PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PASTIRMALI MADIMAK

kronik
08.07.2009, 19:56
MALZEMELER

1 baş kuru soğan
2-3 dilim çemensiz pastırma
2 avuç dolusu doğranmış madımak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI

Eriyen tereyağına doğranmış soğanları atarak pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra pastırmaları ve salçayı ekleyin en son doğranmış madımakları tencereye ekleyin ve 1- 2 dakika kavurduktan sonra suyunu ekleyerek yaklaşık 10 dakika kısık ateşde pişirin .Afiyet olsun .
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

arikarinkuchi
08.07.2009, 21:11
eline sağlık ablacım :)

Arif Coşkun
08.07.2009, 23:08
Görüntüsü bile yeter, harika görünüyor, Uzun yıllar oldu yemeyeli, şimdi madımağı nereden bulsam pazardada satılmazki :)
Eline sağlık teşekkür ederiz.

Salim58
09.07.2009, 07:21
içinde madımak olan her yemek güzeldir ellerine sağlık kardeşim paylaşım için teşekkürler

kronik
09.07.2009, 11:28
Görüntüsü bile yeter, harika görünüyor, Uzun yıllar oldu yemeyeli, şimdi madımağı nereden bulsam pazardada satılmazki :)
Eline sağlık teşekkür ederiz.

evet haklısın pazarlarda satılmıyor bizim yaylalarda piknik alanlarında oluyor elinde bıçak poşet aramaya çıkacaksın

heartache58
09.07.2009, 11:49
yeşillik pek sevmem ama pastırmalısı mukemmel görünüyor:) emeğinize sağlık..

sandalli
24.03.2010, 20:17
Icinde ki pastirmalar biraz cok gibime geldi ama yine de harika görünüyor, paylasim icin tesekkürler. Eline saglik.

aysima58
25.03.2010, 03:19
arif bey ben size yazayım madımağı nerde bulacağınızı metrobüse atla gel 4.levente ama ya cuma günü geleceksin yada preşembe sanayi mahallesinin pazarında var perşembe günü sanayi pazarı cumada gültepe pazarında var madımak istediğin kadar alabilirsin gerçi ben hiç almadım ama gördüm satıldığını bana geliyo köyden.

ömer yalcin
25.03.2010, 04:21
Güzel bir seye benziyor ama pastirma isi bozuyor hic sevmem....

ela58
25.03.2010, 10:19
madımak mevsimi yaklaşıyor tazesini bol bol yeriz kışlık için kurutmalar dondurucu derken zahmetli bir iş madmak pek aram yok :D bizimkiler köy usulü pişriyolar parça etli bide körmen die bi ot var onu yağda kızdırıp aktarıyorlar

Sabiha Serin
25.03.2010, 11:17
MALZEMELER

1 baş kuru soğan
2-3 dilim çemensiz pastırma
2 avuç dolusu doğranmış madımak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI

Eriyen tereyağına doğranmış soğanları atarak pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra pastırmaları ve salçayı ekleyin en son doğranmış madımakları tencereye ekleyin ve 1- 2 dakika kavurduktan sonra suyunu ekleyerek yaklaşık 10 dakika kısık ateşde pişirin .Afiyet olsun .
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Değerli kronik kardeşim

İnan canım şu anda Madımak istedi ama Sivas'ta olduğum halde bulsamda hemen pişirsem. İnan geçen yılda pişiremedim.Halde bile bulamadım ne tuhaf değilmi.Sivas'tayım madımak bulamıyorum. Eskiden el arabalarında satılır alırdım şimdi nerdee. Hale de çok erken saatlerde geliyormuş onada rastlayamıyıorum. Of ya canım madımak istedi inan.
Tarifinizde bulguru unutmuşsunuz. Hani Sivas'ta sokarıç derizya işte sokarıçla
madımak biraz kavrulduktan sonra suyu ilave edilir sonra üzerine fazla olmamak şartı ile bir miktar ince bulgur ile pişirilir. Aman ha bulgur fazla olmasın ateş hafif olsun sonra bulgurlar şişer tencere dibini alır,yanar.
Bulgursuz madımak olmaz bence böyle deneyin pişirmeyi inanın on parmağınızı yersiniz. selam ve sevgilerimle..

