PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'da Güvercinlerin olabileceği Meydan ve Mekanlar

H_Turan
07.10.2009, 22:05
Arkadaşlar bugün doğan ürgübe sitede mesaj yazdım Sivasta güvercin toplanması için yer önerisinde bulundum.

Tarihi alanlarda,cami olabilir,meydanlarda toplanabilir hem hayvanlar doyar malum kışın aç kalıyor hemde sevap olur hemde yemi satan ekmek parası kazanır atanda sevap kazanır her yönden güzel uygulama İstanbulda görmüştürsünüz tarihi camilerin önünde olur ve meydanda ayrıca yurt dışında Avrupada bile vardır güvercinleri toplama bu sayede güzel görünüm olur hemde güvercinler doyar Uzağa gitmeye gerek yok Kayseride bile var şehrin tam merkezinde diğer şehirlerdede var şimdi diyeceksiniz pisletir diye pislettiğinden ne olacak suyla temizlenir ayrıca yarar sağlıyorsun eğer çok pisletse temizlenmese İstanbulda izin vermezler ayrıca kayseride izin vermezlerdi daha bir çok şehirde var.

Bu öneriyi geçen senede sami aydına sunmuştum bir cevap alamadım sami aydın gitti öneri bölümüne tekrar mesaj attım eğer karşılaşırsak bizzat söylerim önerimi.

Sizce Sivasta güvercinlerin toplanması nasıl fikir ve nereler olabilir benim ilk aklıma gelen yerler kale camii çevresi, buriciyenin önü ,çifte minarenin çevresi şifayenin önündeki yerler ,valiliğin karşısındaki alan (eski kütüphanenin olduğu alanlar). benim aklıma gelen yerler buraları sizce buralardan hangisinde olabilir yada başka önerdiğiniz yer belki belediye başkanıda bu önerimizi dikkate alır.

Yorumlarınızı bekliyorum.

altuntas58
07.10.2009, 22:14
Güvercinler büyük şehirlerin hepsinde var bulundukları ortamlarlarda bu kuşlara ilgi ve alaka olunca orayı mesken tutuyorlar sivasımızda neden olmasın bence Çok güzel düşünmüşsünüz inşallah öneriniz kabul olur

suzii
07.10.2009, 22:17
çok güzel olur bence. düşündüğünüz yerlerde güzel.
sivasımızın böyle bir değişikliğe çok ihtiyacı var.

ismail 58
07.10.2009, 23:08
Evet güzel bir düşünce,
bende bir yer önermek istiyorum.
Numune hastanesinin altındaki 27 haziran öğretmenler parkı,
hem hasta olan vatandaşlara bir yaşama ve hayat mücadelesi görüntüsü verip, hallerine şükretme duygusu ve hayat mücadeleleri gelişir.

H_Turan
07.10.2009, 23:54
Evet güzel bir düşünce,
bende bir yer önermek istiyorum.
Numune hastanesinin altındaki 27 haziran öğretmenler parkı,
hem hasta olan vatandaşlara bir yaşama ve hayat mücadelesi görüntüsü verip, hallerine şükretme duygusu ve hayat mücadeleleri gelişir.

27 haziran parkıda güzel fikir ben orayı düşünmemiştim sağol fikrin için.

Yorumlarınızı bekliyorum.

LaEdri
08.10.2009, 00:27
Ulu Camii bence biçilmiş kaftan.O mistik havaya kuşlar yakışır..

Cley
08.10.2009, 01:15
Güzel fikir. Kent meydanının bir köşesi ayarlanabilir.

GuNaY
08.10.2009, 01:18
Kent meydanı, Müze yanı buna en uygun yerler gibi görünüyor. Ancak genel olarak güvercinler Camii önlerinde yada avlularında oluyor.

Buruciye, Şifaiye ve Kale Camii üçgeni buna en uygun yer gibi.

ismail 58
08.10.2009, 01:39
hepinize katılıyorum ve destekliyorum bu konuda yazdıklarım kesinlikle eleştiri olarak yalnış algılanmasın.

ancak kent meydanı camii yanı gibi yerler kalabalık olduğu için birde kuşlar için oluşan kalabalık akışı yavaşlatıp, özellikle çocuklar için trafik açısından tehlike oluşturabilir.
aksu parkı veya ne bileyim başka bir parkta olabilir ama bu düşünce hayata geçirilirse mutlaka çok iyi olacak.
turan kardeşim bir tavsiyemde bu müracaatını daha gerçekci olarak mesela dilekçe yazılı metin şeklinde direk ilgili kuruma yaparsan daha iyi sonuç alabilirsin diye düşünmekteyim.

