PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Sporda bugün

seva
26.11.2009, 14:17
ilk benden olsun...

Sivas Kartal'a odaklandı!
Ligde bu sezon bir türlü istediği sonuçları
alamayan Sivasspor, hafta sonu Beşiktaş ile yapacağı maçtan puan veya puanlar
almayı hedefliyor.
Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sivasspor, ligin 14.
haftasında 29 Kasım Pazar günü saat 20.00'da Sivas 4 Eylül Stadı'nda, şampiyonluk
adaylarından Beşiktaş'ı konuk edecek.

Ligde geride kalan 13 maçta bir türlü istenilen performansı
sergileyemeyen, 3 galibiyet (1'i hükmen), 1 beraberlik ve 9 mağlubiyetle
topladığı 10 puanla ligde 16'ncı sırada yer alan Sivasspor, 14. haftaya 27 puanla
3. sırada giren Beşiktaş ile yapacağı maça odaklandı.

Ligde alt sıralardan kurtulmak için galibiyete ihtiyacı olan ve Beşiktaş
maçını adeta dönüm noktası olarak gören Sivasspor, ligde geçen hafta sahasında
Fenerbahçe'yi 3-0, dün de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İngilizler'in futbol devi
Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yenerek büyük moral bulan Beşiktaş
karşısında, Pazar günü galibiyete uzanan taraf olmayı hedefliyor.

Kırmızı-beyazlı ekip, Kurban Bayramı'nın 3. günü oynanacak maçtan puan ya
da puanlarla ayrılarak hem taraftarına ''bayram hediyesi'' vermek, hem de ligdeki
kötü gidişatına ''dur'' demek istiyor.

Bu sezon büyük takımlardan Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile
yaptığı maçlarda sahadan yenik ayrılan Sivasspor, Beşiktaş'ı yenerek büyük
takımlara karşı ilk galibiyetine imza atmayı hedefliyor.

Beşiktaş maçı hazırlıklarını bugünden itibaren basına kapalı sürdürecek
Sivasspor'da, teknik direktör Muhsin Ertuğral ve teknik heyet futbolcuları zorlu
maça motive etmeye çalışıyor. Beşiktaş'ın maç kasetlerini futbolcularına
izlettiren teknik direktör Ertuğral'ın, rakiplerinin iyi yönlerini ve zaaflarını
oyuncularına anlatıyor.

Sivasspor'da Beşiktaş maçı öncesinde Mehmet Yıldız ve Bruno Zita
Mbanangoye'nin sakatlığı sürüyor.

Geçirdiği gripal enfeksiyonu atlatan Hayrettin Yerlikaya ile hafif
sakatlığı bulunan Zita'nın bugün takımla birlikte çalışmalara başlayacağı
belirtildi.

Dizindeki sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan ve devre
arası kampında takımla birlikte çalışmalara katılması beklenen Mehmet'ten
Beşiktaş maçında da faydalanamayacak olan Sivasspor'da, teknik direktör Muhsin
Ertuğral'ın Beşiktaş karşısında forvette hızlı bir oyuncu olan Fransız golcü
Yannick Kamanan'a şans vermesi bekleniyor.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Klimasuyu
26.11.2009, 16:33
BJK'da Manu maçında sakatlanan İ.TORAMAN bu maçta forma giyemecek...Sivasspor'un puana BJK'dan daha çok ihtiyacı var, bu maçı alırsa bir sıçrama yapabilir...

İlk gol yiyen taraf BJK olduğu maçlarda zorlanıyor ...İlk golü atan taraf Sivasspor olursa kazanması zor olmaz çünkü oynadığı son iki maçı kazanan BJK zafer sarhoşu olmakla birlikte çok yorgun, Sivas'ta geriye düşerse maçı çevireceğini sanmıyorum...

seva
01.12.2009, 15:14
14. hafta panoraması!
İşte Zaman gazetesi'nde yer alan 14. haftanın panoraması..

