PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz. Muhammed(s.a.v.) Türk mü?

Klimasuyu
22.09.2009, 23:22
HZ. İBRAHİM SÜMER, SÜMERLER TÜRK,
HZ. MUHAMMED İBRAHİM SOYUNDAN,
O ZAMAN MUHAMMED DE TÜRK

Bu sözlerin ardından Yiğit Bulut sözü Namık Kemal Zeybek'e verdi. Zeybek bu sözü söylediğini kabul etti ama ardından bir düzeltme yaptı: "Kimden konuştuğuma dikkat edelim: Allah'ın yarattığı en yüce insan değil, en yüce varlıktır. Cebrailden de yücedir. Biz müslümanlar böyle inanırız. Muhammed Aleyhüsselamın gelişi dünya için en büyük devrimdir. O Türkler için Türk'tür, Araplar için Araptır, Rumlar Rum diyorsa öyledir. O tüm milletlerdendir..."

Zeybek ardından da neden Hz. Peygamber'e Türk dediğini şu sözlerle anlattı: "Peygamberimizin bir de beşeri hayatı vardı. Soyunun araplaşmış araplardan olduğu bir gerçek. Araplıktan önceki mensubiyeti bilinmiyor. Bir konferansta Sümerlerin Türk olduğu kanaatimden yola çıkarak şöyle dedim: 'Hz. İbrahim'in Sümerlerden olduğu söylenir. Peygamberimizin de Hz. İbrahim soyundan olduğu söylenir. Dolayısıyla Hz. Peygamber baba tarafından Türk olur. Ana tarafından Araptır. Onun peygamberlik yönü değil, beşeri yönü Türk asıllı Araptır denebilir. Soy itibarıyla ister Türk olsun, ister Arap olsun, ister Grek, ister Slav olsun... Hangi soydan olursa olsun bizim başımızın tacıdır. O bize Allahın sözlerini iletti.'

Ayşegül1967
22.09.2009, 23:27
olabilir :confused:

LaEdri
22.09.2009, 23:27
İddiaya cevap da zaten verilmiş..
Ben kendimi önce Müslüman sonra Türk olarak değerlendiriyorsam,Hz.Muhammed de benim için önce müslüman sonrası önemli değildir.Verdiği mesajlar,örnek hayatı mühim olandır..

GuNaY
22.09.2009, 23:31
'Soy itibarıyla ister Türk olsun, ister Arap olsun, ister Grek, ister Slav olsun... Hangi soydan olursa olsun bizim başımızın tacıdır. O bize Allahın sözlerini iletti.'

Madem böyle düşünüyorsun o zaman neden ihtimaller üzerine ortalığı karıştırma çabası içine giriyorsun...

sandalli
22.09.2009, 23:36
Ne farkeder ki? Önemli olan bizim O´nun ümmeti olmamiz bence.

Cley
22.09.2009, 23:40
Namık Kemal Zeybek saçmalamalarıyla ünlü biridir zaten.