunla yıkılan putlara ey nebi. Halbuki sen bu dünyaya geldiğinde nasılda sevinmişti melekler nasılda sevinmişti bütün kainat. Ve geldiğin gibi gittin ey nebi, bıraktın bizi.
Ey nebi bizi sensiz bırakma, tut ellerimizden..
Ne olur sultanım bu kanayan yaralarımızı sen sar.
Sen sar ki bir daha asla kanamasın.
Keşke sultanım, keşke bir kerecik görebilseydim onurlu yüzünü.
Ve uğruna ben ölseydim.
Amcanı öldürdüklerinde
çektiğin o acıyı ben çekseydim. Önünde bir kalkan da ben olsaydım.
Lütfen duy beni, beni de duy sultanım.
Gözlerim den özlemin akarken yazdığım bu mektubumu gelmesende duy lütfen, lütfen duy. Şimdi tek isteğim ey sevgili, sana kavuşmak. Lütfen ey sevgili bu ümmetini de kabul et,
o güzel, o nurlu sancağının altına.
Lütfen cananım orda beni de bekle, bana da yer ver.
Son sözlerimi yazarken, seni hasretle beklediğimi, seni canımdan çok sevdiğimi bil yeter. Canım, cananım, sultanım, binlerce salat ve selam sana olsun….
Alinti.
bahar5834
17.06.2009, 21:07
altuntas58
17.06.2009, 21:33
Müslüman'ın Müslüman üzerinde beş hakkı vardır. Selâmına cevap vermek, hastasını yoklamak, cenâzesinde bulunmak, davetine gitmek ve aksırıp; "Elhamdülillah" deyince; "Yerhamükellah" diyerek cevap vermek. Hadîs-i şerîf-Buhârî, Müslim
bahar5834
17.06.2009, 21:38
Musluman selamlasirken en azindan esselamu aleykum demelidir, Selam degil. Cunki, Selam Allahin isimlerinden biri. Birisine Allah diyemedigimiz gibi Selam da diyemeyiz.
altuntas58
17.06.2009, 21:56
Selâmda sünnet şöyledir ki; önce büyük küçüğe, şehirli köylüye, devedeki ata binmiş olana, attaki merkebde olana, merkeb üstündeki yaya yürüyene, ayakta olan oturana, az olan çok olana, efendi hizmetçisine, baba oğluna, ana kızına verir. Rütbe ve nimeti çok olan önce verir. İki Müslüman, birbirine aynı anda selâm verirse, her ikisinin de birbirine cevâb vermesi farz olur.
Kardelencicegi
17.06.2009, 22:18
bahar5834
17.06.2009, 22:39
altuntas58
17.06.2009, 22:43
Günümüzde islami konular iyi bilinmediğinden namahrem bir kadının namahrem olan bir erkeğe selam vermesi veya namahrem bir erkeğin namahrem olan bir kadına selam vermesi uygun görülmemektedir. selam vermeleri durumunda erkeğin selamı sesli olarak alması kadının ise gizli olarak alması gerekmektedir. Fakat bir erkek namahrem bir kadına açıktan ancak kocasının yanında selam verebilir.
Kardelencicegi
17.06.2009, 23:24
Ruhumu kudret elinde tutan Allah’a yemin olsun ki, siz iman
etmedikce cennete giremezsiniz.
Birbirinizi sevmedikce de iman etmis olmazsiniz.
Yaptiginiz zaman birbirinizi seveceginiz bir ameli size haber vereyim mi?
Aranizda selami yayiniz.”