HAFTANIN İNCİLERİ
Özer Hurmacı, Semih, Selçuk, Deivid, Güiza gibi oyuncular fizik olarak iyi değiller. Carlos'u hiç saymıyorum. Ben de onun kadar bu yaşımda çıkıp oynarım. Para da istemem.
Rıdvan Dilmen
Milliyet

Çift forvet oynamayı futbolcularım istedi.
Christoph Daum
Fenerbahçe Teknik Direktörü

8 maçlık seriyi takım olmamıza bağlıyorum. Sezon başındaki dağınıklık yok. İyi takım olduğumuzu söylüyordum. Takım olarak çok iyi savunma yapıyoruz. 100. yıldaki görüntüyle aynı görüntüyü görüyorum.
İbrahim Üzülmez
Beşiktaşlı futbolcu

Beşiktaş yorularak, yenerek yoluna devam ediyor. İlk yarıyı lider bitiririz ama bu, çok önemli değil.
Mustafa Denizli
Beşiktaş Teknik Direktörü

4. hafta buraya geldiğimizde çok kötü bir tablo vardı. Transferin son gününde buraya geldik. Geçen hafta Trabzonspor'u 3-1 yendik, Fenerbahçe'yi de aynı skorla yendik. Koşuyoruz, paslaşıyoruz, yardımlaşıyoruz, bunun karşılığını alıyoruz.
Cenk İşler
Kasımpaşalı Futbolcu

Ben hafta içi espri yaptım. "Real Madrid gelse hava" demiştim. Rakibin isminin cisminin önemli olmadığına dikkat çektim. Türk antrenörlerine denilen her lafa asabım bozuluyor. Türk antrenörünü bu kadar sahipsiz bırakmayın. Bu takımların başında niye Türk antrenörler yok? Fenerbahçe seyircisi de yoktu Allah'tan sesimizi duyurduk. Ergün'e zorla pas attırdım, Cenk de golü attı. Daum'un da istifa edeceğini söylemem şakaydı tabii ki de. Ben işleri sempatik hale getirmeye çalışıyorum.
Yılmaz Vural
Kasımpaşa Teknik Direktörü

Sadece Sabri'den destek alarak, 4 oyuncuyla hücum ediyorsanız, kimliğinizde ne yazıyor olursa olsun Rijkaard olmaktan çıkmışsınız demektir. O zaman Rijkaard'a gerek yoktur. Ve Yılmaz Vural sonuna kadar haklı demektir.
Mehmet Demirkol
Milliyet

Acaba oyuncuların sezon başında çok tanımadığı için kariyerine ve ismine büyük saygı duyduğu Rijkaard; oyuncuların kendisini tanımasından sonra etkinliğini ve kontrolü mü kaybetti?
Hakan Ünsal
Hürriyet

Şenol hocanın gelmesi camiamıza hayırlı olacaktır. Şu anda bizim teknik yeterlilikten daha fazlasına ihtiyacımız var. Dolayısıyla Şenol hocamızın gelmesi 'Trabzonsporluyum' diyenlerin ihtiyacı olan güveni sağlayacaktır.
Ünal Karaman
Trabzonspor Sportif Direktörü

İyi oynayan taraf Manisaspor'du, ama galip geldiğimiz için mutluyuz.
Tolunay Kafkas
Kayserispor Teknik Direktörü

A.Gücü yönetimi beni bu göreve layık gördüğü için onlara minnet duyuyorum. İlk yarıda kalan maçlarımızı kazanarak, onların verdiği bu göreve layık olmaya çalışacağım.
Fikret Yılmaz
Ankaragücü Teknik Sorumlusu

MEDYA ANALİZ

El Classico keyfi...
Dünyanın en çok ilgi çeken kulüpler arası futbol müsabakası elbette ki İspanya'nın El Classico'su olan Barcelona–Real Madrid maçlarıdır. Bu müsabakayı yayınlayan NTV, dersini iyi çalışmış ve maç öncesi özel yayınlarla futbolseverleri iyice havaya sokmayı başarmıştı. Yalnız maçı yerinden anlatabilseler daha da güzel olacaktı şüphesiz.

FUTBOLCU
Cenk İşler
Faal futbolcular arasında Süper Lig tarihinin en golcü ismi payesini taşıyan Cenk İşler, gollerine Kasımpaşa formasıyla da devam ederken Fenerbahçe galibiyetinde de takımına katkı sağladı. Tecrübeli golcü, 3-1'lik zaferde büyük pay sahibi idi.

