Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağaç Yaş'ken Kesilir
Sivaslilar.Net
28.09.2009, 01:34
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Bir Varmış Bir Yokmuş Sivas'ın Ağaçları bir bir yok olmuş. Geçmişi Kınayanlar Şimdi Balta ile gezer olmuş.
Bir varmış bir yokmuş… Sivas’ın ağaçları bir bir yok olmuş. Geçmişini kınayanlar şimdilerde baltayla gezer olmuş… Seçim sürecine damga vuran ve ağaç katliamı olarak adlandırılan kesim işlemi Çayboyu ve Hayri Sığırcı caddelerinde gerçekleştirildi. Şimdilerde kimse ses çıkarmıyor. Öncesinde ses çıkaranlar işin başındalar.
BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve Parti il yönetimi, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde mevcut belediyeyi ağaç katliamı yapmakla suçlamıştı. Düzenlenen miting ve basın toplantılarında eleştirilere maruz kalan Belediye eski başkanı Sami Aydın ve AKP yönetimi, özellikle kent meydanı projesi çerçevesinde kesilen ağaçlar yüzünden sivri okların hedefi haline gelmişti. Çevrecileri göreve davet eden BBP teşkilatı, kesilen ağaçların nereye gittiğini sorguluyordu. Ancak seçimleri kazandıkları takdirde bir tek dal bile kesmeyeceklerini vaad eden BBP yönetimi sözünde duramadı. Seçimi kazanan Büyük Birlik Partisi yönetimi 6 ay sonra kentin çeşitli bölgelerinde özellikle kaldırım ve elektrik tellerinin yeraltına alındığı çalışmalarda onlarca ağaç kesti. Kent meydanından sökülen bazı ağaçların farklı alanlara dikilmesini göz ardı eden yeni yönetim şimdilerde eski yönetiminde yaptığını bile yapamıyor ve genç ağaçları direkt kesiyor.
Vatandaşlar ise hem ağaçların kesilmesine hem de verilen sözün yerine getirilme-mesine tepki gösteriyor. Bir zamanlar AKP ’li belediye yöneticilerini “ağaç katliamı” yaptığı gerekçesiyle kınayan yeni yönetimin katliama kaldığı yerden devam etmesini ve bu çelişkiyi nasıl açıklayacağı merak ediliyor.
Sivas Postası Özel Haber
hiç bi yönetim boş yere ağaç kesmez bir ağaç kaç yılda yetişiyor bi nedeni olmadan adam bahçesindeki ağacın dalını bile kırmıyor konu o dönem bu dönem değil neden niçin kesiliyor zevk içinmi yakmak içinmi yoksa öyle gerektiği içinmi nedeninide bi yazan olursa öğrenmiş oluruz ben bu haberde detay arıyorum oda yok malesef
Kibrisli
28.09.2009, 12:12
Haber çok yanlı yazılmış, Sivas Postası gazetesi kimin?? Sami Aydın'ın felan mı???
Ancak ben Salim Abime şu nokta da kayılmıyorum, ağaç nedensiz bile kesilmez abi... Haberde bahsedilen nedenler bile ağaç kemeye yetmez... Daha önceden bir olaydan bahsetmiştim, Yalova'daki yürüyen köşkten, Bir ağacın tek bir dalını bile kesmemek için bitmek üzere olan 2 katlı bir köşk inşaatını metrelerce kaydırtmıştır... Sami Aydın katildir ve ben hiçbir yerde bu kadarını görmedim duymadım ama şimdiki yönetimde bu yoldaysa yazıktır günahtır...
Son olarakta Sivas Postası eğer ağababaları gibi saptıran ve hedef gösteren bir habercilik anlayışı içerisindeyse yazıklar olsun derim... Eğer yaşlanmış 1-2 tane (fazla değil) ağacı kestilerse ve bunu abartarak yazıyorlarsa gazeteciliklerinden şüphe ederim....
Haber çok yanlı yazılmış, Sivas Postası gazetesi kimin?? Sami Aydın'ın felan mı???
Ancak ben Salim Abime şu nokta da kayılmıyorum, ağaç nedensiz bile kesilmez abi... Haberde bahsedilen nedenler bile ağaç kemeye yetmez... Daha önceden bir olaydan bahsetmiştim, Yalova'daki yürüyen köşkten, Bir ağacın tek bir dalını bile kesmemek için bitmek üzere olan 2 katlı bir köşk inşaatını metrelerce kaydırtmıştır... Sami Aydın katildir ve ben hiçbir yerde bu kadarını görmedim duymadım ama şimdiki yönetimde bu yoldaysa yazıktır günahtır...
