Orijinalini görmek için tıklayınız : Arif Sağ'dan tarihe geçecek itiraf
besyo_cu
07.07.2009, 01:39
Sanatçı Arif Sağ, Madımak Oteli yangını sırasında kendisinin de içinde bulunduğu 40'tan fazla kişinin kurtulmasında, dönemin BBP il başkanının önemli katkısının olduğunu söyledi.
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun "Arif Sağ konuşsun" çağrısının ardından görüşünü aldığımız Arif Sağ, Madımak Oteli yangınını, yazılan bir senaryonun hayata geçirilmesi olarak gördüğünü söyledi. "Madımak bence senaryosu yazılmış oynanmış bir oyundur. Ama senaroyoyu kim yazdı bilmiyorum" diyen Arif Sağ, ihmalkar olarak gördüğü dönemin cumhurbaşkanı, başbakanı ve içişleri bakanının suçlu olduğunu, bu isimlerin faturayı ödemesi gerektiğini kaydetti. Otelin 8 saat boyunca taşlandığını, ilgili yerlere haber verildiğini ancak herhangi bir müdahalede bulunulmadığını anlatan Arif Sağ, "Bir anlık bir şey değil bu. Ben yetkililerle konuştum. Aziz Nesin konuştu. Kimse müdahale etmedi. Otel askerin, polisin gözü önünde yakıldı ama kimse müdahale etmedi. Devlet seyirci oldu." şeklinde konuştu.
O gün yaşadıkları ve nasıl kurtulduklarıyla ilgili daha önce çok defa açıklama yaptığını anlatan Arif Sağ, şunları söyledi: "Otel yanmaya başladığı zaman arkadaki camı kırdılar, biz de camdan bir boşluğa atladık. O boşluğun ne olduğunu da bilmiyorduk. Atladığımız yerdeki tenekeler yıkıldı, biz balkona düştük. Balkon da Büyük Birlik Partisi'nin binasının balkonuymuş. Otel ile bina arasında bir balkon. Sonra orada patırtılar kütürtüler duyuldu. Karşı koydular önce oradaki insanlar. 'Biz sizi çağırmadık' gibi şeyler söylediler. Sonra BBP'nin il başkanı ya da başkan yardımcısıydı kim olduğunu bilmiyorum. Bir arkadaş beni görünce itiraz edenleri durdurdu bizi içeri aldılar. 41-42 kişiydik. İçeri girdik oturduk. Sonra bizi içeri aldırtan arkadaş, 'Arif abi, Allah'ın hikmetine bak. Yıllar önce Kızıdağ'da bir kış günü arabam bozulmuştu. Sen durdun beni arabana aldın. Sivas'a getirdin beni ölümden kurtardın. Bugün de Allah kısmet etti ben sizi ölümden kurtardım' şeklinde konuştu. Orada bir saat kaldık, bizi emniyet müdürlüğüne götürdüler. Orada yaşadığımız budur. Biz hiç bir zaman 'BBP'liler geldiler bizi yaktılar' gibi bir laf etmedik. Öyle bir şey yok."
Klimasuyu
07.07.2009, 01:45
BU açıklamadan sonra hala BBP*lileri suçlamaya karalamaya devam edilecek mi çok merak ediyorum...
Her ne sebeble olursa olsun sonuçta adamları kurtarmışlar!...
olamazdaa zatenn bbplilerinn sizle dertleri neykii zatenn?Arif sagyii esasen sevmemm ama bulundugu itiraftan dolayii ona yinede tesekkür ediorum...Muhsin Yazicioglu aleyhine de dolayli sekildee plakart hazirlayanlarin ins varsa kii yüzleri az da olsa kizarmistir diye umuyorum....
bende gerçekten çok merak ediyorum hala bbp diyen çıkacakmı acaba çünkü birkaç gündür sürekli bbp ye karşı bi tavır var bu açıklamadan sonra neler yazılacak acaba
deniz kızı
07.07.2009, 09:01
suçlama yapmak için yer arıyorlar en alakasız yerlere sataşıyorlar. ne kadar açıklama yapılırsa yapılsın onlar sataşacak yer bulurlar.