TAKIM
Kasımpaşa/Bursaspor
Birisi seyircisiz maçta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi, diğeri ise seyircisinin yoğun desteği ile birlikte evinde Galatasaray'ı devirmeyi başardı. Haklı galibiyetleriyle birlikte Kasımpaşa tırmanışını, Bursaspor ise zirvedeki iddiasını devam ettirmeyi bildi.

TEKNİK DİREKTÖR
Yılmaz Vural
Türk futbolunun en renkli teknik direktörlerinden birisi olan Yılmaz Vural, zor bir süreçte ve kritik bir durumda devraldığı Kasımpaşa'yı toparlamayı sürdürürken bu hafta da tıpkı geçen hafta Trabzonspor'u yendiği gibi Fenerbahçe'yi de 3-1 ile devirdi.

HAFTANIN OLAYI
Teknik direktörlerin yaptıkları
Mustafa Denizli, her ne kadar futbol olarak tatmin etmese de takımını toparlamayı başardı ve biraz da talihinin yardımıyla karşısına yedek takımla çıkan M.United'ı İngiltere'de devirip, ligde 2. sıraya yükselen Beşiktaş'ın hocası oldu bu hafta içinde. Rijkaard'ın yokluğunda takımın başında kulübede olan Neeskens ise taktiğiyle değil de Bursasporlu Ozan'a müdahalesiyle damgasını vurdu haftaya. 'Yüzde yüz yerli' sloganıyla hareket eden fenomen Yılmaz Vural ise Daum'a adeta ders niteliğinde bir mağlubiyet yaşatırken, Trabzonspor cephesinde ise 4. Şenol Güneş devri için Şenol Hoca beklenmeye başlandı.

HAFTANIN HAKEMİ (DENİZ ÇOBAN)
Çok kötü bir hafta geçiren hakemler içinde, uzun süre sonra aldığı önemli maçta, yardımcılarıyla kabul edilebilir, üst seviyede bir maç yöneten Deniz Çoban, başarılı bir performans çizdi. Trabzon-Eskişehir maçında düdük çalan Çoban, kazandığı tecrübeyle başarı çıtasını her geçen gün yükseltiyor.

HAFTANIN RAKAMI: 1
Evinde 1. mağlubiyetini yaşayan Fenerbahçe 1. sıradaki yerini 1 puan farkla korurken, 1'er golle galip gelen Beşiktaş ve Bursaspor ile 1-0 kaybeden Galatasaray ve yine 1 gol atıp kazanan Kayserispor da 1'er puan farkla takip ediyorlar lideri. Kasımpaşa 1. deplasman galibiyetini; Eskişehirspor ise 1. deplasman mağlubiyetini yaşadılar bu hafta. 11. Gaziantep ise haftayı 1-1'lik skor ve 1 puanla kapadı.

seva
08.12.2009, 17:51
Sivasspor'dan Şehitler İçin Başsağlığı

Sivasspor Kulübü, Tokat'ta 7 Askerin Şehit Olduğu Terör Saldırısıyla İlgili Başsağlığı Mesajı Yayımladı.
Sivasspor'un resmi internet sitesinde, ''Türk Milleti'nin Başı Sağolsun'' başlığıyla yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

''Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarında devriye gezen askerlerimizin hainler tarafından pusuya düşürülmesi sonucu 7 askerimizin şehit olması, 3 askerimizin de yaralanmasıyla içimiz kan ağlıyor. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz, şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, değerli ailelerine, silah arkadaşlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.''

AA

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

seva
05.01.2010, 13:49
SİVASSPORUMUZDA TRANSFER
Sivassporumuz da ikinci yarı öncesi transfer.

Sivassporumuz Katar ın Al Arabi takımında orta saha oynayan Souleymane Keita ile sözleşme imzaladı

İstanbul da Acıbadem Hastanesinde Sağlık Kontrolünden geçirilen Souleymane Keita Sivassporumuzla iki yıllık sözleşme imzaladı. Sağlık kontrolü sonrasında görüşlerini dile getiren 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Keita " Teknik Direktör Muhsin Ertuğral ı yakından tanıdığını dile getirerek" Sivassspor un başarısı için mücadele edeceğim. Beni Sivasspor ile buluşturanları asla utandırmayacağım "dedi