Son olarakta Sivas Postası eğer ağababaları gibi saptıran ve hedef gösteren bir habercilik anlayışı içerisindeyse yazıklar olsun derim... Eğer yaşlanmış 1-2 tane (fazla değil) ağacı kestilerse ve bunu abartarak yazıyorlarsa gazeteciliklerinden şüphe ederim....
bu haberin kaynağına güvenmedim açıkçası bu kaynak kime kimlere ait bi açıklaması olmalı bence taraflı bi haber yayınlamış gibi geldi bana
biz buna halk arasında dinime söven müslüman olsa diyoruz
bunlar az bile bizim halka daha çok şey göreceğiz geçmiş dönemi kınıyanlar şimdi neden zorunuza gidiyoki adamlar kesiyor işte
söz namustur bunlar sözünde durmuyor güven olmaz böyle insancıklara
biz buna halk arasında dinime söven müslüman olsa diyoruz
bunlar az bile bizim halka daha çok şey göreceğiz geçmiş dönemi kınıyanlar şimdi neden zorunuza gidiyoki adamlar kesiyor işte
söz namustur bunlar sözünde durmuyor güven olmaz böyle insancıklara
siz sivastasınız galiba kesilen ağaçların yerinide biliyorsunuzdur eminim bana bi resimlerini çekinde gösterin lütfen bide eğer kesilmişse veya kesiliyorsa nedenini de yazın yok derseniz kesim nerde bana bildirin ben bir kardeşimi yönlendireyim oraya o çeksin araştırsın bide olayı dine bağlamayın lütfen bilip bilmedende sallamayın :)
Sivasa yazık oluyor. Daha 4,5 yıl var neler görecez neler.
Sivasa Her yönden yazık oluyor Milletvekilleri sivası sahisiz bıraktı Doğan ürgüp yine çalışıyor.
daha çokmuş cley buda yaklaşık 1588 gün ediyor günde bi ağaç kesilse bukadar ağaç eder sivasta ağaç kalmaz kışın ara verilirse belki bu sayı düşer heralde
Ağaç için demedim Salim abi. Belediye ve milletvekilleri olarak Sivas çok sahipsiz kalacak.
Ağaç için demedim Salim abi. Belediye ve milletvekilleri olarak Sivas çok sahipsiz kalacak.
ama konumuz belediye ve kesilen ağaçlar cley :D
Lokantacı belediye başkan yardımcımız var bir de bahçıvan yardımcı olsaydı ağaç kesimine müdehale ederdi belki :)
Lokantacı belediye başkan yardımcımız var bir de bahçıvan yardımcı olsaydı ağaç kesimine müdehale ederdi belki :)
yakında hepsi gider bizde kurtuluruz şurda ne kaldıki seçime :)
Kaç kilo etten kaç kilo kfte çıkar diye merak ediyorsan Belediye'ye mail at..:rolleyes:
Abi bu çok normal bir durum.Sami Aydın döneminde de koskoca Selçuklu Yıldızı'nı İsrail'in yıldızı ile kasten karıştırıp,utanmasalar Sami Aydın Yahudi diyeceklerdi.Öyle haberler de yapıldı.Normal yani.:)
sivas_sevdamiz
29.09.2009, 00:30
Sami Aydın'ı doğa düşmanı gibi gösterenlerin şimdi aynı davranışlarda bulunması ne kadar düşündürücü... Hayri Sığırcı Caddesindeki kesilen ağaçlar bayramda benim de dikkatimi çekti:((
Sami Aydın'a ağaç katili diyodunuz bu da aynısını yapıyo...
Köstebek Sami diyodunuz, bu ondan daha köstebek...
Ahh Muhsin Başkan ahh... görsen kahrolurdun heralde, böyle sahip çıkılıyo emanetine :((
yolların gidilecek hali kalmadı... kaç aydır yapılan adamakıllı bi hizmet yok daha...
şu zevk için boş yere kesilen ağaçları bi göstersenizde görsek niye gösterilmiyor yoksa kesim durdumu acaba bizde bilsek niye veya niçin kesiliyor veya kesilen yerlerin adresini verinde biz araştıralım nedenlerini
Klimasuyu
29.09.2009, 07:49
Türkiye çöl olmasın..!
Kimin her ne sebepten olursa olsun ağaç kesmesini hoş karşılamam...
