Orijinalini görmek için tıklayınız : Müdüre namaz soruşturması
Tren kazasında ölen Volkan için yapılan törende öğrencilerin isteğiyle cenaze namazını kıldıran okul müdürüne soruşturma açıldı.
Kılıçdede mahallesinde bulunan hemzemin geçitte el ele yürüyen iki öğrenci, Samsun'da yük treninin altında kalmıştı. Kazada Volkan Akyasan, olay yerinde hayatını kaybederken, Aybike Şahin ise çarpmanın etkisiyle yana savrularak ağır yaralanmıştı.
Olayda hayatını kaybeden Namık Kemal Lisesi son sınıf öğrencisi Volkan Akyasan, Tekkeköy ilçesi Kutlukent beldesi Başköy'de toprağa verildi. Akyasan'ın cenaze namazını okuduğu okulun müdürü Mustafa Kandemir kıldırdı.
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Albayrak'ın da katıldığı cenaze töreninin ardından ilginç bir olay yaşandı. Müdür Kandemir hakkında "Öğrencisinin cenaze namazını kıldırdığı" gerekçesiyle inceleme başlatıldı.Başköy'de din görevlisi bulunması nedeniyle din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni de olsa müdür Kandemir'in cenaze namazı kıldıramayacağı belirtildi. Başlatılan inceleme konusunda henüz Müdür Mustafa Kandemir'den savunma alınmadığı belirtildi. Kandemir iddialarla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.
Sayın okul müdürü ne savunma yapsın ki!!!
sadece gülüyorum:D
sivaslıgenç
03.10.2009, 10:26
Böyle saçmalıklar anca bizim ülkemizde olur zaten.%99 unun müslüman oldugu bu ülkede Müslümanlıgı yaşayamıyoruz.
Gerçi onlarda haklı Laiklik elden gider mazallah.
altuntas58
03.10.2009, 11:14
Gülermisin ağlarmısın iş yerinde masa başında boş boş oturan işi gücü olmayan kendiine malzeme ararken sevgili hocamızı bulan gereksiz soruşturma
ömer yalcin
03.10.2009, 11:22
cok görmemek lazim burasi türkiye
Burası Türkiye be öğretmenim ne diye namaz kıldırırsın. Git başka bişey yap ama okulunda namaz kılma kıldırma namaz kılana göz açtırma. Laik hokkabazlara koz verme.
arikarinkuchi
03.10.2009, 11:42
saçmalamışlar
demekten başka ne denirki
Dilsad Hatun
03.10.2009, 12:13
Aman Allahim artik cumhuriyetimiz yikilir , ogretmenimizde namaz kildiriyorsa :rolleyes:
hiçbir şey yapamazlar..
devlet memurları cenaze namazı kıldıramaz diye bir hüküm yok ya da devlet memurunun yapamayacağı işler arasında cenaze namazı kıldırmamak yok
üstelik din kültürü öğretmeniymiş müdür bey..eğitimin işlevlerinden biri de günlük hayatta uygulanabilir olmasıdır.
bir kimya öğretmenine okul dışında deney yaptı diye soruşturma açılması saçmaysa bu olay da o kadar saçma..
ismail 58
03.10.2009, 16:54
.............................. ................
sivaburs
03.10.2009, 17:29
1- Bir toplulukta haksızlığa uğrayan öğrencisinin hakkını savunurken, SEN AVUKAT MISIN? sorusu,
2- Okul çıkışlarında öğrencilerini karşıya geçirirken, SEN TRAFİK POLİSİ MİSİN? sorusu,
2- Kaza ve yaralanmalar sonrasında öğrencisine ilkyardım uygularken, SEN DOKTOR MUSUN? sorusu,
3- Okulunun boya, tamirat, bakım-onarım çalışmalarını kendi elleriyle yaparken, SEN BOYACI MISIN?, SEN MARANGOZ MUSUN?, SEN ELEKTRİKÇİ MİSİN?, SEN TAMİRCİ MİSİN? sorusu sorulmuyorsa; öğrencisinin cenaze namazını kıldıran bir öğretmene altını çizerek söylüyorum;
SEN İMAM MISIN? sorusu asla sorulamaz.
Burası Türkiye be öğretmenim ne diye namaz kıldırırsın. Git başka bişey yap ama okulunda namaz kılma kıldırma namaz kılana göz açtırma. Laik hokkabazlara koz verme.
Cley efendi hokkabaz mokkabaz ayıp oluyor. Türkiye Cumhuriyeti Laik bir Devlettir , İran'ın rejimini eleştirirken şeriatçı , islamcı hokkabazlar ifadesi ne kadar yanlışsa senin kullandığın cümlede o derece yanlış.
Benim bu konu hakkında fikrim , Namaz kıldırmakla mükellef olan din görevlisi maaşlısı dururken yani konunun ehli , başka birinin kıldırması . Olayı bu pencereden gözlemlersek herhalde realiteye ulaşırız. Sonuç itibariyle olayı burda kimse canlı olarak gözlemlemedi , ortada bir habercinin kalemiyle yazılan haberi , varsayımlar üzerinden tartışıyoruz.