DÜNDE YAZDIĞIM GİBİ DEĞİŞEN BİŞEY YOK, BBP LİLER SAĞOLSUN İLK ETAPTA KAPILARI AÇSALARDI BELKİ DİYORUM BELKİ YİNE YANAN 33 DAVETLİ İKİ GÖREVLİ 2 GÖSTERİCİ YİNEDE ÖLMEYEBİLİRDİ, AMA KURTARILANLARA ŞÜKRETMEK , YAPTIKLARININ VE ALDIKLARI RİSKİN FARKINDA OLARAK DA TEŞEKKÜR EDİP MİNNET ETMEMEK NANKÖRLÜKTÜR, BUGÜN OLSA EMİNİM AYNI PARTİLİLER BIRAKIN TARTIŞIP İTTİRMEYİ GİDİP KENDİLERİ KOLAÇAN EDİP OTELDE BAŞKA KALAN VARMI DİYE ARARLAR
BENCE ARTIK SİVASTA KARDEŞLİK ADINA NE YAPILABİLİR , YAŞANAN ACIYI BENİM ACIM SENİN AYIBIM GİBİ DEĞERLENDİRMELERDEN KESİN ŞEKİLDE UZAK TUTUP , BAŞKA TÜRLÜ ANMLARA YOL AÇILMALI , GERÇEK SİVASLILAR ALEVİ OLSUN SÜNNİ OLSUN ONLARDA İÇİNDEN GEÇTİĞİ GİBİ DAVRANAMIYOR, BELKİ OKUYACAĞI DUAYI GELİP ORADA OKUYAMIYOR, KARANFİL BIRAKACAK BIRAKIMIYOR, SİVASIN YERLİSİ MALESEF BU ANMALARA TOPLUMSAL BASKI VE OLAY ÇIKMASIN ENDİŞESİYLE KATILMIYOR KATILAMIYOR, ARTIK BUNA BİR ÇÖZÜM ÜRETMELİ , KAMPLAŞMA GİBİ ALGILANAN BU ANMANIN ŞEKLİNİN DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
DÜNDE YAZDIĞIM GİBİ DEĞİŞEN BİŞEY YOK, BBP LİLER SAĞOLSUN İLK ETAPTA KAPILARI AÇSALARDI BELKİ DİYORUM BELKİ YİNE YANAN 33 DAVETLİ İKİ GÖREVLİ 2 GÖSTERİCİ YİNEDE ÖLMEYEBİLİRDİ, AMA KURTARILANLARA ŞÜKRETMEK , YAPTIKLARININ VE ALDIKLARI RİSKİN FARKINDA OLARAK DA TEŞEKKÜR EDİP MİNNET ETMEMEK NANKÖRLÜKTÜR, BUGÜN OLSA EMİNİM AYNI PARTİLİLER BIRAKIN TARTIŞIP İTTİRMEYİ GİDİP KENDİLERİ KOLAÇAN EDİP OTELDE BAŞKA KALAN VARMI DİYE ARARLAR
dünkü yazınla hiç bağdaşmıyor istersen dünkü yazını bi oku bence arada çok fark var nedeni varmı acaba
dünkü yazınla hiç bağdaşmıyor istersen dünkü yazını bi oku bence arada çok fark var nedeni varmı acaba
DEĞERLİ ARKADAŞIM BENİM BURADA KASTIM HERHANGİ BİR PARTİYİ VEYA KİŞİYİ HEDEF ALIP KARALAMAK OLAYIN MÜSEBİBİ YAPMAK GİBİ BİR DERDİM YOK BENİM BİR ALIP VEREMEDİĞİM YOK BBP İLE AMA GÖRÜNEN OKİ SEN AHALA OLAYI BAŞKA TARAFA ÇEKİYOSUN BENİ HEDEF TAHTASINA KOYMAYA ÇALIŞIYOSUN
BEN O ZAMAN OLAYDA MAĞDURUM PİRSULTAN ABDAL İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI OLARAK ORADA GÖREVLİYİM, BİZZAT 2 OTOBÜSLE GÖTÜRDÜĞÜM İNSANLARDAN YARALILAR VAR, ÖLENLER VAR, ONLARCA TANIKTAN DİNLEMİŞLİĞİM VAR OLAYI , ELBETTEKİ BEN DAHA İYİ BİLİRİM YAŞANAN OLAYLARI, SANKİ ÖLENLER SUÇLU, ÖYLE OLDU BÖYLE OLDU SONUÇTA ORADA 8 SAAT EYLEM YAPILDI TAŞLANDI, YAKILDI VE 37 KİŞİ ÖLDÜ, YOK DİNCİYDİ YOK BBPLİYDİ DEMEMNİN ALEMİ YOK ETİKETİ YOK BUNUN ORADA BİR TEZGAH VARDI HALA BU TEZGAI