PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kılıç Adliye Sarayı Hakkında Konuştu

Sivaslilar.Net
07.12.2009, 01:07
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Kılıç, Adliye Sarayı’nın ihalesinin Ocak’ta yapılacağını ve en geç Mayıs-Haziran ayında temelinin atılacağını duyurdu.

AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç AK Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen vekil-halk buluşmasına katıldı. Vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce Sivas ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıç, Adliye Sarayı için kesin konuştu. Kılıç, Adliye Sarayı’nın ihalesinin Ocak’ta yapılacağını ve en geç Mayıs-Haziran ayında temelinin atılacağını duyurdu.

Adliye sarayı için daha önce AK Parti il teşkilatı ihalesinin Kasım ayında yapılacağını ve konunun Sivas gündeminden düşeceğini duyurmuştu. Kasım’da ihalesi yapılamayan Adliye Sarayı’nın Ocak ayında ihalesinin yapılıp yapılamayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Kılıç, herkesin heyecanla beklediği adliye sarayı ile ilgili son ve kesin bilgileri Sivas’a gelmeden önce Teknik İşler Daire Başkanı Mustafa Birier’den aldığını ifade ederek, adliye sarayının ihalesinin Ocak ayında yapılacağını söyledi. Temelinin ise en geç Mayıs Haziran ayı içinde atılacağını dile getiren Kılıç, 400 kişilik bölge hastanesinin de ÇEDAŞ’ın arazisine yapılması için etüt çalışmaları yapıldığını bildirdi.

Kılıç, “Bunların yanında, son aldığımız bilgilerde Sivas-Ulaş Gürün yolu var. 135 kilometre burası genişletilmiş tek yol olarak yapılacak. Şarkışla-Kayseri yol ayrımı 189 kilometre bölünmüş yol olarak yapılacak. Şarkışla-Pınarbaşı 80 km yol bölünmüş yol olarak çalışmaları devam ediyor. Sivas Ulaş-Hekimhan-Malatya yolu trafik değerleri çok düşük olduğundan şuanda tek şerit olarak iyileştirmesi yapılacak. Bunun yanında Sivas’ı yakından ilgilendiren Sivas Paşabahçe arası 4,3 kilometrelik bir yol projesi hazır. Ancak orda gayrimenkul sahipleri olduğu için onların kamulaştırılması istimlâk konusu söz konusu, birde nizamiyede yol genişletilmek üzere geçecek. Nizamiyede bir sıkıntı yok çünkü onların karayolları genel müdürlüğümüzden istedikleri istinat duvarlarının yapılması bunun içerisinde askerlerin barınabileceği, boş zamanlarını değerlendirebileceği park bahçeyi karayolları genel müdürlüğümüz yapmak suretiyle 4,3 km yol projesi hazır. Oradaki mani alan kalktıktan sonra bu yapılacak” dedi.

BELEDİYE İLE SORUNUMUZ YOK

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Kılıç, belediye AK Parti arasında esen soğuk rüzgarlara ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun Sivas ziyaretinde yaşanan protestolara demokratik açılım üzerinden cevap verdi. Kendilerinin kimseyle bir sorunu olmadığının altını çizen Kılıç, “Ülkemizde birliği sağlamak için bir demokrasi açılımı, milli birlik ve kardeşlik açılımı başlatmış durumdayız. Burada zaman zaman yanlış değerlendirme yapılabiliyor. Bu sadece bir ırka ait değil Türkiye’de insan haklarını demokrasinin imkânları çerçevesinde insana insanca yaşama, insanca özgürlük demokrasinin haklarından herkesin eşit derecede faydalanması için yapılan milli birlik ve kardeşlik açılımıdır. Birlik ve beraberliği sağlamak sadece hükümetin değil vatandaşlarında görevidir. Burada biz artık anaların gözyaşını akmamasını istiyoruz. Elbette Türkiye’nin birliğinden beraberliğinden rahatsız olanlar mutlaka olacaktır. Siyasetin amacı toplumun ihtiyaçlarını karşılama sanatıdır. Biz herkesle uzlaşmaya hazırız yeter ki analarımızın gözyaşı dinsin. Belediye ile AK Parti arasında sorunumuz yok. İlla olması mı lazım. Bu demokrasinin gereği. Bizim tüm partilere saygımız var. Bizden olmayan partiyle bir sorunumuz yok” şeklinde konuştu.

