PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elma sirkesi mucize yaratıyor.

heartache58
17.10.2009, 13:32
ELMA SİRKESİ MUCİZE YARATIYOR

09 Ekim 2009 Cuma 11:18

Kepeksiz ve parlak saçlar için;
saçınızı yıkadıktan sonra, durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçlarınızın kepekten arındığını ve parlaklaştığını göreceksiniz.

Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.

Ciltteki lekelere;
Dörtte bir litre suya, üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın, ateşi kısın. Başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

Varisli damarlara;
Bir bezi elma sirkesine batırıp, sıkın. Bezi varisli bölgeye sarın ve 30 dakika bekletin. Bu süre içinde bacaklarınızı yukarı kaldırarak dinlendirin. Sabah-akşam tekrarlayın.

Zayıflamak için ;
Bir bardak suya bir-iki kahve kaşığı elma sirkesi ve bir kahve kaşığı bal ekleyip, karıştırın. Uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında, düzenli kilo vermenize katkı sağlar.

not: (Zayıflamak için ve Saçta gerçekten cok işe yarıyor denenmiştir :) )

Salim58
17.10.2009, 13:34
güzel bilgiler paylaşım için teşekkürler

son madde tam bana göre hemen denemem lazım ;)

KARAMELLL58
17.10.2009, 13:46
Ciltteki lekelere;
Dörtte bir litre suya, üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın, ateşi kısın. Başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

ya bunu bi arkadaşıma denedik cildinde siyah noktalar falan vardı oda sirkeyle su kaynayınca çok iğrenç kokuyo bide yüzünü buhara tutunca kızın midesi bulanmıştı :D

heartache58
17.10.2009, 13:47
Rica ederim.abi son madde senin işine hiç yaramaz,bizlere göre o :) deneyecek olan biri çıkarsa bi bilgi vereyim ben balı sevmediğim için pekmezle denedim oda işe yarıyor :)

heartache58
17.10.2009, 13:48
Ciltteki lekelere;

ya bunu bi arkadaşıma denedik cildinde siyah noktalar falan vardı oda sirkeyle su kaynayınca çok iğrenç kokuyo bide yüzünü buhara tutunca kızın midesi bulanmıştı :D

evet kokusu kötü ama sonucları guzel. bnde iştahım kapansın,kilo vereyim diye nasıl içmiştim bana sor:)

KARAMELLL58
17.10.2009, 13:52
valla iyi cesaret tebrik ederim onun kokusunu kaldırmak felaket bişeyy bide içmişsin tebrik ederim evet doğrudur sonuçları iyi olabilir bizim kız ilk deneyişte pes etti kokusunun ağırlığından:D

goramaz
17.10.2009, 14:02
sirke Efendimizin en sevdiği katıklar arasındadır. Faydalarını ben de okumuştum..

Ümmetimin fesada uğrayacağı bir zamanda benim sünnetime uyanlar kurtulacaktır diyor efendimiz.. bu hadisini manevi anlamının yanında maddi anlamıyla da düşünmek gerek..çok değil Birkaç yıl içerinde tıp dünyası ''tıbbı nebevi''ye dönecektir. bu benim öngörüm...

heartache58
17.10.2009, 14:17
Evet bende duymuştum,Kardeşim Kur'an kursunda kaldığı zaman boğazı şişmişti cok kötü, ve hocaları elma sirkesinin şifalı olduğunu soyleyip içirmişler gerçektende ilaçlardan daha cok tesir edip geçirmişti hemen. Bilginize teşekkürler goramaz.