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Allah Teâlâ Âdem (as)’i yaratınca ona: - Git şu oturmakta olan meleklere selam ver ve senin selamına nasıl karşılık vereceklerini de güzelce dinle; çünkü senin ve senin çocuklarının selamı da bu olacaktır, buyurdu
Kardelencicegi
18.06.2009, 19:46
SELAM OLSUN
Bu dünyadan gider olduk, kalanlara selam olsun,
Bizim için hayır dua, kılanlara selam olsun
Sela verin kastımıza, gider olduk dostumuza
Namaz için üstümüze, duranlara selam olsun
Ecel büke belimizi, söyletmiye dilimizi
Hasta iken halimizi, soranlara selam olsun
Eceli gelenler gider, hepsi gelmez yola gider
Bizim halimizden haber, soranlara selam olsun
Tenim ortaya açıla, yakasız gömlek biçile
Bizi bir asan vech ile, yuyanlara selam olsun
Derviş Yunus söyler sözün, yaş doludur iki gözün
Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun
Yunus EMRE
altuntas58
18.06.2009, 20:09
Kardelencicegi
18.06.2009, 20:16
Selam olsun RABBİ en güzel bir sevgiyle sevenlere..........
Selam olsun sevdiğini O'nun izniyle sevenlere..........
Selam olsun canlara...........
Selam olsun cananlara..........
Selam olsun kalbi O'nun aşkıyla çarpan dostlara..........
altuntas58
18.06.2009, 20:29
Kardelencicegi
18.06.2009, 20:39
** SELAM OLSUN **
altuntas58
18.06.2009, 21:09
Peygamberimiz diyor ki:
Hadisi rivayet eden anlatıyor: Birgün birisi Peygamber'e (s.a.v.), «Esselâmû aleyke» diyerek selâm verdi. Peygamber de, "Ve Aleykes-selâm ve rahmetûllah.» diye cevap verdi.Bir başkası, «Esselâmû aleyke ve rahmetûllah» diye selâm verince Peygamberimiz (s.a.v.) ona, "Ve aleykes-selâm ve rahmetûllah; ve berekâtûh» diye mukabelede bulundu
Kardelencicegi
18.06.2009, 21:10
SELAM SANA YA RASULLAH
Allahümme nur-i; Hüda, Allahümme salli ala seyyidina ve nebiyyina Bi
Hakki;
nur-i; cemali Muhammed Mustafa, Allahümme salli ala seyyidina ve
nebiyyina
Muhammed Mustafa!
Salat Sana
Selam Sana Ya ResulAllah..
Ben kim miyim?
Hani Seni Seviyorum ya
Hani gipta ediyorum ya ashabina
Hani Hz.Fatima’yi anam, Hz.Hasan Hüseyin’i kardesim olarak görüyorum
ya!
Hani ne zaman hüzünlensem, Sen geliyorsun ya aklima
Görmeden hayranim Ya cemaline
Kalbin kadar güzel yüzünün hayalini kuruyorum ya…
Hani ne zaman çok gülsem
Sen’in hafif kizgin bana baktigini görüyorum ya!
Hani bana diyorsun ya” Yerinde olsam, az güler çok aglarim ” diye
Sonra nerede bir yetim görsem Sen’i buluyorum ya yanimda
Hani bana diyorsun ya “Beni istiyorsan onun basini oksa
Hani hep bir özlem var ya içimde
Hep vuslat varya hayalimde
Hani gözyaslari içinde, yesil kubbenin resmine bakiyorum ya
Hani hayal ediyorum ya hep Efendim
Safa-Merve arasinda, önümde Sen varmisin gibi kostugumu..
Hani uzun boylu, siyah saçli, beyazlar içinde birine Sen diye
sesleniyorum
ya!
Sonra adam arkasiin dönünce
Senin olmadigini görüyorum da egiyorum ya basimi
Sevincim yerini hüzne birakiyor ya
Hani Sana gidecek her yolcuyla selam yolluyorum ya
Sonra da selamimi almisin gibi seviniyorum ya
Hani kalbimin bir yani “Ümit” derken,
Bir yani korkuyla atiyor ya
Hani Seni Seviyorum Ya Efendim
Hani günahlarimi unutup, Seninde beni sevdigini düsünüyorum ya!
