PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : işçiler Erdoğan'ı yuhaladı

Salim58
05.12.2009, 16:20
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Tekel işçilerinden Başbakan’a tepki. İstanbul'da bir grup Tekel işçisi, Başbakan Erdoğan'ı protesto etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapılan Sütlüce ve Hasköy motorlarının suya indirilmesi töreninde bir konuşma yaptı.

‘Tekel sizden müjde bekliyor’ sloganlarıyla sözü kesilen Erdoğan, ‘Ayaküstü müjde veren liderlerden değilim’ deyince işçiler tarafından yuhalandı. Güvenlik güçleri Tekel işçilerinin etrafını çevirdiler ve işçiler alandan çıkarıldı. Protesto sonrası Erdoğan kürsüden işçilere şu cevabı verdi:

Yatarak para kazanmak istiyorlar

“Değerli kardeşlerim bakın biz gemi indirimi yapıyoruz. Ben böyle ayaküstü müjdelere pek alışık liderlerden değilim. Biz Tekel’le ilgili süreci daha önce bütün sendika temsilcileriyle konuştuk, kendilerine gerekeni söyledik. Şu anda Tekel’de depodan başka hiçbir şey yok. Artık üreten bir yer değil. Özelleştirme kapsamı içerisinde Tekel artık devrediliyor ve arzu edenler ihbar tazminatını, kıdem tazminatını zaten alıyor.

Bunun yanında isteyenlere 4 C’de istihdam kapısını açıyoruz. Kusura bakmayın biz sizi şu andaki işlevinizde istihdam edemeyiz. Bu konudaki gerekli çalışma zaten yapılıyor. Gerekli olanları sendika temsilcilerine sorarsanız onlar size anlatır. Lütfen burayı da provake etmeyin. Özellikle Türkiye’de bugüne kadar ne yazık ki bazı bu tür unsurlar ortaya çıkıyor. Ve bu tür unsurlar bu ülkede çalışmadan, yatarak para kazanmak istiyorlar. Biz artık yatarak para kazanma dönemini kapattık. Bu yok. Üreteceksin kazanacaksın. Üretmeden vermek yok.”

Cley
05.12.2009, 16:52
Yatarak para kazanmaya alışanların zoruna gitmiş demekki. Protesto etmişler...

Arif Coşkun
05.12.2009, 17:02
Sadece tekelmi, diğer birer birer kapanan fabrikalar işeyerleri işsiz kalanlar ne yapacak sayın başbakan? Şehit anaları sizi protesto ederken askerlik yan gelip yatma yeri değil dediniz , oğlunuz burdurda 28 gün yan değil sırt üstü yatarak görev yaptı.
Kime yatarak para kazandırılır, 550 kişi mecliste ne iş yapıyorsunuz, 5 yıl 10 bin tl garanti maaş. Ohh ne güzel yemede yanında yat...

Cley
05.12.2009, 17:23
Başbakanla ilgili açılan her konu "kelle , yan gelip yatma, ananı da al git , oğlunun askerliğine" gelmese şaşarım zaten :)

Arif Coşkun
05.12.2009, 17:26
Başbakanla ilgili açılan her konu "kelle , yan gelip yatma, ananı da al git , oğlunun askerliğine" gelmese şaşarım zaten :)

Ne güzel işte gelecek birşeyler üretebiliyo sayın başbakanımız, ya onları da üretmeseydi, bu her başbakana kısmet olacak şeyler değil sayın cley ;)

Cley
05.12.2009, 17:30
Olacak abi o kadar iyisiyle kötüsüyle 7 yıldır başbakan. Yaptığı konuşmaları kağıtlara yazsak dünyanın cevresini dolaşır belki de. Bir de Kasımpaşa havası olunca istenmeyen sözler çıkabiliyor ağzından.
Oğluna gelince kim istemez oğlunun 28 gün askerlik yapmasını imkanı varken.

Salim58
05.12.2009, 17:34
Sadece tekelmi, diğer birer birer kapanan fabrikalar işeyerleri işsiz kalanlar ne yapacak sayın başbakan? Şehit anaları sizi protesto ederken askerlik yan gelip yatma yeri değil dediniz , oğlunuz burdurda 28 gün yan değil sırt üstü yatarak görev yaptı.
Kime yatarak para kazandırılır, 550 kişi mecliste ne iş yapıyorsunuz, 5 yıl 10 bin tl garanti maaş. Ohh ne güzel yemede yanında yat...

bu yorumu inşallah metin görmez.:D

doğan bulut
05.12.2009, 18:00
Olacak abi o kadar iyisiyle kötüsüyle 7 yıldır başbakan. Yaptığı konuşmaları kağıtlara yazsak dünyanın cevresini dolaşır belki de. Bir de Kasımpaşa havası olunca istenmeyen sözler çıkabiliyor ağzından.

cley zaten her akşam haberleri izleyen tayibe rahmet okuyo

sandalli
05.12.2009, 18:06
Bir kısır döngü içinde tartışmalar.