ÇÖZEMEDİK VE BUNA O ZAMANKİ İDARE HİÇ KATKI SUNMADI, BURADA ŞİMDİKİ SİYASİ YAPI VE KURUMLARI YIPRATMAK GİBİ BİR DERT YOK HEDEF YOK AMA ŞAHISLARI HEDEF GÖSTERMEK GİBİ BİR GAYRET VAR OLMASIN LÜTFEN ARKADAŞIM , EKMEĞİNİ SUYUNU İÇTİĞİM KOMŞUM SİVASLI ÖZLEM VE NURCAN ŞAHİN ÖLDÜ ORADA GENCECİK LİSEY BİRİNCİSİ KIZ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDIĞINI DUYAMADAN GİTTİ, YEŞİM VE HURİYE ÖZKAN KARDEŞLER İKİSİDE SİVASLI BİRİ ECZACI OLMUŞTU YENİ DİĞERİ SOSYOLOJİ 3. SINIF ÖĞRENCİSİYDİ, EVLERİNDE ONLARCA KEZ EKMEKLERİNİ YEDİĞİM VE HALA KONUŞTUĞUM AİLE ÇOCUKLARI HALAMIN EŞİNİN ABİSİNİN ÇOCUKLARI, ASIM BEZİRCİ DÜNYACA ÜNLÜ BİR YAZAR İSTANBUL SİVASA UÇAKLA BİLETİNİ VERİP BEN YOLLADIM O YAŞINDA O ADAMI, AMA ÖLÜSÜNÜ APAR TOPAR KAÇARAK ALAMADAN SİVASTAN ÇIKTIM BUNUN ACISINI YAŞAYAN BİLİR BİR HAFTADA 14 KİLO VERDİM BEN O GÜNLERDE , HASRET GÜLETEKİN AMCAOĞLUMUN ARKADAŞIYDI ALMANYA DAN GELİŞLERİNDE İSTANBULDA UĞRARDI BAZAN AMCAMLARA , NESİMİ ÇİMEN TÜRKÜN SAZI OLAN 3 TELLİ CURANIN TÜRKİYEDEKİ TEK VE EN İYİ İCRASICIYDI, ONUN ELİNİ ÖPMEK TANIŞMAK İÇİN SİVASTAYDIM, SİVASIN BOYNU BÜKÜK HAZİN OZANI MUHABBET TÜRKÜLERİNİN ÜSTADI MUHLİS AKARSU SAZINI SÖZÜNÜ DİNLEMİŞLİĞİM VAR KONSERİNDE MİKROFONUNU TUTMUŞLUĞUM VAR , AŞAĞI YUKARI YARISINI TANIRDIM BİREBİR, BEN YAŞADIKLARIMI BİLİRİM, ORADA YAŞANANLARI BİLİRİM, O YÜZDEN BBP DİYE BİR DERDİM YOK MHP DİYE BİR SÖYLEMİM YOK OLSA ZATEN 4 YILDIR YAZARIM BURADA GÖRDÜNMÜ HİÇ , DERDİMİZ DOĞRULUK HAKKANİYET EŞİTLİK VARSA YOKSA AKP İLE UĞRAŞIRIM ÇÜNKÜ İKTİDAR O, CHP OLSA ONUNLA UĞRAŞIRIM, MHP OLSA ONUNLA , ÇÜNKÜ DAHA UYGAR MÜREFFEH , ÖZGÜRLÜKÇÜ İNSANCA KALİTELİ BİR YAŞAM MÜCADELESİ VERMEK HER AYDININ İŞİDİR,
ben olayı neden başka tarafa çekeyim dünkü yazın hala duruyor ne yazdığın orada var cevabıda var burdaki açıklamaya ayrı bir yorum yazıyorsun oradaki yorumun ayrı şuçluysa bu her yerde suçludur orada suçlu gösterip burada aklanması mantıksız istersen dünkü yazını buraya getireyim
altuntas58
07.07.2009, 10:08
BENCE ARTIK SİVASTA KARDEŞLİK ADINA NE YAPILABİLİR , YAŞANAN ACIYI BENİM ACIM SENİN AYIBIM GİBİ DEĞERLENDİRMELERDEN KESİN ŞEKİLDE UZAK TUTUP , BAŞKA TÜRLÜ ANMLARA YOL AÇILMALI , GERÇEK SİVASLILAR ALEVİ OLSUN SÜNNİ OLSUN ONLARDA İÇİNDEN GEÇTİĞİ GİBİ DAVRANAMIYOR, BELKİ OKUYACAĞI DUAYI GELİP ORADA OKUYAMIYOR, KARANFİL BIRAKACAK BIRAKIMIYOR, SİVASIN YERLİSİ MALESEF BU ANMALARA TOPLUMSAL BASKI VE OLAY ÇIKMASIN ENDİŞESİYLE KATILMIYOR KATILAMIYOR, ARTIK BUNA BİR ÇÖZÜM ÜRETMELİ , KAMPLAŞMA GİBİ ALGILANAN BU ANMANIN ŞEKLİNİN DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
