PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de Bu da Oldu

Sivaslilar.Net
18.11.2009, 14:31
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ta bir doktor, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden kalan 1 liralık borcu için beş liralık posta masrafını görünce şaşırıp kaldı. Yaşanan trajikomik olay, ödeme bildirimini hazırlayan memurları da güldürdü.

Devlet bir liralık alacağını beş lira harcayarak tahsil etti.

1 Liralık borç için beş liralık pul yapıştırıp vatandaşa gönderdiler. Güler misin ağlar mısın dedirten traji komik olay Sivas'ta yaşandı.

Herşey, Dr. Hüseyin Yalçın'a Sivas Vergi Dairesi Müdürlüğü'nden bir zarfla başladı.

Doktor Yalçın, borcun meblağının 1 lira olduğunu görünce önce rahat bir nefes aldı. Ancak sonrasında yaptığı hesap karşısında şaşırıp kaldı.

Doktor, büyük ihtimalle memur hatasından kaynaklanan ve 5 yıl geçmesine rağmen herhangi bir bildirimde bulunulmayan 1 liralık vergi borcundan yasal faiziyle birlikte 2 lira 60 kuruş ödeyerek kurtuldu. Ancak devlet yine zarardaydı.

Astarı yüzünü geçen tahsilat bildirimini hangi memurun hazırladığı merak konusu. Ancak duruma Vergi Dairesi'nde ödemeyi alan memurlar bile şaşırmış.

Arif Coşkun
18.11.2009, 22:02
Tipik bir Türkiye'de ancak olur cinsinden bir haber çokta şaşırmadım :)

Dilsad Hatun
18.11.2009, 22:28
Oh üzerine'de Faiz , Yazik milletime . Bazen diyorum AB gerekli diye :rolleyes:

altuntas58
18.11.2009, 23:09
1 Liralık borç için beş liralık pul yapıştırıp vatandaşa gönderen zihniyet utansın A KE PE kürt acılımıyla uğraşana kadar kamudaki bütün kurumlar hantal durumda hepinin acılıma ihtiyacı var asıl acılım bu kurumlar istiyor bizlerden oy isterken bütün bu formaliteleri düzelteceğiz diyerek secildiniz işte size fırsat bizler size ülkemizi düzeltin diye oy verdik

Sabiha Serin
19.11.2009, 00:42
İŞTE TÜRKİYE GERÇEKLERİ

Ne yazık ki daha buda neki diyoruz. Vatandaşa giden vursun, gelen vursun.

Ülkemizin nasıl başarısız yönetildiği gerçeği işte ortadadır.

vah halimize vahh..

abircan
19.11.2009, 01:29
AZİZ NESİN NİYE AZİZ NESİN OLARAK YAŞADI ÖLDÜ VE HALA YAŞIYOR
İŞTE TAMDA BU AZİZİLİKLERDEN DOLAYI

ismail 58
19.11.2009, 01:35
Neye şaşıyorum
bu sanki ilk defa olmuş ilk defa duyulmuş gibi yorum yapılıyorda ben asıl ona şaşıyorum.

ismail 58
19.11.2009, 01:37
biliniz ki,
devlet 3 lira alacağı varsa, 5 lira harcasada onu alır.
5 lira vereceği varsa da, 10 lira harcasa da onu öder.

bu ilk defa olan bir olay değilki bu hep böyle olmuştur ve olmayada devam ediyordur.

Arif Coşkun
19.11.2009, 10:43
1 Liralık borç için beş liralık pul yapıştırıp vatandaşa gönderen zihniyet utansın A KE PE kürt acılımıyla uğraşana kadar kamudaki bütün kurumlar hantal durumda hepinin acılıma ihtiyacı var asıl acılım bu kurumlar istiyor bizlerden oy isterken bütün bu formaliteleri düzelteceğiz diyerek secildiniz işte size fırsat bizler size ülkemizi düzeltin diye oy verdik

Aynen katılıyorum abii, ondan sonrada bütçe neden 50 milyar dolar açık verir diye feryat ederler.

"Bilgililer ilgisiz, ilgililer bilgisiz" olduğu sürece bu tür yaşantıdan kolay kolay kurtulacağa benzemiyoruz...

fertelliyim
25.11.2009, 09:28
Ne Devlette Milletin alacağı Nede Milletin Devlette alacağı kalır Her iki şekildede Devlet zarara uğrasada Alacağını alır Vereceğini verir.