Kibrisli
05.12.2009, 18:14
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Tekel işçilerinden Başbakan’a tepki. İstanbul'da bir grup Tekel işçisi, Başbakan Erdoğan'ı protesto etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapılan Sütlüce ve Hasköy motorlarının suya indirilmesi töreninde bir konuşma yaptı.

‘Tekel sizden müjde bekliyor’ sloganlarıyla sözü kesilen Erdoğan, ‘Ayaküstü müjde veren liderlerden değilim’ deyince işçiler tarafından yuhalandı. Güvenlik güçleri Tekel işçilerinin etrafını çevirdiler ve işçiler alandan çıkarıldı. Protesto sonrası Erdoğan kürsüden işçilere şu cevabı verdi:

Yatarak para kazanmak istiyorlar

“Değerli kardeşlerim bakın biz gemi indirimi yapıyoruz. Ben böyle ayaküstü müjdelere pek alışık liderlerden değilim. Biz Tekel’le ilgili süreci daha önce bütün sendika temsilcileriyle konuştuk, kendilerine gerekeni söyledik. Şu anda Tekel’de depodan başka hiçbir şey yok. Artık üreten bir yer değil. Özelleştirme kapsamı içerisinde Tekel artık devrediliyor ve arzu edenler ihbar tazminatını, kıdem tazminatını zaten alıyor.

Bunun yanında isteyenlere 4 C’de istihdam kapısını açıyoruz. Kusura bakmayın biz sizi şu andaki işlevinizde istihdam edemeyiz. Bu konudaki gerekli çalışma zaten yapılıyor. Gerekli olanları sendika temsilcilerine sorarsanız onlar size anlatır. Lütfen burayı da provake etmeyin. Özellikle Türkiye’de bugüne kadar ne yazık ki bazı bu tür unsurlar ortaya çıkıyor. Ve bu tür unsurlar bu ülkede çalışmadan, yatarak para kazanmak istiyorlar. Biz artık yatarak para kazanma dönemini kapattık. Bu yok. Üreteceksin kazanacaksın. Üretmeden vermek yok.”

Bu dünyadaki liberal kapitalist ekonomilerin oynadığı en basit oyundur... Önce yavaş yavaş küçült, teker teker sat daralt daralt daralt sonra da de ki "artık üretim yapmıyor yatarak para kazanılmasına izin vermeyiz" kulağa hoş geliyor ama kimse sormuyor ulan kardeşim neden işlemez hale getirdin o zaman? Neden özelleştirdin teker teker???? Yazıklar olsun bu kadar işsiz ne yapacak???? Onların aileleri ne yapacak???? Sen onları özelleştirdin de ne oldu o paralar???? Nereye gitti ekonomi neden kötü gidiyor hala, o gelen paraları ne yaptın? Dış ve iç borcumuz neden hala artıyor??? Hadi ordan, artık karnımız tok sizin bu sözlerinize...

Kibrisli
05.12.2009, 18:19

Cley gardaşım o başbakanın oğlu... Herkes yapar ama bu insanların çocuklarının normal askerlik yapması gerekli... Antalya'ya versinler, İzmir'e versinler ama normal askerlik yapsın... Örnektir göz önündedir... Bir örnek verecem ama neyse konu şaşacak yine verirsem o örneği:)

Cley
05.12.2009, 18:28
Yapsın abi normal askerlik. Burak'tan Bilal'den banane.Daha önceki başbakanların çocuklarında böyle bir durum olmadığı için gündem olmadı. Ecevit, Erbakan,Çiller,Bahçeli,M.Yılma z vs. (çocuğu olanların) çocukları bu durumda olsaydı 28 gün mü isterdi 5 ay mı?
Ya da forumda bulunanların kendileri veya çocukları 28 gün yerine 5ay, 15 ay askerlik yapmak ister miydi? Bırakalım artık Bilal Erdoğan'ın askerlik hikayesini...

