PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kütüphanemizi İstiyoruz

Sivaslilar.Net
05.10.2009, 01:36
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Öğrenciler ve velileri kütüphane konusunda Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ten destek bekliyor.

Sivas Kent Meydanı Projesi çerçevesinde Selçuk Parkı içerisinde yer alan ve büyük bir kütüphane yapılması sözüyle yıkılan Halk Kütüphanesinin biran önce devreye sokulması bekleniyor.
Büyük bir kütüphane yapılması sözüyle Sivas Kent Meydanı Projesi çerçevesinde yıkılan Halk kütüphanesiyle ilgili öğrenciler ve velileri Vali Ali Kolat ve belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e seslenerek “ Kütüphanemiz yıkıldı, yerine söz verilen kütüphane yapılmadı. Behrampaşa İlköğretim Okulu içinde ayrılan küçük bir bölümde bulunan kütüphane uzak ve öğrencilere hitap etmiyor.

Yer sıkıntısı nedeniyle kitaplar kutularda yer alırken, personel sayısının azlığı ve yer uzaklığı öğrencilere kütüphaneden uzaklaştırıyor. Öğrenciler aradığı kitapları bulamıyor. Biran önce yeni kütüphanenin devreye sokulması bekleniyor

TEKEL BİNASI SÖZÜ NE OLDU?

Sivas Kent Meydanı Projesi çerçevesinde yıkılan ve Tekel Binasına yerleştirilmesine karar verilen Halk Kütüphanesinin şu andaki yeri içler acısı. Yer sıkıntısı nedeniyle kitaplar kutularda yer alırken, personel sıkıntısı nedeniyle öğrenciler istedikleri kitaplara ulaşamıyor. Veliler uzak olduğu için öğrencilerini Behrampaşa İlköğretim Okulu içerisinde bulunan kütüphaneye göndermiyor.
Veliler “ Sivas’ın en önemli kuruluşlarından birisi halk kütüphanesidir. Bir şehrin aynası durumundadır. Çocuklarımızın her zaman gittiği ve rahatça ödevlerini yaptığı kütüphaneyi yıktılar, Tekel Binasını vereceklerini söylediler ama kütüphanenin şimdiki durumu içler acısı. Biran önce kütüphane konusunda çalışma yapılmasını ve öğrencilerimizin mağduriyetlerinin dindirilmesini bekliyoruz. “dediler

SİVAS’A YAKIŞMIYOR

Behrampaşa İlköğretim Okulu içerisinde daha önceleri öğretmen evi, ardından kantin, daha sonra da akşam sanat okulu ve açık lise olarak hizmet veren, daha sonra eğitim araçları tarafından kullanılan yerin halk kütüphanesi olarak kullanılması velilerin tepkilerine yol açıyor. Veliler öğrencilerini göndermiyor, kütüphane olarak hizmet veren binada öğrenci istediği kitabı bulamıyor. Veliler “ Bu bina Sivas’a hiç yakışmıyor. Geleceğimizin temsilcileri olan çocuklarımıza böyle bir binanın layık görülmesi bizleri şaşırttı. Verilen söz yerine getirilsin ve kütüphane layık olduğu yere taşınsın” şeklinde sitemlerini dile getirdiler

BAKANLIK SANAT KÖŞESİNİ BURAYA MI YAPACAK

Öğrencilere bile hitap edemeyen ve kötü görüntüsü ile ambar gibi görünen halk kütüphanesine önümüzdeki günler içerisinde sanat köşesi yapılacağı öğrenci verilerini çileden çıkarttı. Öğrencilere bile hizmet edemeyen ve yer darlığı nedeniyle kitapların paketler içerisinde yer aldığı kütüphanenin bir bölümüne de Kültür Bakanlığı tarafından sanat köşesi yapılacağını ve burada fotoğraflar, Türk Müziği eserleri ve CD ile bakanlık eserlerinin yer aldığı eserlerin sergileneceğini duyduklarını dile getiren öğrenci velileri “Valimiz ve Belediye Başkanımızın biran önce kanayan yaraya parmak basmasını ve öğrencilerimizin mağduriyetlerinin dindirilmesini bekliyoruz. Öğrencilere hizmet veremeyen binada sanat köşesinin yapılmasını Sivas olarak bir kabullenemiyoruz. Halk kütüphanesi Sivas’ın aynası olmalıdır” dediler.