1- Bir toplulukta haksızlığa uğrayan öğrencisinin hakkını savunurken, SEN AVUKAT MISIN? sorusu,
2- Okul çıkışlarında öğrencilerini karşıya geçirirken, SEN TRAFİK POLİSİ MİSİN? sorusu,
2- Kaza ve yaralanmalar sonrasında öğrencisine ilkyardım uygularken, SEN DOKTOR MUSUN? sorusu,
3- Okulunun boya, tamirat, bakım-onarım çalışmalarını kendi elleriyle yaparken, SEN BOYACI MISIN?, SEN MARANGOZ MUSUN?, SEN ELEKTRİKÇİ MİSİN?, SEN TAMİRCİ MİSİN? sorusu sorulmuyorsa; öğrencisinin cenaze namazını kıldıran bir öğretmene altını çizerek söylüyorum;
SEN İMAM MISIN? sorusu asla sorulamaz.
Üsteki örneklemlerle en son verdiğin örnekleme aslında farksız , yalnız Türkiye Cumhuriyet'inde tarihi boyunca okadar din istismar edildiki haliyle insanlarda artık paronaya durumlar hat safhada , Din üzerinden siyaset yapılan bir ülkeyiz istismarları artık sen düşün. ( Atatürk istirmarcılarıda görmezden gelinemez )
Cley efendi hokkabaz mokkabaz ayıp oluyor. Türkiye Cumhuriyeti Laik bir Devlettir , İran'ın rejimini eleştirirken şeriatçı , islamcı hokkabazlar ifadesi ne kadar yanlışsa senin kullandığın cümlede o derece yanlış.
Benim bu konu hakkında fikrim , Namaz kıldırmakla mükellef olan din görevlisi maaşlısı dururken yani konunun ehli , başka birinin kıldırması . Olayı bu pencereden gözlemlersek herhalde realiteye ulaşırız. Sonuç itibariyle olayı burda kimse canlı olarak gözlemlemedi , ortada bir habercinin kalemiyle yazılan haberi , varsayımlar üzerinden tartışıyoruz.
Şeriatçıyım diye geçinip hokkabazlık yapanlara sen de kullan bu ifadeyi. Laiklik nedir ? Bu yaşıma geldim bir laiklikliktir gider nedir ne değildir bi anlasam :)
Şeriatçıyım diye geçinip hokkabazlık yapanlara sen de kullan bu ifadeyi. Laiklik nedir ? Bu yaşıma geldim bir laiklikliktir gider nedir ne değildir bi anlasam :)
Sen değil zaten Laiklerde anlayamıyor onun ne olduğunu :)
Yani dünyanın en laik ülkelerine bak dini günlerini tatil ederler, bizde namaz vakitlerini tatil etmeye kalksan bir laiklik türküsü tutturulur gider. Oysa laiklik insana başkalarının inanç ve ibadetlerine dokunmadan inanabilme ayrıcalığı sağlar. Bugün laikliği örnek olarak aldığımız Fransa'nın işçi partisi ve materyalist kökenli Cumhurbaşkanı bile Fransa toplumu Katoliktir diyor. Evet Türk toplumu da genel itibariyle Müslümandır. Bunun yanında diğer dinleri de gözeterki, özellikle ibadet konusunda diğer dinlerin bir sorunu yoktur. Zira ibadet günleri resmi tatildir. Ama Müslüman Türk toplumunda, ibadet vakitlerinde yarım saat mola versen laik depresifler basar çığırtkanlığı...
Yahu laiklik laiklik derken biz toplumumuzun genel inancına aykırı şeyler mi yapacağız. Neyse efendim bugünkü laiklik çığırtkanlarını oluşturmada da gerici yobazların katkısı pek asımsanamaz, bunlardan birisi de Erbakan'dır. Malumunuz bu ülkenin başına imam hatip ve başörtüsü sorunu Erbakan'ın irticai tutumlarından ötürü musallat oldu. Zira günümüzde hala bu yobazlar düşüncelerini idame ettirebiliyorlar hatta bu yobazlardan çıkan oluşumlar iktidar dahi olabiliyor. Bu da ülkemizde malesef laiklerin eline koz veriyor...
Bir de şeydi sanırım, devlet memuru kendi mükellefiyetindeki işten başka iş yapamaz idi sanırım. Bir de camiilerde imamlık görevini icra edecekler sadece diyanet işlerinin atadıkları olabilir (ki bu yüzden dedem imamlık mesleğini bıraktı). Bu yüzden soruşturma açılmış olabilir... Ama elbette içerisnde artık laikliğe iman etmiş denilebilecek kadar zihinleri bulanmış kitleninde tesiri vardır...
Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek'in babası tedavi gördüğü hastanede vefat etti... 82 yaşındaki Durmuş Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de akrabası...
Cenaze töreninde sıradışı bir fotoğraf karesi vardı... Milletvekili Mehmet Çiçek, takım elbisesinin üzerine imam cübbesi giydi ve cenazenin başına geçti...
Vekil Çiçek, babasının cenaze namazını kendisi kıldırdı... Saflardaki en ön sırada ise akrabası olan Cemil Çiçek yer aldı...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
BİR KADININ DA CENAZESİNİ VEKİL KILDIRDI
Babasının cenazesinde imamlık yapan AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, daha sonra da aynı camiden kaldırılan Meymenet Arslan adlı kadının cenaze namazını kıldırdı
konu başlığındaki ile burdaki farkı bulalım
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.