Salim58
14.08.2009, 08:19
ALERJİ
Bazı insanların vucut direncleri az ve bazı maddelere karşı çok duyarlıdır. Bunlar çeşitli yiyecekler ,çiçek tozları, elbise,halı veya hayvan tüyleri,kozmetikler,parfümler, mantarlar,plastik eşyalar,mücevbherler dar elbiseler,sıcak veya soguk hava, güneş ışınları bazı kimselerde alerji yapar. Alerjiden kurulmak için ,alerjiye sebep olan şeyler bilinmeli ve onlardan uzak durmalı ve diyet yapılmalıdır.
Vücudun direncini azaltan pastırma ,sucuk,konserve et ve balıklar,kavun,çilek,patlıcan, tere fazla yenmemelidir.
1.yeterli biktarda C vitamini alınması çok önemlidir.organizmanın salgıladıgı histamin maddesi alerjik belirtilere yol açar.C vitamini ise geregınden fazla salgılanan,bu maddeyi zararsız asitlere dönüştürebilir.
Alerjisi olanlar şu yiyecekleri bol bol yemelidir.
“yulaf ezmesi—maydanos—sarımsak—bugda y çimi—taze bezelye—soya fasulyesi—badem—fındık—muşmula —ve haftada iki defa dana karaciğeri.
Ayrıca “ısırgan otu-atkuyrugu-sinirli ot-şahtere-su teresi- çayları içilmelidir.
“Allah-u Teala derdide devayıda indirdiği gibi,her dert için bir deva yaratmıştır. Binaenaleyh tedaviye devam ediniz,fakat haram ile tedavi etmeyiniz”(Ebu davud)
------------------s e l a m e t l e---------------
Bazı insanların vucut direncleri az ve bazı maddelere karşı çok duyarlıdır. Bunlar çeşitli yiyecekler ,çiçek tozları, elbise,halı veya hayvan tüyleri,kozmetikler,parfümler, mantarlar,plastik eşyalar,mücevbherler dar elbiseler,sıcak veya soguk hava, güneş ışınları bazı kimselerde alerji yapar. Alerjiden kurulmak için ,alerjiye sebep olan şeyler bilinmeli ve onlardan uzak durmalı ve diyet yapılmalıdır.
Vücudun direncini azaltan pastırma ,sucuk,konserve et ve balıklar,kavun,çilek,patlıcan, tere fazla yenmemelidir.
1.yeterli biktarda C vitamini alınması çok önemlidir.organizmanın salgıladıgı histamin maddesi alerjik belirtilere yol açar.C vitamini ise geregınden fazla salgılanan,bu maddeyi zararsız asitlere dönüştürebilir.
Alerjisi olanlar şu yiyecekleri bol bol yemelidir.
“yulaf ezmesi—maydanos—sarımsak—bugda y çimi—taze bezelye—soya fasulyesi—badem—fındık—muşmula —ve haftada iki defa dana karaciğeri.
Ayrıca “ısırgan otu-atkuyrugu-sinirli ot-şahtere-su teresi- çayları içilmelidir.
“Allah-u Teala derdide devayıda indirdiği gibi,her dert için bir deva yaratmıştır. Binaenaleyh tedaviye devam ediniz,fakat haram ile tedavi etmeyiniz”(Ebu davud)
------------------s e l a m e t l e---------------