Duyuyorum ya “ÜMMETi diye seslenisini
Ne zaman bir yüzük alsam elime
Senin yüzügün geliyor ya aklima
Hani üzerinde Muhemmedun ResulAllah yazili oldugunu düsünüp,
Ebu Bekir ve ashabina selam yolluyorum ya
Sonra hep hayal ettim ya Efendim, arkanda namaz kildigimi
Hani anam, babam, canim Sana feda olsun dedim ya
Hani ben varim ya…
Seni Seviyorum ya…
Çok Seviyorum ya…
Selat, Selam üzerine olsun Ya ResulAllah…
Ben kim miyim?
1400 yil öncesinde Selam ettin ya..
Kardes belledin ya..
Seni Seviyorum ya..........
Alıntıdır.
Kardelencicegi
19.06.2009, 22:41
Kardelencicegi
21.06.2009, 01:05
Kardelencicegi
21.06.2009, 07:49
Selam Vermek Neden Önemlidir?
ibni Ömer'in Buhari'de Yer Alan Rivayetine Göre, Bir Adam Resulullah'a (sas) 'islam'da Yapacağım En Hayırlı Şey Nedir?' Diye Sorar. Resulullah Da Ona, "yemek Yedirmen Ve Tanıdık-tanımadık Herkese Selam Vermendir." Buyurur.
müslim'de Rivayet Edilen Başka Bir Hadiste De 'selam Vermek' Cennete Girme Sebeplerinden Biri Sayılmıştır.
Allah'ın Bir İsmi Olan Ve Kur'an'da 24 Defa Geçen Selam'ın Önemini Kısaca Şöyle Belirtebiliriz:
1. Bir İslam Şiarıdır.
2. Muhabbet Ve Güvenin Belirtisidir.
3. Bir Duadır.
4. Sosyal Dayanışma Ve Kaynaşmanın Vesilesidir.
5. Selam Vermek Sünnettir, Korku Durumu Varsa Vaciptir. Selam Almak, Kişiye Farz-ı Ayn, Topluluğa Da Farz-ı Kifayedir. Mektup Ve Şahıslar Yoluyla Gönderilen Selamlara Cevap Vermek Vaciptir.
6. Günaydın, Hayırlı Sabahlar Gibi İfadeler Selamın Verdiği Sevabı Vermez. İşaretlerle Veya Eğilerek Verilen Selam Caiz Görülmemiştir.
7. Sesli Kur'an Okuyana, İlim Ve Zikir Meclisinde Olana, Yeme-içme İle Meşgul Olana, Sarhoş, Deli, Banyo Ve Tuvalette Olan Kimselere Selam Vermek İse Mekruh Sayılmaktadır.
"efşu's-selâme Beyneküm"
"aranızda Selamı Yayınız." (müslim)
altuntas58
29.06.2009, 19:12
Hanefî mezhebine göre kâfire selâm vermek haram, fakat verdiği selâmı almak vaciptir. «Aleyke veya ve aleyke mislehû» diyerek.
Kardelencicegi
29.06.2009, 19:20
Degerli Kardeslerim Yüce ALLAH C.C nin bereketi, magrifeti üzerinize olsun.
Rabbim hepimizin hakkinda hayirlisi neyse onu versin.
sivaslii58
29.06.2009, 19:44
Aleykümselam salim abi...Ben görmedim mesajini yoksa alirdim selamini....Allahin selamini kim almak istemez.....:)
altuntas58
29.06.2009, 19:46
Şu kimselere dinimizce selâm vermek doğru değildir;
Kâfire,
Kumar oynayana,
İçki içene,
Zina edene,
Fal bakana,
Dinde olmayan şeyleri uyduranlara.
sivaslii58
29.06.2009, 19:48
ﺍﻟﺴﻼﻢ ﻋﻠﻴﻜﻢ
Es-selâmu 'aleykum
Selamun Aleyküm, "barış seninle" olsun demektir. aleyküm selam ise, "seninlede olsun" demektir.
