Orijinalini görmek için tıklayınız : Sus diyor Gönlüm...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Güçsüz dermansız kalıyorum. İçimdeki fırtına dinmek bilmiyor. Kelebeklerim ölüyor sanki birer birer… Çığlık çığlık haykırsam diyorum,
döksem içimi…
“SUS” diyor gönül…
Gözyaşıma karışıyor yağmur. Mis kokan toprak yerine artık hüzün kokusu bürüdü ortalığı…Sevgililer yürüyor önümde. Kıskanmam desem YALAN! Bağırıp çağırmak istiyorum neden benim sevdiğim yanımda değil? Neden adımlarım yapayalnız?
Nedennn?
Söyleyemiyorum…
“SUS” diyor gönül…
Dostlar gelip geçiyor benden. Sıralamak istiyorum soruları ardı sıra. Beni gerçekten seviyor musun? Acı günümde de yanımda olurmusun? Karanlığıma güneş, umutsuzluğuma umut olur musun?Beni sever misin? Gerçekten sevebilir misin? Olmuyor düğümleniyor dilim…
“SUS” diyor gönül…
Dünya…
Yalan dünya…
Genç yaşıma aldırmadan ne kadarda yorgun düşürdün ruhumu. Ah yalan dünya bıraksana beni, tutmasana karanlık kuytularında…
İçim “ÇIĞLIK” dışım “SUSKUN”
“SUS” diyor gönül yine…
Selâm ve Duâ ile..
Rallim58
27.08.2009, 11:04
Ellerine sağlık, paylaşımın için teşekkürler, Salim kardeşim...
KARAMELLL58
27.08.2009, 11:10
çokkk güzel mükemmelll ellerine sağlık teşekkür ederiz;)
SUS SUS NEREYE KADAR GÖNLÜM...SABIR TAŞI ÇATLAMAK ÜZERE ...konuşsan zehirini akıtsan anlamı kiseni zehirleyenler...anlamaz.. o yüzden sen sen yine de sus gönlüm...
Genç yaşıma aldırmadan ne kadarda yorgun düşürdün ruhumu. Ah yalan dünya bıraksana beni, tutmasana karanlık kuytularında…
ömer yalcin
27.08.2009, 22:15
Sustuk bakalim ne olacaksa,ama bir gün belki......................... ....
58ÖREN58
27.08.2009, 22:19
yuregıne saglık salım abı paylasım ıcın tesekkurlerrrrrrrrr
salim kardeşim yine döktürmüşüz maaşallah.helaal olsun benim kardeşime eline yüreğine sağlık harika bir paylaşım çok teşekkür ederim
evet sustum evlatlık verildim sustum
geri ailme getirildim 7 yaşında sustum
annem beni sevemedi dışlandım sustum
sadece geceler arkadaşımdı sustum
küçük yaşta evlendirildim sustum
içki içip abisiyle dövüler sustum
annesiyle dövdüler sustum
yetmedi kuma getirdi sustum
yetmedi bebeyimle kapıya koydular sustum
baba evine geri döndüm sustum
annemden yine dayak yine sustum
ikinci istenmeyen evlilik yine sustum
bunun kumarı açlık sefalet sustum
ışığım suyum kesildi ben sustum
gücüm kuvvetim kesildi ben sustum
gözlerim görmez oldu sustum
çocuklarım üşüyor ben ben
artık dayanamadım düşündüm
akşam oldu oturup 12 yi bekledim
geldi ve ben sordum bir torba kömür
alsaydın para yokmuş artık susmadım ve
ve saldırdım gözüm bişiy görmüyor
dövdüm dövdüm dövdüm attım dışarı
yine sustum ama bu susuşum benim
lehimeydi artık aldım çocuklarımı
kaçtım ıstanbula girdim bir lokantaya
bulaşık yıkadım çocuklarıma baktım
şimdi onlarda bana bakıyor
artık sustum ama rahat ve huzurlu
bir suskunluk benimkisi
işte arkadaşlar susun ama benim
gibi haksızlığa susmayın yeri gelince
gerektiği gibi davranın o an içinizden ne
geçiyorsa engel olmayın o sese uyun o ses sizi yanıltmaz merak etmeyin
sonunda susarsınız ama lehinize olur huzurlu bir suskunluk olur bu susuş.
