PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Döküm Fabrikası Kapatıldı

Sivaslilar.Net
07.12.2009, 01:03
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkan yardımcısı Abdullah Peker, seyrü sefer halindeki yük ve yolcu vagonlarının fren tertibatının ‘Sabo’ TÜDEMSAŞ döküm fabrikasında dökülürken anlamakta güçlü çektikleri bir şekilde bu bölümün kapatıldığını söyledi.

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkan yardımcısı Abdullah Peker ve bir grup sendika üyesi Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti. Vali Ali Kolat’a TÜDEMSAŞ hakkında bilgiler veren Peker, “TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü kuruldugu tarihten bu yana ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan en önemli kuruluşlardandır. TCDD ve üçüncü şahıslara ağırlıklı olarak yük vagonu imal ve tamir eden kapsamlı bir sanayi kuruluşudur. Her 3 Sivaslıdan birisinin ekmek kapısı olan TÜDEMSAŞ, 5 bin 700 işçi ve 500’ün üzerinde memur çalıştırdığı günlerin çok gerisindedir” dedi.

Bunun yanı sıra yük ve yolcu vagonlarının fren tertibatının döküldüğü döküm fabrikasının anlaşılmadık bir şekilde kapatıldığını kaydeden Peker, “TCDD’nin yıllık 500 binin üzerinde ki Sabonun üretildiği tesis bitirildi. Bunda TÜDEMSAŞ çalışanlarının ve Genel Müdürü’nün her hangi bir ihmali veya hatası yoktur. Ankara’nın Sivas’a ve TÜDEMSAŞ’a ön yargılı bakmasından ve yıllardır Sivas’tan seçilerek Ankara’ya gönderdiğimiz her partiden milletvekillerimizin ihmalleri var diye düşünüyoruz. TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğünün işçi ve memur mevcudunun sistemli olarak düşürülmesi bize höre Sivas’ı köy haline getirmek anlamındadır. Siz sayın Valimizden, siyasi partilerimizden ve odalardan TÜDEMSAŞ’a sahip çıkmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Vali Ali Kolat ise hiçbir siyasinin seçim bölgesinde eleştiri alacak bir eylemin içerisinde olmayacağını belirterek, “Döküm fabrikası belki daha elverişli bir yerde faaliyet gösterilmesi için kapatılmıştır. Tabi ben bunu bilmiyorum. Ancak gerekli yerlerle görüşmeler ve yazışmaları yaparız. Eğer Sivas’ta bulunması uygunsa burasının yeniden açılması için talebimizi iletiriz” diye konuştu.

Sivas Hurdogan

Kibrisli
07.12.2009, 02:56
Herşey devletten beklenemez değil mi???? Yeter be bitirdiniz Sivas'ı daha ne kaldı götüreceğiniz... Özal gelir bir parçasını götürür, Demirel bir parçasını, aha Tayyip bir parçasını ne kaldı Tüdemsaş'dan geriye? Allah'tan yapanlar yapmışta Tüdemsaş'ı bir süre şehir ekonomisine fayda sağlamış Türkiye'nin en büyük 9. şehri yapmışlar, şimdi ne durumdayız... Ama benim güzel memleketim yine ödüllendirir bu insanları, Sivas'ı bitirdikleri için...

ismail 58
07.12.2009, 03:16
Bizler forumda,

evet-hayır oyunu oynarken,
alttaki-üstteki üyenin farkı derken,
son harfle isim bulmaya çalışırken,
şuanda ne dinlediğimizi yazarken,
hangi köyden olduğumuzu işaretlerken,................. .....

oyunda aynaşta iken.......

memleketimizde gerçek hayatta neler oluyormuş,
Sivas gelen vurdu giden vurdu durumuna düşürülüp,
iş sahası açılıp istihdam edilmesinden vazgeçtik,

medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar konumunda görüp,

kalan tek dişimizide sökmeye çalışıyorlar da haberimiz yok.

Salim58
07.12.2009, 08:18
kapanan geri zor açılır sayın valim giden gitmiştir kalanlara sahip çıkmalıyız al taşı götür kapat yakında birşey kalmayacak gibi geliyor.
inşaallah sivasa giriş yolunuda kapatmazlar bazen o güzergahı kullanıyoruz ..

goramaz
07.12.2009, 11:13
Canım valim güzel valim o nasıl söz öyle..Neyi varmış Sivas'ın da Sivas'ta bulunmasının uygun olup olmadığını tartışıyorsunuz.Milletvekiller i seçim bölgesinin kötü olmasını istemez de bu içinde bulunduğumuz durum neyin nesi? Yoksa onların Sivas için gösterdiği en yüksek performans bu mudur?