Selamün aleyküm denince, Ve aleyküm selam demek farzdır. Esselamü aleyküm denince de, Ve
aleykümüsselam denir. Her ikisinde de “ve” harfini söylemelidir! (Ve aleyküm…) deki “ve”, (dahi)
manasındadır. Yani, (Allah(c.c.)(c.c.)’ın selamı bizim üzerimize olduğu gibi, sizin de üzerinize olsun!)
demektir. Sadece (Aleyküm selam) ise, sanki (Selam bize değil size olsun) gibi uygunsuz bir manaya
gelebilir.
Selam Vermek Sünnet almak Farz. Gayri Müslimlere Selam Verılmez. Yanı almasını vermesini
bilmeyene de onun anladığı dilden günaydın, tünaydın, merhaba şeklinde selam vermekte tabii ki
daha uygundur.
Dinimizde selamlaşmanın önemi büyüktür. Müslümanların yanına girerken, çıkarken, karşılaşınca,
ayrılırken mutlaka selam vermelidir! Bu husustaki hadis-i şeriflerden birkaçı şöyle:
(Mümin kardeşine selam vermek, yanına gelince ona yer göstermek ve hoşlandığı isimle hitap etmek,
aradaki sevgiyi pekiştirir...
Selam ve selamın önemi üzerine
“Siz iman etmedikçe cennete giremezsiniz; birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Yaptığınız zaman birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda Selamı yayınız!”
altuntas58
30.06.2009, 12:21
Ey Allah'ın elçisi!.. Bana selâm verirken selâmınızı kısa kestiniz. bu Allah kelâmının gereğini niye yerine getirmediniz?» diye sordu. Peygamber de şöyle cevap verdi: «En geniş ve güzel şekliyle selâm verdiniz. Bana bir şey bırakmadınız. Ben de sizin selâmınızı aynen size iade etmek zorunda kaldım.»Selâm almak vaciptir. Fakat bir topluluğa verilen selâmı, oradakilerden biri aldı mı, borç diğerlerinden düşer. Ve şu kimseler de selâm alamazlar
Kardelencicegi
30.06.2009, 21:43
“Esselamü aleyküm” diyene, “Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakütühü” denilmelidir.
Karşılaştığımız insanlara Selam verdiğimizde “Allah’ın Selamı Sizin Üzerinize Olsun!..” diyerek onlara emniyet, itimat, barış ve esenlik telkin etmekle birlikte kardeşlerimize hem dünya refahı, hemde ahiret mutluluğu için duada bulunuruz.
Selam, Rabb’i zikirdir. Selam, Allah’ın 99 isminden bir tanesidir ve “ayıptan, kusurdan, eksiklikten, fani olmaktan ve zevalden salim olan; kurtuluş ve esenlik kaynağı olan ve isteyenleri selamete ulaştıran” anlamına gelir.
Kardelencicegi
01.07.2009, 07:54
***Ey insanlar ! Selamlasiniz, yemek yediriniz,
insanlar uyurken geceleyin namaz kiliniz;
Selametle Cennete girersiniz.***
Selam Vermek Neden Önemlidir?
ibni Ömer'in Buhari'de Yer Alan Rivayetine Göre, Bir Adam Resulullah'a (sas) 'islam'da Yapacağım En Hayırlı Şey Nedir?' Diye Sorar. Resulullah Da Ona, "yemek Yedirmen Ve Tanıdık-tanımadık Herkese Selam Vermendir." Buyurur.
Kardelencicegi
01.07.2009, 08:07
Selam olsun RABBİ en güzel bir sevgiyle sevenlere..........
Selam olsun sevdiğini O'nun izniyle sevenlere..........
Selam olsun canlara...........
Selam olsun cananlara..........
Selam olsun kalbi O'nun aşkıyla çarpan dostlara..........
Kardelencicegi
01.07.2009, 08:30
Esselamün aleyküm
Rahman ve Rahim olan Rabbimin Rahmeti ve Merhameti üzerinize olsun...