Güldane Hanım yazdıklrınızı okuynca kanım dondu gerçekten..çektiklerinizin karşılığnı inş alırsınız birgün
aslıhann
27.08.2009, 23:32
paylaşım için teşekkürler
canım teşekkür ederim ben sadece özet geçtim o kadar içeriğini yazmaya kalksam sitede boş sayfa kalmaz her halde.
salim kardeşim yine döktürmüşüz maaşallah.helaal olsun benim kardeşime eline yüreğine sağlık harika bir paylaşım çok teşekkür ederim
evet sustum evlatlık verildim sustum
geri ailme getirildim 7 yaşında sustum
annem beni sevemedi dışlandım sustum
sadece geceler arkadaşımdı sustum
küçük yaşta evlendirildim sustum
içki içip abisiyle dövüler sustum
annesiyle dövdüler sustum
yetmedi kuma getirdi sustum
yetmedi bebeyimle kapıya koydular sustum
baba evine geri döndüm sustum
annemden yine dayak yine sustum
ikinci istenmeyen evlilik yine sustum
bunun kumarı açlık sefalet sustum
ışığım suyum kesildi ben sustum
gücüm kuvvetim kesildi ben sustum
gözlerim görmez oldu sustum
çocuklarım üşüyor ben ben
artık dayanamadım düşündüm
akşam oldu oturup 12 yi bekledim
geldi ve ben sordum bir torba kömür
alsaydın para yokmuş artık susmadım ve
ve saldırdım gözüm bişiy görmüyor
dövdüm dövdüm dövdüm attım dışarı
yine sustum ama bu susuşum benim
lehimeydi artık aldım çocuklarımı
kaçtım ıstanbula girdim bir lokantaya
bulaşık yıkadım çocuklarıma baktım
şimdi onlarda bana bakıyor
artık sustum ama rahat ve huzurlu
bir suskunluk benimkisi
işte arkadaşlar susun ama benim
gibi haksızlığa susmayın yeri gelince
gerektiği gibi davranın o an içinizden ne
geçiyorsa engel olmayın o sese uyun o ses sizi yanıltmaz merak etmeyin
sonunda susarsınız ama lehinize olur huzurlu bir suskunluk olur bu susuş.
ben teşekkür ederim güldane hanım sizin yazdıklarınızda bizleri duygulandırdı inanın duygu dolu bi yazı yazmışsınız
Ama bu alıntı öyle değil mi? :)
Evet evet öyle... Paylaştığınız için teşekkürler.
altuntas58
28.08.2009, 21:52
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
çok teşekkür ederim salim kardeşim
evet çok zor bir hayat mücadelesi verdim ve halada veriyorum
bu yazdıklarımın hepsini bire bir yaşadım ve bu sadece özeti birde bana hala çok gençsin diyolar ya sinir oluyorum biliyomusunuz.
neyse boş verin bi şekilde bu hayat sürecek ama öyle ama böyle herkess kısmetine düşeni yaşıyor benim kısmetimede böyle şeyler düşmüş .tekrar teşekkür ederim kardeşim.
SUS” diyor gönül…
Dünya…
Yalan dünya…
Genç yaşıma aldırmadan ne kadarda yorgun düşürdün ruhumu. Ah yalan dünya bıraksana beni, tutmasana karanlık kuytularında
çok teşekkür ederim salim kardeşim
evet çok zor bir hayat mücadelesi verdim ve halada veriyorum
bu yazdıklarımın hepsini bire bir yaşadım ve bu sadece özeti birde bana hala çok gençsin diyolar ya sinir oluyorum biliyomusunuz.
neyse boş verin bi şekilde bu hayat sürecek ama öyle ama böyle herkess kısmetine düşeni yaşıyor benim kısmetimede böyle şeyler düşmüş .tekrar teşekkür ederim kardeşim.
Güldane hanım beni bir kardeşiniz olarak kabul ederseniz size bişey söylemek istiyorum
yazdıklarınız gerçekten etkileyici.. biliyor musunuz Allah sevdiği kula musibet verirmiş..Peygamberlerin hayatını bilirsiniz. hemen hemen hepsi de zorlu bir hayat sürecinden geçmiş..
Adem aleyhisselam hem sevdiği cennetten hem de Havvasından ayrı kalmış
Nuh peygamber yıllarca kavmine hak dini anlatmış ama kavmi ep onla alay etmiş ve dokuzyüz küsür yıl sonunda kaç kişi iman etmiş biliyor musunuz .. sadece 8 kişi...
yine Yakup peygamber Yusufundan ayrılmış.
ve Efendimiz sallahu aleyhi ve sellem babasını hiç görmemiş annesini altı yaşında kaybetmiş. Mekkeden kovulmuş.. taşlanmış işkence çekmiş .. biri hariç yavrularının hepsini kaybetmiş.. açlık sefalet de tuzu biberi..
insan düşünmeden edemiyor.. Allah en sevdiği kullarına bile sıkıntı verdiyse bunun mutlaka bir hikmeti var..Dediğim gibi Allah sevdiği kullarını dener.. Çünkü Allah sevgisi boş bir iddia değildir. bu yol sıkıntılıdır çetrefilllidir.. iNsana düşense bu yolu en güzel bir şekilde geçmek..
dervişler bile kendilerine bir bela gelmediği zaman üzülürlermiş. ''Acaba mevlam beni unuttu mu'' diye...
