PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Esnaf Yasağı Dinlemiyor

Sivaslilar.Net
22.09.2009, 00:11
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Esnafların, dükkânlarındaki ürünlerini kapı önlerine kadar dışarıda sergilemeleri zaten dar olan kaldırımlarda yayaların rahat bir şekilde yürümesini engelliyor.

Bazen dışarı taşan malzemelerin abartılması kaldırımları tamamen kapatıyor. Hal böyle olunca hem yayalar çileden çıkıyor hem de çirkin bir görüntü oluşuyor. Kaldırım işgali konusunda kesin kararlı olan eski belediye yönetimine rağmen, göreve geldiğinden bu yana konunun üzerine düşmeyen belediye yönetimi son günlerde şikayetlerin artması üzerine kaldırım işgaline karşı denetimlere ağırlık vermeye başladı.

Esnaflar satışını yaptığı ürünleri içeri almaları ve kendilerine ayrılan sınırı geçmemeleri için uyarıldı. Ancak esnaf, uyarıları yeterince önemsemeyerek kuralları ihlal edince zabıta ekiplerinin kendilerine uyguladığı cezai işlemden kaçamadı. Yetkililer yasağa uymayan dükkânları 1 gün süre ile kapatırken dükkân sahiplerine de 350 TL para cezası uyguladı. Yaklaşan bayram ile piyasanın canlandığı şu günlerde kendilerine kesilen para cezasına ve dükkân kapatma uygulamasına aldırmayan bazı esnafların yine kuralları ihlal ettiği gözlendi.

Sivas Postası

SivasLady
22.09.2009, 11:53
elbet esnafcilar kendilerini düsünüyorlar
ama yinede kural ihlali oldugu icin cezalar kesilecek
sanirim kesilen cezalarda az geldiki hala uymadilar yasaga

bir kac seyin disarda olmasi normal ama bazilari gercekten abartiyor
ben cok rahatsiz oluyorum,
kaldirimda yürürken bir sürü esyadan dolayi ilerleyememek hic hos degil helede isin acele ise

LaEdri
22.09.2009, 12:17
BAzı iş yerleri öyle bir kapatıyor ki kaldırımı,tamamen kaldırımdan inip,yolda yürümek zorunda kalıyoruz..Eğer bu yüzden bir kişiye bir şey olursa,sorumluların başı çok ağrır..Hele ki bazı hak yiyici esnaflar,kasalarla dükkanın önündeki yol kısmı kapatıyor ki kimse park etmesin...Babanın malı mı yahu orası senin?Zaten park sorunumuz var bir de bu efendilerin keyfi uygulamalarını çek..Ver 5000 lirayı ceza bir daha yapar mı?

Arif Coşkun
22.09.2009, 14:39
Pastane, Kıraathane ve buna benzer yerlerede izin verilmemeli, kapının önüne oturup gelen geçene bakmak bu çoğu kimseyi rahatsız etmektedir.
Bencede cezalar ya kesilmiyor, yada caydırıcı nitelikte değil.

suzii
22.09.2009, 16:14
Pastane, Kıraathane ve buna benzer yerlerede izin verilmemeli, kapının önüne oturup gelen geçene bakmak bu çoğu kimseyi rahatsız etmektedir.
Bencede cezalar ya kesilmiyor, yada caydırıcı nitelikte değil.

Bu konuyu hiç açma Arif Abi.
Gerçekten çok sinirleniyorum.
Anlamıyorum başkasını rahatsız edecek derecede neden dikkatli bakıyorsun.
Tanıyorsan kibarca selam ver bitsin.
Yok tanımıyorsan neden karşındakini tren yerine koyuyorsun.:mad::mad:

KARAMELLL58
22.09.2009, 16:38
ya hiçbir esnafın kurala falan uyduğu yok dükkanlların dışında ürün sergilemeye ne gerek varsa zaten almak isteyen dükkanın içine girp alır üyelerimizinde dediği gibi taa dükkanın dşıında ve kaldırımları dolduracak şekilde sergiliyolar bir müşteri gelince kaldırımda hiç yer kalmıyo kurala uymayanlara ceza verdikleride iyi olmuş

goramaz
22.09.2009, 21:36
esnaf eğer para kazanmak için yapıyorsa önce müşteriye nasıl davranması gerektiğini öğrensin..sivas esnafı müşteriye pek iyi davranmıyor..ticaret zekası yok...

yola mallarını sermekle alışveriş canlanmaz

Salim58
23.09.2009, 09:39
bu konu yıllardır böyle ve bu bayramdada böyleydi malesef cezada kessen düzelmez
esnaf alışmış kaldırım parsellemeye insan rahat dolaşamıyor bide rahat bi şekilde alışverişini yapamıyor

goramaz
23.09.2009, 13:37
ben ceza verildiğine inanmıyorum Sami Aydın zamanında neden olmuyordu

Salim58
23.09.2009, 13:53
ben ceza verildiğine inanmıyorum Sami Aydın zamanında neden olmuyordu

belediye başkanıyla alakalı değil bu ben bütün dönemlerde rastlıyorum bu tür görüntülere yıllaaaaardan beri var goramaz kardeşim

seva
23.09.2009, 14:01
Sivas ta ben öyle birşey görmüyorum veya rastlamadım ama Şarkışlada böyleleri çok oluyor kaldırımdan değilde bizde yollarda gidiyoruz Reklam veren pankartlar bütün kaldırımları kaplamış ben sinir oldum...

besyo_cu
23.09.2009, 19:02
Bir ara bu yasağa cok güzel uyuluyordu ancak ne yazıkki bu gunler fazlasıyla bu durum rahatsız etmekte. Zaten küçük kaldırımlar birde Kuaförun çamaşırlıgı , Manavın tezgahı vs. gibi şeyler kaldırıma konunca yürüyecek yer kalmıyor. Buna bir çözüm bulmak yada kaldırımları genişletmek gerek...