TeqTaBaNCa
29.09.2009, 22:39
Önceki beLediyenin başLattığı kaLdırım çaLışmasına Şimdi ki beLediyede devam etmek zorunda şu anda yapıLan çaLışmaLar eski projeLer bunu yapmaktan başka çareLeride yok...Hiç bi hizmet görmedik diyen yaLan söyLer.Ayrıca kesiLen açağLara geLince,ben yenişehirde oturuyorum burda yeni bi kavşak yapıLdı koşu yoLu kenarı yoLa dahiL ediLerek yoL genişLetiLdi..Orda tek bir ağaç biLe kesmediLer sadece söküp başka bir aLana dikmek üzere götürdüLer...Yenişehirden kongre Lisesine giden yoL kenarındaki kaLdırımLarda kuru daLLarı oLan tek tük yeşiLLiği oLan bir kaç yaşLı ağaç vardı onLarıda kestiLer çünki bunLarı taşımanın bi anLamı yoktu o yoLda zaten kaLdırım dar birde yaşLı kuru bir ağaç mı kaLdırımı kapatsın tabi ki kesecekLer.Yani demem o ki gereksiz yere ağaç kesiLdiğini görmedim,ben gördüğüme inanırım..Bu resimde kesiLmiş vaziyette aLt tarafı var sadece,neden kesiLen ağaç yok ((: bakaLım nasıL bi ağaçmışta kesmişLer...Yani bunLar siyaset kokan hareketLer (: Muhsin başkanın emanetine hiyanet edecek tek bir adam teşkiLatında yoktur doğan ürgüpte onLArdan birisidir..
Önceki beLediyenin başLattığı kaLdırım çaLışmasına Şimdi ki beLediyede devam etmek zorunda şu anda yapıLan çaLışmaLar eski projeLer bunu yapmaktan başka çareLeride yok...Hiç bi hizmet görmedik diyen yaLan söyLer.Ayrıca kesiLen açağLara geLince,ben yenişehirde oturuyorum burda yeni bi kavşak yapıLdı koşu yoLu kenarı yoLa dahiL ediLerek yoL genişLetiLdi..Orda tek bir ağaç biLe kesmediLer sadece söküp başka bir aLana dikmek üzere götürdüLer...Yenişehirden kongre Lisesine giden yoL kenarındaki kaLdırımLarda kuru daLLarı oLan tek tük yeşiLLiği oLan bir kaç yaşLı ağaç vardı onLarıda kestiLer çünki bunLarı taşımanın bi anLamı yoktu o yoLda zaten kaLdırım dar birde yaşLı kuru bir ağaç mı kaLdırımı kapatsın tabi ki kesecekLer.Yani demem o ki gereksiz yere ağaç kesiLdiğini görmedim,ben gördüğüme inanırım..Bu resimde kesiLmiş vaziyette aLt tarafı var sadece,neden kesiLen ağaç yok ((: bakaLım nasıL bi ağaçmışta kesmişLer...Yani bunLar siyaset kokan hareketLer (: Muhsin başkanın emanetine hiyanet edecek tek bir adam teşkiLatında yoktur doğan ürgüpte onLArdan birisidir..
SEN Bİ PARÇA CEVAP MERMİŞSİNDE BİZ DİĞER YERLERDE VEYA DAHA DAHA NERELERDE KESİMLER VAR HALA BULAMADIK olmayan şeyide bulamayacağız heralde bana öyle geliyor
Orda tek bir ağaç biLe kesmediLer sadece söküp başka bir aLana dikmek üzere götürdüLer...Yenişehirden kongre Lisesine giden yoL kenarındaki kaLdırımLarda kuru daLLarı oLan tek tük yeşiLLiği oLan bir kaç yaşLı ağaç vardı onLarıda kestiLer çünki bunLarı taşımanın bi anLamı yoktu
Hey gidi!
Her şey nasıl da tersine döndü!
Kent Meydanındaki ağaçlar için Sami Aydın,"Çok yaşlanmış,kurtlanmış ağaçları kestik,diğer ağaçları ise söküp şehrin muhtelif parklarına yeniden diktik " deyince millet dinlememişti bile..:)
Hayri Sığırcı Caddesini tanıyamaz oldum.Çok büyük değişim var.
Hayri Sığırcı Caddesini tanıyamaz oldum.Çok büyük değişim var.
nasıl bi değişim bu suzii
Ağaçları kesmişler Salim abi :)
TeqTaBaNCa
30.09.2009, 15:32
Hey gidi!
Her şey nasıl da tersine döndü!