abircan
07.12.2009, 14:28
Arkadaşlar ben yazınca s...p s.....z ............... affedersiniz ama
yıllardır söylüyorum bu adamlar cumhuriyet ve onun değerleri ve onun getirdiği ne kadar ekonomik işletme sanayi kuruluş varsa hepsini kapatmaya yandaşa peşkeş çekmeye gelmişler bu amerikan d....i yine gitti kucağa oturmaya obamaya

klasik sağcı muhafazakar kafanızı iki dua bir sure ile bodosloyıp elinizdeki ekmeği çalmaya devam ediyor bu yahudi dostu cıa menşeyli hristiyan sırdaşı fetonun kuklası akpak karaparacı partisi, sivası bitirmeye yemin etmişlerrrrrrrrrrrr bunlar

bunlar telekomu ürdünlüye satıp %10 una gizli ortak olurlar
bunlar telsime el koyup ingilize satıp aracılık yapıp gizli olarak % 10 komisyon alırlar ayrıcada çocuklarınada reklam şirketi kurup elde ettikleri havadan sudan reklamlarlada çıkar sağlarlar aynı kuruluş üzerinden

türk telkomu satan zihniyet vatan hainidir

her türlü cumhuriyetin inşasında yapılmış tüm kuruluşları haraç mezat satıp çoğunuada yandaşlarına peşkeş çeken bu ahlak yoksunu yapıdır
türk telekomun son yılki karı 2.5 milyar yeni türk lirası arkadaşlar
kamu güvenliği ve istihbarat ve ulusal menfeatler için dünyanın neresinde görülmü kamu haberleşme aracı yabancılara peşkeş çekilmiş

olacak iş değil ama malesef oluyor hepsi
sivası ve cumhuriyeti yemeye devam ediyor bu hırsız sürüsü
ama cevabını ilk seçimde halktan alacaklar

seva
07.12.2009, 14:34
Onlar kapattı ise devlet ne yapacaktı Devlet mi sıkıntı yaptı Hayret bişey ya.

besyo_cu
07.12.2009, 14:39
Vali Ali Kolat ise hiçbir siyasinin seçim bölgesinde eleştiri alacak bir eylemin içerisinde olmayacağını belirterek, “Döküm fabrikası belki daha elverişli bir yerde faaliyet gösterilmesi için kapatılmıştır. Tabi ben bunu bilmiyorum. Ancak gerekli yerlerle görüşmeler ve yazışmaları yaparız. Eğer Sivas’ta bulunması uygunsa burasının yeniden açılması için talebimizi iletiriz” diye konuştu.

Sayın Valim hala TÜDEMSAŞ'ın Sivas için ne kadar önemli oldugunu anlayamadınız mı ?

Döküm Fabrikasının kapanması yeni bir olay değil yanlış bilmıyorsam 3 -4 ay oldu. TÜDEMSAŞ yıllardır hızla küçülme içerisinde bir çok şube kapatıldı. Dökümhane de çalışan az işçilerde değişik şubelere gönderildi.

Emekli olanların yerine hiç kimse alınmıyor böyle giderse yakın bir zamanda TÜDEMSAŞ tamamen kapanır işte o zaman bu şehir......................... .............

Kibrisli
07.12.2009, 14:44
Arkadaşlar ben yazınca s...p sı.....z k..............e affedersiniz ama
yıllardır söylüyorum bu adamlar cumhuriyet ve onun değerleri ve onun getirdiği ne kadar ekonomik işletme sanayi kuruluş varsa hepsini kapatmaya yandaşa peşkeş çekmeye gelmişler bu amerikan dölleri yine gitti kucağa oturmaya obamaya

klasik sağcı muhafazakar kafanızı iki dua bir sure ile bodosloyıp elinizdeki ekmeği çalmaya devam ediyor bu yahudi dostu cıa menşeyli hristiyan sırdaşı fetonun kuklası akpak karaparacı partisi, sivası bitirmeye yemin etmişlerrrrrrrrrrrr bunlar

bunlar telsime el koyup ingilize satıp aracılık yapıp gizli olarak % 10 komisyon alırlar ayrıcada çocuklarınada reklam şirketi kurup elde ettikleri havadan sudan reklamlarlada çıkar sağlarlar aynı kuruluş üzerinden

her türlü cumhuriyetin inşasında yapılmış tüm kuruluşları haraç mezat satıp çoğunuada yandaşlarına peşkeş çeken bu ahlak yoksunu yapıdır
kamu güvenliği ve istihbarat ve ulusal menfeatler için dünyanın neresinde görülmü kamu haberleşme aracı yabancılara peşkeş çekilmiş

Abi ilk paragrafın hariç hepsine teker teker katılıyorum...

