PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Böyle Eğitim Olur mu ?

Sivaslilar.Net
07.10.2009, 00:23
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Öğrenci velileri soruyor “Böyle eğitim olur mu ?. Her gün çocuklarımız nerde kaldı korkusu yaşamak istemiyoruz “ Milli Eğitim Bakanlığının öğrenci sayılarını azaltın, eğitimdeki kalite artar şeklindeki açıklamasının ardından okullarda özellikle öğrencilere ve eğitime yönelik çalışmalar başlatılırken, Kız Meslek Lisesinde ise yer darlığı nedeniyle bazı bölümlerde eğitim öğleden sonra başlıyor ve akşam 20.00de sona eriyor. Öğrenci velileri isyanda. Kız Meslek Lisesinde sınıf yokluğu nedeniyle öğleden sonra ders başı yapan öğrenciler gece saat 20.00’de okuldan çıkıyor. Servislerle evlerine giden öğrencilerin yanı sıra servisi olmayan öğrencileri ise velileri beklemek zorunda kalıyor.

Öğrenci velileri “ Kız Meslek Lisesinde bölümlerin fazla, kapasitenin ise yetersiz olmasıyla bu sıkıntının yaşandığı söyleniyor. Milli Eğitim böyle bir sıkıntı yaşayacaktı madem neden yeni bölümleri açtı. Her gün çocuğumuz nerde kaldı demek istemiyoruz. Valiliğimizin bu sıkıntıya çözüm bulmasını ve yeni bir tahsis etmesini bekliyoruz “dediler

BÖYLE OKUL OLUR MU?

Eğitim ve öğretim dönemi öncesinde bölümlerle ilgili olarak kendilerine bir açıklama yapılmadığını dile getiren öğrenci velileri “ Okulda Anadolu Ağırlama Gıda Teknolojisi, Anadolu Bilgisayar, Cilt bakımı ve kuaförlük, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları Teknolojisi, Tasarım Teknolojisi, Tekstil Konfeksiyon Teknolojisi ile birlikte 2003 yılından itibaren Anadolu Meslek Lisesi bölümüne erkek öğrencilerinde alınmasıyla birlikte öğrenci fazlalığı olurken, okul kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle bazı bölümlerin öğleden sonra eğitim vermesi bizleri sıkıntıya sokuyor. Saat 14.00’de çocuklarımızı okula gönderiyoruz. Akşam 20.00’de okuldan alıyoruz.Geç saatte okul önünde çocuk beklemekten bıktık. O saatte bir öğrencinin okuldan çıkması olur mu? Sanki gece öğretimi yapılıyor. Bizlerin mağduriyetin dindirilmesi amacıyla Vali Ali Kolat’tan destek bekliyoruz “dediler.

BAŞKA OKULDA EĞİTİM VERİLSİN

Bölüm çokluğu ve sınıf darlığı nedeniyle öğrencilerinin yeterli kapasitede eğitim alamadıklarını ve günlerini okul önlerinde geçirmek zorunda kaldıklarını dile getiren öğrenci velileri “ Normal eğitim istiyoruz. Okulda sınıf yok ise başka okuldan yararlandırılsın veya bir iki bölüm başka okula kaydırılsın. Kız Meslek Lisesi yanında çok sayıda okul var. Bu okullardan yararlanabilirler” şeklinde sitemlerini dile getirdiler.

Yeni Ülke

Sivaslisandy-58
07.10.2009, 01:49
TÜRKIYE ISE OLUR DIYORUM ÜZÜLEREK
HINDISTANDA YERDE ISIKSIZ DERS GÖREN COCUKLARI GÖRÜNCE NE AZIM DIYORUM.
BIZIM MILLIEGITIM BAKANLIGI NE YAPIYOR BILEMIYORUM YANI DEVLET DESTEKLI VE YARDIMLARLA BIR OKUL DAHA YAPTIRABILMEK BU KADAR ZORMU`DA!? COCUKLARI BIKTIRIP OKULDAN SOGUTMAYA YADA BAHANE UYDURUP BASKA OKULLARA KAYDIRILMAYA ITMEK NE KADAR DOGRU BILEMIYORUM!?
[/B][/FONT][/COLOR]

ayten58
07.10.2009, 02:22
durmadan kaldırım yapacaklarına okula ek bina yapsalar daha iyi değilmiydi binlerce lira gitti o kaldırımlara ne gereği vardı daha yepyeni çokda güzeldi güya işmi yapıyolar vallahi yeni başkan çok toy kan,atımce ne yapacağını kestiremiyor bence tecrübeli bir yardımcıya ihtiyacı var acilen yoksa bunca para hebaa olacak yok yere vallahi.

ABDULLAH DUMAN
07.10.2009, 08:29
Özellikle küçük çocuklar için uyku saati okuldan çıktıkları zaman böyle saçmalık olmaz

Salim58
07.10.2009, 09:02
bi düzenleme yapılır inşallah

altuntas58
07.10.2009, 13:14
Eğitim saati normal değil bir cözüm bulunması şart

Ayşegül1967
07.10.2009, 13:26
onaylamıyorum ama bence bu kadarda olumsuz bakmamak lazım olaya...Sonuçta okumak için imkanları var eğitim söz konusuysa bir takım zorluklarada katlanmak lazım diyorum...Üniversitelerde bile gece öğrenimi yapılıyor 2. öğretim adı altında...ve binlerce kız okuyor...

besyo_cu
07.10.2009, 13:44
onaylamıyorum ama bence bu kadarda olumsuz bakmamak lazım olaya...Sonuçta okumak için imkanları var eğitim söz konusuysa bir takım zorluklarada katlanmak lazım diyorum...Üniversitelerde bile gece öğrenimi yapılıyor 2. öğretim adı altında...ve binlerce kız okuyor...

Üniversite 2. öğretim ile burdaki olayı kıyaslamak yanlış olur. Üniversite 2. öğretimler bilinerek ve isteyerek yazılan tercih edilen durumlar. Burdaki durum ise çok farklı ve öğrenciler mağdur durumda. Doğrusu varken neden yanlış sistem olsun ki ?

Ayrıcada Üniversite 2. Öğretim de okuyan Bayan öğrencıler ile Lisede okuyanlar arasında da büyük yaş farkı var öyle değilmi ? Dediğim gibi bu 2 durumu kıyaslamak bence çok yanlış.