İşte budur abircan kardeşimin tespitlerine katılıyorum bundan sonra sivasta birlik beraberlik ve kardeşlik adına ne yapılabilir bunları hayata gecirelim bütün bunların bir daha tekrarlanmaması dileklerimle burdan sivas ve başbağlarda hayatını yitiren kardeşlerime allahtan rahmet dilerim tekrar hepimizin başı sağolsun
sivaslıgenç
07.07.2009, 10:50
Bakalım bu açıklamalardan sonra hala Bbpye dil uzatabılen olacak mı.
Helede gösterilerde saçma sapan bir yazı yazan o dengesiz ,Arif Sağın bu yazısını okuduktan sonra eminim utanır.
titizyiğido
07.07.2009, 11:05
bazıları inanmıyordu bbp lilerin kurtardığına........alın işte en yetkili ağızdan duyun......
Alperen.
07.07.2009, 12:16
yıllarca bunu anlattık inkar ettiler suçladılar,bakalım şimdi konuşan olacak mı...
geçte olsa konuşmuş Arif Sağ sanırım bu vebalin daha fazla altında kalamadı,neyse yinede teşekkür ederiz.
OSMAN ECE
07.07.2009, 13:22
arkadaşlar canlarım güzel hemşerilerim biliyorum sizler gençsiniz ben 60 yaşındayım
şu itişip kakışmayı artık burakın başta o zamanın yönetimi olmak üzere bu güne dogru bir
bakın bu işin planı purocesi daha önceden yazılmış alevi ve sünnüy kardeşlerimin üzerinde oynanan oyun ortada şimdiki gençlerimiz daha akıllı lütven gençler bu oyunlara gelmeyin
çanakkaleye bir gidin bir bakın orada alevisi sünnüsü gögüs gögüse çarpışmış
ve şehit düşmüş sırt sırta yatıyorlar bu dedelerimizi rahatsız edip kemiklerin sızlatmayalım
gelin canlar bir olalım sivaslı osman hepinize sevgiler
arkadaşlar canlarım güzel hemşerilerim biliyorum sizler gençsiniz ben 60 yaşındayım
şu itişip kakışmayı artık burakın başta o zamanın yönetimi olmak üzere bu güne dogru bir
bakın bu işin planı purocesi daha önceden yazılmış alevi ve sünnüy kardeşlerimin üzerinde oynanan oyun ortada şimdiki gençlerimiz daha akıllı lütven gençler bu oyunlara gelmeyin
ve şehit düşmüş sırt sırta yatıyorlar bu dedelerimizi rahatsız edip kemiklerin sızlatmayalım
güzel abiciğim güzel özetlemişsin bizler zaten yıllardır aynı toprakları paylaşıyor aynı suyu içiyoruz biz hiç kimseyle bi ayrımcılık içinde değiliz konuyu saptırmaya çalışanlarada bi büğüğümüz olarak seslensenizde farklı yönlere çekmeseler
Siyahnur
07.07.2009, 13:41
Yillar gecmis, Muhsin Y. vefat etmis, asagilik bi pankart acildiktan sonra cikmis böyle bi aciklama yapiyor.