Kent Meydanındaki ağaçlar için Sami Aydın,"Çok yaşlanmış,kurtlanmış ağaçları kestik,diğer ağaçları ise söküp şehrin muhtelif parklarına yeniden diktik " deyince millet dinlememişti bile..:)
Onu diyen miLLetten aLıntı yap benden aLıntı yapma...Ben kent meydanında ki ağaçLarın kaLdırıLmasına hiç bir zaman muhaLif oLmadım...
yollar daralmış kaldırımlar genişlemiş falan...genelde park yeri yapmışlar.ama çalışmalar tam olarak bitmemiş.eve gelirken gördüm işçiler hala çalışıyordu
yollar daralmış kaldırımlar genişlemiş falan...genelde park yeri yapmışlar.ama çalışmalar tam olarak bitmemiş.eve gelirken gördüm işçiler hala çalışıyordu
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
bak bu resimde senin baktığın yerlere ait:) altta konusu var sana demekki bunları göstermemişler bu resimli konuda yeni bi bak istersen bende gördüm senin dediğin yerleride görmeyenler var galiba :)
sivas_sevdamiz
01.10.2009, 01:05
şu zevk için boş yere kesilen ağaçları bi göstersenizde görsek niye gösterilmiyor yoksa kesim durdumu acaba bizde bilsek niye veya niçin kesiliyor veya kesilen yerlerin adresini verinde biz araştıralım nedenlerini
kardeşim söylüyoruz ya zaten Hayri Sığırcı Caddesi (eski Cumartesi pazarının kurulduğu yer)
Yanlış anlamayın beni plana göre ağaç da kesilebilir... eğer yol, kaldırım daha düzenli olacaksa veya başka bi sebepten ötürü ağaç kesilebilir... benim karşı çıktığım Sami Aydın döneminde ağaç kesildiğinde belediye başkanı ağaç katili oluyodu... durum şimdi niye farklı onu merak ediyorum...
kardeşim söylüyoruz ya zaten Hayri Sığırcı Caddesi (eski Cumartesi pazarının kurulduğu yer)
Yanlış anlamayın beni plana göre ağaç da kesilebilir... eğer yol, kaldırım daha düzenli olacaksa veya başka bi sebepten ötürü ağaç kesilebilir... benim karşı çıktığım Sami Aydın döneminde ağaç kesildiğinde belediye başkanı ağaç katili oluyodu... durum şimdi niye farklı onu merak ediyorum...
bizde aynı yerden ve aynı mekandan bahsediyoruz zaten zevk için ağaç kesiliyormuş gibi gösteriliyor olması gerektiği zaman tabiki mecburiyet varsa kesilir kesilecekte hiç kimse keyfi yere ağaç kesmez sami aydında ayrıca kesti diye asla eleştirmedim eleştirmemde onunda nedenleri vardır kesmiştir herkes ağacın nasıl yetiştiğini ve ne gibi güzellikleri olduğuunu biliyor bundan şüpem yok
Klimasuyu
02.10.2009, 20:50
Muhsin Başkan kalkta gör emanetini, Sivas'taki mitinginde "Size benim elimdende daha temiz bir el uzatıyorum" demiştin Doğan ÜRGÜP için, şimdi o Doğan ÜRGÜP ağaç katlediyor..!
altuntas58
02.10.2009, 21:41
Bir kaşık suda fırtına koparanlar bırakın sivas belediyesinin 3-5 ağacı kesmesini gecmiştede kesildi iyide oldu yaşlanmış kurtlanmış altından gecerken başımıza böcek düşüyordu sayın sami aydın ağacları kestiyse gelecek kuşaklarımıza iyi bir miras bırkacağımız yüz yıllarca yaşayacak türden ağaclar dikerek ileriye yönelik yeşil sivas projesini başlattı siz hiç korkmayın eminim sayın doğan ürgüp beyde en az sami aydın bey kadar doğup büyüdüğü topraklara sahip cıkar sivasımız için bütün imkanlarını seferber eder kesilen ağacların elbet vardır bir sebebi yoksa durduk yere kimse ağac kesmez böyle sıradan mevzularla uğraşacağımıza hükümet mecliste bulunan bir avuc pkk capulcuya istedikleri her şeye evet diyor onca yolsuzluklar içinde boğuluyoruz kimse gıkını cıkarmıyor gelin bu işlerle mücadele edelim biz her işi bırakmışız sami bunu yapmış doğan ürgüp şunu yapmış diyerek boş işlerle uğraşıyoruz
Muhsin Başkan kalkta gör emanetini, Sivas'taki mitinginde "Size benim elimdende daha temiz bir el uzatıyorum" demiştin Doğan ÜRGÜP için, şimdi o Doğan ÜRGÜP ağaç katlediyor..!
katledilen yeri biliyorsan söyle metinim yarın gidip bi bakayım vede nedenleri neymişte niçin bu ağaçlar katlediliyormuş bi öğrenelim bakalım sebep neymiş
Klimasuyu
03.10.2009, 07:42
Hayır bilmiyorum Salim abi...
altuntas58
03.10.2009, 12:03
Her işimizi hallettik konuşacağımız başka mevzu kalmadı şimdi 3-5 ağacın mevzusuna geldik memlekette daha ciddi konular var onlara dikkat cekelim
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.