Yeni Ülke

sandalli
05.10.2009, 01:42
Kütüphanesiz bír sehir cok ilginc. Zaten okumayi seven bir toplum degiliz bir de kütüphanesiz olunca tam olmus. Yasasin kitapsiz hayat. :(

seva
05.10.2009, 16:54
Benim kütüphanem var kitap dolu bir oda tarih dini kitaplar romanlar çeşit çeşit kitaplar var hepsini zaman buldukça okuyorum hediye kitaplarda çok geliyor zaten en güzel hediye kitap diye düşünüyorum ve bi an önce Sivasa kütüphane lazım herkesin okuması gereken çok şey var...

KARAMELLL58
05.10.2009, 17:00
zaten herkesin evinde küçükte olsa kütüphane olması lazım hepimiz okumayı sevmeliyiz kütüphane açılmalı biranönce ki çocuklar kendini geliştirip okumayı sevsin

ismail 58
06.10.2009, 12:43
bizim zamanımızda sene 1987 lerde ilhalk kütüphanesi vardı şimdi duruyormu bilmem
bu konularda neden il milli eğitim müdüründen yardım beklenmez, il milli eğitim müdürü ve kurumundaki personel ne iş yapar nedir bu kurumun hizmet alanı bu eğitim öğretm kütüphane okul işlerinede bakmayacaksa ne işe bakacak biri bana anlatsın.

altuntas58
06.10.2009, 20:18
bizim zamanımızda sene 1987 lerde ilhalk kütüphanesi vardı şimdi duruyormu bilmem
bu konularda neden il milli eğitim müdüründen yardım beklenmez, il milli eğitim müdürü ve kurumundaki personel ne iş yapar nedir bu kurumun hizmet alanı bu eğitim öğretm kütüphane okul işlerinede bakmayacaksa ne işe bakacak biri bana anlatsın.
Meydandaki il halk kütüphanesi kent meydanı projesinden dolayı kaldırıldı şimdi kent meydanı çok güzel oldu kütüphaneyide tekelin boşalttığı binaya taşımayı düşünyorlarımış bence münasıp merkezi bir yer şimdiden hayırlı olsun

ismail 58
06.10.2009, 23:38
Meydandaki il halk kütüphanesi kent meydanı projesinden dolayı kaldırıldı şimdi kent meydanı çok güzel oldu kütüphaneyide tekelin boşalttığı binaya taşımayı düşünyorlarımış bence münasıp merkezi bir yer şimdiden hayırlı olsun

Abi İNŞALLAH olurda, ögrencilerimiz internet kafelere gidip hepten "sanallaşmadan" kitap okuma bilgiyi araştırma alışkanlığı edinirler.
tekel binasıda zararlı maddeler satış yerinden bilgi merkezine dönüşürki, manende insanı rahatlatır.
güzel haberlerinizi beklerim.

sandalli
07.10.2009, 00:57
Sivaslilarin okumaya cok ihtiyaci var, okumadan, kulaktan dolma bilgilerle PC basinda kendilerini alim sanip ahkam kesenlere, kütüphanenin yerini söyleyin.

Arif Coşkun
07.10.2009, 15:09
Okumanın öğrenmenin yaşı sınırı yoktur. En iyi arkadaş kitaptır diyerek daha çok okumaya yönelmeliyiz. Bir an evvel kütüphanenin yapılması dileğiyle.

goramaz
08.10.2009, 10:07
bir sivaslı olarak şu haberi okumaktan utanıyorum.

insanların dinlenmesi eğlenmesi için parklar pahçaler yapılır. internet kafeler kahvehaneler hınca hınç doludur..

ama bir iki sayfayı karıştırmak niyetiyle bir kütüphane açılmaz. vah ki vah..

ismail 58
08.10.2009, 11:59
bir sivaslı olarak şu haberi okumaktan utanıyorum.

insanların dinlenmesi eğlenmesi için parklar pahçaler yapılır. internet kafeler kahvehaneler hınca hınç doludur..

ama bir iki sayfayı karıştırmak niyetiyle bir kütüphane açılmaz. vah ki vah..

Bu mesajı alkışlamak istiyorum, hemde ellerim acıyana kadar.....