Salim58
08.10.2009, 07:59
güzel bi düşünce olurmu derseniz olur derim neden olmasın yeterki bakalım koruyalım sevelim taşlamayalım ulu cami uygun avlusu geniş çevresi sakin benim fikrim burası en uygun yer tabi olursa

H_Turan
08.10.2009, 09:50
güzel bi düşünce olurmu derseniz olur derim neden olmasın yeterki bakalım koruyalım sevelim taşlamayalım ulu cami uygun avlusu geniş çevresi sakin benim fikrim burası en uygun yer tabi olursa

Benimde ora aklama geliyor yeterki olsunda nere olursa farketmez çoğu yer uygun.

Salim58
08.10.2009, 09:56
Benimde ora aklama geliyor yeterki olsunda nere olursa farketmez çoğu yer uygun.

uygun olmasına uygunda bak bi olsun belediye her işi yaptı bitirdi sıra kuşlara geldi diyecekler:) ben bundan eminim

goramaz
08.10.2009, 09:57
hayır ulucami olmasın .. hem çok gerekli değil bence..

Salim58
08.10.2009, 10:07
hayır ulucami olmasın .. hem çok gerekli değil bence..

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

burası ist eminönü cami okadar hoş bi görüntü oluşuyorki hele onlara yem atmak ayrı bi güzellik aynı olay buradada var hacı bayram camisindede var ve bazen uğradımmı hemen kuşların yanına gider yem atarım nedense çok seviyorum

H_Turan
08.10.2009, 10:25
uygun olmasına uygunda bak bi olsun belediye her işi yaptı bitirdi sıra kuşlara geldi diyecekler:) ben bundan eminim

Muhalefet olsun yeterki derler salim abi ama kötü olsa komşumuz kayseri yapmazdı kala surlarının yanına ve pastırmacılar çarşısının önü tam ayrıca yem satanda para kazanıyor.

goramaz
08.10.2009, 15:31
Muhalefet olsun yeterki derler salim abi ama kötü olsa komşumuz kayseri yapmazdı kala surlarının yanına ve pastırmacılar çarşısının önü tam ayrıca yem satanda para kazanıyor.

evet H Turan kardeşim ben hep seni takip ediyorum sana muhalefet için herşeye karşı çıkarım başka işim gücüm yok çünkü...

ulucamii olmaz dedim olur diyenlere laf yok da olmaz diyenlere mi laf var?ben ulucamiide hzur buluyorum kuş pislikleriyle tüğleriyle rahatsız oluyorum bireysel bir tercih söyledim geçti. büyütmenin ne anlamı var..yani sivaslılar olarak kuş sanayiinden gelecek paraya medet umacak kadar mı fakirleştik..zevk meselesi o kadar

LaEdri
08.10.2009, 16:43
Muhalefet olsun yeterki derler

Hem fikirlerinizi bekliyorum diyorsun hem de olumsuz fikir belirtenlere muhalefet deyip tepki veriyorsun.Olmaz ya! O halde "beni destekleyen fikirlerinizi bekliyorum" yazsaydın anlam karmaşası olmazdı.:rolleyes:

H_Turan
08.10.2009, 18:05
Önerileriniz için sağolun.

hasanbrs
30.10.2009, 22:17
çok güzel bir düşünce tebrik ediyorum

H_Turan
03.11.2009, 10:49
çok güzel bir düşünce tebrik ediyorum

Ama Olmaz Diye düşünüyorum keşke olsaydı.:mad:

seva
12.11.2009, 18:46
Çok güzel düşünmüşünüz inşallah öneriniz kabul olur

NECMEDDİN ÖZBEK
21.10.2010, 20:53
harika bir düşünce inşallah hayata geçirilir en uygun yer kale camii ce cıbırlar parkı çevresi olur gündeme getiren arkadaşı yürekten kutluyorum

H_Turan
21.10.2010, 22:13
harika bir düşünce inşallah hayata geçirilir en uygun yer kale camii ce cıbırlar parkı çevresi olur gündeme getiren arkadaşı yürekten kutluyorum

Sağolasın.

Yapılırsa Güzel olur.

aysima58
22.10.2010, 02:01
bencede çok güzel bir fikir ama yapmazlar keşke yapsalar
bende eski tahıl meydanıyla kongre lisesinin önünü düşünmüştüm ama olmaz diyceksiniz galiba.

izmirliyigido
22.10.2010, 09:23
Güzel bir düşünce... Genelde kent meydanlarında olması çok güzel oluyor. Ama özel günlerde, bayram, miting vb sosyal olaylarda kalabalık olacağı için engel olmayan yerler tercih edilmeli...Bence en uygun yer eski kütüphanenin yer.