Bir yere girerken yada cikarken Allah'in selamini veriyoruz fakat selamlasmanin hükmünü biliyormuyuz?
Selam vermek sünnet,almak ise farzdir.Selam veririken,selamin sünnet oldugunu düsünmeli ve o kimseye dua etmeye niyet etmelidir!Aliskanlik halinde,suursuzca selam verilince,sevap olmaz.Bir yere girerken de, cikarkende selam verilir.Dinimizde selamin önemi büyüktür.
Hadis-i serifde buyruluyor ki:
(Müslümanin müslüman üzerindeki alti haktan biri de selam vermektir).Müslim
(Bir yere girerken ordakilerine selam vermek borc oldugu gibi,cikarkende selam vermek borctur). Beyheki
(Bir kimse ayrilirken,selam verirse onlarin hayirli islerine ortak olur).Rüzeyn
(Insanlarin en acizi dua etmeyen,en cimrisi de selam vermeyendir). Taberani
(Genelde iki kisiden,Allah indinde derecesi yüksek olan önce selam verir).Tirmizi
(Yemin ederim ki,imani olmayan Cennete girmez.Birbirinizi sevmedikce,imana kavusamazsiniz.Birbirinizi sevmek icin cok selamlasiniz)! Tirmizi
TS'ten alinti...
Selâmda sünnet şöyledir ki; önce büyük küçüğe, şehirli köylüye, devedeki ata binmiş olana, attaki merkebde olana, merkeb üstündeki yaya yürüyene, ayakta olan oturana, az olan çok olana, efendi hizmetçisine, baba oğluna, ana kızına verir. Rütbe ve nimeti çok olan önce verir. İki Müslüman, birbirine aynı anda selâm verirse, her ikisinin de birbirine cevâb vermesi farz olur
Kardelencicegi
01.07.2009, 08:36
Kardelencicegi
01.07.2009, 23:56
Sivaslilar.net teki CAN kardeslerim.:D
Yüce ALLAHIN Selami, magrifeti, bereketi üzerinize olsun.
oy ablam CANım ablam sen verirsin de ben almam mı? aleyküm selam...cennet ehlini kelamıdır ;selam...
Kardelencicegi
02.07.2009, 00:55
"Ve aleyküm selam” canim gormaz.
Selam alanlarin cok olsun ins.
sağol ablam da bu dünyada selamımı alan yok.. yunusun dediği gibi.. aşkın pazarında canlar satılır satarım canımı alan bulunmaz..
selamım da kelamın en güzeli de ahirete kalsın en iyisi...
sağol ablam da bu dünyada selamımı alan yok.. yunusun dediği gibi.. aşkın pazarında canlar satılır satarım canımı alan bulunmaz..
selamım da kelamın en güzeli de ahirete kalsın en iyisi...
Kardelencicegi
02.07.2009, 01:06
Canimsin ya ben alirim selamini her zaman icin.
Selam ALLAHIN Selamidir.
sivaslii58
02.07.2009, 02:37
Herkese selam olsun........:)
önce selamün aleyküm.arkadaşlar ve sonra sizin selaamınızı alayım ve aleyküm selam selamlarınız baaşım üstüne verende sağolsun alanda.allah hepinizden razı olsun ve allahın selamı üzerinize olsun ,her daim inşallah.
Kardelencicegi
02.07.2009, 08:21
Ve Aleyküm Selam Kardesim.
Kardelencicegi
17.09.2009, 07:48
Allah'ın selamı üzerinize olsun. Peygamber'in duası sizlerin olsun.Hz.
Fatima yaverin olsun.Şafaat nasibiniz olsun.
Cennet müjdesi son işiteceğin olsun.Mü'min'lerin münacatlarında payın olsun.
Allah'(c.c)ın affı hepimize olsun.Sabahiniz hayırlı olsun.