Cley
07.12.2009, 14:48
Ben her paragrafına katılıyorum abircan abi. Hakaret etmek size serbest. daha ağır şeyler de yazabilirsiniz. Silinme korkusu olmasın...

Salim58
07.12.2009, 14:55
adamın biri sallıyor burası geniş kafasına göre esiyor ne bu hal. formu karıştırıyor bırakıp...............gidiyor bi daha nezaman gelir belli değil oh ne güzel adaletin bumu dünya.......:)

H_Turan
07.12.2009, 15:06
Fabrikalar kapatıldıktan sonra Sivas Köy Den farksız hala geliyor .

Salim58
07.12.2009, 15:25
yıllardır söylüyorum bu adamlar cumhuriyet ve onun değerleri ve onun getirdiği ne kadar ekonomik işletme sanayi kuruluş varsa hepsini kapatmaya yandaşa peşkeş çekmeye gelmişler bu amerikan d....i yine gitti kucağa oturmaya obamaya

yapılan yorumu noktalamak sansürlemek sorun değil :)insanda biraz akıl ve beyin olması lazım her yazın hakaret .ağzın bozuk olabilir iyiki benim ağzım bozuk değil cevap çokta boşver yeri burası değil......:)

abircan
07.12.2009, 15:32
adamın biri sallıyor burası geniş kafasına göre esiyor ne bu hal. formu karıştırıyor bırakıp...............gidiyor bi daha nezaman gelir belli değil oh ne güzel adaletin bumu dünya ne mal verdin nede para........:)

ben hep buradayıp
hep sallamadım , sallayanlar teğet geçti diyenler ve yandaşları
görüşürüz k...m hep buradaydım , ev taşıdım , çocuğum oldu işe gitmedim izin kullandım , meydanı boş bulup asıl sallayanlara hesap sor, vali vali değil git ona hesap sor, son kaleleride tasfiyeye gelmiş işgalci güç valisi gibi adam

abircan
07.12.2009, 15:36
yapılan yorumu noktalamak sansürlemek sorun değil :)insanda biraz akıl ve beyin olması lazım her yazın hakaret .ağzın bozuk olabilir iyiki benim ağzım bozuk değil cevap çokta boşver yeri burası değil......:)

ver ver cevabını ama kişisel saldırma, yok eğer bir ihaleden bişey aldıysan onada varım söyle sözünü al cevabını dostum, utanmaca sıkılmaca yok burada konuşmayacaksak daha nerede konuşacağız, de ki yazdıkların haksız, üslup ağır olabilir bazılarına ama onun muhatabıda sen değilsin, mühim olan niyettir, yazdıklarımda kasıtmı var memleket zararına vatandaş zararına bir şeymi yazıyorum, geniş halk kesimlerinin zararına birşeymi talep ediyorum ne istiyorsam millet olarak iyiliğimiz için istiyorum

Sivasprensi
07.12.2009, 15:40
halen bunu savunanlar var anlayamiyorum akpden maas falan alıyosaniz ona göre söyleyinde bosuna yazmayalim.

Salim58
07.12.2009, 15:43
ver ver cevabını ama kişisel saldırma, yok eğer bir ihaleden bişey aldıysan onada varım söyle sözünü al cevabını dostum, utanmaca sıkılmaca yok burada konuşmayacaksak daha nerede konuşacağız, de ki yazdıkların haksız, üslup ağır olabilir bazılarına ama onun muhatabıda sen değilsin, mühim olan niyettir, yazdıklarımda kasıtmı var memleket zararına vatandaş zararına bir şeymi yazıyorum, geniş halk kesimlerinin zararına birşeymi talep ediyorum ne istiyorsam millet olarak iyiliğimiz için istiyorum

yorum yazmada serbestsin buna lafımız yok peki kim olursa olsun hakaret etmede serbesmisin sana bi ayrıcalıkmı var senin yazdığın hakaretlerin tamamını bırak yarısını yazsam silinir adaletsizlik burda ettiğin hakaretlere çizgi çekilmesi hoşuna gidiyorsa devam et ...

abircan
07.12.2009, 15:45
sol sol değil solu
dine karşı bu kadar mesafeli olmasaydı sol ve sol değerler bugün islamın savunduğu, sağlamaya çalıştığı sosyal adalet, eşitlik, özgürlük çok uzak değerler değildi ama gel görki anlat bu ahmaklara, güney amerikada tüm sol iktidara kavuşuyor halktan ve kiliseden müthiş destek alarak, anti emperyalist ve anti amerikancı yönetimler işbaşına geliyor, geniş halk kesimleri lehine sosyal adalaetten tut toprak reformuna kadar birçok ilki gerçekleştiriyor yeni sol yönetimler, inşallah türkiyede işler yoluna girecek ama toplumun bu bilince gelmesi lazım, solun akıllanması lazım yeter artık diyebilmek için bu halk düşmanlarına artık millet olarak sabrımız iyice taşıyor

Salim58
07.12.2009, 15:46
halen bunu savunanlar var anlayamiyorum akpden maas falan alıyosaniz ona göre söyleyinde bosuna yazmayalim.

kimse maaş almıyor kardeşim ak.partilide değilim yukarıya bak yorumda sonsür uygulandı orayı sen okumadın okuyamadın ben okudum bizim sözümüz hakarete o silinen yeri sen kabul edermisin etmessin bende etmem etmiyorum..