Sokarıç - Sivas'ta soğan,yağ ve salçanın kavrulmasına denir

gönlüm58
25.03.2010, 11:22
Değerli kronik kardeşim

İnan canım şu anda Madımak istedi ama Sivas'ta olduğum halde bulsamda hemen pişirsem. İnan geçen yılda pişiremedim.Halde bile bulamadım ne tuhaf değilmi.Sivas'tayım madımak bulamıyorum. Eskiden el arabalarında satılır alırdım şimdi nerdee. Hale de çok erken saatlerde geliyormuş onada rastlayamıyıorum. Of ya canım madımak istedi inan.
Tarifinizde bulguru unutmuşsunuz. Hani Sivas'ta sokarıç derizya işte sokarıçla
madımak biraz kavrulduktan sonra suyu ilave edilir sonra üzerine fazla olmamak şartı ile bir miktar ince bulgur ile pişirilir. Aman ha bulgur fazla olmasın ateş hafif olsun sonra bulgurlar şişer tencere dibini alır,yanar.
Bulgursuz madımak olmaz bence böyle deneyin pişirmeyi inanın on parmağınızı yersiniz. selam ve sevgilerimle..

Sokarıç - Sivas'ta soğan,yağ ve salçanın kavrulmasına denir

Sabiha hanım benimde canım madımak istedi.:)Madımak her yerden temin edilemiyor,temiz olması açısından bizde siparişle tanıdklardan istıyoruz.Evet bende bulgurla yapıyorum ama ince degilde kalın bulgur olarak biliyorum,birde ince ince bulgurla deniyim

sandalli
25.03.2010, 11:24
Sabiha hanım benimde canım madımak istedi.:)Madımak her yerden temin edilemiyor,temiz olması açısından bizde siparişle tanıdklardan istıyoruz.Evet bende bulgurla yapıyorum ama ince degilde kalın bulgur olarak biliyorum,birde ince ince bulgurla deniyim

Pisince bize de haber et. :)

HaZaN
25.03.2010, 11:28
Ellerine sağlık kronik kardeşim süper görünüyor paylaşım için teşekkürler.

gönlüm58
25.03.2010, 11:31
Pisince bize de haber et. :)

Dolaptan çıkarttim bile yetişemezsiniz,zamanı geldi tazesi çıkacak gönderirim..:)

Ellerine sağlık kronik kardeşim süper görünüyor paylaşım için teşekkürler.

Hazan haklısın çok güzel görünüyorda nefsimizle oynadı...:)

Sabiha Serin
25.03.2010, 11:34
Dolaptan çıkarttim bile yetişemezsiniz,zamanı geldi tazesi çıkacak gönderirim..:)

Hazan haklısın çok güzel görünüyorda nefsimizle oynadı...:)

Arkadaşlar kalın bulgur pişince dahada şişiyor ve güzel olmuyor. Bence ince bulgurla pişirin ama sakın çok olmasın.

gönlüm58
25.03.2010, 11:36
Arkadaşlar kalın bulgur pişince dahada şişiyor ve güzel olmuyor. Bence ince bulgurla pişirin ama sakın çok olmasın.

Pirinçlede yapanlar var ben denemedim ama ince bulgurla deniyecegim...

Arif Coşkun
25.03.2010, 11:36
arif bey ben size yazayım madımağı nerde bulacağınızı metrobüse atla gel 4.levente ama ya cuma günü geleceksin yada preşembe sanayi mahallesinin pazarında var perşembe günü sanayi pazarı cumada gültepe pazarında var madımak istediğin kadar alabilirsin gerçi ben hiç almadım ama gördüm satıldığını bana geliyo köyden.

Bilgiler için tşk. ler Bu bizim yerli Sivas madığamı peki :)

bilgin_58
25.03.2010, 11:38
Madımak güzelde, pastırmanın kilosu 60-70 TL7ye dayandı, pastırmayı almak biraz zor,
madımak yoksa güzel severim, bol acısıda olursa,
Paylaşımın için teşekkürler

TURNAM
25.03.2010, 11:41
himm madimak gencken toplardik yiilardir ne yedim nede gordum cook isterdim yemeyi canim cekdii eline saglik kronikbirazda karnim ac o yuzden pek canim cekdi ustunde sarmsakli yogrt dokerdim ben

bilal kose
25.03.2010, 11:46
ya siz turkiyedesiniz bulma imkanlariniz var biz ne yapalim boyle guzel resimleri koyuyorsunuz uzaktan bakmak kaliyor sadece..

gönlüm58
25.03.2010, 11:48
Ben sadece Sivasta yetişiyor zannedıyordum,bir süre Karsta kaldım hayatımda görmedigim kadar güzel madımak gördüm ama madımak ne bilmiyorlardı...:)