16 yildir süren suskunlugu kendisinide rahatsiz etmeye baslamasindandir belkide.
Alperen.
07.07.2009, 13:41
Osman abi bizde birlikten beraberlikten yanayız bunun için adımız Büyük Birlik,Liderimiz her zaman alevisi sunnisiyle kaynaşmış kardeşçe yaşayan bir Türkiye istiyor ve bunun için mücadele ediyordu,bizler artık kafalarımızda ki prangaları kaldırarak bu ülkenin milli ve manevi değerlerini benimseyen herkesle birlik içerisinde olmak birlikte geleceğe dair projeler üretmek istiyoruz,evet bugün yaşanan bazı olaylarla dün ki senaryoyu yaşatmak istiyorlar,çok şükür ki aklı selim bilinçli bir gençliğimiz var bu oyunlara gelmiyor farkına varıyorlar,umuyoruz ki ilerki senelerde gelecekte bu gençlik bu birliği sağlayacak ve nasıl ki dediğiniz gibi Çanakkale de sırt sırta verip düşmana geçit vermediğimiz gibi bu birliktelik sayesinde düşmanın bugünki taktiği olan psikolojik harbin üstesinden geleceğiz.
OSMAN ECE
07.07.2009, 14:34
hemen cevap yazdınız çok mutlu oldum çanakkaleden hemen düne gelelim
kıprıs çıkarması hemen kısadan gıdiyim beş parmakta sabaha karşı ateaş içinde kaldık
herkes kendi derdine düştü 15 aylık iki arkadaşız baktım oda benim gizlendıgim yere
attı kendini baktım hüseyin bir çam koguna gizlendik yagmur gibi kurşun yagıyor tepemize
ben yaralandım hüseyine dedim sen kaç biraz aşada daha güveli yer var oraya sıgın beni
bırak dedim yalvardım beni bırak kendini kurtar dıye burakmadı beni sırtladı
aşa endirdi benim tüfegim orada kaldı burak kalsın sen benıde tüfegide boş ver
kendini kurtar dedim tüfek namusumuz dedi koştu üç adım attı düşürdüler sürünerek vardım yanına çoktan şahadet şerbetini içmişti kardeşim şehit olmuştu
bu kardeşim aleviydi beni kurtardı kendi şehit oldu bu yazıları yazarken göz yaşlarım
durmadı alevi sünnüy gençleri bu yazımı okuyun isterseniz iyi bir düşünün
gul-i_ahmer
07.07.2009, 15:14
Arif SAĞ ise bunu Muhsin Yazıcıoğluna borçludur..
Arif SAĞ ise bunu Muhsin Yazıcıoğluna borçludur..
teşekkürler kardeşim vermiş olduğun link çok güzel allah razı olsun
Yigit_07_58
07.07.2009, 15:39
iyilik et denize at balik bilmezse halik bilir. Biz hep iyilikten yana olduk ama ama aması var...Bazı haydutlar yine gösterilerinde KOCA REİSE hakaret etti..Yine farkında olmadan insanların kalplerinde kin besletmeye çalışıyorlar...Merak ediyorum seniye nasıl gelecekler,Sivas a umarım kötü bi olay olmaz....Ben bile yazıya tepkimi koya biliyorsam bütün sivas içinde o tepkiyi barındırıyor..Yukarda okudum yazilari umrumda değil kimin neyi karaladıgı biz biliyoruz.Neyin nasıl oıldugunu biz insanlara gül uzattıkca nankötlük bulduk sorun değil bu bizim insanlığımız.Arif Sağ a gelince nankör neden bügün yaptın o açıklamayı yıllar önce neden yapmadın yapmassın tabi nasıl karalayacaktınız nasıl çamur atacaktınız demi...Sivas tan uzak durun...Halkı kızdırmayın bence Turkiyenin Temiz illerinin arasında sabrımızı taşırmayın isterseniz efendi efendi gösterinizi yapın toz olun..
