tatli-dilli
04.09.2009, 19:29
Havuclu kek
Malzemeler:
- 200 gr Seker tozu
- 300 gr cekilmis badem
- 300 gr rendelenmis havuc
- 5 yumurta
- 1/2 limon suyu, ve limonun kabugunun rendesi
- 60 gr un
- 1 kasik kabartma tozu
- 3 kasik su
Yapilisi:
Pasta kalibimizi önce biraz margarin ile yagliyoruz.
Yumurta sarimizi ve akini ayiriyoruz, daha sonra yumurta sarimizi sekerimiz ile iyice köpürtüyoruz sekerin toz hali kalmicak sekilde. Daha sonra limon ve havuc rendemizi ve bademlerimizi ve limon suyumuzu, unu, kabartma tozu, ve suyu iyice icine cirpiyoruz. Ve sonra yumurta akimizi iyice katilasana kadar mixer ile cirpiyoruz, ve daha sonra bir kasik yardimi ile bu hazirlamis oldugumuz karisima ekliyoruz.
Bu karisimimizi pasta kalibimiza yerlestiriyor, ve önceden 170 derecede isittigimiz firinda 1 saat pisiriyoruz. Kekimiz ne cok kuru ne de cok islak olacak, hafif nemli gibi bisey olmali.
Sogumaya biraktigimiz kek'imizin üzerine süzgec yardimi ile pudra sekerimizi serpistiriyor ve üzerinin garnitürünü ben badem ezmesi havuc sekilleri kullandim, yapip servise hazir hale getiriyoruz, affiyet olsun...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Malzemeler:
- 200 gr Seker tozu
- 300 gr cekilmis badem
- 300 gr rendelenmis havuc
- 5 yumurta
- 1/2 limon suyu, ve limonun kabugunun rendesi
- 60 gr un
- 1 kasik kabartma tozu
- 3 kasik su
Yapilisi:
Pasta kalibimizi önce biraz margarin ile yagliyoruz.
Yumurta sarimizi ve akini ayiriyoruz, daha sonra yumurta sarimizi sekerimiz ile iyice köpürtüyoruz sekerin toz hali kalmicak sekilde. Daha sonra limon ve havuc rendemizi ve bademlerimizi ve limon suyumuzu, unu, kabartma tozu, ve suyu iyice icine cirpiyoruz. Ve sonra yumurta akimizi iyice katilasana kadar mixer ile cirpiyoruz, ve daha sonra bir kasik yardimi ile bu hazirlamis oldugumuz karisima ekliyoruz.
Bu karisimimizi pasta kalibimiza yerlestiriyor, ve önceden 170 derecede isittigimiz firinda 1 saat pisiriyoruz. Kekimiz ne cok kuru ne de cok islak olacak, hafif nemli gibi bisey olmali.
Sogumaya biraktigimiz kek'imizin üzerine süzgec yardimi ile pudra sekerimizi serpistiriyor ve üzerinin garnitürünü ben badem ezmesi havuc sekilleri kullandim, yapip servise hazir hale getiriyoruz, affiyet olsun...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])