TURNAM
25.03.2010, 11:50
haklisin gonlum benim karsi li komsularim var anlatiyom hic bilmiyolar madigmagi

gönlüm58
25.03.2010, 12:13
haklisin gonlum benim karsi li komsularim var anlatiyom hic bilmiyolar madigmagi

Turnam ben Karsta hiç belli etmedim komşunun bahcesınde vardı topluyordum,bu ney dıye soranlara hiççç ot suyunu içiyorum dıyordum fesatlıgımdan,alışırlarda bize kalmaz diye sonradan söyledım çok gülmüştük gerçekten alıştılar...:D

HasreT
25.03.2010, 12:35
Turnam ben Karsta hiç belli etmedim komşunun bahcesınde vardı topluyordum,bu ney dıye soranlara hiççç ot suyunu içiyorum dıyordum fesatlıgımdan,alışırlarda bize kalmaz diye sonradan söyledım çok gülmüştük gerçekten alıştılar...:D

:) :) :) gönül ciddi olamazsın,demek suyunu içiyorum dedin seni uyanık seniiii:D
bizim burdada var kaldırımlardan bitiyor,gördüğüm zaman koparıp tadına bakıyorum ama çok acı nerde görsem bi kalite kontrol yapıyorum malesef hep acı, talısını bulsam topluyacam bırakmıyacam.. bazı yerlerin madımagı acı olurmuş.ah anacım ah her gitmemde yapar bana :( çok özledim madımak yemegini ..

gönlüm58
25.03.2010, 12:41
:) :) :) gönül ciddi olamazsın,demek suyunu içiyorum dedin seni uyanık seniiii:D
bizim burdada var kaldırımlardan bitiyor,gördüğüm zaman koparıp tadına bakıyorum ama çok acı nerde görsem bi kalite kontrol yapıyorum malesef hep acı, talısını bulsam topluyacam bırakmıyacam.. bazı yerlerin madımagı acı olurmuş.ah anacım ah her gitmemde yapar bana :( çok özledim madımak yemegini ..

Evet aynen öyle yaptım,sonra çok samimi oldugum komşumla paylaştım dedimki bu süper bir yemek yaptım yedi,oda benım gibi aman kayınvalidem duymasın biz kendimiz yapıp yiyelim gelir hepsini toplarlar dedi..:D:D

HasreT
25.03.2010, 12:44
bah bahh komşunda az degilmiş :D :D

gönlüm58
25.03.2010, 12:50
bah bahh komşunda az degilmiş :D :D

Üzüm üzüme baka baka kararır,onunda aklına girdim...:D

HasreT
25.03.2010, 13:00
Üzüm üzüme baka baka kararır,onunda aklına girdim...:D

:) :) :) EFERİM...

gönlüm58
25.03.2010, 13:02
:) :) :) EFERİM...

Kuşum ben madımak çıkarttım.:):)akşama madımak yemegi var...:D

HasreT
25.03.2010, 13:04

deme yaa,:( bundan sonra bende getirecem,atarım dolaba böyle canım isteyince yaparım.. Benim yerimde ye emi.. Afiyet olsun :(

gönlüm58
25.03.2010, 13:09
deme yaa,:( bundan sonra bende getirecem,atarım dolaba böyle canım isteyince yaparım.. Benim yerimde ye emi.. Afiyet olsun :(

Bencede öyle yap,ben öyle yapıyordum,nefsinle oynama bence...:)

HasreT
25.03.2010, 13:11
Bencede öyle yap,ben öyle yapıyordum,nefsinle oynama bence...:)

Bencede, Sence...:)

Arif Coşkun
25.03.2010, 13:13

Davetsiz misafire yer olarmı sizde :D

gönlüm58
25.03.2010, 13:14
Bencede, Sence...:)

Valla madımak bile degişti spontane gelişti,tekrar madımaga dönmekte fayda var derim...:)

HasreT
25.03.2010, 13:15
Valla madımak bile degişti spontane gelişti,tekrar madımaga dönmekte fayda var derim...:)

E madımaktayız zaten yorumlar hep madımak üzerine gönlüm :)

gönlüm58
25.03.2010, 13:17
Davetsiz misafire yer olarmı sizde :D

Var ne demek buyur,mısır ve kara lahana yemeklerıne benzemez madımak bu...:):)

Arif Coşkun
25.03.2010, 13:20
Var ne demek buyur,mısır ve kara lahana yemeklerıne benzemez madımak bu...:):)