Klimasuyu
05.12.2009, 18:51
Az bile yapmışlar..:! Ben olsam çürük yumurta falan atardım..:)

doğan bulut
05.12.2009, 18:55

yıldırım niye çürük yumuta sağlamlara kıymıyonmu kardeş

Cley
05.12.2009, 19:12

Başbakan ayrım yapmadan 81 ili de geziyor gezebiliyor . Antalya'ya gelince atarsın Metin.

doğan bulut
05.12.2009, 19:15
Başbakan ayrım yapmadan 81 ili de geziyor gezebiliyor . Antalya'ya gelince atarsın Metin.

ama salam yumurta atsın değilmi cley yoksa başbakandan ayıp olur

Klimasuyu
05.12.2009, 19:16
yıldırım niye çürük yumuta sağlamlara kıymıyonmu kardeş

Çürük yumurtanın kokusu bir hafta çıkmaz abi..:.Protesto taktikleri..:)

kolsuz_kerim
05.12.2009, 19:17
bırak bu işleri yıldırım çok kaybedersin

Klimasuyu
05.12.2009, 19:18

Antalya'ya gelirse bana yumurta atma sırası düşmez Cley..:) Burda başbakanı omlet yapmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla..:)

kolsuz_kerim
05.12.2009, 19:19
neden antalyayı antalya yaptı diyemi

Klimasuyu
05.12.2009, 19:19
bırak bu işleri yıldırım çok kaybedersin

Hangi işleri..? :) Ne kaybederim..? :)

doğan bulut
05.12.2009, 19:20
Çürük yumurtanın kokusu bir hafta çıkmaz abi..:.Protesto taktikleri..:)

bilmiyordum kardeş cahilliğime ver özürdilerim

Salim58
06.12.2009, 06:41
başbakanmı haklı ,işçilermi haklı ,bi türlü çözemedim.:)

seva
06.12.2009, 14:36
Bu dünyadaki liberal kapitalist ekonomilerin oynadığı en basit oyundur... Önce yavaş yavaş küçült, teker teker sat daralt daralt daralt sonra da de ki "artık üretim yapmıyor yatarak para kazanılmasına izin vermeyiz" kulağa hoş geliyor ama kimse sormuyor ulan kardeşim neden işlemez hale getirdin o zaman? Neden özelleştirdin teker teker???? Yazıklar olsun bu kadar işsiz ne yapacak???? Onların aileleri ne yapacak???? Sen onları özelleştirdin de ne oldu o paralar???? Nereye gitti ekonomi neden kötü gidiyor hala, o gelen paraları ne yaptın? Dış ve iç borcumuz neden hala artıyor??? Hadi ordan, artık karnımız tok sizin bu sözlerinize...

Kimsede sormuyor Herşey devletten mi beklenecek ???

onlar iflas ediyor devleti suçlu iyi valla...

seva
06.12.2009, 14:38

Ben sana taş atarım :D kafan yarılır....

Kibrisli
06.12.2009, 14:43
neden antalyayı antalya yaptı diyemi

:) Antalya'yı Antalya yapsaydı seçimi kaybetmezdi... Seçim değerlendirmesi yaptığında Antalya'ya konu gelince suratının sinirden kızarışını unutmuyorum...

Urumçi
07.12.2009, 08:19
Kimsede sormuyor Herşey devletten mi beklenecek ???

onlar iflas ediyor devleti suçlu iyi valla...

Kayzeren ekonomik modelini baz almış devletler sistemine ve liberal ekonomi sistemine göre iflaslardan devletler mesuldur ki yani erdoğan'ın kayıtsız şartsız iman ettiği ekonomi sistemi iflaslardan mesul olduğunu kabul eder ;)

Devlet serbest piyasa ekonomisinde denetleyici modundadır ancak ekonomi kötüye gideceğine ilişkin belirtiler varsa tedbirler alıp ekonomiyi korumakla mükelleftir. Mesela bu hükümet geliyorum diye bağıran ekonomik krize karşı hiçbir önlem almayıp teğet geçeceğini belirtmiş akabinde de bi güzel kriz sektöre baltasını indirmiştir. Sorumlu bu halde devlet oluyor malesef.

seva
07.12.2009, 13:41
Kayzeren ekonomik modelini baz almış devletler sistemine ve liberal ekonomi sistemine göre iflaslardan devletler mesuldur ki yani erdoğan'ın kayıtsız şartsız iman ettiği ekonomi sistemi iflaslardan mesul olduğunu kabul eder ;)

Devlet serbest piyasa ekonomisinde denetleyici modundadır ancak ekonomi kötüye gideceğine ilişkin belirtiler varsa tedbirler alıp ekonomiyi korumakla mükelleftir. Mesela bu hükümet geliyorum diye bağıran ekonomik krize karşı hiçbir önlem almayıp teğet geçeceğini belirtmiş akabinde de bi güzel kriz sektöre baltasını indirmiştir. Sorumlu bu halde devlet oluyor malesef.