Salim58
07.12.2009, 15:48
sol sol değil solu .............................. ...........
dine karşı bu kadar mesafeli olmasaydı sol ve sol değerler bugün islamın savunduğu, sağlamaya çalıştığı sosyal adalet, eşitlik, özgürlük çok uzak değerler değildi ama gel görki anlat bu ahmaklara, güney amerikada tüm sol iktidara kavuşuyor halktan ve kiliseden müthiş destek alarak, anti emperyalist ve anti amerikancı yönetimler işbaşına geliyor, geniş halk kesimleri lehine sosyal adalaetten tut toprak reformuna kadar birçok ilki gerçekleştiriyor yeni sol yönetimler, inşallah türkiyede işler yoluna girecek ama toplumun bu bilince gelmesi lazım, solun akıllanması lazım yeter artık diyebilmek için bu halk düşmanlarına artık millet olarak sabrımız iyice taşıyor

işaretlediğim yer size hiç yakışmıyor bilmem anlatabildimmi aynı tas aynı hamam kime ne anlatıyorumki.:)

Salim58
07.12.2009, 15:54
ben hep buradayıp
hep sallamadım , sallayanlar teğet geçti diyenler ve yandaşları
görüşürüz k...m hep buradaydım , ev taşıdım , çocuğum oldu işe gitmedim izin kullandım , meydanı boş bulup asıl sallayanlara hesap sor, vali vali değil git ona hesap sor, son kaleleride tasfiyeye gelmiş işgalci güç valisi gibi adam

evin hayırlı olsun gözün aydın çocuğunda analı babalı büyüsün ama sana çekmesin..

fazla kaybolma artık ara sıra uğra...

seva
07.12.2009, 17:54

Sivas.i AKP değil BBP partisinden Doğan Ürgüp yönetiyor Ayrıca H_Turan dediği gibi bir çok Sivas,a has güzel şeyler var onları değerlendirelim sonra fabrika mi ne açarız...

Ertugrul
07.12.2009, 18:25
Vali beyin TÜDEMSAŞ ve döküm bölümü konusundaki bilgisizliği ve duyarsızlığı Sivas için eksi bir puan olarak hanemize yazılmış durumda, Sivas'ın devlet yatırımları açısından her geçen zaman zayıflaması, teşvik progrmlarında eskiye nazaran alt sıralara düşmesi Sivaslılara artık birşeyler düşündürmesi gerekiyor. Siyasi parti ayrımı yapılmadan Sivas'ın lobi konusundaki başarısızlığına çözüm aranmalıdır. Yakın siyasi tarihimizde Sivas'tan bakan çıkmayışı ne yazık ki bu kötü gidişatın en önemli sebebidir. Refah Partisinden Musa Demirci, MHP'den Hüsnü Yusuf Gökalp ve en son Ak Partiden Abullatif Şener'in ardından ne yazık ki Sivas Bakan çıkaramamış ve bunun zararını hissediyor. Son seçimlerde BBP'nin Belediyeyi alması ile İktidar Partisinin Sivas'a olan ilgisi iyice azalmış ve Sivasspor'un da bu yıl kötü gidişatı ile kamuoyunda Sivas adını duymak iyiden iyiye zorlaşmıştır.
Sivas lobisinin güçlenmesi ve iktidarı rahatsız etmesi gerekiyor. Bürokraside çok sayıda hemşerimiz var, etkili kalemlerimiz, sanatçılarımız ile beraber yerel yöneticilerimizde ortak çalışmalı Sivas'ın eriyen ekonomisine çözüm arayışlarını hızla sürdürmeliler. Belliki Vekillerimizin kapasitesi bu iş için yeterli değil öyle ise ortak akıl etrafında toplanmalı ve ideloji gözetmeden Sivas potasında birleşmeliyiz.

Not : Lütfen fikirlerinizi saygı çerçevesini aşmadan, edebe mugayir davranışlardan kaçınırak, kahve kültürünü foruma taşımadan, devlet büyüklerine ve diğer üyelerin değer verdiği şahsiyetlere hakaret etmeden yazınız. Edep herkesin tabiatının bir yanıdır ve aklın tercümanıdır.

