PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30 Bin Aile Yardımla Geçiniyor

Sivaslilar.Net
23.11.2009, 14:56
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

İşsizliğin en büyük sorun olduğu Sivas’ta resmi rakamlara göre 30 bin aile kurum ve kuruluşlardan aldıkları yardımlarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay Sivas Şubesi, Sosyal Hizmetler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi 2008 yılı verilerine göre 30 bin aile, bu kurumlardan yapılan ayni ev nakdi yardımla geçimlerini sağlıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2008 yılı verilerine göre, 18 bin 309 aileye 12 bin 675 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü 3 bin 803 aileye bin 844 TL ayni ve nakdi yardım yaptı.

Sosyal Hizmetler ve Kızılay Sivas Şubesi bin 77 aileye bin 65 TL ayni ve nakdi yardım yaptı. Nakdi yardım yapmayan ve sadece ayni yardım yapan Sivas Belediyesi ise 6 bin 500 aileye yardım yaptı.
Ayrıca Sivas Belediyesi tarafından 2006 yılında kurulan ve süper market gibi hizmet veren Gıda Bankası sayesinde de yardıma muhtaç aileler ihtiyaçlarını buradan temin edebiliyorlar. Resmi kurumların dışında hayır derneklerinden yapılan yardımlarla hayatlarını sürdürmeye çalışanlar göz önüne alındığında ortaya düşündürücü rakamlar çıkıyor.

105 BİN YEŞİL KARTLI VAR

Sivas’ta 30 bin aile kurumlardan aldığı yardımlarla hayatlarını devam ettirmeye çalışırken 105 bin civarında yeşil kartlı bulunuyor. 630 bin nüfusu olan Sivas’ta bu rakamlar yoksulluğun rakamsal ifadeleri olarak kendisini gösteriyor.

Sivas’ı bu düşündürücü ve ürkütücü tablodan kurtarmak ise siyasetçilere düşüyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler başta olmak üzere büyük bir bölümünü gençlerin oluşturduğu işsizlere yapılan yardımlarla övünmek yerine yatırımcıları Sivas’a getirecek projeler ortaya koymak, yeni iş sahaları açmak ve istihdam sağlamak gerekiyor.

Sivas Hurdogan

arikarinkuchi
23.11.2009, 15:05
inşallah yüce ALLAH'ım yardıma ihtiyacı olanlara bi gelir kapısı açar

sivaslıgenç
23.11.2009, 15:38
Sivasın yarısına yakını yardımla geçiniyor, gerçektende hiç gelişmemiş bir kasaba gibi Sivas.
Hiç bir şeyin kıymetini bilmiyoruz.

abircan
23.11.2009, 17:52
telekulak partisi onu bunu dinleyeceğine yoksul halkın dertlerine kulak kesilsin, utanılacak günlere gidiyoruz, 1.ve 2. dünya savaşı yıllarına geri döndü memleket, olanda var olmayanda yok yok yok her kapı kapalı, en önemliside iş kapısı, iş olmadan dağıtılan her yardım sadaka hayra alamet değildir 30 bin aile 150 bin nüfus eder buda her dört sivaslıdan biri aç yoksul çaresiz demek, inanılır gibi değil,
millete din iman kendilerine han hamam

ismail 58
23.11.2009, 17:56
Vatandaşı bu hale getirene ne demeli bilmiyorumda,
en iyisi ALLAH bildiği gibi yapsın....

goramaz
29.11.2009, 23:05
Türkiye de ekonomik krizlerde yağma talan olmuyorsa halkımızın dayanışma duygularının hala yaşıyor olmasındandır.. Ama nerey kadar bu insanlar yardımla yaşayacak.
Diğer taraftan bu durum üzücü.. Devlet ne yapmaya çalışıyor anlamak mümkün değil. Büyük üreticiye vergi indirimi küçük üreticiye vergi yükü..Bu gidişatla küçük işletmeler de kapanacak. Çiftçinin de ürettiğine kota konuluyor. Belli miktarın üstünde üretimi satamıyor. Üreten insana adeta ceza veriliyor.. Kim üretmek ister ki..Hadi biz bir şekilde ölüp gideriz de çocukarımıza üzülüyorum gerçekten...

tskfn
30.11.2009, 02:32
Allah yardımcıları olsun İnşallah bu yardımlar kesilmez kesilirse vay geldi hallerine

seva
01.12.2009, 14:46
Allah Yardımcıları olsun....

doğan bulut
01.12.2009, 14:49
allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin çok zordur muhtaç olmak allah kardeşi kardeşe muhtaç etmesin

seva
01.12.2009, 15:09
allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin çok zordur muhtaç olmak allah kardeşi kardeşe muhtaç etmesin

aminnn inş.....

Klimasuyu
01.12.2009, 15:15
Tüm bunlara rağmen "herşey çok güzel Türkiye'de" diyor başbakan çıkıp...Bunlar hal oldu, bir tek aponun yatacağı yerle, ölen teröristlerin annelerinin dertleri kaldı..!

Bizde fakir-fukara açılımı istiyoruz..!

seva
01.12.2009, 15:22
Tüm bunlara rağmen "herşey çok güzel Türkiye'de" diyor başbakan çıkıp...Bunlar hal oldu, bir tek aponun yatacağı yerle, ölen teröristlerin annelerinin dertleri kaldı..!

Bizde fakir-fukara açılımı istiyoruz..!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanımız elinden gelen herşeyi yapıyor hem bunda ne kötülük var ne güzel işte Sivastaki insanlarımız yardım alıyor bundan daha güzel ne olabilir birlik ve beraberliği paylaşmayı pekiştiriyoruz Allah yardım elini uzatanlardan razı olsun...

Klimasuyu
01.12.2009, 15:44
Alsınlar alsınlar tabi analarının ak sütü gibi helal olsun o yardımlar ihtiyacı olan insanlara AMA par pul myardım buzdolabına oyunu satan adamla para için böbreğini satan adam arasında fark yoktur diye düşünüyorum...

seva
01.12.2009, 16:11
Alsınlar alsınlar tabi analarının ak sütü gibi helal olsun o yardımlar ihtiyacı olan insanlara AMA par pul myardım buzdolabına oyunu satan adamla para için böbreğini satan adam arasında fark yoktur diye düşünüyorum...

Kolay yoldan para kazanacaklarına kendi işlerini kursunlar onlarda oy için satılmaz hizmetler karşılığında oy verilir...

doğan bulut
01.12.2009, 17:02

evet aynen katılıyorum