gul-i_ahmer
07.07.2009, 15:41
teşekkürler kardeşim vermiş olduğun link çok güzel allah razı olsun
BEN LİNK VERMEDİMKİ HANGİ LİNKTEN BAHSEDİYORSUNUZ TOPRAĞIM ??
BEN LİNK VERMEDİMKİ HANGİ LİNKTEN BAHSEDİYORSUNUZ TOPRAĞIM ??imzanızdaki linki yeni farkettim ondan bahsettim içeriği çok güzel
Yigit_07_58
07.07.2009, 15:48
deliktaşlısalim değerli yorumların için teşekkür ederim
deliktaşlısalim değerli yorumların için teşekkür ederim
rica ederim kardeşim sağol
doğan bulut
07.07.2009, 20:01
birileri kasetini sata bilmek için rant sağlaya bilmek için uzakta duruyorlar ama uzakta dururken doğru durmuyorlar fakir fıkaranın çoçuğuna veriyorlar fiti sen osun öbürü bu güzelim ülkeyi ne hale koyyorlar eğer öylesi insanlar olmasa güzel güzel anlaşacaklar bizim sivasda öyle bir sorun yok ama ayrım yapan............. olmasa bizim köye yakın bir alevi köyü var kardeş gibiyiz hiçbir sorunumuz yok olmayacakda deceğim şu zaten zor geçinen fakir fıkaranın çoçuklarınıı rahat bıraksınlar yürekleri varsa gelsin sivasda konuşsunlar teşekkürler..
arıf saya açıklamaları için çok teşekür ediyorum hepimiz kardeşiz hepimizi YÜCE ALLAH yarattı.
OSMAN ECE
08.07.2009, 12:43
hep iyilikten yana olduk ama ama aması var...Bazı haydutlar yine gösterilerinde KOCA REİSE hakaret etti..Yine farkında olmadan insanların kalplerinde kin besletmeye çalışıyorlar...Merak ediyorum seniye nasıl gelecekler,Sivas a umarım kötü bi olay olmaz....Ben bile yazıya tepkimi koya biliyorsam bütün sivas içinde o tepkiyi barındırıyor..Yukarda okudum yazilari umrumda değil kimin neyi karaladıgı biz biliyoruz.Neyin nasıl oıldugunu biz insanlara gül uzattıkca nankötlük bulduk sorun değil bu bizim insanlığımız.Arif Sağ a gelince nankör neden bügün yaptın o açıklamayı yıllar önce neden yapmadın yapmassın tabi nasıl karalayacaktınız nasıl çamur atacaktınız demi...Sivas tan uzak durun...Halkı kızdırmayın bence Turkiyenin Temiz illerinin arasında sabrımızı taşırmayın isterseniz efendi efendi gösterinizi yapın toz olun..[/QUOTE]
07 .58 yıgıt rumuzlu kardeşim ben 60 yaşındayım muhsin beyle yıllarca rahmetlik
baş buga hızmet verdik sonra kendi yolunu çizdi koca reis yine onun çizdigi yoldan devam ettim o bizim kalbimizde senin arif sag hakkında elştirilerin
çok hoş deyil dozunu kaçırmışın başkanımızın bütün amacı şiddete son verip
alevisi sünnüsünü sagcı ve solcusunu bir kardeşlik çatısı altında toplamaktı
tek amacı buydu bu yazdınız mesac çok sert lütven sakin olun
Arif Coşkun
08.07.2009, 13:44
Sayın Osman Ece, bey efendi,
Bir konuda dikkatinizi çekmek isterim. Arif Sağ'ın bu açıklaması yeni değildir. Yıllar önce bu konu hakkında, rahmetli Muhsin Başkanla katıldığı bir TV. Programında aynıısnı açıklamıştı. Yanılmıyorsam Fatih Altaylı'ın "TekeTek" programıydı.
