PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yasağa Rağmen Bıçağa Devam

Sivaslilar.Net
15.11.2009, 02:01
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Bıçak taşımanın yasak olduğu Sivas'ta en fazla işlenen suçlar arasında bıçak taşıma ve bıçakla yaralama olayları yer alıyor Sivaslılar yasağa rağmen bıçak taşımaktan vazgeçmiyor

Polis yaptığı rutin kontrollerde haftada 15-20 kişiye Kabahatler Kanunu'na aykırı olarak kesici alet taşımak suçundan para cezası kesiyor.

Gençler arasında bıçak, kesici ve delici aletlerin taşınmasının bir özenti haline dönüşerek yaygınlaştığı, bunların teşhir edilerek toplumda korku ve paniğe neden olduğu gerekçesiyle Sivas Valiliği İl Güvenlik Komisyonu, 1997 yılında il genelinde bıçak taşımanın yasaklanmasını kararlaştırmıştı. Yasağın alındığı tarihlerde polis tarafından yapılan sıkı denetimler sonuç vermiş ve bıçak taşıma ve bıçakla yaralama olaylarında gözle görülür bir azalma yaşanmıştı. Gelinen noktada ise suç oranının artmaya başlaması bu yasağın neredeyse unutulduğunu ortaya koyuyor.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugünlerde kontrollerini sıklaştırarak bıçak taşıma yasağını tekrar gündemde tutmaya çalışıyor. Bu kapsamda Kabahatler Kanunu kapsamına giren yasağa uymayanlar hakkında 140 TL para cezası uygulanıyor. Valilikten alınan bilgiye göre, haftada 15 ile 20 kişiye kesici alet taşımak suçundan para cezası kesildiği öğrenildi. Rutin denetimleri yeterli bulmayan bazı vatandaşlar, denetimlerin sıklaştırılarak bıçak taşıma kültürünün tamamen ortadan kaldırılmasını istiyor.

Bu arada bıçak taşımanın yasak olduğu Sivas'ta, bıçak yapan ve satan işyerlerinin de kontrol altına alınması gerektiği ifade ediliyor. Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, zorunlu olan veya ev gereci olarak kullanılan bıçakların nakillerinin bavul, valiz, takım veya el çantalarında, çuval, bez, torba veya ambalajlarda, araçların bagaj veya torpido gözlerinde, ani olaylarda kullanmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle paketlenmiş halde taşınabileceğini belirtti.

Samanyolu.com

yiğidoturan
15.11.2009, 02:12
huylu huyundan vazgeçmez on seferde yakalansa ertesi gün yine bıçak alır (tecrübeyle sabittir) :)

Dilsad Hatun
15.11.2009, 13:41
Ülkücü'ye eskiya diyenler , kendi memleketinin gençlerini görmüyor sanirim.!
Yoldan geceni'de döverler , harac'da keserler artik Biçak var nede olsa :)

Arif Coşkun
15.11.2009, 13:48
Gençler ne yazıkki hergeçen gün sevgiden, saygıdan, hoşgörüden uzaklaşıyor. TV.lerde boy gösteren çetecilik, mafyacılık, şef'cilik gibi dizi, filmler çok kötü örnek olmakta. "Ne ekersen onu biçersin" Bu söz çok doğru bir sözdür. Eğitim, eğitim, eğitim. Bunların başlıca nedenleri bundan yoksunluktur.
O bıçak yerine, elinde kalem olmalı, şiir, hikaye sevgi, barış, kardeşlik makaleleri yazmalı o eller, başka şeyler için olmamalı.

altuntas58
15.11.2009, 14:13
Bıcak taşımak zayıfların ve korkakların işi

SsİiVvAaSsLlIı
15.11.2009, 14:19
bunun tek sebebi eğitimsizlikten kaynaklanıyor. kendini bilen insan bıçak yerine aklını kullanmalıdır. aklını kullanmayı bilen insan az ama... neyse.....

LaEdri
15.11.2009, 15:03
Bir an sinirlensen,öfkeni kontrol edemezsen mazallah katilsin.