Salim58
08.12.2009, 08:14
Vali beyin TÜDEMSAŞ ve döküm bölümü konusundaki bilgisizliği ve duyarsızlığı Sivas için eksi bir puan olarak hanemize yazılmış durumda, Sivas'ın devlet yatırımları açısından her geçen zaman zayıflaması, teşvik progrmlarında eskiye nazaran alt sıralara düşmesi Sivaslılara artık birşeyler düşündürmesi gerekiyor. Siyasi parti ayrımı yapılmadan Sivas'ın lobi konusundaki başarısızlığına çözüm aranmalıdır. Yakın siyasi tarihimizde Sivas'tan bakan çıkmayışı ne yazık ki bu kötü gidişatın en önemli sebebidir. Refah Partisinden Musa Demirci, MHP'den Hüsnü Yusuf Gökalp ve en son Ak Partiden Abullatif Şener'in ardından ne yazık ki Sivas Bakan çıkaramamış ve bunun zararını hissediyor. Son seçimlerde BBP'nin Belediyeyi alması ile İktidar Partisinin Sivas'a olan ilgisi iyice azalmış ve Sivasspor'un da bu yıl kötü gidişatı ile kamuoyunda Sivas adını duymak iyiden iyiye zorlaşmıştır.
Sivas lobisinin güçlenmesi ve iktidarı rahatsız etmesi gerekiyor. Bürokraside çok sayıda hemşerimiz var, etkili kalemlerimiz, sanatçılarımız ile beraber yerel yöneticilerimizde ortak çalışmalı Sivas'ın eriyen ekonomisine çözüm arayışlarını hızla sürdürmeliler. Belliki Vekillerimizin kapasitesi bu iş için yeterli değil öyle ise ortak akıl etrafında toplanmalı ve ideloji gözetmeden Sivas potasında birleşmeliyiz.

Not : Lütfen fikirlerinizi saygı çerçevesini aşmadan, edebe mugayir davranışlardan kaçınırak, kahve kültürünü foruma taşımadan, devlet büyüklerine ve diğer üyelerin değer verdiği şahsiyetlere hakaret etmeden yazınız. Edep herkesin tabiatının bir yanıdır ve aklın tercümanıdır.

güzel yazmışsın kardeşim sağol not kısmını dilerim dikkate alırlar..

altuntas58
08.12.2009, 21:43
Daha iyi günler yaşıyoruz başımızdaki iktidar partisi bütün bu gelişmeleri bilincli bir şekilde organize ediyor Atatürkün sivasımıza bir asıra yakın bir zaman önce yaptırdığı yakın zamana kadar orta doğunun en büyük makine fabrikasını bütün iktidar partiler gibi akepe iktidarıda söke.söke bitirme noktasına getirdiler mevcut valimiz sivasımıza boşuna gönderilmedi kaleyi içten vurmak adına ilimize atanan bir bürokrattan başka bir şey değildir halen bu iktidara hak veren ne yaparsa doğrudur mantığıyla hareket eden arkadaşlarımı görünce içim acıyor arkadaşlar el insaf biraz objektif olalım lütfen.Sivasımızda ne kadar ekmek kapısı varsa hepsi bir,bir kapatıldı.Mevcut iktidarın her şeyi ortadayken nasıl savunursunuz anlamakta güclük cekiyorum
NOT:
Bazı arkadaşlar sitemizdeki bir takım konuları işlediğimizden rahatsız oluyor vay efendim şu konu niye gündeme gelmiyorda oyun konuları geliyor arkadaşlar siz konu actınızda izinmi verilmedi veya konununuz ilgimi görmedi herkes istediği konuya girer istemeyen girmez istediğiniz konuyu acın başkasından beklemeyin

abircan
09.12.2009, 13:54
Daha iyi günler yaşıyoruz başımızdaki iktidar partisi bütün bu gelişmeleri bilincli bir şekilde organize ediyor Atatürkün sivasımıza bir asıra yakın bir zaman önce yaptırdığı yakın zamana kadar orta doğunun en büyük makine fabrikasını bütün iktidar partiler gibi akepe iktidarıda söke.söke bitirme noktasına getirdiler mevcut valimiz sivasımıza boşuna gönderilmedi kaleyi içten vurmak adına ilimize atanan bir bürokrattan başka bir şey değildir halen bu iktidara hak veren ne yaparsa doğrudur mantığıyla hareket eden arkadaşlarımı görünce içim acıyor arkadaşlar el insaf biraz objektif olalım lütfen.Sivasımızda ne kadar ekmek kapısı varsa hepsi bir,bir kapatıldı.Mevcut iktidarın her şeyi ortadayken nasıl savunursunuz anlamakta güclük cekiyorum
NOT:
Bazı arkadaşlar sitemizdeki bir takım konuları işlediğimizden rahatsız oluyor vay efendim şu konu niye gündeme gelmiyorda oyun konuları geliyor arkadaşlar siz konu actınızda izinmi verilmedi veya konununuz ilgimi görmedi herkes istediği konuya girer istemeyen girmez istediğiniz konuyu acın başkasından beklemeyin