şu ayeti bilirsniz'' Allah sabredenlerle beraberdir'' siz de sabretmişsiniz.. o halde Allah sizinledir..Allah zulmedenlerle beraber değildir.. eşiniz size zulmetmiş..Sabrınızla belki Hak katında yüce bir mevkiye ulaştınız kim bilebilir..
hissettiklerimiz paylaşmak istedim.. selam ve sevgilerimi sunuyorum size
canım kardeşim çok teşekkür ederim ben bu yazdıklarınızın hepsini okudum okumayı çok seven biriyim allahın gazapları diye 4 ciltlik kitapta ve peygamberler tarihinde hepsi var daha neler var neler ve beni hep babam teselli ederdi küçük yaşta sedef hastası olduğumda arkadaşlarımla oynamak isterdim anneleri göndermezdi yanıma hastalığı bulaşacak diye işte o zamanlar iki defa intihara teşebbüs etmiştim ve babam duyar duymaz almanyadan gelmişti uynadığımda babamı gördüm karşımda babam dediki bana kızım rabbim sevdiği kuluyla alış veriş eder demekki seni çok seviyor allah sen şimdi allaha asilik ettin ve günah işledin tövbe et ve bidahada sakın deneme bu bana ömür boyu yetti bir daha yapmadım canım babacım mekanı cennet bahçesi olsun bütün babaların.
babalar hep haklıdır...Allah sevdiği kula bela verir...hayatta insan her koşulla denenir. ama insan farkına varamaz. önemli olan bu imtihanı en iyi şekilde geçmek...
Fecr Suresinde bir ayet çok hoşuma gider:Bismillah
Ey mutmain olmuş nefis..Rabbin senden razı sen de Rabbinden razı olarak gir cennetime...
biz razı olmayı hep Allah'ın insanadan razı olması gibi düşünüyoruz.. ama insan da Allah tan razı olabilmelidir.. her acıya belaya ''hoştur bana senden gelen ''diyebilmeli... Allahın nimetinden razı olmak var da sıkıntısından razı olmak yok mu?
tabi ki zor bir durum zor bir imtihan ama bunca insan içinde seçilen sizseniz gerçekten onun katında değerli olmalısınız.. sevgiler tekrar
ömer yalcin
29.08.2009, 22:57
GÜLDANE ABLA YASADIKLARIN GERCEKTEN BIR DEHSET INASALLAH BUNDAN SONRAKI HAYATINDA MUTLU HUZURLU BIR HAYAT YASARSIN ALLAH YARDIMCIN OLSUN
ikinizede çok ama çok teşekkür ederim canım kardeşlerim
ben allahtan geleni hep sabırla karşıladım babamın o tesellisinden sonra rabbime hamd,ü senalar olsunki daha kötüsünü vermedi kimseyede vermesinçok sabırlıyımdır çok çünkü allahın karşısına asi bir kul olarak çıkmak istemiyorum ve istememde.
ömer kardeşim çok teşekkür ederim niyetim ne sizi nede goramaz kardeşimi üzmek değildi ne zaman bir şiir söylemek gelirse aklıma hep yaşadıklarımı şiir yaparım bilmiyorum belki psikolojimin bozuk olduğundan galiba gerçi 4 yılda tedavii gördüm ama ama yinede unutamıyorum çok acı çektim ondan herhalde.
o zaman lokman hekimin bir sözünü yazayım:
hayatta iki şeyi unutma : Allahı ve ölümü
hayatta iki şeyi de unut: birisinin sana yaptığı kötülüğü ve senin başkasına yaptığın iyiliği
asla unutulmuycak birbişiy söylüyosunuz bana
allah ve ölüm bu iki en önemli şey nasıl unutulur diğer deiklerine gelince ben sadece sitede değil her yerde düşenin elinden tutmuş güler yüzlü bir insanımdır ama kime iyilik yaptımsa karşılığında kötülük gördüm ve iyilik edtiğim insanlar bana deli muamelesi yaptılar haalda yapıyolar ama ben hiç aldırmadan devaam ediyorum sizin söyledikelriniz ben de hep var olan şeyler goramazcım demekki tanışsak kafamız çok iyi saracak.
öyle olduğunuza inandığım için yazdım zaten..
canım çok teşekkür ederim sana benimle ilgilendiğin için allah senden razı olsun diğer arkadaşlarım ömer bey ve salim kardeşlerimede ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum allah sizdende razı olsun vaarolun kardeşlerim.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.