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer ama, yanında birde kuymak heç fena olmaz dimii o da ne deme şimdi haaa :D

HasreT
25.03.2010, 13:22
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer ama, yanında birde kuymak heç fena olmaz dimii o da ne deme şimdi haaa :D

Kuymak a, Sivas ta hasuda derler mısır unuyla yapılmaz ama....vede ben hiç sevmem ıyhh...

gönlüm58
25.03.2010, 13:22

Aman dememde zaten hiç tarzım degil,Adapazarında kaldım biliyorum karadeniz yemeklerini:mad:

ela58
25.03.2010, 21:30
Ben sadece Sivasta yetişiyor zannedıyordum,bir süre Karsta kaldım hayatımda görmedigim kadar güzel madımak gördüm ama madımak ne bilmiyorlardı...:) abla bu madımak almanyada bile varmış anannem dedi:D vay bee memlekette var he karstta:D bi sürü illerde var

rüzgar79
25.03.2010, 21:43

gönül abla beni öldürecenmi canim cekti ben nerden buluyum madimagi offfffffffffffffffffff kokusu burnuma geliyor :mad::mad:

gönlüm58
25.03.2010, 22:30
gönül abla beni öldürecenmi canim cekti ben nerden buluyum madimagi offfffffffffffffffffff kokusu burnuma geliyor :mad::mad:

Vah vahh vahhh demek kokusu geldi ha.:D

rüzgar79
25.03.2010, 22:35
Vah vahh vahhh demek kokusu geldi ha.:D

hemde nasil sen yapanda gelmezmi ah ahhhhhhhhhhhh

58Sevda
25.03.2010, 22:54
gecenlerde okulda sinif arkadaslarla yemek hakkinda konusuyorduk.... bir Kayserili megerse Madimak yemegimize CACIK diyorlarmis:D:D bende cacik madimak olurmu, cacik bildigin salatalikla, yogurt ve sarimsakla olur deli dedim:D

rüzgar79
25.03.2010, 22:58
[QUOTE=58Sevda;537391]gecenlerde okulda sinif arkadaslarla yemek hakkinda konusuyorduk.... bir Kayserili megerse Madimak yemegimize CACIK diyorlarmis:D:D bende cacik madimak olurmu, cacik bildigin salatalikla, yogurt ve sarimsakla olur deli dedim:D[/QUO

önemli degil canim bizde onlarin mantisina hingel diyoruz:D:D

gönlüm58
25.03.2010, 22:59
gecenlerde okulda sinif arkadaslarla yemek hakkinda konusuyorduk.... bir Kayserili megerse Madimak yemegimize CACIK diyorlarmis:D:D bende cacik madimak olurmu, cacik bildigin salatalikla, yogurt ve sarimsakla olur deli dedim:D

Bunuda yeni duydum 40 yıllık hıngeli aldılar mantı olarak degiştirdiler,sıra madamagamı geldi.:)

58Sevda
25.03.2010, 23:05
Bunuda yeni duydum 40 yıllık hıngeli aldılar mantı olarak degiştirdiler,sıra madamagamı geldi.:)

he ablam ben duyunca gulmekten gozumden yas geldi... ne sacma dimi, cacigi cocuga sor o bile salatalik ve yogurt der:D:D

gönlüm58
25.03.2010, 23:08
he ablam ben duyunca gulmekten gozumden yas geldi... ne sacma dimi, cacigi cocuga sor o bile salatalik ve yogurt der:D:D

Sormam moralimi bozarlar,kafalarına göre isim veriyorlar.:)

sandalli
25.03.2010, 23:10

Kayseriliden madimak olmaz, olsa olsa cacik olur,. :)

gönlüm58
25.03.2010, 23:12
Kayseriliden madimak olmaz, olsa olsa cacik olur,. :)

Aman ha bır daha güzelim cacıga hakaret etme,cacık duysa nasıl üzülür ,Kayseriliye benzettiler kendini diye.:)

rüzgar79
25.03.2010, 23:18
oldu bitti cekemez kayserililer sivaslilari
burdada var kayserili tanidik memleketlerini öve öve bitiremiyorlar havalarindan gecilmiyor beaaaaaaaaaaaaaa

HasreT
25.03.2010, 23:27
Cacıga ne diyolarmış sevda bi sorsana merak ettim

rüzgar79
25.03.2010, 23:28

madimak derler kesin:D:D:D

58Sevda
25.03.2010, 23:30

hahaha sorarim yarin okul yok, pazartesi bi soruyum bakim ne dicek:D
madimak demesin hahaha