PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıvas'ın Durumu Düşündürdü

Sivaslilar.Net
07.09.2009, 02:40
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Konunun üzerinde durulmadı ama Sivas gibi göç veren, ekonomisi güçsüz bir ilin teşvik paketinde 3. bölgede yer alması da adaletsizlikti sanki!

Sivas hakkında Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten bilgiler alan TBMM Başkanı Şahin, bir taraftan anlatılanları dinledi, bir taraftan ise ‘Sivas için ne yapabiliriz?'i düşündü.

Sivas'ın içinde bulunduğu durumu Vali Ali Kolat iki cümle ile özetledi ve Meclis Başkanı Şahin beklenen soruyu sordu.

-SİVAS TEŞVİKTE KAÇINCA BÖLGEDE?

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Sivas ziyaretinde kent hakkında Vali Ali Kolat'tan kısa bir brifing aldı.

Vali Ali Kolat'a “Siz, kısa bir süre önce göreve başladınız. Ama buna rağmen sormak istiyorum. Size göre Sivas'ın en büyük sıkıntısı problemi nedir?” şeklinde bir soru yönelten Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şahin, Vali Kolat'ın Sivas hakkında anlattıklarını dikkatle dinledi.

Sivas'ta göreve başlaşalı kısa bir süre olmasına rağmen kent ile ilgili birçok bilgiyi TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e veren Vali Ali Kolat, Kongre ve Fuar Merkezi'nin tamamlanması, tartışma konusu olan Bölge Hastanesi gibi birçok konuda destek beklediklerini belirtirken Sivas'ın içinde bulunduğu durumu da özetledi.

Vali Kolat, "Sivas'ta büyük yatırımlar büyük tesisler olmamıştır. Kamu yatırımları olmuş, ancak kamu yatırımları özel ağırlıklı bir döneme girilince Sivas göç vermeye başlamış. En çok göç veren illerimizden birisidir." İfadesini kullandı. Bu sözlerin üzerine, "Sivas yeni teşvik paketinde kaçıncı bölgede" sorusun yöneltti. Bu sırada AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun parmakları ile 3 rakamını gösterdi. Sivas'ın üçüncü bölgede olduğunu öğrenen Bakan Şahin, kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.

Bu tablo şu düşüncenin oluşmasına neden oldu: "Keşke bu şaşkınlığı Sivas milletvekilleri de gösterebilse ve bu duruma tepki verebilselerdi!"

Salim58
07.09.2009, 09:07
evet başkan bile şaşkınlığını gizleyememiş bizim vekillerin umurunda değil ne diyelim

Arif Coşkun
07.09.2009, 09:11
Buda Sivas milletvekilleirnin ne kadar iyi çalıştığının bir göstergesi olsa gerek :)

HaZaN
07.09.2009, 09:50
Seçim zamanı çok iyi çalışıyorlar ama yetmez mi :)

sivaslı fd
07.09.2009, 11:10
Amaaan... ben anlamam böyle dalaveralı işlerden.......... :)

LaEdri
07.09.2009, 12:30
Sayın başkanım ,vekilsiz bir ilin kaçıncı bölgede olmasını bekliyordunuz ki...?

Cley
07.09.2009, 12:33
Bir Abdullatifimiz vardı O da gitti vekilsiz kaldık :(

altuntas58
07.09.2009, 18:12
Halen bu partiyi savunanlara hayret ediyorum

tayfun5883
08.09.2009, 08:56
ne olursa olsun sivasta hala akp birinci parti bir seçim olsa gene 4-5 milletvekili çıkartır:D ondan sonra sivas niye gelişmiyor partiye oy değil adaya oy vermeyi ögrendiğimiz zaman belki gelişiriz

LaEdri
08.09.2009, 13:34
ne olursa olsun sivasta hala akp birinci parti bir seçim olsa gene 4-5 milletvekili çıkartır:D ondan sonra sivas niye gelişmiyor partiye oy değil adaya oy vermeyi ögrendiğimiz zaman belki gelişiriz

Hangi partinniki çalışyıor ki durumu Ak PArtiye sınırlamışsın..Benim gözümde Malik Ecder neyse,Hamza Yerlikaya ve diğerleri de o..

fatihada58
08.09.2009, 17:44
Hangi partinniki çalışyıor ki durumu Ak PArtiye sınırlamışsın..Benim gözümde Malik Ecder neyse,Hamza Yerlikaya ve diğerleri de o..

Sol partilerden zerre haz etmem ama kusura bakmayınsa Malik bey diğerlerine göre kat be kat çalışıyo isterseniz bi soru önergelerine falan bakın adam diğer 5 kişinin işini tek başına yapmaya çalışıyor...

LaEdri
08.09.2009, 21:34
Sol partilerden zerre haz etmem ama kusura bakmayınsa Malik bey diğerlerine göre kat be kat çalışıyo isterseniz bi soru önergelerine falan bakın adam diğer 5 kişinin işini tek başına yapmaya çalışıyor...

Allah aşkına soru önergesi vermek çalışmak mıdır?Bunu en sıradan insan bile yapar..:)

Sivas ,Abdullatif Şener'den sonra sahipsiz kaldı mı?
Evet fazlasıyla hem de..
Gerisi beni ilgilendirmez..

sandal-58
10.09.2009, 04:05
Türkiyedeki bu partizanlik olaylari sadece o yörenin insanina degilde bütün insanlia ayni olsa icim yanmayacak gam yemeyecegim hangi parti gelirse gelsin zengin hala zengin olmaya devam ucuz insan gücünü kullanarak hesaplarindaki parayi dahada cok nasil yapabilirim nasil yaptim diye övünürler iken oy vermedi diye halka su telf yol gibi calismalari dahi esirgeyen politikacilarimiza ALLAH,a onlara acima hissi ver onlari dogru calisma zevki ve heyecani ver duasi etmekten baska bir sey gelmiyor elimizden.

ofgurleyuk78
10.09.2009, 12:48
Adamların dünyadan haberleri yok ki.............