Gençlerde özenti çok.Televizyonalrda ne görürlerse onu örnek alıyor şebekler.

barikat58
15.11.2009, 18:56
Bıçak bir sanatın adıdır :) Meşhur olan Sivas bıçağını gururla taşıyan ve böyle bir bıçağımız olduğunu çevreye bildirmek isteyen arkadaşları kutlarım :D

Klimasuyu
15.11.2009, 19:13
Çocuklar belki Kurban Bayramı'na hazırlık yapıyorlardır..:)

Cley
15.11.2009, 19:16
Ben taşıyorum. Hem de Sivas bıçağı :)

barikat58
15.11.2009, 19:37
Ben taşıyorum. Hem de Sivas bıçağı :)

işte bu helal sana :D senin sayende kim bilir kaç kişi sivas bıçağı diye meşhur bir bıçak olduğunu bilecek :) her genç sivas bıçağı taşımalı ve sokakta,parkta ağaçlara ismini yazıp altına sivas bıçağı ile yazdığını not dusmelidir :D

Kibrisli
15.11.2009, 19:44
Bende taşıyorum bıçak... Her an ihtiyaç olabilir, ille birini mi bıçaklamak gerek... Şişe açarsın, portakal, elma soyarsın, karpuz kesersin fakat önemli olan bu değil... Bu ne biçim bir haber??? 2 Temmuz olaylarının Sivas'a mal edilmesi kadar Sivas'a zarar veren bir haber... Sanki başka şehirlerde böyle birşey yok, sanki başka şehirlerde insanlar bıçak taşımıyor... Bana Adana'da, Trabzon'da, İstanbul'dakii silah taşıyanlardan bahsetsinler... Haber yapmak için haber yapıyorlar biz de bunu siteye koyuyoruz...

serhat_58
15.11.2009, 22:35
bende silahimnan gezerim, kimse bisey diyemez:)

LaEdri
15.11.2009, 23:00
Yahu istediğinizi taşıyın yasak olmadığı sürece..Günlük hayatta pek çok olayla karşı karşıya geliyoruz,bir an öfekemize yenik düşüyoruz.İşte öfkemize yenik düştüğümüz anlarda yanımızda bıçak ve silah olunca suç işleme oranımız daha da artıyor..

serhat_58
15.11.2009, 23:06
Yahu istediğinizi taşıyın yasak olmadığı sürece..Günlük hayatta pek çok olayla karşı karşıya geliyoruz,bir an öfekemize yenik düşüyoruz.İşte öfkemize yenik düştüğümüz anlarda yanımızda bıçak ve silah olunca suç işleme oranımız daha da artıyor..

bosver artsin abim:), pislikleri temizleriz iste

besyo_cu
16.11.2009, 00:55
Bende taşıyorum bıçak... Her an ihtiyaç olabilir, ille birini mi bıçaklamak gerek... Şişe açarsın, portakal, elma soyarsın, karpuz kesersin fakat önemli olan bu değil... Bu ne biçim bir haber??? 2 Temmuz olaylarının Sivas'a mal edilmesi kadar Sivas'a zarar veren bir haber... Sanki başka şehirlerde böyle birşey yok, sanki başka şehirlerde insanlar bıçak taşımıyor... Bana Adana'da, Trabzon'da, İstanbul'dakii silah taşıyanlardan bahsetsinler... Haber yapmak için haber yapıyorlar biz de bunu siteye koyuyoruz...

Burak abi bende kesinlıkle senın gibi düşünüyorum ancak Sivasımız hakkında kimlerin nasıl haber yaptıgını göstermek açısından da böyle haberlerin sitemizde olmasından yanayım.

Kibrisli
16.11.2009, 12:01
Burak abi bende kesinlıkle senın gibi düşünüyorum ancak Sivasımız hakkında kimlerin nasıl haber yaptıgını göstermek açısından da böyle haberlerin sitemizde olmasından yanayım.

Osman iyi güzel de ne yaptık? Siteye koyduk benim dışımda bir tek kişi girip e posta yolladı mı bunlara? Ne yapıyorsunuz siz? Türkiye'de haber olacak bu kadar konu varken bu mu yani yapabildiğiniz haber diye... Bilmiyorum oldu mu kınayan... Biz Sivas'lılar Türkiye'nin en kalabalık olmasına rağmen en Örgütsüz halkıyız o yüzden de ne devlet desteği alabiliyoruz, ne hükümeti zorlayıp yatırım yaptırabiliyoruz ne de hakkımızda çıkan ya da çıkacak olan bu kötü haberleri engelleyebiliyoruz... Varımız yoğumuz bir Sivasspor vardı o da kötü bu sene... 4 Eylül'ü iyi değerlendiremiyoruz... Vekilimiz Bayram ilan edilsin diye önerge sundu meclise Sivas halkı arasında örgütlenip te meclise göndermek için bir imza toplamıyor... Samanyolu'nun asıl haber yapması gereken bu "Kalabalığa Rağmen Örgütlenmemeye Devam" diye...