BİLİYORUM Kİ KLASİK SAĞ BİR SEÇMENSİNİZ BUNDAN BIRAKIN 20 YIL EVVELİNİ BIRAKIN 10 YIL EVVELİNİ DAHA 2 YIL ÖNCE BİLE DESEM AYNI FİKİRLERİ SAVUNACAĞIZ HADİ CANIM DEYİP BU ADAM DELİ Mİ DERDİNİZ
EVVTT ABİCİĞİM GELDİKMİ YANYANA ARTIK TEMEL KONULARDA BİLE TOPLUMU GEREN BÖLEN BİTİREN YOKSULLAŞTIRAN 12 EYLÜL DARBESİNİN ÜRÜNÜ BİR YÖNETİM VE NESİLLERİN ELİNE KALDIK MEMLEKET NE HALE GELDİ BIRAK SİVASI, TÜRKİYENİN KADERİ SİVASINKİNDEN FArklımıki türk telekom hangi akla satılır, ulusal iletişim güvenliği ve ağı nasıl peşkeş çekilir, petkim nasıl peşkeş çekilir sümerbank et balık süt kurumu tarım işletmeleri ve en son numaraları türkiye şeker fabrikalarını akşam sabah özelleştirecekler amerikada bile şeker özel değilken
bunlar ulusal bütünlüğümüzü oluşturduğumuz milli birliği bozmaya yemin etmişler
memleket artık her konuda ikiye bölünüyor ama her konuda bunu düşman yapamaz yahu ama bunlar adım adım yapıyorlar neyse şimdilik bu kadar yeter

altuntas58
09.12.2009, 20:12
BİLİYORUM Kİ KLASİK SAĞ BİR SEÇMENSİNİZ BUNDAN BIRAKIN 20 YIL EVVELİNİ BIRAKIN 10 YIL EVVELİNİ DAHA 2 YIL ÖNCE BİLE DESEM AYNI FİKİRLERİ SAVUNACAĞIZ HADİ CANIM DEYİP BU ADAM DELİ Mİ DERDİNİZ
EVVTT ABİCİĞİM GELDİKMİ YANYANA ARTIK TEMEL KONULARDA BİLE TOPLUMU GEREN BÖLEN BİTİREN YOKSULLAŞTIRAN 12 EYLÜL DARBESİNİN ÜRÜNÜ BİR YÖNETİM VE NESİLLERİN ELİNE KALDIK MEMLEKET NE HALE GELDİ BIRAK SİVASI, TÜRKİYENİN KADERİ SİVASINKİNDEN FArklımıki türk telekom hangi akla satılır, ulusal iletişim güvenliği ve ağı nasıl peşkeş çekilir, petkim nasıl peşkeş çekilir sümerbank et balık süt kurumu tarım işletmeleri ve en son numaraları türkiye şeker fabrikalarını akşam sabah özelleştirecekler amerikada bile şeker özel değilken
bunlar ulusal bütünlüğümüzü oluşturduğumuz milli birliği bozmaya yemin etmişler
memleket artık her konuda ikiye bölünüyor ama her konuda bunu düşman yapamaz yahu ama bunlar adım adım yapıyorlar neyse şimdilik bu kadar yeter

Sevgili abircan kardeşim evet klasik sağ bir secmenim fakat bu demek değildirki sağ görüşlü bir partinin her yaptığı doğrudur hayır doğruya doğru olmak lazım burdan herkese bir itirafta bulunmak istiyorum ben bu partiye oy verdim vermez olaydım oy veren ellerim kırılsaydıda oyum nasip olmasaydı bizleri türlü vaatlerle kandırıp sözünde durmayan bir başbakanı eleştirmek ve hesap sormakta benim en tabi hakkım bazıları gibi A KE PE ne yaparsa doğrudur mantığıyla hareket etmek benim tarzım değil Ayrıca sizin gibi ülkesini milletini canından çok seven bir kardeşimle yan yana gelmek benim için bir gururdur tespitleriniz çok yerinde size katılmamak mümkün değil

sivaslihakan
15.12.2009, 23:50

ama cevabını ilk seçimde halktan alacaklartürk telkomu satan zihniyet vatan hainidir
yavas ol abircan kardes hakarete varan kelimeler kullaniyorsun,
arti akp den önce gelen partiler sivasi cok kalkindirmisya simdi akp cökertmeye calisiyo göz var nizam sivasa ne yapildiysa akp den sonra yapildi