Bence hiç te Devlet sorumlu değil tedbirini alıyor yeterice işletmeler iyi gitmiyorsa bunun devletle alakası ne....

Kibrisli
07.12.2009, 14:21
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivasprensi
07.12.2009, 14:30
akp yi alkişlayanlar sanirim ülke ırak gibi 3 parca olup ekonomisi amerikan denetimine gecimce ancak anlayacaklar gercekleri.ama siz o zamanda halen akp dersiniz..

Urumçi
08.12.2009, 03:36
Bence hiç te Devlet sorumlu değil tedbirini alıyor yeterice işletmeler iyi gitmiyorsa bunun devletle alakası ne....

bence bence, iyi de ben ne dedim serbest ekonomi piyasası ve devletin müdahalesini baz alan kayzeren sistemi ve liberal sistem mesul olmakla mükellef her ders kitabında ve her yorumda böyle geçer. Devlet gerekli ne tedbiri almış affedersin? Kriz teğet geçecek diyen devletin yaptığı tek şey büyük kapitalleri ayakta tutacak vergi indirimiydi ama küçük ve orta ölçekli işletmeler bundan dahi yararlanamadı. Yani kriz bizim ülkemizde büyük şirketleri daha açığı yabancı büyük şirketleri ki bunlar araba, bilgisayar, cep telefonu gibi şeyler üretiyor, onların daha da çok para kazanıp küresel krizde bizim ülkemizin kaynaklarıyla kendilerini kurtarmasını sağladı. Bunun yanında Türk üreticisine, türk sanayisine ne gibi bir önlem ve koruma planı uygulandı? Cevap veriyorum: Hiç. Bugün sanayi, tekstil vs ölmüşse bu ülkede bunun mesulu bu hükümettir. Bencelerle olmaz bu iş kendinizi daha çok kandırırızsınız. Saygıları...

seva
08.12.2009, 16:29
bence bence, iyi de ben ne dedim serbest ekonomi piyasası ve devletin müdahalesini baz alan kayzeren sistemi ve liberal sistem mesul olmakla mükellef her ders kitabında ve her yorumda böyle geçer. Devlet gerekli ne tedbiri almış affedersin? Kriz teğet geçecek diyen devletin yaptığı tek şey büyük kapitalleri ayakta tutacak vergi indirimiydi ama küçük ve orta ölçekli işletmeler bundan dahi yararlanamadı. Yani kriz bizim ülkemizde büyük şirketleri daha açığı yabancı büyük şirketleri ki bunlar araba, bilgisayar, cep telefonu gibi şeyler üretiyor, onların daha da çok para kazanıp küresel krizde bizim ülkemizin kaynaklarıyla kendilerini kurtarmasını sağladı. Bunun yanında Türk üreticisine, türk sanayisine ne gibi bir önlem ve koruma planı uygulandı? Cevap veriyorum: Hiç. Bugün sanayi, tekstil vs ölmüşse bu ülkede bunun mesulu bu hükümettir. Bencelerle olmaz bu iş kendinizi daha çok kandırırızsınız. Saygıları...

Türkiye büyük devlet
Türkiye de ne sanayi bitti ne de başka iş kolları bitti hepsi dimdik hayatta

Urumçi
08.12.2009, 18:19
Türkiye Büyük Devlet sen hala buna inan ;)
intihar eden tekstilcileri görmüyor musunuz siz?
açız diye bağıran emekçileri?
Kapanan sanayileri?

Türkiye Büyük Devlet avunun siz ;)

Pusula_58
09.12.2009, 09:12
Türkiye Büyük Devlet sen hala buna inan ;)
intihar eden tekstilcileri görmüyor musunuz siz?
açız diye bağıran emekçileri?
Kapanan sanayileri?

Türkiye Büyük Devlet avunun siz ;)

Gardaş sen başka bir ülkedenmi bahsediyon yoksa, gidip muhalefet yapan gazeteleri okuma al iktidar şakşakçısı gazeteleri bak bakam öyle şeyler varmı herşey toz pembe güllük gülüstanlık ne kafanı yoruyonki

Urumçi
09.12.2009, 10:10
Kaldı mı muhalefet yapan gazete, kapatamadılar mı hala hürriyeti, milliyeti, ortadoğu'yu, yeni çağı? Vah vah üzüldüm bak buna...