ayten58
17.10.2009, 14:35
efendimiz s.a.v. hazretleri ekmeğini banıp yerken dua etmişlerdi rabbineki yetmiş derde deva olsun diye ve öylede olmuş zaten bende sizlere bi iki elma sirkesinin faydasını yazayım
bu tamamen tesadüftür ama ben buldum
biliyosunuz benim sedefim var bitkisel yağ kullanıyordum yağ yakarak iyileştiriyordu sedefi alnımdada sedef vardı o yağdan alnımada sürünce yandı ve kocaman siyah iz bıraktı
bende elma yağı aldım faydası olmadı
elma sirkesi aldım her akşam yatmadan önce yüzümü yıkayıp sirkeyi bamukla yüzüme sürüp yatıyordum ve benim birde migrenim vardıki acile gitmeden geçmezdi bir altı ay kullandım ama beynim akıyor gibi oluyordu resmen ve ben migrenden elma sirkesi sayesinde kurtuldum sekiz yıldır hiç başım ağrımıyor sinüziti olanda kullana bilir yanık izi olana birebirdir

suzii
17.10.2009, 14:48
Bu sirkenin şişmanatıcı etkisi yok mu:)
ben değilde bir arkadaşın çok ihtiyacı var.:D:D

ayten58
17.10.2009, 14:54
yok anam o arkadaşına söyle 38zinden sonra istemesede şişmanlar zaten ve bugünlerini çoook arar ben 7 8 yıl önce yazın 37ye düşüyordum kışın 40 açıkıyordum
şimdi 61 kiloyum ve o günlerimi çok arıyorum.

suzii
17.10.2009, 15:27
yok anam o arkadaşına söyle 38zinden sonra istemesede şişmanlar zaten ve bugünlerini çoook arar ben 7 8 yıl önce yazın 37ye düşüyordum kışın 40 açıkıyordum
şimdi 61 kiloyum ve o günlerimi çok arıyorum.

abla aramızda kalsın ama zayıf olan benim.;)
bu kilo ile 38 ime zor girerim.
neden her yerde zayıflamanın formüllerini veriyorlar da
şişmanlamanın formülünü vermiyorlar:mad:

Salim58
17.10.2009, 15:29
abla aramızda kalsın ama zayıf olan benim.;)
bu kilo ile 38 ime zor girerim.
neden her yerde zayıflamanın formüllerini veriyorlar da
şişmanlamanın formülünü vermiyorlar:mad:

konu başlığındaki son madde sana göre tavsiyemdir :D

suzii
17.10.2009, 15:31
konu başlığındaki son madde sana göre tavsiyemdir :D

:Dsağol abi.
istersen sen önce bir dene
sana iyi gelirse bende denerim

Salim58
17.10.2009, 15:35
:Dsağol abi.
istersen sen önce bir dene
sana iyi gelirse bende denerim

bana iyi geleceğini düşündüğüm için.
ilk yorumumda o maddeyi kendime uygun gördüm zaten :)

ayten58
17.10.2009, 15:45
bak güzelim senin yapacağın en önemli şey iştah açıcı aktarlarda satılan bitkisel ilaçlar felaket kilo aldırıyor ama sen kaç kilosun kız önce onu bir söyle ben evlenene kadar 30 dum vallahi evlendim çocuk doğurunca 35 çıktım son doğurmamda 2 daha koydum o kiloyla 39 yaşıma kadar dolaştım sonra kortizon ilaçlar kullanınca duba gibi oldum gerçi kardeşim şimdi tam kilon ne az ne çok diyorlar ama bana fazla geliyor.

suzii
17.10.2009, 15:57
benim kilom 43:mad:

Kardelencicegi
19.10.2009, 12:57
KİLO ALMAK İÇİN PÜF NOKTALARI

Çevremizde kilo vermek isteyenlerin aksine kilo almak isteyenlerin de karşımıza çıktığına tanık olmuşuzdur.
Öncelikle enerji tüketiminin enerji harcamasından az olduğu durumlarda kilo alamama durumu ile karşılaşılacağını belirtmekte yarar var.
Bu durumun yanı sıra kilo alamamanın birkaç sebebi olabilir:
Kişi sigara içiyorsa bu durum besinlerin gerçek kokusunu ve tadını algılamasına mani olarak iştahını baskılayabilir.
Bağırsak kurtları tüketilen besinleri sizinle paylaşır. Gaita (dışkı) testi ile bağırsaklarda parazit olup olmadığı test edilebilir.
Bir de hormonal nedenlere bağlı olarak kilo alamama durumu gerçekleşebilir.
Tiroit hormonları ve böbreküstü bezlerinin çalışma durumu bu soruna yol açabilir.
Fazla kilo nasıl kalp - damar hastalıklarına yol açıyorsa, aşırı zayıflık da böylesi bir sonuca,
adet düzensizliklerine, kansızlığa vs yol açabilir.
O nedenle kilo almak için aşağıdaki önerilere dikkat etmekte yarar vardır:

o Asla öğün atlanmamalı, günde 6 öğün beslenilmelidir.

o Öğünler 3 ana, 3 ara öğün şeklinde olmalıdır. Öğün araları 2.5 saat kadar olmalıdır.

o Yemekler ne çok hızlı ne de çok yavaş bir şekilde yenilmelidir.

o Ana öğünlerinizde besin çeşitliliğine önem veriniz. 4 temel besin grubunu mutlaka bir arada tüketmeye çalışınız.

o Mümkünse süt - yoğurt miktarı artırınız.

o Süte nesquik, şeker, bal veya tercihen pekmez ilave edebilirsiniz.

o Yoğurda toz şeker veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz.

o Aralarda hamburger yenilmesi de uygun olabilmektedir. Ayrıca yağlı tohumlar (fındık, yerfıstığı, badem, ceviz) ve kuru meyveler de kilo almaya yardımcı olurlar.

o Şekerli limonata ve taze sıkılmış meyve suları da kilo almaya yardımcı olmaktadır.

o Muhallebi üzerine 1 - 2 kaşık fındık veya ceviz içi konulması hacim olarak bir artış sağlamazken besin içeriği ve enerji açısından önemli bir artış sağlamaktadır.

o Ayrıca kabak tatlısı, meyve jölesi, komposto, hoşaf, sütlü tatlılar (dondurma, sütlaç, muhallebi, kazandibi, puding), tahin - pekmez gibi tatlılar da sağlıklı bir şekilde kilo almanızı sağlayacaktır.

o Makarnanın üzerine sos, peynir, yoğurt, kıyma gibi ilaveler yapılması kilo almaya yardımcı olabilmektedir.

o Şeker, kolesterol, tansiyon yüksekliği, karaciğer yağlanması veya safra kesenizin alınması gibi bir probleminiz yoksa her gün bir adet haşlanmış yumurtanın beslenmenize eklenmesi faydalı olacaktır.

o Öğünlerde yağda kızartılmış, çok yağlı yemekler yer almamalıdır.

o Yiyeceklerinizi haşlama, ızgara yapma, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri ile hazırlayınız.

o Mümkünse katı margarinlerden ve tereyağından uzak durulması gerekmektedir. Tercihen zeytinyağı, mısırözü yağı, soya yağı, kanola, bitkisel karışım yağlar veya fındık yağı gibi bitkisel sıvı yağlar kullanılmalıdır.

o Zayıflığın bir nedeni de psikolojik olduğu için ferah, rahat ve temiz bir ortamda yemek yenilmesi gerekmektedir.

o Sadece yaşamak için yemeyin, biraz da yemek için yaşayınız.

o Tıkanmanıza yol açmaması adına yemekle birlikte çok fazla sıvı alınmamalıdır.

o Sigarayı içiyorsanız mutlaka bırakmalısınız.

Not: Ins kilo almak isteyen arkadaslarimiz faydasini görür.:)

Salim58
19.10.2009, 13:29
maddeler çok güzel ama bana uyan az tamamını yapmak lazım oda mümkün değil ozaman böyle devam :)

seva
19.10.2009, 13:42
Elma sirkesi çok güzel bir tedavici...