Salim58
07.12.2009, 08:13
sayın kılıç sivas için birşeyler yapıyor demekki.:)
daha ihale olacak temel atılacak seçime az bir zaman kalada inşaat başlar belki.
sayın başbakanda stad sözü vermişti o dosyada imzalandı rafta bekliyor.
bizler göremesek bile bizden sonraki kuşaklar görür hayırlı olsun...

ismail 58
07.12.2009, 09:15
bu konuda ki daha önce yayınlanan yeni adliye sarayı haberiyle alakalı yaptığım yorumlara ekleyecek birşeyim yok.......

özetlersem;

hayal görmeye devam ediyorum yani.

engineer58
07.12.2009, 15:09
Haber kesinlikle doğru haberleri takip eden arkadaşlar bilirler ben projeleri yayınlamıştım haftaya ödenek çıkıyor ve ihale süreci başlıyor 2010 içerisinde ilimiz güzel bir adliye sarayına kavuşacak...

tayfun5883
08.12.2009, 10:29
Haber kesinlikle doğru haberleri takip eden arkadaşlar bilirler ben projeleri yayınlamıştım haftaya ödenek çıkıyor ve ihale süreci başlıyor 2010 içerisinde ilimiz güzel bir adliye sarayına kavuşacak...

mühendis kardeş bir kaç öncede adliye sarayının temeli kasımın son ayında kesinlikle atılacak demiştin:S:S

engineer58
08.12.2009, 14:02
mühendis kardeş bir kaç öncede adliye sarayının temeli kasımın son ayında kesinlikle atılacak demiştin:S:S

Kasımın son ayı derken:D:D??geçen haftaki yazdığım mesajı bulup bakabilirsiniz arkadaşım sadece projeye ben baktığım için söylüyorum ne milletvekilini haklı çıkarma uğraşım var nede başka bişey,sonuçta sivas gibi soğuk memlekette inşaat sezonu bellidir önemli olan şu an için ihaledir.

engineer58
08.12.2009, 14:07
vede önceki yazdığım mesaj aynen yazıyorum:Şuanda proje aşaması tamamlanmış durumda ihale vs işleri yaklaşık 2 ay civarı sürer,kışa geldiği göz önüne alınırsa temel yazı bulacaktır. oka ;)

engineer58
04.01.2010, 17:49
Konu açamadığım için burda paylaşmak zorunda kaldım,Sivas Adalet Sarayının ihaleye çıkacak projesinin bitmiş hali(3D)...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

eyuphulagu
07.04.2010, 23:01
Açık konuşmak gerkirse iptal edilen proje Sivas'ın geleceği için;en az 50 senesini kurtaracak müthiş bir projeyedi..İnternette dolaşan diğer proje köy projesi gibiydi...Bu proje ise öyle ahım şahım bir proje değil...Bu yapılamsı düşünülen proje bence 100-150 bin nüfuslu bir il için süper bir proje olur;ama Sivas için yetersiz bir proje..10-15 yıl sonra şehir nüfusu 500 lre civarında olursa bu proje çok yetersiz kalacaktır...Belki şu an için iyi sayılabilir ama gelecek için Sivas'a daha büyük dah kapsamlı bir proje yapılamlıydı diye düşünüyorum..Şu anda Şarkışla'da yeni yapılan Adalet Sarayı nı da görmüş biri olarak; o projenin bile Sivas'a yapılaması düşünülen projeden daha iyi bir proje olduğunu düşünüyorum...Şu anda yeni yapılması düşünülen projenin mevcut olan şu anda hizmet veren Adalet Sarayından da daha üstün ne özellikleri varmış çok merak ediyorum...Açıkcası yeni Adalet Sarayı Projesi hiç hoşuma gitmedi;mimari açıdan da fazla bir özelliği de gözükmüyor...Bence Sivas daha iyilerine layık...

ismail 58
08.04.2010, 01:08
Burası yeri değil biliyorum ancak, konu açmayı bilmediğim için buraya yazıyorum ve bir bilen arkadaş görürde konu açar veya haberini yayınlar...

Kütahya'da şehit olan polis memuru kardeşimiz Melih ÇİMEN Sivas'lı ve Belediye başkan yardımcılarından Mustafa ÇİMEN'in de yeğeniymiş....

Bu beyanımı gören ve anlayan arkadaşlardan ana sayfada başlık açıp veya haberi sitede yayınlamalarını rica edecektim.

Şehit polis memuru hemşerimiz Melih ÇİMEN'e YÜCE RABBİMDEN rahmet diler, mekanını cennet eyleye.

Geride kalanlara sabır ve başsağılığı ihsan eyleye