Kardelencicegi
01.11.2009, 19:20
Bismihu subhanehu....güllerce selammm
Kelam ve selam,
Âlem ve âlim,
Eşya ve şahid,
Şehid ve müşahid,
Şu âlemin uçsuz bucaksız mekânlarında
Zerre kadar bile cürümü olmayan
Biz kullarının gönlüne nazar edip
Kemali afiyet sırrınca ilimden nasiptar kılan ALLAH (cc)ya
Alemlerin can soluyan varlıklarının sayısı adedince
Onu tespih edişlerine uygun
Lisanı dil kabilinden
''ELHAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİN”
Şükür, sena ve hamd
Eş-Şekur ve el-Hamid olana.
Terkibimize mayaladığı sevgiyle,
Hayatın hay’lığını sır boyutu olan
Hu’dur ki, sonun başlangıcıdır.
Ol başlangıcın sonu olan
Çemberi oluşturan sevginin muhatabı
Kulluk ve kemal, ilim ve Cemal,
Suret ve tasvir, sanat ve Musavver oluşunu
Zatının her an ayrı tecellisinde fark edip,
Derim ki; kelam-ı sayha ile ant olsun ki
Gam ve kederden arınmamıza
Maşallah”
Bütün sıkıntılarımıza
Hasbi yallah”
Bütün günahlarımıza
Estağfurullah”
Bütün musibetlere
İnna lillah”
Kaza ve kadere
Tevekkel tu alellah”
Bütün nimetlere
Elhamdülillah”
Bütün korkulardan emin olmak için
Lailahe illallah Muhammed en Rasulallah”
Elamdulillahi ala külli hal!”
İlk nur, ilk doğuş,
İlk kelam, ilklere yüceltilen
Sonrada Habib denip kutsanan,
Dünya denen âlemde
Ruh ve meleklerle ziyaret edilen,
İlk miraç ve sidretül müntehada ilk,
İnsanı kâmillikte, esma-i ilahi hikmetinde
Hep ilk olan,
Arasatta şefaatte ilk,
Liva-ül hamd makamında ilk,
Makamı Mahmut’ta bile
İlki şahsında ünleyen...
Ve bizimde dil Gülşensinde
Söz goncalarıyla
Salat_ü selamlarlar desteleyip,
Sevgilinin diyarına gönderirken
İşbu hazlı demde ya Rab.!
Biz sana ; kul Muhammed aleyhisselama
Ümmet olmanın manevi deminde,
Bizi kulluğunda kabul eyle.
İmanımızı sabit eyle.
Amellerimizi makbul eyle,
Muhammed aleyhisselam hürmetine amin..!
Selatü selam ve naat-ı kiram kabilinden dizelediğimiz övgümüzü
Rabbi Rahim’imize sena üslubunca sunarken
Ol dostun hoşnutluğuna erişmemizi dilerim.
İşbu selatü selamlarımızın mana hazzı
Ruhani meclislerde
Rüzgâr-ı İsraf’ilin nefhalarıyla Muştulanarak
Efendimizin al ve ashabının yar ve yaranının
Ve dahi tüm çağlarda
Bende-i yaranı olan salih ve Salihalarda kapsayan bir inşiraha dönmesini
Ve işbu selatü selam hürmetine;
Dünyamızı sünnetin hazzında mamur eylemesini dileriz amin.!
Allahumme salli ala seyyidina muhammed
Destti sevdanın maşuku,
Makam-ı âlinin muhatabı,
Kevser-i afi tabın sakisi,
Arasat-ı kübranın gizemli şefaatçisi,
Ruhların umut menbağı,
Yücelerin rahmet bulutu,
Hakk’ın el-Adl adlı dili,
Kulluk bilincinde en mütevazı,
Paylaşımda adil,
Ölçüde cömert, mertlikte yüce,
Ahlakta kerim, ilimde Âlim,
Âlemde özel, surette güzel,
Dilde naat, sözde sanat,
Kelamda selatü selama muhatap,
Dua ve niyazın en güzel süsü,
Ruhlarda şakıyan
Aşk bülbüllerinin bestesi,
Umut baharlarının
Şebnemlerinin yaşam gayesi
Ol sevgi Peygamberine;
Dil üslubunun mana hazzıyla
İş bu selam-ı şahaneleri de katarak
Salat_ü selamlarımızı arz ederken...