Kibrisli
15.12.2009, 23:54
yavas ol abircan kardes hakarete varan kelimeler kullaniyorsun,
arti akp den önce gelen partiler sivasi cok kalkindirmisya simdi akp cökertmeye calisiyo göz var nizam sivasa ne yapildiysa akp den sonra yapildi

Kardeş AKP zamanı yapılan 1 tane devlet yatırımı gösterir misin Sivas'a... Bizim gözümüz nizamımız var ama göremedik Sivas'ta... Sen burda mı yaşıyorsun bilmem ama dışardan belki görünüyordur... Götürülenleri, kapatılanları ben sana sıralayım ama yapılan yatırımları da sen yaz bana...

sivaslihakan
16.12.2009, 00:00
Kardeş AKP zamanı yapılan 1 tane devlet yatırımı gösterir misin Sivas'a... Bizim gözümüz nizamımız var ama göremedik Sivas'ta... Sen burda mı yaşıyorsun bilmem ama dışardan belki görünüyordur... Götürülenleri, kapatılanları ben sana sıralayım ama yapılan yatırımları da sen yaz bana...

sen bana önceki hükümetlerin sivasa akp den fazla ne getirdiler onu söylermisin

Kibrisli
16.12.2009, 00:35
-Tüdemsaş yapıldı, (Küçüldü-Türkiye'nin en büyük 10 şirketi içindeyken şimdi 300'e girdiği ile övünüyor durumda)
-Cer Fabrikası, (Eskişehir'e taşınıyor)
-Demiryolu geldi,
-Sivas ulaşımda orta anadolunun merkezi yapıldı, (Artık Değil)
-Çimento fabrikası, (Özelleştirildi-Küçüldü)
-Sümerbank kumaş basma fabrikası, (Kapandı)
-Sızır, Altıntepe, Konak, Beypınar,Sevindik Hidro Elektrik santralleri (Hala çalışıyor-1930'larda açıldı)
-Tavre Elektirik santrali, (Hala Çalışıyor-1930'larda açıldı)
-DSİ, Köyişleri, Karayolları, MTA bölge müdürlüğü, (Götürülecekleri Gündemde)
-Divriği demir çelik madenleri, (Çalışmakta)
-Ulaş Devlet Üretme Çiftliği, (Çalışmakta)
-Sivas Havaalanı, (Kapandı açıldı kapandı açıldı şimdi çalışıyor)
-SSK ve Numune hastanesi temelleri (Aynı binalarda devam ediyorlar)
-DDY hastanesi (Aynı binasında devam ediyor)
-Sidaş İplik Fabrikası (Kapandı)
-Beton Traferz Fab. (İşçi çıkartarak çalışıyor)
-DÇ Fabrikası (ÖZelleştirildi)
-Cumhuriyet Üni. (Bi bu büyüyor o da olsun artık)
-Sivas Hazır Giyim Fab. (Akibeti konusunda bir bilgim yok)
-Askeri Dikimevi (Taşındı-İstanbul'da)
-Kılıçkaya, Gazibey, 4 Eylül Barajları (Çalışmakta)
-Sivas Devlet Tiyatrosu (Büyüyerek Çalışmakta)
-Et Balık Kurumu (Özelleştirildi)

Valla benim hatırladığım bunlar ekleyen ekler çıkartan çıkartır... Sıra sende Hakan gardaşım... Biraz çok olduğundan uzun sürdü seninkisi kısa sürecektir 1 yada 2 kalem yazacağın için... 2003'den bu yana yapılan yatırımları yazarsan Sivas'a sevinirim ben AKP öncesi yapılanları ve sadece AKP değil 1980'den beri AKP tarafından da satılan, taşınan, kapanan, götürülenleri de kısa bir araştırma ile yazdım...

Saygılar...

sivaslihakan
16.12.2009, 01:04
bu yazdigin yatirimlar 100 yil almis sen 8 yilda akp den mucizemi bekliyorsun ben fazla uzaga gitmiyorum sivasin 10 sene önceki halinide simdiki halinide biliyorum organize diye bisey varmiydi sivata? bilmiyorsan bunuda söylim ikincis organizede yapilmasi planlaniyor 1ci organize 400 den 800 hektara büyütülüyor organizede su an 6000 kisi calismakta
arti vagri meerkezleri kurulmakta ilök aklima gelen bunlar
dikim evinin tasinmasinda hükümetin ne sucu var

sivaslihakan
16.12.2009, 01:12
arti sirketlwrin kapanmasi veya kücülmesiyel akpnin ne baglantisi olabilir sirket kurulmus iyi isletilmemis kapanmis sucu isletmecilerde aricaniza hükümette ariyorsunuz burda cok sürdü bulmam yazmissin ama bunlarin hic birinin direkt akpyle alakasi yok

Kibrisli
16.12.2009, 01:27
Hakan gardaşım söylediklerinin hiçbirisi kamu yatırımı değil... Hepsi senin benim gibi özel şahısların yatırımları... Kamu kuruluşlarının satışının, taşınmasının dönemleri içerisinde hepsinde AKP'nin suçu vardır... Dikimevi Milli Savunma Bakanlığına bağlıdır, Genelkurmay'a değil, taşıma kararını da Milli Savunma Bakanlığı almıştır.

