PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boş Şişeler Umut Oldu

Sivaslilar.Net
25.09.2009, 23:59
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Hafik ilçesinde 6 çocuk babası bir kişi, etraftan topladığı boş şişeleri satarak çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

İlçeye bağlı Koşutdere köyünde yaşayan ve düzenli bir işi olmayan Turan Karadağ (42), çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için çevreye atılan şişeleri topladıktan sonra bir büfeye tanesi 10 kuruştan satıyor.

İzmir΄in Aliağa ilçesinde bir dönem gemilerde çalıştığını anlatan Karadağ, ΄΄Gemilerde çalışıyordum, rahatsızlandım, astım ve bel fıtığına yakalandıktan sonra çalışamaz hale geldim ve köye döndüm. Köyde de hızarla odun kesiyorum, boş şişe topluyorum, elimden geldiği kadar çocukların okul ihtiyaçlarını ve harçlığını temin etmeye çalışıyorum΄΄ dedi.

6 çocuğundan 4΄ünün okula gittiğini belirten Karadağ, kimi zaman günde 10 şişe, kimi zaman ise günde 100 tane şişe topladığını, bu şişeleri satarak çocuklarının okul ihtiyaçlarını ve harçlığını temin ettiğini söyledi.

Ayşegül1967
26.09.2009, 00:01
Bir Baba için çok zor çok acı bir durum Allah yardımcısı olsun...

qio
26.09.2009, 00:05
Kapitalizm okadar acımasızdır ki , insanları sadece öğle yemeğine çalıştırma hedefine ulaşmaya yakındır. Bir gün dünya çok güzel olacak ama onun için tüm insanların emek ekseninde bulunması şarttır.

Klimasuyu
26.09.2009, 00:09
Avrupa'da çocuk başı ailelerine para verilirken, bizim devletimiz okula giden fakir ailelerin çocuklarının ihtiyacını karşılayamıyor...

Salim58
26.09.2009, 06:53
gerçektende bi baba için gerçektende zor bi durum ama bide işin aması var
devlet bu gibi ailelere gerekli yardımı yapıyor bu para olmasa bile hertürlü yardımı almaya sahipler valilik ve kaymakamlıklar bu konuda güzel çalışmalar yapıyorlar ama bizim milletimiz okadar kurnazki ihtiyaç sahipleri gururuna yedirip gidemezken ihtiyacı olmayan insanlar bu tür yardımları alıyorlar onların hakkını gaspediyorlar ve bunun vebalini birgün ödeyecekler bunu bilmiyorlar ben bu gibi zor durumda olanların gerekli çalışma ve başvurularını yaptıktan sonra gerekli yardımı alacaklarından eminim tabi onlara sıra bırakan olursa

KARAMELLL58
26.09.2009, 10:53
yazık yaaa çocukları için nelere katlanıyo umarım çocuklarıda bunu görrüde büyük bir istekle okuyup babalarını bu zor durumdan kurtarırlar nekadar güzel bişeyki para kazanmak için birşeyler yapıyo bazı babalarda kahveden çıkmaz helal olsun adama inşallah düzenli bir iş veren çıkar

besyo_cu
26.09.2009, 11:34
İşsizsin birde 6 çocuk yapıyorsun ve yaşın da daha 42 yani daha cok çocukda yaparsın. Böyle insanlara acısan bi dert açımasan bi dert. Allah yardımcısı olsun

LaEdri
26.09.2009, 11:49
Avrupa'da çocuk başı ailelerine para verilirken, bizim devletimiz okula giden fakir ailelerin çocuklarının ihtiyacını karşılayamıyor...

O kadar uzağa gitmeye gerek yok yahu.Biraz G.Doğu'ya doğru in,orda da bu yardımları görebilirsin..:)

byfatih_
26.09.2009, 14:56
Bence bu yazının haberle alakalı hiçbir değeri yok. Herşey dengesinde ilerliyor. Bunu kimse değiştiremez.
Arkadaşlar bu olayda acınacak bir durummu var?? Çalışmakta bir ibadettir. Şimdi hastalığı sebebiyle bu kişi üzerinde örneklerle yorum yapmak gaddarlık olur.

Genel bakalım

Kolay para olan bu gibi işlerde bir meslektir. Herşeyin düzeni belirli bir sınırda ilerlemektedir. Bende bir işsiz olarak tabiki rahat edeceğim güzel bir iş hayalindeyim ama hayaller idealleri bence kısıtlıyor önemli olan azimdir. işim yoksada gidiyorum inşaat sektöründe her türlü işi bulabiliyorum Bir yandanda formlar dolduruyor kurslara gidiyor yeni işler arıyorum. (Çoğu gencimiz aşagılanacgını düşünürek inşaat,simit satma,çöp taşıma vs vs gibi bu işleri kabul edemez)

Bu arada yurt dışı ile bence kıyaslama yapmayın hayatınızın bir bölümü orda geçmediyse. Kulaktan dolma sözler sizi aldatmasın.
Önceden mesela eskici dolanırdık kitap almak için günlerce ama şimdi m.e.b kendileri vermekte. Ne güzel birşey. Yoksullar için her türlü imkan tanınmaktadır. yok ben fakirim durumum yok devlet bana bakmıyor diyen varsa çıksın söylesin. Araştırmacı olmayı deneyin biraz.
BU ARADA şişe toplayan,Kağıt toplayan kişileri görürsünüz mesela sokakta acırsınız ama neden? Belkide sizden daha fazla para kaznıyorlar.. sonuçta insanız değilmi bir vicdanımız var kıyafetinden mesleğinden dolayı üzüntü yaşıyoruz kısa süreliğine.
Hayat fedakarlık ister :) 1 haftalığına işini o kişiyle değiş bakalım ne kadar dayanıyorsun.
Köşe başlarında görürüz çocuk ile bir kadın içler acısı dayanamayız bir kaç lira veririz. Ama o verdiğin kadın az sonra gidip o paraya sigara veya akşam kocasına içki alır. (çok şahit oldum)
Arkadaşlar durumu olanlar durumu olmuyanlara yardım etsin ama kibir aşagılama olmadan gizli bir şekilde kimse duymadan bu şekilde azda olsa insanlarımıza bizde yardım etmiş oluruz. Bir marlboro içme bugünde git bildigin gerçekten düşkün birisine yardımda bulun...
Bu sebeple AL VER, EKONOMİYE CAN VER ;)