Yaşınızın 60 olduğunu söylüyorsunuz fakat mesajınız sanki o yaşta değil gibi geldi bana. Hem "sakin olun" diyorsunuz hem "sabrımızı taşırmayın" hem "toz olun" gibi alevlendirici cümlelere yer veriyosunuz. Bunu bağdaştıramadığımı belirtmek isterim.
Zaten başkanın son zamanlarda çizdiği yol ve değişim çok olumlu yöndeydi, genelde birleştirici bir yol çiziyordu, bunu partiye üye olan alevi kökenli geçlerin olması ispatlıyordu zaten. O yüzden endişe etmeye gerek yok, elbetteki her zaman heryerde provokatörler çıkacaktır, önemli olan bunu sağduyulu şekilde aşmaktır, bizlerede bu görev düşer inancındayım.
Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Milletvekili Ökkeş Şendiller, 1993'te Sivas Madımak Oteli'nde yaşananlar hakkında ilginç açıklamalar yaptı. Ökkeş Şendiller, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas olayları öncesinde tehlikeyi sezerek zamanın hükümetini 'Sivas'ta provokatif olaylar yaşanabilir, tedbir alın." şeklinde uyardığını belirtti.
2 Temmuz 1993'te Sivas olayları meydana geldiği sırada Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte Meclis'te olduğunu hatırlatan Şendiller, "BBP Sivas İl Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu'nu telefonla arayıp Madımak Oteli'nde yangın çıktığını söylediler. Çünkü parti binamız Madımak Oteli'yle bitişikti ve olanlar bütün çıplaklığıyla görünüyordu. Telefondaki partilinin, 'Başkanım otelden çıkmak isteyenler var. Zor durumdalar. Parti binamıza sığınmak istiyorlar ne yapalım?' demesi üzerine Yazıcıoğlu, parti binasındaki görevlilere talimat verip, otelden çıkmaya çalışan insanları Büyük Birlik Partisi binasına almalarını istedi. Ortalık yatışıncaya kadar kendilerine sığınan insanlara sahip çıkmalarını tembihledi." şeklinde konuştu.
Madımak Oteli'nde çıkan olaylardan sonra Muhsin Yazıcıoğlu'nun da talimatları doğrultusunda il teşkilatının insanlık görevini yerine getirdiğini vurgulayan Kahramanmaraş eski Milletvekili Şendiller, "Yangında zehirlenme tehlikesi geçiren yaklaşık 42 kişi vardı. Partili arkadaşlarımız hepsini apartman boşluğundan parti binasına aldı. Kapıları kilitleyip can güvenliklerini sağladı. Hepsinin ihtiyaçları giderildi ve ailelerine haber verildi." diye konuştu.
Yangın sırasında Madımak Oteli'nde bulunan sanatçı Arif Sağ'ın da BBP binasına sığınanlar arasında olduğunu hatırlatan Şendiller, "Eğer o gün mahsur kalan 42 kişi binamıza alınmasaydı can kaybı daha fazla olacaktı. Çünkü dumandan zehirlenmek üzereydiler ve arkadaşlarımız da insanlık görevlerini yerine getirdi." dedi.
(CİHAN)
doğan bulut
08.07.2009, 17:48
yaradılanı sev yaradandan ötürü demiş mevlana herkes yaptığında utansın muhsin başkan hep hoş görülüydü bizde onun talebeleri olarak hoş görülü olacağız birkaçtane kendini bilmez edepsizin yaptığını bir kısım topluluğa mal edemiyiz 70 milyon nüfusu olan bir ülkede bazı böyleleride oluyor napalım ginede hertürlü eknik kökeni ne olursa olsun TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAYRAĞI ALTINDA YAŞAYAN HERKES KARDEŞTİR.geçmişte böyle idi şimdide böyle olacak kesinlikle bizi birbirimize düşüremiyecekler bu ülkede kardeş kavgasına musade etmiyelim lütven bu ülke hepimize yeter.hepinize saygılarımı sunuyorum.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.