Ben senin yerine devlet yatırımı söyleyeyim... Havaalanı pisti uzatılıp genişletildi ve terminal binası yapılıyor... (Ben pistin genişletilmesini gereksiz bulsam da yapıldı). Bunun dışında Devlet yatırımı hatırlamıyorum bu süre içerisinde yapılan... Sadece taşındı, satıldı, kapandı...

Ayrıca OSB konusunda bilgiyi nerden aldınız bilmiyorum ama O bahsettiğiniz OSB'nin kurulması kararı 1976 yılında alınmıştır hatırlattığınız için teşekkürler yazmayı unutmuşum... 10 sene önce bildiğiniz Sivas'ta OSB'nin olmaması garip çünkü 89 dan beri var... 800 hektara çıkması zaten 1976'da çizilen proje sonucu devamıdır... Bu bahsettiğiniz yerde de 80 işyerinde toplam 5-6000 kişi çalışıyordu ki kriz dolayısı ile kapanan işyerleri ile bu sayı yeniden 4000'lere düşmüştür... Ama zaten dediğim gibi bunlar devlet yatırımı değil özel teşebbüstür... Keşke paramız olsa hepimiz yatırım yapabilsek Sivas'ımıza....

Kibrisli
16.12.2009, 01:37
Bir de önemli olan 100 yıl önce yapılıp yapılmamaları değil... 100 yıl önce yapılmalarına rağmen hala Sivas'ı ayakta tutup tutmamalarıdır bu kurumların... Yapanların ileri görüşlülüğünün ve Büyük yatırımlarla Sivas'a ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesidir... Sivas Türkiye'nin en gelişmiş 9. ili iken 2007'de 39.'luğa düştük hemen önümüzde kim var biliyor musun? 90 000 nüfuslu RİZE yani Elazığ, Burdur, Bilecik gibi şehirler ki daha 30 tane daha sayarım önümüzdeler... Siz bunlara karşı çıkmanız gerekirken bu gidişe dur denmesi gerektiğini söylemeniz gerekirken kabulleniyorsunuz bende memleketimin insanının da bununa hayranım... Sen nerde yaşıyorsun gardaş??

Kibrisli
16.12.2009, 16:27
Yanlış bilgi vermişim şimdi öğrendim DDY hastanesi Kapanmış ayrıca Hafik Mandırası kapanmış, Köy hizmetleri özel idare ile birleştirilmiş yüzlerce kişi zorla emekliğe ayrıtılmış...

sivaslihakan
16.12.2009, 16:47
kibrisli kardesim bu saydiklarin sivasin 39 a gerilemesi akp ye neden mal ediliyor anlamis degilim siz bardaga hep bos tarafindan bakiyorsunuz birde dolu tarafindan bakin neler göreceksiniz

LaEdri
16.12.2009, 18:04
Sivas sahipsizdir,başıboştur.Bu kadar açık ve de vahimdir durum.

Kibrisli
17.12.2009, 21:14
kibrisli kardesim bu saydiklarin sivasin 39 a gerilemesi akp ye neden mal ediliyor anlamis degilim siz bardaga hep bos tarafindan bakiyorsunuz birde dolu tarafindan bakin neler göreceksiniz

Sevgili gardaşım Sivas'ta yaşamıyorsun diye biliyorum seni... Ben İzmir'de yaşıyordum ve Sivas'a döndüm senin de dönmeni öneririm... Ben hiçbir zaman AKP'ye yüklemedim bu suçu... Sivas 80 sonrası tüm iktidarlar tarafından ne olsa oyumuz garanti gözüyle bakılarak yok sayılmıştır... Ama en büyük darbeyi Özal ile Erdoğan vurmuştur... Bunun içerisinde Çillerde vardır, Erbakan'da, Ecevit'te ama asıl darbeciler Özal ve Erdoğan'dır... Ve haliyle onların vekilleridir... Sivas'lı halkımızda buna baş kaldırmak yerine "İktidar partisini seçelim hizmet gelsin" diyor... Ama iktidar partileri de "Ne olsa oyumuz garanti o parayı oy vermeyen illere yollayalım, oy vermeyen illere yatırım yapalım" diyorlar...