Ona candaş ve yaren,
Ona yoldaş, ona ashap,
Ona gardaş, ona ehl-i beyt,
Ona salik, ona tabiin,
Ona tebei tabiin,
Ona selef, ona halef,
Onun yolunun yolcusu
Olduğunu gönlünden tastiklemiş,
Ruhunu bu sevginin onayında arıtmış
Her bir cana en kalbi sevgi,
Muhabbet ve ruhani feyizler dilerim.
Sesi mikrofondan tele,
Telden radyoya, radyodan kulağa,
Kulaktan gönüllere hissettirirken,
Bu hislerle duygulanan saygı ve sevgiyi
Gönlünde haz eyleyen dostlar merhaba!
Ehlen ve sehlen
Alintidir.
Kardelencicegi
28.11.2009, 00:38
elam olsun.. İnsanlığın bittiği mekan ve zamanlarda insanlığa vesile olanlara..
Selam olsun.. Hayata şiir tadında, türkü tadında tutunanlara...
Selam olsun.. Gönlünü toprağa serenlere...
Selam olsun.. Derdini gül eyleyenlere..
Selam olsun.. Aşka aşıklara.
Selam olsun.. Sevdalara sevdalananlara..
Selam olsun.. Özlemleri özleyenlere...
filografozan
31.07.2010, 14:19
selamların engüzeliyle....
Kardelencicegi
16.09.2011, 19:32
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 45970220_554374_3691375_n.jpg
Selam olsun Alemlerin Sultanı Can AHMED`e,Selam olsun Onun güzel ümmetine.
ES SELAMUN ALEYKUM DOSTLAR HayırLI AKŞAMLAR Olsun.
Kardelencicegi
19.09.2011, 01:16
Merhaba
Hiç düşündünüz mü yada bilen var mı içinizde "merhaba" ne
anlama geliyor diye?. çok ilginç bir o kadar da hoş ve sıcak bir
anlamı varmış meğer. "merhaba" aslında farsça kökenli olup "benden size
zarar
gelmez" anlamına geliyormuş. çok hoş değil mi? Bunu öğrendikten sonra
karşımdaki insana merhaba demek daha bir anlamlı benim için.
şu an bu mesajı okuyan herkese benden "merhaba"
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ın-Anlamı-Nedir-Merhabanın-Anlamı-Hakkında-Bilgi.gif
Kardelencicegi
20.09.2011, 11:15
Kardelencicegi
21.09.2011, 07:39
Kardelencicegi
13.10.2011, 10:07
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] m/2010/11/selam.jpg?w=500&h=400 ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] m/2010/11/selam.jpg)
Selam
Ne güzel bir kelime
Kelimeden çok öte
Ah insanlar!
Bir anlasalar
Ah bir anlasalar
Bu sözün değerini…
Kuvvetini kudretini..
Bereketini
Ne anlama geldiğini
İsm-i ilahidir selam
Rahmetine yaklaşmaktır.
Selam Rabbimin sözü
Selamun kavlen min rabbirrahim..
Selam yeniden başlamak,
Selam esen kalmak
Köprü kurmak kalpten kalbe
Selam dostluğun temel taşı
Olmazsa olmazı
Veren sünneti işler alan farzı
Gülümsemedir selam bir sadakadır.
Teşekkür etmedir gönül almadır.
En güzel ikramdır selam.
Selam bütün dostlara,dostluklara
Selam hayata hayatta olmaya
Doğan güneşe, aya, yıldıza
Selam olsun yakına uzağa
Selam gurbete sılaya,
Selam bütün dünyaya
Selam vaat edilen yarına
Kıyamda durana
Secdeye kapanana
Küsülüye, barışık olana
Selam ümmet-i İslam’a
Yücel kılıç
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.