PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kime Soralım

Sivaslilar.Net
11.09.2009, 14:26
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

3 ay süren yaz tatili sona eriyor. Öğrenciler ve öğretmenler yeni bir eğitim öğretim yılına girmeye hazırlanıyor. Öğrencileri tatlı bir heyecan sararken, velilerde de kayıt işlemlerinin ve okul harcamalarının telaşı başladı.

Çocuklarına forma, kırtasiye malzemesi, ayakkabı gibi okul ihtiyaçlarını alabilmek için kesenin ağzını açan veliler, bu harcamaların yanı sıra öğrencisini kaydettirmeye gittiği okulda “ okul aile birliğine bağış” adı altında istenen 100 TL ile karşılaşıyor. Eski dönemlerde kayıt parası olarak alınan paralar, milli eğitim sisteminde yapılan değişiklikle yasaklanınca okul yöneticileri çareyi aldıkları paranın adını bağış olarak değiştirmekte buldu.

Bunu yaparken bazı uyanık yöneticilerin hesap numarası açması dikkatlerden kaçmazken, bazı yöneticilerin bağış parasını elden istemeleri de bu kadarına pes dedirtti. Veliler, öğrenci kaydı için neler gerekli sorusuna “ diploma, kimlik fotokopisi ile 100 lira” cevabını aldıklarını ifade ederken, sanki kayıt yaptırmak için bağış vermenin de zorunluymuş gibi gösterilmesine sert çıktı.

Öte yandan bazı okullarda yaşanan tadilat gecikmesi yüzünden mağdur olan öğrencilerin bu yıl da aynı mağduriyeti yaşayıp yaşamayacağı haftaya belli olacak. İl Milli Eğitim Müdürü kendinden emin şekilde bu sorunun 2009-2010 yılında yaşanmayacağını söylemişti.
Ancak aradan 3 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen bu sözünü hatırlayamayan ve okulların açılmasına 2 hafta kala topu başkasına atan milli eğitim müdürünün bu davranışı” tadilatlar yetişmeyecek herhalde” sorusunu akıllara getirdi. Yıllardır tadilat yüzü görmeyen okulların hali ise ayrı bir dert.

Şimdi milli eğitim müdürünün bilgisi dahilinde olmayan bu soruları kime yöneltmek gerekiyor? Cevaplar Vali Ali Kolat’ta mı yoksa İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata’da mıdır bilinmez ama bir an önce bu sessizliği birilerinin bozması gerekiyor.

Sivas Postası

GuNaY
11.09.2009, 14:37
Bunu yeni bir olaymış gibi gündeme taşımanın gereği yok. Her sene yapılan insanlara kabul ettirilmeye çalışılan bir durum.

Hangi okulun hangi yetkilisi bunu mecbur tutuyor diye bir haber yaparsanız bunun önüne bir nebze geçilir. Ortaya laf atılırsa üzerine alınan bir okul olacağını hiç mi hiç sanmıyorum.

goramaz
11.09.2009, 14:55
kayıt parası malesef alınıyor.. bir şekilde kitabına uyduruluyor..
iki kardeşim de sivasın sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumuna yerleşti ancak yüksek bir rakamlı bir para ödemek zorunda kaldık..

eğitimin hali içler acısı...bütçeden eğitime ayrılan pay belli.. vatandaşın hali belli...bakalım sonumuz nereye gidiyor..

Arif Coşkun
11.09.2009, 16:36
Eğer kayıt parası alınmıyor diye açıklama yapılıyorsa bilinki ücret alınıyor demektir :)

Salim58
11.09.2009, 17:04
adı kayıt parası olarak geçmiyor sadece
bi şekilde bu çark dönüyor bi sürü geçerli sebep sayayım ama gerek yok

ÇİRKİN KIZ58
11.09.2009, 19:57
Kayıt adı altında evet bazı merkezi okullarda para alınmaktadır....
Velilerin şikayetide olsa çözüm zor bu durumda çocuğu kayıt yapmıyorlar çeşitli bahanelerle.....
Velilerimiz yapacağı en iyi önlem makbuz almak bu para gidecek'ki gidecek bu kesin yani ama en azından ceblere inmemesi için makbuz alınmalı diyorum bir eğitimci olarak

Ayrıca bu düzeni değiştiremeyen ve yetersiz kalan M.E.B. kınıyorum.....

LaEdri
11.09.2009, 22:47
Bu konuda fazla konuşmaya gerek duymuyorum..
Her sene aynı haberi okumaktan bıktık..

Ha şu da var..Eğitime duyarsız insanların konu para olunca iş yapmış gibi,sağır sultanların duyduğu bir şeyi özel haber adı altında duyurması ayrı bir komedi..

goramaz
11.09.2009, 22:51
meb yetersiz değil ki çirkin kız... meb de bu işin içinde...milli eğitim müdürleri özellikle..