Orijinalini görmek için tıklayınız : FAKİRLİK EDEBİYATI
barikat58
12.08.2009, 00:50
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
yiğidoturan
12.08.2009, 00:56
FAKİRLİK DEĞİLDE KANAATSİZLİK EDEBİYATI DESEK DAHA DOĞRU OLUR
Klimasuyu
12.08.2009, 02:08
Aklı başın da olan hangi adam işler yolun da iken işler kötü diye yakarır yada hangi zengin ben fakirim der.. Yoksa başbakanın dediği gibi piskolojik mi ? Fakirlik,yoksulluk,hastalık ve kriz :)...
metincim zenginlerin tanıdığım kadarını diyim ben hiç zenginim allaha şükür var işte üç beş kuruş dediklerini duymadım aksine habire daha çok kazanmanın yollarını arıyorlar.
Klimasuyu
12.08.2009, 02:31
Abla her zaman daha yukarıları hedeflemek iyidir de bunu yaparken basamakları çıkarken kendini kaybetmeden gözünü para hırsı bürümeden yanındakilerin omuzuna basarak değil yanındakilerin elinden tutarak çıkmalı...
Sivaslisandy-58
12.08.2009, 02:41
YÜCE MEVLAM HERKESIN KALBINE GÖRE VERSIN:)
HACILARDANDA HOCALARDANDA KORUSUN:mad:
HERKESIN AKLI KENDINE YETMELI,DOGRUYUDA YANLISIDA KENDI YASAYIP BULMALI...
barikat58
12.08.2009, 03:04
Herkes dogruyu bulsa herkes kendine yetseydi Allah peygamberler tayin etmezdi.Bir düşmandan yada bir hainden korkar gibi dua ettiginiz hocalar Allahın insanlara anlatması için peygamber gönderdigi şeyleri anlatıyor.Bu örneklemem yanlış anlaşılıpta hocaları haşa peygamberlerle bir tuttugum anlamı ortaya cıkarılmaz inş.
Klimasuyu
12.08.2009, 03:10
Amin ... .............................. .......
evet size hak veriyorum ama nerde öyle kendini bilen insanlar muhakkak birilerinin
omuzuna basıyorlar ne yazıkki çok öyle vebal alan en basiti başımızdaki koltuk sevdalıları
halkı sömürerek gelmiyolarmı başa o yatlar katlar bankalar bilmem neler neyle alınıyor sanıyosun bizim sıtımızdan değilmi al işte sana zengin.
Sivaslisandy-58
12.08.2009, 09:38
Herkes dogruyu bulsa herkes kendine yetseydi Allah peygamberler tayin etmezdi.Bir düşmandan yada bir hainden korkar gibi dua ettiginiz hocalar Allahın insanlara anlatması için peygamber gönderdigi şeyleri anlatıyor.Bu örneklemem yanlış anlaşılıpta hocaları haşa peygamberlerle bir tuttugum anlamı ortaya cıkarılmaz inş.
ben simdiki zamani kast ettim kardesim benim yazdiklarimda yanlis anlasilmasin ok
o kadar hoca kiliginda kafadan kontak insan varki insanlarin akillarinin celip kullaniyorlar tarikat kurup türlü türlü isler yapiyorlar!?:mad:
mantikli olan insanlar bu zamanda bunlarla ilgilenmezler oysa dimi!?
artik bu zamanda peygamberler yok bunuda insanlar bilmeli aslinda yani elimizde kurani kerim var.
her hocada bir degil bu devirde bende onlari kast ediyorum ben kurani kerimden sasmiyorum bu devirde heleki .....!
barikat58
12.08.2009, 12:00
ben simdiki zamani kast ettim kardesim benim yazdiklarimda yanlis anlasilmasin ok
o kadar hoca kiliginda kafadan kontak insan varki insanlarin akillarinin celip kullaniyorlar tarikat kurup türlü türlü isler yapiyorlar!?:mad:
mantikli olan insanlar bu zamanda bunlarla ilgilenmezler oysa dimi!?
artik bu zamanda peygamberler yok bunuda insanlar bilmeli aslinda yani elimizde kurani kerim var.
her hocada bir degil bu devirde bende onlari kast ediyorum ben kurani kerimden sasmiyorum bu devirde heleki .....!
Kur'an-ı kerime baksın diyorsunda adam inanmıyor yani inanmayan adam kur'an-ı kerimde yazanada inanmaz.ona kim anlatacak dini şimdi baykuşlarmı?
Kuran-ı kerim diyorsunuz da herkes okuyup da anlayabilecek kapasite mi. Hastalanınca tıp kitapları okuyun doktora gitmeyin, aracınız arızalanınca alın bir tamir kitabı yapın aracınızı tamirciye götürmeyin vs. Hacılar hocalar diyerek genellemeyin lütfen. çok değerli din alimleri var. Onlar olmasa meydan soytarılara kalırdı.
bütün tarikatleri böyle suçlamak haksızlık..zaten gerçek hak dostları gizlidir. onlar bilinmek tanınmak istemezler.. şöhretten ve dünya zevklerinden köşe bucak kaçarlar..
bir de şunu söylemek gerek.. mesela bir Bediuzzaman, bir İhramcızade bunlar yakın geçmişimizde yaşamış hak dostları.. onların hayatlarını ne kadar biliyoruz..hacıdan hocadan korusun demek bu büyük sahşiyetlere yapılan bir haksızlıktır ...
Kuran sadece genel ilkeler koyar. geri planını koruyup Kuranın amacının dışına çıkmadan hüküm vermek gerekir. Kuranı tam anlayabilmek için iyi bir tarih bilgisine iyi bir sünnet bilgisine iyi bir arapçaya( ki Kuranın kendine özgü bir kavram ağı vardır) hatta pozitif bilimlere ,psikoloji bilgisine bile gerek vardır..
her bilgi sahibinin üstünde bir bilgi sahibi vardır. bu her konuda böyledir. benim anlamadığım bir olaydan başka birisi daha iyi kavrayailir. ya da benim anladığımı başkası faklı anlar... kUrana çok iyi hakim olan din alimleri var ( medyadakileri kastetmiyorum)
bunlar da bize başka bir bakş açısı gösterebilir..
bir kişi on kişi yüz kişi bozuksa eğer bütün bir camiayı kötülemeye gerek yok
konuya tarikat olarak değilde verilen link.te anlatılanlarla başlasak doğru olanı anlayacağız günümüz hep ah vah berbat vs gibi laflarla geçiyor ama gerçekten düşününce belki doğru olanı tahmin edebiliyoruz ama hep işin kolayına kaçıyoruz nedense
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.